还有和咱的大蛋挞一起🤰🏻蛋白蛋撻的奶香味很重,挞芯吃起来嫩嫩滑滑的,而饼底是曲奇饼干的口感🍪,让酥脆与丝滑在口中交融日式软心芝士挞就是热量大炸弹了💣,不仅蛋液里混合着沙拉酱和芝士奶浆,上面还加了层炙烤的芝士盖被🧀️,一整个很浓郁又很腻🌊咱就是说,一起吃着蛋挞吹吹海风的话,这个城市好像也挺美的
还有和咱的大蛋挞一起🤰🏻
🌊咱就是说,一起吃着蛋挞吹吹海风的话,这个城市好像也挺美的
2023-08-02 153 瀏覽
平時趕時間都會買個包食做早餐 , 今朝就唸住買個三文治啦, 因為平時黎黎去去都係腿蛋治或者吞拿魚粟米咁,都咪話唔悶, 點知就比我發現左佢, 煙雞胸麥包三文治, 首先我係比佢個煙雞胸吸引左先, ,而且佢重要跟麥包,感覺好健康,再睇下個營養標籤,一份先得154卡同有11.8克既蛋白質, 因為食得無負擔,佢入面重有夾左青瓜同蕃茄 , 令到成件事好fresh 同醒神, 而塊烤雞胸都唔算好鞋,都幾大塊所有野加埋都好夾, 食得好滿足, 而且價錢合理丫, 16 蚊就可以換黎一個健康醒神既早上, 係抵既
平時趕時間都會買個包食做早餐 , 今朝就唸住買個三文治啦,

2023-08-02
2023-03-20 292 瀏覽
好耐冇幫襯東海堂佢啲蛋糕縮晒水 越嚟越細件放工時間經過 本身想買件切餅但係件件都好細件 一個人食買兩件又多得滯點知望望吓俾我見到佢有個限時優惠蛋糕柚子檸檬忌廉蛋糕限時優惠價$39蛋糕好清新,有淡淡的檸檬味,唔會太酸中和左蛋糕本身嘅甜味 底部嘅柚子醬亦都幾清新中間嘅海綿蛋糕都不過不失,夠鬆軟!東海堂一件細細地嘅切餅要接近$30呢一個有子檸檬忌廉蛋糕可以切開4份$39真係非常之抵食!下次經過有嘅話,都會再回購!
好耐冇幫襯東海堂
佢啲蛋糕縮晒水 越嚟越細件

放工時間經過 本身想買件切餅
但係件件都好細件 一個人食買兩件又多得滯

點知望望吓俾我見到佢有個限時優惠蛋糕

柚子檸檬忌廉蛋糕
限時優惠價$39

蛋糕好清新,有淡淡的檸檬味,唔會太酸
中和左蛋糕本身嘅甜味
底部嘅柚子醬亦都幾清新
中間嘅海綿蛋糕都不過不失,夠鬆軟!

東海堂一件細細地嘅切餅要接近$30
呢一個有子檸檬忌廉蛋糕可以切開4份
$39真係非常之抵食!
下次經過有嘅話,都會再回購!

2023-03-20
下午茶
今年會同親朋戚友聚會,慶祝新年同埋食賀年食物,我自己好鍾意食蛋卷同曲奇餅🍪,揀咗東海堂買了禮盒送賀年禮盒🎁比親友表示心意❤️。「角落小夥伴™️」北海道3.6 牛乳蛋白卷禮盒,採用🇯🇵北海道3.6牛乳製造,濃郁嘅牛奶味道同蛋白嘅香氣。包裝以粉紅色,可愛趣緻嘅角落小夥伴包裝,共10 條北海道 3.6 牛乳蛋白卷,口感非常鬆脆!以全牛油製作,不含人造牛油及起酥油。禮盒內隨機附送1款角落小夥伴角色造型小貼紙 😍「東海堂聯乘姆明」曲奇禮盒,以姆明與朋友喺姆明谷遊玩歷險世界做主題,好吸引又靚呀!禮。禮盒內有2款北海道口味嘅曲奇餅(共8件)。3.6 牛乳曲奇🍪(4件),牛奶味香濃又酥脆,北海道 3.6 牛乳朱古力曲奇🍪(4件)朱古力奶味濃郁帶奶香味道,又夠酥脆,以全牛油製作,不含人造牛油及起酥油。盒附送姆明餐具🍴 ,好靚又精緻。

