2018-09-14 1720 瀏覽
番本放題其實一直都有食開,價錢合理上菜快選擇多,除左有放題食,仲有蒸氣粥底火煱,所以今次我又帶屋企人一齊去食。餐廳係三樓全層,每次去到都係坐滿嘅狀態,好彩今次好快就有位。飲品係自助式嘅,有冷、熱櫃,照顧到唔想飲凍飲嘅人,飲品種類都有好多。凍櫃仲有奶凍同布甸,另一邊嘅雪櫃都有雪糕同糯米糍。首先點左生蠔,有茄汁,原味同酸汁辣蘿蔔蓉三種,用cocktail小杯上,淨睇賣相已十分吸引,妹妹都覺得茄汁味最好食,但我就喜歡辣味蘿蔔蓉,惹味開胃。刺身泥啦,三文魚厚薄均勻,鯛魚刺身,肉質晶瑩,新鮮象拔蚌非常有口感,白肉拖羅味道鮮美,響螺片鮮味足而又有彈性,甜蝦肥美晶瑩,食落好鮮甜。壽司款式都算唔少,比較特別嘅有柚子胡椒針魚同香蔥海膽碎吞那魚壽司,仲有火炙三文魚同海膽象拔蚌。香蔥拖羅同軟殼蟹迷你手卷,拖羅肉質肥美,軟殼蟹香脆,米飯口感鬆化,一流!香囗嘅虎蝦同香草魚天婦羅,炸皮薄身,食落唔會成口炸粉,日本南瓜同溏心蕃薯天婦羅亦係我嘅至愛。北海道燒蠔,好惹味,但稍嫌沙律醬過多。芝士蟹子燒帆立貝,芝士味唔太濃,食落去唔會令人有飽滯嘅感覺。稻庭烏冬同日式鰻魚炒飯, 飽肚一族。日式響螺蟹粥,份量同鮮味都好足。清酒

北海道燒蠔,好惹味,但稍嫌沙律醬過多。

稻庭烏冬同日式鰻魚炒飯, 飽肚一族。

日式響螺蟹粥,份量同鮮味都好足。

清酒煮蜆,爸爸嘅至愛,但它嘅酒味唔管濃烈,清清地,幾好。

中間不忘要歎下蒸氣火煱,肉類有肥牛片同鷄肉件,海鮮有魚柳片、烏賊仔,蝦同帆立貝等,菜類菇類,亦一應俱全,然後個粥好綿,夠哂鮮味!

另外值得一讚嘅係今晚雖然人客衆多,但侍應無論係落單或上菜都好快,而且呢度交通方便,價錢合理
2018-09-13 780 瀏覽
番本做緊生蠔優惠,好多人食,book枱都等左陣,個場好大地方,坐得都幾密密麻麻,但放題黎講坐得唔算逼,都幾多侍應,上菜都好快。一坐低叫刺身先,有赤貝同白玉拖羅,另外再叫左三文魚,帶子,甜蝦,鯛魚,榮螺片,最重要係有象拔蚌刺身,上次黎都仲未有嘅。三文魚係腩位夠肥美新鮮,帶子大粒,味道就偏淡。榮螺有咬口但就本身無咩味,鯛魚新鮮,比三文魚同白玉拖羅彈牙,甜蝦鮮甜creamy,赤貝口感ok,好過上次,而且有少少海水嗰種海鮮味,我特別鍾意,象拔蚌刺身就比想像中探微啲,不過都相當彈牙。壽司方面我叫咗嘅同刺身差唔多,有三文魚壽司,象拔蚌壽司,玉子壽司,同埋另外一個比較少見嘅針魚壽司,針與壽司用咗有子醋去醃,食落有浸酸甜味,好開胃,有啲似秋刀魚,好新鮮,平時唔係成日食到,呢個值得推介。北海燒蠔,好食但係好樓,充滿着芝士白汁嘅味道,個號都鮮味,但係有少少比芝士蓋過咗,食一碗都已經飽晒。芝士燒帆立貝,我覺得酸咗啲,但係果汁都仲係好好食嘅,有啲蟹子喺上面,口感幾好。燒翠玉瓜當食菜,唔會燒得太林,仲有好多水份,咬落爽甜香脆。雞軟骨細細粒,好香脆,感覺唔油膩,食完想繼續食落去。今晚嘅主角一定係生蠔,呢度提供三款

