🇯🇵 尖沙咀大門橫丁•日式串燒即點即製 ;自選湯底•熱辣辣日式鐵鍋手打烏冬「橫丁」一詞在日語中意思指「小街」。雖然街道上的任何小巷都可以稱作橫丁,不過多用於具有高密度居酒屋和餐館的小街、小巷之稱。要說到香港尖沙咀一帶…厚福街可以稱得上作「橫丁」吧 ! 這次來到厚福街的「大門橫丁」,主打日式鐵鍋手打烏冬及各式串燒小食,門面仿日本高掛著一排紅燈籠,造型十分搶眼,彰顯濃厚的日系風情。🍅 和風燒鳥手打烏冬 $89(辛辣蕃茄湯底)來到「大門橫丁」不得不試試店中主打的手打烏冬系列。多達九款自選湯底,當中的辛辣蕃茄湯底滿足了嗜辣的蕃茄控,烏冬配有半溏心蛋、鳴門卷、蜜糖豆和粟米粒,蕃茄湯底酸甜味度平衡,清甜中帶了辣度。粗身手打烏冬彈牙,掛湯力高。熱辣辣的鐵鍋保溫力強,保證吃到最後仍保持暖笠笠。🌟 串燒及小食系列 : 🍢 串燒牛舌 $49🍢 岩鹽燒白鱔 $56🍢 辣汁燒茄子串 $29🍢 岩燒鹽燒和牛粒 $52🍢 岩鹽燒西班牙豬腩串 $44🫛炸日式腐皮卷 $48🌊 蒜蓉燒原隻元貝 $42🍑白桃乳酸梳打 $30🌟 串燒和小食方面選擇超級多!!! 而且全部即點即製,款款出色。個人最喜歡每日新鮮限量發售的原隻蒜

🍅 和風燒鳥手打烏冬 $89(辛辣蕃茄湯底)

🌟 串燒及小食系列 :
🍢 岩鹽燒西班牙豬腩串 $44
🫛炸日式腐皮卷 $48
🌊 蒜蓉燒原隻元貝 $42
🍑白桃乳酸梳打 $30

🌟 串燒和小食方面選擇超級多!!! 而且全部即點即製,款款出色。個人最喜歡每日新鮮限量發售的原隻蒜蓉燒元貝,元貝新鮮飽滿,鮮甜多汁。燒白鱔也是超推小食,白鱔肥厚,油脂豐腴,簡單以岩鹽調味已經非常美味。炸日式腐皮卷則有點像響鈴般,入口酥脆可口。辣汁燒茄子串口感有別於一般吃到的原條燒茄子般軟糯,燒茄子串入口會保持爽脆度,清爽多汁之餘帶一點微辣,非常惹味,值得一試。

🕐 餐廳營業至每晚凌晨1時,推薦給喜歡吃日式美食和夜間餓底人士啊 !

🍽 餐廳:大門橫丁
🌐地址: 尖沙咀厚福街9號豪華閣地舖
2024-03-13
2024-03-08 142 瀏覽
「大門橫丁」一間以前經常來到厚福街幫襯的手打烏冬店,繼之前旺角開分店後就少來左屹立過多的尖沙咀分店,今次再嘆一下呢個久違的鐵鍋手打烏冬,加埋分享下超級多款式的串燒系列。話說厚福街已變天式換左唔少餐廳,以前同大門橫丁同期的餐廳早已換畫,餐廳門面仍然係高掛著懷舊日式紅燈籠作為辨認,回想起兩口子拍拖時來用餐的青春回憶,真係別有一番味道。🐚清酒湯大蜆手打烏冬 $124推介:⭐️⭐️⭐️⭐️🍅蕃茄湯極上牛肉手打烏冬 $88推介:⭐️⭐️⭐️⭐️兩碗烏冬上檯同樣有配料半隻溏心蛋、粟米、荷蘭豆、鳴門卷及金菇等,清酒湯大蜆酒精味唔濃,5隻大蜆新鮮帶甜,湯頭帶點清甜味道。蕃茄湯有番茄酸甜味平衡得宜,牛肉片份量令人滿意而且紋理吸引,保持水準。不過以大食嘅人來講麵的份量唔算多,但勝在麵質成方條粗身彈牙,而且湯頭濃郁美味,可惜鐵鍋無以前咁熱辣辣,小編唔介意佢好似以甘咁熱到辣手,希望廚房留意返鐵鍋的熱度,咁就岩哂最近經常急凍的天氣享受啦。🍢岩鹽燒PRIME牛小排 $50🍢韓醬燒西班牙豬腩串 $44🍢韓醬燒蒜心豬腩卷 $42推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢三款串燒分別各有千秋,非常推介!最特別用左日韓Crossover令醬燒味更加特出惹味!另

