2017-01-04 470 瀏覽
第一次嚟呢間食放題,主要都係想食佢個團購賣点:原條蒲燒鳗魚!一開始先嚟個刺身,有三文魚、立魚、牡丹蝦、榮螺、帶子等等……我個人覺得牡丹蝦肉質夠鮮甜,又夠大隻,鐘意食生蝦嚟粉丝嚟講可以不断追加,帶子又滑,仲以為刺身食材都咁得,咁其他食品都應該唔差呱。叫咗個放題我必食既炸鷄軟骨佐啤酒啦,因為我只有2人食,都預咗份量少少哋,嚟到連同其他炸物一併用個碗仔奉上。芝麻鷄翼炸得唔係脆,個燒鷄皮可以一試,有少少脆!另外個賣点燒鳗鱼味道尚算合格,如果有一班朋友嚟食,個賣相應該幾壯觀,因為我得2人,所以一碟只有四小件。如果係鐘意食多類型既朋友應該會難滿足到佢哋,冇甜品、冇鍋類,天婦羅選擇少,炒菜類只有一款。總括嚟講我個人認為呢個食肆如果大家要求唔高都可以嚟食一次既。

芝麻鷄翼炸得唔係脆,個燒鷄皮可以一試,有少少脆!

2016-11-27
  • 蒲燒鰻魚
2016-11-27 604 瀏覽
半年前食響葫蘆真係驚為天人,刺身、熱食都好高質。今次見佢做團購,諗都唔諗,即買,仲叫埋親戚朋友食。點知中大伏。首先,冇左個好好味既鱈魚食,明明團購網話有的,我上次都有食。然係d刺身質素同上次比差好遠,冇三文魚腩。但都仲叫食得落口。火灸壽司既size全部係迷你版... 海膽手卷既海膽得弱弱一pat...熟食份量細到慘不忍到。牛肉粒得手指頭咁大、鰻魚切到細細,hea幾片俾你。最激氣係d炸物,油到濕pat pat,好得人驚。其實做到咁,不如唔好搞團購,自己做得唔gur,d客又食到一肚氣。
最激氣係d炸物,油到濕pat pat,好得人驚。
2016-11-16
2016-11-26 420 瀏覽
我們一行9人訂了這間。看見團購288。而家包加一225。諗住288既質素應該唔會點差掛。打去問。不用買直接給我們團購的價錢。訂了。去到。9個人要坐外面。無冷氣。先黎海膽手卷 - 份量少,唔新鮮。好難食刺身 - 三文魚好一般,算差。 蝦是唯一可以食的。 希靈魚叫50片黎10片。(9個人呀!)之後叫炸野。咩都放埋一碟上。亂七八糟。味道一般。到重點鰻魚任食。叫20份。黎20小片都無。一人都無一片。再叫80。服務員黑晒面話我地唔合理。食完先再叫。求其黎左3碟算。好我地好快食完再叫。又要等。8:15入座,9:30都未到先要埋單。一人都唔知有無食到3小片鰻魚。埋完單吹last order。食到火都黎。9個人根本未飽。焗住點其他野食。食完就走。以後都唔會再黎。收貴但係所有事都好差。食物,服務。食物種類超小。千祈唔好去試!!!
我們一行9人訂了這間。

去到。9個人要坐外面。無冷氣。

先黎海膽手卷 - 份量少,唔新鮮。好難食

刺身 - 三文魚好一般,算差。

蝦是唯一可以食的。

希靈魚叫50片黎10片。(9個人呀!)

