2024-03-24 58 瀏覽
之前經過都想試, 但見到好多評語都話態度惡劣😅 今日來荃灣不如試一下, 入面有些是圓枱有些是長枱, 我比安排坐圓枱, 叫店員給我餐牌, 見到都幾貴, 話以魚的今日時價, 可以揀米線或飯, 我叫左黃王魚配米線, 原先想叫凍奶茶, 不過佢哋話依度無奶茶咖啡🤣🤣都幾有趣, 之後叫左凍檸茶走甜, 隔一陣先來飲品, 然後來米線😋, 飲啖湯佢話係魚, 但又唔係好濃, 不過好在唔腥😅, 食啖米線其實偏淋, 魚都好鮮甜, 食得出係新鮮😘👍🥢另外有少量菜係碗入面😅 原先我有個環保袋店員叫我掛係側邊d勾, 本身印象都幾好, 可惜最後收銀員話我整到張單濕晒, 話我乜你敢架😆😑我心諗我放張單在枱面, 你杯野放隔離😅😅其實一定會整濕, 難到以為我係特登🤨 敢樣對客人我真係第一次見😶 我同大家一樣應該唔會再來了
2024-03-24
2024-02-06 201 瀏覽
落單個個聽錯我要乜,落錯左黎到話冇得換,要照食,話出左冇辦法 點都要食f,嬲到我直接再order番我要既野,我寧願比多份錢唔想嘈真係,仲夠膽死講係我問題,我想食乜我自己會唔知咩,我點會講得錯到大佬,可能寫錯單要自己貼,幾十蚊野我幫你出算我係熟客 魚係好食,但你地員工做錯野唔係要個客黎比錢買單,個老細全程聽到既 到收錢個刻我想抱住希望你會識做d,點知原來係你地傳統黎,平時一星期我都幫襯幾日,今次係最後三間變到得番一間,唔係冇原因

三間變到得番一間,唔係冇原因
2023-11-29 401 瀏覽
已有大半年沒有幫襯, 之前曾因為收銀員那位女士出言不遜而沒有光顧。 不過,食物質素始終不錯 今午放下以往不悅的記憶再來一次, 怎知另一位阿姐態度原來一樣咁差, 不禁想,難度整間店的職員都是物以類聚。 我點餐時, 點了熱擰茶, 一般正常嘅侍應只會說沒有熱檸茶。 但是這位阿姐大聲叫我要睇清楚餐牌先至好叫嘢, 餐牌無的就唔好叫, 鄰座的食客也望一望。 好嚇人的氣勢, 唔知以為自己去左軍校被導師喝罵。真受氣。 路德圍 大把選擇, 不會再去呢間

真受氣。 路德圍 大把選擇, 不會再去呢間

2023-11-19 368 瀏覽
呢間位於荃灣嘅魚湯米線真係好正,好多人去排隊,基本上如果夜晚六七點佢嗰幾款熱門嘅魚湯米線都會賣哂,所以呢如果你想真係食佢嘅熱門菜真係要請早,另外記得叫佢放埋芫荽蔥,如果唔係又要比多$3
2023-11-15 289 瀏覽
叫蕃笳肉碎豬扒米線外賣(自取)點知返到屋企發現碗內無米線打返去,好平淡回應 可能俾漏咗 ~ 下次補返俾你。 唔好意思都無句晚餐完全無嘢食大佬搞咩鬼老實講以前好食好多,依家連招牌魚餅都keep唔到
叫蕃笳肉碎豬扒米線外賣(自取)
點知返到屋企發現碗內無米線

打返去,好平淡回應 可能俾漏咗 ~
下次補返俾你。 唔好意思都無句
晚餐完全無嘢食
大佬搞咩鬼

老實講以前好食好多,依家連招牌魚餅都keep唔到

2023-11-15
2023-10-28 374 瀏覽
其實呢間野好耐之前幫襯過,當時好出名,有3間分店好巴閉,而當年去幫襯既人亦好多。時隔幾年再幫襯,不變既係:服務態度依然保持恶劣。相比之下,一河之隔嘅深圳,態度真係贏你9條街。今日走去坐低嗌左2碗米線,食物質素不過不失。臨走時去俾錢,行到出門口已經俾緊錢,忽然店內既一位阿姐叫我地,我仲以為漏左d咩野,點知係叫我地執番枱面舊紙巾。我當堂㷫左,心諗:咁你做咩樓面,樓面唔包執枱架?真係好野,咁樣叫番d客入返去執,真係抵你由3間執剩一間。