今晚嘅主角一定係生蠔,呢度提供三款,有普通成日食到嘅配檸檬汁,仲有酸汁辣蘿蔔蓉同埋茄汁口味,兩隻特別汁我都覺得做得幾好,特別係孫汁辣蘿蔔蓉,酸味吊起生蠔嘅鮮味,辣辣地刺激味蕾。另外茄汁酸酸甜甜,蓋過咗生蠔嘅腥味,生蠔都幾大隻,蠔膽好甜好新鮮。

天婦羅今次我哋叫咗好多款,虎蝦,南瓜,日本小番薯,蟹柳,全部啲炸粉都幾薄,感覺唔係好多油,特別鍾意食個日本小番薯,外脆內軟,小番薯甜甜地好易入口。

2018-08-14
2018-09-13 427 瀏覽
呢間旺角既放題 平日都幾抵食 200 零蚊 有好多野食 坐位正常, 但燈光偏暗 食物紙有成10 幾20 款 出面可以自己拎飲品同雀巢雪糕 都算 ok 清酒梅茶啤酒任飲 抵! 佢有蒸汽鍋 所以幾抵食 肥牛 扇貝 蝦 蜆 魚柳 雞肉等 味道唔錯 , 最後可以飲埋佢底下既粥 刺身好多選擇 白玉豚肥美新鮮 三文魚 希靈魚 甜蝦 仲有平時好少有既赤貝 好彈牙爽口 唔錯 熟食 我幾鍾意佢既雞翼同串燒 燒得幾夠鹽香 但一定要配啤酒 仲有香濃芝士蠔 夠哂香脆既炸蝦 各式串燒 都幾好味 但呢 d炸野一定要點啤酒整體抵食好味 幾滿意
呢間旺角既放題 平日都幾抵食 200 零蚊 有好多野食
坐位正常, 但燈光偏暗 食物紙有成10 幾20 款
出面可以自己拎飲品同雀巢雪糕 都算 ok
清酒梅茶啤酒任飲 抵!

熟食 我幾鍾意佢既雞翼同串燒 燒得幾夠鹽香 但一定要配啤酒

整體抵食好味 幾滿意

2018-08-15
2018-09-09 333 瀏覽
旺角樓上鋪日式放題有如恆河沙數,要脫穎而出除咗食物質素要出眾外,亦要有gimmick。今次去咗近旺角中心果邊嘅番本,入口喺Netvigator隔離條扶手電梯上。餐廳唔多時段有唔同收費,如果想經濟一點,可選六點前或九點後入座大大隻字做緊生蠔promotion。有三款味道揀,新鮮蠔當然係揀原味。生蠔嚟到,入口新鮮,有蠔味,放題嚟講有生蠔真係一大gimmick基本上放題我唔會選擇食壽司,主打刺身,希靈魚 三文魚 赤貝 甜蝦等都非常新鮮。天婦羅 亦係必食,推介蕃薯!飲品一應俱全,但呢個櫃對我毫無意思。因為竟然酒精類都任飲,凍熱sake 啤酒 梅酒都有,我就全晚係咁隊凍sake,真係飲sake都歸本!值得一提係佢仲有蒸氣火鍋食,可惜我比較好刺身多D,所以都係下次再試!總結:抵食,基本上食生蠔同飲sake都已經歸本!

大大隻字做緊生蠔promotion。

有三款味道揀,新鮮蠔當然係揀原味。
生蠔

天婦羅 亦係必食,推介蕃薯!

