2014-05-17 2750 瀏覽
簡 直離譜,從不寫食評都專登開番個 食家名來寫番個 星期五四個人去食放題 首先坐低寫了刺身 刺身內容有三文魚四十片,甜蝦同鮑片刺身 各三十片 另外叫咗一D熟食 最先到就是那個炸雞亦 幾舊野大大件粉多過D肉 但之後乜野都無嚟 只有不停再寫order 最離譜追佢地都係無 重複寫第三次刺身 最後等成個鐘先到 最離譜就係放在枱面不到五分鐘 只有再寫但等極都無 食方面我地order 左好多野 由坐低到走追佢地好多次,但黎得好少 記得蝦寫三次20串嚟咗8串 同埋每人食咗一串雞骨 蟹子沙律暖暖地一pat水最後我地都係吾食去下面茶餐廳食過 咁嘅放題店擺明吾比食物,用不良手法欺騙食客 吾怪得星期五,由七點半至我地走都見到有D枱都無人坐
簡 直離譜,從不寫食評都專登開番個 食家名來寫番個
星期五四個人去食放題 首先坐低寫了刺身
刺身內容有三文魚四十片,甜蝦同鮑片刺身 各三十片
最後等成個鐘先到
最離譜就係放在枱面不到五分鐘
只有再寫
記得蝦寫三次20串嚟咗8串 同埋每人食咗一串雞骨
蟹子沙律暖暖地一pat水
最後我地都係吾食去下面茶餐廳食過
咁嘅放題店擺明吾比食物,用不良手法欺騙食客
吾怪得星期五,由七點半至我地走都見到有D枱都無人坐
2014-05-16
2014-03-29 3618 瀏覽
食7:30-9:00pm5個人,$179/位從未食過咁差的放題食物差、服務極差果d點菜紙是完全沒有意義,因為我畫左的食物,一係要畫多兩次先來部分,一係就冇叫都俾。完全係佢廚房整到乜,佢就求其放底d野食俾你。頭一轉order仲有得食下,再order,開始幫佢計時,等左半個鐘都冇,屋企人又要扮斯文,但我發現做文明人係冇用,要向強國人學習,不過太嘈,我又未練習好成為強國表妹,所以只能港式投訴,佢先俾小小你想食的東西你。見勢色唔對,即刻加多多order,不過始終叫十樣來三樣,仲要等好耐。可能要唱「好心呢....福心呢....」先有得食。同樣,d野食又係去晒第張台,我隔離都走左咁耐,成半個鐘,跟住佢拿一堆食物來話係果張台,我話我都有叫但係咁耐都冇野食,個侍應都唔肯俾我,跟住轉頭求其俾d我冇叫的野食,呢d真係一流服務。落剌身order落左5次,來3次,仲要得六成,食物唔新鮮,咁好在佢冇來,唔係都唔知點食,唔食又話浪費。但唔通覺得唔好食都要夾硬食咩?雖然都有d熟食,不過我唔係食開味精,所以唔可以話好好味囉,叫做好過冇野食。諗住叫d炒飯,壽司飽下肚。5個人,落左order4次,只來了5件三文魚壽司,都
食7:30-9:00pm
5個人,$179/位

