2013-07-26 1444 瀏覽
一向是寧記FANS,愛的是他們的沙嗲湯底,以前食到最後都係咁濃味,好正的。早前買了團購,終於安排到時間來吃,但令我極度失望了 今次都是order 沙嗲湯底,但係勁淡,一開始已經覺得冇嘜味,第一round order了肥牛生蠔帶子都係滿意的!!肥牛唔會太肥,幾厚,good!!生蠔帶子都好新鮮,好鮮甜,墨魚滑好彈口好味!!必叫的最愛炸魚皮‥響鈴同生根都好似"漏左氣"咁,好"un"...以前o係寧記最愛就係脆口的炸魚皮浸濃味的沙嗲>.<"好失望呀 第二round 已經諗唔到想叫d咩lu..團購包任飲竹蔗水&酸梅湯‥但見侍應生的處理手法令我唔敢飲了最後再要每人俾多$30,咁好似同原價差無幾咋啵‥‥真心希望寧記可以變返以前既水準啦
一向是寧記FANS,愛的是他們的沙嗲湯底
以前食到最後都係咁濃味,好正的。

早前買了團購,終於安排到時間來吃,
但令我極度失望了

今次都是order 沙嗲湯底,但係勁淡,
一開始已經覺得冇嘜味,
第一round order了肥牛生蠔帶子都係滿意的!!
肥牛唔會太肥,幾厚,good!!
生蠔帶子都好新鮮,好鮮甜,
墨魚滑好彈口好味!!

以前o係寧記最愛就係脆口的炸魚皮浸濃味的沙嗲>.<"
好失望呀

第二round 已經諗唔到想叫d咩lu..

團購包任飲竹蔗水&酸梅湯‥
但見侍應生的處理手法令我唔敢飲了

最後再要每人俾多$30,咁好似同原價差無幾咋啵‥‥

真心希望寧記可以變返以前既水準啦
2013-07-23
用餐優惠
團購
2013-05-04 1094 瀏覽
今晚本想到瓊華中心10樓的一間台灣食店一試。可惜一上到10樓,發覺走廊已被正等位的食客濟得水泄不通,唯有放棄吧。回到升降機,一看廣告牌,發現這間麻辣火鍋食店,而寧記亦是台式麻辣的品牌,既然未試過,便進去試一試。時間晚上七時半,店內人客不多,一進去便有位了。這食店裝潢並不算吸引,還好服務員的招待亦算殷勤,帶好位便詳細解釋價錢。唯一是價錢略較進取,兩小時飲食火鍋便索價$148,再加醬料費及茶錢,而且酒水要自費。今晚,我們點了以下食物:湯底:四川麻辣,澳門豬骨湯生料:肥牛、雞肉、滑牛、墨魚滑、蝦滑、生蠔、午餐肉、手打墨魚丸、墨魚片、貢丸、芝士腸、豆卜、魚腐、凍豆腐、豆卜、冬菇、金菇、芋絲、冬瓜片、生菜。湯底方面,麻辣湯㡳並不夠麻,辣度則足夠,用來淥熟肉類也不錯的。豬骨湯卻十分足料,也充斥很香的胡椒味,輕易帶出淡口食物的鮮味。值得一提的是豬骨湯內的白蘿蔔,十分甘甜爽口!生料方面,店員另免費送上一小碟的牛肋肉,肥瘦分佈十分均勻,入口嫩滑,但建議要配麻辣湯㡳才是最好吃!其他生料,除了生蠔外,也沒什麼過人之處,生蠔size很大,絕無欺場,入口甘甜,任食火鍋中算為少有。酒水方面,為了中和辣味,我們點了

今晚,我們點了以下食物:
湯底:四川麻辣,澳門豬骨湯

酒水方面,為了中和辣味,我們點了一渣木瓜奶。值得讚的是,此店採用新鮮木瓜。但應彈的是,木瓜太生了,帶有草青味。

不過,論食物質素,這裡其實是不錯的,用料不會因為是任食而用了最普通的質素,例如肥牛不是平時吃到的基本版厚切肥瘦分明的肥牛,而是超薄切的,肥瘦分佈也OK。午餐肉亦是用上了火腿豬肉,即是午餐肉內也含肉碎,吃起來較有口感。

