2018-10-27 334 瀏覽
本來想去酒樓飲茶,但太多人,就去食早餐,剛剛趕得切落單。餐廳已經好多人。早晨之暮光,就是厚多士兩片,炒蛋,火腿同雜菇,賣相好吸引又好香,炒蛋夠晒滑,有d奶味,多士燶了些,雜菇好香,好好味。我的早盛之全日早餐,有兩條腸仔,多士一份,炒蛋,雜菇,薯餅,好豐富,腸仔好大條,脆身呀,多士香加糖漿食好味,蛋真的好滑呀。早海洋之味,吉烈魚柳,炸到熱辣辣,d魚好滑呀,好好味,也是多士兩片,炒蛋同雜菇,好好味的滑蛋,雜菇也好fresh。咖啡,熱檸茶

咖啡,熱檸茶

2018-09-30
早餐
2018-09-28 217 瀏覽
Cafe 360成日都食,不過多數食晚餐,今次黎到位於卓爾居嘅分店食午餐,午餐選擇好多,份量多少都有得揀,我就揀左:比利是窩夫 芥末蜜糖炸雞 配香濃蕃茄湯貝殼粉($64)蕃茄湯好香濃,無改錯名,酸酸地好開胃,貝殼粉好彈牙,唔錯,炸雞炸到好香脆,外脆內軟,同芥末蜜糖醬好夾,甜甜地,最後仲有窩夫做甜品,窩夫都做得好有心思,好香噴噴,又唔會太硬,呢個餐又有至愛嘅蕃茄湯底,又有炸物過下口癮,仲有甜品作為句號,仲唔係一次過滿足晒三個願望?
Cafe 360成日都食,不過多數食晚餐,
今次黎到位於卓爾居嘅分店食午餐,
午餐選擇好多,份量多少都有得揀,
我就揀左:
比利是窩夫 芥末蜜糖炸雞 配香濃蕃茄湯貝殼粉($64)

蕃茄湯好香濃,無改錯名,酸酸地好開胃,
貝殼粉好彈牙,唔錯,
炸雞炸到好香脆,外脆內軟,
同芥末蜜糖醬好夾,甜甜地,
最後仲有窩夫做甜品
窩夫都做得好有心思,好香噴噴,
又唔會太硬,呢個餐又有至愛嘅蕃茄湯底,
又有炸物過下口癮,仲有甜品作為句號,
仲唔係一次過滿足晒三個願望?
2018-06-17
$70.4 (午餐)
2018-09-10 204 瀏覽
親戚當了嫲嫲差不多一個月,大家一直夾唔到時間去探b。 退而求其次,來個下午茶把禮物送出去吧。約在親戚家附近的卓爾廣場,貪佢近輕鐵站,即使由九龍搭巴士入,落車行過去都方便。Café 360可以坐舒服啲,唔會太嘈,又可以坐得耐啲。約咗4:45,唔算多人,,入坐位置也理想,唔知係咪下午茶時間,Staff比較少。睇吓有咩食先,茶餐$48-$68,有十幾款,選擇算多了。三個人叫咗3款一齊share,1.     芥末蜜糖脆雞拼盤配手制窩夫 $682.     卡邦拿意粉配野菌蘑菇忌廉湯 $543.     經典肉醬意大利粉配野菌蘑菇忌廉湯 $54首先來了的是芥末蜜糖脆雞拼盤配手制窩夫,窩夫要趁熱吃,拿起來先一口嚐,表面微脆透著牛油香,中間口感軟糯有蛋味,再把蜜糖 “賴”在窩夫上,和著蜜糖的甜香吃,又是另一種風味,正!脆雞 ~ 外皮脂肪彷彿被炸掉了,雞肉有汁質軟唔會 “鞋”,醮點芥末醬更加好食,那個芥末醬才是靈魂,哈哈,我們連薯條也是點芥末醬來吃。至於意粉嘛,因為小妹已經飽飽,每款祇是淺嚐一口,味道口感不錯啦。
親戚當了嫲嫲差不多一個月,
大家一直夾唔到時間去探b。
退而求其次,來個下午茶把禮物送出去吧。