從未食過咁差的放題
食物差、服務極差

完全係佢廚房整到乜,佢就求其放底d野食俾你。

諗住叫d炒飯,壽司飽下肚。5個人,落左order4次,只來了5件三文魚壽司,都9:45,唔等啦,返屋企瞓,留留第二朝空肚食早餐算。

眼見人地果台真係好多野食,可能我唔來慣,又唔係熟客,真係唔係熟客唔好幫襯,最大可能係我冇攞部機出來影相同天生樣衰,衣著唔夠in,真係大鄉里,所以就算佢幫我入左單,都唔等如要俾野食我,亦唔需要好好招乎。
我知錯了,打扮老土個樣衰得來善良唔好去mk食野。
$179唔係平,但係仲衰過同貴過逐碟叫,真係冇錢或唔捨得,唔好出街食。
2014-02-22
2014-01-15 5597 瀏覽
之前都有食過cwb既郎田,今次見到團購雖然唔係cwb,但諗住應該唔差。就買左兩張同老公去食。點知實在太失望。食物種類勁小,刺生完全唔新鮮。熟食亦都係凍既。雖然係團購比正價時平。但冇理由食物質素差咁遠囉。以後都唔會再去。
2014-01-08
團購
話說有一日見到groupon有6小時放題$149,覺得好抵,抵在可以唔洗趕頭趕命食放題,(本人好少團購,但實在吸引),就上openrice望下啦~~okay wor d comment...男朋友又極想食放題,就o係佢生日前一星期同佢先黎個驚喜pre-celebration 先。咁打到去book位,都即book到,星期1至4先有6小時,星期日就7:30pm-11:30pm~~都有4小時ga~~到左當日,佢地reconfirm booking,好細心提我拎張coupon~~唔會因為我用groupon而西聲~~又好有禮貌好nice~~值得一讚~~去到拎位,reception知我有book位,好有禮貌叫我等等好快就比左張2人枱我,okay wor~~2人位真係2人位,隔離真係無人,都唔會係其他放題咁逼到轉唔到身,成間餐廳裝飾簡單但的確似日本餐廳,座位唔會好逼,全部係有柄木椅,環境都舒服,已經打左枝强心針。說有一日見到groupon有6小時放題$149,覺得好抵,抵在可以唔洗趕頭趕命食放題,(本人好少團購,但實在吸引),就上openrice望下啦~~okay wor d comment...男
去到拎位,reception知我有book位,好有禮貌叫我等等好快就比左張2人枱我,okay wor~~2人位真係2人位,隔離真係無人,都唔會係其他放題咁逼到轉唔到身,成間餐廳裝飾簡單但的確似日本餐廳,座位唔會好逼,全部係有柄木椅,環境都舒服,已經打左枝强心針。說有一日見到groupon有6小時放題$149,覺得好抵,抵在可以唔洗趕頭趕命食放題,(本人好少團購,但實在吸引),就上openrice望下啦~~okay wor d comment...男朋友又極想食放題,就o係佢生日前一星期同佢先求其黎個驚喜pre-celebration 先。咁打到去book位,都即book到,星期1至4先有6小時,星期日就7:30pm-11:30pm~~都有4小時ga~~到左當日,佢地reconfirm booking,好細心提我拎張coupon~~唔會因為我用groupon而衰聲~~又好有禮貌好nice~~值得一讚~~
好啦~~重點推介3樣野食啦~~

1)鯛魚、三文魚、希“0”魚、鮑魚、螺、甜蝦、八爪魚。我自己就唔食魚生,但眼見好厚身好厚身,我男朋友話好鮮甜,鯛魚好新鮮好甜,我就食其他果d,好味wor d蝦d螺,都無走單,比得好足。
2)芝麻雞翼,好好味,熱辣辣,脆皮,唔太油,好滑,夠味
3)我本人鍾意食飯,我明,放題食飯?!@@ 叫左個海鮮炒飯,炒得好好味,好乾身,好足料,嘴饞男朋友都話有蛋香有heart,我更加唔洗講,我都食左大半碗有多,其實好似好簡單既一個item,無乜人叫都用心製作,你絕對可以放心會食到好野。
海鮮炒飯
4)雪糕 綠茶、芝麻、朱古力。ok滑,味道唔錯。
其他食物無影到好後悔。每樣都好好食,好熱 ,絕不馬虎。當中有燒蝦要一提,第一次漏左單,我男朋友好鍾意食蝦,第2次我所以打左粒星,佢黎返足比我地,好甜ar~~好味道。

總括……值得一讚!用料新鮮,煮食技巧十分良好,有沖繩啤酒,青島啤,汽水,蜂蜜特飲任叫任飲,咸柑桔檸檬好味道,夠濃。加左18試清酒,唔差。埋單加多$29 service charge 每人都係around 190~~~好抵好正,唔洗急,第一次用groupon用得咁開心。