今日走去坐低嗌左2碗米線,食物質素不過不失。臨走時去俾錢,行到出門口已經俾緊錢,忽然店內既一位阿姐叫我地,我仲以為漏左d咩野,點知係叫我地執番枱面舊紙巾。我當堂㷫左,心諗:咁你做咩樓面樓面唔包執枱架?真係好野,咁樣叫番d客入返去執,真係抵你由3間執剩一間。
2023-08-24 609 瀏覽
成日黎到荃灣路德圍附近就會想食覺得好似健康啲清淡啲😝💁🏻‍♀️招牌鯇魚腩魚湯泡飯$62個湯飯堅鮮甜🤩 我飲湯都飲飽😝啲鯇魚仲要冇腥味🤩不錯不錯🤭味道💛💛💛💛🤍💁🏻‍♀️招牌炸魚餅魚湯米線$48呢個魚湯味就淡啲 清清地冇比較冇傷害試咗鯇魚果個湯飯 呢個湯就會覺得唔夠濃😝個煎魚餅有少少腥味但可接受 依然香口 清淡之選👍🏻味道💛💛💛🤍🤍整體環境係屬於快食快閃小店雖然唔係超靚打卡環境 但覺得要好好珍惜呢種地道小店👍🏻👍🏻👍🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻
成日黎到荃灣路德圍附近就會想食

招牌炸魚餅魚湯米線
招牌鯇魚腩魚湯泡飯
招牌鯇魚腩魚湯泡飯
2023-07-10 540 瀏覽
今日特意來到荃灣享用魚鱻魚湯專門店的午餐,店內環境舒適,但可惜舖位門前裝修中,出入容易有污水滴中,稍有不便。不過,店家的魚餅配兩餸米線午餐實在令人一試難忘。魚餅外脆內軟,魚肉彈牙,且沒有腥味,相當新鮮。米線爽滑,配合兩款餸菜,清爽可口,融合得宜。尤其是店家的招牌魚湯,湯頭清澈,魚味濃郁,喝來回味無窮,實在是大大的加分。整體而言,這份午餐的美味度及性價比十分高,讓人非常滿意。若是不介意店內目前的裝修狀況,來品嚐這家魚鱻魚湯專門店的午餐是一個不錯的選擇。
  • 魚餅
2023-06-27 422 瀏覽
我唔係打手之強烈推介呢間餐廳比我既朋友~~食過好多次都係覺得好好食,好想食哂佢成個menus 有既野😂😂😂原因係真係好高質我通常都會食自選魚湯米線,有大大碗米線同娃娃菜。佢地既炸雞翼係生炸全雞翼,成個炸到好香,肉質又唔乾,而炸豬扒都係生炸,大大塊!!琵琶豆腐好juicy,一啲都唔會乾,又係好香。另外我會簡魚咀同魚標,份量都唔係得一舊兩舊,好足料!!小食方面,薑蔥魚皮就係我最愛,係香港食白灼魚皮既地方越來越少,而呢間既魚皮既調味係剛剛好!唔會失左魚皮本身既味道,爽口!!真係食過返尋味~~椒鹽黃花魚又香脆有又啲魚肉食到,真係好特別好好食~~~~除左環境上唔係太好以外,食物係推薦推薦推薦

我唔係打手之強烈推介呢間餐廳比我既朋友~~

我通常都會食自選魚湯米線,有大大碗米線同娃娃菜。

椒鹽黃花魚又香脆有又啲魚肉食到,真係好特別好好食~~~~

除左環境上唔係太好以外,食物係推薦推薦推薦
  • 生炸豬扒
  • 招牌魚滑魚湯米線
2023-05-22 567 瀏覽
收工收得遲,10點鐘路過諗住幫襯下啦,見佢話收11點。入到去話10點3截單,話10點半到清場,諗住都仲有30分鐘,就比錢照食。結果上菜上得遲,10點3先有,都算。然後食左5分鐘,10點4就開始熄哂d冷氣,比說話你聽,話叫我唔好掛住睇電話食快d。喂你咁趕時間收工一開始就唔好接單啦,一開始話食到搭半,我一路食野一路睇片中間係無停過食。臨尾勁焗勁熱咁食,真係貼錢買難受。我最後都係10點半離開,係無阻佢一開始既收工時間,15分鐘食哂,可想而知我有冇掛住玩電話唔食佢兜野。個湯又無味,d野食一d都唔好食,魚湯無魚味,魚滑勁鞋,個豬肉片質素好差。炸豬扒不過不失,仲要兜野熱然後熄冷氣比說話你聽,絕對好差勁體驗。以後絕不幫襯。都係個句,咁趕收工一開始就唔好接單啦,超級趕客永久blacklist 。
收工收得遲,10點鐘路過諗住幫襯下啦,見佢話收11點。

