2022-05-30 613 瀏覽
之前有看過他們的下午茶也覺得吸引!很多人特意去打卡😂😂不過這次是周年紀念,也不想吃得太普通,所以就選擇了這間餐廳。整體來說環境很好,味道也不錯的!價錢中上,之前會有訂位折扣優惠,現在沒有了,大家可以留意一下折扣,會比較抵吃😂😂
之前有看過他們的下午茶也覺得吸引!
很多人特意去打卡😂😂

整體來說環境很好,味道也不錯的!

生日
帝京酒店的𝗟𝗶𝗼𝗻 𝗥𝗼𝗰𝗸已經去過幾次,今次終於有得坐窗口,估唔到亦係最後一次🥲 因為之後佢就搬咗落樓下,個靚景要𝗯𝘆𝗲𝗯𝘆𝗲啦。好可惜🥺 不過都𝗽𝗼𝘀𝘁出嚟留個紀念啦💕原來個𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁做到𝟮𝟬𝟮𝟮-𝟭-𝟮不過地址會喺樓下嘅「香田日式料理」❄️𝗛𝗔𝗕𝗔 𝘅 帝京酒店「北海旨味下午茶」❄️🔸北海道松葉蟹肉豆腐🔹北海道帆立貝柚子紫蘇汁🔸福岡蕃茄蜜糖漬🔹角切蔥免治吞拿魚腩飯🔸鮟鱇魚肝醬多士🔹北海道赤肉蜜瓜雲呢拿慕絲蛋糕🔸黃豆粉慕絲蛋糕🔹年輪蛋糕配黑芝麻忌廉🔸福岡草莓芝士蛋糕🔹白桃玄米茶北海道牛乳布丁🔸牛油鬆餅配草莓玫瑰果醬& 凝脂忌廉🥂🔺𝗠𝗲𝗹𝗼𝗻𝘆🔺𝗟𝗮𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲一直都覺得帝京的下午茶唔錯,尤其係鹹點方面。但今次就遜色咗少少,因為帆立貝同呑拿魚飯唔夠新鮮,其他都比較普通,甜點都好食嘅,甜度適中。個蜜瓜雲呢拿慕絲蛋糕幾特別!上枱有煙🤣 好啱打卡,中間有蜜瓜果凍,味道都不錯嘅!兩個人食仲會免費獲贈一份HABA試用套裝。整體上幾好,坐得舒服,又好好服務,唔知搬咗新地方係點嘅呢🤭

原來個𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁做到𝟮𝟬𝟮𝟮-𝟭-𝟮
不過地址會喺樓下嘅「香田日式料理」

❄️𝗛𝗔𝗕𝗔 𝘅 帝京酒店「北海旨味下午茶」❄️

🔸牛油鬆餅配草莓玫瑰果醬& 凝脂忌廉

🥂
🔺𝗠𝗲𝗹𝗼𝗻𝘆
🔺𝗟𝗮𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲

整體上幾好,坐得舒服,又好好服務,唔知搬咗新地方係點嘅呢🤭

2021-11-06 561 瀏覽
今次真係要讚下 帝京酒店嘅tea set 北海旨味下午茶 $508 per 2 用Openrice book位仲有85折呀 埋單唔洗$500!仲有HABA 呢個牌子嘅護膚品送番 我可以話佢一定好食過$600-$700個d tea set平時d tea set總係會有幾舊唔好食同埋得個貴字 今次呢度性價比超高 我同fd一路食一路讚👍🏻打卡一流出哂煙嘅富士山係其中一道甜點嚟:北海道赤肉蜜瓜雲呢拿慕絲蛋糕同埋我book位一早講左慶祝朋友生日 佢地都擺左個生日牌係個蛋糕度 仲安排左全場最中間個窗口位比我地😆佢嘅鹹點係一系列由刺身制成嘅 鍾意食日本野嘅人就唔好錯過啦 全部刺身都幾新鮮 配搭好清新而甜點亦都唔係偏甜 最好食係個個白桃布甸好fresh 另外有粒福岡士多啤梨🍓都好甜呀 特飲 lavender latte 有少少酸酸地 無咩藥水味 都ok ge Lion rock環境光猛 好天係望到獅子山 坐得好舒服 臨尾亦都有staff嚟問我地覺得d野食點 服務好好 由3點坐到5點

