2023-06-05 1402 瀏覽
今日試左一間旺角旺順打火鍋,諗住去試下,已經爆滿人,叫嘢食最心急食牛,我問老闆點解啲牛咁耐,佢話人手切,牛頸脊真係正到冇得輸,入口溶化又有牛味,不得不試,再要黎多一碟先夠喉,再推介唔係間間做即炸響鈴,油金爽口脆肉鯇,問清楚係咪脆先,老闆唔脆唔收錢,結果我要俾錢😂,本身落麻辣火鍋湯底多料發現有大腸有豬紅又有年邁,係我嘅大愛大腸同豬紅😍,小食推介椒鹽墨魚咀,象拔蚌刺身師傅刀工了不起👍樣樣食到嘴舐舐,老闆又大方仲請我哋食哈哈螺,啲伙記又好招呼又熱情,好滿足的一個晚餐😋😋正正正

牛,墨魚咀
2023-05-30
牛,墨魚咀
2023-06-03 167 瀏覽
今日試左一間旺角旺順打火鍋,啲嘢食真係又新鮮即炸響鈴,油金爽口脆肉鯇,大腸打邊爐加落麻辣火鍋湯底😍,椒鹽墨魚咀,牛頸脊真係正到冇得輸,樣樣食到嘴舐舐,老闆仲請我哋食哈哈螺,伙記又好招呼,好滿足的一個晚餐😋😋
火鍋
🌟🌟旺順牛什骨湯底($208)淨係食e個湯都可以食飽左5-6成,裏面有牛腩,牛筋,牛潤,牛肺,金錢肚,牛舌,牛腸,牛腩,牛尾骨,蘿蔔等....-配料-👍👍👍即炸響鈴(豆味香濃,又鬆脆)👍👍👍手切牛肩脊(牛味極濃,冇筋,滑身)👍👍竹筒牛肉滑(都係超重牛味,係口腔爆汁)👍竹筒蝦滑👍雙拼餃(韮菜餃,白菜豬肉餃)👍自製貢丸(Juicy )田園什菜拼盤總括🦬濃牛味同Juicy係e間鋪嘅賣點!

🌟🌟旺順牛什骨湯底($208)

-配料-
👍👍👍即炸響鈴(豆味香濃,又鬆脆)
👍👍👍手切牛肩脊(牛味極濃,冇筋,滑身)
👍👍竹筒牛肉滑(都係超重牛味,係口腔爆汁)
👍竹筒蝦滑
👍雙拼餃(韮菜餃,白菜豬肉餃)
👍自製貢丸(Juicy )
田園什菜拼盤

總括
🦬濃牛味同Juicy係e間鋪嘅賣點!
牛什牛骨煲
自製貢丸,竹筒蝦滑
竹筒牛肉滑
牛切牛肩脊
牛什牛骨煲
  • 即炸響鈴
  • 牛切牛肩脊
2023-01-07 1078 瀏覽
Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位於旺角豉油街「旺順火鍋牛肉專門店」。 天氣凍凍地叫埋三五知己圍爐取暖是常識吧! 今次同大家分享一下佢哋嘅「旺順牛什骨煲」,呢個煲叫得旺順一定係招牌菜啦😋。美食攻略:「旺順牛什骨煲」顧名思義以牛骨熬湯做湯底,成日食豬骨湯底,今次換下口味食牛骨湯底都幾好呀。 好多牛尾骨同牛什,不過無想像中咁厚身,無想像咁濃味,不過味道都唔錯。今次同呢班Buddy食,佢地份人比較保守,所以點嘅火鍋配料比較平凡😅。其中最出色就係牛肩脊同肥牛,入口即溶又有牛味,豬腰豬潤都值得推介。有機會再去的話,我會試下佢哋嘅花雕雞、花雕肥牛、花雕豬腦、牛胸爽等等特色配料😋。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌚🌚環境:🌝🌝🌝🌚🌚服務:🌝🌝🌝🌜🌚賣相:🌝🌝🌝🌝🌚

美食攻略:

美食指數:5🌝最高
味道:🌝🌝🌝🌚🌚
環境:🌝🌝🌝🌚🌚
服務:🌝🌝🌝🌜🌚
賣相:🌝🌝🌝🌝🌚
2022-10-30 1244 瀏覽
朋友介紹依間邊爐,今晚5大2小去試,果然唔錯!可能要上一樓唔多人,環境乾淨整潔,坐得幾舒服。全場玻璃樽汽水好開心,連zero都有玻璃樽裝!我地叫左個牛xx湯底(唔記得個名),個湯底好底食,入面啲牛肚腩什等於出面幾碗份量,剩食湯底都飽,加埋個烏冬落去,好食過街啲牛什面,小朋友秒清😋😋仲有個招牌手切肥牛無得輸,入口即溶,牛味又重。另一真心推介個響玲,即叫即炸,我哋叫咗3轉。另外海鮮料都好新鮮,不過個湯底太搶唔係好夾。總括嚟講,依間係近年食過質素頗高的邊爐

總括嚟講,依間係近年食過質素頗高的邊爐
2022-10-29
  • 手切肥牛,響玲
是日嚟到「旺順」打邊爐👍🏻👍🏻又旺又順,食落感覺都好啲丫係咪先🤣🤣————————————————————————呢個係叫花雕醉雞鍋既雞件。花雕酒好入味,配搭新鮮雞,啲肉又滑又嫩唔鞋口,出色👍🏻👍🏻————————————————————————講多次先,呢度既花雕真係出色。呢個係花雕牛肉,完全係驚喜之作,拖兩拖擺入口,牛味超重,但花雕味依然喺度,超高水準,嗌兩碟都合理呀呢個真係👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻————————————————————————牛胸爽。識食之人就知呢個部位唔係度度都有。旺順有得叫喎,即刻試下。果然無令人失望,爽口唔肥膩,夠哂過癮夠哂爽😍😍😍————————————————————————牛脷心,又係要食👏🏻👏🏻👏🏻牛脷最靚既部分,咬落好有口感,唔韌,食到索索聲,超正👍🏻👍🏻————————————————————————海鮮拼盤。喺團煙下影落去濛左少少🤣超級新鮮,只要掌控得宜,輕鬆食到佢既鮮味👍🏻————————————————————————熱辣辣既炸魚皮🔥點沙律醬食,過癮👍🏻👍🏻————————————————————————其實仲嗌左啲餃呀、丸呀、雜菜等等。呢啲就唔

————————————————————————

海鮮拼盤。喺團煙下影落去濛左少少🤣
超級新鮮,只要掌控得宜,輕鬆食到佢既鮮味👍🏻
————————————————————————

熱辣辣既炸魚皮🔥點沙律醬食,過癮👍🏻👍🏻
————————————————————————
其實仲嗌左啲餃呀、丸呀、雜菜等等。呢啲就唔一一介紹喇。另外仲嗌左啲雞子同豬腦呢類挑戰極限既食物,知音人明既就明架喇🤫🤫
總括嚟講,「旺順」既食材夠新鮮,我揀既醉雞鍋亦都好出色,所有野配搭都好好,絕對值得翻食👍🏻
2021-04-12 1541 瀏覽
◭ 泰式冬陰公湯底配蕃茄薯仔牛肉粒鍋超級香濃冬陰公湯底,酸辣度適中蕃茄薯仔牛肉粒相對較清甜一濃一淡湯底◭ 招牌推介手切肥牛肉 $238 (大)手切肥牛肉顏色鮮艷紅潤,牛肉質感非常嫩口👍🏻推介必點呢款牛肉份量大概有4人份量◭ 日本豚肉 $108有手切肥牛肉對比之下,豚肉相對較遜色😂🙈小編兩款肉類比較喜歡肥牛,豚肉不會首選推介◭ 廣島生蠔 $68一上枱已經聞到好濃嘅海水味,生蠔非常新鮮😋肉質好嫩滑◭ 竹筒墨魚滑 $78 & 竹筒蝦滑 $78墨魚滑加蝦滑好彈牙👍🏻推介必點 ◭ 即炸響鈴 $38響鈴嚟到嘅時候仲熱辣辣,新鮮炸起,金黃色,好脆口👍🏻◭ 皇帝菜平時比較少食皇帝菜,呢款皇帝菜係好清甜旺順火鍋店位於朗豪坊附近,地點非常方便火鍋湯底,肉類,海鮮多元化,加上材料新鮮👍🏻值得一試
◭ 泰式冬陰公湯底配蕃茄薯仔牛肉粒鍋
超級香濃冬陰公湯底,酸辣度適中
蕃茄薯仔牛肉粒相對較清甜
一濃一淡湯底

