2011-09-06 208 瀏覽
今日同男朋友去左食放題..由於book左位所以唔洗等..不過原來入到去仲有好多位..可能係因為我地食9點果段時間啦!之前都食過呢間幾次..都覺得不過不失..點知今日去食就跌哂眼鏡都係一個月無食點知會差左咁多!啲service就一般般..order都算上得快..但係d食物就真係...........刺身就一般..不過介辣八爪魚就勸大家唔好試..食落有陣膠味兩個沙律都幾好食..仲有個芒果炸蝦卷都幾好味燒物..唔好食..好鬼乾到到我之前成日食最鐘意食嘅天婦羅炸蝦..今次粉太多搞到非常難食.其他嘅明太子雞奕..芝士炸年糕就尚算可以雪糕都係芝麻..綠茶..cookie..朱古力!最鐘意食朱古力,因為有d朱古力碎,係入面仲有其他嘅食物不能盡錄...最主要都係呢幾樣不過今次真係....
今日同男朋友去左食放題..
由於book左位所以唔洗等..不過原來入到去仲有好多位..
可能係因為我地食9點果段時間啦!
之前都食過呢間幾次..都覺得不過不失..

點知今日去食就跌哂眼鏡

都係一個月無食點知會差左咁多!
啲service就一般般..order都算上得快..
但係d食物就真係...........
刺身就一般..不過介辣八爪魚就勸大家唔好試..食落有陣膠味

兩個沙律都幾好食..仲有個芒果炸蝦卷都幾好味

燒物..唔好食..好鬼乾
其他嘅明太子雞奕..芝士炸年糕就尚算可以
仲有其他嘅食物不能盡錄...
最主要都係呢幾樣
不過今次真係....
2011-09-01
  • 芒果炸蝦卷
2011-08-13 98 瀏覽
A. M.同埋另外兩個朋友gathering,揀選左食放題,訂左巴上7:30,知客話可以食到10:00,9:30 last order.前菜:中華沙律,八爪魚,螺肉,唔夠凍,可以做好D。燒物方面偏鹹,其實味道係唔錯既。Tempura:蝦,南瓜,蕃薯,唔會話用千年油炸。刺身方面就少款,幸好三文魚還算可以。手卷,壽司就不過不失喇。雪糕:芝麻,綠茶好夠味,好食;朱古力,曲奇,甜得滯,好膩。
2011-08-12
2011-07-06 45 瀏覽
唸住同老豆去食父親節餐, 訂左4位, 食星期六5:30pm-8:00pm時段$128.-位,再加任食刺身$30.-位。款式都算多,但係有D都唔好食嘅,好似D螺咁,好多沙。D炸物好"林"同超厚炸粉。刺身都算新鮮。羊扒都OK,不過唔夠熱。雪糕最好味(芝麻&綠茶Good! Good! Good!)最差就係成日miss咗order紙,要成日叫佢check單。好煩!!!伙記又小,成日叫佢都唔睬人不過野食算唔差,OK啦!會再去食嘅!
伙記又小,成日叫佢都唔睬人

不過野食算唔差,OK啦!
會再去食嘅!
2011-06-18
父親節
  • 雪糕
2011-07-04 26 瀏覽
今日好彩, 即日打去BOOK, 就有位啦, 2個人訂左10:00宵夜, $148包晒任飲任食, 幾抵喎~人地隔離枱就漏單, 嘈到癲左, 我們一寫ORDER就好快有得食啦, 件件都脆卜卜, 大大件, GOOD吉列蠔原本以為得D粉禁, 食落隻蠔好鮮, 個炸粉都食埋.明太子釀雞翼好味呀~炸年糕外脆內軟, 反而刺身無咩味道, 吞拿魚反切, 攪都好難咬, 馬刀貝比較鮮甜.新出左, 大蜆, 青口,凍虾可以一試, 幾好~