之後叫炸野。咩都放埋一碟上。亂七八糟。

味道一般。

好我地好快食完再叫。又要等。

以後都唔會再黎。

收貴但係所有事都好差。食物,服務。

食物種類超小。

千祈唔好去試!!!
2016-11-19
2016-11-25 225 瀏覽
又食放題喇!今日嚟到,梗係要大擦一餐啦!唔好講咁多,即刻叫個刺身船先啦。我對刺身既要求就好簡單,就要夠新鮮,色水夠靚。呢度既 三文魚同蝦都新鮮甜美,帆立貝,吞拿魚都幾好。原條燒鰻魚就真係不得了,燒得香脆又熱辣辣原盅蒸紫薯仔,好得意係出面都未食過,軟綿綿又甜既紫薯最岩就係清蒸咁,甜味出晒黎飲品食物選擇都幾多,又唔會有漏單問題
原條燒鰻魚就真係不得了,燒得香脆又熱辣辣
飲品食物選擇都幾多,又唔會有漏單問題
2016-11-23 184 瀏覽
團購上寫明有嘅嘢都無,有欺騙成份。買團購時話明有銀雪魚、牛舌、海老天婦羅都無,所有嘅食物都係縮水迷你版,原條鰻魚得四粒手指尾頭一節咁細,連羊鞍都得條骨。。。。。嘢飲無乜選擇另外,侍應服務態度有待改善絕對不會再去食
另外,侍應服務態度有待改善
絕對不會再去食
2016-11-21 179 瀏覽
團購內容話有海膽和照燒銀雪魚,我同2個朋友訂左今晚去試,訂位時冇通知冇以上兩款主打食材,去到話海膽冇貨,而銀雪魚就冇做好內,我地3個即時無奈,但入左去都要食,羊架又冇貨,原條鰻魚就細條過隻食指又腥又梅,牛仔骨叫幾次4件,就比手指公咁大一舊骨比你,刺身一般貨色,重要切到又薄又細片得幾片咁比你,到2百幾放題又冇甜品,重要樣樣食物都冇,我已經食6至8點頭個輪都樣樣野冇,其實重貴左,lee個價格有好多放題食物多款好多,直頭覺得比人呃,做唔起團購就唔好做,咩都冇得食,又唔係平,介紹就介紹好多野食,去到咩都冇架
係團購網見到,每位計番200幾蚊,所以去試一試,自問對服務無要求,係香港都慣左,但我覺得我幫緊佢打工咁,d態度悔氣到。全程對佢地感覺好唔舒服,至於食物,老實說第一盤刺身是ok的,有冰底夠凍,不過有心理準備食物黎得超慢,之後刺身亦hea上了。重點要來了,係團購/係食評見到嘅相片,實在差天共地,是我去錯地方了嗎?首先飲品得三兩種,無鱈魚,無4色飯等等,海膽手卷得兩粒海膽,鰻魚係bb,已鐵定會向相關部門反映,大家去之前要有心理準備呀相只有一張,店員放低後就影,原汁原味
相只有一張,店員放低後就影,原汁原味
鰻魚bb
2016-11-18
團購
第一次覺得伏到要專登註冊打篇評論。我係yahoo團購左兩位,每人$168,食今日8:15果round。一去到已經覺得服務態度唔係幾好,食左半個鐘都冇已經話要埋單,每人要俾多$57, total $401。我淨係覺得佢既魚生同蕃薯係好食,其餘既野,例如:得姆指咁大既南瓜天婦羅,話原條點知得4舊仔既鰻魚,兩條八爪魚。。。全部都俾我感覺好小家好計較同冇誠意,hea做。佢所謂既焦點菜式如香橙鱈魚,咩沙津係完全冇提供;而海膽手卷更不如好評中有4-5舊,而係一pat好唔新鮮好似醬咁既野,一啖就冇哂。總括黎講優點:-刺身尚算新鮮,不過冇好評中擺得咁靚-蒸籠蕃薯有gimmick, 夠熱夠軟-地方乾淨,收碟效率快缺點:-服務態度完全唔得,好似命令啲客咁-野食黎得慢-野食(除左魚生同蕃薯)完!全!同好評/團購介紹既相不符-野食選擇小,加冇甜品揀-食8:15~10:30,但9:30就last order~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~如果收成200頭一個人,真係完全唔值。我食過一間富X, $178加一,唔使400都好過佢,態度好,質素同選擇reasonable。所以呢間真係大伏,冇下次
第一次覺得伏到要專登註冊打篇評論。

總括黎講

優點:
-刺身尚算新鮮,不過冇好評中擺得咁靚
-蒸籠蕃薯有gimmick, 夠熱夠軟
-地方乾淨,收碟效率快

缺點:
-服務態度完全唔得,好似命令啲客咁
-野食黎得慢
-野食(除左魚生同蕃薯)完!全!同好評/團購介紹既相不符
-野食選擇小,加冇甜品
-食8:15~10:30,但9:30就last order

