2009-09-22 467 瀏覽
THE WAITRESS VERY BAD. THE NEW STAFF LIKE TO SPEAK WITH ME MANDARIN EVEN THOUGH I TALK WITH THEM CANTONESE. IT SEEMS TO BE I EAT IN CHINA. THE OLD STAFF CAN SPEAK WITH ME CANTONESE BUT THEY ARE VERY IMPOLITE. SHE ASK ME CAN OR CANNOT PICK THE PLATES OUT? " I REPLY OK! " AFTER THAT, SHE SPEAK "THE RESTARUANT HAS TIME LIMITED..IF FINISH TO EAT...." THAT MEANS WANT US TO LEAVE NOW....BUT I NEED TO WAIT MY CHILD TO EAT!I CHECK WITH NOTICE WE HAVE FIVE PERSON,...WE CAN EAT AT LEAST TWO HOURS...! IF

I CHECK WITH NOTICE WE HAVE FIVE PERSON,...WE CAN EAT AT LEAST TWO HOURS...! IF REALLY WANT US TO LEAVE...ALSO FIND A SUPERVISOR TO GIVE ME A BILL...NO NEED TO TALK WITH ME LIKE THIS.

AIR CONDITIONER IS NOT ENOUGH. MANY PEOPLE FEEL HOT. I AM AFRAID TO EAT DESSERT AND SHUSI BECAUSE OF NO COOL. BUT ANYWAY THE FOOD IS OK AND THE PRICE IS OK!

SO I UNDERSTAND WHY SO MANY PEOPLE WAIT FOR EAT BUT I WILL NOT GO THERE AGAIN IN SUMMER.
2009-09-19
$115.00 (晚餐)
2009-07-07 279 瀏覽
2009年7月6日(星期一)晚市自助餐(包括加一服務費) 約$140 / 位* 食物: 熟食 炸雞翼(麻麻) , 芝麻八爪魚、螺魚(不過不失) , 魚蛋牛丸龍蝦丸 (麻麻) 著條著餅(擺得太耐) , 冇炒公仔面 , 冷盤 三文魚刺身 (過得去) , 吞拿魚刺身 (差) , 壽司(款式不多 , 但過得去) 燒烤D食物味道麻麻 , 款式唔多 , 個爐都勁易痴底* 環境: 人多的話情況座位極差 , 我一行7人去 , 出出入入都極唔方便 , 坐得好唔舒服 , 每次拎野食要自己D人行晒出去讓你先OK , 坐位安排劣劣劣 , 拎野食好唔方便* 飲品任飲 , 有可口可樂 , 檸檬百事 , 西瓜汁 , 豆漿 , 菊花茶等
2009年7月6日(星期一)
晚市自助餐(包括加一服務費) 約$140 / 位
著條著餅(擺得太耐) , 冇炒公仔面 ,
燒烤D食物味道麻麻 , 款式唔多 , 個爐都勁易痴底

2009-07-06
生日
(非會員)
2009-06-28 151 瀏覽
I go there for lunch with my classmateand we order some mean that is one(or two) type of meat with a bowl of rice6 out of ten to order chicken...it is so fresh. not totally cooked.everytime we tell them.the manager will take us some fruit for apologize.i would rather to have a good meal lor .ok? But.it is quite cheap.nowadays.~so . u can try.and so less ppl waiting there..

2009-04-18 81 瀏覽
佢燒既野食選擇少左d,,好普通,不過佢d熱食好d,,有炸野既,,抄飯/公仔面,,仲有好多架,,都ok架,,間唔知有少少sushi食既,,甜品都ok,,有生果,涼粉,西米,,糕,,豆腐花,,野飲要自己出去拿,,80幾蚊算係咁na
2009-03-23 63 瀏覽
7:30 BUFFET 開始90 分鐘已經好趕啲趕客行為好乞人憎妳一路食佢一路收碟仲係咁催妳只不過過咗鐘幾分鐘咋仲有個女人換爐“辣”傷我老婆隻手指話俾佢聽先一句唔好意思諗住同 MANAGER 投訴個經理叫我們不要阻住個門口叫個大粒啲嘅講就扮忙扮見唔到咁嘅態度點忍 ????
7:30 BUFFET 開始

