2013-11-11 2132 瀏覽
天又凍凍地,心思思想食個雞煲就book左系紅磡幾出名嘅雞煲皇啦一早系openrice訂左9點 準時到達 可能星期五多人食啦 book左位都要等4個字乖乖地系到等入座 入到去環境尚可 夠通風唔會焗 急不及待叫左一隻雞 因為男朋友唔食得辣 所以雞煲精髓嘅辣就食唔到啦之後再另外叫左雪花肥牛,響鈴,菜之類  啤一啤當然唔少得啦,服務員態度好好 幾主動....隻雞話甘快就上得啦味道不夠濃 有點兒失望 ..........
乖乖地系到等入座 入到去環境尚可 夠通風唔會焗

隻雞話甘快就上得啦
味道不夠濃 有點兒失望 ..........

題外話/補充資料: 最後結賬 平時我都唔會望張單岩唔岩 今次唔覺意望一望 錯左 靜系叫左2支酒變左3支 即刻同距講反啦 點知距竟然話請我地飲一支 最後靜系計左一支酒水錢 錯就肯認 一間誠實嘅鋪頭 比個like你LA
2013-04-09 1177 瀏覽
晚上七時左右在紅磡附近不知吃甚麼好, 即時開open rice search 下附近有咩好吃看到這裡有雞煲吃, 就一於試下啦!門後沒有人等位, 店員問我們有沒有訂位, 想了一下才安排我們入來舖內坐位不算很多, 裝潢沒太花巧, 以木色為主最後安排我們坐於角落位置,樓梯底!!幸好這裡地方算乾淨企俐, 如果唔係, 我會有少少不安 J叫了一個雞煲, 侍應姐姐問我地駛唔駛加辣, 我地話少辣得嗱再問我地要唔要麻, 我地一致反對加麻辣雞煲黎到嗱!!!香得緊要!!!雞肉非常嫩口, 而且個汁好好味啊!!!煲內有很多配料, 辣得黎唔嗆口, 愈食愈停不了!!食完d 雞雞就開似碌肥牛, 本地雪花肥牛, 好似200蚊左右價錢公道, 牛肉非常不錯皇帝菜很新鮮, 不過索哂d 汁之後好辣啊, bf 和我都辣到邊食邊咳, 但又好鬼過癮喎!!然後丸和餃子都要求雙併,因我們只有兩個人嘛店員話要加兩蚊, 我地都無所謂嗱, 廢時浪費食物嘛蝦丸併墨魚丸, 都幾彈牙, 但就無咩味道魚餃併韮菜餃個韮菜餃值得一讚, 皮薄餡多!!!!!總結: 下次黎可能剩係食雞煲, 加多一兩個少菜試下
晚上七時左右在紅磡附近不知吃甚麼好,

即時開open rice search 下附近有咩好吃

看到這裡有雞煲吃, 就一於試下啦!

舖內坐位不算很多, 裝潢沒太花巧, 以木色為主

最後安排我們坐於角落位置,樓梯底!!
幸好這裡地方算乾淨企俐, 如果唔係, 我會有少少不安 J

叫了一個雞煲, 侍應姐姐問我地駛唔駛加辣, 我地話少辣得嗱

再問我地要唔要麻, 我地一致反對加麻辣
雞煲黎到嗱!!!香得緊要!!!
雞肉非常嫩口, 而且個汁好好味啊!!!
煲內有很多配料, 辣得黎唔嗆口, 愈食愈停不了!!
價錢公道, 牛肉非常不錯

皇帝菜很新鮮, 不過索哂d 汁之後好辣啊,
bf 和我都辣到邊食邊咳, 但又好鬼過癮喎!!
然後丸和餃子都要求雙併,因我們只有兩個人嘛
店員話要加兩蚊, 我地都無所謂嗱, 廢時浪費食物嘛

蝦丸併墨魚丸, 都幾彈牙, 但就無咩味道
魚餃併韮菜餃
個韮菜餃值得一讚, 皮薄餡多!!!!!

