2013-01-14 519 瀏覽
難得的生日放假日,可以同至愛食一餐正常的生日晚餐,由於好多節目想做,想睇戲食飯同埋同至愛懷念下拍拖時的浪漫行沙灘同上山頂吹吹風,所以就想係荃灣搵間浪漫點的餐廳,荃灣資源有限,廖廖數間,隨便就選左OYSTER AMOR !一入到去,由於都係五點九點既關係,仲有人食緊下午茶, WAITER 問我 下午茶定係晚餐,跟住我就同佢講話係生日的,有無優惠!佢笑笑口!我同佢講,我兩位想食蠔,佢安排左大台俾我,我有點不好意思!我一個人坐左一陣等老公放工,waiter 見我一個人呆坐,就過來同我講解menu哇,一打法國蠔送半打同愛爾蘭蠔,唔係澳洲咩,佢話因為依家季節澳洲蠔唔岩大眾口味,所以轉愛爾蘭蠔,好細心呀九隻送兩隻,都幾抵!同老公相量過後都係叫半打,再加一個couple set,兩杯白酒d蠔好白酒好飲,好香既花香,易入口,仲有好微微既甜...到熟食啦,有兩個湯, 一個沙律,兩個扒,西冷/肉眼/自然豬我要左龍蝦濃湯,個waiter 同我講會濃味d同salty, 需唔需要淡d,我諗住試下,所以就無咩所謂,飲落係有點鹹,但係可以接受,因為有d甜同好香,ok la老公就要mushroom cream sou

我同佢講,我兩位想食蠔,佢安排左大台俾我,我有點不好意思!

九隻送兩隻,都幾抵!
d蠔好

白酒好飲,好香既花香,易入口,仲有好微微既甜...

到熟食啦,有兩個湯, 一個沙律,兩個扒,西冷/肉眼/自然豬
老公就要mushroom cream soup, 好多粒粒,佢話好味
沙律,好普通既凱撒
到扒啦,我要西冷5成熟,老公就要左自然豬,waiter 又話會得微溫,不會好熱,需唔需要熟d,唉,有點煩,但都算細心,我未試過有waiter 咁提我!
不得不讚,兩個扒都唔錯,由其豬扒,真係估佢唔到咁嫩,同juicy,
, 仲送左一杯紅酒,好開心!

2013-01-14
2013-01-12 123 瀏覽
一行6人生日飯局,食到個個樣子黑晒………生蠔、$50以上的還可以,只是還可以,不可能是美味,而且細隻…… 法國生蠔都咁既質素真係好懷疑是否真貨?意粉、等好耐,份量小,味道差,講緊$140~190,只有好咸的,腥的……西冷牛排、80安士的,$29X的!!!完全嚇死人,薄到唔可能是8安士??切開唔熱,內生??6成都無吧??算,牛排得佢咁薄片再加熱應該唔洗食,照食,竟然可以有雪藏味???完全無牛肉味! 我在超市買的仲有牛肉味過佢!!大家已經對這裡的食物質素心裡有數完全無心情再食落去!!這裡只有環境裝潢得好似幾有氣派、但內裡真係完全唔得!不可能再有下次! 從未如此食完一餐氣頂到要即刻登記話比大家知呢間野有幾差!!理單要$1200!! 完全覺得掉錢落海… 仲要完全唔飽
一行6人生日飯局,食到個個樣子黑晒………

意粉、等好耐,份量小,味道差
,講緊$140~190,只有好咸的,腥的……

我在超市買的仲有牛肉味過佢!!

大家已經對這裡的食物質素心裡有數完全無心情再食落去!!

這裡只有環境裝潢得好似幾有氣派、但內裡真係完全唔得!

