2022-01-15 172 瀏覽
我發覺置富花園商場嘅日本餐廳真係有一個大共通點 就係一點都唔日本 香港式服務 香港式食物質素 今日在這裡食下午茶 大開眼界這裡嘅下午茶餐之前已經試過一次 那次經驗都係麻麻地 因為我點嘅小食佢哋唔記得落單 所以等咗半小時左右 我問起才跟進 那次我還見佢哋教新人做嘢 我心想教緊新人做嘢都可以出錯 新人出山之後都唔知會做成點 今日因為想食日本菜 樓下十番屋我未見過佢營業 吉野家服務又係九流 所以再試這裡 今次唔敢再點小食 因為唔想等太久 拉麵價錢都無咩點變 都係算平價飲品就選擇少咗 很多特飲都無供應 不過都係抵食嘅 上菜時間都係慢 不過都算合理 我改了味增湯底 因為想試濃味一點 但真係好失望 我想講開始時見到這個色真係開心嘅 但當食落肚時 原來係無味嘅 我真心驚訝 呢啲係咩色?那隻蛋半隻都無 一夾就散 那塊叉燒勁差 雖然係好大塊 但係你完全唔覺得自己著數咗 我要落七味粉才能感受到味道 但最後我發覺底下嘅麵 有些唔同色 我食下去時 發覺有些味道 我就知道原來無味嘅原因係因為佢哋只係落味粉 那個湯底應該唔係一早煮好 最後計埋加一 一個人$43埋單 價錢唔貴 下午茶嚟講算合格 認真講女仕都未必夠飽

慢煮叉燒拉麵

我改了味增湯底 因為想試濃味一點

職員只有一個 上次訓練嗰批員工可能真係走晒
這個員工對客態度簡直係差 老實講這裡真係做街坊生意 下午茶餐才值得試
2022-01-15
2021-11-23 174 瀏覽
🍱札幌拉麵土門 Sapporo Ramen Domon🍜推薦🙆🏽‍♀️:泡菜炒黑豚肉便當🐷 $70算係高質嘅便當🍱好足料好多汁雖然係泡菜汁底但係有少少甜味做調味令到個汁好好送飯🥳唯一美中不足嘅係個肉有少少硬🥲CP值: 8/10———📍西環📍薄扶林置富南區廣場4樓409號舖
🍱札幌拉麵土門 Sapporo Ramen Domon🍜

📍西環
📍薄扶林置富南區廣場4樓409號舖
外賣送餐
2021-09-05 258 瀏覽
我已經忍咗好耐,作為街坊我都唔想篤爆佢,但係實在太過分啦,次次去親都見到一啲好細隻嘅曱甴仔爬來爬去,唔使好多姐,但係都嚇親人呀,點解佢可以搞下滅蟲,見到嘅都咁樣,見唔到嘅真係難以想像。😡隨便食物質素就冇咩大問題,起碼符合連鎖店嘅水準啦,但係真係唔知點解,多曱甴仔呢個問題,真係搞咗大半年,疫情期間大家都引得好辛苦㗎啦,但係唔想食舖頭嘢食到好似落街篇大排檔咁樣嘅風味囉,依家真係多啊真係10分多曱甴啦,你入親去一定會見到,唔係講笑😔