話俾佢聽先一句唔好意思
諗住同 MANAGER 投訴
個經理叫我們不要阻住個門口
叫個大粒啲嘅講就扮忙扮見唔到

咁嘅態度點忍 ????
2009-03-20
2009-01-13 45 瀏覽
同個fd係旺角行完見度e間野未試過就走去食啦叫左個咖哩豬扒飯哇! 一食.. 難食到呀跟住又唔包飲品問佢有咩選擇 佢就話: 無架啦 得可樂, 豆漿 最好唔好叫咖啡奶茶啦 我地水吧無人同佢講攞d醬黎仲要比佢黑面話煩呢d咁既餐廳仲敢學人收加一服務費?!
同個fd係旺角行完
見度e間野未試過就走去食啦
叫左個咖哩豬扒飯
哇! 一食.. 難食到呀
跟住又唔包飲品
同佢講攞d醬黎
仲要比佢黑面話煩
呢d咁既餐廳仲敢學人收加一服務費?!
2009-01-08 38 瀏覽
第一次一個人食自助餐, 又係第一次平安夜食自助餐...........當然唔係晚餐或者午餐, 講緊o既係下午茶. 平安夜當日收早, 諗住去burger king, 但行行下見到呢度o既下午茶 buffet只係$39, 見食物都有唔少選擇, 就入左去幫趁.全部係熟食, 大概分前菜, 飯麵, 主菜, 甜品同糖水, 仲有飲品無限供應.整體來說質素是平凡的, 但款式很多, 加加埋埋起碼有三四十款. 推介的有炸雞翼同泡菜, 炒粉絲都值得一試.下午茶buffet 2:30pm開始, 如果budget有限, 又想食多o的唔同款式食物的話, 這裡會是不錯的選擇!

全部係熟食, 大概分前菜, 飯麵, 主菜, 甜品糖水, 仲有飲品無限供應.

• 炸雞翼
  • 泡菜
2008-12-06 26 瀏覽
見到食評大家都有彈無讚,見價錢叫引,終於試了一次,我覺得ok,自助餐多嘢食, 但味道一般。只介紹下尋日食過幾樣:吃的是燒烤自助餐,肉烤没多久就燶, 但入面唔熟, 好無癮 雖然有多種肉食選擇豆漿有豆味, 可以接受. 有水果 如橙和火龍果提供食物有脆口的薯餅, 薯條, 炸多春魚, 糖水 水準可以接受壽司味道不好,無味服務一般
。只介紹下尋日食過幾樣:

吃的是燒烤自助餐,肉烤没多久就燶, 但入面唔熟, 好無癮
雖然有多種肉食選擇

豆漿有豆味, 可以接受. 有水果 如橙和火龍果

壽司味道不好,無味
服務一般
  • 自助餐
2008-08-11 31 瀏覽
一入到去都知出事, 又細, 又污糟, 又嘈..食物: 污糟又難食, 魚生又硬又酸....明顯臭左仲擺出黎...其他野好似熟食你睇到根本唔想食&唔敢食....就算佢D豆腐花都好那渣....西瓜汁你飲得出有D臭左既西瓜味.....washroom, 冇水沖冇紙, 周圍滴水, 好臭! 厠所門長開, 男女厠一樣.精彩時刻黎啦!!!! 臨埋單有個大陸呀姐埋黎執野, 佢夾起個鐵板時甩手, 成個鐵板 (係高溫架!!!) 跌返落張枱, 仲打潟晒成枱野, d茶同豉油彈到我一身都係.....但我嚇到鼻哥窿都冇肉, 佢根本連少少安全意識都冇, 如果跌落個身/大脾可以直接行過隔離廣華醫院!! 跟住個呀組驚我鬧佢....唔敢再行過黎, 比張紙你抹下都冇, 冇人道歉, 根本冇人理你....到我走果一刻都係成枱濕晒, 成身豉油...我咁大個人lee間都算係第一垃圾餐廳, 我比個金牌佢, 恭喜晒, 你真係好垃圾, $98位加一, 請我都唔會食!!

