2023年12月13日 (星期三) 6:00pm 26°C 店內裝潢以日本築地為主,樸實為本,中央設置大型卡位,窗戶前的則是組合式餐桌,感覺舒適、優閑,可以自成一角。 環境光亮整潔,餐具乾淨。 為慶祝家人生日及在香格里拉酒店渡假,故此特地挑選此餐廳用膳。 由於入住海景套房,購買外賣回去一邊欣賞維港夜景,一邊吃晚飯,賞心樂事。 外賣主餐牌 8 折 外賣盒、袋分別各收 HK$2 人數:2人 HK$319 不用排隊 粒粒刺身丼 - 本人第一次購買外賣,單看長形盒子以為份量不會多,但打開進食時,發現珍珠米被壓得實,鬆開後份量多,絕對夠飽肚。三文魚和吞拿魚等刺身軟滑,完全不凍硬,肉質新鮮,色澤亮麗。在外賣 8 折之下,價錢抵,質素穩定,不會將貨就價。【推介之選】❤❤❤ 麵豉湯 - 少許豆腐粒,味道正常。《 影 片 》:《 餐 牌 》:《 門 面 》:【 溫 馨 提 示 】:❶ 用自己手機點餐❷ 每款食品都是即叫即製❸ 接受電話訂座❹ 另收加一服務費❺ 外賣主餐牌 8 折

2023年12月13日 (星期三) 6:00pm 26°C

外賣主餐牌 8 折

外賣盒、袋分別各收 HK$2

人數:2人 HK$319

不用排隊

粒粒刺身丼

粒粒刺身 - 本人第一次購買外賣,單看長形盒子以為份量不會多,但打開進食時,發現珍珠米被壓得實,鬆開後份量多,絕對夠飽肚。三文魚和吞拿魚等刺身軟滑,完全不凍硬,肉質新鮮,色澤亮麗。在外賣 8 折之下,價錢抵,質素穩定,不會將貨就價。【推介之選】❤❤❤

麵豉湯

麵豉湯 - 少許豆腐粒,味道正常。

【 溫 馨 提 示 】:

用自己手機點餐

每款食品都是即叫即製

接受電話訂座

另收加一服務費

外賣主餐牌 8 折
2023-12-13
10 分鐘 (外賣自取)
聖誕節
粒粒刺身丼
今日心血來潮,點咗間位於尖沙咀嘅日式餐廳嘅「特選鰻魚便當」同「北海道便當」外賣,感覺好市民價,又有驚喜!🎉 鰻魚便當,肥美嘅鰻魚一楞又一楞,燒得外皮微焦香口,入面嘅肉質軟嫩,鰻魚汁甜甜地,滋味十足。而啲配菜像是豆腐沙律同玉子燒,都係滑溜溜,新鮮勁夠,食佢一口,真係開心到跳起😋。北海道便當就更加過癮,燘牛舌食落去唔會太韌,好有嚼勁。啲炸蝦天婦羅粒粒脆皮,伴隨住個酥炸聲,足以打動我個重口味。肥牛肉丼上面嘅牛肉滑溜,與米飯嘅絕配,真係食到停唔到口。簡直係宅家必備好選擇,下次一定要去佢哋店入面食,感受下更完整嘅日式風情!而家已經開始期待下一次嘅美食之旅啦!🍜🤤

2023-11-30 124 瀏覽
第一次黎食見啲set lunch 全部都唔貴$88 已經有個set包麵豉湯、汽水我叫左個雜錦魚生粒丼唔好睇少個碗細細但係滿滿的所以食到底其實都好飽魚生都好足料+新鮮每一啖都可以有魚生環境舒服地方闊落👍🏼
第一次黎食
魚生都好足料+新鮮
每一啖都可以有魚生
環境舒服地方闊落👍🏼
2023-11-30
🎏尖沙咀猶如置身日本魚市場的居酒屋🍣開關後尖沙咀總是很多人,這天決定在地鐵站直達的ISQUARE找餐廳,結果發現一家濃厚日本風設計裝修、食物cp值不錯的餐廳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🔸漁夫丼 $1xx 🌟7/10🔹三文魚籽吞拿魚蓉丼 $1xx 🌟7/10每次選刺身丼我都很糾結,因為想要吞拿魚蓉又想要其他刺身,這個漁夫丼完全滿足了我!油甘魚和三文魚刺身厚切又鮮甜,吞拿魚蓉口感綿密細滑,加上蟹籽搭配珍珠米飯真的是很OK!🉐可以回訪~(>﹏<)🖊️Food ⑦ Atm ⑧ Service ⑦ $$ ⑦ CP ⑦‪‪‪ꔛ‬持續地熱愛生活 @melofoodopia
🎏尖沙咀猶如置身日本魚市場的居酒屋🍣