題外話/補充資料: 題外話~~果度d staf好nice~~我叫左一次換碟,就定時定候幫我換碟,個經理親自落埋場serve人,會叫我地慢慢食,問我地好唔好食,一坐低無耐見我地枱好吉就問我地叫左野未,又會幫我地group埋d野食等我地有位放食物,d staff好忙但一下都無黑面無衰聲過,服務態度真係好好,佢地會笑,又會同我地有少少交流,好開心滿意o既一餐,我男朋友都好滿意:)
2013-10-27
海鮮炒飯
  • 日本迷你蕃薯
2013-08-03 3497 瀏覽
難得約埋班朋友飯聚, 要揀個地方都有難度, 地點要放便, 又想坐得舒適兼傾到計, 日本嘢又啱大家胃口, 仲要係放題, 就唔洗驚浪費食物, 食咁多叫咁多。我都係第一次食放題, 落單叫野食有少少亂, 有位侍應話數字1代表1人份量(1人份量係4件, 就係咁第一轉比左好多我地), 另一位又話係1塊, 最後澄清左數字喺以件數計, 飲嘢任叫, 我就叫左罐日本啤酒, 味道好淡. 食物方面都OK啦, 串燒:脆肉瓜, 菠蘿等蔬菜頪好味, 但帶子, 牛脷就唔得喇, 好乾好硬。 壽司:一般刺身:我最愛既三文魚竟然好淡味, 真係唔知係邊度嚟嘅貨色, 小食: 羊扒同雞翼係今晚最掂嘅食物, 可惜係肉類實在唔食得太多, 而我第二鐘愛嘅豆腐竟然比佢整到油淰淰, 好可惜!甜品: 雪糕有4款味道, 朱古力有粒粒香濃, 曲奇奶味濃, 芝麻味無試, 綠茶味無晒, 雖然唔太多嘢揀, 但要有嘅都有, 係人手唔夠, 繁忙時段出得太慢, 甚至漏單. 整體都滿意

三文魚刺身
芝麻雞翼
羊扒
炸豆腐
甜蝦剌身
壽司:一般
刺身:我最愛既三文魚竟然好淡味, 真係唔知係邊度嚟嘅貨色,

整體都滿意

題外話/補充資料: 我朋友叫左個炒飯佢話好好味, 下次我都試下先.
2013-07-26
芝麻雞翼
羊扒
甜蝦剌身
2013-07-12 2708 瀏覽
自上個月去完日本,就同女朋友一值念念不忘當地刺身。平時好少去旺角既我,找到間好似唔錯放題。前日搵埋女朋友一齊黎食番次。我地叫既刺身上檯啦,很大碗盆,我見佢啲吞拿魚,三文魚,魚腩都好大塊同厚切。肉質同口感相對鮮甜又好有咬感。個三文魚嫩滑到不得了,我地又再續碟,黎既一樣係魚腩,真係好正!仲有一讚,就係個件鰻魚壽司完全唔似其他夜題食個啲會好干身,呢度好濕,而且無骨同肉質好滑。另設吧檯放住沙律,熱食,女朋友拎個碟金菇番黎有質感、軟硬度適中有又有韌性,好食!仲有天婦羅炸得不賴,女朋友試將炸蝦放係餐紙上面,都只係留低左啲啲油姐,有啲料到喎。

刺身
2013-07-11
刺身
2013-06-24 2262 瀏覽
之前見開飯啦d相好吸引,搞到我同fd都好想去食,不過今次同男友仔黎食左先!woohoo~~~放題放題!野食方面都幾正,尤其係刺身同燒野食,仲有正正既番茄仔食,新鮮甘甜又多汁。and抵讚既仲有每次叫親d職員都好nice咁服務我地,今時今日咁既服務態度先岩加嘛!!仲有佢地既香蒜炒大蝦值得試試,真係好好味好好味!我個晚食左唔少加! 串燒獨獨雞翼個1晚是我既最最愛,直頭係皮脆肉嫩,好耐都無食過呢d質素既雞翼,好開心!不過男友仔叫我唔好食咁多,話好熱氣,因為我喉嚨剛好番2 日。