總結: 下次黎可能剩係食雞煲, 加多一兩個少菜試下
2013-03-24
  • 雞煲
2013-01-12 892 瀏覽
老媽是個上海菜能手,所以每次和她出外吃她都不太滿意,不是人家的肉不夠鮮,就是調味做得不夠好。最近香港捲起雞煲熱,這晚就帶她和家人去一起試試。老媽子不吃辣,因此點了半個不辣的雞煲,雞件數量不少但肉質不算肥美,醬汁頗濃的,不過算不上特別出色,不知加辣後會否令那味道更豐富。本身不是個食肉獸,除朋友聚會以外,可以的話都是多菜少肉,因此這次也沒點太多配料,魚腐、牛柏葉、娃娃菜,再加兩個麵食已相當夠飽肚。 魚腐軟滑度合格,牛柏葉也有嚼勁,要推薦的話我會選那稻庭烏冬,彈性十足而且帶點滑溜,口感很不錯。感覺食材質素有一定水準,只是那雞煲湯底味道未至於精彩得教餐廳「人常滿」吧。 店家特地為雞煲準備了額外醬料,如果加湯做火鍋後覺得味不夠濃,可以自己按口味調節,相當細心。為了展示自己的煮菜功力,第二晚回看到的,是上海老娘落足料自製的住家雞煲,和一大堆邊爐材料,羊肉、海鮮、薯粉等等。其實我想說:老媽,你在心目中永遠是地上最強的。

2013-01-01
  • 雞煲
2012-12-19 579 瀏覽
同朋友試試這間店,睇下係咪真係網內留言講到咁好。訂位奇怪之處係要我8點3至8點半,但就唔可以係7點9,結果我7點9早到了。我向店內講早到了,對方要我選擇一係等多半小時至四十五分鐘,一係比一張可能隨時要搬位既大枱,最後唔想等就選擇後者。我地兩個人坐果張其實係只係適合兩個人用的枱,而且隔離張枱同我地好近,根本唔會打開枱邊來坐,除非想食飯途中同人吵架,如果唔係我完全唔覺得明明只啱兩人用既枱會叫做大枱囉,如果有其他人坐埋來,我唔知一碟碟的食物要手拿住定放地下?痴線!熱騰騰既半隻雞煲上枱後,當然起筷醫肚,我幾肯定煲內唔夠半隻雞,算!我夾第一件雞時,竟然仲係生既!我同店員講希望換另一煲,但阿姐用支唔以對既方式嘗試合理化件事,我實在唔想再聽佢廢話連篇,所以示意佢唔好再講落去。最後佢肯道歉就算了。食物質素尚可,什菌盤已包淮山,所以不用再叫。手打墨魚及蝦滑唔錯,有留言話牛並不好食,所以無點到。最意外的就是那雞煲,除了有生雞件外,仲有就係好咸,食完後非常口渴。今次又是一沒有太多值得回憶的探險,不明白何解可以前後開了三間分店?
2012-12-18
  • 手打蝦滑,炸魚皮
2012-12-08 547 瀏覽
平時晚晚見到雞煲皇出邊好多人排隊,所以特登早D過去,6:45坐低,不過需要8:45交檯。個雞煲真係好好味,D雞好嬾,好入味。雖然只係要左少少辣,但完全唔覺得冇味。食完雞打邊爐,網上推薦既手打肥牛反而冇傅說中咁好,我覺得鮮味唔够,都係D雞比較鮮美。手打墨魚滑和鮮魷魚都唔錯。
2012-12-05
雞煲
  • 雞煲、鮮魷魚、涼拌土豆丝
2012-11-20 317 瀏覽
天氣轉涼打火鍋個個喜歡, 朋友提議試吃雞煲, 早3天booked table for 5 !!! 唔係講笑~無論吃乜酒店好小店好都要book...................因為當日去到門口企滿人, 心想唔係book左都要排麻??!! 好在, 該店做得好好, 有book有得吃, 冇book排隊先有得吃!! (試過好多間book左也要排隊) 結果被安排坐樓上雅座~好迫好細張台仲要係窄窄走廊位....... 是但........搵食難搵位仲難.......先來2支啤酒........再叫出名既"蝦多士" 正~~~ 好香好脆送酒一流 雞煲 (小辣) 適合like極濃味極重口味既人 ~~~ 正 份量足又滑又香! 本地手切肥牛 ~~~~ 正牛粒 ~~~~ 正牛丸 ~~~ 一般手打墨魚丸 ~~~ 正響鈴 ~~~ 脆炸魚皮 ~~~ 一般價錢不太貴又好味所以不停有人走有人入座, 我們吃下飲下大約3小時之間, 整店也沒有一張吉枱出現過! 結果我們帶著一身一頭香料味滿足地離開!! hahahahahaha ~~
是但........搵食難搵位仲難.......
蝦多士 ~ 正