🔸漁夫丼 $1xx 🌟7/10
🔹三文魚籽吞拿魚蓉丼 $1xx 🌟7/10
漁夫丼

‪‪‪ꔛ‬持續地熱愛生活 @melofoodopia
漁夫丼
2023年8月2日 (星期三) 6:30pm  33°C 店內裝潢以日本築地為主,樸實為本,中央設置大型卡位,窗戶前的則是組合式餐桌,感覺舒適、優閑,可以自成一角。 環境光亮整潔,餐具乾淨。 點餐方法:用自己手機掃瞄 QR code,直接傳送去廚房,捨棄傳統餐牌,變得更方便快捷,衛生可靠,值得一讚! 一個星期前經電話訂位 為慶祝本人生日及香格里拉酒店渡假,故此特地挑選此餐廳用膳。 人數:2人 HK$209 不用等位丼(Donburi)是日文漢字,是一種日式飯食,以大瓷碗盛載著白飯,飯上覆以各款食材。傳統丼包括:牛丼 - 烹煮牛肉與洋蔥後覆於飯面親子丼 - 以雞肉、蛋及洋蔥烹煮覆於飯面。豬扒丼 - 是將豬扒裹上麵包糠後,經油炸而成,油的高溫將肉汁鎖在肉內,混合洋蔥、雞蛋覆於飯面。 粒粒刺身丼 - 丼飯價錢跟上年一樣,沒有加價,實在非常難得。三文魚、吞拿魚、帶子及油甘魚全部厚切,新鮮光澤,肉質軟滑,鮮嫩甜美,三文魚籽和蟹籽卜卜脆,極具咬口,散發海洋氣息。刺身食材完全沒有冷凍感覺和雪藏味道,蟹柳和青瓜粒十分配合,爽口清涼。碗內的珍珠米壓得十分實,外表細細碗,但內裏充滿飯粒,在拌勻芥末及豉油

2023年8月2日 (星期三) 6:30pm  33°C

一個星期前經電話訂位

為慶祝本人生日及香格里拉酒店渡假,故此特地挑選此餐廳用膳。

人數:2人 HK$209

不用等位

傳統丼包括:

牛丼 - 烹煮牛肉與洋蔥後覆於飯面

親子丼 - 以雞肉、蛋及洋蔥烹煮覆於飯面。

粒粒刺身丼

粒粒刺身 - 丼飯價錢跟上年一樣,沒有加價,實在非常難得。三文魚、吞拿魚、帶子及油甘魚全部厚切,新鮮光澤,肉質軟滑,鮮嫩甜美,三文魚籽和蟹籽卜卜脆,極具咬口,散發海洋氣息。刺身食材完全沒有冷凍感覺和雪藏味道,蟹柳和青瓜粒十分配合,爽口清涼。碗內的珍珠米壓得十分實,外表細細碗,但內裏充滿飯粒,在拌勻芥末及豉油後進食,鮮味提昇。今年竟然沒有提供酸薑。【推介之選】❤❤❤

麵豉湯

麵豉湯 - 冬瓜粒消暑,昆布滑溜爽口,鹹度適中。

《 環 境 》:

另收加一服務費
2023-08-02
生日
2023-08-07 306 瀏覽
同朋友去試lunch set,食左個滑蛋吉列豬排丼(連加一要$110),味道好港式,豬排好似冇炸過咁,蛋冇蛋香,唯一只係份量夠大。而朋友叫左魚生丼,份量細到好似白飯碗咁。總括而言,質素唔太對得住呢個價位。