約在親戚家附近的卓爾廣場,
貪佢近輕鐵站,
即使由九龍搭巴士入,
落車行過去都方便。

Café 360可以坐舒服啲,
唔會太嘈,又可以坐得耐啲。
約咗4:45,唔算多人,,
入坐位置也理想,
唔知係咪下午茶時間,
Staff比較少。

睇吓有咩食先,茶餐$48-$68,

有十幾款,選擇算多了。

三個人叫咗3款一齊share,
1.     芥末蜜糖脆雞拼盤配手制窩夫 $68
2.     卡邦拿意粉配野菌蘑菇忌廉湯 $54
3.     經典肉醬意大利粉配野菌蘑菇忌廉湯 $54

首先來了的是芥末蜜糖脆雞拼盤配手制窩夫,
芥末蜜糖脆雞拼盤配手制窩夫

窩夫要趁熱吃,拿起來先一口嚐,
表面微脆透著牛油香,
中間口感軟糯有蛋味,
再把蜜糖 “賴”在窩夫上,
和著蜜糖的甜香吃,
又是另一種風味,正!

脆雞 ~
外皮脂肪彷彿被炸掉了,
雞肉有汁質軟唔會 “鞋”,
醮點芥末醬更加好食,
那個芥末醬才是靈魂,
哈哈,我們連薯條也是點芥末醬來吃。

至於意粉嘛,因為小妹已經飽飽,
每款祇是淺嚐一口,
味道口感不錯啦。
2018-08-31
  • 芥末蜜糖脆雞拼盤配手制窩夫
2018-07-15 341 瀏覽
是日晚餐為了食到酥皮湯,與朋友一同前往Cafe360。有酥皮湯已經值回票價,這裡加酥皮都要額外補10元,而家成個餐連飲品都只要71元。超抵食啊(⊙o⊙)這款酥皮湯是蘑菇忌廉湯加外脆內軟的酥皮,本編中意用匙羹中間開洞,酥皮連湯一口一口飲,超好味道。肉漿意粉外加少少香草,口味經典而且歷久不衰,依然好味道。本編喜歡攪拌均勻再入口,啖啖肉漿好香好滋味。配上凍檸檬茶,有解膩作用,清清喉嚨內的味道,而且茶有消滯作用。本編朋友十分喜歡鍋物,今次選擇和風牛肉野菌鍋飯,滿滿牛肉和野菌鋪在飯上面,再配上蛋絲,紫菜和蔥,令成個飯香噴噴,口感豐富。本編朋友加左$10酥皮湯和$3檸檬茶,同樣享受到美味的酥皮湯和解膩的檸茶。價錢真的物超所值,值得推薦。
是日晚餐為了食到酥皮湯,與朋友一同前往Cafe360。

酥皮湯&肉漿意粉&檸檬茶

有酥皮湯已經值回票價,這裡加酥皮都要額外補10元,
而家成個餐連飲品都只要71元。
超抵食啊(⊙o⊙)
,酥皮連湯一口一口飲,超好味道。

肉漿意粉外加少少香草,口味經典而且歷久不衰,依然好味道。
本編喜歡攪拌均勻再入口,啖啖肉漿好香好滋味。

和風牛肉野菌鍋飯

本編朋友十分喜歡鍋物,今次選擇和風牛肉野菌鍋飯
,滿滿牛肉和野菌鋪在飯上面,
再配上蛋絲,紫菜和蔥,令成個飯香噴噴,口感豐富。
價錢真的物超所值,值得推薦。

2018-07-15
酥皮湯&肉漿意粉&檸檬茶
和風牛肉野菌鍋飯
  • 酥皮湯
  • 肉漿意粉
2017-11-26 849 瀏覽
與老公到卓爾居逛逛 順道在360食晚飯東西不錯 份量亦夠 因為唔想兩個人食晒成碟送既鐵板綿花糖 本身想唔要 最黎侍應幫我地換左個雪糕waffle 非常開心呀各位屯門友可以一試
與老公到卓爾居逛逛 順道在360食晚飯

