招聘中
1天前
1天前
23天前
23天前
更多筍工 (9)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2023-10-01 195 瀏覽
-平時成日都食米線,發現佢有新嘅下午茶餐,有4款 有一個雙拼米線餐可以揀兩款麻辣小食同嘢飲,都幾抵食仲包埋嘢飲 小食點咗青瓜同埋蒜泥白肉 水準都仲keep到 🤤✨不過今次想寫嘅係: 估唔到會有多士餐C2 烘土匪乍醬芝士三文治餐 ($42)竟然呢個配搭比想像中更加好食 ,首先件多士烘過,夠脆,炸醬芝士醬入面嘅芝士好creamy,估唔到呢個配搭會好食 ,又新奇。仲配13香辣小食,食魚腐好入味。大家好以一食,試吓新嘢 !
平時成日都食米線,發現佢有新嘅下午茶餐,有4款

有一個雙拼米線餐可以揀兩款麻辣小食同嘢飲,都幾抵食
仲包埋嘢飲
小食點咗青瓜同埋蒜泥白肉
水準都仲keep到 🤤

✨不過今次想寫嘅係:
估唔到會有多士餐
C2 烘土匪乍醬芝士三文治餐 ($42)

仲配13香辣小食,食魚腐好入味。

大家好以一食,試吓新嘢 !
2023-05-16 295 瀏覽
🍜😋我最近又去了谭仔三哥,這次又叫了過橋米線,不過湯底換成了砂沙湯底,湯有微辣,味道很鮮香。湯的微辣口味帶來一股鮮香的風味,味道令人愉悅。配料方面非常豐富,包括牛肉丸、墨魚丸、牛肉、豬腩肉、豬肝、豆芽菜和雞肉。🌶️🍲🌿🐂🐖🐔首先,我想談談湯底的味道。砂沙湯底的微辣口味確實帶來一種特殊的風味,而且鮮香的味道也很討人喜歡.👌😍配料的選擇和搭配相當出色。牛肉丸和墨魚丸都呈現出鮮嫩的口感,入口即化。牛肉和豬腩肉的烹調處理恰到好處,口感鮮嫩,令人滿意。豆芽菜為這碗米線增添了一份清脆的口感,而雞肉則為整體提供了更多層次的口感.🍖🥢此外,我還點了一份蒜蓉拌茄子作為配菜。這道菜味道相當香濃,茄子軟爛入味,非常美味。這道菜給整頓餐點增色不少。

2022-09-05 531 瀏覽
食過好多間三哥分店 係呢間最好食! 米線淋度岩岩好 雞肉嫩口唔會鞋 豆卜軟硬適中!唔會好似未烚過 硬哂入唔到口咁 湯底夠味又唔會太辣 5小辣控制得好好好抵讚!午市時段都好多人 相信有一班支持者 其他分店水準不一 係呢間穩定得黎又好好食!
豆卜軟硬適中!唔會好似未烚過 硬哂入唔到口咁
湯底夠味又唔會太辣 5小辣控制得好好

好抵讚!午市時段都好多人 相信有一班支持者

其他分店水準不一 係呢間穩定得黎又好好食!

2021-11-17 923 瀏覽
講到食米線,香港人第一諗法,一定係諗到譚仔。我仲記得十幾年前,第一次食譚仔,覺得水準高,無論質素同份量都係無懈可擊。都一段時間無食譚仔,最記得以前一定會叫個過橋一個人食,慢慢食,食到飽飽。因為可以咩餸都有,唔洗諗食咩餸。不過幾年前食過一次過橋之後,發覺數量少左好多,就覺得唔抵食,就一直都無食過橋。今次我叫左雞肉牛肉米線,清湯。外賣。米線自動另上,都算抵讚。其實D米線份量都可以合格,不過作為男人食既份量就可以差少少。雞肉同牛肉,就好似好少咁,味道雖然仲keep到,但份量真係少左D,每樣肉得2—3件。食完呢個外賣,感覺好似無咩落肚咁。極其量係合格而已。