飲品一應俱全,但呢個櫃對我毫無意思。

總結:抵食,基本上食生蠔同飲sake都已經歸本!
生蠔
2018-09-05 267 瀏覽
之前吃過覺得還不錯,是日與男友再度挑戰肚皮極限。生蠔任食在日式放題來說比較少見,雖是急凍貨色卻也有啖啖蠔味,一點也不腥,三個口味中最喜歡茄汁那款。刺身方面以白肉拖羅比較少見,入口有油香,質地爽口,encore了一次。壽司小巧可以試多幾款,唯火炙三文魚比較多筋。焗帆立貝頗大隻的,醬汁味道偏甜,整體不過不失。番本的炸物倒也不錯,炸雞軟骨炸得乾爽,下酒一流。芝士年糕外脆內軟,天婦羅也乾爽不油膩。牛油炒雜菌入味好吃,不錯。
之前吃過覺得還不錯,是日與男友再度挑戰肚皮極限。
生蠔任食在日式放題來說比較少見,
壽司小巧可以試多幾款,唯火炙三文魚比較多筋。
焗帆立貝頗大隻的,醬汁味道偏甜,整體不過不失。
番本的炸物倒也不錯,炸雞軟骨炸得乾爽,下酒一流。
芝士年糕外脆內軟,
天婦羅也乾爽不油膩。
牛油炒雜菌入味好吃,不錯。
2018-09-03 99 瀏覽
人多最岩食放題 自己嗌自己中意食既野 又唔洗就住嗌。今日同屋企人一行4人去旺角試下番本 食番夠本!黎到有得坐卡位 仲有得睇街景,環境都幾舒適。而每枱都放左一個迷你蒸氣火鍋爐 好特別🤙🏼放題菜單尤如字典咁厚,選擇都幾多而最吸晴既就係哩樣!加$10就可以任食生蠔 而且仲好新鮮 實在抵食!飲品有茶同各式各樣汽水唔在講,最特別竟然有清酒飲🤙🏼清酒配刺身一流,而佢地既刺身而好新鮮 特別係白玉拖羅 好肥美🤤其他燒物同炸物都好出色,天富羅既炸粉唔太厚,而呢個炸雞軟骨更係香脆而不油膩😋又飲又食埋單都係大概二百蚊位,一定會再黎!!

放題菜單尤如字典咁厚,選擇都幾多

飲品有茶同各式各樣汽水唔在講,最特別竟然有清酒飲🤙🏼

又飲又食埋單都係大概二百蚊位,一定會再黎!!
2018-09-01 2292 瀏覽
暑假同阿仔周圍去食嘢,去食放題就少不免,呢度有刺身又有蒸氣火鍋先叫咗生蠔,有原味,酸汁辣蘿蔔蓉,茄汁 唔同選擇,三款都試曬,不設上限飲點, 鍾意食生蠔嘅真係抵曬刺身好多選擇,三文魚,象拔蛙,拖羅,希靈魚,榮螺片,赤貝,鯛魚,北海道帶子, 甜蝦,樣樣叫啲。刺身新鮮飽滿,好鍾意食甜蝦,夠曬鮮甜仲有好多款式嘅壽司同手卷蒸氣火鍋仔好得意,最好一嚟到叫咗啲配菜,等佢哋先預備個蒸氣火鍋,水滾就可以將配料放喺個隔氣㗎上面,用蒸氣蒸熟牛肉,雞件,好滑呀!蒸海鮮仲可以鎖住海鮮嘅鮮味,呢個冇得彈仲叫咗天婦羅同炸物,即叫即炸,熱辣辣其實仲有好多熟食,例如燒烤串,蒜香炒帶子,鰻魚炒飯,xo醬炒墨魚咀等等…….都好吸引,但係真係會食唔曬,只係揀咗個至愛,日式響螺蟹粥,真係有響螺同蟹㗎,個粥真係幾鮮甜呢度本點餐紙真係好厚,佢哋特意安排將 凳畀你放好,唔洗放喺張枱度阻住擺食物。飲品,雪糕,雪糕糯米糍任攞。 咁嘅價錢,食到咁多唔同品種嘅食物,番本呀

