2017-06-16 1233 瀏覽
去過幾次,早,午,晚都去食過⋯只因地點近及無需等位⋯除了晚餐食過的德國咸豬手是覺得比較出色,及下午茶的米蘭肉醬長熱狗之外,暫時無一樣食物覺得係好食嘅!只感覺是又中伏了!焗飯或意粉,街外食飯,很少中伏的,但在這裡,仍然是伏⋯ 之前一直都覺得這裡的餐具比較唔乾淨⋯但今日因爲小朋友跑咗入去坐低咗先,我之後行到入去⋯竟然傳來陣陣尿押味。馬上轉枱到門口附近位置,但仍隱隱約約傳來臭味,唯有快快手手,食完就走! 呢款芝士粟米汁焗煎魚柳飯,聞落都唔錯,但塊魚柳'薄切切',又無嚟味道⋯我家二少爺食剩半碟,寧願'畢'大少的米蘭肉醬煎蛋飯食。
2017-06-13 631 瀏覽
1.食物的質素一般。雞扒也比較硬,不好吃。 2.服務員的態度非常差,我問店務員取份餐牌看看,等了不久便給我。不過是把一份餐牌飛過來,仲拋中我的手😡。3.餐具十分唔衛生,用紙巾抹過也有污穢。與其去呢間餐廳吃東西不是享受而是受氣,不如自己在家煮可能會更好😒我絕對不會再惠顧。大家想到此餐廳惠顧前,請停一停,想一想才好。大家也可以先看看其他人的食評再決定,因為相信惠顧過的客人應該也曾經有這不愉快的經歷。
1.食物的質素一般。雞扒也比較硬,不好吃。

3.餐具十分唔衛生,用紙巾抹過也有污穢。

2017-06-01 494 瀏覽
難得放假早起諗住可以食個早餐,點知揀錯左餐廳。因為見依間唔洗排隊,所以就揀左依間,見佢個餐牌同一般茶餐無咩分別,而且好耐之前有試過都ok,諗住應該無事la!點知中哂伏low!!!間餐廳除左裝修無變,其他都同之前唔同哂。d 職員愛理無理咁,想落單又無人理,掛住係度傾計,服務已經唔太好la!!!而且客人唔算多,但都等左勁耐個餐先到有,出得勁慢,最大問題係黎到竟然係唔熱,仲凍凍地咁,好似放左好耐先比你咁,真係好失望!!!
難得放假早起諗住可以食個早餐,點知揀錯左餐廳。
2017-05-28
早餐
2017-05-23 340 瀏覽
有日經過探親戚,肚餓就搵啲嘢食下,以前友愛安定都好多嘢食,依家就冇乜選擇。 真係唔係成日都嚟呢邊, 見到這間裝修不錯就入去試下 ,果然係唔試唔知伏, 之前聽朋友都食過, 我自己就今次第一次試, 味道就麻麻地雞髀太過入味太鹹了,不知道是不是落了很多味精, 他們有加咗醬之後令其更加鹹, 食完飲咗好多水,個口好乾, 好彩有杯嘢飲。本來都係想打個ok ,但係返到屋企個口都係仲好乾,食咗個橙都仲乾,他們真係落咗好多味精,以後選餐廳都要小心

