餐廳: 柏景餐廳
資訊:

2024-01-03 736 瀏覽
朋友!跟我講嘅詞彙嚟形容,今次喺酒店嘅餐廳食泰菜既體驗真係正!🤤 泰式青木瓜沙律嘅酸酸甜甜嚟個開門紅,緊接住椰子雞湯舌尖都係椰香四溢,伴住嗰啲滑嫩雞肉同新鮮磨菇,真係好夠晒哂飽。講到熱盤,青咖喱雞嗰個醬汁真係正到不得了,夠香辣得嚟唔會太過!黃咖喱牛肉喺辣度上面收得啱啱好,肉又腍,你話幾好?👌唔可以唔提泰式魚餅同蝦餅,係咁彈牙有嚼頭,同埋嗰個烤豬頸肉加糯米飯,哇,入口即溶,幾滋味!燒菠蘿嗰陣,串燒入面嘅菠蘿香甜得嚟帶點炭香,一口接一口停唔到手啊!🍍甜品枱上椰汁西米糕、班蘭千層糕,食落好過癮,清新不膩。而榴槤撻,香濃到令人忍唔住要再有多幾件!正呀!言歸正傳,餐廳嘅擺設同氣氛都寫意,對住啲色香味俱全嘅泰美食,諗住一家大細嚟一轉,真係迫不及待要預埋下次再黎。而家個肚已經係幸福滿載,隨時都可以話係今晚最巴閉!💯

2023-01-13 4731 瀏覽
價格偏貴 不過東西大致上都很好吃很久沒有來吃了 東西差不多就是那個樣子印象最深刻的大概就是湯品了吧尤其是那個牛肉湯 真的很好喝🤣🤣🤣我覺得我可以把整個湯打包喝光光沒有問題(雖然大概知道吃到飽的湯應該是粉調出來的)另外海鮮煲也很可以 之前就有看到推薦說去海港一定要吃的餐點之一所以這次吃有特別點來享用不得不說真的很好喝👍👍最後要推薦的是可以自己製作的珍珠奶茶會想喝看看是因為聽到有小朋友在喊說很好喝自己也來一杯發現還真的很好喝 珍珠也很Q彈 推薦一波👍
價格偏貴 不過東西大致上都很好吃
最後要推薦的是可以自己製作的珍珠奶茶
會想喝看看是因為聽到有小朋友在喊說很好喝
自己也來一杯發現還真的很好喝 珍珠也很Q彈 推薦一波👍
2022-08-01 8633 瀏覽
難得去到Royal Pacific嘅Cafe on the PARK,今次試足唔同嘅野食。首先try左肉類,當然無令我失望。肉類分別有牛、豬、羊同雞,四種肉類都用左唔同嘅煮法整成,各有千秋。然後就又試左刺身。意外地,今次刺身嘅水準唔錯,三文魚同其他魚類質素中上,唔會有太多根。另外亦都有唔同嘅海鮮選擇,包括最多人鍾意嘅蝦、蜆、琵琶蝦,etc。用料都非常新鮮。至於飲品方面都有齊基本嘅野飲。甜品都有好多唔同種類,包括pancake,雪糕,etc。整體黎講, 今次自助餐食水準屬於中上, 而且價錢合理,好合適大家去try try。
2021-11-26
Unlimited refill 無限添食下午茶🍰📍Café on the PARK - 2/F, Hotel Wing, Royal Pacific Hotel, 33 Canton Road, Tsim Sha Tsui💰$228 for one味道還好正正常常呢個價錢算係咁仲要有得無限refill😆不過其實食曬一set都已經好飽推介紅豆綠茶卷同迷你漢堡包👍服務態度不錯 會主動行過嚟問你使唔使refill 十分細心環境舒適 適合同朋友傾吓計
Unlimited refill 無限添食下午茶🍰