◭ 招牌推介手切肥牛肉 $238 (大)
份量大概有4人份量

◭ 日本豚肉 $108

◭ 廣島生蠔 $68
一上枱已經聞到好濃嘅海水味,生蠔非常新鮮😋肉質好嫩滑

◭ 竹筒墨魚滑 $78 & 竹筒蝦滑 $78
墨魚滑加蝦滑好彈牙👍🏻推介必點

◭ 即炸響鈴 $38
響鈴嚟到嘅時候仲熱辣辣,新鮮炸起,金黃色,好脆口👍🏻

◭ 皇帝菜
平時比較少食皇帝菜,呢款皇帝菜係好清甜

旺順火鍋店位於朗豪坊附近,地點非常方便
火鍋湯底,肉類,海鮮多元化,加上材料新鮮👍🏻值得一試
  • 手切肥牛
  • 即炸響鈴
2021-03-09 1196 瀏覽
男朋友打黎話放工想打邊爐 要求如下: 旺角、唔要連鎖店舖、地道、抵食、四個人左諗右諗,突然醒起細個做part time 收工打邊爐地方 (真正既圍爐)小妹份part time都已經係2012年 數數手指都9年~ 一搵,竟然仲係度~ 即刻book位 7點半準時入坐,裝飾不變(一樣咁麻甩),坐低叫呀姐比餐牌(一樣冇呀姐理) 7分鐘後終於有人理,放低一set藍妹,問左一個咩湯底就閃可見,佢地真係好忙(笑),叫左個花膠雞湯湯底,MSG 好重~ 但都有至少六舊花膠四個人,坐大枱,叫到成枱野食手切肥牛、海鮮、手打蝦丸、墨魚丸、響鈴.......手切肥牛→ 有牛味,油脂均勻手打蝦丸→彈牙,有質感響玲→新鮮炸,屈機海鮮→有少少腥味湯底→MSG好重最後問左呀姐依度開左幾多年,原本已經14年!!!!!!!!!佢生存到14年,相信總有原因,有一班老食客,起碼你問我,我都仲記得
男朋友打黎話放工想打邊爐
要求如下: 旺角、唔要連鎖店舖、地道、抵食、四個人

一搵,竟然仲係度~ 即刻book位 7點半

7分鐘後終於有人理,放低一set藍妹,問左一個咩湯底就閃

四個人,坐大枱,叫到成枱野食
手切肥牛、海鮮、手打蝦丸、墨魚丸、響鈴.......

手切肥牛→ 有牛味,油脂均勻
手打蝦丸→彈牙,有質感
響玲→新鮮炸,屈機
海鮮→有少少腥味
湯底→MSG好重

佢生存到14年,相信總有原因,有一班老食客,
起碼你問我,我都仲記得
2021-02-27
  • 手切肥牛
2019-08-20 2602 瀏覽
今晚一行5人嚟到呢間火鍋店,而我已經係第三次嚟,每次嚟都係點呢個牛雜牛骨煲,個煲真係好好味,牛雜又多又炆得夠味,鐘意嘅可以再加點其他火鍋配料,我哋就加左肥牛,牛脷,牛骨髓,粉腸之類嘅食物,仲有手打蝦丸同墨魚丸,兩種丸都打得好爽好味,肥牛好香好嫰滑,牛脷亦係必食之選,雖然呢間火鍋店唔係放題係要單點,但價錢一啲都唔貴,埋單最後每人都係$280蚊左右算係幾抵食,而且服務亦唔錯,服務員至少有笑容唔會黑口黑面,地點亦方便喺地鐵站行3分鐘就到。
2019-08-19
  • 牛雜牛骨煲
2019-05-05 1520 瀏覽
呢間响旺角既火鍋舖位置不起眼,但性格比幾高,而且最好就係因為吾係地舖所以通常吾使等,分享個人幾樣必叫食物意見如下,手切牛: 新鮮同鬆軟,must try之選。。生牛肉: 又係必食,只係份量如果多DD就perfect 。。菜心苗: 吾多火鍋舖有菜心苗叫,好嫩。。。但通常存貨多如果鍾意食菜最好叫定兩碟。。蝦/墨魚滑: 彈口彈牙粟米: 一個字,sweet!其它環境及衛生可以接受,只是行去廁所條路幾滑要小心DD。。。招呼亦無問題,D姐姐普遍都nice!

手切牛: 新鮮同鬆軟,must try之選。。
蝦/墨魚滑: 彈口彈牙
粟米: 一個字,sweet!

