2023-11-14 275 瀏覽
女店員態度十分差,超級冇禮貌,問佢少少野就勁大聲回應,肚痛去廁所都吾借 ,吾借吾緊要呀你吾好話我果邊有廁所都吾去仲要鬧反我轉頭羅,野幾好食都冇用,見到個女店員都吾想行入去食囉
2023-05-16 595 瀏覽
太子好味重慶雲吞($35/20粒),豬肉餡料夠晒鮮味,雲吞皮夠薄夠滑,麻油芫荽湯底。細細粒一啖一粒,夠晒風味。超高性價比,即叫即煮,夠晒新鮮熱辣辣,夠晒抵食飽肚。

超高性價比,即叫即煮,夠晒新鮮熱辣辣,夠晒抵食飽肚。
2023-05-15
2023-04-04 470 瀏覽
成日經過呢間都等滿晒外賣嘅人,一於都試下佢,見到裡面其實都有堂食嘅位坐,都坐滿大半。叫咗個小雲吞(中辣),細細粒,一口一啖,試下個湯又唔係好辣,辣度可以自行選擇,講明先我辣度係譚仔三哥食開中辣,小雲吞雖然細細粒但好夠味,皮亦好薄好滑另外叫咗個涼麵(細)走青,有D芽菜、辣椒、花生碎,食落酸酸辣辣,麵亦爽口彈牙,極開胃

2022-12-19 620 瀏覽
呢間D雲吞細細粒,一口一啖,靈魂其實係個麻辣湯,酸辣度自由選擇,你想再酸D辣D老闆娘都會滿足你,我就揀大辣加酸,天寒地凍食到呢碗熱辣辣麻辣湯雲吞真係好溫暖另外涼麵亦推介,有D芽菜、芫荽、辣椒、花生碎、孜然粉撈埋,食落彈牙爽口
2022-12-19
5 分鐘 (外賣自取)
希望老闆睇到可以改善下 野食係好食嘅朝早差唔多十一點見朝早鋪頭得三個客食緊野幾清閑 喺鋪頭出面霖完食咩就入去鋪頭嗌外賣 嗌完出返去等 到個女員工比個外賣我地 因為出面仲有一個客人等外賣 個女員工又冇話個外賣係邊個嘅 遲疑左幾秒個外賣係咪自己嘅 就比個女員工呼呼喝喝 次次老闆娘行開咗個女員工態度都好鬼差 呢間鋪頭由細鋪食到大鋪 由中學食到宜家出黎做野 老闆同老闆娘煮嘅嘢又好食 態度又正常 次次路過幫襯 係唔知點解唯獨呢一個員工態度可以咁差
希望老闆睇到可以改善下 野食係好食嘅
次次老闆娘行開咗個女員工態度都好鬼差

2022-11-18
早餐
  • 涼麵
第一次食津津,好似係差不多10年前,佢哋仲係舊舖位。 好記得嗰陣食後感係“驚艷” 🤭 有一排每周三、四服咁食 😂 最好食始終係小雲吞,食到嘅一定要辣,佢哋嘅辣係麻麻香香,有啲芫荽葱咁,就算中辣都唔會好辣。 而家再嚟食,雲吞好似 “長大”咗喇,以前細粒啲好食啲㗎,但整體嚟講都係好食 另外,我通常會搭個唔辣涼麵中和吓啲辣,而家嘅涼麵已經唔係我必食選項喇,變得比較濕,調味同麵質都唔同咗。 下次再嚟,應該買中辣淨雲吞就夠了。

2022-11-14
2022-08-18 444 瀏覽
舖頭細細間 座位吾多主打都系做下外賣 同街坊生意餐牌都好簡單 雲吞仔同酸辣粉 涼麵簡單既川式小吃細細粒雲吞仔 啖啖都系肉雲吞皮又薄又透 睇到入面既餡湯底可以按翻自己口味 揀翻辣度幾十蚊就有20粒 原本以為份量會好多食吾晒1人份量絕對夠食真系有興趣加多份涼麵 其實夏天食好開胃
舖頭細細間 座位吾多