「大門橫丁」一間以前經常來到厚福街幫襯的手打烏冬店,
繼之前旺角開分店後就少來左屹立過多的尖沙咀分店,

餐廳門面仍然係高掛著懷舊日式紅燈籠作為辨認,
回想起兩口子拍拖時來用餐的青春回憶,真係別有一番味道。

🐚清酒湯大蜆手打烏冬 $124
🍅蕃茄湯極上牛肉手打烏冬 $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
清酒湯大蜆酒精味唔濃,5隻大蜆新鮮帶甜,湯頭帶點清甜味道。
不過以大食嘅人來講麵的份量唔算多,
但勝在麵質成方條粗身彈牙,

🍢岩鹽燒PRIME牛小排 $50
🍢韓醬燒西班牙豬腩串 $44
🍢韓醬燒蒜心豬腩卷 $42
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢三款串燒分別各有千秋,非常推介!
最特別用左日韓Crossover令醬燒味更加特出惹味!
另外要一讚串燒師傅火喉控制唔錯,豬腩及牛小排做到少許焦香感,
而又保留到調味平衡的燒肉汁,小編特別推介蒜心豬腩卷!
三層口感有咬口而且中間的蒜心入味又爽口! 真心掂!

🍢汁燒豬頸肉串 $34 & 串燒雞皮 $34
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
豬頸肉係正趙常發揮,雞皮就非常香脆! 串燒相比之下真係誠意十足。
因為到晚上7點幾可能客人較多的關係,串燒即叫即整會稍為遲上檯,
上檯熱辣辣香噴噴夠惹味,串燒反而成為左整個晚餐的主角。
最重點係餐廳有宵夜時段夜繽紛開到凌晨1點🥳
推介比鐘意食串燒、飲酒吹下水嘅朋友仔,係一個好地方!

• 韓醬燒蒜心豬腩卷
  • 岩鹽燒PRIME牛小排
2024-04-04 0 瀏覽
收工諗唔到食咩,係厚福街見呢間餐廳唔洗排隊就諗住試下,我哋2 個人,一入到去見到有好多吉位,當中都有4 人枱,但店員執意要我哋坐係角落嘅2 人枱,咁都算,但我哋一坐落去就聞到有好濃烈嘅臭味,係好似排泄物咁嘅味道💩即刻已經冇咗一半食慾,所以我哋就換咗張枱坐(依然係要我哋坐好逼嘅2 人枱)😅吉列蠔芝士湯手打烏冬 $92作為芝士控,第一次試當然係選擇芝士鍋,芝士湯底好濃郁,烏冬係手打好彈牙,每一條都掛住住啲芝士湯汁🧀入面仲有隻糖心蛋🥚荷蘭豆🫛同粟米🌽炸蠔有4 粒,但都幾細粒🦪留意返,相入面已經係包咗炸粉嘅size,所以隻蠔係再細粒啲😊蠔冇咩味,應該唔係太新鮮,可能係咁,所以佢就配咗個偏濃同辣嘅醬,個醬同炸蠔唔太襯,食落怪怪哋,雖然烏冬係唔錯的,但如果以差唔多$100 嘅價錢我會expect 更多😕魚介湯吉列炸蝦手打烏冬 $88魚介湯都幾濃同重口味,炸蝦就同頭先炸蠔一樣,完全冇味,好明顯啲食材就係frozen ❄️咗好耐,而且炸粉好厚,好彩隔離有啲沙律醬調下味😖特色燒茄子 $52見佢都有賣串燒,但價錢都偏貴,所以都放棄咗串燒,就諗住叫個「特色燒茄子」試下,「特別」就幾「特別」啦,不過係「特別」難
吉列蠔芝士湯手打烏冬
吉列蠔芝士湯手打烏冬

