2024-03-28 8 瀏覽
Aeon入面有個food court 當日咁岩6點前叫到個下午茶食可惜燒鴨已經賣哂🥲每個粉都配一杯中國茶🫖不過有點苦 我不太喜歡海南雞米粉 ($39)以為下午茶應該會好細份黎到都幾大份 d雞都多仲真係有哂個三款醬😯雞有雞翼同雞胸 唔會好鞋正正常常 個米粉就冇咩味配d醬食就岩岩好👌🏼手撕雞米粉 ($39)手撕雞份量都多 涼涼地幾好食個味道都夠 唔夠可以點葱油醬米粉就同以上一樣~整體平平哋又一餐都唔錯

Aeon入面有個food court
當日咁岩6點前叫到個下午茶食
可惜燒鴨已經賣哂🥲
每個粉都配一杯中國茶🫖
不過有點苦 我不太喜歡

海南雞米粉 ($39)
以為下午茶應該會好細份
黎到都幾大份 d雞都多
仲真係有哂個三款醬😯
雞有雞翼同雞胸 唔會好鞋
正正常常 個米粉就冇咩味
配d醬食就岩岩好👌🏼

手撕雞米粉 ($39)
手撕雞份量都多 涼涼地幾好食
個味道都夠 唔夠可以點葱油醬
米粉就同以上一樣~

整體平平哋又一餐都唔錯
2019-02-15 545 瀏覽
當日自己放工,覺得想對自己好啲於是選擇這間餐廳。他們的四寶飯非常馳名。我於是去試下。首先他們的叉燒, 精選優質梅頭,而且採用新鮮木瓜蓉醃製,而木瓜天然的酵素,竟然能帶出肉質的鮮味及鬆軟。他們的叉燒也是我近幾年吃過最好食。而我同侍應生講一定要瘦叉燒,這是由於我要求比較高,叉燒沒有一嚿肥肉。另外他們的燒鵝非常美味,他們的燒鵝保留燒鵝的原味及肉汁,火喉十足。燒肉嘅皮很脆。比去深井食更好食。
當日自己放工,覺得想對自己好啲於是選擇這間餐廳。
他們的四寶飯非常馳名。我於是去試下。
他們的叉燒也是我近幾年吃過最好食。
燒肉嘅皮很脆。
比去深井食更好食。

2018-09-19 307 瀏覽
打工仔好忙⋯ 一日忙到黑,夜晚仲要返學。食晏無得食好野,唯有食飽點啦。本來打算係aeon 買飯,求求其其返去做野。但我見到好多雞脾⋯ 好大隻雞脾,好黃好香薑飯⋯ 忍不住啦海南雞脾飯隻雞脾好肉大隻,仲有兩味醬,大大碗飯,好香,有雞油同薑味,我成碗食哂。
打工仔好忙⋯ 一日忙到黑,夜晚仲要返學。
食晏無得食好野,唯有食飽點啦。

2016-10-02 727 瀏覽
上回講到放假最好就係食嘢,特別屋企附近四圍食,而今次就去咗一間專食海南雞飯的。對比其他餐廳,佢明顯會比較少人,可能其他個款式、賣相吸引啲,但其實呢間味道都唔錯。同埋飯麵類都比其他餐廳便宜。海南雞飯配有油飯、中湯同一碟海南雞,先講中湯你唔會覺得有太多味精,少湯水嘅我真係岩哂,而油飯就差咗少少,因為佢無油香只係好似普通白飯,而海南雞份量都算多而且滑溜,整體可以話非常抵食。
同埋飯麵類都比其他餐廳便宜。
海南雞飯