吉列蠔原本以為得D粉禁, 食落隻蠔好鮮, 個炸粉都食埋.
明太子釀雞翼好味呀~炸年糕外脆內軟,
新出左, 大蜆, 青口,凍虾可以一試, 幾好~
2011-07-02
$150 (宵夜)
  • 串燒
  • 魚生
  • 雪糕
2011-05-08 11 瀏覽
今次都係一家大細、一行六人其中一個四歲一個二歲、預先打電話訂位、三歲以下免費、8:00去到時即有位唔洗等、可能依家D日本菜因為輻射問題小左人幫襯、坐低左待應講解得好清楚可以食幾耐、顏色紙代表邊一種食物、不過要自己寫番抬號、食物選擇多、但剌身種類比較小、填完紙仔後比個男待應、佢望一望跟手比番張紙仔我、用非常差既態度同我講寫番抬號呀)....嘩你乜態度呀幫手寫一寫唔洗死呀....咁既服務態度真係、入完紙後終於有野食..先番串燒再黎炸野食晒都未見有剌身出、於是追追個待應、等左一陣終於等到、食晒熟野先食刺身都係第一次、唯一最正就係罐裝啤酒任飲、食物質素如下:刺身 : 三文魚ok 新鮮、甜蝦同隻筷子一樣幼、立魚急凍貨唔食也吧炸物 : 炸定又凍又淋串燒 : 可以由其羊扒正、聽講老細係做串燒出身、但若即燒熱D仲好和食 : 都唸唔到有乜好食湯 : 一個好似叫魚翅湯既野、出奇地勁似街邊碗仔、又出奇地好味雪糕 : 多種口味、最正朱古力曲奇飲品 : 柚子茶..等等ok好飲、我當然飲啤酒啦埋單時只收四位大人、連四歲果位小朋友都無收、問番個待應、佢話係呀小朋友無收你整體不過不失、若你唸住勁
寫番抬號呀)
、入完紙後終於有野食..先番串燒
再黎炸野
、食物質素如下:
刺身 : 三文魚ok 新鮮、甜蝦同隻筷子一樣幼
、立魚急凍貨唔食也吧
炸物 : 炸定又凍又淋

和食 : 都唸唔到有乜好食

雪糕 : 多種口味、最正朱古力曲奇
飲品 : 柚子茶..等等ok好飲、我當然飲啤酒啦

整體不過不失、若你唸住勁食串燒勁飲啤酒的話可以講句抵食、始終百幾蚊有飲有食算係咁啦
  • 串燒
  • 罐裝啤酒任飲
2011-02-13 2 瀏覽
依間野都幾多人去 要之前訂定位訂左10個 但係有14個人去佢話有得加櫈 冇得加檯 都冇所謂既 唔係好逼一入到去 佢叫我地入單要分開2張 一張13一張19但係我地果張檯係16 之後睇到13係隔離 咁就寫16啦d野食真係麻麻 佢d串燒 好多都冇味d剌生切到一大一細都唔緊要 仲要係冰既d wasabi 同d豉油溝埋之後 唔見左 仲要得豉油味(我都落左好多)燒老虎蝦都唔知點講 得個殼咸炸明太子雞翼就唔係幾熟 d肉仲係紅色既吉列生蠔 勁唔得,又細,又多粉個燒羊架 都係冇味既 咩都冇得點d壽司 細細舊幾好 但係上面舊魚勁薄- -d天婦羅就勁多粉 佢d牛扒 硬到呢~~~~~芝士年糕都唔好食佢有個''攞''入面勁多沙好食既得芝麻燒雞翼 冇啦有個姐姐 我叫佢埋尼果陣 叫佢姐姐佢話唔好叫佢姐姐 咁叫佢做咩?? 吹脹上郎田個網睇 又話有咩鱆紅魚刺生 都冇既 吹水唔明咁多人去都冇優惠既- -又冇野送 一個人200蚊連加1真係冇下次
依間野都幾多人去 要之前訂定位
d野食真係麻麻 佢d串燒 好多都冇味
d剌生切到一大一細都唔緊要 仲要係冰既
燒老虎蝦都唔知點講 得個殼咸
炸明太子雞翼就唔係幾熟 d肉仲係紅色既
吉列生蠔 勁唔得,又細,又多粉
個燒羊架 都係冇味既 咩都冇得點
d壽司 細細舊幾好 但係上面舊魚勁薄- -
d天婦羅就勁多粉
佢d牛扒 硬到呢~~~~~
芝士年糕都唔好食