吉列蠔芝士湯手打烏冬 $92
魚介湯吉列炸蝦手打烏冬

魚介湯吉列炸蝦手打烏冬

魚介湯吉列炸蝦手打烏冬 $88
特色燒茄子

特色燒茄子 $52
見佢都有賣串燒,但價錢都偏貴,所以都放棄咗串燒,就諗住叫個「特色燒茄子」試下,「特別」就幾「特別」啦,不過係「特別」難食🤮原來燒茄子都可以整得咁難食...價錢貴又貴過人,份量少都算,佢上面啲炸蒜好硬,配埋軟淋淋嘅茄子食,完全唔夾🤨而且茄子燒到好乾爭爭,唔知係咪佢哋都知自己啲茄子好乾,所以就加咗啲醬落去,諗住會好啲,點知仲衰,成個口感就係炸蒜又硬,茄子又dry,但又有啲唔之咩醬係中間,簡直係災難🤯
總括嚟講,餐廳烏冬係唔錯的,但其餘食物都唔合格😰但佢價錢都偏貴,如果唔係樣樣食物都達到at least 合格水準,我建議就唔好咁貪心,做好一樣先,宜家2 邊不討好🤥呢間餐廳性價比極低,如果大家想俾錢買難受就去試試吧🥴
2024-04-02
2024-03-23 11 瀏覽
有東京的小巷之稱的大門橫町,熱鬧的串燒烤聲與手打烏龍麵的香氣撲鼻而來。除了標榜的手打烏龍麵,這裡的串燒也是名不虛傳,多樣化的選擇令人目不暇給🍅🍜 手打烏龍麵 - 每一口都是彈力十足最多人叫的蕃茄湯燒烏于打烏冬,彈牙的麵條在嘴裡跳躍,配上那濃郁的蕃茄湯頭與現燒的雞扒,真是讓人回味無窮🐔而清酒湯大蜆手打烏龍,則是海鮮愛好者的夢幻選擇。豐富的大蜆搭配著淡雅的酒香,每一口都讓人感受到海洋的鮮美與清新🌊🔥🍢 串燒 - 超乎想像的豐富多樣被串燒的種類弄得花多眼亂。岩燒、汁燒、韓式、大門經典以至辛辣,每一種都有其獨特風味🔸七味燒雞翼香辣撩人味蕾,讓你一口接一口停不下來🍗🔸岩鹽燒PRIME牛小排肉質鮮嫩,入口即化的極致享受🥩🔸辛辣雞皮蝦創意組合,雞皮的酥脆與蝦肉的鮮甜,令人驚喜連連🍤🔸芥末籽厚燒特級牛舌特厚切牛舌,辛辣與鮮香的絕妙搭配🐮🔸汁燒白鱔細膩口感與獨特汁料,完美融合🔸韓醬燒自家制雞軟骨丸韓式風味與日式工藝的交織🇰🇷彈牙雞肉丸,配粒粒軟骨 🍌🔥 燒棉花糖香蕉竟然有驚喜甜品,燒棉花糖香蕉這道甜品以其獨特的甜蜜與溫暖,香蕉天然的甜味與棉花糖纏繞~