推介紅豆綠茶卷同迷你漢堡包👍
服務態度不錯 會主動行過嚟問你使唔使refill 十分細心
環境舒適 適合同朋友傾吓計
2022-02-28 5043 瀏覽
🏷Royal Pacific hotel tea set之前換AsiaMiles試左個下午茶set😝✨賣相真係100分😍我自己一個食所以都覺得ok😛等左一陣三層架就到左 有講可以無限refill 望落去係6細件 實際12款一個人食完已經好飽🤤🌸最好食竟然係牛油同提子Scone🥰好綿滑而且好香牛油味!!唔會叉入去然後成個散左😛非常濃厚 個人覺得配合個自家柑橘果醬超好食~松露牛肉漢堡個麵包係稍微焗過都好香🤤成個漢堡好迷你 牛肉放入口依然係暖🥰相反甜品有少少失望💦榛子朱古力慕絲都好香濃朱古力味好creamy,燉蛋泡芙就覺得唔係好夾...焗富士蘋果芝士蛋糕食落去只有甜味無🍏香味 雖然平時鍾意食甜品但係覺得真係比較甜好一般🥲最後配杯☕坐下慢活左幾個鐘都算唔錯🌸
🏷Royal Pacific hotel tea set
之前換AsiaMiles試左個下午茶set😝✨
賣相真係100分😍

最後配杯☕坐下慢活左幾個鐘都算唔錯🌸
Tea Set
題外話/補充資料: 實際因為酒店轉左下午茶set 所以當日全部人都調左去平時食自助餐嘅柏景餐廳食💦 (因為實際望出去個景都差幾多 同餐廳做完午市buffet大部分員工都忙住清潔 所以當日其他人都多少有不滿)
2022-01-07 4760 瀏覽
家人生日買一送一,趕在停晩市前去食自助晚餐。熱食較豐富,有煮海鮮,有帶子,但螺唔係好熟;羊腩煲okay; 芝士龍蝦頭輪有些肉,次輪只食到膏和蟹子。橋底炒蝦唔係好入味,次輪炒細龍蝦蚶。牛大力燉湯頭輪幾苦,但沒有藥材味道。有片皮鴨okay。sushi don 唔錯,三文魚和谷拿魚剌身okay, 但冰鎮海鮮唔得,蜆有沙和碎殻。玼把蝦刺身和風乾火腿要問師傅才帶出來俾你,有些小家氣。以前有點心而家都無咗。搖鈴有油甘魚剌身一般,之後有煎鴨肝幾脆口。甜品渣咋無用豆唔係好正宗,蛋糕缺少傳統一件件的蛋糕。最受歡迎是疏乎厘pancake, 雪白彈身。送的紅酒幾辣口麻麻,生日蛋糕也細咗。有生日會員就抵,但質素比上年食自助午餐也差了。

2022-01-06
$345.4 (晚餐)
話說生日優惠唔好浪費,之前找到11月生日的朋友已吃了一次自助餐,這裡也是生日有特別優惠,這朋友很高興又可有借口跟我們一起食多次。不過六人中,有一位最近做了小手術,暫停一次,另一位下次才加入,所以我們這次只有5 人咋!近排食自助餐的酒店,大都爆滿,真是需要預早訂位。朋友是這裡會員,生日月有買一送一優惠,重有免費生日蛋糕送,食唔落還可取走,入會不用入會費,超值!一入門口便看到海鮮冷盤區,旁邊是沙律區,順著是壽司區,灼物敦湯,煎炸食物,薄餅,熱熏區,扒類,最後是飲品區,原來甜品區在海鮮區對面,另外自成一角。海鮮冷盤區有(大扇貝,凍蝦,青口,蜆)由侍應分配...沒有長腳蟹,也沒有生蠔。(大扇貝)乾淨,彈牙,少許鮮味。(凍蝦)外貌很新鮮吸引,肉扎實,但沒有鮮甜味,大家吃了一轉沒再取。通常自助餐有扒剧的,今天變為應節的火雞...大家有點失望,食了一轉便沒有再取。沙律正正常常。壽司區吸引是(自點壽司飯)師傅按我們揀選的食物舖上飯面,記得要少飯,ok 唔錯。(敦湯)有兩款,前一款無晒,我飲的花旗參雪梨瘦肉,減一點鹹會更好味。(叻沙)不過不失。有應節的得意公仔造型甜品,也可以,有些甜點沒有熱著,例如糖水

