由於我們跟友人K也是同一間”尖”這天剛好三人也同一時間到達, 友人K之前都叫過我們幾次食飯恰巧有事要做未能應邀, 所以呢日做完”尖”便順理成章地一斉食少少野吹吹水囉, 在這幢商業大廈上面, 這集團已經租了一整層分拆兩間食肆,經常留意到這潮式食肆大大隻字寫住9點後打冷6折,經常留意”着数情報”的我們, 當然會毫不猶疑地直擊核心地帶,上到去其實又真係得半滿, 做打折係有理由的, 再睇睇特價d乜先? 鹵水拼呀, 南乳豬手, 沙薑鳳爪, 韮菜豬紅, 豆卜大荳芽, 另外再有一張唔係特價嘅餐價, 不過價錢都好合理嘅,於是乎我們試咗:6折嘅鹵水拼- 面頭有鵝脾片,鵝背件, 有豬肉片但好細片,肉腸係無人工色素的白肉腸,鹵水唔太咸只是剛剛好, 鵝片亦正常口感, 豬耳絲夠幼但炆得過火太淋身, 6折嘅豆卜大荳芽 – 這個餸估佢唔到浸住大荳芽嘅汁係辣嘅, 雖然係中,小辣但太座已經食唔到了, 還有這店的大荳芽係比一般街市賣的幼身一倍, 使唔使咁呀, 連條大荳芽菜都可以打個6折? 果然係大集團作風, 算死草的作風可見一班,6折嘅蠔餅 – 一攞出嚟即見到幾件啡色嘅蠔餅,就感覺不妙, 咁啡色即係老油炸蠔餅啦, 唔知佢

6折嘅蠔餅 – 一攞出嚟即見到幾件啡色嘅蠔餅,就感覺不妙, 咁啡色即係老油炸蠔餅啦, 唔知佢廚房鑊油幾耐無換過定係要炸的食物實在太多, 唯有盡量食少d啦, 油膩是一定的了吃不出蛋香味, 蠔仔還有些少殼附送,

無折的炸雙棗 – 每種四粒, 太座話蟹棗比蝦棗有味, OK但唔突出囉

由於我們座嘅位置近後樓梯度門,食一餐飯兩次有客人走去門後面抽煙, 食食下一陣陣煙味攻過來幾唔舒適的環境,

順便一提, 各位食友有機會到上址用餐
題外話/補充資料: p.s. : 一開頭座落無耐, 有待應端住碟似乎係魚之類嘅餸逐枱去問要唔要, 話係廚房聽錯柯打做咗出來, 又話打個折只收$48, 但似乎不得要領, 正如太座話事計, 妳咁樣碟餸無遮無掩情況下任由待應口水噴灑上餸面, 邊有客人願意冒呢個險呀! 重要待應A攞完再交俾待應B接力賽,
2013-05-13
2013-03-17 515 瀏覽
套餐 (12 people) $1,688 / (6 people) $888 我們一家4 口,如果6 個大胃王就不夠吃了。 以質素講,$$$$$ 太不值,一般 "行貨" 的水準,如果是$600 差不多。而家這些大路酒家的水準 ........................ 很難經營,伙記服務尚 ok - 無要求。香港人喜愛吃日本菜、火鍋、自助餐、特色菜,這些沒甚特色的廣東菜 (唯一潮洲特色是滷水鵝) 真不堪一擊。

我們一家4 口,如果6 個大胃王就不夠吃了。

而家這些大路酒家的水準 ........................ 很難經營,伙記服務尚 ok - 無要求。香港人喜愛吃日本菜、火鍋自助餐、特色菜,這些沒甚特色的廣東菜 (唯一潮洲特色是滷水鵝) 真不堪一擊。

2013-03-16
2013-02-13 299 瀏覽
約了幾個朋友去旺角吃年夜飯,很多酒樓都一早滿位,幸好「潮樓」有位,早上訂了枱後,晚上八點五位朋友準時入座。首先來客潮式功夫茶。年輕人百無禁忌,五個人共叫了七樣嘢。咸菜豬肚湯: 胡椒味濃而不太辣,鹹鹹地,幾好味。來潮州菜館,必然要吃鹵味,於是叫了「鹵水拼盤」:鹵味偏淡,汁太少,但碟內的份量有齊鴨片、豬耳、蛋等,算幾豐富。香脆雞:外皮炸得OK香脆,雞肉也腍。欖角咸肉啫啫芥蘭煲: 芥蘭就炒得幾香,但肉就不夠咸,火喉欠了些。田園燒珍菌豆腐: 豆腐燒得頗香及軟滑,蠔油味香,菌也入味南乳豬手:南乳味不足,豬手炆得不夠腍,香味不太足。最後是蠔仔粥:水多過粥,雖然還算鮮味,但感覺像飲湯多過吃粥。今晚吃了七樣菜,埋單只是$526,五個人每人一百左右,雖然食物質素普通,但如此價錢,又真係好抵,適合大夥兒聚會。