食完呢個外賣,感覺好似無咩落肚咁。極其量係合格而已。
2021-03-21 1392 瀏覽
星期日屋企不煮飯就落街買個譚仔三哥嘅水煮鴨血米線返屋企食😚😚叫咗水煮湯底4小辣,湯底夠味夠辣,飲完唔口渴,不過因為係水煮關係,較油面軟硬適中,索埋湯汁,好味😋。鴨血有4-5舊入口算順滑,都夠味,豆腐卜索哂湯汁,正正👍🏻配料有芽菜、韮菜、腐皮,韮菜、腐皮略少口水雞汁底唔夠蒜唔夠辣,稍遜整體用餐體驗 : 3.75/5如果咁嘅價錢質素,算不過不失😌😌利申: 評價只是本人分享,並無任何廣告成份。另外分數只作參考,始終口味各人不同😁😁

配料有芽菜、韮菜、腐皮,韮菜、腐皮略少
口水雞汁底唔夠蒜唔夠辣,稍遜

整體用餐體驗 : 3.75/5

如果咁嘅價錢質素,算不過不失😌😌

2021-03-09 693 瀏覽
🤢😡可怕!廚房為貪方便,製作食物的時候直接把 電腦print out紙,放在碗中,然後把食物和湯倒入碗。那張單就浸淫在湯水之中,打印的墨水和紙張的毒素,都進到湯和食物中了,唉。樓面把米線拿出之前,才把那張單丟掉,太可怕了!☹😱
2021-03-02 493 瀏覽
成日搭地鐵都見到花膠美線廣告,好飲好吸引,今日唔太餓又得一人食,一於試試去到門口見到一堆人,好彩全部係等外賣,我唔怕食堂食,即刻有位唔洗等目標明確,唔洗睇一於要花膠米線,胡辣湯底加$1,走莞茜,冇加餸,少米線有得減$1胡辣湯底原來唔辣,胡椒味重,幾暖胃,今日落毛毛雨有d寒,岩晒!花膠份量幾多,三大舊加幾舊碎,雞就比較碎,但好入味。另外仲有d杞子,感覺好似好養生甘之前拎左微信coupon,有得減$5,抵!

之前拎左微信coupon,有得減$5,抵!

2021-01-04 683 瀏覽
應該要轉一轉雞翼既公司,點解雞翼越利越細隻?無咩肉,以前都唔係咁既“雖然味道一樣,同一張枱見到大細不同真係有D分別,米線味道ok“熱度ok~雞翼可以檢討下,改進一下“
應該要轉一轉雞翼既公司,
點解雞翼越利越細隻?
無咩肉,以前都唔係咁既“
雖然味道一樣,同一張枱見到大細不同真係有D分別,
米線味道ok“熱度ok~
雞翼可以檢討下,改進一下“
  • 土匪雞翼
2020-10-08 809 瀏覽
平時賴既時候都會叫熊貓外賣🥡叫譚仔因為真係食極都唔厭!!!其實以前我對譚仔冇乜興趣 清湯都要同人兩份食😂不過試過一啖小辣既湯底之後真係愛上左Omg🤯🤯🤯好正!好刺激呀!第一啖好辣!得過左陣又好想飲第二啖!真心唔誇張架😍😍不過我都係由十小辣練到小辣依家每次去食都係「雞肉炸醬麻辣小辣」炸醬唔叫就真係差咁d架啦真係上晒癮 成日都會掛住譚仔而我媽咪就中意食蕃茄湯底 我通常都會叫四個送比佢冇咁悶呀嘛 佢就最中意食墨丸
平時賴既時候都會叫熊貓外賣🥡叫譚仔因為真係食極都唔厭!!!
不過我都係由十小辣練到小辣