2013-06-22
2013-05-15 1920 瀏覽
星期六晚我已經打電話去訂,為既就係前一晚.成班人浩浩盪盪去到,講聲後隨即可以入座了.坐低第1時間梗係tick食的拉!8個人1人1把口,但口氣都係1致的!!我地tick向都係刺身、壽司同野飲,第1盤刺身送到個陣個個都狼食老虎食樣出晒黎!刺身1個字,鮮!肉質仲好鬼肥美,由其三文魚, 厚切鮮甜,實唔可以放過啦!!魷魚爽口又有嚼口.盤壽司1黎黎左好大盤,件件飽滿,d飯酸度適中又軟淑.件蝦壽司,蝦肉好彈牙又爽,掂!可以唔點醬都ok,不過加d wasabi就更正.條蟹棒甘甜.不過件鰻魚唔太夠鰻魚汁.整體黎講,還不錯的, order上得快,冇乜漏單. ok既
坐低第1時間梗係tick食的拉!8個人1人1把口,但口氣都係1致的!!我地tick向都係刺身壽司同野飲,第1盤刺身送到個陣個個都狼食老虎食樣出晒黎!

整體黎講,還不錯的, order上得快,冇乜漏單. ok既
2013-05-13
2013-04-23 1563 瀏覽
個fd 係外國返黎,其中就有個fd 提議去呢度試一試去到個環境真係唔錯,直得一讚!!刺身種類唔算多,但係感覺都幾新鮮!天婦羅和煮物一般,燒物則不錯!!最重要係,各式各樣肉類沒有太多調味保持了各樣食物自己本身的鮮味~~老闆, 叫 "友哥"~~友哥仲送多幾樣野食黎俾我地佢野食其實都幾好食,不過人手真係好唔夠,幾慢下叫好多野食都漏單,呢方面要改善一下!價錢亦都合理, 值得再去~~
個fd 係外國返黎,其中就有個fd 提議去呢度試一試
去到個環境真係唔錯,直得一讚!!
刺身種類唔算多,但係感覺都幾新鮮!
天婦羅和煮物一般,燒物則不錯!!
最重要係,各式各樣肉類沒有太多調味
保持了各樣食物自己本身的鮮味~~
老闆, 叫 "友哥"~~友哥仲送多幾樣野食黎俾我地
佢野食其實都幾好食,不過人手真係好唔夠,幾慢下
叫好多野食都漏單,呢方面要改善一下!
價錢亦都合理, 值得再去~~
2013-04-22
2013-04-03 1258 瀏覽
我陪fd去信和買完野去左斜對面食放題。之前食過依間銅鑼灣舖,今次食佢旺角舖,依間環境好似比較大d bor!平時食開都只係tick野食,未食過依d可以出去拎野食ge,感覺好特別。先tick杯野飲,柑桔檸檬落料既份量適中,好飲wor!三文魚腩同三文魚兩款野都好厚身阿!而且夠晒軟、嫩、滑同夠肥美,’柯姨she’!!希靈魚亦唔細份,一啖食落咁ge size希靈魚先夠爽ga嘛!而且無咩澀味,good阿lol!!上次我食過有間壽司店ge希靈魚又苦又澀,依間完全唔會有呢個問題。芝麻雞翼係我'飛ver'由其d芝麻香可以令隻雞翼更加惹味,雞翼裡面仲有汁tim,夠滑阿d肉。沙律自助ge,菜&車里茄好新鮮阿。
先tick杯野飲,柑桔檸檬落料既份量適中,好飲wor!
三文魚腩同三文魚兩款野都好厚身阿!而且夠晒軟、嫩、滑
同夠肥美,’柯姨she’
芝麻雞翼係我'飛ver'
沙律自助ge,菜&車里茄好新鮮阿。
題外話/補充資料: 食度待應ge招呼好有禮貌同耐性,而且我地tick ge完全無漏單,依兩樣都真係抵讚。
2013-04-02
  • 芝麻雞翼、三文魚&希靈魚
2013-01-25 858 瀏覽
唔該唔好叫我再去!朋友生日地方唔係我揀只好一試。第一輪三文魚都還可以,第二輪竟然係苦的!吞拿魚完全無味,好似食咗條毛巾落口!救命!但要讚職員服務態度好,佢地本來無青瓜壽司,但朋友唔食肉,佢係放題都肯整,不過唔知做乜好似隻ufo咁,就嘩放片青瓜上舊飯上面,我心諗你係真係青瓜壽司都唔識整定整故我呀?無乜食過野因為怕啲野咁唔新鮮會肚瀉,仲得不償失
唔該唔好叫我再去!
朋友生日地方唔係我揀只好一試。
無乜食過野因為怕啲野咁唔新鮮會肚瀉,仲得不償失
