正顯示第 115
醋香雲耳
三哥酸辣
2016-07-24
是次消費
每人約HK$50 (晚餐)
JUL 16

...$12 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 三哥最近有Promotion,幾種涼菜都只係$12,抵食!其實叫晒5種都只係$60,不過同男朋友食,要扮下細食😆😆 酸味有!香味有!口感有!滿分無難度! 抵食又好食,唔再係十個小菜都用同一種麻辣汁,中意佢酸得黎香,香得黎脆口,正!土匪雞翼/5件 $24 ⭐️⭐️⭐️ 唔確定個價錢,熱辣辣食最好,雞翼肥美,調味可以更好,有d 淡。主角:三哥酸辣過橋米線 $49 +$3湯底 兩個人食,配料一定夠食,有丸有肉有好多豬潤,真係好多,食到尾都仲有,又有雞肉豬肉竹笙,米線呢,兩個人share 的話就...
2016-07-17
每人約HK$60
JUL 16

今日同朋友行完山落到竹園村搵食,竹園廣場野食選擇唔多所以最後就揀咗食譚仔三哥 今次叫咗墨丸酸辣湯底另外加2蚊轉扭紋紅薯粉,食咗咁多次三哥到今次先知道有得加錢轉紅薯粉shocked紅薯粉有咬感再配上酸辣湯底感覺比米粉仲好食! 另外仲叫咗拍青瓜同埋每次食譚仔都必叫既土匪雞翼,小食亦保持一貫高水準 譚仔三哥既野食經濟實惠,係不錯既選擇
JUL 16

...唔多yuk當我叫店員幫我加啲糖漿嘅時候,我見到A店員比B店員嘅時候, B店員個嘴臉好不滿(佢仲要係試工中)!其實我身為消費者,我唔係叫你做啲咩,加糖漿其實係一件好簡單嘅事,仲要嗰陣B店員係好得閒!huffy你整嘅檸檬茶冇茶味都算,仲好意思俾面色我睇?叫咗一份細嘅土匪雞翼,呢間嘅土匪雞翼得個咸字!完全無咗譚仔土匪雞翼嗰種香味!dislike$15一碟嘅酸菜,份量真係好小!我叫左金針菇、芽菜、炸醬麻辣小辣,味道同平時食嘅差唔多...重點係佢哋做晒啲外賣先比堂食嘅人,坐我隔離嗰位小姐都等到不耐煩,話自己等左二十分鐘ghost我就等左15分...
JUL 16

譚仔米線長期都係我嘅至愛 最愛嘅就係重慶酸辣湯底 都算食得辣嘅我通常都會嗌中辣 重慶酸辣辣得黎點點麻香 酸道剛剛好 非常醒胃 配料最愛酸菜 豆卜 炸醬 酸菜夠曬爽脆 而且甜甜地 豆卜就吸盡所有湯嘅精華 炸漿甜甜 中和辣度 冇得輸嘅仲有土匪雞翼 上面既孜然粉同埋芝麻嘅香 令人一吃再吃 涼拌推介有貓耳朵 即係木耳 味道同樣係酸中帶辣 辣中帶甜 上面既芫茜同辣椒 功不可沒 譚仔如此好味 要搵個肯同你食譚仔嘅女朋友 又有多難呢?
是次消費
每人約HK$50 (晚餐)
JUL 16

...特別一提,好軟熟,質感好粉,非常好味yummyyummy。由於要重慶酸辣湯底,所以加了三蚊。炸醬及酸菜是分開上,我見好多食客都要炸醬,應該好好食smile。再order 一碟雲耳,是麻辣的,特價12蚊。 麻辣同酸辣不同, 一餐吃了兩款辣,正。雲耳有花生伴面,雲耳又好爽,吃得好hsppy.土匪雞翼, 22 元3隻,皮脆肉嫩,雞皮硬卜卜又辣辣地,肉又好juice, 今餐好滿足。
2016-06-29
是次消費
每人約HK$68 (午餐)
JUL 16

...仔記得少米線 可以減一蚊又可以為地球出一分力☺️☺️ 今日個湯都好夠麻 我仲係小學雞食10小辣 無進步過😂😂😂 墨丸次次食都好似有d唔同咁 今日嘅淋d 不過味道都係咁好 三粒小氣左d 豬潤無尿味仲剛剛好唔會太熟or太生 酸菜令到個湯提升不少😋😋😋土匪雞翼我機本上次次都點 今日同平時一樣做得好味 雞翼入面好滑 外皮做得夠脆 正! 兩隻大一隻細dd ok la😁😁😁 一個人譚仔 正!
JUN 16

...值得一讚,濃濃既胡椒味加上雞湯,夠晒暖胃,胃寒人士唔怕飲多幾碗,好味又有益。老川皇既燒物都係即叫即燒,非常新鮮。重點推介燒茄子,茄子肉入口即溶,配上特制既辣汁,仲鮮味過d豬羊同海鮮,岩晒d唔食太多肉既人。燒雞翼皮香肉嫩,老川皇加左少少黑椒,味道有d似土匪雞翼。最後係我至愛既海膽丸,老實講點燒都會好食 但佢加埋d味粉一齊燒就令到佢更加香口。
蒜泥白肉
蒜泥白肉
2016-06-17
是次消費
每人約HK$111 (晚餐)
JUN 16