首先來客潮式功夫茶。
年輕人百無禁忌,五個人共叫了七樣嘢。

咸菜豬肚湯: 胡椒味濃而不太辣,鹹鹹地,幾好味。
香脆雞:外皮炸得OK香脆,雞肉也腍。
田園燒珍菌豆腐: 豆腐燒得頗香及軟滑,蠔油味香,菌也入味
南乳豬手:南乳味不足,豬手炆得不夠腍,香味不太足。
2013-02-09
團年飯
  • 咸菜豬肚湯
2012-07-15 167 瀏覽
近日實在太忙, 全完沒有心情精神去想食飯的事宜; 於是在網上草草找找 menu, 就隨便決定了.實在太迫, 枱太密, 櫈背貼櫈背, 完全沒有空位. 真係乜心情都無晒點了 "城花盛放" 宴, 先來了兩楂貌似酸梅湯的蔗汁1. 蠔皇原隻鮑魚扣花菇 - 原隻罐頭鮑魚 + 甚有睇頭但毫無菰味的花菇2. 至尊鵝皇大拼盤 - 鵝片 + 豬脷 + 卥水豬腩肉 + 豆腐 + 芽菜, 所有嘢都係無味, 街邊打冷應該會好好多3. 醬皇爆海龍鳯片 - 黑漆漆的汁醬, 得個鹹字, 完全食不出雞味, 只係據佢的肉質, 估計係雞. 其實我估海龍鳯片, 應該除了雞肉 (鳯片) 之後, 仲有一種肉 (海龍), 但我只食到雞一種肉質, 唔知我夾唔到, 還是我誤會咗; 其實海龍鳯片只係指一種肉頪.4. 酥炸北海道蟹腿 - 北海道出的蟹柳 乎 !!!!!!!!!!!!!! 5. 金瑤竹笙燴花膠 - 生粉水6. 家鄉土豆炆斑球 - 生粉斑球 + 又係黑漆漆的汁7. 潮式秘製梅子雞 - 這個已經係全晚最好的, 不過現在再看菜單, 才知是梅子喎, 一丁點都食唔出8. 菌皇鮮竹泡田園 - 菰 + 菜, 之前的餸就鹹

點了 "城花盛放" 宴, 先來了兩楂貌似酸梅湯的蔗汁

5. 金瑤竹笙燴花膠 - 生粉水

6. 家鄉土豆炆斑球 - 生粉斑球 + 又係黑漆漆的汁

8. 菌皇鮮竹泡田園 - 菰 + 菜, 之前的餸就鹹到不得了, 這個就完全無味

9. 乾燒伊麵 - 毫無印象

10. 壽包 - 好! 好多蓮蓉

其實新鮮的食物, 只要少少調味料的配搭便可. 不過當然有些地道菜係會濃味, 但相信絕對不會蓋過食物本身的味道. 這裏好明顯食物係唔新鮮. 所有食物都食不到佢本身的味道.

平嘢無好~~~~~~~~~~ 千真萬確; 媽, 對不起, 我會請你食好的 !!