沙律正正常常。

壽司區吸引是(自點壽司飯)

師傅按我們揀選的食物舖上飯面,記得要少飯,ok 唔錯。

(叻沙)不過不失。

有應節的得意公仔造型甜品,也可以,有些甜點沒有熱著,例如糖水,沒有取呢!

飲品區多選擇,罐裝,熱飲機,好像還有玫瑰紅棗茶呢。

漏了:會員生日有兩杯酒送,有紅酒或白酒選擇。
侍應很好,給我們分了單,75折的$238.5/位,會員$372/2位。
2021-11-25
用生日優惠,   正價($658) 買一送一, 埋單連加一,  合共$723.8(即係每人362蚊). 食物大致上同之前嗰位在12月24日用餐嘅朋友,   係一模一樣.  冇變過. 長腳蟹冇!   生蠔冇!   麵包蟹冇!只有啲唔好食嘅琵琶蝦同埋蟹!  啲蟹冇乜肉,  而且冇膏!   我完全唔想食!  估唔到而家食自助餐,  呢三樣嘢, 是但一樣,  都可以冇! 真係極度超失望!!龍蝦是芝士焗,  熟食,   味道好一般,   冇乜蝦味,   而且冇膏. 其他刺身,  甚至乎新鮮劏嘅,  都係冇味, 好似食嚿塑膠咁! 肉類只得燒牛肉,    冇羊肉,   另外有一個類似喬巴既野, 好似話係雞肉,  試咗少少,  味道好一般.  蘑菇湯又係冇味,  唯一一樣可以讚下, 就係啲中式燉湯,幾好味,  我飲咗兩碗.熟食方面,  糯米飯又係冇味,  羊腩煲水汪汪咁,  睇見都唔多想食,   有啲其他菜炒豬肉,  火雞片.  都冇食到,  最離譜是炸魚皮都擺埋上碟當作一樣熱盤.鵝肝食咗一嚿, 好多油, 一嚿就算啦.    其他嘢,  可睇返12月24日用餐嘅朋友的一篇文章,  因為基本上的食物是完
長腳蟹冇!
 生蠔冇!
 麵包蟹冇!

鵝肝食咗一嚿, 好多油, 一嚿就算啦.    其他嘢,  可睇返12月24日用餐嘅朋友的一篇文章,  因為基本上的食物是完全一樣.
以我嚟講,    啲食物質素及味道就真係中下水準,     CP值極低. 咁嘅價錢, 我去馬可孛羅食, 好過佢.
生日優惠送一個半磅蛋糕, 可以拿走,  個蛋糕都幾好食嘅,   我諗都值70蚊.
生日優惠送兩杯酒精類飲品,   不過我哋唔飲酒,   所以冇要.
仲有,    如果你得兩個人,    d兩人枱係會擺喺好遠,   .........行出去攞嘢食好鬼遠, 當有特別嘢出 ( e.g. 新鮮劏刺身)  會搖鈴通知,     但出到去已經排哂大隊!
琵琶蝦及蟹
青口及蜆
生劏魚生
題外話/補充資料: 生日優惠, Sino club 會員, 生日當月, 買一送一
2021-12-28
  • 中式燉湯
2021-12-24 2066 瀏覽
又是媽媽的生日了,因為媽媽的生日接近聖誕節所以揾餐廳比較麻煩。正好OpenRice 訂位23號有位所以決定柏景餐廳。以前來中港城主要答船去澳門游玩,之前並無來過柏景餐廳所以有點期待。入到去首先係甜品區,選擇唔係特別多,但我本身不愛甜食無咩所謂之後就係凍肉和海鮮,有琵琶蝦和凍蝦,青口和蜆等等……但無生蠔和長腳蟹十分失望(龍蝦熱食不在凍海鮮區)熱食方面有中東烤肉(味道唔錯)中式燉湯火雞和燒牛肉,芝士焗龍蝦就要等,但都算快至於香煎鵝肝接近20:00至有,而且比較油膩食了一件無食了另外刺身方面除了三文魚和吞拿魚外差唔多19:30左右(時間計得唔太清楚)仲有切全條油甘魚表演至於飲品方面氣水果汁任飲,至於酒精另外加錢服務方面員工亦都幾有禮貌,收碟方面都幾快,而且除了OpenRice 優惠滿60歲又有長者優惠所以十分抵食評分:80評語:十分抵食嘅餐廳,尖沙咀接近聖誕節但唔使600蚊都好少有(折扣後)但食物方面多少扣分,燒牛肉第一次比較乾無咩肉汁,煎鵝肝出得太夜都差唔多食飽,海鮮又無長腳蟹琵琶蝦亦都無咩鮮味等等,睇過其他食評應該剛好唔合胃口,非戰之罪也(之前好似有長腳蟹)