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
如果收成200頭一個人,真係完全唔值。我食過一間富X, $178加一,唔使400都好過佢,態度好,質素同選擇reasonable。所以呢間真係大伏,冇下次。

我見到2006年啲食物相大多都唔錯,至少啲天婦羅大過姆指xd。有唔少中伏既人都指出我所講既野,希望呢間野唔好再自欺欺人同將貨就價,認真改善,尊重下啲食客同自己。
2016-11-18
2016-11-17 167 瀏覽
團購,係,又係團購出事。我未食過咁細嚿嘅鰻魚,切到咁細(爭在未切絲),咪鬼比客食丫嘛,又要做放題又要咁小家。款呢絕對唔多囉!我第一次食放題係可以試哂啲款!刺身又唔新鮮!熟食只有多春魚同炸雞皮好少少。總括嚟講未食過咁差嘅放題!完!
團購,係,又係團購出事。
。款呢絕對唔多囉!
我第一次食放題係可以試哂啲款!刺身又唔新鮮!
刺身
2016-11-17 129 瀏覽
與家人慶生,用yahoo團購百幾蚊,加埋服務費二百幾落樓一個人,算中價位。訂了位準時入場。說返食物,刺身件數多但切得比較細件,揚物炸得透冇油溢,爽脆。海膽手卷就太少海膽,飯帶酸幸好紫菜還脆,自加刺身內食都ok。總括而言,不買團購都可來食。
2016-11-16
2016-11-14 109 瀏覽
老板亦都係餐廳既主廚,樣樣野親力親為,食物既質素當然有有保證, 可惜餐廳既裝傷都偏簡單,無居酒屋既感覺,唯有靠食物搭救啦....就講一講幾款我鍾意食架啦香橙焗銀鱈魚 ,一向食開燒汁配燒銀鱈魚, 以為已經係銀鱈魚既最佳煮法, 但估唔到呢碟野癲覆了我既想法, 好refreshing既香橙酸酸甜甜,同銀鱈魚出奇地夾,而銀鱈魚亦都好嫩滑,好好食海膽手卷, 我好鐘意食海膽,見到佢有緊係即刻叫一個黎試下,每個手卷都有3大塊海膽,唔係一pat野咁, 所以睇到已經覺得好開胃, 海膽入口即溶,咸咸地又好鮮甜刺身盤,魚生擺到成朵花咁,勁靚,好有心思,仲要係俾魚腩既位置我地, 好肥美,入口即溶, 滿口都係油脂香, 其他刺身亦都好正, 帶子好鮮生,大大塊!炸雞翼, 呢款雞翼真係好岩我食, 佢唔係用吉到豬扒既炸粉, 而係用鷹粟粉?烤粉仲要落左鹽,食落又脆又咸香,好鍾意食!!係我細果時食過既味道, 第一次搵得返!而雞翼既肉唔會太肥,D肉都幾實淨,好味道!野飲方面,主要都係汽水,如果驚肥既人可以揀Watson's既雙效茶,去口中油膩一流

刺身,魚生擺到成朵花咁,勁靚,好有心思,仲要係俾魚腩既位置我地, 好肥美,入口即溶, 滿口都係油脂香, 其他刺身亦都好正, 帶子好鮮生,大大塊!