理單要$1200!! 完全覺得掉錢落海…
仲要完全唔飽
2013-01-11
2013-01-09 158 瀏覽
因為見佢個門面幾靚,荃灣又冇咩食蠔的地方,未試過所以一試, 不過我真係想講對食物同服務都好失望!我地入去時覺得環境OK, 簡潔裝修,有個女士同我地介紹蠔,好詳細同態度良好,所以我地叫左一打蠔(3款),一人一個餐,一個羊扖一個牛柳,龍蝦湯,有鵝肝,兩杯red house wine... 之後,應該食蠔先,我地見全舖(其實得幾枱客)都冇人吃蠔,我地想應該好快,點知╴我地由唔餓變到餓╴我地等左半個鐘都未有蠔 佢話因為好多蠔開,但我地見個蠔BAR未出過╴不過佢開好慢...終於有啦,老實講... D蠔都可以,因為成4-50蚊一隻╴收得咁既價錢,同埋叫我蠔吧開蠔開到咁,真係有待改進囉╴之後就係個湯╴因為我地加錢轉左龍蝦湯...點知佢黎左跟餐湯... 又要等過,明明唔多人都可以咁慢同錯???終於有湯飲啦,佢之前都有講過係好濃既龍蝦湯,但係我地兩個既 comment 係 超鹹... 鹹同濃應該唔係一樣卦??? 飲左幾啖 真係飲唔到~之後就係鵝肝... 唔知係咪之前個蠔太耐,廚房D人同蠔吧D人夾唔到時間?? 個鵝肝係凍既,最奇怪係... 佢加左好多鹽係面同成個碟都係油... 呢個真係經典,因為我未食過咁

之後就係鵝肝... 唔知係咪之前個蠔太耐,廚房D人同蠔吧D人夾唔到時間?? 個鵝肝係凍既,最奇怪係... 佢加左好多鹽係面同成個碟都係油... 呢個真係經典,因為我未食過咁油, 咁鹹同凍既鵝肝!!! 去到呢個候╴我地當然要反映下,服務人員幫我地拎入去換, 出來時係熱,不過都係好多鹽︿不過又冇左原先陪碟既黑醋陪碟...

OK... 主菜... 我食羊扖╴五成; 朋友牛柳... 點講呢╴
我問服務員,可唔可以要黃芥末,她問我你話要咩話,我話黃芥末... 佢話下
?? 其實羊架加黃芥末冇幾奇呀,正常唔洗我問, 應該係你問我要唔要啦???
我一切開個羊有血水流出來╴D肉全生,我問服務人員︿佢就咁睇有幾熟,佢都話一成到.... 又重煮?????!!!!!
大家要留意呢個餐唔係100 以下既set , 呢個食物水平完全唔合格!!!

我地以後都唔會再食呢間! 那餐我們埋單 $1,400+ 如果呢個價錢.. 咁既食物同服務...我覺得 400 我都覺得太多了~

補充一句,如果大家入去食,可以選最平既餐╴冇要求當靚D既茶餐廳可以OK 既~
2012-11-30
2013-01-03 55 瀏覽
同女友為趕住去尖咀倒數, 所以一放工即刻黎食個晚餐衣肚, 可能因為個個去晒尖沙咀, 我七點到仲有位, 可惜女友遲左收工, 叫我點住等佢.講返食先, 我叫左個set, 萄國咖哩羊仔扒 & 芝士焗西蘭花(俾女友),加多個龍蝦湯.成餐飯最好味不得不講個龍蝦湯!!大大隻龍蝦之餘,湯更似係濃縮龍蝦汁,味道非常濃郁!!加埋煙肉同洋蔥碎既香味,perfect阿!!!羊仔扒好嫩,咬入口非常鬆軟,味道帶少許羶,咁樣先夠好食,呢度做到呢個口感,我好滿意!芝士焗西蘭花,ok啦!女友覺得好好食而且芝士份量又夠晒多,至於我本身係唔食菜架.呢度成間舖都算大,燈光雖然比較暗,不過坐得尚算舒服。

呢度成間舖都算大,燈光雖然比較暗,不過坐得尚算舒服。
除夕
  • 龍蝦湯
2012-12-18 34 瀏覽
今次生日,同三個朋友來吃蠔慶生,之前我已經做左會員,今次生日就送了半打蠔給我們,很開心!一份不錯的生日禮物!這裡燈光較暗,不過卻形造了個舒服的環境和氣氛!半打蠔先來,便聞到有陣陣海水味,食得出肥美鮮甜,某隻更較爽身! 另還叫了幾款野食 - 香蒜虎蝦意粉,很香的蒜容味,而意粉口感幼滑,虎蝦吃得出新鮮,很爽口. 帆立貝豬骨拉麵,帆立貝十分鮮味,湯調得不錯,濃郁甘甜,這個麵就較為爽身,讚!鵝肝安格斯西冷扒,先聞到奇香的肉味,6成熟的西冷食落肉汁多嫩口,旁邊香脆的鵝肝配上黑醋,酸性中和了鵝肝油脂感,出奇好味.