2012-07-14
2012-05-30 155 瀏覽
lee 間都變左係我地食堂咁制...因為人數改變最後決定食個平價既潮州菜~讚!!其實食過好多次0家啦!! 咁我一直以來對lee間潮州酒家印象都不錯!!今次都唔另外...大部份食物都好味~同埋服務都相對ok的...價錢又相宜...8個人叫左都ok 多野食..岩岩好夠飽~~1.冬瓜盅: 好早叫左...不過最遲先送到來..同埋好細咋...亦唔係冬瓜原盅上~2.大眼雞: lee個係後叫的...不過都好快送到...同埋都幾好味...但有d咸3."老"水拼盤: 唔算好大碟,但味道都不錯..仲有腸仔同埋豆腐墊底4.韮菜豬紅: 這個so far so good 囉~~太少韮菜5. 涼瓜排骨湯: 我只係飲左d湯..都幾好味...6. 黃金煎麵:送到來已經淋晒..都唔脆唔好食...淋左感覺好油膩7. 芋香香酥鴨: 這個好好味..都好多舊..炸到剛剛好~8. 方魚炒芥蘭: 這個味道也很好..不過炒到油立立..d 芥蘭好似係成條都油同埋鹽浸過咁~9. 蠔仔肉碎粥: 一窩上好大窩, 仲好多湯...所以我地加左2碗白飯入去...就剛剛好夠分啦!! 每人起碼有一碗10. 雲耳脆肉瓜炒藕片: d 藕片我覺得好似有d
8個人叫左都ok 多野食..岩岩好夠飽~~

5. 涼瓜排骨湯: 我只係飲左d湯..都幾好味...
7. 芋香香酥鴨: 這個好好味..都好多舊..炸到剛剛好~
10. 雲耳脆肉瓜炒藕片: d 藕片我覺得好似有d 酸酸地咁...lee 個我覺得就唔好味啦!!

咁總體來講..係一定會再去既restaurant 囉!! 但每一次去完toilet 再埋返位...就會覺得冷氣超級凍...
2012-05-27
2012-04-12 46 瀏覽
今天早了放lunch, 便與同學一起來這邊飲茶反正時間尚早, 飲茶消磨時間也是一個好選擇等了一會兒便能入座, 我們共點了10種點心左右見足足過了30分鐘食物仍未到,便打算找待應阿姐問一問誰知道她居然腳步不停拋下了一句"等20分鐘啦" 就走掉服務真係其差無比..而且當時她手上並無拿著任何點心, 用不著這樣吧等了很久食物終於來了1. 蝦春卷: 皮脆而且新鮮熱辣, 蝦的份量也很多2. 煎魚餅: 不太特別, 吃不出魚的味道3. 糯米卷: size十分迷你4. 蝦餃皇: 蝦十分爽口而且份量極多, 但4隻餃的皮都是破的5. 醬汁金錢肚: 牛肚能咬開, 但實在是太咸!6. 醬汁鳳爪: 鳳爪支離破碎, 而且也一樣過咸7. 炸油角: 皮很有彈性, 餡料豐富而不過甜8: 牛肉球 : 不過不失, 但味道不突出9. 蝦米腸: 蝦米份量料, 而且腸粉太厚10. 燒賣皇: 很大隻蝦在上面, 但燒賣的肉不是絞肉而是一舊舊的!整體上來說食品味道不突出而且只有幾款特別好吃, 但調味太極端另外服務有改善的必要
今天早了放lunch, 便與同學一起來這邊飲茶
反正時間尚早, 飲茶消磨時間也是一個好選擇

等了一會兒便能入座, 我們共點了10種點心左右
見足足過了30分鐘食物仍未到,便打算找待應阿姐問一問
誰知道她居然腳步不停拋下了一句"等20分鐘啦" 就走掉
等了很久食物終於來了
1. 蝦春卷: 皮脆而且新鮮熱辣, 蝦的份量也很多
2. 煎魚餅: 不太特別, 吃不出魚的味道
3. 糯米卷: size十分迷你
5. 醬汁金錢肚: 牛肚能咬開, 但實在是太咸!

6. 醬汁鳳爪: 鳳爪支離破碎, 而且也一樣過咸

7. 炸油角: 皮很有彈性, 餡料豐富而不過甜
8: 牛肉球 : 不過不失, 但味道不突出
9. 蝦米腸: 蝦米份量料, 而且腸粉太厚

另外服務有改善的必要
2012-04-12
2011-08-17 26 瀏覽
今日好好彩,去到唔晒等位,入咗去大廳個邊坐,個邊D冷氣比出面大堂凍,D伙計又叫極都唔見人......我地2個人食,叫咗一碗粥,蒜蓉蝦春卷,蝦餃,鮮蝦腸粉,黑椒牛肚,來野食時間今次算快,味道幾好,來到個時仲係熱既!不過叫咗個韮菜蝦角就無乜蝦,韮菜多已經食到好飽,之後胃食,加咗個椒鹽魷魚鬚,諗住應該會唔差...點知來到時賣相麻麻,味道.唔好食!好硬好難咬開!!!唔會再叫囉!