2021-11-05 302 瀏覽
秋天悄悄降臨正是吃蟹的大好時候,已經吃過兩次大閘蟹餐的我想吃點新意思,例如一次過嚐盡松葉蟹、花咲蟹、毛蟹及大閘蟹,這又會否令到大家也心動呢?這夜我跟好友就來到帝京酒店內的型格Lion Rock,幸福哋享受不費吹灰之力的一頓秋天*蟹*逅。我們要品嚐正是十道菜的蟹の鮮味晚市套餐,套餐內用上多款當造螃蟹來炮製,而且每一道菜都已經拆好蟹肉呈上,絕對不用下手拆蟹最適合喜歡吃得優雅的您。未開席前先品嚐這個烤鱈魚片,香脆可口沾上蛋黃醬吃真的很魔鬼。首兩道菜式柚子胡椒松葉蟹伴最中餅,和根室花咲蟹肉豆腐亦隨即上檯。先品嚐這客柚子胡椒松葉蟹伴最中餅,松葉蟹混入了牛油果以柚子胡椒調味再綴以黑魚子,吃時放在鬆化香脆的最中餅內一起品嚐,柔滑的松葉蟹肉非常鮮味吃罷滿嘴芳香很迷人。緊接著繼續品嚐這碗和根室花咲蟹肉豆腐,以夢幻の蟹美譽的花咲蟹配搭用日本阿蘇山泉水及日本黃豆製作的自家製豆腐來炮製,吃下口感幼滑味道清鮮加上濃郁的三文魚籽,鮮味在口中大爆發好幸福的味道。稍事休息後服務員送來三點刺身盛合,內容包括有帆立貝、深海池魚和赤身,見那刺身的閃爍光澤感已經看得出非常新鮮。帆立貝質感柔軟吃下鮮甜可口,深海池魚肉質鮮嫩肥美

帆立貝質感柔軟吃下鮮甜可口,深海池魚肉質鮮嫩肥美脂厚齒頰留香,最後品嚐肉質紮實有咬口的赤身,三款刺身也令我嘴巴非常滿意又滿足。

然後到這客只能在晚市套餐才能品嚐到的蒸北海道毛蟹,師傅將清蒸的北海道毛蟹肉拆出跟香濃的蟹膏拌勻,然後釀回蟹蓋中再加上原隻蟹鉗,我可不費吹灰之力的盡情享受這啖啖蟹肉滋味,毛蟹淨吃甘香鮮甜加上蟹醋共嚐風味更佳。

來到第五道菜是邪惡的味噌蟹膏甲羅燒,味噌加上蟹膏令甲羅燒的味道更具層次,鮮氣滿滿的味道真的太誘人了吧!如想吃得清爽些可放於青瓜片上品嚐,像我愛重口味的淨吃或配香脆餅乾就一流。

精彩*蟹*逅停不了!接力的是大閘蟹肉梳乎厘伴黑糖薑茶,以江蘇大閘蟹拆出蟹肉及蟹膏,將蟹膏打成泡泡之後再加入蟹肉來炮製,此菜坊間少有師傅真的非常有創意。

焗至金黃的大閘蟹肉梳乎厘入口輕柔,熱呼呼放吃下嚐到蟹膏的甘香很和味,最後嘆埋杯黑糖薑茶成件事才算完整。

然後此道菜原本是照燒A4鹿兒島和牛“薩摩牛”肉眼,不吃牛的我得到此客西京燒銀鱈魚來替代,端來時那肥美油潤的銀鱈魚燒得很焦香,吃下魚肉當然是嫩溜之極而味道更調得恰到好處,那伴碟的麵鼓醬更美味得可以淨吃呢。

