2016-08-21 803 瀏覽
今晚我和朋友合共在屯門桌爾廣場品嚐了一頓😀百份百的鋪面十分乾淨 整齊 😊然後入到去 服務員禮貌地帶我地到一張寬闊舒適的位置坐下,送上三杯白開水,於是就開始我們的點餐。餐牌上有着各式各樣的讚岐拉麵或烏冬。餐牌上的各類飯和意粉。咖哩牛坑腩飯👍咖哩濃度適中,很香,不算辣,有香噴噴的牛坑腩,香上去很是吸引,讓人口水都流了出來😍,牛坑腩肉十分滑嫩而且很入味,可見主厨烹飪十分用心,除了牛坑腩是焦點以外,咖哩薯仔也是不容忽視的,薯仔很小一顆連着皮,卻是滿滿的咖哩香味,飯的份量也適中,很好吃。😉香滑熱奶茶,濃淡適宜的紅茶中和淡奶,加上丁點白糖,製造了一杯香滑誘人的熱奶茶,聞一聞,香味宜人,飲一飲,精神滿分!京都燒雞扒拉麵👍第一件事就是豚骨濃湯很棒,的確很濃,很香,拉麵很滑,自動滑入嘴巴,易咀嚼,有半顆雞蛋和一片燒雞扒,雞扒燒的很香而且還是大大一片,還有木耳,粟米和蔥花作配料,無論是顏色配搭還是味道配搭都很不錯。唯一的美中不足就是麵的份量太少,身為一個小女生的我也吃不飽。九州叉燒湯拉麵👍配料和京燒雞扒拉麵一樣,都有木耳,粟米和蔥花,雞蛋,唯一的不同是那幾塊叉燒,一點都不韧,肥瘦相間,口感良好,也非常入味
今晚我和朋友合共在屯門桌爾廣場品嚐了一頓😀
百份百的鋪面十分乾淨 整齊
😊
餐牌上有着各式各樣的讚岐拉麵或烏冬。
餐牌上的各類飯和意粉。
咖哩牛坑腩飯👍
京都燒雞扒拉麵👍
九州叉燒湯拉麵👍
配料和京燒雞扒拉麵一樣,都有木耳,粟米和蔥花,雞蛋,唯一的不同是那幾塊叉燒,一點都不韧,肥瘦相間,口感良好,也非常入味,真心好吃。份量同上,不太足夠。
凍檸茶,與其他餐廳一樣沒甚麽特別,味道也沒與眾不同,但是我自己覺得甜了一點,整體還是ok啦!
最後埋單148元,3人餐,我覺得不算很貴,而且牛坑腩和拉麵確實很好吃,它們值了!我確實挺滿意這頓晚餐,如果大家也很想試一下,別犹豫,百份百吧!😋
2016-06-24 449 瀏覽
今日同屋企人去新墟買餸,經過卓爾居,就去百分百餐廳下午茶啦。以前就算唔餓,都會入黎嘆下,因為以前有個黑白豬仔包餐,12蚊有包食又有野飲,不過唔知係咪太平啦,依家cut左,但其實佢D茶餐都幾抵食,於假嘆下去開新墟都會來食野。簡簡單單都係叫左特價下午茶餐。魚片頭米線:24蚊包埋紅豆冰,都幾抵食,魚片頭幾夾口彈牙,米線就太淋,紅頭冰唔太甜幾好飲,不過不失。海南雞飯:27蚊有個迷你海南雞飯,碗仔翅和柑桔檸檬特飲,幾抵食,海南雞幾滑,雞油撈飯亦幾好食,碗仔翅就差啦,無乜味道,唔好食,至於柑桔檸檬特飲幾好飲,唔錯。