• 鵝肝安格斯西冷扒
2012-12-12 12 瀏覽
聽朋友講冬天食蠔係最肥美嘅!同2個愛蠔嘅朋友黎左衣間荃灣蠔吧嚐一嚐,黎一個" 蠔"情之夜! 餐廳的環境都唔錯,以白色同藍色做主題,感覺幾舒服,坐到埋去就有侍應過黎推介食物俾我地! 唔錯唔錯...我地叫佢介紹有咩靚蠔俾我地, 我地都鍾意重海水味的, 佢就話Pinky, Gilleardeau, Ostra Regal ! 蠔每個都好新鮮, 食到好重海水味, 而 Gilleardau 食完落肚口裹仲停留住一陣銅味. 好特別!因為我地食完生蠔, 覺得凍凍地, 個waiter推介我地叫個海鮮火鍋,估唔到食蠔嘅地方都會有火鍋, 幾特別禾! 鍋嘅材料都幾豐富下, 有蝦,又有肥牛加埋一齊,令到湯底好香好甜! 我地食到咁上下, 見到隔離台上左一個龍蝦意粉 個買相好吸引又香Tim我地又鐘意食龍蝦, 不如就叫個試下啦, 一食落口, 肉感爽口, 意粉有小小白松露香,又不會搶走龍蝦既鮮味,好味道!本來仲想艾個甜品,但太飽, 最後放棄左啦!今晚嘅蠔情之夜好滿足呢, nice! 不過冷氣就凍D, 暖D 就好啦!

本來仲想艾個甜品,但太飽, 最後放棄左啦!

Gilleardeau 蠔
龍蝦意粉
海鮮火鍋
2012-12-09
Gilleardeau 蠔
龍蝦意粉
海鮮火鍋
  • Gilleardeau 蠔,龍蝦意粉
昨天去Oyster Amor食飯,我們三個女仔,一坐下來侍應生遞來餐牌及向我們推介生蠔,最後選擇兩款蠔各三件,white pearl和pinky!餐牌還細心地講解每款蠔的不同之處。兩款蠔都好好味,果然無得頂,正!正如餐牌所講有海水味、味道清甜爽口、肥美,再來1 round都得,真想食多隻。坐位有cushion,好舒服,室內也很寧靜,枱排得寬敞,空間感足夠!聽了侍應的推介,我地再研究一下決定share食,便order了:安格斯西冷牛扒,真是十分十分美味,入口溶化而且多肉汁,熟的程度剛好,終於明白咩叫一分錢一分貨!白酒藍青口,頗有酒香味,加上煙肉、洋蔥的野味配料,整個味道更豐富。用料新鮮,青口很鮮嫩、爽口,很驚喜的一道菜。一人海鮮鍋,賣相很美,湯底很甜,用料豐富,想不到這裡會有鍋食!整晚食得好開心,老闆娘很nice,連侍應也是,他們照顧每張枱,輕聲細語談笑,我更欣賞的是他們對食物烹煮、每道材料的瞭解。

• 白酒藍青口
2012-12-06 19 瀏覽
尋日對我黎講係個好特別嘅日子,係我同男朋友的一週年紀念日,我地都係愛蠔之人,而唔想去市區咁多人, 佢就帶我黎左衣間開係荃灣嘅蠔吧!我都唔知荃灣有得食蠔..太驚喜!男朋友訂左7:00鐘,我地去到個門口見到佢用藍色做主題,個FEEL好浪漫. 一入到裹面, 我就見到有一排蠔show 左係門口,好有特色! waiter帶我地入去坐卡位,good! 之後waiter就開始推介蠔俾我地,因為我地都鐘意重海水味,所以點左衣3款: White Peal x2, Pinky x2 , Gilleardeau x2.之後再要個鵝肝多士, 白松露龍蝦意粉.先黎個蠔.white peal: 佢creamy啲, 易入口,唔太濃味.pinky和 gilleardeau 都比較重海水味, 好新鮮.之後上鵝肝多士,佢塊鵝肝同多士一樣大..我地切成一小塊食,佢仲煎到個鵝肝皮好脆口,正!但令我好奇的係旁邊嘅朱古力醬,係咪點鵝肝食嘅呢?我問個waiter,原來衣啲係意大利黑醋,點鵝肝一齊食好正,有中和鵝肝油膩作用!白松露龍蝦意粉, 我本以為係用龍蝦肉一齊煮,點知係用兩隻龍蝦手加白松露一齊煮,好特別!意粉有微微的白松露香,唔
3款蠔
鵝肝皮脆內juicy,好味
足料龍蝦肉
意粉有微微的白松露香,唔會太硬,而龍蝦手肉好爽口,good!

