2017-08-20 419 瀏覽
難食到我忍不住劣評,個account 開左咁耐都未試過寫comment,但今次真心忍唔住!!人參雞湯無味,特級牛肋骨特級的靭,特級的鞋!食物難食都算,佢個廁所同廚房超污糟,好多小昆蟲飛黎飛去睇到OpenRice 個評分,真係估唔到會咁難食!可能曾經好食過,我地今次唔好彩
人參雞湯無味,特級牛肋骨特級的靭,特級的鞋!

食物難食都算,佢個廁所同廚房超污糟,好多小昆蟲飛黎飛去

2017-08-13
2017-08-04 356 瀏覽
第一次到小店用膳,朋友介紹,係女人街內,頗為隱閉。店鋪不大,服務態度一般,店內主打自助式,自己到櫃枱付款、自己倒水。叫左個雞肉紫菜卷飯,個飯有啲硬同無咩味,有啲似便利店購買,有少少失落。而前菜就普通,不過不失。燜牛肋骨肉飯,呢個牛燜得幾「淋」幾入味,而且唔會太韌或太硬。喜岀望外既。辣豬肉泡菜飯,個辣汁好'水'好稀,個豬肉韌得來又唔多入味甘可能之前食過更好食既,有啲比下去既感覺。呢個好食推介,麵唔會太硬或太淋,味道清新,夏天食真係好正好開胃。晚餐來講,價錢都親民既,環境就一般,不過就無限時進食或被趕,可以同朋友一齊慢慢享受。

叫左個雞肉紫菜卷飯,個飯有啲硬同無咩味,有啲似便利店購買
,有少少失落。而前菜就普通,不過不失。

辣豬肉泡菜飯,個辣汁好'水'好稀,個豬肉韌得來又唔多入味甘
可能之前食過更好食既,有啲比下去既感覺。

呢個好食
推介,麵唔會太硬或太淋,味道清新,夏天食真係好正好開胃。

• 蕎麵冷麵
2017-07-05 289 瀏覽
開始去食這間韓國料理是因為男朋友之前有食過說OK的,但是我是第一次去,而這次去本來的感覺是良好的,但是他安排我們坐在吧枱的旁邊我們發現太臭了,所以我們掉了去近門口的四至五人枱之後這張枱上面的冷氣機滴水,食物是還好的,但是飲品我們叫了凍檸茶,之後發現凍檸茶入面有其他味道,然後叫他更換,但是沒有退錢給我所以我認為這間的職員態度非常有問題!
2017-06-28 199 瀏覽
十分钟之前我刚刚发表了评论,说我在明洞express吃到鸡蛋壳,然后老板给换了一碗,然后就吃到了头发🙄🙄🙄🙄😫😩😩😤😡😡😠😦😵😲假如是一次可以理解为意外,但连续两次,只能说明这家餐厅完全不合格。
bibimbap
2017-06-28 128 瀏覽
很明显这是一家针对游客的店,点了凉面里面连一片牛肉都没有,点了bibihan但里面多了一片鸡蛋壳🙄🙄想去厕所洗手,门脏的我都不想碰😭😭😭已经无力吐槽…
2017-06-28
2017-04-03 590 瀏覽
真係express,一坐底買完,大概7 ,8分鐘就已經有野食黎到。配菜有銀芽同薯仔(註:個樣勁似蘿蔔)牛肉炒粉絲($68): 牛肉都算大塊,粉絲唔會太淋,仲可以保持薯粉特質。泡菜煎餅($65): 勁粉,乜餡料都冇,就連一片泡菜都冇。煎餅嘅汁偏辣似加左辣椒嘅魚露,但同煎餅一啲都唔夾。公仔麵炒年糕($65): 年糕煙煙unun,好有嚼頭。公仔麵夠入味。豆腐湯($55): 嫩滑豆腐,一放入口即溶咁。好有豆味。湯都好夠味夠濃,配飯一齊食好好。