不過叫咗個韮菜蝦角就無乜蝦,韮菜多

2011-08-13
  • 蝦餃
  • 鮮蝦腸粉
  • 黑椒牛肚
2011-08-08 29 瀏覽
一早已訂了8點8人檯.....未夠8點已去到攞位,但最後等了最少半小時先有得入座!!你冇咁多檯就唔好繼續俾人訂啦!!訂左位又係要等咁耐,我訂黎做咩???!好喇...算....最後終於有位喇....入去點菜.....又等左超過半個鐘,一條菜都未黎過!!!!真係火都黎!!!!訂左8點食飯....到9點半都未有野落肚!!!!大家都超燥底!!!最終認唔住走人!!!!!真係痴線架!!!離晒譜!!!
你冇咁多檯就唔好繼續俾人訂啦!!
訂左位又係要等咁耐,我訂黎做咩???!

又等左超過半個鐘,一條菜都未黎過!!!!真係火都黎!!!!

訂左8點食飯....到9點半都未有野落肚!!!!
大家都超燥底!!!

最終認唔住走人!!!!!
真係痴線架!!!離晒譜!!!

2011-07-08
2011-07-28 27 瀏覽
揀呢間食飯聚一聚, 就貪呢度就腳同埋免茶免加一, 又懶得點菜, 通常都係叫套餐.今次點呢個套餐($5xx)半席, 算係咩都有:冬蓉羮: 呢個味道唔錯, 有啲蝦肉點綴吓, 幾清新鮑魚: 共六隻, 若要加就每隻$6x, size較細, 不過味道ok的, 套餐唔要求得咁多多寶魚: 都幾大條, 蒸得幾滑, 不過冇乜肉食卥水併盤: 有鵝片, 腎, 卥蛋, 墨魚等, but唔夠味, 以潮菜打冷做賣點, 呢度似乎差少少炒伊麵: 好似平時去飲宴食的, 一般菜: 有兩款, 一碟係翠肉瓜炒鮮魷, 啲瓜炒得唔入味; 另一碟好似係啲湯浸住啲白菜仔同粉絲腐竹, 但賣相凌亂, 唔知想點…半隻雞: 唔記得咗個名, 但係味道不錯的, 雞肉也嫰滑, 只係呢半隻雞好似細隻咗啲另外有半打壽包(…), 同埋所謂的花果茶一酌, 原來係酸梅湯…(打邊爐咩?!)服務欠奉(可能因為免咗加一), 但食物尚可, 朋友聚會志在有個地方食個飯聚一聚傾下偈(我哋食完坐到九點幾都冇’趕客’舉動), 都可以考慮的.

今次點呢個套餐($5xx)半席, 算係咩都有:
冬蓉羮: 呢個味道唔錯, 有啲蝦肉點綴吓, 幾清新
多寶魚: 都幾大條, 蒸得幾滑, 不過冇乜肉食

卥水併盤...一般
炒伊麵: 好似平時去飲宴食的, 一般
呢兩個'菜', 買相真係唔得, 好在味道還可

2011-07-21
2011-07-13 24 瀏覽
一直心知............大半年冇玩過寫食評點解用「玩」黎形容??因為我覺得寫食評係好好玩既野囉hahaha今晚同親愛豬一家食飯, 就不如寫下啦晚飯訂左8點, 我地7:30黎到都即刻有位傻豬爸爸叫左六人套餐 (我地五個人, 所以好飽好飽)我冇留意套餐既菜名, 印象中既如下 (heehee希望冇記錯啦下)鹵水拼盆 (yummy!!)白切雞蟹肉竹笙湯羹苦瓜炆魚粉絲湯浸時菜 (對於勁易肥既我黎講, 豐富既晚飯唔可以缺少清淡既菜haha)翠玉瓜腰果炒帶子 (雖然d辣爭d令我流眼水, 但係好好味!!!!!!!)甜酸大蝦 (非常之好味oh~~~~~)鮑魚冬菇津白 (我唔係海味達人, 鮑魚除左鮮味之外, 我剩係識講.......鮑魚好有鮑魚味!! haha多多包涵呀)糖醋麵 (um..... 我唔係唔欣賞呢味潮州人經典美食, 不過我怕油.......所以.........................下刪100字呀唔該)最後既甜品係..............登登登登!!!!!冇錯!!!!! 甜品係..................紅棗糕+糯米卷!! (兩樣都係我至愛呀 不過紅棗糕應該太多
一直心知............大半年冇玩過寫食評
點解用「玩」黎形容??
因為我覺得寫食評係好好玩既野囉hahaha