吃過濃香的西京燒銀鱈魚後,來一碗清甜的利尻昆布湯清清味蕾,然後再品嚐單尾的豆腐雲丹蟹肉炒飯。

豆腐雲丹蟹肉炒飯烹得乾爽又香口,面頭的豆腐和海膽一清一鮮配搭妙絕。

最後以一球特色的薑汁雪糕作完美的結局,這頓晚餐真吃得我好開心超滿足蟹癮。

溫馨提示晚市蟹の鮮味套餐$888/位(兩位起),開飯有85折優惠(正價加一服務費)優惠可按此。
2021-11-01
研究顯示, 不喜歡吃蟹的, 絕大部份都因為不想動手拆肉.  幸運的話, 有另一半代勞, 未有另一半的話, 有帝京酒店Lion Rock代勞, 皆因餐廳最近推出蟹之鮮味晚市套餐, 以花咲蟹、松葉蟹及大閘蟹入饌, 全程做懶人吃足10道菜!根室花咲蟹肉豆腐, 我會建議先吃一口豆腐, 以日本阿蘇山泉及及黃豆而製, 豆味香濃; 而有夢幻之蟹美譽的花咲蟹蟹肉鮮甜, 與豆腐配搭得宜, 而少少咸鮮的三文魚籽則能為整道菜點睛. 柚子胡椒松葉蟹伴最中餅, 本身已十分喜歡柚子胡椒的東西, 例如麵食, 今次以北海道三大名蟹之一的松葉蟹伴牛油果及柚子胡椒 , 口感軟滑, 好像在吃香滑濃稠的醬, 仲有黑魚子點綴, 立即升級, 可以放蟹肉在最中餅, 慢慢品嚐也很滋味. 侍應把味噌蟹膏甲羅燒端到枱前的一刻, 已經使我口水流! 有這麼誇張嗎? 有! 是晚味道最濃郁的一道菜, 蟹膏與蟹肉完美混合, 可以配爽脆青瓜或餅乾, 但我們一致認為配餅乾是最適合.   三點刺身盛合, 刺身是按當時最好的貨, 我們這份有厚切北海道帶子, 一般來說帶子都沒甚麼味道, 但經過帝京酒店師傅的巧手製作, 這件帶甜味的帶子立即俘虜我們. 油膄三

侍應味噌蟹膏甲羅燒端到枱前的一刻, 已經使我口水流! 有這麼誇張嗎? 有! 是晚味道最濃郁的一道菜, 蟹膏與蟹肉完美混合, 可以配爽脆青瓜或餅乾, 但我們一致認為配餅乾是最適合.

三點刺身盛合, 刺身是按當時最好的貨, 我們這份有厚切北海道帶子, 一般來說帶子都沒甚麼味道, 但經過帝京酒店師傅的巧手製作, 這件帶甜味的帶子立即俘虜我們. 油膄三文魚及赤身吞拿魚同樣新鮮, 入口軟滑.
蒸北海道毛蟹, 實淨的蟹肉夠清甜, 沾蟹醋更提鮮, 會有一種離不開的感覺.
又要讚帝京酒店廚師的創意! 把四兩半重大閘蟹拆出蟹肉及蟹膏, 蟹膏加入蛋黃及蛋白打成泡沫,  創造出大閘蟹肉梳乎厘, 輕盈綿密, 吃完大閘蟹當然要喝杯黑糖薑茶, 若果辣度強些會更好.

