2018-08-21 2883 瀏覽
同朋友係The One 食完晚餐,想買d甜品同屋企人一齊食,經過Harlan’s見d蛋糕🍰幾靚,就買黎試下。今期做緊買三送一優惠,揀左🍋檸檬撻,柚子荔枝慕絲蛋糕,朱古力慕絲蛋糕,藍莓白桃慕絲蛋糕($43 each)。返到屋企切成細細塊,每樣都試下。最有驚喜嘅係柚子荔枝慕絲,好香好清新,食完成個人refresh曬😎😎。檸檬撻個味都唔錯,但如果要自己食晒成個,就有點兒困難,因為都比較酸😣。朱古力就不過不失。但個藍莓白桃慕絲真係唔掂,明明藍苺同白桃我都鍾意食,但係唔知點解夾埋一齊就變得好奇怪😂。

2018-08-02 1249 瀏覽
Uneatable cakes. Bad taste, very dry, not worth your money. I bought 4 different types and could not take more than 1 bite of eachDo not go here. The staff is very nice though. Very spacious and comfortable seats but very bad desserts. I do not recommend
2018-07-28 1127 瀏覽
今晚同家姐慶生日,唔想無新意地買出要既連鎖蛋糕店🍰⋯⋯上OpenRice 睇左好耐見到依間的蛋糕🎂唔錯就打去問下。跟住佢地好細心咁用whatsapp send 蛋糕比我揀,又清爽講埋幾磅就幾多錢。我就揀左一磅的柚子荔枝慕絲蛋糕,感覺清新!因為我們晚餐是打邊爐,食柚子味應該都幾清唔會太膩!咁個蛋糕價錢$350包左個生日牌可以free text, 又有刀同蠟蠟配埋。前幾用左兩日就搞掂。好開心呀!大家都話味道好唔太甜同膩
2018-05-14 1321 瀏覽
Want to find a place, take a rest and have a drink, this is a nice cake shop but the bad staff talking so rude and loud, ruined the whole restaurant environment. Staff need more training and supervision. Won’t recommend, as not worth for price.
2018-04-23 827 瀏覽
放左工,鬆一口氣,一心想食下甜品cheer up 一下。上次下午茶到訪,發現有cake set$56好抵食. 平日的餅店也索價$40-$78一件旦糕。今曰我發現這店子的Cake set 只是$56, 仲可以任選旦糕同飲品,而供應時間也很長,由下午12:00pm-晚上10pm! 我這個抹茶控一於試下他們的抹茶latte 同抹茶cheesecake set $56Uji macha latte$38 ( original price)這抹茶暖暖的,有濃濃的抹茶味,口感香滑,完全沒有任何甜味,而糖是自己加的。這杯抹茶鮮奶一點也沒有甜膩感覺,反而很重甘口抹茶的味道。個人覺得這杯茶實在過於甘口,仲隱約帶一點點的苦味,是成年人的抹茶。Uji macha cheese$43Uji Matcha, double layer cheese , sponge 這抹茶芝士旦糕由三層造成。面層有綠茶碎、中層是綠茶輕忌廉芝士、綠茶濃芝士同底層薄薄的海綿旦糕。這旦糕口感軟滑,味道輕甜,抹茶味淡淡然的,芝士味道又唔係咁突出,而最愛芝士味的我,有少少失望。整體而言,這旦糕味道ok, 中規中矩,但下次應該會選其他的。C

Uji macha cheese$43

這抹茶芝士旦糕由三層造成。面層有綠茶碎、中層是綠茶輕忌廉芝士、綠茶濃芝士同底層薄薄的海綿旦糕。這旦糕口感軟滑,味道輕甜,抹茶味淡淡然的,芝士味道又唔係咁突出,而最愛芝士味的我,有少少失望。整體而言,這旦糕味道ok, 中規中矩,但下次應該會選其他的。Cake set 還是抵食的。
2018-04-21
2018-04-18 810 瀏覽
經過thx one,見到有間餐廳品牌有甜品買,當然要去試下,見到每一件蛋糕也好精緻,賣相好靚,平就晤平㗎啦,放得係度,又有牌子,現今咁樣嘅甜品先會吸引到人,買了四件晤同款攞回家,買完開嚟吃,基本上已經忘記本身蛋糕嘅名,晤緊要,最重要好食。