今晚同親愛豬一家食飯, 就不如寫下啦

晚飯訂左8點, 我地7:30黎到都即刻有位
傻豬爸爸叫左六人套餐 (我地五個人, 所以好飽好飽

鹵水拼盆 (yummy!!)
白切雞
蟹肉竹笙湯羹
苦瓜炆魚
甜酸大蝦 (非常之好味oh~~~~~)
最後既甜品係..............登登登登!!!!!
不過紅棗糕應該太多澄麵, 有dd過份煙韌, 不過我好鐘意咬野, 所以唔怕haha, 至於糯米卷.......... 我覺得係very good既!!! 呢兩樣野令成餐晚飯畫左一個好完美既句號!!!!)
呀, 係bor!! 仲有酸梅湯, 味道好岩我自己呀!!! 唔太濃唔太酸, 係我飲過既最好, 其他客人滿唔滿意就唔敢講啦

小插曲: 我地食到8:20, 有幾個客走埋黎口up up, 話我地坐左佢地張台, 都唔知咩事
7:30個侍應已經安排我地坐呢度
有咩事都唔係我地話事ga bor
我地走個陣, 呢幾個客已經係第二張台坐低
佢地見到我地走個陣, 仲要話我地............ 真係唔知侍應安排有問題定點.............囉

點都好, 雖然今晚冇任何相既紀錄, 不過晚飯既情義已經入左我個腦既memory啦
2011-07-13
2011-04-27 7 瀏覽
一蚊雞...又開始一蚊雞啦...今次的比上次差咗只有一個咸字...無欖菜味不過都係同上次一樣好多人, 極多人排隊平時,無咩人一做一蚊雞,就超多人唉...搞到d嘢都遲上菜想早d交檯都唔得...
一蚊雞...又開始一蚊雞啦...

今次的比上次差咗
只有一個咸字...
無欖菜味

不過都係同上次一樣
好多人, 極多人排隊

平時,無咩人
一做一蚊雞,就超多人
唉...搞到d嘢都遲上菜
想早d交檯都唔得...
2011-04-25
2011-04-27 5 瀏覽
復活節假期,約了男友去旺角行街..記得潮樓都係有1蚊雞推廣,所以就拉男友再吃1蚊雞啦..之前試了隔離果間上樓吃上海野,今次就試下潮樓吃潮州野,上到去可能係復活節假期,所以食客通常都係情侶,一家大細或三五知己都有^^大約等了15分鐘左右,侍應就安排我們坐位了.坐定定之後當然要點餸啦..叫了他們最出名的蠔餅 - HK70.00, 同佢地的1蚊雞,蠔餅很油而且好細碟...因為隔離果枱都有叫...發現我地果碟特別細....不過都食左一半..無計!!!我個人覺得想比起在廟街蠔餅,我覺得廟街果D好味好多囉!!!!仲要成70蚊有D唔抵之後當然講下1蚊雞啦..-個名叫農家欖菜蔥油雞...唔知點解又係比起其他人細隻左...不過我鍾意他們放在雞面的炸蒜條,雞就無咩特別.不過1蚊...都覺得幾抵囉總結 : 如果仲有1蚊雞吃的話,可以不坊一試去吃囉..如果係無優惠就唔值得再去啦!!! 始終其他的餸真係唔平囉

麻麻啦-1蚊雞
超油
2011-04-24
  • 1蚊雞
2011-02-26 10 瀏覽
其實好幾次黎呢度食過野,從來都唔覺得好差,起碼唔駛等太耐位,野食價錢還幾好,唔會貴夾唔飽,今次同好友聚會,就決揀左呢度食。我地有七個人,佢不停游說我地要佢既套餐,大概有七八樣餸既一個餐,但佢係一席幾多錢,半席幾多錢咁計,唔係話續位計,所以我地商量左好耐,佢真係好想我地叫個餐咁,就話,我地既半席,本身包六罐汽水,送多一罐俾我地咁話,我地又話,咁乜野都係得六件,唔通要share 食咩,佢就話,最多鮑片0個度俾多一片我地,咁樣夠七個人食啦!我地見佢咁有誠意,我地又懶得睇食乜餸,就話好啦!超後悔的選擇,我要鄭重提意大家唔好輕易0係度叫餐,真係細件夾唔抵食。我地話晒都七個人,黎左雞......個份量好似兩個人份量咁,我地大家見到都嚇左一跳!唔係卦!大家拿拿林拿相機影下相,怕講出黎會冇人信。講番呢半隻雞,除左發育不良之外,其實幾好味,肉質還算嫰,皮薄薄脆脆的,唔會太咸,都好食。"老"水拼盤,都係超細,每種野食得幾件,大家要就住食,味道就一般啦。跟住有龍蝦e 面,唉......得六小舊,駛唔駛計到咁盡呀?!佢果然只係加一片薄如無物既鮑片俾我地,所有其實東西照舊六件。好唔好味就見人見智,我覺得食得落口