真係冇下次
2011-02-12
  • 芝麻燒雞翼 得推廣期內先有
2010-11-01 10 瀏覽
一年前在此食過lunch,今日又黎一次味道唔係話好好,但勝在夠平,但今次發現STAFF態度問題咖哩豬扒飯,豬扒炸得夠鬆脆,但咖哩太辣了,我同老公都係唔食得辣,老公問WAITER:「有冇野飲架?」WAITER:「冇野飲送」老公:「唔係送果d呀...有冇散叫」後面既waitress:「有,可樂汽水果d囉」一杯野飲最多咪幾十蚊杯,買唔起咩?一句冇野飲送,有話要你送咩?野飲又冇meau,要開口問先知有冇可樂汽水,咁神秘呀?金菇肥牛,又唔係好肥,其實我第一次食金菇肥牛,原來幾好食雜錦天婦羅,離奇冇左蘿蔔蓉,但番薯好好味!外脆內軟,蝦夠爽口手卷,好有我細個貪得意拎d紫菜dom d飯上面既感覺囉炸蠔,冇食過,想食,剩返一舊果陣,個waiter唔知咩事就咁問要唔要,以為佢問老公兜飯要唔要啦{剩返一啖半啖咁}咪話唔要囉,點知就收左,跟住無啦啦連餐具呀..墊枱紙都收埋,,,我覺得好似比人趕囉!
一年前在此食過lunch,今日又黎一次
味道唔係話好好,但勝在夠平,但今次發現STAFF態度問題

老公問WAITER:「有冇野飲架?」
WAITER:「冇野飲送」
老公:「唔係送果d呀...有冇散叫」
後面既waitress:「有,可樂汽水果d
一杯野飲最多咪幾十蚊杯,買唔起咩?
一句冇野飲送,有話要你送咩?
野飲又冇meau,要開口問先知有冇可樂汽水,咁神秘呀?
金菇肥牛,又唔係好肥,其實我第一次食金菇肥牛,
原來幾好食

手卷,好有我細個貪得意拎d紫菜dom d飯上面既感覺囉
以為佢問老公兜飯要唔要啦{剩返一啖半啖咁}咪話唔要囉,
點知就收左,跟住無啦啦連餐具呀..墊枱紙都收埋,,,
我覺得好似比人趕囉!
  • 咖哩豬扒飯
  • 金菇肥牛
  • 雜錦天婦羅
2010-10-12 2 瀏覽
今次同fd,再食放題,我就第2次食e間今次個manager又送刺身拼盤and焗生蠔比我地食仲比9折tim,,5個人食,埋單690蚊今次用第2部相機黎影,,,影得好差所以有d相,冇post上黎等我介紹吓我同d fd食左d咩野lae個刺身拼盤,manager送ga,今次仲有海膽tim ar ,,,開心死有toro,海膽,甜蝦,馬刀貝,鮑片,3文魚,魷魚,白立魚,章紅魚,八爪魚芝焗生蠔,又係送,超好味我地order ge野....燒老虎蝦,,有蝦膏ga炸明太子雞翼,,太好味,我食左3隻吉列生蠔,,,勁唔得,又細,又多粉燒3文魚頭好好味e個係燒羊架,佢地話好得我勁鍾意ge燒雞軟骨,好味:smile_35:
今次同fd,再食放題,我就第2次食e間
今次個manager又送刺身拼盤and焗生蠔比我地食
仲比9折tim,,5個人食,埋單690蚊
今次用第2部相機黎影,,,影得好差
所以有d相,冇post上黎
等我介紹吓我同d fd食左d咩野la

芝焗生蠔,又係送,超好味
我地order ge野....