至於飲品方面氣水果汁任飲,至於酒精另外加錢

評分:80
(之前好似有長腳蟹)
2021-12-23
  • 芝士焗龍蝦
2021-12-23 1775 瀏覽
今晚同同事食飯,去了柏景食dinner buffet,有7折好抵,折完之後不用500元海鮮有琵琶蝦,青口,螺,蝦,蜆。海鮮算新鮮的,蝦爽口,青口螺蜆也鮮甜呀。仲有pama ham磨菇湯好好味,有粒粒磨菇,好香,忌廉味不重。我鍾意呀。熟食有黃金炸魚片,估不到咁好味,夠香脆同熱住的,所以唔會淋,燒牛扒淋身,BBQ區有燒三文魚鮫,菠蘿也好好味。刺身試了甜蝦及八爪魚,好味新鮮。燒菠蘿好juicy好正,有火雞添,pizza及雞翼DO好味。即溶芝士加薄餅,芝士好濃味,好咸香,即燒龍蝦啖啖肉好味。即煎鵝肝,好正的呀,如果入面可以再淋d仲正。Morenpick雪糕,有好幾款口味,我食左士多啤梨同雲尼拿。好滑好味。

磨菇湯好好味,有粒粒磨菇,好香,忌廉味不重。我鍾意呀。

刺身試了甜蝦及八爪魚,好味新鮮。

即溶芝士加薄餅,芝士好濃味,好咸香,即燒龍蝦啖啖肉好味。

即煎鵝肝,好正的呀,如果入面可以再淋d仲正。

2021-11-25
2021-12-22 1060 瀏覽
食物質素麻麻地- 牛排太乾(基本所有肉都乾)(肉質麻麻)- 海鮮唔夠海鮮味- 甜品選擇少、味道一般- 粟米湯唔夠粟米味- 食物嘅選擇都少 Management 方面- 人流管制做得麻麻- 檯set得太密(可以清楚聽到隔離檯講緊 咩) - 有D檯太舊(會搖黎搖去)服務態度方面不過不失總括而言,唔係呢個價錢有嘅質素
食物質素麻麻地
- 牛排太乾(基本所有肉都乾)(肉質麻麻)
- 海鮮唔夠海鮮味
- 甜品選擇少、味道一般
- 粟米湯唔夠粟米味
- 食物嘅選擇都少

Management 方面
- 人流管制做得麻麻
- 檯set得太密(可以清楚聽到隔離檯講緊 咩)
- 有D檯太舊(會搖黎搖去)