夜晚行下街,走著好耐都揀唔到食乜,行住行住就見到譚仔三哥,起碼係連鎖,質素不會太差,唔使擔心難食咯,就係佢啦! 入到去,本來想選擇坐近門口的個四人長檯,兩個人可以對著坐,結果埋邊姊姊叫我的坐入去,冇所謂啦,坐邊都唔係坐~ 我照舊叫麻辣,今次味道OK喔,米線煮得啱啱好,小食好似總好味過米線~ 唔知道食乜個陣,可以搵三哥試下噶~
過橋米線套餐
過橋米線套餐
土匪雞翼(細)
土匪雞翼(細)
2016-06-16
是次消費
每人約HK$35 (晚餐)
JUN 16

...香港獨有的味道。 譚仔的米線菜單是自由配搭的,由於太多選擇反而會把人弄得七上八下,剛好看到有過橋米線套餐,一大碗幾乎包含所有的食物材料,能滿足二人的份量,價錢又便宜,擁有選擇困難症的朋友選這套餐就可以解決問題了。like 再加一至兩樣風味小吃更好,這次點了土匪雞翼,不知道土匪是代表甚麼意思的烹調方法,但這土匪雞翼好好味,有一種濃濃烤過的香味再加上灑了芝麻在上面,令人一試難忘yummy
2016-06-15
每人約HK$400
JUN 16

...夠大,好味!四式燒蠔,我最欣賞黑松露同芝士,好中意黑松露果d粒粒,幾特別。另外蒜蓉同黃金芝士無乜特別。蒜蓉虎蝦,好係無佢講到咁大隻,而且唔厚肉,無乜肉食,唔抵。不過味道就唔錯既。黃金芝士虎蝦,反而呢隻蝦好似大隻d多肉d肉碎茄子,呢個超好味!味道有點似土匪雞翼!哈哈!如果有飯比我送就好了...翠玉瓜同牛油雜菌都普通,average最後綿花糖多士做甜品,上面有朱古力醬,好靚,好吸引。整體好甜,如果我之前唔食咁飽,我一定自己可以食到成個,哈哈!
JUN 16

...位!! 呢度既店員比平時係旺區既店友善。 今晚想刺激d,我呢個清湯人士要試十小辣...!! 炸醬腩肉十小辣米線,樣子唔錯! 食落有d麻辣既感覺其實都幾過癮架喎! 腩肉都比平時出面食開既好食! P大人就要左豬潤三小辣米線,佢話都ok,不過咸左d。 仲有三隻土匪雞翼,新鮮熱辣整出黎,不過呢個都係咸左dd。
檢視所有留言 ()
45分鐘 (堂食)
2016-06-14
每人約HK$100
JUN 16

一直好想食呢間,但之前見好多人排隊唔想等,今次咁啱同老公經過旺角見無咩人,心諗正呀唔使! 上海排骨菜飯 排骨OK好味,但菜飯淡而無味 豆漿$9  可以啦,只得凍無熱 土匪雞翼 得皮有味,肉無味,勁有雪味!譚仔好味好多! 雞絲粉皮 OK啦!唔係傳統嗰種,個人喜歡日式芝麻醬,但始終覺得唔係好夾! 麻醬雞絲拌麵 都係用日式芝麻醬,初嚐OK,但同雞絲粉皮味道太像 小龍包 皮薄,肉味OK 生煎包 超失望,見到佢教學要先咬一口然後啜晒啲湯,點知一啲湯都無!味道麻麻!堅嬲! 環境: 乾淨但空間...
每人約HK$75
JUN 16

我一向都食開三哥酸辣米線yummylike 不過九龍塘呢間就真係好一般啦dislikesick 我同平時一樣食開大大碗乜都有嗰隻smile因為我比較細食,叫呢隻可以兩個人sharewow 不過啲麵煮得好硬,酸辣又唔夠酸辣ghost 仲叫咗我最愛嘅土匪雞翼balloon點知一啲都唔熱ghostghost灰左。。。。 不過除咗九龍塘呢間,我食咁多間都質素好好really可能呢度太多人。。。下次都係唔去呢間食啦frustrated
檢視所有留言 ()
3分鐘 (堂食)
2016-06-02
是次消費
每人約HK$77 (下午茶)
JUN 16

...似日本有個bb嗰隻牌子嘅日式麻醬,太現成啦,欠奉誠意,份量少,$27太貴啦。四川擔擔麵嘅味道其實有啲奇怪,平日食開嘅上海野,擔擔面嘅湯底都會有啲花生醬嘅味道,但係呢個湯嘅味道真係有啲奇怪,唔似平日食開有花生醬味嗰隻湯底,仲有一陣傷心酸辣粉嘅麻辣味...至於土匪雞翼湯面,湯嘅味道真係太淡,都係屋企人俾啲擔擔麵湯底我,先叫做好食啲,不過佢嘅土匪雞翼味道整得唔錯。**佢啲面口感其實太「林」。。。而且份量實在太多啦,為咗唔想「無衣食」,我最後都有好努力咁食晒成張枱啲嘢。。。 總括而言呢間餐廳五樣嘢裏面,有四樣...
2016-05-20
每人約HK$140
JUN 16

...落去啦。大排檔, 可以有幾好呢? 好彩我地屋邨長大, 食掛左沙角/禾輋大排檔, 唔驚肚痛 lol 由於都係丸啊, 雞肉啊多, 所以我只會集中寫幾款. 羊架, 燒好後我覺得唔夠焗既好食. 羊肉質地偏硬, 但冇羊既 “so” 味, 咁食黎做咩~.~ 雞翼係推薦之作. 好香, 有譚仔土匪雞翼既味道~ 燒菠蘿, 仲使講既, 拎左大量黎燒 lol 但甜度不足, 冇食放題時既燒菠蘿咁正!
Top