燒老虎蝦,,有蝦膏ga

炸明太子雞翼,,太好味,我食左3隻

吉列生蠔,,,勁唔得,又細,又多粉

燒3文魚頭好好味

e個係燒羊架,佢地話好得

我勁鍾意ge燒雞軟骨,好味:smile_35:

2010-10-07
  • 燒老虎蝦
  • 炸明太子雞翼
  • 燒3文魚頭
  • 燒羊架
2010-06-30 2 瀏覽
第一次去食,因老婆生日一家大細 合共4人 去食晚飯5:30入坐(食咗約兩小時)座下即刻叫啤酒,汽水,都好快就到燒物,炸物都OK,但燒栗米及翠玉瓜就刺身都有好多款,細細件,賣相好靚,新鮮今次無叫壽司和手卷,飯,拉麵類食品多次Order,都好快到但漏單次數都唔少,有改善空間在日式放題...都合格每人約HKD138+10%(晚餐)
第一次去食,因老婆生日
一家大細 合共4人 去食晚飯5:30入坐(食咗約兩小時)
座下即刻叫啤酒,汽水,都好快就到
燒物,炸物都OK,但燒栗米及翠玉瓜就

刺身都有好多款,細細件,賣相好靚,新鮮

今次無叫壽司和手卷,飯,拉麵類食品

多次Order,都好快到
但漏單次數都唔少,有改善空間

在日式放題...都合格

每人約HKD138+10%(晚餐)
2010-06-30
  • 刺身+炸物
今日我生日,同老公係道食個靚LUNCH,呢間其實係老公平時返工同D同事食開所以介紹我食我就鍾意炸物,嗌個SET係有得揀既,揀左炸蝦天婦羅,冇咩大驚喜,同普通日式西餐廳十幾廿蚊貨仔比差唔多另外我係配個手卷,個手卷真係細到有少少過份左,雖然係有兩個姐,但入面都空空地咁喎,人地出面起碼料唔多,但飯都同你塞滿佢丫老公果然老馬識途,嗌個飯,個飯唔差,個牛柳粒真係幾好食,起碼易咬,入味呢道好不過CWB D租貴,D野食又唔算太差,睇在環境份上,值得體諒
今日我生日,同老公係道食個靚LUNCH,
呢間其實係老公平時返工同D同事食開所以介紹我食

我就鍾意炸物,嗌個SET係有得揀既,揀左炸蝦天婦羅,
冇咩大驚喜,同普通日式西餐廳十幾廿蚊貨仔比差唔多
另外我係配個手卷,個手卷真係細到有少少過份左,
雖然係有兩個姐,但入面都空空地咁喎,人地出面起碼料唔多,
但飯都同你塞滿佢丫

老公果然老馬識途,嗌個飯,個飯唔差,個牛柳粒真係幾好食,
起碼易咬,入味呢道好

不過CWB D租貴,D野食又唔算太差,睇在環境份上,
值得體諒
2009-10-16
2010-06-13 1 瀏覽
假日在灣仔打波,有波友提議去食日式放題,便在附近的郎田book定枱,因為係假日、又位處銅鑼灣,所以到達時店中巳高朋滿座,在座以年青人居多,我們被安排坐一張六人卡座,座位都幾寬闊,放了球拍後也不覺太擠迫。刺身刺身的品種不多,但有較少見及貴價的希靈魚,其餘有常見的三文魚、魚、吞拿魚、油甘魚、帆立貝、北寄貝、甘蝦等常見品種,整體食味跟質素只是普普通通,用料未算高質。燒物這裹以燒物較為出色,我吃過了燒鷄翼、燒牛舌、燒西冷、燒羊扒、燒大蝦、燒鯖魚等;全部都是即燒,上枱時還是熱辣辣,焦香味令人開胃,大蝦夠大隻又新鮮,每隻足有七吋長,外殼脆卜卜,蝦肉有鮮味,燒過後肉質也不會太乾身; 羊扒處理得宜不會有太大膻味,味道是有些水準;西冷則燒後切成一條條肉,方便享用,有點質素;牛舌肉味很儂肉質唔靭,整體感覺郎田的放題以燒物最好食。 串燒佐酒確實夠惹味,坊間無論日式還是港式串燒,每串一般售二十元起,呢度可以任食咁多款,任飲有 Asahi 生啤,非常抵食。最近聽到或讀到一些謬淪,說羊肉要羶味重才是好貨式,其實羶味不是源自肉身,城中名廚Ricky Cheung 也講過只要剔除脂肪部位便能減低羶味,或者選擇某些