🍅🍜 手打烏龍麵 - 每一口都是彈力十足

🔥🍢 串燒 - 超乎想像的豐富多樣

🔸七味燒雞翼
香辣撩人味蕾,讓你一口接一口停不下來🍗

🔸岩鹽燒PRIME牛小排
肉質鮮嫩,入口即化的極致享受🥩

🔸辛辣雞皮蝦
創意組合,雞皮的酥脆與蝦肉的鮮甜,令人驚喜連連🍤

🔸芥末籽厚燒特級牛舌
特厚切牛舌,辛辣與鮮香的絕妙搭配🐮

🔸汁燒白鱔
細膩口感與獨特汁料,完美融合

🔸韓醬燒自家制雞軟骨丸
韓式風味與日式工藝的交織🇰🇷彈牙雞肉丸,配粒粒軟骨

🍌🔥 燒棉花糖香蕉

餐廳係日式裝修,周末晚飯時間見坐滿晒人。食物選擇好多,除咗必點手打烏冬,仲試咗唔少串燒,整體味道唔錯,老公話好啱佢口味,會再回訪🤣🍅特選大門蕃茄濃湯手打烏冬 $89蕃茄湯底鮮甜濃厚,有叉燒及豬軟骨,好入味。好喜歡烏冬嘅口感🍜,彈牙帶一點嚼勁。🖤秘製豬軟骨手打烏冬 (黑蒜油湯) $86依款湯底好濃郁,散發陣陣黑蒜香氣。豬軟骨煮到好入味,肉質嫩滑,軟骨爽口👍🏻。諗住係拉麵湯底,點知配烏冬都好夾😋🥓岩鹽燒鹿兒島A5和牛串 $58肉質結實,有咬口。🥓岩鹽燒特級牛舌 $49口感彈牙,牛味濃郁,不錯。🍢串燒黑蒜牛肉蘆筍卷 $46外層牛肉嘅油脂香氣,配上蘆筍爽口多汁,味道同層次都豐富。🍢明太子雞翼(2隻) $54雞翼釀入好多明太子醬料,食到明太子嘅鮮味。🦪蒜香燒北海道元貝 $52元貝鮮味彈牙,加上大量蒜蓉,蒜味濃郁,襯托到個份鮮味。🥠芝士年糕 (2件) $50年糕燒到外層香脆,入面有融化嘅芝士。特別在伴碟有煉奶,點上煉奶鹹甜交融,無諗過會咁夾咁好食☺️🍢黑椒蜂蜜燒雞翼 $32雞翼燒到香口,又唔會燒得太乾身。外層有黑椒香氣,加上塗上蜜糖甜甜地🍯🍲日本清酒煮鮮大蜆 $112清酒味幾濃🍶,每一啖都食到清酒香

🍅特選大門蕃茄濃湯手打烏冬 $89

🖤秘製豬軟骨手打烏冬 (黑蒜油湯) $86

🥓岩鹽燒鹿兒島A5和牛串 $58
肉質結實,有咬口。

🥓岩鹽燒特級牛舌 $49
口感彈牙,牛味濃郁,不錯。

🍢串燒黑蒜牛肉蘆筍卷 $46
外層牛肉嘅油脂香氣,配上蘆筍爽口多汁,味道同層次都豐富。

🍢明太子雞翼(2隻) $54
雞翼釀入好多明太子醬料,食到明太子嘅鮮味。

🦪蒜香燒北海道元貝 $52
元貝鮮味彈牙,加上大量蒜蓉,蒜味濃郁,襯托到個份鮮味。

🥠芝士年糕 (2件) $50

🍢黑椒蜂蜜燒雞翼 $32

🍲日本清酒煮鮮大蜆 $112
清酒味幾濃🍶,每一啖都食到清酒香味,突出到蜆嘅鮮味。
2024-03-16 27 瀏覽
第一次光顧。本來期望不大。一個午餐大概$70 ,仲要在尖沙咀地段,本來冇乜期望。怎知,以這個價錢來說,對得住顧客。拉麵味道可以,但係叉燒,配上簡單粟米和荷蘭豆,配料太少。冇乜特別。反而串燒有驚喜。金菇牛肉卷,牛小扒,脆皮香腸,芝士玉子燒,全部都好好味。牛肉卷和牛小扒都入味,也剛剛好,不太乾,太韌。那隻糖心蛋,更加是真正糖心。味道剛剛好。不過那杯熱桂花蜜飲品,味道有點古怪。 我朋友點的白桃特飲,味道一般。卡位好窄,但還算舒服。下次一定會再來光顧。