今餐我食得好驚喜同開心,因為衣個特別嘅日子有難忘嘅一餐,多謝我男朋友帶我黎間咁特別嘅餐廳!
2012-12-05
3款蠔
鵝肝皮脆內juicy,好味
足料龍蝦肉
  • 鵝肝多士
2012-11-30 19 瀏覽
同朋友係荃灣廣場行完街,朋友話好攰又肚餓,記得附近有條街好多食舖,就帶左朋友黎呢度覓食!! 見呢間門面好似好貴咁, 但原來d DINNER SET都係幾十蚊,有點意外,決定入去試試.入到去個環境氣氛好舒服,以白色做主題,見其他台客人講野細細聲咁我都不其然自動降低聲量,侍應仲好nice咁話要介紹俾我地聽,不過我地聽下就算,畢竟我地預算有限!最後點左2個DINNER SET,豬仔扒意粉、一人海鮮鍋!餐牌介紹鍋既材料好豐富,令我好期待,仲有飯或拉麵配埋添.先上左份多士和餐湯,多士有好香既蒜容味,食個時仲熱勒勒好脆.湯裡面眼見有薯仔椰菜,全都滾得溶又淋,飲落清甜.豬仔扒見佢賣相一般本來無咩期望,但份量十足,見朋友切完個扒我就叉左塊黎試下,估唔到有驚喜!!!!!因為本以為肉質會好鞋兼多筋,意想唔到入口多汁又腍,無筋而且嫩滑,點埋個汁仲正, 配菜都好爽口仲有煙肉香味, 讚!食左一陣無耐海鮮鍋就上埋,材料真係好豐富阿!!見到有2隻大蝦、冬菇、帶子、肥牛,非常吸引,湯底吸收左娃娃菜既味道更加鮮甜,而且仲有陣淡淡冬菇同肥牛味添,帶子同蝦食落彈牙,食得出每樣材料都好新鮮同用心,我仲用個湯底送飯埋單仲2百蚊
門口好靚,感覺好浪漫
Dinner set
海鮮鍋,正
豬仔扒,好嫩口
食左一陣無耐海鮮鍋就上埋,材料真係好豐富阿!!
海鮮鍋材料十足
埋單仲2百蚊有找,下次我1定會再黎.

2012-11-29
門口好靚,感覺好浪漫
Dinner set
海鮮鍋,正
豬仔扒,好嫩口
海鮮鍋材料十足
  • 海鮮鍋,豬仔扒
2012-10-24 12 瀏覽
未食過咁難食嘅西餐!門面得個樣!$98一碟海膽意粉,衰過自己煮,賣相以為街邊$10炒米粉!!份量又少,不過多都冇用!波士頓自然豬扒,豬扒鹹到傻,龍蝦"un"到食膠咁,咁又學人收$198仲要加38轉餐,個忌廉湯又鹹到不得了,熱奶茶又凍,真係唔知有乜野再差!忍到最後埋單,搞咗好耐......點知話卡機壞咗,仲問介唔介意俾現金極好脾氣嘅我都忍唔住要出手寫第一篇食評仲有一件怪事,不停有學生出出入入,托啲米入嚟,期間又係餐廳內行來行去,心感奇怪奉勸大家唔好試!拋錢落海
未食過咁難食嘅西餐!門面得個樣!
極好脾氣嘅我都忍唔住要出手寫第一篇食評
奉勸大家唔好試!拋錢落海
2012-10-14 21 瀏覽
因老公跟本人極愛 "壕"一番,所以早前見 Yahoo 有團購就二話不說買下,等我生日時去大吃一餐。團購價錢甚為吸引,只需 $68 就有生壕3隻,還有沙律和雪糕,當時還有點兒擔心餐廳會否 "將貨就價",由於餐沒有包括 main course,或者 main course 會否貴得過份。優惠券($68),於高級西餐廳Oyster Amor Bar & Restaurant享用「生蠔午市/晚市套餐」1份,餐包括如下,a) 澳洲生蠔共3隻: - 哥芬灣生蠔1隻 及; - 塔斯曼尼亞生蠔1隻 及; - 富蘭克林生蠔1隻b) 沙律1份 (4選1):- 三文魚沙律1份 或; - 巴馬火腿沙律1份 或; - 雜果沙律1份 或;- 燒雞凱撒沙律1份 c) 飲品1杯(3選1): - 可樂/ 雪碧/ 芬達 d) 自家製雪糕1杯(3選1): - 咖啡味/ 芒果味/ 焦糖曲奇 早早打去訂桌,訂了生日當天 7:30。由於那晚老公帶了我去 shopping,結果遲大到,8:15 才到餐廳,心想大事不妙,可能 waiter 已 "沒收" 了位置予其他人。一進餐廳,燈光昏暗,餐廳最中間位置吊了一盞大大的水晶燈,裝修以白