刺身

燒物

最近聽到或讀到一些謬淪,說羊肉要羶味重才是好貨式,其實羶味不是源自肉身,城中名廚Ricky Cheung 也講過只要剔除脂肪部位便能減低羶味,或者選擇某些品種羔羊來食,像東來順便是選來自內蒙古蒙西林格盟的黑頭白羊,貪它肉質細嫩、肥瘦適中及羶味不重。

壽司及天婦羅
壽司上的魚生不及刺生用的,但放心質素點都比明將及元綠好得多,但又不要期望有板前、板長的級數,以放題未來說款式算幾多,可以放心任食。 而天婦羅有炸蝦、茄子、軟売蟹等多款,味道是中規中矩。

拉麵
我要了一碗叉燒拉麵,拉麵比較似即食麵,味道相比其它食物欠缺了吸引力,吃了一半便放棄,將配額留給其它食物吧!

飲品
飲品方面除了日本 Asahi 生啤外,還有柚子茶、蘆薈梳打、罐裝汽水及一般茶、啡等飲料任飲;但清酒等較貴價酒便要加餞享用;其它飲料味道偏淡或似加了糖漿,味道麻麻地,這牌子啤酒在出面都差不多要十蚊罐,喜愛飲酒者光飲啤酒都可回本。

甜品
甜品有三種口味雪糕,分別有芝蔴、抹茶及朱古力雪糕,其中以芝蔴味最濃味。

總結郎田的放題,環境不錯,服務唔錯,好少話無咗某啲食物,落單後又好快送到,食物種類算係幾多,不過除了燒物以外,其他食物及飲品都不算特別出色,每位都要差不多二百元埋單,比從前貴了很多唔太抵食,我寧願俾多幾拾去世紀 Novotel 食自助餐更好,食物品種選擇更多及質素較優。

日本 Asahi 罐裝生啤
炸蝦天婦羅
燒鯖魚
燒大蝦、燒牛脷及烤蕃茄串
燒牛扒
  • 燒大蝦、炸軟殼蟹、烤羊肉、芝蔴雪糕、ASAHI 生啤
2010-06-12 4 瀏覽
因為太遲先BOOK台,第2間冇哂位..所以得番哩度..好啦.就試下哩度閎夜晚放題環境比較暗,總係覺得食放題環境咁暗..感覺怪怪..刺生: 選擇不多,魷魚和飽魚OK, 吞拿魚很多根炸物: 炸芝士年糕沒有味, 炸豪炸粉厚了點, 炸天婦羅就似吉烈蝦既SIZE..不過不失啦,手卷: D紫菜已經唔脆..串燒: 牛舌同雞軟骨都幾好食.. 但燒秋刀魚就燒到太乾..咬都咬唔到 飲品: 款式都幾多.但係佢地杯士多啤利梳打就過份甜.好似飲緊糖漿咁.. 小食: 枝豆好食,但唔係應該凍食上碟較好? 佢上碟時D枝豆總暖... 雪糕: 最好食都係雪糕... 服務態度: 都幾好NICE,收碟速度都可以總括,根據番佢個質素同價錢黎比..我覺得都幾唔值..我都係中意中環個間多D
因為太遲先BOOK台,第2間冇哂位..所以得番哩度..
好啦.就試下哩度閎夜晚放題

環境比較暗,總係覺得食放題環境咁暗..感覺怪怪..
刺生: 選擇不多,魷魚和飽魚OK, 吞拿魚很多根

手卷: D紫菜已經唔脆..
串燒: 牛舌同雞軟骨都幾好食..
但燒秋刀魚就燒到太乾..咬都咬唔到

雪糕: 最好食都係雪糕...