仲有好多款式嘅壽司同手卷

蒸氣火鍋仔好得意
蒸海鮮仲可以鎖住海鮮嘅鮮味,呢個冇得彈

仲叫咗天婦羅同炸物,即叫即炸,熱辣辣

2018-08-23
2018-08-30 97 瀏覽
旺角番本日式放題,餐廳裝修得充滿氣氛,燈光暗淡,加上四周佈置,營造了日式餐廳風味。餐廳環境寬闊,有足夠空間感,令人坐得舒適。價錢相當合理可以任食日本料理刺身,壽司和蒸氣火鍋。餐廳飲品是自助形式的。食物及飲品種類有很多選擇,能滿足不同客人的口味。各樣刺身非常真新鮮,出菜時間相當快,職員服務有禮,值得欣賞。三文魚十分肥美,脂肪紋平均分佈,另外,甜蝦,帶子也十分大隻也很新鮮,令人感到很飽足。個人特別推介蟹粥,確是真材實料,充滿蟹肉味道。壽司種類很多,除了玉子,三文魚,螺肉,還有火焰三文魚,火焰蟹柳壽司🍣
餐廳環境寬闊,有足夠空間感,令人坐得舒適。
價錢相當合理可以任食日本料理刺身壽司和蒸氣火鍋。餐廳飲品是自助形式的。食物及飲品種類有很多選擇,能滿足不同客人的口味。

個人特別推介蟹粥,確是真材實料,充滿蟹肉味道。

2018-08-07
2018-08-29 93 瀏覽
第一次去番本放題,想想番唔番到本先,都可以啦!食品尚算ok,燒翠玉瓜和雞軟骨好食有驚喜,食品出得尚快,侍應生態度ok,魚生過得去,炸物算係咁,地方寬闊,夜晚都好多人都好旺場。
  • 燒翠玉瓜和雞軟骨
2018-08-28 86 瀏覽
放題 ]唔同日期時段時唔同價錢既番本放題 我星期一去6至90m 218 加一 價錢合理 食物既選擇有幾多其實放題不外乎喺嗰 d野食 刺身選擇好多 三文魚 希靈 平時少有既赤貝同白玉豚🙂 甜蝦🦐同螺肉都幾鮮甜 帶子正常不過不失 燒物選擇唔多唔少 嗰日可惜冇牛舌 但佢既烤雞翼整得唔錯🐤🔥 冇羊架 但佢既炸雞軟骨幾香口 幾啱襯啤酒🍺 講番飲品 出面有可樂 茶 汽水等等既野飲 清酒 梅酒 asahi啤酒就要自己用 menu點🍺🍶 梅酒都幾香甜 清酒比想像中 唔濃 以清酒黎講比較甜😀而出面有雀巢雪糕 任拎🍦 仲有雪米滋 呢個價錢算係甘😃 天婦羅 都炸得唔錯 蝦 鰻魚都有😄 仲有 蟹柳 如果茨粉唔落太多會更佳 但我個人係接受到 唔錯既🐟我幾鍾意佢有個加10 蚊任食生蠔 佢有3 款味既 薑葱🌿甜醬同辣醬 薑葱就真係有薑葱香味 比較試到蠔既鮮味 , 甜醬就似平時食生蠔嗰 d蕃茄醬甘🍅 而 辣醬有 d似泰式鳳爪嗰種辣味🌶各有特色 而且蠔肉大隻香滑 鍾意食蠔既朋友會好開心: 而難得放題係有蒸汽鍋 可以點蒸汽鍋既料 肥牛 扇貝 蝦 魷魚 菜等等🦑🦐 等到食哂上述既材料後 就 可以食底下既粥 🍚 當然佢
[抵食日本放題 ]
唔同日期時段時唔同價錢既番本放題