然而,要以價錢作為參考點的話,這兒並不是首選。
題外話/補充資料: 這裡的服務員服務很好,會主動留意客人的需要,例如是否需要加湯及收碟等。
2013-05-03
  • 生蠔
2012-12-07 456 瀏覽
有同事介紹黎食,於是尋日就去試下係咪真係好正,等左都幾耐,Around 一小時,坐到入去,因為2個人既關係,所以無叫豬骨煲,叫左嚴西皮旦湯底,d嚴西超多,多到好似西洋菜咁,之後叫左以下既野:1. 肥生蠔 (真係好肥美,大大隻)2. 三文魚 (三文魚一般,我食到有根,下次可以唔叫)3. 鮑魚 (大大隻,一定要食,好過癮)4. 雙拼(肥羊拼豬眼根)- 我覺得個肥牛好好食,不過都幾大碟,2個人食唔曬要打包,豬眼根一般啦,好漏)其實我地叫既野如果加個豬骨湯底我估可以夠4個人食!!不過d野食黎得好慢,令我明白點解個場都唔細但點解要等咁耐!!

1. 肥生蠔 (真係好肥美,大大隻)
2. 三文魚 (三文魚一般,我食到有根,下次可以唔叫)
3. 鮑魚 (大大隻,一定要食,好過癮)

2012-12-07 253 瀏覽
寧記出名食物一般服務一般~但系我發上左佢地個四川麻辣湯底~所以有時間就去食下~地方好迫~食物一般啦~打爐系打個湯底既~前日同同事收工就去幫襯下~貪個到1定有位唔洗點等~食2個鐘148加8蚊茶芥加40蚊湯底唔包野飲~4個人埋單850~(OK LA 因為飲埋酒)服務態度差食過甘多次都知個到無咩禮貌嫁啦~D人問多幾問就開始黑面~不過甘次我真系要大家知道下啦~話說我後面張枱既人走左~有位女侍應'汁野' 啦~但系地方又細~佢就睇都唔睇成個人半坐禁系坐左系我後面個位到~好啦~話左迫嫁啦~佢禁坐1坐我真系成個人連'鄧'都比佢整高左~因為我1路食1路睇電視既關係~比佢整1整~真系火火地~我就話 你可以叫借借OR唔該~我系會E開D張''鄧''比你做野~*但系個女人好似好唔順氣我話佢禁,,佢之後每次經過OR每次行過都會怒啤我~直到埋單~食物差唔緊要~服務態度差你叫人下次點甘幫襯你~
~食物一般啦~打爐系打個湯底既~

服務態度差

食過甘多次都知個到無咩禮貌嫁啦~D人問多幾問就開始黑面~

不過甘次我真系要大家知道下啦~

食物差唔緊要~服務態度差你叫人下次點甘幫襯你~

2012-12-05
2011-11-04 216 瀏覽
尋晚興起想打邊爐..諗緊譚魚頭好定寧記因為其中1個朋友食過寧記..譚頭魚要9點半後先任食..唔岩睇戲時間..9點去到寧記..1開始個較肥後生既侍應態度好好..講起收費服務108/1位..鍋$40..醬油果D茶介另收費..都算啦..野飲另外收費..收茶介..但係茶係凍既..?跟住嗌第1轉..最多野黎..不過都係漏左由魚..同其他野..第2轉...嗌左3種菇,2碟肥牛,豬下青,牛柏葉,由魚,2隻菜,2種滑佢只係俾2碟肥牛同2碟滑我..其他乜都唔上..我問侍應..唔該..係咪冇哂由魚..?佢先拎俾我..咁我落2次單做咩?都唔俾我..之後我即刻寫多張..同侍應講..唔該跟1跟..最後都係冇豬下青..菇得1隻雞脾菇..成個場計埋水吧得2個人做野..11點走時..先見到幾個人出黎做野..肥牛-每碟得5塊..血色好肉酸..好唔新鮮牛柏葉+花枝-1定係雙拼咁上..搞到想食多D花枝都唔得..普通芝士腸-係好食既..菜-冇乜味..雞子-入面係液體..牛根-好難食由魚::好食..菇類好普通..湯底我揀左4川麻辣拼清湯4川麻辣唔好味..得個麻字個鍋又細..舊豬骨咁大舊..點食野,,野食又唔多野揀..漏單漏到都
尋晚興起想打邊爐..
諗緊譚魚頭好定寧記
因為其中1個朋友食過寧記..
譚頭魚要9點半後先任食..
唔岩睇戲時間..
9點去到寧記..
1開始個較肥後生既侍應態度好好..講起收費服務
野飲另外收費..
收茶介..但係茶係凍既..?