一入到去都知出事, 又細, 又污糟, 又嘈..

精彩時刻黎啦!!!!

2008-07-15 13 瀏覽
可燒的食物種類不少, 味道真的很普通.…菜太油,雞翼不入味!壽司,燒烤種類少. 有小量飲品地方較小, 比較擠迫. 而且地下有點髒,…環境真係差,杯碟唔乾淨~少少服務, 都欠佳…. 食物味道不佳…地方窄迫…員工毫無禮貌~下次一定唔會再去…
可燒的食物種類不少, 味道真的很普通.…
菜太油,雞翼不入味!
壽司,燒烤種類少. 有小量飲品
地方較小, 比較擠迫. 而且地下有點髒,…
環境真係差,杯碟唔乾淨~
少少服務, 都欠佳…. 食物味道不佳…
地方窄迫…員工毫無禮貌~
下次一定唔會再去…
2008-07-14 14 瀏覽
差,一次都厭多呀!尋晚本嚟一早都諗住食韓燒,但機於以前旣經驗,香港自助式韓燒都唔多好(指食物冇乜特別、服務及地方清潔度),所以出門口前都喺呢度search一番,我男友已經喺旺角,所以都係捒番喺呢區,順便可以叫佢先去望下,結果都係見樓下招牌介紹都好似差唔多,就撞左上呢間咁既(嘅嘢)!我地行下行下都係要食宵夜價,上去都仲有半間舖坐緊人,但係都有好幾張大枱已走,點知啲伙計呢度又話唔坐得,嗰度又話留左,有張大枱又未執,所以就坐底左喺其中一張已經坐左兩位客旣兩櫨枱度嘞(另一邊佢地叫我地可以坐嗰張,情況都一樣)!我就諗住去過洗手間先,順便洗洗手,未入到去,已經覺得周圍好污漕,唔知點解女厠係開住門,男厠反而係關既,入到去得兩格,不多評價,連一滴梍液都冇,仲嚇然發現個厠所係男厠改裝,好(奈)人尋味囉!只係用個類似白色嗰啲大垃圾袋封住就算囉!唉!算啦諗住一次半次,出到嚟經過食物區,見啲嘢都唔多開胃,特別係嗰啲所謂旣日式(嘔司),啲魚生完全係好似瘀左咁旣色囉!乾既!我男友先去攞嘢食點知攞正啲(瘀生),無他既,佢鐘意三文魚丫嘛!我同佢講我一啲興趣都冇,佢話可以頂住肚先唔洗等燒喎,心諗你鐘意啦,我就唔淨在嘞
差,一次都厭多呀!

唉!算啦諗住一次半次,出到嚟經過食物區,見啲嘢都唔多開胃,特別係嗰啲所謂旣日式(嘔司),啲魚生完全係好似瘀左咁旣色囉!乾既!我男友先去攞嘢食點知攞正啲(瘀生),無他既,佢鐘意三文魚丫嘛!我同佢講我一啲興趣都冇,佢話可以頂住肚先唔洗等燒喎,心諗你鐘意啦,我就唔淨在嘞!