2023-07-17 384 瀏覽
位於尖沙咀市中心嘅iSquare,要搵食不容易,多人有價錢不菲,第一次試錦丼,set lunch 價錢大眾化,食物質素也不俗。朋友叫嘅牛肉豆腐煲,以為好辣,點知甜甜地,辣辣地,超好味(可惜冇影相),而我嘅韓國豬肉飯,竟然係我最愛的鍋飯擺設,靚,好味!買單每人都不用$80 ,仲包汽水。因為可以book位,所以不用排隊等位。二店內的裝修,非常日本風,有很重居酒屋的味道,有長枱,有卡位,非常合適快食,慢食的顧客。雖然店員的數量較少,但係回應迅速!會再幫襯!
2023-06-24 376 瀏覽
去iSQUARE睇戲,隔離有間日本餐廳,門口同入面裝修好似去左日本居酒屋,地方環境好靚好舒服。餐牌上有二人餐可以選擇,見份量太多食唔哂,所以一人叫左一個午餐。魚蓉沙律便當刺生厚切有甜蝦、油甘魚、三文魚各二件,魚腩蓉飯只有一層薄薄魚腩蓉,感覺有少少失望,還有一份蔬菜、一份中華沙律,刺身午餐包味噌湯。錦•壽司定食三文魚、油甘魚、左口、甜蝦、魚蓉各一件、太卷兩件。刺身薄切,壽司飯醋味不夠,味噌湯比較淡,定食份量比較少不夠飽,其實個餐可以加二十蚊有一碗烏冬,如果我叫埋烏冬食就啱啱好。

魚蓉沙律便當

錦•壽司定食

2023-06-22
2023-06-19 228 瀏覽
😂講真喺一個商場存在咁耐都真係唔係啲咩容易嘅事仲要其實日本野真係一街都係,冇返咁上下都好難做得住🥹呢間野我好記得第一次去食嘅時候係iphone 3Gs出嗰年我揸住呀媽部新iphone喺度玩種菇菇🍄🍄😂十幾年之後仲存在真係一啲都唔容易😎🐟刺身飯雖然個白飯嘅量真係唔係太夠我飽,但係個刺身真係不得了🤩🍣🍣個刺身真係又厚身又新鮮個油花又香🤩個油甘魚特別鮮味🍣食落去個甘香仲越食越甜越來越舒服🤩🍣個吞拿魚蓉同個飯仲要超級咁夾🤩成碗野眨個眼又冇左😋🐟鰻魚飯呢個鰻魚飯個味道真係好過唔少專門店又肥美又有入口即溶再有返個油香出嚟個汁濃厚得嚟唔會太甜仲食到少少個燒烤味越咬個鰻魚油脂同啲飯就越融為一體真係一絕😎🐟餃子好傳統嘅日本餃子,姐係十幾年前會喺味千拉麵搵到嗰款不過當然個用料選材好過味千好多啦熱辣辣上枱外脆內軟舒舒服服😎😋肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #hongkong #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #japanesefood
😂講真喺一個商場存在咁耐都真係唔係啲咩容易嘅事
仲要其實日本野真係一街都係,冇返咁上下都好難做得住🥹
呢間野我好記得第一次去食嘅時候係iphone 3Gs出嗰年
我揸住呀媽部新iphone喺度玩種菇菇🍄🍄😂
十幾年之後仲存在真係一啲都唔容易😎