外賣自取
🧨全新東海堂賀年禮盒🧨仲有唔夠一個月就到農曆新年啦😍🧧大家買咗賀年禮盒未呀?東海堂新出咗幾款賀年禮盒,無論送禮定自用都好適合㗎🥳等我介紹返兩款賀年禮盒俾你啦🎁保證大人細路都鍾意💕🥚蛋卷· 四式🥚👉🏻兩款雞蛋卷配搭兩款蛋白卷,四種口味,俾你細味多重蛋卷滋味。👉🏻竹炭芝麻蛋卷更係全新配方,觸目登場!呢盒蛋卷分別有原味牛油蛋卷,竹炭芝麻蛋卷、北海道3.6牛乳蛋白卷同埋士多啤梨蛋白卷。我就最鍾意竹炭芝麻味啦,佢用咗精選純黑芝麻,配搭全牛油同新鮮雞蛋,做出濃郁芳香嘅竹炭芝麻蛋卷,「芝」味香濃,超好味呀🤤🤤🦔「角落小夥伴™️」曲奇禮盒🐰👉🏻擁有高人氣、深受大小朋友喜歡嘅角落小夥伴™️再度賣萌,變身庭院中療癒可愛嘅兔兔!👉🏻更附送精美Tote Bag一個,係送禮不二之選!一盒有兩款口味,有牛油曲奇同埋提子燕麥曲奇,以全法國牛油同新鮮雞蛋製作,口味鬆化🤩我就最鍾意提子燕麥曲奇,因為佢用咗桂格原片大燕麥,加上份量十足嘅黑提子乾,口感香脆,麥味香濃🤤正呀👍🏻@aromebakery@maximshongkong#東海堂 #賀年食品.
🧨全新東海堂賀年禮盒🧨

🥚蛋卷· 四式🥚

👉🏻竹炭芝麻蛋卷更係全新配方,觸目登場!

🦔「角落小夥伴™️」曲奇禮盒🐰

👉🏻更附送精美Tote Bag一個,係送禮不二之選!

@aromebakery
@maximshongkong

#東海堂 #賀年食品
2022-05-11 373 瀏覽
情人節快樂呀大家🥰其實呢個係新年蛋糕... 不過見個樣幾吸引就是但啦😆ps. 覺唔覺得蛋糕有啲日本feel🤪⭐️ CP值:🐘🐘🐘⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘🐘⭐️ 舒適度:N/A⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5 (5 星為滿分)人均消費:N/A(招福蛋糕 $289/個)
情人節快樂呀大家🥰
其實呢個係新年蛋糕...
不過見個樣幾吸引就是但啦😆
ps. 覺唔覺得蛋糕有啲日本feel🤪

⭐️ CP值:🐘🐘🐘
⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘🐘
⭐️ 舒適度:N/A
⭐️ 再食指數:🐘🐘🐘.5
(5 星為滿分)

人均消費:N/A
(招福蛋糕 $289/個)
外賣自取
母親節就到,介紹一個外形優美又好味嘅蛋糕俾大家!呢個蛋糕面層有新鮮草莓,淡粉色唧花圍繞住靚靚禮帽,高貴典雅,貼近媽媽高貴氣質!母親節,同屋企人一齊慶祝啦~🍶雲呢拿慕絲🍓草莓醬🌹玫瑰荔枝味慕絲 荔枝果肉🍒紅桑子慕斯紅桑子同雲呢拿慕絲夾層🍰口感絲滑輕盈,草莓醬帶上果香,玫瑰荔枝慕絲清新微甜,更愛入面好有咬口嘅荔枝果肉!🧁配上鬆軟海綿蛋糕,味道清新又有多重口感。趁著節日,🎁買個蛋糕回饋媽媽以表謝意,同佢創造最難忘嘅幸福時刻吧!💗
🍶雲呢拿慕絲
🍓草莓醬
🌹玫瑰荔枝味慕絲 荔枝果肉
🍒紅桑子慕斯

2021-07-16 502 瀏覽
日式流心芝士撻買嘅時候係熱辣辣架,怪我唔係即刻食,所以入面唔係流心😭 味道有驚喜,cream cheese 味濃郁,唔會太甜😋 質感滑流,同我鍾意嘅脆脆曲奇撻底好夾💕正啊👍🏻北海道3. 6牛乳蛋白撻正正常常,似普通蛋撻,牛乳味唔濃,有d太甜😶唔太推薦🙈
日式流心芝士撻

