2022-01-04 1529 瀏覽
每個午餐均有沙律或餐湯,另有半塊烘底白麵包。沙律和餐湯都不錯,最想說的反而是那白麵包,有少少甜味和麵粉香,烘得外脆內軟。主菜點了兩款分吃。焗海鮮飯配茄汁。海鮮有藍青口,蝦,蝦仔,魷魚等,份量很多。汁料也很多但不會過鹹,每啖也嚐到海鮮,焗得十分香口。忌廉蕃茄蟹肉蜆肉意粉。蟹肉一絲絲份量很多,味道很夾值得推介。

2021-11-19
2021-07-22 1569 瀏覽
數個月前K11商場為會員送上多間甜品店買一送一優惠,而我最終選上了這間La Creation de Gute來享受這項超級優惠。在琳琅滿目的餅櫃內選了最吸引我的這件焙茶脆脆蛋糕$34,買一送一為起$17件真的非常抵食,剩下便要看看味道究竟如何了!焙茶脆脆蛋糕的焙茶味道不算很出色而整體偏甜,蛋糕夾著有朱古力脆脆吃下口感挺不俗來,我覺得用$17一件的價錢來説算是可以一吃的,但如果以正價購來品嚐我相信會有更多不錯的選擇。

2021-03-01
其他
Never tried the cake in A-1 bakery and wanna try something news and go here for a cake order haaa, Originally ordered day and night, but the outlook of Rainbow Garden having much more attractive feeling and i simply just want that one moreeee and the shop keeper is so so good, and changed another one to me haaaRainbow Garden having really good outlook and red colored happiness, great one for celebrating haaaa, happy happy, it’s smooth cream cake with strawberry and mango, i love the cake indeed!

so soft the sponges cake with smooth cream and sweet korean strawberry, not easy to get really good one, indeed recommended one
cake slice
menu:
Super good service hereeee! i changed the cake i chose online so good she helps me to change in the displayed one thankssss so much! and she is so friendly and nice haaa
cake slice
2020-11-29 1574 瀏覽
🔸意大利芝士千層蛋糕 $240 (💡7/10)A1出品既蛋糕一向有保證👍🏻呢個蛋糕用左意大利mascarpone cheese同奧地利忌廉做成千層口感香滑綿密🥰但cheese味道唔夠突出食落似普通忌廉😕By M
🔸意大利芝士千層蛋糕 $240 (💡7/10)
A1出品既蛋糕一向有保證👍🏻
呢個蛋糕用左意大利mascarpone cheese
同奧地利忌廉做成千層
口感香滑綿密🥰
但cheese味道唔夠突出
食落似普通忌廉😕
By M
2020-10-10 1158 瀏覽
咁岩行過K11 Das gute, 入嚟係想買佢嘅焦糖丹麥酥方包,但比佢個生吐司既海報吸引住。係日本受歡迎左咁耐,我都未試過,咁就買咗半條半條$28。可以切四片或六片。 收銀姐姐都好有禮 我揀咗切四片,四片真係超級厚。攞返屋企做台式吐司,都真係一流。普遍來講、一定係比白麵包好食。好軟,唔會太甜,喺平底鑊煎一煎 仲好食。外脆內軟。但係$28未必會再翻兜。都係最鍾意佢嘅焦糖丹麥酥方包!入邊其實有幾多即烘嘅麵包。比其他分店係有唔同嘅。

入邊其實有幾多即烘嘅麵包。比其他分店係有唔同嘅。

2020-06-12 1111 瀏覽
星期一 有約會, 好友吃晚飯,飽飽了,路過K11 商場,逛逛「La Creation de Gute」有多款麵包及蛋糕,吸引 ...   見到 這 焦糖芝士蛋糕有優惠喎,原價 $58 😀 折扣后 $37.7太開心了, 我倆 馬上買個吧到家了,即刻放入雪櫃  ....早上起來,拎出嚟 切開4 件,先吃兩小件 ,  微波爐叮幾秒味道不錯👍軟滑 香濃 🧀 嘩啦啦收工啦,剩餘的當作飯后甜品😋凍食都可以😋🤗完美的一天😊😀
太開心了, 我倆 馬上買個吧