跟住嗌第1轉..最多野黎..
不過都係漏左由魚..同其他野..

佢只係俾2碟肥牛同2碟滑我..其他乜都唔上..
我問侍應..唔該..係咪冇哂由魚..?
佢先拎俾我..
咁我落2次單做咩?都唔俾我..
之後我即刻寫多張..同侍應講..唔該跟1跟..
最後都係冇豬下青..菇得1隻雞脾菇..
成個場計埋水吧得2個人做野..
11點走時..先見到幾個人出黎做野..

肥牛-每碟得5塊..血色好肉酸..好唔新鮮
芝士腸-係好食既..
菜-冇乜味..
雞子-入面係液體..
牛根-好難食
由魚::好食..
菇類好普通..

湯底我揀左4川麻辣拼清湯
4川麻辣唔好味..得個麻字
個鍋又細..舊豬骨咁大舊..點食野,,

野食又唔多野揀..

漏單漏到都冇心情食..
埋單每人$160
邊度值..?咁既服務環境..
我不如去食小肥羊..價錢差唔多之嘛..
今個月係小妺同朋友M既生日朋友C就提議去寧記打邊爐!我以前淨係食過TST個間,旺角就未試過..聽朋友仔講旺角個間會...平民化D..XD哈哈! 冇所謂啦~~旺角就腳丫嘛!朋友C初頭諗住早一日打去BOOK位..點知STAFF同佢講話唔使BOOK都得喎..終於到我地6點鐘上到去就解謎了!唔怪之唔使BOOK啦,因為我地係第3枱入座既人XDD坐底,STAFF即刻埋黎講清楚收費同限食時間..原來得一個鐘零九個字!最後,我地亦都明點解..因為當晚八點係做緊利物蒲對曼聯!!!!晃然大悟後,同我地都冇咩關係,快D拿拿聲叫野食!叫左沙爹併冬瓜唔知乜鬼湯, 其實同清湯冇乜兩樣第一ROUND叫左一枱野食啦~揀幾樣講下啦:肥牛 - 麻麻地, 「酥」味好重...芝士腸 - 好味道! 唔係用CHEAP貨!鮮栢葉 - 唔「UN」,不過冇乜味..要點D醬滑牛 - 推介!! 好鮮味!! 唔「UN」, 亦冇怪味, 正!雲吞 - 足料!蝦滑 / 墨魚滑 - 唔掂!! 好稔!! 食落口一PAT野咁! 人地正常應該爽口彈牙GA MA!!...由於時間真係唔係好夠, 食既野唔算多..我最鍾意既烏冬都未趕得切食..望住佢個場真係由
今個月係小妺同朋友M既生日
朋友C就提議去寧記打邊爐!

我以前淨係食過TST個間,旺角就未試過..
聽朋友仔講旺角個間會...平民化D..XD
哈哈! 冇所謂啦~~旺角就腳丫嘛!

朋友C初頭諗住早一日打去BOOK位..
點知STAFF同佢講話唔使BOOK都得喎..
終於到我地6點鐘上到去就解謎了!
唔怪之唔使BOOK啦,因為我地係第3枱入座既人XDD

坐底,STAFF即刻埋黎講清楚收費同限食時間..
原來得一個鐘零九個字!

晃然大悟後,同我地都冇咩關係,快D拿拿聲叫野食!

叫左沙爹併冬瓜唔知乜鬼湯, 其實同清湯冇乜兩樣

第一ROUND叫左一枱野食啦~
3人宴盛況
揀幾樣講下啦:
肥牛 - 麻麻地, 「酥」味好重...
芝士腸 - 好味道! 唔係用CHEAP貨!
鮮栢葉 - 唔「UN」,不過冇乜味..要點D醬

雲吞 - 足料!

由於時間真係唔係好夠, 食既野唔算多..
我最鍾意既烏冬都未趕得切食..

望住佢個場真係由冇乜人到坐爆哂,外面要等位..好誇張!!

不過要讚讚D SERVICES..