服務態度方面不過不失

總括而言,唔係呢個價錢有嘅質素
2021-12-13 1812 瀏覽
放假星期日和家人去皇家太平洋酒店食週末自助午餐, 喜歡它有兩小時免費泊車。長腳蟹,海蝦,魚生冷盤,熱葷,車仔麵,沙律甜品 ... 都算不俗,冇大驚喜!但環境寬敞舒適,食物提供頗衛生,仲有三款不俗的香檳助戰,值得加分👍👍👍其實最大賣點係酒店级質素 大衆化價錢 回本極易, 最啱情侶拍拖, 唔需要洗咁多錢!或三五知己 一路食, 一路吹吓水! 食足三小時, 好充實😆 。 在酒店的官方網站預定有65折至85折, 設成人丶小童和長者價格。
2021-12-01 2109 瀏覽
剛剛去試過!食材質量多也不差。熱食冷盤甜點都可以。供應時間不停。壽司部份差D。服務也很好飲料也好。不明白使用方法也有職員提示。只是選擇的種類不多!糯米飯是一口過。不多也考慮到不浪費同不會太飽。湯水麻麻。不錯選擇
2021-11-13 3547 瀏覽
睇返六月七月啲食評,好多野食喎,但今日完全兩回事。見啲人有龍蝦/ 切牛肉/ 長腳蟹? 咪玩啦,食到一點度見到大航假期團友到,真係193 話齋,知我咩料啦,就係團餐既料囉...所以所有貴野唔會有架啦,切牛肉? 脆味燒腩仔就有,好味既,脆既,正正常常燒肉囉...海鮮,六七月有白灼蝦喎,而家? 有完全無肉但有腥味既瀨尿蝦,真係無肉架,咬兩啖放棄。生蠔?  團餐級數點會有呀? 食青口啦..食帶子啦... 不過啲顏色全部望落都唔吸引架...剌身有三文魚/ 魷魚/ 吞拿魚(? 唔太記得)/ 蟹....... 柳........ 壽司有海葡萄,不過賣相係... 是但pat 少少上去咁,所以無食.....西湯係南瓜湯,正常味,中湯係燉湯,黑麻麻,連個湯係咩名都唔寫,所以無飲... 環境仲正,回到疫情前,無膠板兩張枱中間隔半米都無,枱面無搓手液,如果想營造疫情前氛圍,不如連口罩套都唔好擺啦?唔知係我黑仔定點? 佢係有人收碟既,但我張枱有大半啲碟都係要我拎出去..... 咁既服務? 真係酒店黎?朋友生日買一送一所以去,有半磅生日蛋糕,啲蛋糕同一時間出,差唔多枱枱都係生日先黎,跟住我見侍應開始幫客pack
睇返六月七月啲食評,好多野食喎,但今日完全兩回事。

朋友生日買一送一所以去,有半磅生日蛋糕,啲蛋糕同一時間出,差唔多枱枱都係生日先黎,跟住我見侍應開始幫客pack 蛋糕,個個蛋糕同一個樣,大家又吹candle 又拎黎影相,跟住又 batch processing 咁pack,你估佢地認唔認得邊個cake 邊張table 呢可? 我就趁佢地差唔多pack 晒,自己拎出去俾佢pack,佢問我邊張枱,我話我等佢.... 俾左人地果個我,你叫我仲食唔食好? 要拎走蛋糕既小心啲啦....

相都無影,除左朋友同蛋糕影左張相,有佢個樣所以唔post 了.......
2021-11-11
2021-11-11 3126 瀏覽
3個字,伏伏伏冷盤2款冇蟹腳,熱盤10款最貴係燒腩仔,其餘係2餸飯貨仔,刺身冇食(三文魚玉子。。。)車仔麵第一次叫,成世人未試過食自助餐食粉麵,明就明,如你認為自助餐拿白飯叫正常,我冇野講,有冇野讚?有,雪糕回本,葡撻好食,冇了
3個字,伏伏伏
  • Movenpick雪糕