雞煲 (小辣) 適合like極濃味極重口味既人 ~~~ 正
份量足又滑又香!
本地手切肥牛 ~~~~ 正
有牛味
重口味
有小菜

差不多11:00pm仲排緊
題外話/補充資料: 雖然唔係要咩酒店級數, 但該店真係要攪好些個廁所, 非"緊急"真係唔係好想入..........太恐怖喇~~~~
蝦多士 ~ 正
有牛味
重口味
有小菜
差不多11:00pm仲排緊
2012-09-26 232 瀏覽
呢日放工之後同2個同事過左去紅磡食雞煲!!因為我地7點度就到左,所以唔使等位都入到去,老細話如果晏少少黎就一定冇位,因為夜晚都好full.....我地叫左個細既雞煲,拎過黎果陣已經聞到陣好香噴噴既味,放低左都仲好熱好滾一放入口仲不得了呀,勁香呀,嘻雖然好入味,但d雞一d都唔''un'',仲好嫩咁,好好味呀!我地仲叫左個蝦多士!!!呢碟既份量好足,total有成10件左右!仲要每件都有好大舊既蝦肉,而塊多士就好脆好香口,食完一件就自自然然再食第二件,嘻,係我地食過最好味既蝦多士之一呀!除左呢2個,仲叫左個鮮魷西蘭花!!~~呢個都好味呀,但就唔算好特別lo~~~~~~下次再黎會試埋打邊爐呀,因為見到有好多好特別既湯底

呢日放工之後同2個同事過左去紅磡食雞煲!!
因為我地7點度就到左,所以唔使等位都入到去,老細話如果
晏少少黎就一定冇位,因為夜晚都好full.....
我地叫左個細既雞煲,拎過黎果陣已經聞到陣好香噴噴既味,
放低左都仲好熱好滾
一放入口仲不得了呀,勁香呀,嘻

仲要每件都有好大舊既蝦肉,而塊多士就好脆好香口,食完
一件就自自然然再食第二件,嘻,係我地食過最好味既蝦多士
之一呀!

好特別lo~~~~~~

下次再黎會試埋打邊爐呀,因為見到有好多好特別既湯底
2012-09-04
2012-07-04 204 瀏覽
麻辣雞煲剛成潮流,一間一間新開的食肆也以招牌雞煲吸引巿民。想不到最近又開始變種。有的店將四川式小菜變成麻辣煲仔,有的把麻辣煲仔菜變成火鍋。本來雞煲只是一道小菜,現在道道以砂煲滾著上,吃完加一些濃湯,再用來打邊爐。這樣的雞煲吃法,証明了香港人創意多多。 原來沒打算來這裡吃,適逢當天晚上掛八號風球,很多食肆也紛紛提早關門。不知為什麼腦海突然浮現這間雞煲店,於是便決定向雞煲目標出發。其實之前都想去這裡,但上次去的時候,店正在打洋了。甫進店便聞到一陣陣好濃郁的香味。店舖不大,樓下連閣樓祗有30多個座位。店員安排我們坐上閣樓,坐位非常擠迫而且坐得很不舒服。沒辦法,人多地方小。 店名名為 "雞煲皇"。這裡的雞煲一定非比尋常。點了一煲小的招牌雞煲微辣。等了二十分鐘,熱辣辣的雞煲終於上枱了。賣相和別處的雞煲也相似,只是烹調味道各有所不同。這煲雞煲賣相不錯,但味道卻單調了一點。配料卻只有紫洋蔥,芹菜,芫莤。但雞肉口感都算新鮮嫩滑。吃完乾鍋的雞肉後,再加上店裡自家製的湯,繼續打邊爐。牛肉賣相精緻,有秩序地打圈排在一起。脂肪紋不多,但牛味極濃而且吃下有口感。 珊瑚蚌其實不是蚌,它是海參的腸臓。質地爽脆,吃下