怎知,以這個價錢來說,對得住顧客。

那隻糖心蛋,更加是真正糖心。味道剛剛好。

卡位好窄,但還算舒服。

下次一定會再來光顧。

2024-03-16
  • 溏心旦
  • 金菇牛肉卷
2024-03-16 21 瀏覽
尖沙咀厚福街串燒烏冬好去處 呢間喺厚福街多年 最多人鍾意佢哋沙嗲湯手打烏冬 吸引咗我去試試.⭐️特上橫丁沙嗲湯手打烏冬$89先講講湯底 湯底沙嗲味幾香 帶有花生香味👍🏻湯底幾香飲得 唔油膩 都唔會覺得太杰撻撻 配料有牛肉 豬軟骨 粟米 糖心蛋 鳴門卷 🤔仲有我唔鍾意食嘅青豆😍特別一讚豬軟骨幾多 俾湯浸住有成6-7舊😍沙嗲湯配手打烏冬 兩樣超夾我鍾意.⭐️自家製地獄辣湯鮮大蜆手打烏冬$124呢一款相對比較辣 用咗比較鮮甜嘅花甲配料方面同樣有 粟米 糖心蛋 鳴門卷呢款適合鍾意日式地獄湯嘅朋友.話就話手打烏冬專門店但其實佢哋更加似一間串燒店 有幾十款串燒選擇串燒適合鍾意重口味嘅人士最惹味係⭐️汁燒北海道元貝 加左大量醬汁去燒⭐️岩鹽燒特級牛舌 燒得啱啱好 幾嫩⭐️炸日式腐皮卷 呢一款唔多地方有 炸得超級香脆⭐️燒芝士年糕 呢款好誇張 咬開會爆芝士.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_尖沙咀.#大門橫丁 (厚福街) (尖沙咀) @daimonyokocho 地址:尖沙咀厚福街9號豪華閣地舖.⭐️評分:味道:3.8/5環境:3.8/5 卡位 空間都幾大服務:3.8/5抵
⭐️特上橫丁沙嗲湯手打烏冬$89
味道:3.8/5
環境:3.8/5 卡位 空間都幾大
服務:3.8/5
抵食:3.8/5
(‼️記住Like同分享 係我繼續搵好嘢動力 感謝支持🙏🏻)
‼️想睇更多資訊
‼️呢邊有貓貓睇:@hkfuncatrecord
‼️ig :hkfunfoodrecord
‼️fb : funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #hk #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #旺角必食 #旺角美食 #油尖旺美食 #油麻地必食 #佐敦必食 #油麻地美食 #佐敦美食 #黃埔必食 #紅磡必食 #紅磡美食 #黃埔美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀必食 #沙嗲關注組 #沙嗲 #串燒 #烏冬
呢間餐廳主打串燒同手打烏冬,不過今次我一個人嚟食,就試唔到咁多啦🙈~見menu標榜住用手打烏冬製作,湯底又有好多選擇,仲用埋鐵鍋上菜,好吸引咁🤩~作為烏冬迷決定會一會佢😏!✨ 辛辣蕃茄吉列豚肉烏冬 $88 (另須加一)讚咗先啦,件豬扒夠晒大塊,都有成隻手掌咁大㗎,炸粉唔算厚,整體炸得脆嘅!配埋甜甜地嘅沙律醬係好味嘅🤤~唯一讚嘅都讚完,就要彈下喇🫠~先講個服務,認真唔掂😢~豬扒唔洗好耐就到咗,但係個烏冬就要接近15分鐘先到🥹⋯我追過佢都要咁耐⋯唔追都唔知幾時先到🥲⋯等得黎,個豬扒都凍哂喇,之後睇返Open rice啲食評原來都有唔少同樣嘅情況⋯睇嚟餐廳真係要改善下喇😣講返啲嘢食,成碗番茄烏冬份量都偏少⋯配料得三條荷蘭豆、一啲粟米🌽、半粒溏心蛋、兩舊番茄仔同兩片薄嗚門卷⋯主要係主打嘅烏冬真係少咗啲🥹⋯佢個所謂嘅手打烏冬⋯食落⋯同超市買到嗰啲讚岐烏冬差唔多~冇乜特別喎🙈口感又唔係特別煙韌🥴⋯至於個溏心蛋,勝在好入味,不過敗在太入味,唔知係咪浸得太耐,真心鹹😕~番茄湯底都ok嘅,不過不失啦🫡~但係加埋加一都成舊水⋯質素又普通咗啲~我就未必再黎喇🫡🙏🏻CP價:🌟🌟Encore機會:🔥🔥環境氣氛:

✨ 辛辣蕃茄吉列豚肉烏冬 $88 (另須加一)
唯一讚嘅都讚完,就要彈下喇🫠~

CP價:🌟🌟
Encore機會:🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸

🔖 #大門橫丁 (厚福街) (尖沙咀)
📞 23944335
🔍 尖沙咀厚福街9號豪華閣地舖

2024-02-12 121 瀏覽
之前都幫襯多次 但今次之後一定唔會再食嗌咗碗自家製鮮蕃茄鮮大蜆烏冬差唔多成30分鐘先到都算~之前食粒蜆係大隻 同圖差唔多今日食係細成倍 5隻有兩隻有沙 2隻係唔新鮮臭嘅 份量少 仲要唔新鮮賣$124 ?????勁差 建議想試伏先好去👍🏻。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
之前都幫襯多次 但今次之後一定唔會再食
嗌咗碗自家製鮮蕃茄鮮大蜆烏冬差唔多成30分鐘先到都算~
之前食粒蜆係大隻 同圖差唔多
今日食係細成倍
勁差 建議想試伏先好去👍🏻
。。。
2024-01-30 145 瀏覽
👀行過尖沙咀橫丁,肚子叫喚就探險去咗間餐廳。無啦啦!一坐低先至發現串燒盛宴就在眼前。選咗四串特色串燒-鋸口柔牛舌、燒香喷喷翠玉瓜、多汁腍秋葵,仲有那撲鼻蔥香的牛肉卷。牛舌一入口,痴實舌頭,腍滑得嚟有嚼勁,惹味到不得了!秋葵彷彿啱哂熱辣辣夏日,清新得黎juicy,真系爽口得滯。至於蔥卷牛肉,呢個就正啦,炭香混合牛肉本味,嚥一口都覺足夠過癮。啲翠玉瓜,燒得外焦內軟,每一啖都系爽脆。唯獨嗰杯蜂蜜綠茶,喝落似平淡無奇,可能下次會試下其他嘢飲。不過,整體嚟講,串燒丼飯系經濟之選,放工過來打個牙祭,真系澎湃享受呀。下次記得提早啲嚟,唔好錯過呢個味道旅程!🍢🐮🌱🍚

2024-01-08 161 瀏覽
好耐冇嚟尖沙咀呢間居酒屋,今次同閨蜜拉埋閘來撈烏冬。🍜 望住啲紅燈籠🏮,啱哂今日下晝茶嘅心情。先來嘅溫泉蛋沙律手打烏冬,簡直係我心頭好!烏冬Q彈韌口,夾埋啲沙律菜同溫泉蛋,簡直無敵清新,鬆化喺口,真係幾正!👌秘製豬軟骨烏冬更加唔遑多讓,啖啖肉感得嚟唔肥膩,豬軟骨煮得好入味,啖啖肉感,又唔會過煙韌,啱哂我呢種嗜肉鬼!🍖至於串燒,我地試咗岩鹽串燒雞皮蘆筍。雞皮燒到香脆,咬落去好有層次,蘆筍新鮮得滯,真係好開胃!食物新鮮、服務又好,等位嗰陣有種期待感,絕對值得再黎一轉!下次仲要試埋其他嘢食喎~ 🥢🍶