• 吉列豬扒
2023-04-15 648 瀏覽
招牌魚滑魚湯米線 $44湯底偏清淡,冇想像之中濃郁清甜,不過勝在無落味精,吃完唔會口渴幾健康招牌魚滑其實只係普通鯪魚球,魚滑都幾大舊幾多,冇魚腥味,都OK好食既,但無咩驚喜。招牌炸魚餅魚湯米線 $44魚餅值得食過魚滑,魚餅新鮮炸得幾香口,好食自家製炸琵琶豆腐 $30個人最中意食依個,熱辣辣,香噴噴,外面脆口,內裡好嫩滑阿姐服務態度唔太好,野食一般好食啦,老店環境坐得唔算舒服,唔值得山長水遠特登去食
招牌魚滑魚湯米線 $44

招牌炸魚餅魚湯米線 $44
魚餅值得食過魚滑,魚餅新鮮炸得幾香口,好食

自家製炸琵琶豆腐 $30
個人最中意食依個,熱辣辣,香噴噴,外面脆口,內裡好嫩滑
阿姐服務態度唔太好,野食一般好食啦,
老店環境坐得唔算舒服,唔值得山長水遠特登去食
  • 炸琵琶豆腐
  • 招牌炸魚餅魚湯米線
2023-04-04 388 瀏覽
經開荃灣,本來想食酸辣米線但係諗諗吓都係想食清啲醒起路德圍有一間開咗20幾年嘅魚魚魚湯米線八點幾去到唔使等位坐低之後,就叫咗一個炸雞翼,加炸魚餅清湯米線叫多蔥真係俾咗好多可能呀姐認得我,所以俾咗一大碗米線俾我😆👍🏻
經開荃灣,本來想食酸辣米線
但係諗諗吓都係想食清啲
醒起路德圍有一間開咗20幾年嘅魚魚魚湯米線
八點幾去到唔使等位
坐低之後,就叫咗一個炸雞翼,加炸魚餅清湯米線
叫多蔥真係俾咗好多
可能呀姐認得我,所以俾咗一大碗米線俾我😆👍🏻
生炸雞翼  炸魚餅  清湯米線
生炸雞翼  炸魚餅  清湯米線
  • 炸魚餅
  • 魚湯米線
  • 招牌魚滑魚湯米線
  • 吉列豬扒
  • 生炸豬扒
很久沒有來此小店食魚湯米線!由於每次碗米線都好大碗,所以每次落單都必定要求「扣底」。不想浪費食物!選來選去,最終都係選擇咗「招牌魚腩米線」。米線一到,便先飲啖湯。講真,味道是ok! 但相比以前,魚湯的味道及鮮味好多沒以前咁濃郁,較以前淡左。但仍然好食。 米線今日便偏「林」(過熟)。所以不夠彈牙。至少魚腩都是新鮮,都好食!我都有用店內辣椒醬點下魚食,不過,個辣椒醬唔算好辣,未算好香。不過,整體來說都是比外面一些魚湯米線好食嘅。仍會支持。

不過,整體來說都是比外面一些魚湯米線好食嘅。仍會支持。
2023-02-23 466 瀏覽
短髮帶眼鏡阿姐服務態度非常差!我都係第一次開聲比人趕😤😤一見我食起就即刻收走晒d野,不停係我隔離整塊隔板,但明明隔離冇人用餐。之後又搵兩個男人係我頭頂打掃,見我冇反應就開聲:小姐你唔好再坐 出面好多人等緊位!我就開聲:我仲有成杯檸檬茶未飲喎!我埋單出去時 門口根本冇停等位😡😡😡貼錢買難受,唔會再幫襯!
短髮帶眼鏡阿姐服務態度非常差!我都係第一次開聲比人趕😤😤

我埋單出去時 門口根本冇停等位😡😡😡
貼錢買難受,唔會再幫襯!
2023-01-27 549 瀏覽
荃灣區內出名嘅老鋪頭真係有啲老餐廳入面都殘殘地魚魚魚就係主打魚湯同魚米線魚湯牛肉米線 普通 係魚但平平無奇嘅湯底另一碗配吉列豬扒炸嘢嚟講可以炸得話唔好味仲要等好耐先嚟到椒鹽魚球 都係普通
荃灣區內出名嘅老鋪頭

真係有啲老