2017-04-09 592 瀏覽
ー食物款式來來去去都係個啲…食到厭😖ー啲員工全部都係新仔…唔識做野😵ー跟午餐既餐湯應該一早送來…但係餐前飲既湯變左餐後飲既湯😓ー啲新仔棒住啲野食漫無目的咁唔知做嘜…擺係a枱…a枱話唔係佢既…擺係b枱…b枱話唔係佢既…又擺去c枱…咁唔洗食啦!😒ー落單仲要甩甩漏漏…叫走蔥冇走蔥…冇叫少冰少左冰😥有冇搞錯!!!😩如果唔係冇野食…都唔會食佢囉!!!😡之前新開係幾好既…但係越黎越差…杯擰茶原本大大杯…之後縮曬水!!!😔
ー食物款式來來去去都係個啲…食到厭😖
ー啲員工全部都係新仔…唔識做野😵
ー跟午餐既餐湯應該一早送來…但係餐前飲既湯變左餐後飲既湯😓
ー落單仲要甩甩漏漏…叫走蔥冇走蔥…冇叫少冰少左冰😥
有冇搞錯!!!😩
如果唔係冇野食…都唔會食佢囉!!!😡
2017-04-09
2017-04-09 311 瀏覽
以前好好食,但最近服務差、食品差、出餐時間慢......好嬲,無下次!好少員工、廚房好似無人做野咁,係個洗碗阿姨最友善!其他員工會企埋一齊傾計,唔做野!唉.....我自到有客入嚟,都想叫佢哋走,太差喇!
2017-03-31 333 瀏覽
食了幾次,食物款式一次比一次少客人也越來越少食物的味道其實是可以的,稱不上非常好吃但環境及餐具真的不太清潔叫了兩個鍋,韓式部隊鍋及清湯牛肉鍋部隊鍋味道可以,但食材不太多,最多是菇而牛肉鍋很濃牛肉味,但無奈肥牛太肥,整鍋也是肥油浮面
食了幾次,食物款式一次比一次少
客人也越來越少
食物的味道其實是可以的,稱不上非常好吃
但環境及餐具真的不太清潔
叫了兩個鍋,
韓式部隊鍋及清湯牛肉鍋
部隊鍋味道可以,但食材不太多,最多是菇
而牛肉鍋很濃牛肉味,但無奈肥牛太肥,
整鍋也是肥油浮面
2017-03-28 276 瀏覽
很久沒有來這家餐廳~ 以前來的時候都需輪候~ 記憶中是坐得舒適食物選擇也多的地方~ 沒想到昨天與友人來吃飯卻發現水準下降了很多~ 我們兩人點了忌廉海鮮寬條麵、牛肉石鍋飯和小食韓式炸雞~ 侍應先送來兩個餐湯紅湯~ 我倆喝第一口馬上皺眉放下湯匙~ 實在太太太鹹了!!!小食韓式炸雞明明是辣的醬汁但明顯偏鹹~ 寬條麵卻又太淡味而且麵質有點硬~ 相比之下石鍋飯雖普通但已是最正常的味道~ 這樣的食物質素怪不得沒什麼客人 (當晚只有幾檯客)…下次不來再來了…

2017-03-27
2017-02-26 608 瀏覽
今日星期日十二點多到餐廳用膳,奇怪人流不多,有很多空枱。點了午餐,但發現今次沒有餐湯,便叫侍應來,問:想問宜家午餐有冇餐湯?答:現在星期六日冇左餐湯。再問:我上次黎都有喎,宜家改左冇嗱。點知個女侍應好串咁話:唔夠人手呀小姐!跟住就走左。我當堂呆左。我好聲好氣咁問,你公司唔夠人手關我咩事,原來個餐可以唔夠人手就冇左個湯,但又冇減番價。不如唔夠人手你地唔好收錢丫笨!出到門囗,原來好多人等位。但係入面都係六成滿。其實樓面都五六人,我覺得唔係唔夠人,係d人唔想做啫。

2017-02-13 697 瀏覽
之前看過食評,看到pizza和部隊鍋等都好像很不錯,便在下午帶母親去一嚐。看見掛在門口的餐牌除午巿外還有其他主菜牌,看似蠻不錯便没多想就座了。結果真的吃了“蠻不錯”的一餐。一、坐位:進去時大概早上十一時多,人流很少,但地下已經有不少垃圾和食物碎屑。布面的卡位黑漆漆的污漬多得根本讓人不願坐下。幸好時值冬天穿的是長褲,要是穿短褲感覺一定不是味兒。二、餐牌:進去後問待應才知只有午巿一個餐牌供應,明明門口當眼處食物款式超多,就算是我看漏備注的供應時間,感覺仍很被騙。三、食品:最後我倆點了韓式部隊辛辣麵和韓式醬油豚肉炒烏冬。結果上菜是一碗茶餐廳式的湯麵(不過公道點那是真的辛辣麵),以及一碟“上海粗炒”,椰菜和豚肉炒烏冬,夾硬套上“韓式”兩字,豚肉更間中帶有羶味。說真的,要是不加“韓式”並没有那麼失望,但現在真的很有受騙之感。我不知道晚巿食品如何,但若是要找一頓名副其實的好味午餐,我絕不建議大家去試!!我絕對不會再惠顧和推荐這家餐廳!!