2023-12-01 265 瀏覽
大門橫丁 @daimonyokocho.味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境:⚡️⚡️⚡️⚡️回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5.自己一個 系尖沙咀 自然行去厚福街街頭好多店不斷換 行到尾 突然好想食烏冬就即刻入去坐 企門口睇餐牌 (經理?)仲同我講好味架 有新野出左 4款串燒飯我話 食過好多次架啦 要揀返烏冬🤣(小時候的回憶 呢間店太多年了😂)..午餐免加一 可優惠+小食.✨小食 紫芋甘粟餅🌽 🌟🌟🌟🌟🌟 餐+$18紫芋味好出色 勁香 整到好香脆入面既粟粒 我鐘意甘大粒 好有咬口.✨主食東京鰹魚魚介湯🐟配豬軟骨🐖 🌟🌟🌟🌟 $62豬軟骨勁入味 索哂湯既味 好軟滑口感烏冬湯系以前既味道阿 食烏冬未系揀返呢度最好.✨飲品熱桂花蜜🥤原來幾好飲 夠濃味 仲有一堆花系入面好清身既桂花香 想健康d吾飲肥野 揀佢...💫 #大門橫丁#尖沙咀 #厚福街 #烏冬 #豬軟骨 #薯餅.#米吃 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #健康餐#跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteat
大門橫丁 @daimonyokocho
街頭好多店不斷換 行到尾 突然好想食烏冬
就即刻入去坐 企門口睇餐牌 (經理?)仲同我講
好味架 有新野出左 4款串燒飯
我話 食過好多次架啦 要揀返烏冬🤣
(小時候的回憶 呢間店太多年了😂)
午餐免加一 可優惠+小食

• 熱桂花蜜
  • 紫芋甘粟餅
  • 豬軟骨
2023-11-19 230 瀏覽
香港尖沙咀手打烏冬店❤️〈大門橫丁〉主要是賣串燒及手打烏龍麵🥰很多選擇👍🏻看餐牌也要看蠻久😳(選擇困難症🥹)最喜歡是各款的手打烏龍麵🌟🌟很Q彈!特別是它家的蕃茄湯底🍅是自家製的~濃郁!酸酸甜甜的🫶🏻鍾意蕃茄口味🍅的大家一定要叫!日式和風牛肉/豚肉撈烏冬也很棒💖(喜歡重口味就一定要嘗試啦~)串燒的選擇也很多~基本上想到的都有!最鐘意就係「黑椒蜜糖芝士腸🧀」夠哂脆口又香口👀
香港尖沙咀手打烏冬店❤️〈大門橫丁〉

主要是賣串燒及手打烏龍麵🥰
很多選擇👍🏻看餐牌也要看蠻久😳(選擇困難症🥹)
最喜歡是各款的手打烏龍麵🌟🌟很Q彈!
特別是它家的蕃茄湯底🍅是自家製的~
濃郁!酸酸甜甜的🫶🏻鍾意蕃茄口味🍅的大家一定要叫!
串燒的選擇也很多~基本上想到的都有!
最鐘意就係「黑椒蜜糖芝士腸🧀」夠哂脆口又香口👀
2023-09-19
2023-11-14 178 瀏覽
A very crowded restaurant on Hau Fook Street in Tsim Sha Tsui. It specializes in udon and ramen. I have visited this restaurant more than 10 times. Every time I visit, I must order the satay, pork cartilage and udon. The soup base is very rich, delicious and fragrant, and it is also served with a soft-boiled egg. I want to drink up the soup every time.😋😋😋
豬軟骨沙嗲烏冬

豬軟骨沙嗲烏冬
2023-11-13 174 瀏覽
今日返完job,約咗朋友喺厚福街食野,大家都想食烏冬,決定入左去食中午餐,喺尖沙咀地區來說價錢便宜👍🏻👍🏻👍🏻我哋兩個都叫咗極上牛肉烏冬,一個係自家製辛辣蕃茄湯底,一個係自家製地獄湯底。$68牛肉不過不失,喺冰鮮牛肉來,都有啲牛味嘅😉烏東係手打烏冬來,比較彈牙,唔會好淋。湯底我哋加咗辣,但係都係吾辣既。蕃茄湯底入邊有新鮮蕃茄,但係湯底唔濃。地獄湯底吾算辣,如果食得辣嘅人可以唔使叫呢個🤣🤣🤣總括嚟講,68 蚊 都算ok ga

中午餐,喺尖沙咀地區來說價錢便宜👍🏻👍🏻👍🏻

地獄湯底吾算辣,如果食得辣嘅人可以唔使叫呢個🤣🤣🤣

總括嚟講,68 蚊 都算ok ga