🐟刺身
雖然個白飯嘅量真係唔係太夠我飽,但係個刺身真係不得了🤩🍣
🍣個刺身真係又厚身又新鮮個油花又香🤩個油甘魚特別鮮味

個汁濃厚得嚟唔會太甜仲食到少少個燒烤味
越咬個鰻魚油脂同啲飯就越融為一體
真係一絕😎

🐟餃子
好傳統嘅日本餃子,姐係十幾年前會喺味千拉麵搵到嗰款
不過當然個用料選材好過味千好多啦
熱辣辣上枱外脆內軟舒舒服服😎😋

肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分

#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #hongkong #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #japanesefood #sushi #sashimi #eel #eelrice #dumpling #刺身 #壽司飯 #鰻魚 #鰻魚飯 #日本料理 #日本菜 #umai #旨い
2023-05-21 1080 瀏覽
喺附近做完嘢唔知食乜好,因為趕時間入咗嚟尖沙咀搵食! iSquare入面應該有啲性價比正常嘅餐廳,所以就入嚟望望!雖然星期六尖沙咀街道上好多人,但係餐廳入面又唔會好多人完全唔使排隊!不過今日嚟咗呢間日本舖頭,雖然客人數量唔多,但係佢哋嘅服務速度都係比較慢因為天氣熱想食日本嘢,呢度係自助落單雖然有圖有真相,不過有啲難搵餐牌上面見到嘅食物餐牌都有午市set或者散叫如果今餐就有更一碗麻麻哋質素嘅麵豉湯呢度嘅丼飯個碗好細,不過材料幾新鮮幾豐盛!雖然睇佢個飯係好少,不過佢刺身嘅份量其實同平時嗰啲差唔多,因為平時嗰啲會加好多配料同埋不會鋪滿成個面質素好新鮮加咗份秋葵,都有成九條!新鮮唔會有咋,幾抵食日本舖頭來講鹽燒珍寶帆立貝好好味!帶子真係好大件!呢度$68 ,可以揀味道,我揀咗黑松露同埋海膽味兩款都係我最愛,海膽好味,黑松露亦都好香飯唔會太大,作了厚身髮蠟杯好好味!因為好鍾意食飯立貝,所以刺身亦都加咗一份一份有五粒,再加一份甜蝦有五隻,兩個都好閃焰口肉一向相機食先嘅我發現原來唔記得咗影個海鮮喎!海鮮鍋百幾蚊有啲菜,兩隻蝦,兩隻帆立貝,一少見豆腐,兩隻廣島蠔同埋兩片油甘魚因為我個人來講唔係特別鍾意
餐牌都有午市set或者散叫
如果今餐就有更一碗麻麻哋質素嘅麵豉湯
質素好新鮮
加咗份秋葵,都有成九條!新鮮唔會有咋,幾抵食日本舖頭來講
兩款都係我最愛,海膽好味,黑松露亦都好香
一份有五粒,再加一份甜蝦有五隻,兩個都好閃焰口肉
因為我個人來講唔係特別鍾意食油甘魚,所以呢個就唔評論!但係應該新鮮嘅,肉都不會太肥
其他海鮮係講整體質素一睇其實都係一半,上枱已經睇得出,冇乜鮮味,蠔亦都係沒有味道
唔緊要啦佢呢個價錢呢個份量應該都係比呢個質素🤣🤣底下仲有啲粗粉絲!

整餐食得幾滿足,本來沒有太大期望,但係覺得佢呢度嘅刺身又幾出色喎

環境也不錯,但係服務效率同質素就麻麻哋,想Chan等咗好耐要三催四請,同埋好難嗌人過嚟
本人於29-01-2023 (年初八)於錦丼進食後付款時,方被告之“憑即日戲票惠顧可享8折”的優惠不能使用。然而店舖外仍貼有相關優惠資訊,且並沒有告示/相關字樣告之優惠暫停,可於附件查看當時所拍攝的相片(同時可見圖中的“下午茶”優惠上貼有“暫停”字樣)。首先,當日是年初八,一般情況下也不會聯想到有優惠會因“在新年期間”而不適用;其次,進餐廳前有目賭下午茶的優惠上貼有暫停,即可理解作如有優惠暫停,餐廳會貼出告示,對吧?綜上所述,當日進餐廳時我們沒有特別詢問“持有戲票有八折”的優惠是否可用也合乎情理吧?然則,在結賬時竟被告知優惠暫停,還不斷被怪責為何進餐廳前沒有詢問。。。作為長期顧客,遇到此等情形和服務態度,甚感不公。事後先貼反暫停字樣上去。。。請問如此安排是否欠妥?且對顧客有不公之嫌?send 左email 詢問佢公司,依家都仲未覆(PS. 一月尾到依家用左個幾月都未post到,已經上載左原圖,openrice 只係不斷彈,不斷叫我post原圖,問又唔覆/好耐先覆/覆同一樣野。。。啲客服垃圾到。。。係咪劣質AI黎)