2018-04-11
紀念日
2018-03-13 2789 瀏覽
今天加完班想坐下來歇一歇。行到the one,估唔到商場內的Harlan’s 餅店有好抵的cake set! 這兒單買一件餅都$48,現在任選一款旦糕加熱飲才是$56!認真超值!這兒的旦糕琳琅滿目,造型十分精緻,價錢由$42-$48不等,有十二款可以選擇。在舉棋不定的情況下,店員推介這招牌旦糕給我:Sexy lady$48這旦糕很美,造型就像美腿和紅色傘裙子一像。那紅裙是糖皮造的,質地好硬,味道好甜。在朱古力花紋底下,就是軟滑朱古力慕絲。這慕絲帶有濃濃的朱古力味道,味道濃如朱古力漿,中間夾有一層白色酸酸地的cream,而底層則是朱古力海綿旦糕。幸好有那微酸白色忌廉點綴,否則真的十分甜膩。整體而言,這旦糕的味道是比較甜,有點似美式風味。檸檬薑茶:正呀!這杯茶十分好飲!這茶入口順滑,帶有少少香茅檸檬的味道,細味之下,還有少少回甘的天然甜味。正好平衡了朱古力旦糕的甜膩感覺。以$56可以在尖沙咀食到旦糕飲下嘢真的超值,下次還是點一些輕口味的旦糕再試試看。總括而言,性價比是高的。
今天加完班想坐下來歇一歇。
現在任選一款旦糕加熱飲才是$56!認真超值!

檸檬薑茶:

以$56可以在尖沙咀食到旦糕飲下嘢真的超值,

2018-03-11
2018-02-27 1523 瀏覽
一早訂定一個蛋糕,食完晚飯同好姊妹慶祝。原本每人人頭費$30元,不過每人叫杯飲品可以免。所以一人叫左一杯飲品,我杯Soda好好飲。蛋糕好好味,又吾會太甜,size又適中,勁啱我地4位 ladies.
2018-02-26
生日
2018-02-22 1277 瀏覽
響2012年既時候我已經收過呢個Sexy Lady既蛋糕, 味道係超出左我既expectation. 唔甜仲有好濃郁既Dark Chocolate味道,間中都會經過Shop食番件mini版.今次訂係因為3個搵食buddies中有2個都係2月壽星所以我就訂左呢個Sexy Lady俾其中一個, 一來好襯佢啦另一方面又真係好好味. 果然冇令到我失望真係好好味, 水準依然keep 到,係一樣咁香濃軟滑, 個陣dark chocolate既香滑真係令人唔可以忘記.另一個壽星係一個唔食朱古力既怪胎, 所以我order左呢個Violet Blue俾佢. 佢係比較鐘意酸酸地既蛋糕既. 呢個蛋糕係一個Mousse cake, 佢做到一層層layer既口感. 中間仲夾左一層梨在中間,好清新既感覺. 成件事好清新食落同Sexy lady 的感覺好唔一樣, violet blue係lite 好多. 兩個蛋糕都各有特色真係無敵呀!!!!

2018-02-21
生日
  • Sexy Lady
  • Violet Blue
2018-01-18 1161 瀏覽
之前在facebook 看到 Harlan's cake shop 聖誔推出的PINK HOUSE 便覺得很美, 很想擁有. 聖誔前夕便到cake shop 買了. 造型真的很美, 價錢又便宜, 第一次買了兩間pink house, 之後朋友看到我的很美, 又說想要一間, 最後共買了三間呢! 送給朋友, 她們也都大讚. 另外, 又買了那裏的馬卡龍來試. 店裏實在太多選擇, 真想全部味道也都買來試. 味道很好, 不會太甜, 有口感, 一次過和朋友一起吃完也都很滿足了. 另外一讚是店裏的盒子能讓馬卡龍保存得很好, 回家後全部馬卡龍也都完整無缺, 沒有裂開. 店裏的甜點也都做得不錯, 不但有造型吸引, 而且是味道可口, 不是只用來拍照呃like, 又睇得又食得的.

題外話/補充資料: 我發覺店的tea set 不錯, 一件cake + 一杯野飲也只是六十元左右. 值得一試.
2017-12-23
5 分鐘 (外賣自取)
聖誕節
  • sexy lady
  • macaron
2018-01-15 855 瀏覽
跟友人食完晚飯還早呢!甜品時間又到了!哈哈....咁樣食法,口中不停説減肥,實際做不到喔!每次都係食咗先講啦!難得名牌蛋糕店長期有蛋糕套餐,一件蛋糕加一杯飲品只五十多元,淨買一件蛋糕都要四十多元啦!套餐係抵啲嘅!檸檬柑橘乳酪慕絲蛋糕蛋黃的色澤好吸晴。味道帶酸好開胃,不會過甜膩,質感軟熟,飯後甜點之選。Cappuccino 咪以為cake shop只係蛋糕好味,咖啡亦ok㗎!要了一杯cappuccino, 奶泡滑溜,帶少許回甘,不錯。