收錢姐姐行埋黎叫我地埋單同問LAST ORDER有冇野要加..
初頭話冇... 之後我諗諗下食返兩條菜好喎!!@@
到姐姐拎返野返黎個陣, 我地問佢可唔可以加多個菜俾我地,
姐姐都好好咁答冇問題! 仲拿拿聲拎埋出黎...
呢樣要讚下!
2011-10-15
3人宴盛況
  • 滑牛
2011-08-15 76 瀏覽
終於得嚐所願 - 晚市自助火煱$118+煱底$40, 茶位, 醬料, 最後$170一位.那碗麻辣豆腐及鴨血很正, 而其他火煱配料也比想像中好, 唯獨豬潤唔新鮮. 那碟木耳很大塊, 很是喜歡
那碟木耳很大塊, 很是喜歡

2011-07-23
2011-02-15 44 瀏覽
凌晨時分1:20分左右因為肚餓想食宵夜,朋友話去哩間食OK,,有我中意既雞子食!!一入到去,D職員望住我地。。覺得好唔LIKE。個啊叔黑黑地面即刻話:我地哩度2:15截單。2:45清場。。!我地明明睇到下面個牌寫營業至3:00AM!OPEN RICE又話營業至3:30AM~都算啦。。講返D野食~OK。。款式多。有D好多任食都無~任食有:雞子新鮮~豬潤OK~豬腰少有。不過太大塊。帶子。本地生蠔。生腸。牛俐。九肚魚。落單既野食都算齊。。但分量好小。我地點咗鴛鴦湯底,豬骨+四川麻辣。都唔錯。。夠麻辣~哩度唔好既就係。飲品要另外收錢~哩一餐我地食得好趕。。D職員又過來吹。。到2:35分既時候叫佢地加湯。。佢地淨係加一邊。。一到2:45即刻過來收野。。。真係唔係好掂咯。。。天氣凍。火鍋店旺。有你地班職員。少曬D生意!!D野食我係覺得OK。。所以有機會會再來。。。但希望D職員態度好D。。。!!唔好趕走D客仔。。。

講返D野食~OK。。款式多。有D好多任食都無~

任食有:
雞子新鮮~豬潤OK~豬腰少有。不過太大塊。
帶子。本地生蠔。生腸。牛俐。九肚魚。
落單既野食都算齊。。但分量好小。
我地點咗鴛鴦湯底,豬骨+四川麻辣。都唔錯。。夠麻辣~
哩度唔好既就係。飲品要另外收錢~

一到2:45即刻過來收野。。。

唔好趕走D客仔。。。

雞子正
2011-02-12
$135 (宵夜)
雞子正
  • 雞子,魚皮餃~
2011-01-01 11 瀏覽
以為聖誕期間, 旺角的餐廳一定會爆滿, 於是早一星期便訂了座... 到了餐廳, 竟然只是半滿, 很奇怪湯底是$40, 必收費的, 飲品當然是不包, 點菜紙上有部份食物也是收費的, 千萬要小心不要胡亂點呢!:整體上食物質數是合格有餘的, 不是聽聞般那麼差, 只是不同時間點的肥牛是不同種類的, 時肥美新鮮, 時暗淡較厚... 經過反映後, 職員給我們換了令人滿意的質數, 態度客氣, 大家還有講有笑 另外麻辣湯底真的是非常有效果, 愛吃這味道的一定不會失望!用餐時間為一小時四十五分鐘, 雖然我們過了時, 但職員亦未有催促我們或做一些令人感覺'趕客'的動作呢

另外麻辣湯底真的是非常有效果, 愛吃這味道的一定不會失望!