東西不錯 份量亦夠

非常開心呀

各位屯門友可以一試
  • 雪糕waffle
2017-08-24 760 瀏覽
食下午茶窩夫+比利時朱古力蛋糕set上枱冇一樣野掂除咗個雪糕豆腐味雪糕應該唔係自家製掛?窩夫太乾太硬一啲都唔香 仲衰過街邊格仔餅比利時朱古力蛋糕比聖安娜整的更難吃比$65我唔好去Starbucks買杯嘢飲再食件蛋糕?起碼質素有保證究竟有冇心整野食?我唯一可以接受到嘅理由係如果你話我聽呢個係健康嘅窩夫 所以佢可以唔香唔甜口感差啲如果唔係我真係覺得食咗垃圾落肚甜品本質全部都係糖 對健康無益 如果連好食都做唔做嘅話食黎做乜
食下午茶窩夫+比利時朱古力蛋糕set
上枱冇一樣野掂除咗個雪糕
豆腐味雪糕應該唔係自家製掛?
窩夫太乾太硬一啲都唔香 仲衰過街邊格仔餅
比利時朱古力蛋糕比聖安娜整的更難吃
比$65我唔好去Starbucks買杯嘢飲再食件蛋糕?
起碼質素有保證
究竟有冇心整野食?
我唯一可以接受到嘅理由係
如果你話我聽呢個係健康嘅窩夫
所以佢可以唔香唔甜口感差啲
如果唔係我真係覺得食咗垃圾落肚

2017-04-14 920 瀏覽
放假想搵個人唔太多又唔太逼嘅地方嘆早餐, 呢度係一個好選擇! 基本上你坐幾耐都冇人會趕你走,亦都唔見人龍排隊等位, 早餐質素一般啦!分別叫咗一個豬扒餐,同一個waffle餐。 豬扒係厚豬黎嘅,邊邊有少少肥膏,其實成塊豬扒都偏瘦但係又幾好食。 至於waffle呢,其實呢間餐廳都唔錯,不過唔係我喺香港食過最好食嗰幾間囉。要講一講啲蛋,好creamy嘅,係我最唔鍾意食嗰種, 不過有好多人都like既。整體嚟講食物就一般啦,不過坐得舒服嘅。
, 早餐質素一般啦!

要講一講啲蛋,好creamy嘅,係我最唔鍾意食嗰種
, 不過有好多人都like既。

整體嚟講食物就一般啦,不過坐得舒服嘅。
豬扒餐
waffle 早餐
2017-04-14
$40 (早餐)
豬扒餐
2016-10-02 1390 瀏覽
早餐到11:00 我在10:45 到逹.店中有個四眼哥哥好有禮貌地service 我.雖然等左約15分鐘,但在等的過程睇到店員都在勁忙.早餐最好食是番茄通粉,再加讚外賣不用收費,不能比一些普通茶餐廳斤斤計較.但下次盡量堂食。

2016-10-02
15 分鐘 (外賣自取)
2016-08-31 1051 瀏覽
之前見到呢度有個焗棉花糖甜品已經心思思想食~ 今日兩點都未食晏⋯同朋友居然心有靈犀一齊想黎呢度食~ Weekend 兩點鐘竟然要排隊等位!以呢個商場既規模同人流黎講都算誇張~ 好彩排左5至10分鐘就有位~ 見到得lunch set menu~多口問句⋯原來下午茶三點先有😩😩😩食晏嗌甜品好似誇張左少少⋯唯有留返下次~今次嗌個carbonara + 酥皮蘑菇湯~ Carbonara⋯其實⋯佢係白汁意粉⋯味道普普通通⋯就係普通白汁with意粉~ 酥皮剛剛焗起就上枱~熱辣辣夠酥脆~ 可惜d酥皮浸左落湯一陣已經好淋⋯溶咁款⋯ 蘑菇湯似罐頭湯⋯內有蘑菇粒~ 飲到尾有d太鹹🙊🙊🙊以食物質素黎講⋯收費略貴🙈🙈

以食物質素黎講⋯收費略貴🙈🙈
2016-08-21
I've tried Cafe 360 in Tuen Mun Town Plaza and this times we went to this branch. I often saw some eating review telling about the bad service but I didn't quite trust. This time, we felt the extremely bad service personally. Every time, we waved our hands to order food, the waiters seemed to be blind and ignored us many times. Their facial expressions were disguising which made me wonder whether we are customers? Very unpleasant dinner night!!!! Even when I would like to pay a bill, the waiter ignored me at first, until I asked them. How poor service was it? No NEXT TIME!!!
Besides, there are so many mosquitoes flying around our food. OHH, the restaurant is indoor. Can't imagine I saw mosquitoes while having dinner. So disturbing!!!

Last time we had dinner in Tuen Mun Town Plaza, the service was much better. I guess the boss was in restaurant.