2021-09-05
2021-04-28 400 瀏覽
今天中午時段,我同我朋友二人打算進店食飯,一入到去男店員就黑口黑面望一望我地,就走開了,我地在門口等了十分鐘,同佢講話兩位,他好惡就話,兩位等下先啦,我望入店鋪,仲有位剩都唔俾我地入,終於入到去,之後我地叫左兩個咖喱吉列朱扒飯,哇,個朱扒飯不得了,核突到唔知點形容,個朱扒炸到好似柴咁,食落真心難食,可惜冇影到相,我食咁多間呢間都算最難食既一間,食食下我朋友見到兩隻小強係地下,環境整潔度都好差,到比錢果下,一句多謝都冇,就咁放低錢,佢好似唔憂做咁樣,希望會正視下呢個問題,生意應該會更加好
今天中午時段,我同我朋友二人打算進店食飯
2021-04-25
2021-03-22 259 瀏覽
这家店是我在香港吃过体验最差的店没有之一。服务员态度极差,仿佛不想招待客人在店里吃饭。告诉我们上菜要等20分钟,并且慌称九点半就要关门(其实谷歌地图和菜单都显示10点才关门,菜也10分钟就上齐了,就只是不想让我们在那里吃饭而已)。点了买一送一的饮料故意多收我们一份钱,被我们抓包还很理直气壮说电脑有问题不能买一送一,最后被我们据理力争才勉强退给我们一份饮料的钱。店家不讲武德,朋友们走过路过千万绕过。
2021-03-22 45 瀏覽
这家店是我在香港吃过体验最差的店没有之一。服务员态度极差,仿佛不想招待客人在店里吃饭。告诉我们上菜要等20分钟,并且慌称九点半就要关门(其实谷歌地图和菜单都显示10点才关门,菜也10分钟就上齐了,就只是不想让我们在那里吃饭而已)。点了买一送一的饮料故意多收我们一份钱,被我们抓包还很理直气壮说电脑有问题不能买一送一,最后被我们据理力争才勉强退给我们一份饮料的钱。奸商不讲武德,朋友们走过路过千万绕过。祝这样不讲信用的店早日倒闭。
2021-03-22
2020-11-18 399 瀏覽
1. 味噌湯: 2🌟味道偏淡,看得出兌了不少水,雖然我也不太喜歡太濃味的味噌湯,但是這種不達標的自然也不會有什麼好感2. 小菜:冇特別3. 主食泡菜豬肉: 2🌟,太鹹了,豬肉很老,不新鮮是預料之內的,但也不用用那麼重的泡菜味去遮蓋,泡菜不多,但泡菜味卻很重,重到已經有少少發鹹,忍著不浪費食物吃下去,不日不韓不倫不類。花雕魚定食: 3🌟,有了泡菜豬肉作陪襯,再一般的料理也顯得還可以,這個就是。魚不用期望它的新鮮度,期望就是你的問題,值得表揚的是魚幾大條,魚肉都頗為結實,魚腥味頗重,不功不過。4. 飯:冇特別5. 蛋: 3🌟,雖然蛋也有兌水現象,但是勝在口感夠滑,算是整個定食最讓我滿意的了(要求已經如此之低了6. 檸檬薑蜜:3🌟,頗為滿意,肚子餓餓飲杯暖胃的檸檬薑蜜真系好舒服
1. 味噌湯: 2🌟

2. 小菜:冇特別

3. 主食

4. 飯:冇特別

6. 檸檬薑蜜:3🌟,頗為滿意
,肚子餓餓飲杯暖胃的檸檬薑蜜真系好舒服
2020-10-16 299 瀏覽
It was excellentspeedy delivery than i expect and the bento box was very good and it was still warm yummy to have it .Thankswould love to purchase again soon.
It was excellent
外賣送餐
2020-05-01 530 瀏覽
因疫情關係,他們推出了外賣七折(下午茶除外),真係抵食,味道質素都好好。以前覺得佢D嘢太貴唔係成日去,宜家可以幫襯多D。反而下面food court 少幫襯咗。希望可keep住七折啦。
15 分鐘 (外賣自取)
2020-02-06 472 瀏覽
又到糧尾啦!本身lunch諗住窮食算,但經過見到有人食緊鰻魚定食☺️望落好似唔錯咁👅所以都係對自己好啲😝當慰勞下自己🤘🏼🤘🏼🤘🏼👆🏽蒲燒鰻魚定食 每一客鰻魚定食跟1碗飯、麵豉湯,中華沙律同茶碗蒸🤤🤤🤤原諒我太太太餓無影其他!賣相吸睛!鰻魚仲好足料😍😍😍😍鰻魚燒至焦香,肉質保持滑溜,有油潤感,而魚皮帶有膠質,口感煙煙韌韌!魚骨尚算去得乾淨既醬汁調得剛好,鹹中帶甜,好惹味!
蒲燒鰻魚定食
👆🏽蒲燒鰻魚定食