到家了,即刻放入雪櫃  ....
味道不錯👍軟滑 香濃 🧀 嘩啦啦

收工啦,剩餘的當作飯后甜品😋凍食都可以
😋🤗

完美的一天😊😀
2020-06-08
其他
2020-03-08 3698 瀏覽
早前經過K11嘅「La Creation de Gute」,被佢啲裝潢吸引到,而第二朝嘅早餐又未諗,心諗就不如入去睇睇,有啲咩高質素麵包賣,用嚟第二朝做個豐富嘅周末早餐。左右兩排都擺咗好多麵包款式,一時間真喺花多眼亂,先走一圈,睇睇有咩心水。最後,發現一款頗為眼熟嘅款式,就喺店家標示嘅「Best 2」:歐陸雜果法包($28),點解話佢眼熟呢?因為晌屋企附近間「A1 Bakery」買過,而呢款包老婆都好鍾意食,所以,印象深啲。俾錢時,問問店員,原來「La Creation」跟「A1 Bakery」都喺同屬一個集團。$28一個麵包,平就肯定唔平喇,但就確喺真材實料,拎起嚟幾墜手。外觀烘得金黃,以法包為基礎,內裡就混有超多提子乾、莓乾、南瓜子、合桃……等等。將麵包烘番暖就寧舍好食,咬落包面脆脆哋,包心就帶柔韌性,口感實在,跟食港式好唔同;而內裡嘅乾果粒、堅果粒,就令到個口感好豐富。再伴上一大份菌蘑粟米奄列,搭杯滴漏咖啡,成為好一份好稱心滿足嘅自家製早餐。疫情下,已好耐無晌星期六出街食早餐,唔知呢啲日子仲要過幾時,只好忍耐一下。但只要能夠晌生活搵啲點子、花點心思,一樣可以令生活變得不一樣,唔枯
自家製菌蘑粟米奄列配歐陸雜果法包
自家製菌蘑粟米奄列配歐陸雜果法包
疫情下,已好耐無晌星期六出街食早餐,唔知呢啲日子仲要過幾時,只好忍耐一下。但只要能夠晌生活搵啲點子、花點心思,一樣可以令生活變得不一樣,唔枯燥!
外賣自取
$14 (早餐)
2020-01-17 782 瀏覽
食過呢間好多款不同的蛋糕(芒果味🥭、士多啤梨味🍓、平價芝士蛋糕)感覺呢間的cream是食落比較light 唔會太豬油cream感覺 食多幾舊水都ok最好吃的是芒果味所以這次又再次encore 、重點價錢不貴重點 呢間的牛角酥🥐、朱古力甜甜圈🍩是十分好吃的

最好吃的是芒果味

所以這次又再次encore 、重點價錢不貴
重點 呢間的牛角酥🥐、朱古力甜甜圈🍩是十分好吃的

Godiva x A1 bakery 特濃黑朱古力芭菲HKD$40Godiva 聯同A1 bakery 新推出的芭菲!🍫內有7層不同的餡料!🤩面層有可可粉、朱古力忌廉、鬆軟蛋糕、忌廉、朱古力慕士、朱古力碎、餅乾碎層次分明 口感豐富 朱古力味夠濃 甜度適中可惜尺寸略細😟 不夠滿足🤣🤣📌隨蛋糕附送一張優惠券 到Godiva門市購買散裝朱古力可買二送一📌各大a1 bakery有售
特濃黑朱古力芭菲