2010-12-26
聖誕節
2010-12-27 9 瀏覽
其實呢間野一般之前都睇過呢間野o既食平 冇咩特別但很爆見到咁多人都食點知上個week有個舊同事聚會 原來就係訂呢間野我都心知不妙 但又費事出聲 唔想令搞手難做先唔講食物質素 講服務先一入去個姐姐幾好態度架都 帶我地去坐落左單d野好快就黎到 成班大男人極速成完第一round 再點野又係好快黎到 又好似無乜漏野wo (因為唔多記得要左D咩)d waiter行黎行去好似發緊夢 要叫多幾聲先醒食左差唔多2個中 叫我地last order 之後就俾錢先佢地身站係側邊好似想叫我地走咁可能我地成班大男人佢費事出聲啦結果食左2個中多15分中都無加收總結笑容同禮貌真係0分但又不至於極差野食其實都ok叫左個豬骨豬骨無乜味 算啦 唔緊要o既 "都係叫d大路野 正常好食 : 蟹子包 貢丸 黑椒牛根丸 墨魚滑麻辣3寶 牛根ok wo難食 :肥牛有d"鞋" 都叫食得落口豬潤真係好唔掂炸魚皮有2舊係大 其他就係好細舊同碎哂 真係碎到夾都有困難個種總括黎講 野食係ok o既可能我係個粗人 食開d排檔 又唔覺呢度服務特別差飲品 , 茶介加收係正常o既 好多地方都係咁如果唔係任食場百幾蚊只係= 8,9 碟價錢同環境成正比
其實呢間野一般
點知上個week有個舊同事聚會 原來就係訂呢間野
我都心知不妙 但又費事出聲 唔想令搞手難做
先唔講食物質素 講服務先
一入去個姐姐幾好態度架都 帶我地去坐
又係好快黎到 又好似無乜漏野wo (因為唔多記得要左D咩)
d waiter行黎行去好似發緊夢 要叫多幾聲先醒
但又不至於極差
野食其實都ok
叫左個豬骨
豬骨無乜味
算啦 唔緊要o既 "

都係叫d大路野 正常
任食場o既質素唔高都係正常
無乜服務都係意料中事
2010-12-26
2010-11-27 9 瀏覽
其實呢間野又無想像中咁差之前都睇過呢間野o既食平 見到咁多人都食到成肚氣 我梗係唔會貼錢買難受啦點知上個week有個舊同事聚會 原來就係訂呢間野我都心知不妙 但又費事出聲 唔想令搞手難做先唔講食物質素 講服務先一入去個姐姐幾好態度架都 帶我地去坐落左單d野好快就黎到 成班大男人極速成完第一round 再點野又係好快黎到 又好似無乜漏野wo (因為唔多記得要左D咩)d waiter行黎行去好似發緊夢 要叫多幾聲先醒食左差唔多2個中 叫我地last order 之後就俾錢先佢地身站係側邊好似想叫我地走咁可能我地成班大男人佢費事出聲啦結果食左2個中多15分中都無加收總結笑容同禮貌真係0分但又不至於極差野食其實都ok叫左個豬骨同沙嗲豬骨無乜味 沙嗲唔係好辣算啦 唔緊要o既 "6"完d野食都會點鼓油飲品要加錢預左 大家都係叫可樂 所以無特別都係叫d大路野 正常好食 : 蟹子包 貢丸 黑椒牛根丸 墨魚滑麻辣3寶 牛根ok wo難食 :肥牛有d"鞋" 都叫食得落口豬潤真係好唔掂炸魚皮有2舊係大 其他就係好細舊同碎哂 真係碎到夾都有困難個種總括黎講 野食係ok o既可能我係個粗人 食開d排檔 又唔覺呢
其實呢間野又無想像中咁差

之前都睇過呢間野o既食平
見到咁多人都食到成肚氣 我梗係唔會貼錢買難受啦
點知上個week有個舊同事聚會 原來就係訂呢間野
我都心知不妙 但又費事出聲 唔想令搞手難做

先唔講食物質素 講服務先

一入去個姐姐幾好態度架都 帶我地去坐
又係好快黎到 又好似無乜漏野wo (因為唔多記得要左D咩)
d waiter行黎行去好似發緊夢 要叫多幾聲先醒

• 蟹子包
  • 貢丸
  • 黑椒牛根丸
  • 墨魚滑
特登要開個AC來寫一篇食評..因為實在忍唔住1) 表面任食其實好多野都要另外收費 2)醬料選擇少,得兩款.成11個人比得兩碟辣椒兩碟醬油,係咪每人一滴呢 !!問D 伙計比既時候都係每次一碟,個樣仲要好唔老泥3) 食物選擇少,都唔見得特別新鮮,比較熱門既火鍋配料都要另外收費 但係本身任食個價錢已經唔係平LOR 4)環境方面我覺得仲差過D茶樓5)服務態度極有問題 ,唔係主動加湯都算數,叫加湯加到隻鍋都燒憹埋都未有人加 !!!!6)坐唔夠兩個鐘就趕客 ,我打邊爐,唔係食麥當勞呀,咁趕我都唔見得門口有客等位唯一唔彈既咪D飲品都OK既 ..不過咁貴既任食價錢仲要另外收費真係有D唔開心總結係樣樣差,講食物質素,湯底大把火鍋店優勝過佢 ,價錢都係差唔多,我認為連普通任食一百蚊有找個D茶樓都好過呢間野 ,一定唔會再去 ,大把選擇LOR.檢討下LA
特登要開個AC來寫一篇食評..因為實在忍唔住