2017-02-13
2017-01-31 731 瀏覽
新年期間,好多餐廳都冇開,經過呢間見個Menu都算吸引就打算試試看。其實餐廳入面有好多吉位,但等候嘅人都好多,皆因人手嚴重不足:收銀的唯一一名員工既要負責收銀,又要接待來客﹑落單和清潔餐桌,絕對是一腳踢!!等左20分鐘終於可以入座。入到餐廳基本上是沒有招呼人客的職員,見到鄰近的人都紛紛自己到職員桌自己斟水。我們很辛苦才叫到侍應過來,點了西班牙海鮮燴飯和焗豬扒飯。在等待的途中,我們打算叫侍應上餐湯,可是侍應卻說了"現在很忙,待你們吃完主菜再上吧"的笑話。哪有人最後才喝餐湯????我們堅持要她即時送上她才勉為其難地幫我們落order。食物於點餐後的10分鐘送上,不知是否肚餓的緣故,味道尚可,份量適中,但熱度不足。餐湯只有羅宋湯一個選擇,挺辣及多渣!最後點的檸檬茶都送上,沒有特別。雖然不收加一服務費,但食完後的3小時都極度口渴,味精多到不得了!!!!!真係要俾個字呢間餐廳:伏!!!!

雖然不收加一服務費,但食完後的3小時都極度口渴,味精多到不得了!!!!!真係要俾個字呢間餐廳:!!!!
2017-01-30
  • 沒有
今日下午茶時間同屋企人去1950食,落單叫左牛肉飯又咸成咋汁,肉就得2嚿仔,33蚊都唔使整成咁比人食,上次去食下午茶啲飯又硬又凍,都唔知廚房啲人點做野,下次都唔會同屋企人再去食。
2016-12-07 1149 瀏覽
Cafe 1950 好在就地方大多位,所以基本上唔需要點等位就入到去,而都坐得幾舒服。次次黎都會叫佢個豬手,百幾蚊有隻豬手食真係好抵。豬手皮焗得好脆,亦唔會太咸。入面就配埋食豬手會有嘅酸菜,不過黑椒太多,搶曬所有嘅味。海蝦焗飯就普通,有兩隻炸蝦都抵嘅,不過就普普通通,不過不失咁。蜜糖芝士炸雞,上枱有個鑊剷,好得意,食時候會有個火係下面熱著,店員就叫我地不斷攪拌 令芝士唔好痴底。芝士都有熱嘅時候都有拉絲效果,但好快凍左就唔得。同埋蜜糖太多,甜度太高。

好老實呢間野初初開個陣真係好得,又有啲set呀二,四人餐咁樣配,價錢正路但最重要係佢質素好,又好味。但唔知點解會一落千丈,係走哂啲廚房同樓面?啲食物個樣仲可以keep到,但味道根本唔係個回事。尋晚同朋友嚟食,間鋪靜到好似無開鋪咁,麥當勞都旺過佢,我叫咗個安格斯,朋友叫咗西冷,加多個pizza。嚟咗個餐湯,暖嘅,而且咸,湯可以係暖嘅,間鋪連煤氣都要慳?之後啲扒到,除咗舊西蘭花係熱嘅之外其他都係暖嘅,係暖唔係熱,連塊扒都係暖嘅,真係夠啦。初初旺到6點幾已經等位等到傻,而家要等位都唔會揀佢,呢個變化管理層都唔覺得有問題嘅,不如真係執咗佢唔好係度浪費時間啦?初初同而家嘅質素都可以有咁大差別,你地覺得仲可以熬幾耐?廚房出品差,大廚有責任,但經理都無去處理過架話,呢間野真心可以收工。做飲食唔係咁,做一間有良心嘅飲食更加唔係咁。除咗間鋪個裝修,無樣好。睇落個樣係唔差,但暖架。成碟野得西蘭花係熱嘅。

嚟咗個餐湯,暖嘅,而且咸,湯可以係暖嘅,間鋪連煤氣都要慳?

睇落個樣係唔差,但暖架。
成碟野得西蘭花係熱嘅。
2016-11-16
2016-10-11 950 瀏覽
我諗住下午近近地吃個飯。之前黎吃午餐同晚餐都算吾錯。甘咪再去吃,點知d質素愈來愈差。一入去應該有人帶位,我地企左系到幾分鐘,個侍應望左幾次先帶我地入去坐。甘都算。。叫野吃果時個侍應好像未瞓醒甘,態度又吾好,好似吾想做甘。最後我就叫左個牛排(五成熟)配薯條,而我媽就叫左個芝士焗豬排飯。甘黎野系算快。甘我個人覺得豬排飯算過得去,40幾算系甘。但系牛排先系伏,我叫五成,佢俾全熟。甘都算,個質素同某快餐店一樣甘難吃,應該系難吃過佢。最激氣既系佢地d態度真系好差,有幾個侍應講野好似兇人甘。我聽到隔離枱叫咖啡佢地話咖啡機壞左。叫奶油多變奶醬多。仲要冇烘底。找人理論就話多士爐壞左,點解吾可以用平底鍋黎烘呢?甘簡單都吾做…話就話做街坊生意姐,但都吾駛差成甘!

牛排
牛排