正顯示第 115
雞肉
2016-07-30
每人約HK$45
AUG 16

譚仔三哥米線以前都食唔少 多數食開清湯和土匪雞翼(很好味) 原來三哥依家出左蕃茄湯底米線 試過好幾間蕃茄湯底都唔岩我口味,多數都比較酸,或者就咁落蕃醬了事... 好彩三哥既好岩我食, 終於搵到一間岩口味既蕃茄湯底啦yummy 墨丸雞肉米線chopstick蕃茄湯底:唔會好酸,仲甜甜地, 似係豬骨湯底加了蕃茄去煮。 有茄味問豬骨湯真係好好味呀~d湯差唔多斜我飲晒mad chopstick墨丸:食譚仔,墨丸係其中一個最出名既~每次都會食。墨丸彈牙夠味道lol chopstick雞肉:雞肉片好林而且夠滑likechopstick炸醬:炸醬唔辣,岩晒食唔到辣既朋友仔~ 咪睇佢細碗另上,其實...
腐皮炸醬米線
腐皮炸醬米線
AUG 16

好耐無試過一人晚餐了 速食至愛譚仔 每次必叫嘅炸醬腐皮米線 10小辣 呢間特別多腐皮 抵讚 微微嘅辣易入口 米線略嫌林左少少 炸醬只係用黎調下味無咁單調食得譚仔 當然要食埋土匪雞翼啦 一條友叫細嘅夠了 咬落胡椒味超濃 雞皮帶點脆脆的 十分惹味
檢視所有留言 ()
10分鐘 (堂食)
2016-07-12
每人約HK$50
AUG 16

今日約左朋友黎葵涌廣場買衫番工 !! 同朋友買完之後...都諗唔到去邊食...不如又三哥啦 !! 哈哈 ~~ 今次都等左一陣位先入座... 入到位澎澎聲叫野...都相當多人 !! 我地叫左尖椒皮蛋+土匪雞翼+每人一碗米線 !! 個皮蛋正呀 ~~ 個樣都好似化學野 !! 我男友就唔鍾意食...所以同朋友黎食三哥一定要叫 !! 皮蛋好香,夾三哥自制醬汁都好好味 !! 唔辣 !! 但太油 ~~ 哈哈 !!土匪雞翼一定要叫啦 !! 漲卜卜架 ~~ 個皮如果脆就好喇 !! 雞肉都好 Juice !!!!!!!...
2016-07-13
是次消費
每人約HK$45 (晚餐)
JUL 16

...每間係相同之處其實又有少少唔同 今次我係5點幾食 又未到最旺既時間,所以吉位都比較多 我嗌左魚腐米線 呢度既魚腐比起其他店size會大d 都係夠味同埋有魚腐既香味 不過要彈下既就係d米線 佢d米線可能煮少左時間 比較硬身,要再林少少會更好味 我地仲嗌左個大土匪雞翼 都keep到水準 香脆可口,而且係可能冇乜人既關係 所以係新鮮出爐,勁香土匪味 雖然已經加到去30蚊4隻 但都係我其中一個必推之選!!
香醋雲耳
香醋雲耳
醋香雲耳
三哥酸辣
2016-07-24
是次消費
每人約HK$50 (晚餐)
JUL 16

...$12 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 三哥最近有Promotion,幾種涼菜都只係$12,抵食!其實叫晒5種都只係$60,不過同男朋友食,要扮下細食😆😆 酸味有!香味有!口感有!滿分無難度! 抵食又好食,唔再係十個小菜都用同一種麻辣汁,中意佢酸得黎香,香得黎脆口,正!土匪雞翼/5件 $24 ⭐️⭐️⭐️ 唔確定個價錢,熱辣辣食最好,雞翼肥美,調味可以更好,有d 淡。主角:三哥酸辣過橋米線 $49 +$3湯底 兩個人食,配料一定夠食,有丸有肉有好多豬潤,真係好多,食到尾都仲有,又有雞肉豬肉竹笙,米線呢,兩個人share 的話就...
2016-07-17
每人約HK$60
JUL 16

今日同朋友行完山落到竹園村搵食,竹園廣場野食選擇唔多所以最後就揀咗食譚仔三哥 今次叫咗墨丸酸辣湯底另外加2蚊轉扭紋紅薯粉,食咗咁多次三哥到今次先知道有得加錢轉紅薯粉shocked紅薯粉有咬感再配上酸辣湯底感覺比米粉仲好食! 另外仲叫咗拍青瓜同埋每次食譚仔都必叫既土匪雞翼,小食亦保持一貫高水準 譚仔三哥既野食經濟實惠,係不錯既選擇
JUL 16

譚仔米線長期都係我嘅至愛 最愛嘅就係重慶酸辣湯底 都算食得辣嘅我通常都會嗌中辣 重慶酸辣辣得黎點點麻香 酸道剛剛好 非常醒胃 配料最愛酸菜 豆卜 炸醬 酸菜夠曬爽脆 而且甜甜地 豆卜就吸盡所有湯嘅精華 炸漿甜甜 中和辣度 冇得輸嘅仲有土匪雞翼 上面既孜然粉同埋芝麻嘅香 令人一吃再吃 涼拌推介有貓耳朵 即係木耳 味道同樣係酸中帶辣 辣中帶甜 上面既芫茜同辣椒 功不可沒 譚仔如此好味 要搵個肯同你食譚仔嘅女朋友 又有多難呢?
是次消費
每人約HK$50 (晚餐)
JUL 16