照燒A4鹿兒島和牛 “薩摩牛肉眼, 數數手指, 確實很久沒吃牛啦~ 至於原因, 熟悉我的朋友也知曉啦~ 今晚我破例了! 入口即溶, 雖然油份頗高, 但肉味及軟稔度令人難以抗拒, 越吃越想吃~
利尻昆布湯豆腐, 非常清澈, 讓蔬菜的清甜在湯中盡情展現.
要點澱粉質, 雲丹蟹肉炒飯, creamy及甜甜的海膽怎會不喜愛! ? 炒飯粒粒分明, 夠乾身, 每口飯都有蟹肉.
聰明的你一定想到為何甜品要是薑汁雪糕, 沒錯, 蟹屬寒涼, 因此要用薑驅寒.  薑汁辣味剛剛好, 不會嗆喉之餘帶少少甜味.
蟹之鮮味晚市套餐(10道菜) 每位$888, 供應至11月30日, 要吃就要訂位啊~
2021-10-20
  • 蟹之鮮味晚市套餐
想一次過食品嚐幾種蟹,但又不想自己拆蟹肉,我這晚就去到帝京酒店 Lion Rock享用他們推出的蟹の鮮味晚市套餐,10道菜套餐,共有5種蟹,配合不同烹調技巧,把最鮮甜美味的蟹肉送到口中。柚子胡椒松葉蟹伴最中餅,肉嫩鮮甜的松葉蟹肉,拌入牛油果和九州柚子胡椒醬,再以黑魚子點綴;柚子胡椒醬味道幾特出,但也掩不住鮮嫩多汁的啖啖蟹肉味,伴以最中餅同吃,增添脆口感。根室花咲蟹肉豆腐,豆腐以日本阿蘇山泉水及日本黃豆製作,豆味特別香濃幼滑,在其上放上結實飽滿味濃郁的花咲蟹肉,加上鹹鮮三文魚籽,鮮味十足。味噌蟹膏甲羅燒,濃稠度剛剛好,仍可看到絲絲蟹肉,混合甘香蟹膏,味道濃郁,配上餅乾則增添口感,同樣美味。三點刺身盛合,時令刺身有爽口赤身、肥美三文魚、鮮甜大粒帆立貝,我特別喜歡這帆立貝,那鮮甜軟滑的口感,根本不想蘸上豉油去破壞它呢﹗蒸北海道毛蟹,看到那粗壯的蟹棒,就知道牠有多飽滿鮮甜,肉質緊緻,蟹膏甘香,把兩者拌勻後同吃,實在有說不出的滿足。大閘蟹肉梳乎厘伴黑糖薑茶,選用4両半重大閘蟹,蒸熟後拆出蟹肉及蟹膏,然後蟹膏加入蛋黃及蛋白打成泡沫後再與蟹肉同焗至金黃;第一次以這方式嚐大閘蟹,入口綿密,又充滿蟹膏香

蒸北海道毛蟹

大閘蟹肉梳乎厘伴黑糖薑茶,選用4両半重大閘蟹,蒸熟後拆出蟹肉及蟹膏,然後蟹膏加入蛋黃及蛋白打成泡沫後再與蟹肉同焗至金黃;第一次以這方式嚐大閘蟹,入口綿密,又充滿蟹膏香氣,好特別,之後別忘了呷一口黑糖薑茶驅寒啊﹗
大閘蟹肉梳乎厘伴黑糖薑茶