a) 澳洲生蠔共3隻:

c) 飲品1杯(3選1):
- 可樂/ 雪碧/ 芬達

d) 自家製雪糕1杯(3選1):
- 咖啡味/ 芒果味/ 焦糖曲奇

一進餐廳,燈光昏暗,餐廳最中間位置吊了一盞大大的水晶燈,裝修以白色跟水手藍色做主調,感覺舒服得來還好有情調~ 餐廳左右兩邊都是半高座卡位,給予一定程度的 privacy 予客人。
waiter 致歉遲來了,誰料他們說不打緊,並安排了最角落的卡位給我們,讓我們可以靜靜地吃一頓生日飯。

waiter 我們的團購券, waiter 沒有黑面,還很樂意跟我們介紹餐包括的。壕來了,waiter 很細心介紹要由左至右吃。由於我們太壕,加上那些壕確實幾鮮,忍不住手 side order 多叫了數隻。
d 餐壕,好鮮! 正~
吃完了1打壕,跟住便上 Parma Ham Salad,味道 ok,Parma Ham 不少,但 Salad份量不大,嫌有點小,不過 $68 可以有甚麼大要求呢?
餐 include 的 Parma Ham,都 OK.
跟住便到 main course 了,叫了一份 Seafood Linguini。我覺得 main course 都幾足了,大家可清楚見到裡面確有不少 shrimp,帶子及 mushroom。兩個人吃都覺得 OK.,味道還真是不錯。
Main Course 叫左個 Seafood Linguini,足料,好味!
到最後上甜品及飲品了,雪糕味道不錯,味道很濃,但嫌甜了許。

雖然餐上是寫包括汽水,但本人本身不大好汽水,waiter 很 nice,願意以一杯凍檸水為此生日夜劃上一個完美的句號。
甜品及餐飲,flexible, I like!
題外話/補充資料: 值得一讚的是 waiter 上每道菜都是待客人吃完了才叫 chef 煮的,每道菜與菜中間都有時間讓人傾傾計,不會吃得太急太趕。而且 waiter 們的服務態度令人很滿意。雖然以正價來說,價錢是有點貴,但相信是一份錢一貨的道理吧!! 此地方大可以坐數個小時享受,waiter 們也沒有黑面! 而且附近有很多停車咪錶,都算方便! 而且很窩心的是,在卡位上每邊都放有紅色 cushion,讓客人可抱住 cushion relax 地與朋友談天說地,又或者情侶浪漫一番。不過要注意的是 cushion 一定要定期清洗,免得滋生細菌!
2012-04-22
用餐優惠
團購
d 餐壕,好鮮! 正~
餐 include 的 Parma Ham,都 OK.
甜品及餐飲,flexible, I like!
  • oyster
  • seafood linguini
(非會員)
2012-08-17 5 瀏覽
在荃灣廣場的某出口接過傳單,,,發現荃灣亦不乏專買*oyster*的餐廳..於是我們決定一試**原來這餐廳就在PHD(外賣PIZZA店)旁,門外有藍色射燈,,襯扥上這餐廳白色的主題感覺浪漫當我們在門外看餐牌時,,女侍應主動向我們介紹CHEF*S RECOMMENDATION,,進入餐廳後,侍應安排了(卡位)給我們,更為我們點起蠟燭,,正在播放的音樂令人心情得以放鬆..一位侍應推薦我們試試SEAFOOD PLATTERSEAFOOD PLATTER非常豐富生蠔,海膽,甜蜆,牝丹蝦,蟹腳,翡翠螺更點了2杯白酒..雖然SEAFOOD PLATTER豐富,,但仍想吃一些主菜,,,所以點了鵝肝拼西冷(5成)煎得剛好值得一讃##
在荃灣廣場的某出口接過傳單,,,
發現荃灣亦不乏專買*oyster*的餐廳..
於是我們決定一試**
原來這餐廳就在PHD(外賣PIZZA店)旁,
門外有藍色射燈,,襯扥上這餐廳白色的主題
感覺浪漫