超後悔的選擇,我要鄭重提意大家唔好輕易0係度叫餐,真係細件夾唔抵食。我地話晒都七個人,黎左雞......個份量好似兩個人份量咁,我地大家見到都嚇左一跳!唔係卦!大家拿拿林拿相機影下相,怕講出黎會冇人信。講番呢半隻雞,除左發育不良之外,其實幾好味,肉質還算嫰,皮薄薄脆脆的,唔會太咸,都好食。"老"水拼盤,都係超細,每種野食得幾件,大家要就住食,味道就一般啦。跟住有龍蝦e 面,唉......得六小舊,駛唔駛計到咁盡呀?!佢果然只係加一片薄如無物既鮑片俾我地,所有其實東西照舊六件。好唔好味就見人見智,我覺得食得落口既,不過絶唔係好味!鮑片生菜,我都已講左,有七片,真係實有著數啦!片片薄如紙張咁,早知唔駛佢施捨啦!我真係唔介意唔食,因為食左都唔覺!跟住有魚,又係超細條,0個d size 係平時酒樓優惠,兩三人食0個d 班仔,好細條,又或者因為細條,都好滑好入味。之後仲有一味古古怪怪既野....大家都唔知係乜?!好似係發菜整出黎既卷,超難食,

我都唔記得晒有乜冇乜,總之,千萬唔好食餐!
差....大家唔夠飽,卻死都唔肯食埋佢地
2011-02-08
2011-01-23 10 瀏覽
平日同同事食得多既潮樓, 今天只叫平時未食過既食物.1. 帶子腸- 真的要讚十分足料既腸粉, 皮滑又薄夾起唔會穿, 帶子好甜, 料子十足,都只係HKD14-2.蝦餃-皮厚, 味不是太好, 只愛它的辣油.要收$28太唔值了.3. 灌湯餃-黎個係我要推介, 料子多到我都唔係我敢信, 好清甜. 下次一定再叫.4. 粥-好綿-正. 不過再熱D會好D.5. 蒸飯-OK以上埋單只係$98-, 正.
平日同同事食得多既潮樓, 今天只叫平時未食過既食物.
4. 粥-好綿-正. 不過再熱D會好D.
5. 蒸飯-OK
以上埋單只係$98-, 正.
2010-12-19 8 瀏覽
今日mammy生日食飯,mammy又唔想我地用咁多錢就叫我地嚟食!有兩個侍應,都係幾串,問佢都唔會答你野.....仲要命令你!聽晒你講好唔好.....唔Q駛你做侍應啦!,由於已經係9點,所以d小菜7折,我地7個人叫左8樣野,最好食係魯水拼盆同川椒一口牛,叫o既野食都好細碟,我知7折,但份量係唔夠7 個人食o羅!其他都只係一般,最慘可能星期六多人,個壽包第三碟就上,有D離譜,加茶唔洗叫d侍應加,因為佢地都係唔會采你,等下啦!!!!!!!!!!!!!加多對碗筷都係我自己攞!要我大哥鬧先叫有番D服務!事因我見住我地D"送"一直擺起後面張臺攤凍,都無人上菜,要鬧啦,先有人上!.................下次,,,,,,,,諗諗啦!,,,平日可能去既!

聽晒你講好唔好.....唔Q駛你做侍應啦!

叫o既野食都好細碟,我知7折,但份量係唔夠7 個人食o羅!
其他都只係一般,最慘可能星期六多人,
個壽包第三碟就上,有D離譜

加多對碗筷都係我自己攞!

要我大哥鬧先叫有番D服務!
事因我見住我地D"送"一直擺起後面張臺攤凍,

下次,,,,,,,,諗諗啦!,,,平日可能去既!
2010-12-18