賣相吸睛!鰻魚仲好足料😍😍😍😍

醬汁調得剛好,鹹中帶甜,好惹味!
蒲燒鰻魚定食
2019-09-20 402 瀏覽
今晚吾想煮飯所以落街食,兩條友黎左呢到食個2人餐,包兩碗拉麵,味道濃郁,好大嚿豬軟骨,叉燒都好大塊,個二人餐仲有幾碟小食,啲炸雞軟骨又熱又脆卜卜,配埋個沙律食就唔怕熱氣,兩杯特飲有巨風特飲同烏龍茶特飲,吾會太甜,好味!雖然二人餐,但係差唔多有三個人嘅份量,食到好飽。
2019-08-30 252 瀏覽
優點:服務質素好,等候時間不會太長,餐牌選擇多。缺點:之前係西環西寶城嘅domon食野冇Wi-Fi,今次置富都冇Wi-Fi。唔明點解集團咁大都冇Wi-Fi????
2019-08-30
2018-12-03 625 瀏覽
早前替朋友買了東西, 今日到置富花園交給她。 但她突然有事要外出, 只好交給她的兒子。 得悉他還未吃午飯, 便邀他在商場共進午餐。他經常去一間日式餐廳, 因他仍是學生, 在這裏有優惠。 那就跟他走進去。 餐牌設計一目了然。他點了牛油拉麵, 附送小吃一份, 他就點了魷魚鮮蝦卷。 再加$6要了一杯熱咖啡。 牛油拉麵 : 我也嘗了一口拉麵, 味噌湯底拉麵, 加上一片牛油, 令拉麵更香和滑。 日式义燒一片, 我就沒有試了, 但聽他說味道是可以的。 魷魚鮮蝦卷 : 外皮不脆,內裏只有少量蝦膠之類, 兼且放凉了。 吉列豬扒蛋鐵板飯定食 : 吉列豬扒厚切, 味道尚可, 蛋汁太稀, 可能加了太多水, 吃完鐵板上還剩餘水份, 感覺不大好。 味噌湯也好像是味噌湯粉加入了太多水份, 沒甚味道。 日本米也是煮得糊了。以價格來説, 要求不高的話, 食物質素尚可。

餐牌設計一目了然。

魷魚鮮蝦卷

吉列豬扒蛋鐵板飯定食

以價格來説, 要求不高的話, 食物質素尚可。
2018-11-22
2018-05-27 613 瀏覽
今次叫咗一個2人套餐($238)及2個薑汁豚肉定食。個2人套餐包括:雜菜沙律4隻餃子牛油拉麵 豬軟骨拉麵薯餅(南瓜&紫薯)蒜片牛柳粒巨峰烏龍茶紅豆牛奶抹茶雜菜沙律係用黑醋汁,同埋啲菜都好新鮮,食落好爽口,食完成餐飯當清下個口就最啱啦。個日式炸薯餅就有南瓜同埋紫薯味,個口感有少少似天婦羅但係入邊個餡係南瓜蓉,亦都唔錯!蒜片牛柳粒果然係餐廳嘅推介,啲肉粒又林又夠juicy,加埋個小沙律配菜,個個都爭住食。豚肉薑汁燒定食則配有白飯、麵豉湯、一碗蛋、一兜仔前菜,同主菜薑汁豚肉。嗰碟肉亦配有洋蔥,加埋碟底汁,真係冇得彈,所以我哋喺5月5號試過之後今次再食 而個巨峰烏龍茶有好甜嘅巨峰提子味又有茶味,又真係唔錯最後就講下個環境,雖然俾我哋5月5號去果次多人,但係仍然都係好光猛同舒適,環境👍🏻4個人埋單包加一共$426,個個都食到好飽,算好抵食,加埋新開的金記冰室,我哋又多咗2個係置富的新選擇,一定會繼續幫襯ps. 其實我哋約1年幾前都幫襯過,但今次5/5&22/5兩次食都好好食,果然有很大進步

4隻餃子
豬軟骨拉麵
薯餅(南瓜&紫薯)
蒜片牛柳粒
巨峰烏龍茶
紅豆牛奶抹茶

而個巨峰烏龍茶有好甜嘅巨峰提子味又有茶味,又真係唔錯

豚肉薑汁定食
牛油拉麵、豬軟骨拉麵、日式餃子、蒜片牛柳粒、日式薯餅
2018-05-22
豚肉薑汁定食
牛油拉麵、豬軟骨拉麵、日式餃子、蒜片牛柳粒、日式薯餅
  • 蒜片牛柳粒、雜菜沙律、薑汁豚肉定食
2018-03-24 509 瀏覽
Lunch time 去食,得一個鐘時間,1:10pm去到得兩位侍應,接order 慢,我地叫左燒雞定食、豬軟骨沾麵。好快來左兩罐汽水,等到1:30pm才有沾麵,仲要係等埋其他單先一起上菜.....一提再提跟單燒雞定食,女侍應仲要面帶難色,黑面回應:「再等一等,就得」等到有出餐,佢居然比左第二位既客人食😤😤😤最後1:45pm取消個單嬲嬲離場!飯都冇得食!仲要汽水照收$3 每罐🤷🏿‍♀️❓