2019-05-04
  • 牛切牛同生牛肉刺身
2019-02-07 1825 瀏覽
一行七人上咗嚟打邊爐, 時間尚早,仲未見到滿座。今次混醬都唔攞咁多喇! 只係混少少。 款式唔多,只有六樣。湯底揀咗鴛鴦湯底,沙爹湯底同埋皮蛋芫茜湯底。美國肥牛一共叫咗兩次,第一轉覺得牛都幾好食,冇羶味,第二轉就覺得一般啦!日本豚肉的肉質比較鞋口。四寶丸冇人食, 可能唔夠彈牙鮮味。貢丸大粒,有冬菇粒, 貢丸搶住食。即炸響鈴唔夠脆。白鱔片多骨,冇乜味道。脆鯇腩大件肥美,爽甜鮮。唐蒿冇苦味,食完都幾暖。鮮淮山爽脆。蒿筍片(上) 和冬瓜片(下) 都幾腍身幾甜。炸三文魚皮唔得,淡口冇味又鞋, 炸魚皮就比較正常啲。魚鰾好腥好韌,要點咗豉油先覺得好啲。炸芋頭好乾身, 將住咗個喉嚨。竹笙都幾好食,爽口唔酸,索左啲汁又唔鹹。芋絲一定要擺喺沙嗲湯底嗰邊,如果唔係會好淡口。酥炸生蠔都幾肥美。
一行七人上咗嚟打邊爐, 時間尚早,仲未見到滿座。
今次混醬都唔攞咁多喇! 只係混少少。 款式唔多,只有六樣。
湯底揀咗鴛鴦湯底,沙爹湯底同埋皮蛋芫茜湯底。
日本豚肉的肉質比較鞋口。
即炸響鈴唔夠脆。
白鱔片多骨,冇乜味道。
脆鯇腩大件肥美,爽甜鮮。
唐蒿冇苦味,食完都幾暖。
鮮淮山爽脆。
蒿筍片(上) 和冬瓜片(下) 都幾腍身幾甜。
炸三文魚皮唔得,淡口冇味又鞋,
炸魚皮就比較正常啲。
魚鰾好腥好韌,要點咗豉油先覺得好啲。
炸芋頭好乾身, 將住咗個喉嚨。
竹笙都幾好食,爽口唔酸,索左啲汁又唔鹹。
芋絲一定要擺喺沙嗲湯底嗰邊,如果唔係會好淡口。
酥炸生蠔都幾肥美。
2018-02-01 3708 瀏覽
今日天寒地凍❄️🌨,就約左幾個舊同學去烚一烚🍲。今次畀個同學話事,佢話帶我地食好野喎🤩。.佢揀左呢間位處豉油街嘅火鍋牛肉🐮專門店,間鋪要行樓梯上一層,當做下飯前運動🏃🏼‍♀️🏃🏻‍♂️啦,呢間唔係連鎖經營,聽聞重係老字號🏺,食起黎都有氣勢啲。_____________________🔹旺順牛什骨煲 $188湯底揀左旺順皇牌嘅牛什骨煲🐂,係有少少貴,但入面都幾足料。d牛什都幾入味,幾淋身。條牛骨🍖重大條到我地蓋都冚唔埋😂😂。.🔹手切肥牛肉 $268(頂級)佢啲手切肥牛真心不錯😍,牛味濃郁🌊,又夠淋.🔹鮮牛胸爽 $98第一次食牛胸爽,上枱見到白色一塊塊◻️◻️,重以為肥膏黎。聽個同學講,唔好烚多過10秒,熟左之後佢會曲埋一舊,有少少似豬皮咁。口感相當爽脆⚡️,味道就無乜,要靠個湯底同醬油。.🔹秘製滑牛 $98呢個就比較普通,不過係真係滑啲嘅。.🔹螄蚶個汁太咸🤢,螄蚶食落有啲唔新鮮,我地唔敢食太多,最後剩左一半。值得一讚係佢會畀一個專用開殼專用鉗,食起黎方便好多🤗。.🔹象拔蚌 $5xx/斤(市價)佢幫我地秤左隻斤半,都幾大隻,份量啱啱夠4個人食。切左隻刺身,好爽口好甜👍🏻👍🏻。亦可以試下放入鍋度,是但浸
_____________________

🔹旺順牛什骨煲 $188

🔹手切肥牛肉 $268(頂級)
佢啲手切肥牛真心不錯😍,牛味濃郁🌊,又夠淋

🔹鮮牛胸爽 $98

🔹秘製滑牛 $98
呢個就比較普通,不過係真係滑啲嘅。

🔹螄蚶
象拔蚌

🔹象拔蚌 $5xx/斤(市價)
佢幫我地秤左隻斤半,都幾大隻,份量啱啱夠4個人食。切左隻刺身,好爽口好甜👍🏻👍🏻。亦可以試下放入鍋度,是但浸一浸就可以拎返上黎,依然彈口,但又食到另一番風味。