服務態度: 都幾好NICE,收碟速度都可以
總括,根據番佢個質素同價錢黎比..我覺得都幾唔值..
我都係中意中環個間多D
2010-05-25 2 瀏覽
是日約左舊同學去銅鑼灣食日本野.同學仔提議去朗田, 起初唔知有set, 以為淨係放題. 一去之下, 發現有驚喜!午餐真係抵到喊! 個menu有成40幾個item, 任意揀兩款都係39蚊!仲要有麵鼓湯, 或者汽水送. 最後, 仲每人一個雪糕!見到佢咁抵, 就叫左佢個飯:什錦切粒魚生飯: 飯份量適中, 魚生還可以 (記住! 除返開, 都係20蚊一個飯!)香蔥吞拿魚腩飯: 同樣地, 飯份量適中, 可惜吞拿魚腩太少, 蔥粒欠奉. 有點扣分!麵鼓湯: 開粉的湯... 早知order 汽水啦.. 不過, 見佢個menu, 都有d 熟食, 炸物, 手卷, 刺身.. 真係好抵食!下次一定翻兜!~
是日約左舊同學去銅鑼灣食日本野.

仲要有麵鼓湯, 或者汽水送. 最後, 仲每人一個雪糕!

見到佢咁抵, 就叫左佢個飯:

麵鼓湯: 開粉的湯... 早知order 汽水啦..

下次一定翻兜!~

2010-05-24
2010-04-24 4 瀏覽
果日約埋班fd出黎食野,,見報紙話呢間好食就揀黎間....原價$127, +1左就~140喇~但係我地有coupon有$125~因為個價錢都叫做平,所以入得去食就要有番d心理準備啦~間野有讚有彈!讚既有::::::個炸明太子雞翼&咩雞肉棒&炸年糕好味...上檯ok快~彈既有:::::- d野飲勁大色素!!!! 我又唔可以飲酒, 我淨係敢飲綠茶!!!!- d刺身係厚,不過都未完全解凍!- D拉面好清.-.-- 比錢果時佢地唔收毫子!! 唔夠1蚊都當1蚊!!- 環境好暗-.-大致上係咁多.....88
果日約埋班fd出黎食野,,
見報紙話呢間好食就揀黎間....
原價$127, +1左就~140喇~
但係我地有coupon有$125~

因為個價錢都叫做平,
所以入得去食就要有番d心理準備啦~

間野有讚有彈!
讚既有::::::
個炸明太子雞翼&咩雞肉棒&炸年糕好味...
上檯ok快~
彈既有:::::
- d野飲勁大色素!!!!
我又唔可以飲酒,
我淨係敢飲綠茶!!!!
- d刺身係厚,不過都未完全解凍!
- D拉面好清.-.-
- 比錢果時佢地唔收毫子!! 唔夠1蚊都當1蚊!!
- 環境好暗-.-

大致上係咁多.....88
2010-04-17
  • 炸明太子雞翼
  • 咩雞肉棒
  • 炸年糕
2010-04-11 3 瀏覽
星期日,銅鑼灣,39蚊自選2款,仲有汽水同雪榚,加埋一50有找,算係抵食了。另有3蚊件壽司,食左甜蝦同鰻魚,都冇話縮水。5蚊個手卷,軟殼蟹都足料,最緊要紫菜夠脆。拉麵/烏冬就一般左d,唔彈牙唔爽口。炸物粉多,炸生蠔都有蠔味。

另有3蚊件壽司,食左甜蝦同鰻魚,都冇話縮水。
5蚊個手卷,軟殼蟹都足料,最緊要紫菜夠脆。

拉麵/烏冬就一般左d,唔彈牙唔爽口。

炸物粉多,炸生蠔都有蠔味。
咖哩吉豬飯,估唔到都幾大碗
2010-04-11