2023-01-29
2022年7月27日 (星期三) 6:15pm 35°C 店內裝潢以日本築地為主,樸實為本,中央設置大型卡位,窗戶前的則是組合式餐桌,感覺舒適、優閑,可以自成一角。 環境光亮整潔,餐具乾淨。 因為新冠狀肺炎疫情影響,入店前必須量度體溫。點餐方法亦改用自己手機,直接傳送去廚房,捨棄傳統餐牌,變得更方便快捷,衛生可靠,值得一讚! 一個星期前經電話訂位 為慶祝本人生日及半島酒店渡假,故此特地挑選此餐廳用膳。 人數:2人 HK$209 不用等位 粒粒刺身丼 - 無論賣相、味道和價錢,都跟上年一模一樣,水準完全無變,保持穩定。三文魚、油甘魚、吞拿魚均肉質軟綿,厚切新鮮,三文魚籽和蟹籽極具咬口,卜卜脆,充滿海洋味道。整體來說,丼飯使人感覺滋味無窮,如果可以再大碗一些會更滿足。【推介之選】❤❤❤ 麵豉湯 - 鹹味適中。《 影 片 》:《 門 面 》:《 餐 牌 》:

2022年7月27日 (星期三) 6:15pm 35°C

一個星期前經電話訂位

為慶祝本人生日及半島酒店渡假,故此特地挑選此餐廳用膳。

人數:2人 HK$209

不用等位

粒粒刺身丼

粒粒刺身 - 無論賣相、味道和價錢,都跟上年一模一樣,水準完全無變,保持穩定。三文魚、油甘魚、吞拿魚均肉質軟綿,厚切新鮮,三文魚籽和蟹籽極具咬口,卜卜脆,充滿海洋味道。整體來說,丼飯使人感覺滋味無窮,如果可以再大碗一些會更滿足。【推介之選】❤❤❤

麵豉湯

麵豉湯 - 鹹味適中。

2022-07-27
生日
2022-07-12 1769 瀏覽
遲收工去咗隔離iSquare食夜晚飯!! 餐廳內裝修真係好靚㗎 真係似去咗東京一轉 🎏🥢錦丼🐚($160)賣相相當吸引🥰 視覺上勁細碗 但係最尾都係食得飽嘅🤣 最有驚喜係海膽完全唔腥 三文魚籽都好驚海水味🤟🏻其他魚刺身切得唔算厚 新鮮但係味道就一般般~ 壽司飯最底有少少爛影響口感🫠 另外仲跟一碗普通嘅麵豉湯🥣🥢極上黑鮪卷(6件) 🍙($78)卷物隔離有幾滴水影響左觀感😵‍💫 䓤吞拿魚唔係特別肥美 中間包住青瓜幾爽脆 但係未話去到好食😗 其實除翻開都幾貴 唔係為咗試都唔會嗌囉💸💸overall: 食物質素較普通 不過老實講唔抵食🥵 短期內未必有下次嚕…🙉

🥢錦丼🐚($160)

🥢極上黑鮪卷(6件) 🍙($78)

錦丼🐚
極上黑鮪卷(6件) 🍙
2022-07-11
2022-06-10 1601 瀏覽
餐廳裝修唔錯,地方乾淨食物款式都幾多選擇我點了燒牛舌,吉列豬扒蛋飯,大拖羅丼另加甜蝦海膽牛舌好好味如果再厚少少就更加好吉列豬扒蛋飯非常之普通,建議唔好嗌(相都費事影)大拖羅丼幾唔錯服務方面, 職員不斷自動斟水,亦好有禮貌
餐廳裝修唔錯,地方乾淨
食物款式都幾多選擇
我點了燒牛舌,吉列豬扒蛋飯,大拖羅丼另加甜蝦海膽
牛舌好好味如果再厚少少就更加好
吉列豬扒蛋飯非常之普通,建議唔好嗌(相都費事影)
大拖羅丼幾唔錯
服務方面, 職員不斷自動斟水,亦好有禮貌
2022-05-15 1540 瀏覽
同fd行尖沙咀,夜晚想食日式野😂fd之前食過呢間所以就走入去食。個陣未太餓所以就叫左個沙律同蕃茄。兩樣野都好食,唔差嘅( ´▽` )ノ個蕃茄加埋芝麻醬好好食😋但個價錢我就覺得貴左少少,性價比唔高!都係食下午茶抵啲