簡簡單單都係叫左特價下午茶餐。
魚片頭米線
海南雞飯
2016-06-24
魚片頭米線
海南雞飯
2016-06-22 258 瀏覽
在百物腾貴的曰子,要找好味又抵食的餐廳不容易,屯門卓爾居廣場的百份百是好選擇之一,日前吃了份輕量魚片頭米線的下午茶,雖説是輕量版都有四件魚片,爽口冇腥味,而且算幾厚身,連凍飲收費二十七元,她的凍奶茶有一定水準,茶味濃而滑口,所以有一定捧場客。
2016-06-16 563 瀏覽
來過百分百餐廳好幾次,但通常都是星期六、日的下午茶時段到訪,來吃晚餐還是首次. 這天到大澳閒遊,晚上乘船回屯門後已經7時半,反正也要吃晚飯,倒不如乘輕鐵到蔡意橋站旁的卓爾廣場用膳.來到餐廳已8:00pm,不用等位已可直入,但原來內裡客人超多呢! 選擇不少,多款小菜配白飯、例湯/熱飲都只是$5X-$6X,價格便宜,怪不得客人如此多.我們選了一份2人套餐,另單點了一客小菜套餐,足夠我們享用有餘.精選2人套餐 ($128) 包括: 土魷馬蹄蒸肉餅、傳統果香咕嚕斑球、蠔油靚時蔬、白飯& 例湯.例湯熱度夠足,而且很大碗,內裡有紅蘿蔔、瘦肉等,味道偏鹹,不過不失.土魷馬蹄蒸肉餅即叫即蒸的肉餅,內裡有不少爽口的馬蹄,用來拌飯就最好不過.傳統果香咕嚕斑球熱度不足,不是即叫即煮的,應該是預先煮好再盛出來而已. 酸酸甜甜的魚柳尚算嫩滑,可惜不是即炒!蠔油靚時蔬生菜都幾翠綠,清清淡淡都幾健康.魚香肉鬆茄子煲 ($56)跟餐送白飯及例湯/熱飲,都幾抵食,可惜食落就覺得好麻麻. 雖然以煲仔奉上,但同樣是熱度不足的,又是煮好再放上煲仔上而已. 而且份量亦少,幸好味道是偏淡的,感覺比一般的魚香茄子健康一點. 但至於

例湯

土魷馬蹄蒸肉餅

即叫即蒸的肉餅,內裡有不少爽口的馬蹄,用來拌飯就最好不過.
傳統果香咕嚕斑球

蠔油靚時蔬

生菜都幾翠綠,清清淡淡都幾健康.
魚香肉鬆茄子煲 ($56)

跟餐送白飯及例湯/熱飲,都幾抵食,可惜食落就覺得好麻麻. 雖然以煲仔奉上,但同樣是熱度不足的,又是煮好再放上煲仔上而已. 而且份量亦少,幸好味道是偏淡的,感覺比一般的魚香茄子健康一點. 但至於所謂的魚香,好似鹹魚失蹤了一樣,改名為肉鬆茄子煲好像更為貼切喎!

雖然定價相宜,但晚市小菜水準好平凡,不會再來吃晚飯了,還是留待下午茶時才來吃有水準的公司三文治la~

2016-06-02 185 瀏覽
出差,一單工程做到收工,順道可在五時來個下午茶,焉知非福。想不到這一家連鎖餐廳,竟然真的有十多元的下午茶。雖然只是一個包加一杯熱飲,但是不少$20吃到下午茶,也算是小確幸☺️。菠蘿包不太大,但也絕非普通麵包店三蚊貨色菠蘿包。外皮微軟,菠蘿皮有點脆,輕夾也會掉落😬,中間牛油新鮮切再夾進去,完全未融的固體,還不錯😬。熱奶茶中規中矩😌,菠蘿包加熱飲只是$11.8毋可呵求。霸著小商場入門第一個舖位,而設有特價下午茶,容易吸引食客進店😏。

出差,一單工程做到收工
,順道可在五時來個下午茶,焉知非福

想不到這一家連鎖餐廳,竟然真的有
十多元的下午茶
$11.8 (下午茶)
2016-05-16 160 瀏覽
又係到食飯嘅時候,行到卓爾居,見到這間餐廳頗大,,座位好多.有好多嘢食,就入咗去,叫咗個我的至愛生炒骨套餐。有湯,好多料,無咩味精,唔錯。嚟個主菜啦…個買相不是太好,都不是每件骨都沾了醬汁,而且有點靭,甜甜酸酸,味道唔錯。但份量都足夠因為要了餐湯,所以,無餐飲.雖然今次有啲失望,但可以再來食其他食品
有湯,好多料,無咩味精,唔錯。