Godiva 聯同A1 bakery 新推出的芭菲!🍫
內有7層不同的餡料!🤩
層次分明 口感豐富 朱古力味夠濃 甜度適中
可惜尺寸略細😟 不夠滿足🤣🤣

📌各大a1 bakery有售

特濃黑朱古力芭菲
行過見到呢間賣開麵包嘅店,La Creation de Gute (即係A1麵包舖) 依家出咗日本軟雪糕門口有大大個廣告牌放咗吪是到吸引到我睇到超級愛食雪糕嘅我當然即刻衝入去買杯食啦呢款日本雪糕有分朱古力或者云呢拿味,你喜歡的話,可以點兩溝貪心的我。。。當然係點兩溝啦!!一次過試哂兩隻口味佢個筒仲要係朱古力筒唻架都係日本出嘅朱古力味好香濃雪糕好軟滑買完企喺則邊睇住個店員整雪糕,見到呢間店嘅店員都好自律好注重衛生先用消毒液塗咗手再帶手套拎個雪糕筒,值得一讚
門口有大大個廣告牌放咗吪是到吸引到我睇到
超級愛食雪糕嘅我
當然即刻衝入去買杯食啦
呢款日本雪糕有分朱古力或者云呢拿味,你喜歡的話,可以點兩溝
貪心的我。。。當然係點兩溝啦!!
一次過試哂兩隻口味
佢個筒仲要係朱古力筒唻架
都係日本出嘅
朱古力味好香濃
雪糕好軟滑
先用消毒液塗咗手再帶手套拎個雪糕筒,值得一讚
2019-01-23 1730 瀏覽
平日同朋友 tea , 去左呢間。 Tea set 其實都要 $88 -$138,雖然係lunch 的排場,但出現在Tea set menu 中,硬係覺得貴貴地。麵包店旁邊的小店,冇乜 service 的,還好沒有加一。叫左個燒牛肉沙律伴黑醋汁 $108都算大份的,牛肉似即燒 but 韌左少少。餐飲橙汁,但用左咖啡杯上,騎呢非常 加$15 多個薯條,即炸熱辣辣,梗係要啦!share 食都幾滋味。朋友叫 cake , 大約三十至四十,索價合理。叫了 Amber , 芒果味,佢話偏甜,冇乜特別喎 。另外亦叫左個期間限定Godiva Combo set $63, 有 cake 同 hot chocolate ,朱古力控必試。呢件 cake 好味D,大家識揀啦!

叫左個燒牛肉沙律伴黑醋汁 $108
都算大份的,牛肉似即燒 but 韌左少少。

餐飲橙汁,但用左咖啡杯上,騎呢非常

朋友叫 cake , 大約三十至四十,索價合理。

叫了 Amber , 芒果味,佢話偏甜,冇乜特別喎 。

2019-01-21 851 瀏覽
暫時交曬功課😆開sem又一切順利即刻同朋友shopping獎勵下自己🛍🛍行街行到唔識餓🙈一睇時間🕰原來已經3:09😳午餐都未食嘅我即刻搵下有咩食見到呢度有Tea set又冇乜人一於試下啦.呢份Burger餐幾唔錯☺️.入面塊煙肉唔係放左好耐乾爭爭果種🥓係微脆嘅一啲都唔「un」舊漢堡肉都好Juicy又厚身口感偏林身但又唔會一咬就散開個人覺得唔錯😋👍🏻個包有烘過~食嘅時候仲微脆不過薯條🍟就炸得唔夠只有頭尾係脆而且跟餐仲有杯橙汁🍹
暫時交曬功課😆
午餐都未食嘅我即刻搵下有咩食
見到呢度有Tea set又冇乜人一於試下啦
呢份Burger餐幾唔錯☺️