店名名為 "雞煲皇"。這裡的雞煲一定非比尋常。
吃完乾鍋的雞肉後,再加上店裡自家製的湯,繼續打邊爐。
手切鮮牛肉
珊瑚蚌
珊瑚蚌其實不是蚌,它是海參的腸臓。質地爽脆,吃下滲透著雞煲的汁味而且好鮮甜,是火鍋必備首選。
這碟大腸是經過烹調後再用來做火鍋配料,吃下並沒有一陣陣腸嗅味。放下雞煲裡約二十分鐘,已經夠腍而且有咬口
2012-06-29
手切鮮牛肉
珊瑚蚌
2012-06-19 116 瀏覽
前一排約左成班 FD 去食雞煲看見這裡食評不錯, 便來到試試~ 食雞煲之前吃了一個蝦多士出奇地好吃~ 有點驚喜~ 雞煲香濃, 不算太辣~ 好好味, 正!!打邊爐海鮮新鮮, 珊瑚蚌好爽好鮮廣島蠔, 鮮魷魚, 墨魚咀也很好吃~~~~~ 很滿足的一餐~~
前一排約左成班 FD 去食雞煲
看見這裡食評不錯, 便來到試試~

雞煲之前吃了一個蝦多士
出奇地好吃~ 有點驚喜~

雞煲香濃, 不算太辣~ 好好味, 正!!
打邊爐海鮮新鮮, 珊瑚蚌好爽好鮮
廣島蠔, 鮮魷魚, 墨魚咀也很好吃~~~~~

很滿足的一餐~~
主角雞煲
美味既蝦多士!!
主角雞煲
美味既蝦多士!!
2012-06-11 109 瀏覽
天時暑熱, 本身都唔想食一煲煲架啦, 仲要係辣ge就更加....不過大班人話食就是但啦~結果...真係唔錯啵~好似譚仔咁, 有得揀辣ge level我地叫少少辣, 對於唔太食辣ge我, 完全ok入到口其實我覺得佢個煲係香多過辣雖然d雞係冇乜雞味, 但湯汁入哂去冬天食, 用黎打邊爐就真係perfect啦~另外叫ge一d炸物都ok, 最like椒鹽魷魚~~食左3碟炸物都冇喉嚨痛, good!平時最怕食完ed咁濃味ge野之後成晚口乾so far, 成晚冇乜飲水, 仲要一路吹水都冇事!雞煲唔錯~yeah~椒鹽系列都好ok~
不過大班人話食就是但啦~

我地叫少少辣, 對於唔太食辣ge我, 完全ok入到口
其實我覺得佢個煲係香多過辣
雖然d雞係冇乜雞味, 但湯汁入哂去
冬天食, 用黎打邊爐就真係perfect啦~

另外叫ge一d炸物都ok, 最like椒鹽魷魚~~
食左3碟炸物都冇喉嚨痛, good!

平時最怕食完ed咁濃味ge野之後成晚口乾
so far, 成晚冇乜飲水, 仲要一路吹水都冇事!

雞煲唔錯~yeah~椒鹽系列都好ok~
2012-06-10
2K
2012-05-22 20 瀏覽
如果唔係同事介紹,絕對唔知係間雞煲係左緊喎。門面都好靚,入到裡面就見有上下兩層,下面細啲、上面大啲,環境似舊式飯店,地方比較狹窄。服務倘可,有講有笑,都食得開心。難得跟同事們 gathering ﹗係美國剛回來既我肥左好多呀 ﹗各部門代表,Gems、Packageing、Fashion、Gold & Silver、Secretary、Shipping、Silver,掙左 HR、warehouse 同 Account 喎。雞煲,咁多人要 order 兩個先得,一個微辣、一個唔辣。我食落兩個都係完全唔辣,仲幾甜吓,味道有點寡有點單調,香料不夠多樣化吧。但打到邊聲就好咸啊,雞煲唔辣邊度會好食架。雞件質地嫩滑,炆得入味,滿意啦,幾好食。 手切肥牛粒,半肥瘦、有牛味有趙口,合格啦。墨魚滑,無鮮味又不膠不彈,我仲不幸地食左舊生墨魚滑呀,好似漿糊漿住個口咁,陰功。 鮮魷魚,好爽口嚥靭,新鮮,切埋花,good。手切本地肥牛,已經係依度最靚架喇,味道同口感免強收貨啦。點解手切既表面可以咁平滑既?有可疑,似機切多喇。 山羊片,好羶呢,我緊緊頂得住,所以打邊爐我好少叫羊肉,口感就好肥美。 鮮鵝腸,正呀 ﹗好