而出面有雀巢雪糕 任拎🍦 仲有雪米滋 呢個價錢算係甘😃

我幾鍾意佢有個加10 蚊任食生蠔 佢有3 款味既

: 而難得放題係有蒸汽鍋 可以點蒸汽鍋既料 肥牛 扇貝 蝦 魷魚 菜等等🦑🦐 等到食哂上述既材料後 就 可以食底下既粥 🍚 當然佢唔會好似平時叫嗰 d專食靚海鮮既蒸汽鍋甘正 但都算中規中舉合格 放題黎講可接受 😄
#放題 #生蠔 #蒸汽鍋 #刺身 #清酒 #梅酒

Score 平均分 <7.4/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#番本日式放題
旺角西洋菜南街168 號3 樓全層
~~~~~~~~~~~~
2018-08-24 73 瀏覽
同朋友去左食粥底蒸海鮮,這間有普通放題又有蒸海鮮一拼吃,所以就叫決定和朋友試一試!海鮮應有盡有,雖然環境一般,但海鮮卻新鮮,最好吃的是章魚,店員建議先煮其他海鮮來吊味,出乎意料的是蒸肉牛也很美味,初嚐蒸牛肉以為會很淡的喔!!另外值得一提的是帶子,雖然看來十分小顆,但每一顆都很鮮甜,店員更凖備了蒜蓉讓我們煮的時候加上,大概是有牛油的關係吧,香味四溢。蒜蓉之後被加到所有海鮮,真的很香。其他放題食物大多數都是炸物,我和朋友只點了小吃,主要吃海鮮。只需200多就可吃盡海鮮,加上海鮮質量不錯並任食,性價比也是高的!
2018-08-23 124 瀏覽
難得同朋友夾到假,一於一齊食餐好嘅,黎左番本食午市放題。呢度嘅午市放題,可以坐足三個鐘架,同朋友慢慢食,慢慢傾,就啱晒啦!呢度同一般放題都一樣,都係落單寫紙,食物種類都多。首先,叫咗三文魚同甜蝦刺身,三文魚好厚切,肉質厚實。甜蝦鮮甜,無雪藏味,一啖一隻岩岩好!再黎到炸物,炸蟹柳天婦羅炸粉適中,唔會感覺粉多過肉,即叫即炸,咬落脆口炸紫薯,細細粒幾得意,食落甜甜地,令人食左再想食!之後,叫左個炸墨魚粒,粒粒咬落爽口,有少少辣味,幾開胃點少得最愛燒菠蘿,連皮都無,岩曬懶人,香甜可口呢到有唔同飲品仼飲!仲有甜品仼食

呢度同一般放題都一樣,都係落單寫紙,食物種類都多。

炸紫薯,細細粒幾得意,食落甜甜地,令人食左再想食!

之後,叫左個炸墨魚粒,粒粒咬落爽口,有少少辣味,幾開胃
點少得最愛燒菠蘿,連皮都無,岩曬懶人,香甜可口

呢到有唔同飲品仼飲!仲有甜品仼食

2018-08-17
2018-08-09 199 瀏覽
近日陪家鄉幾位親戚去旺角購物,到了晚餐時候,有親戚提出想食日本食物放提,我們經過西洋菜街,便帶他們到番本星级放提食晚餐。餐廳内 環境舒適寬敞, 燈光柔和 ,讓人有種 輕鬆 舒服 感覺。我先開打咗一個 蒸氣火鍋食物 , 蒸氣火鍋 食物包括有 ,肥牛,金菇, 鮮菇雞肉 等等。 餐廳內還有其 多款 刺身 選擇, 脆口的天婦羅 ,有鮮蝦天婦羅,蟹柳天婦羅。 還有 巧手精緻的壽司 ,款款新鮮。 有 炙燒壽司 ,刺身壽司 ,三文魚 壽司 , 還有 個人最喜歡的 人參雞湯 和其他 豐富美食 甜品個汽水 任飲任食 ,認真超值。