2016-07-25
2016-11-14 168 瀏覽
好失望既放題,係團購見到好似有幾多野咁又唔太貴就買左,六點零五分入到去,諗住即刻叫左海膽手卷黎食先,我以九秒九既速度迅速落單,點知轉個頭個待應話已經賣曬......有冇搞錯??五分鐘冇曬。好,咁我諗住食下其他野,但係團購見到既銀雪魚同櫻花魷魚係張點單紙上都冇。咁諗住叫兩條鰻魚黎食下啦,哇! 果兩條變左做兩格,真係未食過咁細既鰻魚,好失望...但都冇辦法,唯有繼續食,之後唔係漏單就係D貴少少既野冇曬,我黎食風? 刺身同其他野都普普通通,總之就係帶係興奮既心情而來,失望既身軀而走....
五分鐘冇曬。
2016-11-13
2016-11-14 144 瀏覽
很久沒寫食評, 看似很平的團購、幾千的成團紀錄及這裡的食評, 結果中伏已回, 食物質素很一般, 種類比普通市面上日式放題少很多, 吃了不夠一小時已無聊地數一下6張點菜紙上的食物種類包括燒物、沙律、刺身、壽司及手卷等共只有72款, 很多重覆的種類如雞翼、軟殼蟹、牛肉、雞皮、雞軟骨等, 不知是否張價就貨還是環保不想浪費食材, 除壽司刺身外每樣都很的式, 鰻魚切出來比小指還細但味道可以、牛柳粒好似碎屍案咁、海膽手卷上的海膽份量比茶匙份量還少、軟款蟹手卷的軟殼蟹只有突出來可見份量、內裡全是飯及好淋身紫菜、可憐的日本蕃薯仔竟然是蒸出來、海膽很明顯不是身鮮貨、赤貝及帶子沒味道, 後來尾段因為冇野好食狂吃支豆送汽水, 另沒什麼值得影既食才及影相既心情所以沒拍下來!!講好的名菜香橙焗銀雪魚去了那裡? 團購相片與實物相差太遠, 唔怪得有POST曾說可向海關投訴貨不對辦真心希望這店用心經營, 不要為了做團購破壞自己的品牌, 眼見太多做團購的非連鎖店好快倒閉
很久沒寫食評, 看似很平的團購、幾千的成團紀錄及這裡的食評, 結果中伏已回, 食物質素很一般, 種類比普通市面上日式放題少很多, 吃了不夠一小時已無聊地數一下6張點菜紙上的食物種類包括燒物、沙律、刺身壽司及手卷等共只有72款, 很多重覆的種類如雞翼、軟殼蟹、牛肉、雞皮、雞軟骨等, 不知是否張價就貨還是環保不想浪費食材, 除壽司刺身外每樣都很的式, 鰻魚切出來比小指還細但味道可以、牛柳粒好似碎屍案咁、海膽手卷上的海膽份量比茶匙份量還少、軟款蟹手卷的軟殼蟹只有突出來可見份量、內裡全是飯及好淋身紫菜、可憐的日本蕃薯仔竟然是蒸出來、海膽很明顯不是身鮮貨、赤貝及帶子沒味道
題外話/補充資料: 改善空間很多, 如果不是團購價錢($156+$48)絕不會去食
2016-11-12
團購
  • 三文魚刺身、櫻花蝦(細隻那款)、芝麻雞翼
~~~~~~~~請用小小時間睇,免得受氣又令到唔開心~~~~~~我地係雅虎團購到買既,買之前打電話問清問楚廣告寫到明任食海膽,原條鰻魚,咁就約左2016年11月13日8:15-10:30食,黎間野一開始入去時我地5個入去坐低果時都無咩問題發生,之後開始準備寫食D咩,佢地D wasabi有小小唔同出面其他地方D味,有小小怪咁都好啦,本身話任食既野,我去到海膽話已經無哂,之後鰻魚食左9點半左右又無埋,最令人火爆既人D服務態度差到,10:30完,9:30同我地講最後落單,咁我心諗你要我點落,落多定落少,之後成個鍾係到坐?之後佢地話係公司定既,咁我就叫佢搵經理同我地溝通,佢地職員同我講經理今日放假,我叫佢用公司電話打比經理等我同佢溝通,點知打都未打就同我講搵佢唔到,咁我諗你地決定唔到又要提早一個鍾前最後落單,我心諗我食咁多間未試過可以早一個鍾叫我地最後落單,仲要岩岩入坐海膽已經無哂,服務態度又差,價錢又貴,D野又唔係太多款同特別好食,我一生中食咁多間,最受氣,又最貴,最差係黎間,就算日後有免費抽獎抽中免費食我都唔會再去!!!

2016-11-13
2016-11-13 109 瀏覽
中學同學聚會班女話要食刺身,於是相約到響葫蘆,雖則L對生冷食品一般但食落特別係蝦同攜帶子都鮮甜,軟殼蟹手卷亦做得唔錯。飯既口感適中而蟹子沙律口感亦很清新。環境好坐得舒服,適合大班朋友一邊食一邊傾計。傾左成晚,派貼既派貼,湊住兩三個細路既大有人在,感到自己年紀真的不小了。

環境好坐得舒服,適合大班朋友一邊食一邊傾計。