當我們在門外看餐牌時,,
進入餐廳後,侍應安排了(卡位)給我們,
更為我們點起蠟燭,,
正在播放的音樂令人心情得以放鬆..
一位侍應推薦我們試試SEAFOOD PLATTER

SEAFOOD PLATTER非常豐富

生蠔,海膽,甜蜆,牝丹蝦,蟹腳,翡翠螺
更點了2杯白酒..
雖然SEAFOOD PLATTER豐富,,
但仍想吃一些主菜,,,
所以點了鵝肝拼西冷(5成)
煎得剛好

值得一讃##
2012-08-12
  • seafood platter
2012-08-08 9 瀏覽
沒有期待的情況下,與朋友相約到屋企附近的蠔吧,想飲下酒同食下生蠔之餘又方便回家!!去到門口,哇!白色既,好好FEEL, 似去左地中海,門口有女仔問我地有無訂台,以為要訂台先得!入到去,好暗,好浪漫,又好舒服,有點驚喜!坐低之後有兩個侍應SERVE, 好NICE, 一個自我介紹講是日推介,一個點TABLE CANDLE,SERVE 水同MENU 好似去左酒店食飯咁!行出去蠔BAR 揀生蠔,好多款,再一個驚喜,無諗過荃灣有蠔吧,更無諗過佢會有多過16款生蠔,,Order 左八隻,因為佢七送一,同一支whispering angel(白酒,好靚),等左十分鐘,終於上蠔啦,個waiter 教我地食埋粒帶子,好鮮甜,我以前好少會食,因為好麻煩!原來好易整!食完,朋友同我都覺我唔係好夠,個waiter 好好,會話叫一打法國可以送半打澳洲,但係我之前order左南非蠔兩隻,佢話唔緊要,最緊要係開心,so sweet!食完一打送半打,仲有d心思思, 就encore 左white pearl 同pinky各兩隻,好味!, 食完蠔就試下佢既湯, 平時我多數會飲龍蝦湯,今日就試wild mushroom c
去到門口,哇!
入到去,好暗,好浪漫,又好舒服,有點驚喜!
食完蠔就試下佢既湯, 平時我多數會飲龍蝦湯,今日就試wild mushroom cream soup,我朋友叫左龍蝦湯,唉,見到朋友個湯,我有d後悔,因為佢有個龍蝦頭係入面,好似好好味,

之後我同朋友share 兩個湯,龍蝦好濃好香,但係蘑菇湯都好好味,佢係用野雜菌brand 左再煮, 所以有d粒粒係入面,好有質感,好正!
再order 左份鵝肝多士,唔錯,鵝肝個面係有小小脆,入面就好快溶化,好香!
到main course, 兩個女仔食唔係好多野,就order左一份安格斯肉眼扒,五成熟,見到有d失望,因為好似好薄,但係食落又唔似喎,好飽,好滿足,佢d配菜係炒脆肉瓜,好最愛既蔬菜之一,我食晒,

甜品時間,order 左個蔬乎里,okay 啦,唔差!!
哈哈原來我地食左三個鍾,真係不知不覺,我地仲後最好走!
感覺唔錯,因為食到十一點幾,行路返屋企真係好舒服,起碼唔使諗搭咩車!
一定會再來
2012-08-01
2012-08-07 6 瀏覽
今日放工同朋友周圍行下睇下有咩食無意中俾我見到呢間舖頭有生蠔食價錢又算可以所以就同朋友一齊入去試入到去,待應生服務態度有善見我地著得單薄仲幫我地較細d個冷氣坐低睇下menu原來仲有龍蝦刺身食於是叫左個龍蝦餐試下正正正正龍蝦刺身好爽口當中又帶d甜味個餐會包6隻蠔coffin bay 同tasmania食起來清脆,海水鹹味唔算重龍蝦湯味道濃色香味樣樣都有真係好好味下次一定再去試