照燒A4鹿兒島和牛“薩摩牛”肉眼, 肉味濃郁,而且有入口有溶的幸福感。
照燒A4鹿兒島和牛

利尻昆布湯豆腐,非常清甜的蔬菜湯,正好清一清口腔,再品嘗雲丹蟹肉炒飯。

雲丹蟹肉炒飯,海膽好鮮甜,飯粒夠乾身不油膩,啖啖充滿著蟹肉香。
雲丹蟹肉炒飯

最後,甜品有雪糕,這不是雲呢拿味,而是薑汁雪糕,甜甜辣辣的不嗆喉,有點像薑糖味道。
薑汁雪糕
題外話/補充資料: 供應期由即日起至2021年11月30日
2021-10-20
雲丹蟹肉炒飯
薑汁雪糕
2021-10-22 1297 瀏覽
秋風起,食蟹的季節又到囉! 位於旺角帝京酒店的Lion Rock,最近推出 蟹の鮮味套餐。大家能夠一次過品嚐日本松葉蟹、花咲蟹和毛蟹,機會難得,所以我馬上帶媽媽來嚐嚐秋日滋味啦!套餐包含10道菜,當中有7款都是用蟹做主題,愛蟹的朋友仔怎能錯過呢! 包括: 柚子胡椒松葉蟹伴最中餅、根室花咲蟹肉豆腐、味噌蟹膏甲羅燒、三點刺身盛合、蒸北海道毛蟹、大閘蟹肉梳乎厘伴黑糖薑茶、照燒A4鹿兒島和牛薩摩牛肉眼、利尻昆布湯豆腐、雲丹蟹肉炒飯 和 薑汁雪糕。柚子胡椒松葉蟹伴最中餅 第一道菜的味道已經很有驚喜! 牛油果色的松葉蟹,原來用了柚子胡椒去調味,味道新奇有趣,微微的嗆辣感,令整道菜生色不少。根室花咲蟹肉豆腐 滑嫩的豆腐,配上厚肉鮮味的花咲蟹,同樣不錯呢。味噌蟹膏甲羅燒 甲羅燒的調味剛剛好,不會過鹹或過淡。我較喜歡把蟹膏配芝士餅,味道會更濃郁哦~ 三點刺身盛合 三點刺身有三文魚、帆立貝和蜜柑鯛。當中以帶有橘香的蜜柑鯛最特別,鮮香帶甜呀! 蒸北海道毛蟹 啖啖北海道毛蟹肉,幸福得不知說什麼好啦! 毛蟹細白鮮嫩,肉質細緻,味道濃郁深厚。 大閘蟹肉梳乎厘伴黑糖薑茶 大閘蟹配梳乎厘,創意萬分! 脹卜卜的梳乎厘,

根室花咲蟹肉豆腐

滑嫩的豆腐,配上厚肉鮮味的花咲蟹,同樣不錯呢。

三點刺身盛合

大閘蟹肉梳乎厘伴黑糖薑茶

大閘蟹配梳乎厘,創意萬分! 脹卜卜的梳乎厘,口感軟綿綿呀!

照燒A4鹿兒島和牛薩摩牛肉眼

第一次品嚐用照燒汁調味的和牛,感覺好特別呀。來自鹿兒島的和牛薩摩肉眼,質感超幼嫩,脂肪豐富,油脂相當甘香。

最後還有雲丹蟹肉炒飯和薑汁雪糕,滿肚子都是蟹肉鮮味,好滿足呢~
2021-10-16
Lion Rock 呢間餐廳有塊落地玻璃對住獅子山同火車軌樓底好高 感覺好開揚打風後既天氣轉晴後 望住個藍天+Lion Rock更加令人心曠神怡今日係第二次黎呢到食lunchSet Lunch $248起, Openrice訂有85折 食完仲有現金卷送添今日食左: (1) 銀鱈魚西京燒御膳配沙律+前菜+刺身+日式蒸蛋+飯+麵豉湯+甜品(2) Starter - 螢光魷魚鹽漬 三文魚他他伴最中餅 Appetizer - 煙燻鰹魚伴大根柚子酢 赤雞唐揚伴五色他他醬 Main Course - 特上刺身丼配特飲一杯+日式蒸蛋+味噌湯+甜品及咖啡或茶食物質素中上, 服務態度佳, 環境地理位置優越推薦
Lion Rock