坐隔離一男一女好似係frd(嗰女比較man style),一直都好似好唔鐘意我地坐底咁,好似坐咗佢地個位咁(佢成個大Gucci Bag同袋鞋放正我同佢中間,見有人坐底都無移過少少,又冇放啲過另一邊)我唔係好明所以,後尾聽倒佢地講電話先知原來佢地仲有一個人嚟緊,我問佢地係咪仲有人嚟,佢話係,咁我就同啲伙計講話調過隔離張枱(啱啱執好),佢又要問另一個,跟住好似好話得事個四眼叔話:「你地坐緊六人枱咖」(嗰時已經十一點三、四,我地坐底後都陸續有人埋單走)我話:「人地仲有人嚟緊呀」「人地嚟到先啦」「我話人地已經上緊嚟啦,隔離又唔係有人坐,做乜唔調得呀」「(嗰樣好Q串)嗰張留左呀,人地上到嚟我地自會安排啦!」

我嬲嬲地咪叫我男友唔好攞啦,走啦!都唔明做乜俾錢幫襯仲要受住氣嚟背脊骨落囉!
人人都有選擇既,大家衡量吓啦!

補充:跟住我地終於去左銀城頂樓間漢和,好好好好好好好多,人地論坐位、地方、環境、前菜、燒烤火煱料、以至飲品甜品都好唔錯,雖然宵夜都仲要$88同等左一陣位(一樣係任燒任飲任食),起碼我地可以開開心心弦續倒我地喺韓國旅行食唔夠皮旣韓燒丫!
$100 (宵夜)
琴日係mothers' day, 本應開開心心, 但係呢間野搞到我地成家人都唔開心!!!仲好激氣!!!佢犯左好多錯誤!!!!最大問題係d 職員 完全係冇服務態度!琴日多人我地都知,所以5點幾竟入去食我阿媽話訂6點鐘,去到個staff 叫佢入定去坐, 咁入去lor, 咁食個半鐘應該係7點半先走la!!!點知佢7點2叫我地走, 係趕我地走, 成2,3個人埋黎收我地野, 我地叫住話未食完佢都收, 佢話你未食完再拎囉! 勁串!!! 真係好過份!!!! d 野食多又唔算多, 又唔好食, 吞拿魚係酸ga!!! 激死人! 總之好唔開心比百幾蚊比人趕走!! 我地都唔係打算dup 佢波鐘! 但係佢咁樣趕走人,真係好過份,大家真係唔好去,唔駛錢都唔好去!間野真係唔識去serve d 客人ga!!!6個人去食,佢夠膽叫人坐4人台!勁迫, 多人果陣好似街市咁ar buffet 台果邊如果有零分我一定比佢,我真係以後都唔會去, 我發誓!!!!!!!!!!!!!!!!!

琴日多人我地都知,所以5點幾竟入去食
總之好唔開心
大家真係唔好去,唔駛錢都唔好去!
間野真係唔識去serve d 客人ga!!!
6個人去食,佢夠膽叫人坐4人台!
勁迫, 多人果陣好似街市咁ar buffet 台果邊
如果有零分我一定比佢,
  • 一定冇
  • 所有野都唔好食ga
  • 好難食
2008-03-23 4 瀏覽
見到食評一面倒咁滯話尼度好差,其實本人又唔太覺,仲覺得幾抵下。尋日同老婆去過,佢都覺得ok。只介紹下尋日食過幾樣:炸雞翼成間舖最好食既熟盤,脆粉面,皮夠香脆,雞肉亦入味。鹵水雞翼唔算好入味,味道一般。茄汁煮香腸幾好,腸仔配合茄汁向來都是不錯組合,不過一定係平野。炒公仔麵唔同平時以鼓油味為主港式炒法,醬油味甜甜地,幾好味。豆漿唔淡有d豆味,ok啦,比唔小街邊舖頭好飲。薯餅剛出爐,非常脆口。薯條薯餅等一定要等佢出爐時攞唔係一早放係度既實係淋既炸多春魚無再出爐,夾左幾條,唔脆,唔係太好但又未至於難食。炸魷魚鬚雖然新鮮出爐,但較硬,細條先淋d,麻麻地。西瓜幾新鮮,有d沙,供應充足。壽司就唔敢試,$40自助餐都俾唔到咩好野你環境方面地面有油,服務方面係收錢時先覺有侍應食左個幾鐘好似先收過一次碟~ ~"