我先開打咗一個 蒸氣火鍋食物 , 蒸氣火鍋 食物包括有 ,肥牛,金菇, 鮮菇雞肉 等等。 餐廳內還有其 多款 刺身 選擇, 脆口的天婦羅 ,有鮮蝦天婦羅,蟹柳天婦羅。 還有 巧手精緻的壽司 ,款款新鮮。 有 炙燒壽司刺身壽司 ,三文魚 壽司 , 還有 個人最喜歡的 人參雞湯 和其他 豐富美食 甜品個汽水 任飲任食 ,認真超值。
2018-05-15
2018-08-09 191 瀏覽
朋友介紹在 旺角 西洋菜南街168號3樓全層,番本日式放題,近港鐵 旺角站B2出口, 只需步行2分鐘 ,交通非常方便。我們到了餐廳門口 ,已經有幾位 客人正在等位 入座。 餐廳內 座無虛設, 氣氛熱鬧。 很多客人都正在 點食蒸氣火鍋, 我們也不例外 先點了 多款 蒸氣火鍋 配料 ,配料有南瓜, 肥牛 ,鮮蝦, 鮮菇和金菇等等。我們也點了 三文魚刺身 ,刺身 新鮮 ,紋路清晰。 還有和風肥牛烏冬, 味道鮮美的日式蟹粥。 還有日式 清酒煮蜆, 清甜多汁的 燒菠蘿, 脆卜卜的炸物 ,還有 不同款式的手捲。飲品方面 有梅酒 果汁汽水 可供選擇 任飲, 最後 嘆番個 飯後 甜品, 甜品有牛奶公司雪糕 ,有芒果味 ,雲呢拿味和朱古力味 ,可供選擇 。朋友都抱腹 滿意地離開。

我們也點了 三文魚刺身刺身 新鮮 ,紋路清晰。 還有和風肥牛烏冬, 味

道鮮美的日式蟹粥。 還有日式 清酒煮蜆,

清甜多汁的 燒菠蘿, 脆卜卜的炸物 ,

還有 不同款式的手捲。
飲品方面 有梅酒 果汁汽水 可

供選擇 任飲, 最後 嘆番個 飯後 甜品甜品有牛奶公司雪糕 ,有芒果味 ,雲呢拿味和朱古力味 ,可供選擇 。朋友都抱腹 滿意地離開。
2018-08-07
2018-08-08 170 瀏覽
見過呢間放題好多人都推介, 所以今日決定試一試點解佢咁受歡迎 。每次放題都叫見左好多野,食到好飽,今次都唔例外。魚生係重點,叫咗好多帶子,仲有蝦,三文魚同希靈魚,但係覺得帶子有啲失色,口感唔係幾好,而且唔係好鮮甜。我地仲叫咗唔同類型嘅壽司同埋卷物,當中最鍾意嘅就係燒三文魚壽司,入口既溶,好香口。另外我地叫咗帆立貝,無論係燒定係用芝士焗都好好味㗎。芝士焗蠔都值得一試,夠熱,芝士好香。嗰度仲有好多甜品同飲品揀。串燒豬肉都好好味。反而個燒蝦唔係好彈牙,裏面仲有好多腸,不過賣相唔錯。炸物方面,海鰻同蝦都唔錯,雞軟骨都值得一讚。

嗰度仲有好多甜品同飲品揀。串燒豬肉都好好味。

反而個燒蝦唔係好彈牙,裏面仲有好多腸,不過賣相唔錯。

炸物方面,海鰻同蝦都唔錯,雞軟骨都值得一讚。