2016-04-09 487 瀏覽
放左工趕入屯門跳舞,又忘記買個包搭車時充飢,結果空著肚跳,落左堂鬼甘肚餓,即刻沖涼去附近餐廳食晚飯,去左呢間百分百餐廳,問職員有冇啲輕食既食物如三文治沙律等,佢地話冇,但又好肚餓,甘唯有坐㡳睇下餐牌,見到有拉麵即叫,於是乎叫侍應落單,我點左 "京都燒雞扒湯拉麵" 跟住侍應問我要不要轉烏冬,在我猶疑之際,佢話轉烏冬加$2,我即刻唔使,佢跟住係度偷笑。跟住又問我要咩湯底,我要左豚骨濃湯,這個係沒有餐茶跟,故侍應比杯水我。等左一陣,拉麵到,睇下拉麵賣相先用一個有斜度的碗載住,幾靚幾特別。望真啲仲有木耳絲和蔥粒放係雞扒上面。木耳絲爽口,有口感。而蔥粒除左有點綴的作用,其實有時連麵條一齊咬落去,有蔥香味道。雞扒都幾大塊喎,咬一啖雞皮有燒香味道,再咬啲肉,肉質唔夠嫩滑,有啲"鞋",但味道入味。如果雞扒另上就唔會浸淋左雞皮。跟住飲湯底,豚骨味都幾濃味,不會過咸過油。至於麵身夠爽身冇皂水味,唔,可以食到聲。雖然麵條唔係好多,但對於我夠食啦!原來仲有半隻蛋,可惜唔係溏沁蛋普通恰蛋。原來有豚骨濃湯/蕃茄濃湯可以揀,如果轉辣地獄湯+$1,轉讚歧烏冬+$2每張檯都有柜桶放叉,刀,匙羮,筷子和糖等食用物品
。等左一陣,拉麵到,睇下拉麵賣相先
京都燒雞扒湯拉麵😋
用一個有斜度的碗載住,幾靚幾特別。
原來仲有半隻蛋,可惜唔係溏沁蛋
普通恰蛋。
每張檯都有柜桶放叉,刀,匙羮,筷子和糖等食用物品,既慳位又實用。
整體拉麵好味,環境乾淨企理,員工有禮貌,唔錯。
2016-04-07
京都燒雞扒湯拉麵😋
2016-04-04 159 瀏覽
放假最好就係嘆下午茶,嚟到依間餐廳,2點鐘就有下午茶bond 叫了  香烤豬扒包配脆脆薯條,即磨咖啡。 香烤豬扒包,豬扒很大件,包果然是香烤,很脆,豬扒可以同包一拼咬開,很鬆軟,配以醬汁,很美味。但薯條比較幼和林身,並不是脆脆的。即磨咖啡很香濃,唔苦,不加糖也好好飲。請裏也不需加一只是28元很抵食。
放假最好就係嘆下午茶,嚟到依間餐廳,2點鐘就有下午茶
bond 叫了  香烤豬扒包配脆脆薯條,即磨咖啡
即磨咖啡很香濃,唔苦,不加糖也好好飲。
請裏也不需加一只是28元很抵食。
  • 香烤豬扒包配脆脆薯條
2016-03-09 204 瀏覽
上次吃過tea set覺得又平又好食,所以隔了一排又再去過.黃金魚片頭麻酸辣湯米線 ($27)家人依舊選了魚片頭米線,份量也多. 魚片頭有嚼勁,再加上惹味的麻酸辣湯底及煙韌米線,酸香且辣,相當開胃.香烤豬扒包配脆脆薯條 ($28)至於這次我捨棄了星級三文治而選擇了豬扒包,麵包香脆,內裡豬扒薄薄的但頗大塊,加上蕃茄片及生菜,賣相也不錯! 不過醬汁卻用上了我不喜歡的照燒醬,如果用上沙律醬,個人覺得會更夾. 至於薯條也香脆熱辣,冒着出暗瘡的危機也要吃!熱檸茶茶色混濁,只算普通.以這個價錢來說有這質素已算不俗,難怪吸引如此多街坊到來吃下午茶.屯門石排頭徑1號卓爾廣場地下G9至G12舖2527 8100
黃金魚片頭麻酸辣湯米線 ($27)

香烤豬扒包配脆脆薯條 ($28)

熱檸茶

茶色混濁,只算普通.

2016-02-22 192 瀏覽
屯門卓爾居廣場的百份百餐廳,是我經常選擇的食肆,因其價格實惠,出品大都保持水準,今日吃了份鮮茄雞扒焗飯的茶餐,炒飯㡳夠乾身,雞扒同芝士烘得恰到好處,配熱飲三十三元,朋友吃的雪菜肉絲炇米,配料同肉絲份量足夠,米粉煮得柔韌富彈性,略嫌味淡,凍奶茶茶香口感滑,比熱奶茶出色,埋單七十元,有兩份如此水準的下午茶,相當不錯。
2016-01-13 244 瀏覽
假日下午,想起很久沒到過茶餐廳吃下午茶,就來到卓爾廣場的百份百餐廳. 由於當日是星期日,所以也要等位才能用餐,不過10mins內已可進入. 下午茶餐款式很多,由煎炸食物、三文治、湯粉麵以及炒飯、麵都有供應,價錢亦只是$21-$36,如此划算,怪不得全場滿座!黃金魚片頭麻酸辣湯米線 ($27)魚片頭都幾彈牙,配上香辣惹味的麻酸辣湯底,輕易就把米線吃清光. 米線看似漲卜卜,索滿湯汁,咬下仍不失煙韌. 星級三文治 ($32)三文治洪得很金黃,內裡配料很多,包括: 蕃茄、芝士、生菜、雞蛋、餐肉&火腿等,豐富得身. 以這個價錢來說,超值飽肚.熱好立克不知多少年沒喝過好立克了,好立克粉下得夠多,不用加糖已夠甜,當回味兒時的味道!甚少到茶餐廳用餐,但間唔中吃一餐,又覺得幾好食喎!屯門石排頭徑1號卓爾廣場地下G9至G12舖2527 8100
黃金魚片頭麻酸辣湯米線 ($27)