...特別一提,好軟熟,質感好粉,非常好味yummyyummy。由於要重慶酸辣湯底,所以加了三蚊。炸醬及酸菜是分開上,我見好多食客都要炸醬,應該好好食smile。再order 一碟雲耳,是麻辣的,特價12蚊。 麻辣同酸辣不同, 一餐吃了兩款辣,正。雲耳有花生伴面,雲耳又好爽,吃得好hsppy.土匪雞翼, 22 元3隻,皮脆肉嫩,雞皮硬卜卜又辣辣地,肉又好juice, 今餐好滿足。
2016-06-29
是次消費
每人約HK$68 (午餐)
JUL 16

...仔記得少米線 可以減一蚊又可以為地球出一分力☺️☺️ 今日個湯都好夠麻 我仲係小學雞食10小辣 無進步過😂😂😂 墨丸次次食都好似有d唔同咁 今日嘅淋d 不過味道都係咁好 三粒小氣左d 豬潤無尿味仲剛剛好唔會太熟or太生 酸菜令到個湯提升不少😋😋😋土匪雞翼我機本上次次都點 今日同平時一樣做得好味 雞翼入面好滑 外皮做得夠脆 正! 兩隻大一隻細dd ok la😁😁😁 一個人譚仔 正!
JUN 16

...值得一讚,濃濃既胡椒味加上雞湯,夠晒暖胃,胃寒人士唔怕飲多幾碗,好味又有益。老川皇既燒物都係即叫即燒,非常新鮮。重點推介燒茄子,茄子肉入口即溶,配上特制既辣汁,仲鮮味過d豬羊同海鮮,岩晒d唔食太多肉既人。燒雞翼皮香肉嫩,老川皇加左少少黑椒,味道有d似土匪雞翼。最後係我至愛既海膽丸,老實講點燒都會好食 但佢加埋d味粉一齊燒就令到佢更加香口。
蒜泥白肉
蒜泥白肉
2016-06-17
是次消費
每人約HK$111 (晚餐)
JUN 16

夜晚行下街,走著好耐都揀唔到食乜,行住行住就見到譚仔三哥,起碼係連鎖,質素不會太差,唔使擔心難食咯,就係佢啦! 入到去,本來想選擇坐近門口的個四人長檯,兩個人可以對著坐,結果埋邊姊姊叫我的坐入去,冇所謂啦,坐邊都唔係坐~ 我照舊叫麻辣,今次味道OK喔,米線煮得啱啱好,小食好似總好味過米線~ 唔知道食乜個陣,可以搵三哥試下噶~
過橋米線套餐
過橋米線套餐
土匪雞翼(細)
土匪雞翼(細)
2016-06-16
是次消費
每人約HK$35 (晚餐)
JUN 16

...香港獨有的味道。 譚仔的米線菜單是自由配搭的,由於太多選擇反而會把人弄得七上八下,剛好看到有過橋米線套餐,一大碗幾乎包含所有的食物材料,能滿足二人的份量,價錢又便宜,擁有選擇困難症的朋友選這套餐就可以解決問題了。like 再加一至兩樣風味小吃更好,這次點了土匪雞翼,不知道土匪是代表甚麼意思的烹調方法,但這土匪雞翼好好味,有一種濃濃烤過的香味再加上灑了芝麻在上面,令人一試難忘yummy
2016-06-15
每人約HK$400
JUN 16

...夠大,好味!四式燒蠔,我最欣賞黑松露同芝士,好中意黑松露果d粒粒,幾特別。另外蒜蓉同黃金芝士無乜特別。蒜蓉虎蝦,好係無佢講到咁大隻,而且唔厚肉,無乜肉食,唔抵。不過味道就唔錯既。黃金芝士虎蝦,反而呢隻蝦好似大隻d多肉d肉碎茄子,呢個超好味!味道有點似土匪雞翼!哈哈!如果有飯比我送就好了...翠玉瓜同牛油雜菌都普通,average最後綿花糖多士做甜品,上面有朱古力醬,好靚,好吸引。整體好甜,如果我之前唔食咁飽,我一定自己可以食到成個,哈哈!
1906
JUN 16

...位!! 呢度既店員比平時係旺區既店友善。 今晚想刺激d,我呢個清湯人士要試十小辣...!! 炸醬腩肉十小辣米線,樣子唔錯! 食落有d麻辣既感覺其實都幾過癮架喎! 腩肉都比平時出面食開既好食! P大人就要左豬潤三小辣米線,佢話都ok,不過咸左d。 仲有三隻土匪雞翼,新鮮熱辣整出黎,不過呢個都係咸左dd。
檢視所有留言 ()
45分鐘 (堂食)
2016-06-14
每人約HK$100
JUN 16

一直好想食呢間,但之前見好多人排隊唔想等,今次咁啱同老公經過旺角見無咩人,心諗正呀唔使! 上海排骨菜飯 排骨OK好味,但菜飯淡而無味 豆漿$9  可以啦,只得凍無熱 土匪雞翼 得皮有味,肉無味,勁有雪味!譚仔好味好多! 雞絲粉皮 OK啦!唔係傳統嗰種,個人喜歡日式芝麻醬,但始終覺得唔係好夾! 麻醬雞絲拌麵 都係用日式芝麻醬,初嚐OK,但同雞絲粉皮味道太像 小龍包 皮薄,肉味OK 生煎包 超失望,見到佢教學要先咬一口然後啜晒啲湯,點知一啲湯都無!味道麻麻!堅嬲! 環境: 乾淨但空間...
Top