檸檬柑橘乳酪慕絲蛋糕

Cappuccino

2018-01-11
$56 (宵夜)
2018-01-03 792 瀏覽
約左人未夠鐘,見到Harlan's 冇人就包場食件cake 飲杯啡佢地有個一人set, cake 加杯熱飲都只係$56好抵食!個伯爵榛子超驚喜我本身唔係太鍾意mousse 果d 口感但係佢d mousse 好挻身好實在earl grey 味又好濃好出earl grey mousse 外圍包住裡面係榛子蛋糕好好味!杯咖啡都算香,$56 個set 好超班咖喇另外買左件比朋友慶祝生日sexy lady朱古力蛋糕。。。。係甜到食唔到既。。。仲甜過個macaron~可一不可在
約左人未夠鐘,見到Harlan's 冇人
就包場食件cake 飲杯啡

好好味!

杯咖啡都算香,$56 個set 好超班咖喇
伯爵榛子mousse  cake

另外買左件比朋友慶祝生日
sexy lady朱古力蛋糕。。。。係甜到食唔到既。。。
仲甜過個macaron~
可一不可在

伯爵榛子mousse  cake
  • 伯爵榛子mousse  cake
2017-12-13 1193 瀏覽
今日行去The One , 見到4樓有間Cakeshop D蛋糕好精緻❤️ 決定都係試試 😚😚😚店員親切介紹下 , 原來有幾款係新出😱 仲要有三款Rilakkuma 蛋糕 🍰 好可愛😍唔講唔知 原來每日都做緊All Day Tea Set ☕️💲56 一件蛋糕🍰+一杯熱飲💲110 二件蛋糕🍰+二杯熱飲真係好平🤤🤤🤤🤤 放假黎食件蛋糕輕鬆下都抵不過我最後簡左一個超級優惠 @ Buy 3 get 1 Free 我最後簡左2款Rilakkuma + 2款New Cakes @ Passion for Chocolate & Violet Blue 4款當中 Uji Matcha 綠茶味好濃🍵 真係好適合一眾綠茶迷享用Passion For Chocolate 食落除左朱古力味外 仲帶有少少酸 + 脆脆做底餅 ! 一個字 正🤤有時間 不防經過The One 上去4樓睇下D蛋糕款😍試下Tea Set☕️☕️☕️🍰🍰🍰

💲56 一件蛋糕🍰+一杯熱飲
💲110 二件蛋糕🍰+二杯熱飲
真係好平🤤🤤🤤🤤 放假黎食件蛋糕輕鬆下都抵

有時間 不防經過The One 上去4樓睇下D蛋糕款😍
試下Tea Set☕️☕️☕️🍰🍰🍰
2017-12-09 1267 瀏覽
唔知其他人有無呢個諗法,生日蛋糕一定要有生日牌,而我就絕對認同,而且覺得更顯誠意!這陣子比較忙,沒有時間去訂蛋糕,於是臨急抱佛腳的決定即日購買,但尋覓了好多間都不能即日寫生日牌!直到Harlan’s cake shop打救左我!即時寫牌無難度!7點左右去到還有挺多12cm蛋糕款最後選擇了12cm Earl Grey Noisettes($245),生日牌(+$30),這份量4人吃剛剛好!呢個蛋糕無令我失望!mousse幼滑,伯爵茶味好濃郁,好清新既感覺,再配合上面棒子醬甜度適中,值得推介!

7點左右去到還有挺多12cm蛋糕款

2017-11-11 1335 瀏覽
誤打誤撞, 以為出了輕鬆小熊蛋糕, 到了店先知13/11先有。看到店內蛋糕好靚,有cake 及店員一筆一筆畫上的馬卡龍, 加上店做緊買3送1,便選擇4件cake .Sexy Lady(紅莓法國黑朱古力)-左上方外層黑朱古力 加內面紅莓醬, 酸酸地中和朱古力,無咁‘漏’Earl Grey Noisettes(伯爵茶榛子慕絲蛋糕)人口溶化, 食完口中充斥着濃濃的伯爵味Le Matcha(綠茶法國朱古力)-左下方朱古力味比較甜,如果中意食奶味些的綠茶甜品也不錯Yo Man Yellow (檸檬柑橘乳酪慕絲蛋糕)酸酸地,小清新之甜品

Sexy Lady(紅莓法國黑朱古力)-左上方
外層黑朱古力 加內面紅莓醬, 酸酸地中和朱古力,無咁‘漏’

人口溶化, 食完口中充斥着濃濃的伯爵味

Le Matcha(綠茶法國朱古力)-左下方
朱古力味比較甜,如果中意食奶味些的綠茶甜品也不錯

Yo Man Yellow (檸檬柑橘乳酪慕絲蛋糕)
酸酸地,小清新之甜品
2017-11-10