手切肥牛粒,半肥瘦、有牛味有趙口,合格啦。

鮮魷魚,好爽口嚥靭,新鮮,切埋花,good。

鮮鵝腸,正呀 ﹗好多年無食喇 ﹗未經加工特別肥美爽口,特別棉滑,味道香濃。

魚腐、粟米、西洋菜都好味道 ﹗黑柏葉雖則未經加工,但好鞋好靭,我較喜歡食白栢葉既爽脆多啲。

冰豆腐,無咩特別乍喎,索汁咪一流囉。

鮮筍 ?﹗青咇咇都唔知係咩黎架,睇落似瓜、食落都係似瓜,但清甜好味,推介。

稻庭烏冬有保證,嫩滑好味 ﹗

手切肥牛粒
墨魚滑
鮮魷魚
手切本地肥牛
山羊片
鮮鵝腸
魚腐、粟米、西洋菜、黑柏葉
冰豆腐
鮮鵝腸
鮮筍
稻庭烏冬
2012-02-01 8 瀏覽
生日飯,fd推介喱到既雞煲好正,凍冰冰最好火鍋,於是一班fd來試下!個格局係分上下兩層,我地坐上層,11個人,雖然係比左大枱,但d位都真係幾迫,坐得唔係好舒服,都冇辦法啦個場細!要左一個大同一個細既雞煲,招牌雞煲出場,好惹味咁啵,趁咩都未落既時候食左d雞先,原汁原味嘛,岩岩上即食,味道單調左d,要等佢煲多一陣入晒味先好食,d雞味道鹹鹹地,幾濃味,都唔錯!食左一陣雞之後就開始打邊爐了,叫左好多野食,用雞煲既火鍋,味道更豐富更好味,除左打邊爐d例牌野肉呀..菜呀..之外,仲叫左少少海鮮野同小菜!好多肉呀@@",不過好快就清晒,食肉獸!響鈴,脆脆地既口感,必食!墨魚咀,好爽口,本身鍾意食!珊瑚蚌,真係未試過,口感都幾爽~!墨魚餅,幾爽口彈牙~! 窩貼大明蝦(蝦多士),味道都唔錯!午餐肉,好肥呀,但又好想食!廣島蠔,好味呀~~~~~~!必食粟米呀~!雲吞都唔錯~!好豐富既一餐~thx大家呀~~~~~~~~~!
食左一陣雞之後就開始打邊爐了,叫左好多野食,用雞煲火鍋,味道更豐富更好味,除左打邊爐d例牌野肉呀..菜呀..之外,仲叫左少少海鮮野同小菜!
好多肉呀@@",不過好快就清晒,食肉獸!
響鈴,脆脆地既口感,必食!
墨魚咀,好爽口,本身鍾意食!
珊瑚蚌,真係未試過,口感都幾爽~!
墨魚餅,幾爽口彈牙~!
窩貼大明蝦(蝦多士),味道都唔錯!
午餐肉,好肥呀,但又好想食!
廣島蠔,好味呀~~~~~~!
必食粟米呀~!
雲吞都唔錯~!

好豐富既一餐~thx大家呀~~~~~~~~~!

2012-02-01
2011-11-17 16 瀏覽
其實這家雞煲店我們已經留意了很久,不過不知道是不是因為和家有點近,所以每次想吃雞煲都沒有想起這裡,而就在一個不知道要吃什麼才好的晚上,我們終於記起這裡。大概九點多,店裡差不多全滿,地下大概可以坐10-15人吧,樓上的閣樓比我們想象中大,至少有七至八張四人檯,而我們就坐在最裡面的。雞煲有分招牌雞煲和香辣雞煲,問店員兩者的分別,她好像也不能解釋清楚,總之香辣雞煲就是比較香,那麼招牌的就不香嗎? 哈哈,實在有點奇怪。既然好像也沒太大分別,我們就點了中辣的招牌雞煲。至於火鍋配料還是留待吃過雞之後才決定要不要,自從近來吃過水準參差的雞煲後,我們都採取這個策略,如果雞煲不好吃的話就止蝕,連火鍋也不吃了。雖然整家店都瀰漫著雞煲的香味,不過如果單以面前的一個雞煲來說的話,其實並不香,是大量雞煲同時散發出的才夠味道。中辣的程度還可以,只是辣味很單調,沒有加太多香料,坦白說就只是有鹹和辣的味道,湯底很普通。雞件也沒有很好,不確定是不是選用新鮮雞,雞沒煲很久已經有點鞋,還記得之前在西環吃到的雞煲,選用新鮮的雞項,所以就算煲了很久,雞肉依家嫰滑,雞味仍然濃郁,可是這裡的上檯不久就已經變了老雞。看這件雞,是不是