入面塊煙肉唔係放左好耐乾爭爭果種
🥓係微脆嘅一啲都唔「un」

舊漢堡肉都好Juicy又厚身
口感偏林身但又唔會一咬就散開
個人覺得唔錯😋👍🏻
個包有烘過~食嘅時候仲微脆
不過薯條🍟就炸得唔夠
只有頭尾係脆
而且跟餐仲有杯橙汁🍹
2018-11-27 832 瀏覽
友人好好,放工又撲去買蛋糕俾我食做surprise呢間舖頭既蛋糕成日行過都覺得好吸引,奈何舖頭同屋企唔近,所以永遠行過都無買到返屋企食上次同godiva crossover 個蛋糕卷終於有機會一嘗,但係味道其實⋯⋯而今次呢舊蛋糕都只係另一輪既失望呢個千層蛋糕係我食過咁多間最差既一件,麥當勞都好食過佢多多聲,點解會咁架!首先千層d crepe 都唔似crepe,成塊好似pancake 咁既,好厚然後d cream 又得個甜字,唔好味最攞命係最面對個浸crepe 仲要上左面糖水,成舊野好似食砂糖咁lady m 夠甜啦,應該話蛋糕就係甜架啦,但係唔係無味死甜囉唉⋯⋯又曬左一個食蛋糕既quota唯一多謝既係友人既心意,食心意值100分
友人好好,放工又撲去買蛋糕俾我食做surprise

千層蛋糕

而今次呢舊蛋糕都只係另一輪既失望

然後d cream 又得個甜字,唔好味

唉⋯⋯又曬左一個食蛋糕既quota

唯一多謝既係友人既心意,食心意值100分
2018-11-22
2018-11-26 556 瀏覽
經常係到買過蛋糕好多次送比朋友,但就未試過係呢間餐廳坐低食過嘢,有時日日唸食乜都好煩,反正未食過,入去試下,叫左個set lunch對於我黎講就真係好飽😄洋蔥湯——好多洋蔥係入面味道屬於好味👌多士———正常一塊面包😀Parm ham卡邦尼意粉——芝士過濃偏咸左————————————味道不過不失😊黑咖啡——-可能我自己飲開某個牌子較濃既—————-咖啡,所以覺得偏淡(我自己個—————人口味)屬於正常可接受的🤗不過對於我自己就不會再吃,原因不是這餐廳食物吳好食,是這餐廳食物太heavy,呢類食物不太合適我😅😅
洋蔥湯——好多洋蔥係入面味道屬於好味👌
多士———正常一塊面包😀
Parm ham卡邦尼意粉——芝士過濃偏咸左
————————————味道不過不失😊
黑咖啡——-可能我自己飲開某個牌子較濃既
—————-咖啡,所以覺得偏淡(我自己個
—————人口味)屬於正常可接受的🤗

2018-10-13 654 瀏覽
記得很久前來過這裡食甜品今天想食燴飯緣份到了便遇見選好了三重起司小龍蝦燴飯因為只此一燴飯讓在下沒有了選擇困難症再加點一杯季節的紫薯鮮奶咖啡餐沒有等好久就上了先來餐湯雜菌忌廉💚這可說是在下的愛湯之一加上兩粒自家制軟軟又香氣濃郁的麵包使人心情好起來主食三重芝士小龍蝦燴飯三款芝士分別為巴馬芝士:含鹽量比較高的芝士,最適合用於意大利飯中Mozzarella:這大多見於Pizza 上,而放入飯裡也別具一番風味車打芝士:口感細膩味道溫和三種不同特性的司士混在一起了口感味道各不同再放上甘荀,Pinenuts,小龍蝦肉碎💙味美至極最後隨了跟餐一杯飯料在下還特地再點一杯紫薯咖啡最近好像依賴了這東西了但有點無言的是喝到底才發現飲前需要攪攪它.....難怪整杯跟普通咖啡沒分別又難怪會付上攪攪棒啊笨....食完座了一下又要回公司博殺感謝店員在超忙之下也保持最好的服務辛苦大家了💘
記得很久前來過這裡食甜品

使人心情好起來
小龍蝦燴飯

主食三重芝士小龍蝦燴飯
三款芝士分別為
巴馬芝士:含鹽量比較高的芝士,最適合用於意大利飯中
車打芝士:口感細膩味道溫和
三種不同特性的司士混在一起了
口感味道各不同
再放上甘荀,Pinenuts,小龍蝦肉碎💙
味美至極
紫薯咖啡

最後隨了跟餐一杯飯料
在下還特地再點一杯紫薯咖啡
最近好像依賴了這東西了
但有點無言的是
喝到底才發現飲前需要攪攪它.....
難怪整杯跟普通咖啡沒分別
又難怪會付上攪攪棒啊