炸雞
成間舖最好食既熟盤,脆粉面,皮夠香脆,雞肉亦入味。

鹵水雞翼
唔算好入味,味道一般。

茄汁煮香腸
幾好,腸仔配合茄汁向來都是不錯組合,不過一定係平野。

炒公仔麵
唔同平時以鼓油味為主港式炒法,醬油味甜甜地,幾好味。

豆漿
唔淡有d豆味,ok啦,比唔小街邊舖頭好飲。

薯餅
剛出爐,非常脆口。
薯條薯餅等一定要等佢出爐時攞
唔係一早放係度既實係淋既

炸多春魚
無再出爐,夾左幾條,唔脆,唔係太好但又未至於難食。

炸魷魚鬚
雖然新鮮出爐,但較硬,細條先淋d,麻麻地。

西瓜
幾新鮮,有d沙,供應充足。

壽司就唔敢試,$40自助餐都俾唔到咩好野你
環境方面地面有油,服務方面係收錢時先覺有侍應
食左個幾鐘好似先收過一次碟~ ~"
(非會員)
2008-02-25 3 瀏覽
琴日行完百萬行.同友人搭番MTR黎旺角行下街食下野..諗住食金太郎..佢又話貴過頭..於是食哩間星期六每位33+3蚊茶位再加一..合共39我只係食左幾樣野1. 炒公仔麵 味道怪怪地咁..2. 魷魚鬚 唔脆, 仲好難"口趙"3. 壽司 得卷物...冇味!4. 炸雞翼 好硬..5. JELLY / 芒果布甸(?) 勁膠...落左勁多魚膠粉... 唔好味6. 西瓜汁 哩樣飲品係全間餐廳最正常既野黎..7. 咖哩魚蛋 冇味... 得d色係度8. 泰式凍糕 細細粒係個兜度... 哩樣又粉得濟..很難食其實佢果度仲有炸多春魚,豬腳薑, 菜, 粉絲, 薯條/薯餅, 紫米露等等等..不過我都廢時試... 應該都冇一樣好食39蚊哩個價錢靜係要求飽都得既..琴日我對面果位姐姐係咁拎係咁食... 不過d食物真係好難食..我唔想有下次..
琴日行完百萬行.
同友人搭番MTR黎旺角行下街食下野..
諗住食金太郎..佢又話貴過頭..於是食哩間
星期六每位33+3蚊茶位再加一..合共39

我只係食左幾樣野
1. 炒公仔麵
味道怪怪地咁..
2. 魷魚鬚
唔脆, 仲好難"口趙"
3. 壽司
得卷物...冇味!
4. 炸雞
好硬..
5. JELLY / 芒果布甸(?)
勁膠...落左勁多魚膠粉... 唔好味
6. 西瓜汁
哩樣飲品係全間餐廳最正常既野黎..
7. 咖哩魚蛋
冇味... 得d色係度
8. 泰式凍糕
細細粒係個兜度... 哩樣又粉得濟..很難食

不過我都廢時試...
應該都冇一樣好食

39蚊哩個價錢
靜係要求飽都得既..
琴日我對面果位姐姐係咁拎係咁食...

不過d食物真係好難食..
我唔想有下次..
2008-01-29 5 瀏覽
這間自助餐我昨日去食,一般得很!款式不少,咖哩蟹,冬蔭功,炒飯,意粉,小食,甜品物都有!但係味道一般!例如炸多春魚,魷魚鬚,多春魚凍冰冰,魷魚鬚林哂意粉普通!粉絲雖入味,但一pet。冷盤較入得口,芽菜和白菜幾好食,但泡菜不夠辣。壽司飯淡而無味,只有大卷,三文魚壽司好快無平野就唔可以要求!
這間自助餐我昨日去食,一般得很!

例如炸多春魚,魷魚鬚,多春魚凍冰冰,魷魚鬚林哂

壽司飯淡而無味,只有大卷,三文魚壽司好快無

平野就唔可以要求!