1) 表面任食其實好多野都要另外收費
4)環境方面我覺得仲差過D茶樓

2010-09-19 1 瀏覽
朋友生日諗住打邊爐打去問係咪任食2個鐘啦 佢話如果冇人等位可以免費加時,唔會趕人好啦咁我就BOOK左7點半 但係遲左, 去到差唔多八點埋位之前已經問一個WAITER係咪計我地八點開始 佢話係點知佢又O係張單度寫我地7點半入座!!!搞左一輪好喇終於改返啦 但係一個男WAITER又EE OO唔知講D咩咁我地十幾個人去 話開2個YUEN 鴦爐 點知佢比左4個爐比我地WO!哎左個WAITER過來 佢話我地咁多個人只係用2個爐會LUNG我地問咁係咪唔洗加錢 佢話要計多2個湯底既錢 我地話唔要佢地又唔係好想換返比我地咁!!!佢另轉背又好大聲咁話我地好麻煩呀多多要求呀咁態度極惡劣!!!打邊爐必食既肥牛又唔新鮮 一陣味又好UN仲有D炸魚皮! 碎到夾唔到!!!! 上食物又上得好慢成日都係清晒枱面既野食 又吹好耐先有仲有 果陣店入面都唔算多人佢地就3,4個企O係我地後面望住我地食, 不過又唔主動加水, 哎佢地加水又話轉頭來轉頭來, 但係明明就好得閒!最唔鐘意就係個衛生好差 個地痴立立加!!!!!!!唔洗指意再去食!!!!150呢個價錢我去食好多好野都夠喇!D野又唔係特別好食 服務又差!
朋友生日諗住打邊爐
好啦咁我就BOOK左7點半 但係遲左, 去到差唔多八點
埋位之前已經問一個WAITER係咪計我地八點開始 佢話係
點知佢又O係張單度寫我地7點半入座!!!

態度極惡劣!!!

打邊爐必食既肥牛又唔新鮮 一陣味又好UN
仲有D炸魚皮! 碎到夾唔到!!!! 上食物又上得好慢
成日都係清晒枱面既野食 又吹好耐先有

仲有 果陣店入面都唔算多人

最唔鐘意就係個衛生好差 個地痴立立加!!!!!!!

唔洗指意再去食!!!!150呢個價錢我去食好多好野都夠喇!
D野又唔係特別好食 服務又差!
生日
  • 沒有!!!!!
2010-09-14 8 瀏覽
來之前沒有太大期望,因為聽閒食物一般之餘服務亦一般,但來到卻發現好像有點相反,服務不錯之餘,食物亦沒有不好。湯底要了沙嗲及豬骨,沙嗲湯底味道不錯,有少少辣但又不會太辣,食物吸了它的汁後很好吃,而食物感覺上都新鮮,所以有機會會再來。
2010-08-04
$150 (宵夜)
2010-09-02 13 瀏覽
28/8 諗住搵地方食飯+睇波, 結果就去咗寧記... 入到去侍應安排咗一個極差既位置俾我地睇波.感覺好似去戲院睇戲坐係第一行一樣咁辛苦...可以有1小時45分鐘任食, 入座既時候我同個侍應講話要睇波,佢話可以安排時間去到完咗場波先結束.我地座底嗰陣岩岩好開波, 結果下半場15分鐘見我地食得七七八八就不停咁叫我地埋單, 話有人等枱... 服務態度極差. 攪到睇波食飯都一肚火咁落樓, 以後都唔會再去呢間旺角寧記....
28/8 諗住搵地方食飯+睇波,
結果就去咗寧記...
入到去侍應安排咗一個極差既位置俾我地睇波.
感覺好似去戲院睇戲坐係第一行一樣咁辛苦...
佢話可以安排時間去到完咗場波先結束.
以後都唔會再去呢間旺角寧記....
2010-08-28