配菜有銀芽同薯仔(註:個樣勁似蘿蔔)
2017-02-26 565 瀏覽
這個星期要去旺角客戶工作,例牌的星期五lunch date就改在旺角吃了。作為在中環工作的薯仔覺得旺角實在太多好東西吃了,很羨慕這裡的打工仔啊🤓🤓今天好凍,見到這間熱辣辣的韓國店真的好吸引啊~~由於很肚餓,便點了這個又有年糕又有飯的set。有兩個小前菜,分別是芽菜和薯仔。薯仔有少許紅色辣椒,但其實一點辣味也沒有。餃子有三舊,入面有少許菜,不算很夠味。年糕都頗多份量,吃完再個飯都飽肚。湯底略嫌有少許味精。這是同事的雞肉石鍋飯。她說很普通,夠熱,但雞肉淡而無味。每杯飲品的杯子都是不一樣的,很有在家的感覺呢,好cute!! 但奉獻不要在這叫奶茶,同事叫了飲了第一口就很崩潰,因為是三合一的味道。雖然沒要求要有茶餐廳的味道,但開粉沖真的有點令人傷心⋯總括而言,試一次就夠了,雖然不算昂貴,但通菜街還是很多其他選擇。

今天好凍,見到這間熱辣辣的韓國店真的好吸引啊~~
年糕餃子湯
雞肉石鍋飯
這是同事的雞肉石鍋飯。她說很普通,夠熱,但雞肉淡而無味。
很家庭式的杯子

2016-12-04 948 瀏覽
芝士牛肉炒飯的芝士,在熱乎乎的時候可以拉絲;牛肉和米飯給的很多很多,絕對可以吃到撐!泡菜可以任意加,如果帶有學生證還可以領一罐汽水。發現一種很棒的吃法:舀一勺子白飯浸在肉汁裡,在再上面擺一塊用芝士卷著包住的牛肉,一口吃掉,超幸福!有一個好看的韓國女生收走了我的盤子,不知道是員工還是老闆。我用蹩腳的口語跟她說了好吃和謝謝,她笑了。

2016-12-03
  • 芝士牛肉炒飯
2016-10-10 894 瀏覽
This Korean restaurant is best in low price category in Hong Kong. We been there two times with my friend and service is so glad, interior is clean and food is just perfect. Kimchi pork stew, bulgogy,...everything was great and soo cheap. Especially if you have hangover this restaurant will treat you. I love it, really, really recommend you!!!
2016-10-10
  • Kimchi  stew  with  pork
  • Beef  bulgogy
2016-06-23 1733 瀏覽
話說叫左個人參雞湯,點知勁鹹唔再講,完全冇人參味!味精味勁重,成鍋都係蒜蓉蒜頭! 佢好心改名叫 味精蒜蓉鹹湯 啦!難食到嘔,食第一啖已經唔想食第二啖,仲要$78蚊。食完個口勁干,成口味精味!
人參雞湯
2016-06-23
2016-05-09 2072 瀏覽
同朋友做mk妹,行到好累想坐底又唔知食乜,最後去左我們的飯堂明洞express先唔講呢餐。明洞d野食不嬲出名大件夾抵食,一坐底見到隔離枱食果碟飯,巨大份!我真係呆左!不過下一秒,我已經release到呢個就係我一向認識既明洞express!重要好味,之前食過每一樣都覺得好好味,泡菜野呢個價位呢個味道,超值!今次諗住食下清少少,想飲湯同粉絲,所以揀左牛肋骨湯,湯有少量蛋,仲有我最愛的粉絲,味道清得黎夠味非常好朋友食豆腐鍋,我之前都成日食呢款,好味啊,尤其是中間打左隻蛋。還有牛肉飯,反而呢個唔算特別,不過個飯真係大到食唔哂!另外,平時食開尖沙咀分店,味道有點分別。以個人經驗,覺得尖沙咀果間好味啲,水準穩定。而旺角就大份啲,部分食物辣啲不過我都係貪就腳,哈哈

還有牛肉飯,反而呢個唔算特別,不過個飯真係大到食唔哂!

不過我都係貪就腳,哈哈
2016-04-10
  • 牛肋骨湯
2016-04-11 1593 瀏覽
呢到係自助形式俾左錢再等野食本身冇寫有set但叫任何主菜都可以免費加杯飲品叫左熱柚子蜜 個杯好可愛前菜有泡菜,黑豆,薯仔幾爽口個湯好重胡椒粉味 有少少菜和蘿蔔牛肋骨燜得好淋大份原來係多左牛助骨個汁超入味 甜甜地可以撈好多碗飯一睇有好多生菜係面入面有一隻生蛋個鍋夠熱 所以生蛋都變熟蛋本身冇咩味 加d辣醬會好d個飯份量超大莫說女仔 男仔都未必食得哂
呢到係自助形式
俾左錢再等野食
本身冇寫有set
但叫任何主菜都可以免費加杯飲品
叫左熱柚子蜜 個杯好可愛
前菜有泡菜,黑豆,薯仔幾爽口
個湯好重胡椒粉味 有少少菜和蘿蔔