星級三文治 ($32)

熱好立克

甚少到茶餐廳用餐,但間唔中吃一餐,又覺得幾好食喎!

2015-12-31 193 瀏覽
十二蚊有找茶餐邊度搵? 答案係屯門卓爾居廣場地下百分百餐廳!呢間餐廳我好多時都幫襯因為價錢同出品尚算合理同合格,但講到抵食當然係佢由四點開始供應既波羅油加熱飲只賣11.8,日前經過本來不肚餓也不自覺行入去, 歎左客波羅油加熱奶茶。波羅油尚可十二蚊有找唔期望咁高,但杯只是暖口既奶茶就令超值程度大打折扣。大家都知而家乜野天氣,而元兇就係杯奶茶放係出品位三分鈡有多先有侍應送到,睇黎呢間餐廳長期人手不足,特別係四點到六點時段,真係要改善下喇。

2015-12-22 230 瀏覽

2015-12-20
2015-11-13 305 瀏覽
今日下午我們去咗又再去咗屯門卓爾商場嘅「百份百餐廳」食下午茶!我們叫咗沙嗲牛肉公仔麵、特式蒜香鷄翼公仔麵、蕃茄濃湯腸仔煎蛋公仔麵同菠蘿油!沙嗲牛肉公仔麵嘅牛肉都幾嫩滑,沙嗲醬嘅味道亦唔會太鹹,公仔麵好爽口彈牙!特式蒜香鷄翼公仔麵嘅鷄翼好香脆,蒜香味都幾香濃!蕃茄濃湯腸仔煎蛋公仔麵嘅蕃茄濃湯一啲都唔濃,只係普通鷄湯加少許蕃茄膏,真係令我大失所望!另加$8蚊有碗足料碗仔翅,味道就不過不失!下午四點有個超優惠嘅菠蘿油套餐!一個菠蘿油加一杯飲品都只係賣$11.8咋!真係超抵食!菠蘿油係新鮮出爐,包質相當鬆軟!
沙嗲牛肉公仔麵嘅牛肉都幾嫩滑,
沙嗲醬嘅味道亦唔會太鹹,公仔麵好爽口彈牙!
特式蒜香鷄翼公仔麵嘅鷄翼好香脆,蒜香味都幾香濃!
蕃茄濃湯腸仔煎蛋公仔麵嘅蕃茄濃湯一啲都唔濃,
只係普通鷄湯加少許蕃茄膏,
真係令我大失所望!
一個菠蘿油加一杯飲品都只係賣$11.8咋!
真係超抵食!
菠蘿油係新鮮出爐,包質相當鬆軟!
菠蘿油
菠蘿油
特式蒜香鷄翼公仔麵
沙嗲牛肉公仔麵
2015-10-18 293 瀏覽
今日下午我們去咗屯門卓爾廣場嘅「百份百餐廳」食下午茶!我們叫咗星級公司治、脆炸鷄脾拼火腿三文治同特色蒜香鷄翼公仔麵!星級公司治嘅包身烘身好金黃香脆,蕃茄同生菜都幾新鮮,鷄蛋好厚身同好嫩滑!脆炸鷄脾拼火腿三文治嘅脆炸鷄脾炸得皮脆肉嫩,火腿三文治嘅包質都幾軟滑!特色蒜香鷄翼公仔麵嘅鷄翼外脆內嫩,公仔麵亦好爽口彈牙!
今日下午我們去咗屯門卓爾廣場嘅「百份百餐廳」食下午茶!
星級公司治嘅包身烘身好金黃香脆,
蕃茄同生菜都幾新鮮,鷄蛋好厚身同好嫩滑!
脆炸鷄脾拼火腿三文治嘅脆炸鷄脾炸得皮脆肉嫩,
公仔麵亦好爽口彈牙!
星級公司治
脆炸鷄脾拼火腿三文治