No service at all and rude facial expression. Poor hygiene. NO NEXT TIME
2016-08-28
2016-08-22 545 瀏覽
係倫敦紐約米蘭睇完戲後,去左卓爾廣場的分店,我們四位大人一位孩子,俾左張四人桌我們坐,是有點逼,但無計已一點了。兩位姨甥叫了酥皮湯和肉醬意粉,媽叫了酥皮湯和卡邦尼意粉,爸叫了吉列豬扒螺絲粉,我自己就叫了雞翼窩夫螺絲粉。整體都很好食,係窩夫不熱又好硬,不太好吃,雞翼好好食,酥皮湯也很好。可惜個職員安排位置有點差,令我們食得很不舒服。有時食肆見我們有小孩就會覺得我們不會叫足份量的餐,令人沮喪。

2016-08-22
2016-05-11 2189 瀏覽
個人超喜歡試新餐廳,所以一聽到Cafe360於屯門新店開幕,第一時間去試試。朋友倆母女冇食lunch, 一到即點了waffle,炸雞翼和薯條,他們一邊讚好味,一邊極速把所有食物吃掉,所以連相都趕不及拍。薯條還可沾mustard醬或茄汁,同樣美味。牛角包是法國運來的,以價值四萬幾元的焗爐焗製,靚料配靚爐,美味保證,牛油香,加酥脆外皮,下次要再encore.紫薯Latte, 顔色粉紫,配粉紅、白雙色英國杯,渦心又漂亮。甜品的雜莓撻,雜莓新鮮、撻底熱辣酥脆,旁邊還配雪糕和綿花糖,豐富又滿足。另還有macaron, 多款味道選擇。環境有田園風味,下午茶超正之選!
環境有田園風味,下午茶超正之選!
2016-04-04 1487 瀏覽
星期日的下午時段,發現這間西餐廳,看到有豐富的 all day breakfast ,馬上內進一嘗餐廳環境不錯,服務生OK首先上菜的是魚柳全日早餐,整體味道不錯,牛角包有驚喜!非常鬆軟👍👍連即磨咖啡$78父母分別叫了 肉醬意粉酥皮湯味道OK👍ham pizza 餅底鬆脆,味道正宗👍整體表現不錯,價錢合理,會再光顧!
星期日的下午時段,發現這間西餐廳,
看到有豐富的 all day breakfast ,
馬上內進一嘗

餐廳環境不錯,服務生OK
首先上菜的是魚柳全日早餐,
整體味道不錯,牛角包有驚喜!非常鬆軟👍👍
連即磨咖啡$78

父母分別叫了 肉醬意粉酥皮湯
味道OK👍

ham pizza
餅底鬆脆,味道正宗👍

整體表現不錯,價錢合理,會再光顧!
2016-03-27
2016-02-28 1273 瀏覽
知道360開返即刻去試下裝修好特別比之前仲靚左而食物既水準都仍然Ok 雞翼炸得好脆又唔會太乾身夠多肉汁再配合蜜糖味同少少芥末味真係好好味 !推介推介 仲有賣相好靚既蛋包飯,蕃茄味嘅飯都幾特別 仲叫左個薄餅個底夠晒脆都好足料!!好味道!! 聽朋友講佢既牛角酥都好出色好好味特別叫左舊試下!!果然真係最鐘意食熱辣辣既牛角酥外面既皮好鬆脆裡面又夠軟熟!成個包不太油又不太乾整體食物環境都幾好d人既服務都唔錯
知道360開返即刻去試下

裝修好特別比之前仲靚左而食物既水準都仍然Ok
芥末蜜糖雞翼
雞翼炸得好脆又唔會太乾身

夠多肉汁再配合蜜糖味同少少芥末味真係好好味 !推介推介

仲有賣相好靚既蛋包飯,蕃茄味嘅飯都幾特別
仲叫左個薄餅
個底夠晒脆都好足料!!好味道!!
聽朋友講佢既牛角酥都好出色好好味

d人既服務都唔錯
芥末蜜糖雞翼
  • 牛角酥
2016-02-15 535 瀏覽
原本對食冇咩要求,今次第一次寫食評,一個字總結--劣!凍咖啡小甜=苦水(全無咖啡味)魚柳漢堡包:魚柳乾硬、麵包外脆內乾忌廉湯:鹹沙律:菜皺,不新鮮唯一可取是職員態度良好,環境尚可sorry, 不會再來!
原本對食冇咩要求,今次第一次寫食評,一個字總結--劣!

凍咖啡小甜=苦水(全無咖啡味)

魚柳漢堡包:魚柳乾硬、麵包外脆內乾

忌廉湯:鹹

沙律:菜皺,不新鮮

唯一可取是職員態度良好,環境尚可

sorry, 不會再來!