我地重嗌左啲蟹子丸🍥🍡🍢、牛餐肉、魚滑🐟、餃子🥟、響鈴等等。不過呢啲同一般火鍋店都無分別,就唔講咁多啦,話晒黎呢度都係為左食牛同鋪頭推介嘅鮮活刺身嘛。
2018-01-27
  • 牛什骨鍋
2017-08-24 3699 瀏覽
情人節前夕,難得無約人,搵火鍋男何故去旺順牛骨鍋食靚牛肉,仲有老友參加,凌影就食完飯單刀亂入。坐低未齊人,於是叫枝大啤叫碟螄蚶。螄蚶唔係打邊爐用,但做餐前小食就好夠鮮甜味,而且呢間做得幾乾淨。老闆聽講係佐敦金牌火鍋出身,都係主打牛雜同靚牛肉。今晚先食招牌牛雜鍋,料足味濃,越食越滋味。食完就加湯打邊爐,因為係加湯,所以唔會越滾越淡。去到旺順有好多種牛肉選擇,但文公子就必食皇牌手切牛。其他火鍋料都正,黑牛柏葉夠juicy,田雞新鮮,上碟時仲識郁。豆苗嫩綠,素餃索味,最正係鮮南非鮑魚仔,成四頭咁大又夠鮑魚味~非常滿意的一餐~
情人節前夕,
難得無約人,
火鍋男何故去旺順牛骨鍋食靚牛肉,
仲有老友參加,
凌影就食完飯單刀亂入。

坐低未齊人,
於是叫枝大啤叫碟螄蚶。
螄蚶唔係打邊爐用,
但做餐前小食就好夠鮮甜味,
而且呢間做得幾乾淨。

老闆聽講係佐敦金牌火鍋出身,
都係主打牛雜同靚牛肉。
今晚先食招牌牛雜鍋,
料足味濃,越食越滋味。
食完就加湯打邊爐,
因為係加湯,所以唔會越滾越淡。

去到旺順有好多種牛肉選擇,
但文公子就必食皇牌手切牛。
其他火鍋料都正,
黑牛柏葉夠juicy,
田雞新鮮,上碟時仲識郁。
豆苗嫩綠,素餃索味,
最正係鮮南非鮑魚仔,
成四頭咁大又夠鮑魚味~
非常滿意的一餐~
招牌牛雜鍋
新鮮田雞
  • 田雞
  • 牛雜鍋
2017-06-18 2398 瀏覽
此間已幫襯多年,煲底牛骨煲真是抵食,價錢公道,超多料,有牛骨,牛腩,牛筋,牛肚,牛肺,牛膀,牛腸,冬瓜,真係食個煲都夠哂,另外一讚係肥牛,真係有牛味,又大件,又肥味,肉質油脂均勻,響玲即叫即炸搭配牛骨煲一流,手打墨魚滑,好味,有質感,同埋此處還有好多不同部位的牛食,俐如牛心頂.....有d真係聽都未聽過,而豬亦都有好多唔同部位,豬天梯.......另外仲有其他熟食,炸三文魚,炸墨角咀,刺身......送啤酒一流,此處另一賣點係無限時,大家可以慢慢食,慢慢嘆,慢慢吹
2017-06-17
2017-02-21 2325 瀏覽
打邊爐除咗要有個爐,肥牛都好重要!高質肥牛邊到搵?今次去旺順就食得到!因為一大班人的關係,早到嘅幾個同事已經叫住啲小食食住先,個墨魚咀真係值得一試!好彈牙之餘炸得乾身,而且啲炸蒜真係好好味!當然,竟然有三文魚刺身食都係一絕啦!主角當然係牛牛啦,本地牛好嫩滑,入口就融,好味!雞件都好有質素,味濃之餘又夠滑!同埋都要推薦餃子,足料!最後就係飲品,不妨試下叫個小麥草,清清哋有啲啫哩粒粒喺入面,幾好飲!呢到幾值得再嚟,不過如果真係要彈,就要講地方真係窄咗少少,打邊爐梗係凍啲去更有風味,不過呢到連擺多件褸嘅空間都無,同其他客人背貼背...唔想逼,可以夜啲啲先去,會鬆動少少...

2017-01-13
  • 牛牛