北海道3. 6牛乳蛋白撻
正正常常,似普通蛋撻,牛乳味唔濃,有d太甜😶唔太推薦🙈
宵夜
2021-05-22 469 瀏覽
今日同事last day 去咗東海堂買西餅做散水餅,款式選擇有好多,有tiramisu、3.6牛乳味。我就簡咗cheese cake,芝士味道唔夠濃。有同事就食咗藍莓蛋糕,佢就話好甜。
2021-04-21 462 瀏覽
東海堂嘅蛋糕一直都好出色,今日經過見到就心血來潮買咗幾件蛋糕返公司食😂😂🤩栗子撻,栗子蓉好多,個撻皮都好鬆脆,連埋啲cream食唔會太漏😜😜芒果撻,今次嘅芒果略嫌有啲酸,建議如果浸一浸糖水再擺上去會好啲,因為太酸搞到有啲難入口🤨🤨🤨士多啤梨撻,今次嘅士多啤梨都有啲酸綠茶忌廉海綿蛋糕,海綿蛋糕好鬆軟,綠茶味都好出色,一個人食晒成個都OK🥳其他蛋糕同埋撻都好食,東海堂嘅西餅從來都唔會有出事哈哈😍

士多啤梨撻,今次嘅士多啤梨都有啲酸

其他蛋糕同埋撻都好食,東海堂嘅西餅從來都唔會有出事哈哈😍

2020-01-24 1261 瀏覽
今日係winter intern 既last day,佢係東海堂買左d蛋糕請我地食。我揀左沖繩紫薯玄米撻,有位同事將佢件曲奇雲尼拿牛乳•芝士蛋糕切餅俾埋我食,變相我有得食兩件。沖繩紫薯玄米撻外層係厚厚既紫薯忌廉,紫薯忌廉好幼滑,甜度岩岩好,唔會覺得好膩。紫薯忌廉入面包住朱古力海綿蛋糕,好夾架。撻皮就比較遜色,唔算好脆,但都唔係淋晒個種。曲奇雲尼拿牛乳•芝士蛋糕切餅好邪惡,上面有一層忌廉,輕盈幼滑,跟住係曲奇雲吞拿芝士蛋糕,最底層有餅底,好食,只可惜餅底有少少淋左。東海道既蛋糕一向都唔錯。
東海道既蛋糕一向都唔錯。
曲奇雲尼拿牛乳•芝士蛋糕切餅&沖繩紫薯玄米撻
2020-01-24
下午茶
2020-01-03 679 瀏覽
A colleague bought us afternoon tea and I got this Hazelnut puff. It was so huge with a lot of nuts. However, the nuts were no longer crispy, same for the mille feuille. For some reason, I could find coffee flavour from this cake. If I get to choose, I would not choose this cake again.
Hazelnut Puff

2019-12-20
2019-10-29 607 瀏覽
東海堂哩間店大家都好熟悉啦,到處都有分店,一如既往噶好味,畢竟人地系大品牌嘛,而且好多種選擇,我就買左個綠茶蛋糕做個下午茶,綠茶蛋糕好好味啊,而且好靚添,都幾多料噶,有綠茶蛋糕丶忌廉丶jelly同埋朱古力脆脆,超多層,口感好豐富!
2019-10-20 593 瀏覽
基本每一次有朋友同事或者系屋企人生日我都會系東海堂定蛋糕噶,都算系忠實食客了吧,記得上次朋友生日果個士多啤梨海綿蛋糕就好受歡迎啦!今次黎系見到買一送一,宇治抹茶配紅豆真系值得一試,抹茶味好岩我心水啦!
2019-10-02 623 瀏覽
買一送一既魔咒終於俾我等到呢個宇治抹茶紅豆買一送一啦(感動mode😭),今次係第二次飲,同上次一樣,要走甜少冰,可惜無得走冰,不過少冰都係好多冰,實質得半杯,如果唔係買一送一冰就唔太抵見住佢將抹茶既液體同3.6牛奶放入blender打勻,抹茶味好濃,又有3.6牛奶既香,微甘既抹茶同甜既紅豆真係好夾,每啖都有紅豆,係好滿足既下午茶我唔記得帶自己支飲管,要讚既係佢俾紙飲管通常呢個優惠都得3日,12點至4點,28蚊買一送一,唔係間間分店有,唔知下次幾時呢?
買一送一既魔咒

我唔記得帶自己支飲管,要讚既係佢俾紙飲管