依家每次去食都係「雞肉炸醬麻辣小辣」

炸醬唔叫就真係差咁d架啦
真係上晒癮 成日都會掛住譚仔

2020-07-04 655 瀏覽
譚仔一路都有唔少嘅支持者因為無論食唔食辣都好都一定唔會抗拒米線嘅誘惑仲要而家已經推出左撈薯粉所以更加比多咗選擇人哋揀同事都講過味道真係比想像中好好多質素都突飛猛進所以係可以一試再試嘅至於平時嘅米線個人覺得配搭最好一定係魚腐因為朔晒湯底嘅精華所以咬落去又有口感再配合湯包住咗喺入邊質感真係好好

2020-06-15
2019-12-19 1228 瀏覽
米線控注意⚠️ #譚仔三哥 的番茄湯底一向使用足料番茄,鮮甜又美味🍅配上微辣惹味的乍醬烤四季豆,還有清甜解渴的葡萄烏龍茶,簡直是完美❤️ 乍醬烤四季豆的招牌炸醬超適合配米線,現在放在店內即叫即烤的四季豆上,然後淋上十小辣紅油,一試愛上😋另一款小食口水三素,豆瓣醬調配的口水辣汁加上豆卜,雲耳和鮮冬菇絲,適合愛辣的素食朋友~葡萄烏龍茶和白薄荷雙檸梳打兩款特飲都是解辣良方🌶️加配只需要$10✨大家快去試試看吧~

• 乍醬烤四季豆
2019-09-14 797 瀏覽
之前食過好多間譚仔 不過都係覺得呢個保持得最好叫咗一個尖椒皮蛋同過橋米線 味道同平時一樣不過今日啲譚仔姐姐態度麻麻地 明明得幾枱客 落單個陣叫極都唔理 而家上菜速度都慢過平時好多希望下次再食嘅時候會好啲啦...
之前食過好多間譚仔 不過都係覺得呢個保持得最好
叫咗一個尖椒皮蛋同過橋米線 味道同平時一樣

希望下次再食嘅時候會好啲啦...
2019-08-18 477 瀏覽
近排食米線忍唔住都會加多碟蒜泥白肉,之前食好似都無咁多蒜泥,依排好似加多咗所以米線唔再加炸醬,用蒜泥黎送米線食仲惹味!!仲試咗杯新野,黑色粒其實係龜苓,但個味似涼粉多啲。玫瑰味就清清地,都ok
所以米線唔再加炸醬,用蒜泥黎送米線食仲惹味!!

2019-07-15 446 瀏覽
自從深水埗另外兩間分店結業之後, 在深水埗要吃譚仔就很麻煩, 每次都要排隊, 而且這間店座位不多.不明白為什麼收購之後, 反而好像做不起.來到譚仔三哥, 其中一款喜歡的是蕃茄湯, 特別適合不吃辣的人.不過每次體驗都不同, 特別是不同分店.整體而言, 沒以前推出時那麼濃, 湯的色澤比較白, 好像撈了清湯一樣.
蕃茄湯雞肉米線

不明白為什麼收購之後, 反而好像做不起.
不過每次體驗都不同, 特別是不同分店.
2019-07-06
蕃茄湯雞肉米線
2019-05-15 512 瀏覽
#譚仔三哥 #番茄湯底其實三哥出蕃茄湯底已經好耐,雖然我都好鍾意食蕃茄,但一向鍾情於「三酸」即係三哥酸辣既我,終於都的起心肝試試呢個三點後先有嘅湯底。食第一啖既時候已經有少少失望😞。 佢係偏甜既蕃茄湯,嗰隻甜味唔係天然嘅蕃茄味再加上我叫咗小辣😂甜甜番茄混合譚仔獨有嘅辣味,係有d複雜同奇怪🤔唔係話佢係好食但又唔係話難食,不過我下次唔會揀蕃茄湯底。下次我都係投入返三酸嘅懷抱😍三哥嘅酸辣係譚仔裏面最有層次嘅湯底。
#譚仔三哥 #番茄湯底

唔係話佢係好食但又唔係話難食,不過我下次唔會揀蕃茄湯底。