牛肋骨燜得好淋
大份原來係多左牛助骨
個汁超入味 甜甜地
可以撈好多碗飯
燜牛助骨肉飯(大)
一睇有好多生菜係面
入面有一隻生蛋
個鍋夠熱 所以生蛋都變熟蛋
本身冇咩味 加d辣醬會好d
個飯份量超大
莫說女仔 男仔都未必食得哂
石鍋什錦飯(牛肉)
2016-04-09
2016-03-01 1056 瀏覽
叫得Express,故名詩意就係食快餐,今日就揀左呢間食Lunch,反正之前去經過過咁多次都未食過,因為門口一到食食飯都好好多人排隊。論裝修呢間都算係似樣,用既餐具都有韓國快餐店既特色,鐵盤、鐵快、鐵匙,如果杯同碟都可以係錢的話,感覺應該會更好。今次叫左辣炒魷魚飯 $68 包一罐可樂快餐黎講其實佢都唔算平,野食質素還好,辣汁係酸辣,雖然酸辣唔係韓國人地道口味,因為韓國人係食甜辣,但酸辣係就返香港人,而辣味又唔會太多,味道剛好。至於魷魚就唔太入味,感覺同醬汁分開左,不過質感可以的,唔會太UN... 而份量似乎就多左少少,我見其他女仔客人好多都食唔哂,建議佢可以平返少少感份量!服務,就真係對唔住Express呢個字。叫完菜成十分鐘都上菜,後面追一追原來佢漏單。但當時已經係兩點,人亦唔多,實在唔係好接受到咁樣囉。
今次叫左辣炒魷魚飯 $68 包一罐可樂
辣炒魷魚飯

題外話/補充資料: 建議佢可以平返少少感份量!
辣炒魷魚飯
2016-02-25 754 瀏覽
泡菜湯鍋飯 $55 (7/10)好耐無食韓國野 依間野係女人街入面 位置都易搵泡菜湯幾辣 泡菜煮淋左都係甘令我鐘意 湯入面仲有5塊左右既豚肉 吾好以為得泡菜甘dry 仲要係腩肉泥架 好正啊 重點係有軟骨 口感既衝擊 啲肉有啲係嫩既 有啲係韌啲 岩岩好送飯 55蚊包晒汽水 配菜 同好好食既煎餅 真係抵泡菜酸辣既味都幾平均 我食晒所以泡菜PS 如果好餓既朋友 可以揀石頭鍋 友人好肚餓order左但只係食到一半 同埋對面有個男仔正值青春期都食剩一半 真係大推依間 野食幾好味會食到你飽一飽 見到人地四人share個石頭鍋
泡菜湯鍋飯 $55 (7/10)

好耐無食韓國野 依間野係女人街入面 位置都易搵

泡菜酸辣既味都幾平均 我食晒所以泡菜
PS 如果好餓既朋友 可以揀石頭鍋
2016-01-28 1044 瀏覽
大約12點黎到旺角同太座大人食lunch,突然太座大人話凍要食熱野但唔要食拉麵(佢又知我想食拉麵既........),我就諗起好耐之前食過既明洞express,好彩大人收貨就直飛明洞.今次我叫左個牛肉石鍋飯,大人叫左豬肉泡菜湯,另外仲有個紫菜卷,小弟太餓喇,淨係影左自己個飯就冇影落去喇佢地既lunch好在有野飲(晚市之前食係冇既,唔知依家有冇喇)牛肉石鍋飯,上枱時滋滋聲,好多生菜喺上面,超正!加上大量拌飯醬攪勻一齊,少少辣, 食完成身暖哂. 大人個湯只飲左兩淡, 好夠泡菜味,跟湯仲有個飯大家明點食啦~~~~紫菜卷不過不失,勝在新鮮,睇住老闆娘煮熟d材料,再將材料卷好切開上碟.不過講到尾我都係覺得我個飯最好食!!

牛肉石鍋飯,上枱時滋滋聲,好多生菜喺上面,超正!
加上大量拌飯醬攪勻一齊,少少辣, 食完成身暖哂.
不過講到尾我都係覺得我個飯最好食!!
2016-01-23