(1) 銀鱈魚西京燒御膳
配沙律+前菜+刺身+日式蒸蛋+飯+麵豉湯+甜品

Main Course - 特上刺身
配特飲一杯+日式蒸蛋+味噌湯+甜品及咖啡或茶

食物質素中上, 服務態度佳, 環境地理位置優越
推薦
2021-10-10 206 瀏覽
今日食評有✍🏻 Lion rock @帝京酒店試食指數⭐⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐侍應態度⭐️⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·可以在openrice訂位咁方便嘅afternoon tea🫖 一於去試下·位於帝京酒店的lion rock有得飲嘢、食嘢或者afternoon tea Afternoon tea 5點半就要交枱大家預好時間去否則就食太急趕😵·店內環境細所以枱之間的空間感不夠幸好下午茶時段唔多人·$508/2位Afternoon tea set甜食有水準👍🏻咸食以海鮮為主👌🏻兩杯特飲🍹🍸近日做緊某護膚品牌推廣送一份特色甜食🧁及護膚品sample換領券同時餐廳做緊八五折優惠有興趣朋友可以試下·599Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
Lion rock @帝京酒店
試食指數⭐⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐
侍應態度⭐️⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
可以在openrice訂位
咁方便嘅afternoon tea🫖
一於去試下
位於帝京酒店的lion rock
有得飲嘢、食嘢或者afternoon tea
Afternoon tea 5點半就要交枱
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-10-10
2021-10-07 138 瀏覽
#07102021之前上網見到呢到既hightea都算打卡able📸,見佢最近轉左新主題,一於試試佢。一黎到比左個窗邊位我地,放低個menu比我地揀飲品。呢度既服務超好,咩都名叫就比左杯暖水你等你慢慢揀。因為唔飲咖啡同對佢啲special drink無咩興趣,所以嗌左茶飲。佢係用茶壺上,之後仲keep住幫你加熱水🫖🫖🫖 味道好清,食咁多野岩曬☕️之後就係個hightea set配埋後面個獅子山(係有加分的雖然天氣一般)。食物每一樣都好靚,鹹食同甜食種類一半半。味道方面,當中有一半好食一半正常,個人覺得甜品唔算太甜👍🏻最後,所有staff都好nice、好主動,會好care啲客啦、問下你意見咁 💯 比我揀我會再去試佢其他野
#07102021

伯爵茶

2021-09-22 271 瀏覽
一知道有呢個下午茶就即刻想食 😍 除咗外型靚之外,好難得大部份嘅item都係我想食嘅口味至於味道我就覺得average,鹹點比甜點好,甜點就是一般的甜點通病過甜。tea set外型非常適合打卡,性價比還是不錯的以下是我比較喜歡的:🥕 朱古力比得兔身旁的香橙甘筍芝士蛋糕:芝士蛋糕是cream cheese質感,如果要拍照留意它太軟很容易崩壞 😂 朱古力比得兔就是聖誕的朱古力兔子,味道不算標青但做得精緻,煙霧效果加分焦糖蘋果慕絲蛋糕: 就係呢個甜品吸引咗我 🥰 適合打卡之餘佢唔係太甜,內餡係採用蘋果酒煮過的蘋果粒🦆 燴鴨肉酥盒🥚 蘇格蘭蛋伴茄醬:用上鵪鶉蛋,蛋味更濃郁🐟 炸芝麻三文魚手指:外型像蝦多士,上邊是綿綿的三文魚,底部非常鬆脆最後記得要order紅蘿蔔汁及橙汁調製的Carrot Dream及以菠蘿汁及檸檬汁製成的Summer Farm ,又係打卡一流~送左一盒xo醬櫻花蝦曲奇,食落幾鬆化,先吃到櫻花蝦碎,再來是陣陣非常濃烈的XO醬味,非常重口味的一款鹹曲奇💳 留意番Weekday去既話Hsbc卡有15% off

以下是我比較喜歡的:

🦆 燴鴨肉酥盒

🥚 蘇格蘭蛋伴茄醬:用上鵪鶉蛋,蛋味更濃郁

💳 留意番Weekday去既話Hsbc卡有15% off
2021-09-17 214 瀏覽
Happy Friday with family.又係星期五,開學第三星期,趁未有好多測驗默書,趁未有本地個案,一家人嘅節目當然係出外吃飯,今次比較特別,在OpenRice 訂咗一間很久沒有去的餐廳,位於帝京酒店之內的Lion Rock, 我倆個大人就食 Makase 套餐,由廚師主理,今次是首次食到有淨的 Omakase 套餐,因以前次次在外地食都係精致得吃不飽,今次係好味,又飽,又有驚喜!整體來講好好,只係有少少地方可以改進的是到最後的金泊海膽三文魚籽壽司🍣有少少咸左,不過一定配合個海鮮湯就即時把咸味中和;不過我本人的口味不喜歡太咸,所以只要這小小的一部分可以改進。整體來講我會比97/100 分!(如果有比分制)。絕對推薦給大家,記得預先訂位!
Happy Friday with family.
(如果有比分制)。
絕對推薦給大家,記得預先訂位!
2021-09-17
用餐優惠
優惠券
  • Mekase
2021-09-16 226 瀏覽
以前到過這裡半自助午餐多次,水準很好!這次到來變了曰本餐廳!非常失望!份量頗大, 質素卻差,前菜不吸引,沙律及魚生不太新鲜,所用的飯加了醬油,味道奇怪!麵豉湯及牛肉尚可以接受.幸好招呼不錯!相信不會再來!
以前到過這裡半自助午餐多次,水準很好!
這次到來變了曰本餐廳!非常失望!
幸好招呼不錯!相信不會再來!

2021-09-16
用餐優惠
信用卡優惠
2021-09-11 255 瀏覽
         Lion Rock現在做更promotion,午市套餐有85折。有優惠當然不要放過啦,馬上約客戶過來食一餐高質日本料理。窗邊位置預訂得好full, 但是侍應好好,知道我們貪個靚景,都安排咗一個對住落地玻璃的超靚景比我們!        套餐我哋揀咗牛肉壽喜燒和刺身套餐。每款套餐都包埋沙律菜,蒸蛋,湯,前菜同飲品。壽喜燒湯底偏甜,牛肉都好有牛味,不過食到最後有點膩。刺身套餐不錯,刺身都是新鮮貨色,好鮮甜。            食完种上咗咖啡同甜品,甜品就有3款,西瓜好甜,蛋糕都好幼滑。對著個靚景歎咖啡,真是勁開心!

食完种上咗咖啡同甜品甜品就有3款,西瓜好甜,蛋糕都好幼滑。對著個靚景歎咖啡,真是勁開心!
2021-08-12
2021-09-03 213 瀏覽
我都捉摸唔到Lion Rock係食咩菜,網上見佢又有中式又有西式又有日式,反正lunch time係日式😅精緻日式午市套餐包括刺身、茶碗蒸、味噌湯、自選主菜及甜品,價錢$248起,Openrice訂座仲有8折,酒店黎講都幾抵食。🥢鰻魚定食鰻魚定食既鰻魚有啲咸,醬汁太濃,不過整體還不錯。🥢日式吉列豬扒豬扒炸得香脆,係金黃色既,雖然冇吉列豬扒專門店好食,但都合格。🥢甜品甜品有3款:西瓜拼蜜瓜、豆腐慕絲蛋糕同黑糖蕨餅,豆腐蛋糕唔甜,幾清幾好食。食物中規中矩唔係大問題,可以環境搭救,但佢既食物甩唔到陣酒店味。即係上左架飛機,俾咩你食都係飛機餐既味。我食刺身既時候,就係食buffet刺身既味道。雖然酒店既服務係唔錯,但係呢頭對我超級nice,轉個頭大鬧下屬,我有啲精神分裂。

🥢鰻魚定食
鰻魚定食既鰻魚有啲咸,醬汁太濃,不過整體還不錯。

🥢日式吉列豬扒

🥢甜品