今日放工同朋友周圍行下睇下有咩食
無意中俾我見到呢間舖頭有生蠔食
價錢又算可以
所以就同朋友一齊入去試

入到去,待應生服務態度有善
見我地著得單薄仲幫我地較細d個冷氣
坐低睇下menu原來仲有龍蝦刺身
於是叫左個龍蝦餐試下

正正正正

龍蝦刺身好爽口
當中又帶d甜味
個餐會包6隻蠔
coffin bay 同tasmania
食起來清脆,海水鹹味唔算重

龍蝦湯味道濃
色香味樣樣都有
真係好好味

下次一定再去試
2012-07-30
  • 龍蝦湯,生蠔,龍蝦刺身
(非會員)
2012-08-06 20 瀏覽
突然好想食蠔,就上來openrice 行下search 下啦, 見到荃灣有蠔食,咪睇下d食評先,見到有得食一打送半打(食客寫的,仲有圖為證)有d心動(其實係住荃灣,貪方便,又好似好抵),好啦,即刻同女友便服光顧下先!去到係面口見到真係有一打送半打,不過內容就唔係之前個張相,仲有食七隻可以送一隻,即刻計下數,緊係一打送半打抵啦,入面去得兩台客,有D驚,但既然來到就試下啦,又見咁浪漫!!我本來好鐘意食FINE DE CLAIR, $42一隻,ORDER 一打都係$504, 仲送多6隻COFFIN BAY,好抵,諗住ORDER 啦,點知女朋友話試下其他口味搵左個WAITER 落ORDER 啦,佢行埋來就自我介紹,我叫阿剛,然後佢叫我出去BAR台度介紹啦,佢又不厭其煩咁講生蠔買一打法國送半打澳洲,買七就送一,跟住就問我鍾意食咩口味,佢話會因應我地既口味去介紹生蠔, 咁我就話想食D咸得來又鮮甜既,咁佢就介紹左WHITE PEARL, OSTRA REGAL, PINKY,FLEUR DES EAUX ;最後:COFFIN BAY 6 隻(FREE 既)WHITE PEARL 2 隻FINE DE

!
,但既然來到就試下啦,又見咁浪漫!!
好浪漫,我地係第三張台,好吉,但係好靚

真係有十七款蠍,勁
最後:
COFFIN BAY 6 隻(FREE 既)
WHITE PEARL 2 隻
FINE DE CLAIR 4隻(我堅持要食)
OSTRA REGAL 2隻,
PINKY 2隻.
FLEUR DES EAUX 2隻,
好好食,除左有食蠔既次序仲有埋牌仔,好細心,
有好好飲既白酒送蠔
first round,一人一碟女朋友既
有notes, 教食既次序
跟住佢介紹我飲龍蝦湯,好好飲,仲有龍蝦頭係入面,第一次飲咁樣既龍蝦湯,
有龍蝦頭既龍蝦湯,真係第一次見,好好飲
到MAIN COURSE:
我:鵝肝伴西冷六成熟,唔錯,連鵝肝都可以做到六成熟,勁
女朋友:芝士龍蝦伴自然豬,好味呀,D豬肉好嫩,又多肉汁, 正
ORDER 餐飲,順便睇下有咩甜品好食啦,點知佢話甜品師傅放假,做唔到疏乎里啦,女朋友勁失望,點知阿剛話送雪糕俾我地食,
都好,我要左咖啡味,女朋友就要芒果味,芒果味仲有果肉,好正呀!!
仲送左杯女朋友話好好味既白酒俾佢飲...
其實我自己由細到大都係荃灣住,真係無諗過係荃灣有間野食同服務都咁ok既餐廳,而且真係未試過去食西餐會有酒同甜品送,加埋都仍成一百蚊,頭先入到餐廳好暗同得兩張台有客坐,但係食下食下都坐滿左,見佢請甜品又請飲酒,我都唔好意思霸住張台,所以好快就埋單啦!!!
p.s.飲咖啡仲有脆脆的杏仁片送,好正呀
作為荃灣人的我一定會再來幫襯
support