2013-01-24
2013-01-15 606 瀏覽
今日同個朋友放工行旺角六時多揾野食,朋友提議去附近郎田見到地方都好大,估計超過一百個坐位枱與枱之間吾會迫七點去到都有八九成客安排坐張卡位,十分舒服第一時間寫刺身,刺身三文魚够肥我地第一輪寫二十片㴝足咁多但第二輪之後每次都减少例如二十片得十二片吾緊要,但最緊够新鲜,寫多㡬轉就係可能接近八時黄金時間,全場爆滿有部分食物都要等好耐叫職員跟進,佢地都好熱心跟進有少少亂,仲比多左好多大路野,我地都喜歡,所以照食金菇牛肉卷够淋,個汁好正天婦羅啲粉適中,蝦肉彈牙串燒仲正,但我地專㨂果幾款雞翼皮金黄色,而肉質保持嫩滑串燒牛舌極正,我食咗八串羊扒係我喜愛,火候啱啱好仲有好多野,如炒莱,鲭魚等等都ok啤酒同多類飲品任飲服務都吾錯有機會再去
今日同個朋友放工行旺角
六時多揾野食,朋友提議去附近郎田
見到地方都好大,估計超過一百個坐位
枱與枱之間吾會迫
七點去到都有八九成客
安排坐張卡位,十分舒服
第一時間寫刺身刺身三文魚够肥
我地第一輪寫二十片㴝足咁多
但第二輪之後每次都减少
例如二十片得十二片
吾緊要,但最緊够新鲜,寫多㡬轉就係
可能接近八時黄金時間,全場爆滿
有部分食物都要等好耐
叫職員跟進,佢地都好熱心跟進
有少少亂,仲比多左好多
大路野,我地都喜歡,所以照食
金菇牛肉卷够淋,個汁好正
天婦羅啲粉適中,蝦肉彈牙
串燒仲正,但我地專㨂果幾款
雞翼皮金黄色,而肉質保持嫩滑
串燒牛舌極正,我食咗八串
羊扒係我喜愛,火候啱啱好
仲有好多野,如炒莱,鲭魚等等都ok
啤酒同多類飲品任飲
2012-11-21
極淋
三文魚夠肥
2012-12-28 114 瀏覽
輸了一場除了評判之外,所有人包括對方都認為我方應該勝出的一場比賽。耿耿於懷,肚子餓也沒胃口,回家途中,見到『郎田』的大紅招牌,不知為何心中有點安慰,便和老公一同入了店子,看看這裏能否讓我重新振作。這裏的魚生賣相不錯,我每樣魚生都點了一些試試,最好吃是八爪魚,有海鮮的甜味,又不會嚼不爛。吞拿魚則沒什麼味道,還有些筋。最不濟的是鮑魚片,根本就是我平時在街市買到的$20包即食螺片,這一點好像有點戲客!這個香蒜炒大蝦也不好吃,頭還頭,身還身,賣相都支離破碎,除了蒜頭和牛油,沒有蝦的味道,配料完全搶了食材應有的鮮味。幸好,這裏的串燒能使我有點食慾。串燒台式腸、丸和葱燒雞都沒什麼問題,每樣都吃了一點點,幸好有老公在,幫我包底,否則要浪費食物了。當晚這個比較對我的胃,燒香的鷄脾菇、翠玉爪和菠蘿都很爽甜和不會硬磞磞。我一向都愛燒鶪脾菇,這個燒得夠香,但最好還是燒菠蘿,酸酸甜甜又帶點焦香,令我重新有點食慾,之後的串燒也吃了不少。燒雞翼和燒冬菇也是我的最愛。燒雞翼份量多,一串有兩隻,很多地方都是只有一隻,燒冬菇也大大隻。燒羊扒是當晚最值得試的肉類串燒,除了調味到家,也燒得恰到好處,不會太乾又不會血淋淋。我
魚生賣相比味道好
這裏的魚生賣相不錯,我每樣魚生都點了一些試試,
香蒜炒大蝦...不點也罷...
幸好,這裏的串燒能使我有點食慾。
串燒
串燒蔬菜都juicy
串燒肉不會太乾巴巴
一定要食燒羊扒
燒羊扒是當晚最值得試的肉類串燒,除了調味到家,也燒得恰到好處,不會太乾又不會血淋淋。我不顧儀態的用手吃,沒有沾任何醬料,羊扒送到口邊時已經有香草味撲鼻而來,第一口,軟腍腍的,不會咬不開,慢慢再咀嚼,微微的羊穌味悄悄在口中縈迴,不會太強烈,我也怕羊的穌味,但這小小的點綴加上香草真的令人不反感。
今期新發現--沖繩啤酒
這是是晚第一次試的沖繩啤酒,很好喝,是一大發現!我很少飲啤酒,都是一大夥人才會飲,但飲品列有此選擇,其他的都不外乎汽水,便點了一試。此啤酒一點也不苦澀,很易入口,吃串燒吃得一口油膩時喝一口,感到清新很多