看這件雞,是不是好像已經被吃過的模樣? 但裡面的雞有三成都是這樣,骨頭也大但沒什麼肉,都不知道該怎樣吃才好。

其實有看到鄰座點的火鍋料水準還不錯的,不過對於這個平平無奇的雞煲湯底,實在提不起我們吃下去的興趣。

身邊有不少朋友都說,如果要排隊的話就不吃,但是如果那家店是好吃,但在晚飯時間又沒有人等位的話,那不是很奇怪嗎? 除非那裡只接受訂檯,連等的時間都省掉,所以要吃到好吃的東西,我是不介意花時間等的。
2011-07-04 10 瀏覽
湊巧到附近入貨,老闆介紹附近雞煲皇好食。去到見到侍應大汗疊細汗叫我地等陣!等咗十分鐘左右就OK!一入到去坐低同伴都咳,好香嘅薑蒽味好搶喉。想試下招牌雞煲,不過要等四十五分鐘所以就放棄。結果就叫咗個2個小菜,上枱都要等好一陣,不過一食落就好有鍋氣。另外仲叫咗個荷葉飯,好得!!!!!啲飯係好分明唔會黏埋一齊,而且都好大個!三個人都食唔哂!!
湊巧到附近入貨,老闆介紹附近雞煲皇好食。
去到見到侍應大汗疊細汗叫我地等陣!
等咗十分鐘左右就OK!
一入到去坐低同伴都咳,好香嘅薑蒽味好搶喉。
想試下招牌雞煲,不過要等四十五分鐘所以就放棄。
結果就叫咗個2個小菜,
上枱都要等好一陣,不過一食落就好有鍋氣。
另外仲叫咗個荷葉飯,好得!!!!!
啲飯係好分明唔會黏埋一齊,而且都好大個!
三個人都食唔哂!!
2011-02-23 22 瀏覽
天寒地涷一心想去隨變食麻辣雞煲, 但一想到隨變門外那大群等位食客兼隨時要等個多鐘就馬上打退堂鼓. 朋友說不如試試這間新店吧 ! 這店前身是串燒店, 所以店不太大, 樓下連閣樓祗有 30 多個座位. 一行四人點了 : - 大雞煲 ( 選了大辣大麻 ) - $138, 這個煲是深圳式的做法, 味夠濃香但卻沒像深圳雞煲般油到嚇死你, 雞嫩滑好味, 一吃就知是鮮雞, 不錯, 祗是有點過鹹及不夠麻辣. 大手切鮮肥牛 - $128, 真係要一讚這店的手切牛, 入口鬆化兼有牛肉味, 比很多知名火鍋名店的牛肉還要好吃. $128 絕對抵食. 鮮雞雜 - $58 - 腎.腸.肝様様齊, 夠新鮮不過細碟 腐巻 - 是現成的來貨 菜肉餃 - 看得出也吃得出是自家包製, 皮薄料多, 不錯 墨魚滑 - 不錯, 夠彈口 稻亭烏冬 - 這店有分普通烏冬( $10 ) 和日本稻亭烏冬, 咁當然价然絕不相同啦, 好似 $28, 稻亭烏冬需然細碟, 但煙煙韌韌又帶麵粉香, 放入雞煲內一灼, 吸收了煲內的精華濃味, 幾飽都可以再吃多碗. 所以吃完一碟又再吃一碟. 讚 ! 小店的服務員個個都是年青人, 有禮貎夠

一行四人點了 : -

比很多知名火鍋名店的牛肉還要好吃. $128 絕對抵食.

鮮雞雜 - $58 - 腎.腸.肝様様齊, 夠新鮮不過細碟

腐巻 - 是現成的來貨

菜肉餃 - 看得出也吃得出是自家包製, 皮薄料多, 不錯

墨魚滑 - 不錯, 夠彈口

小店的服務員個個都是年青人, 有禮貎夠細心, 也看得出其中有幾位是老闆, 埋單不用 $500, 抵食.
鹹了點
very good