如果吃一餐放題可以立即從谷底爬上來,情節未免太過『味吉陽一』了
。即使真的心情放鬆了,也是老公的功勞:一邊點我愛吃的東西,一邊聽我訴苦!有機會的話我都會再來光顧,但不會再是失意的時候。今晚的放題,最大的慰藉,是讓我不會餓著肚子睡,可以滿足的入眠,第二天再打拼!
題外話/補充資料: 心思思到日資百貨公司找沖繩啤酒,未特價要$12,現在特價了都要$10一罐!
2012-12-17
串燒
串燒蔬菜都juicy
串燒肉不會太乾巴巴
一定要食燒羊扒
今期新發現--沖繩啤酒
2012-12-17 95 瀏覽
在GROUPON團購買了4張放題券,便在到期前和家人享用,團購券如於星期日晚上享用,只可7:45PM後進場,但當天待應來電可允許提早7:00PM進場,於是一家人便可提早出發.當晚待應的招呼很禮貌,都算細心...比較其他正價客人,上菜速度一樣正常,並無漏單,多叫飲料都無黑臉.見周圍都客滿,應該平時已經有很多熟客.所有食品都十分可口,推介如下:-天婦羅炸蝦~蝦爽甜香口剌身~尚算新鮮,最好味是三文魚剌身壽司~細細塊,可以食多幾件燒羊架~啖啖肉,唔油膩串燒~燒牛肉,肉汁香總結,屋企人都食得好開心.其實基於待應招呼誠懇有禮,所以特別寫食評上來幫他們平反!!!

在GROUPON團購買了4張放題券,便在到期前和家人享用,
可允許提早7:00PM進場,於是一家人便可提早出發.

多叫飲料都無黑臉.見周圍都客滿,應該平時已經有很多熟客.

所有食品都十分可口,推介如下:-

天婦羅炸蝦~蝦爽甜香口
剌身~尚算新鮮,最好味是三文魚剌身
壽司~細細塊,可以食多幾件
燒羊架~啖啖肉,唔油膩
串燒~燒牛肉,肉汁香

總結,屋企人都食得好開心.

2012-12-02
  • 刺身
  • 串燒
  • 燒羊架
  • 天婦羅炸蝦
2012-12-17 79 瀏覽
在團購買了4張放題券,便在到期前和家人享用,團購券如於星期日晚上享用,只可7:45PM後進場,但當天待應來電可允許提早7:00PM進場,於是一家人便可提早出發.當晚待應的招呼很禮貌,都算細心...比較其他正價客人,上菜速度一樣正常,並無漏單,多叫飲料都無黑臉.見周圍都客滿,應該平時已經有很多熟客.所有食品都十分可口,特別是天婦羅炸蝦好香口,剌身尚算新鮮....屋企人都食得好開心.

在團購買了4張放題券,便在到期前和家人享用,
可允許提早7:00PM進場,於是一家人便可提早出發.

多叫飲料都無黑臉.見周圍都客滿,應該平時已經有很多熟客.

2012-12-02
  • 天婦羅炸蝦