幾十蚊就有20粒 原本以為份量會好多食吾晒
1人份量絕對夠食
真系有興趣加多份涼麵 其實夏天食好開胃
2022-06-23 514 瀏覽
今日就由旺角行去太子試下呢間個重慶涼麵,見雲吞都多人推薦就一起試埋啦😆雖然又會好大機會被教練投訴碳水太多(戴返個頭盔先🙈嗌咗一個大涼麵,一個淨小雲吞,兩樣都係小辣(因為唔知個標準係邊都係小辣最穩陣🫣)雲吞可以分湯不過就要+1,考慮到車程都係分湯好啲,雖然返到屋企雲吞會變一pat咁齊上齊落😂不過浸下個湯都可以分到既👌涼麵睇落好似唔多但其實個外賣碗都幾深下😲所以量來講真係好大份,有花生碎少少辣椒芫荽同芽菜,麵既口感幾出色,幼身但有咬口,熟度剛好,係我鍾意果種,醬汁方面量就夠,但同我預估既味道就比較有距離😅感覺比較淡又唔夠香?少少偏甜不過都接受到,麵係幾好,但整體就真係普通好食⋯⋯反而個雲吞比較驚喜啲喎,皮厚薄適中,內餡鮮肉為主有少少雲耳,肥瘦適中幾香口,有啲啲似細細個食過既小雲吞,不過就係放大版😂湯既調味有啲似重慶小麵湯,微辣唔鹹幾好飲(我好想飲晒佢不過要減肥呀🥲)有芫荽加持更好味~大涼麵 7.0/9淨小雲吞 7.5/9OVERALL 7.0/9等外賣見到街坊熟門熟路入,有老人家又有小朋友,見到食評都話係開咗好多年,收銀都係阿伯,試過個雲吞湯我覺得可能湯麵出色過涼麵,下次有機會再試下😃

大涼麵 7.0/9
淨小雲吞 7.5/9

OVERALL 7.0/9

2022-05-26 402 瀏覽
今日去咗試吓佢嘅肥腸酸辣粉,因為之前聽到好多谷友話正⋯D肥腸係好味,煮得好淋,又容易咬、但係個湯就真係有D失望,酸同辣都唔係好夠味,比例亦都唔太理想,而且好重人工化味道,特別係當睇到個發泡膠碗D色素,真係有D擔心⋯粉應該係薯粉,但咬極都唔斷,我諗應該都几難消化到⋯真係試過就算,食完個胃唔太舒服,應該唔會再食⋯ 相比佢地D麻辣云吞就出色好多,細細粒一口一粒,而且個湯底亦都舒服好多,起碼唔會頂住個胃,所以都係食返云吞好過⋯
今日去咗試吓佢嘅肥腸酸辣粉,因為之前聽到好多谷友話正⋯
粉應該係薯粉,但咬極都唔斷,我諗應該都几難消化到⋯
2022-03-22 347 瀏覽
朋友介紹終於來到一試,麻辣小云吞,叫咗小辣,今日冇堂食,唯有外賣啦⋯雖然係小辣,但味道好夠,而且云吞亦都好夠料,云吞係金魚尾,外型好靚仔⋯啖湯可以,最重要係食完唔會口渴⋯另外加咗個冷麵,都係小辣,味道唔錯仲要係$12咋⋯⋯
啖湯可以,最重要係食完唔會口渴⋯
另外加咗個冷麵,都係小辣,味道唔錯仲要係$12咋⋯⋯
2022-02-12 475 瀏覽
以前細細個成日食雲吞,而家已經冇咗呢種雲吞食,好多雲吞都係用鹼水皮包嘅,佢呢間啲雲吞皮我好鍾意雲吞細細粒的的式式,一啖一個,食得出有豬肉嘅肉味,唔好睇佢嘅湯底紅卜卜,其實唔係好辣,湯底非常鍾意辣辣地又有少少酸味少少鹹味,唔太濃但又夠味!佢啲涼麵超級好食,佢啲麵勁彈牙,味道唔係好濃嗰啲,係清清淡淡嘅涼麵大腸麵,大腸炆得夠腍夠入味,啲麵好多,麵都彈㗎雜醬麵,呢個我就覺得略為普通,不過麵係好多又夠彈牙!繁忙時段唔夠座位,可能要等一陣先至有位
大腸麵,大腸炆得夠腍夠入味,啲麵好多,麵都彈㗎
雜醬麵,呢個我就覺得略為普通,不過麵係好多又夠彈牙!
繁忙時段唔夠座位,可能要等一陣先至有位
2021-10-16 789 瀏覽
有段時間我曾經係深水埗返工,放工肚餓又想食辣野嘅話,我都行十幾二十分鐘黎依度食個小雲吞+雜醬麵。有時遲左黎,雲吞會賣晒,真係話無就無。今日重臨舊地,老闆老闆娘同個收銀呀叔都係咁嘅模樣,人流少左,但味道依舊出眾。淨雲吞(大) 小辣 $34 🤤😇一個人食嘅話,其實叫細碗就得,可以叫多個涼麵/雜醬麵就岩岩好。今日同Mcdull share,所以就叫大碗。依度嘅雲吞細細粒,入面嘅涵唔係好多,少少嘅豬肉溝埋啲木耳(雲耳?!),個味調得啱啱好,個皮好滑,令到你食完一粒就想再食多粒,好似上癮咁。啲湯就辣辣地(睇下你叫咩辣啦),味精就點都有落,但飲少少嘅湯伴一伴粒雲吞,好夾,推介!雜醬麵 中辣 $26 🤤😇依度嘅雜醬麵其實係湯麵黎,但偶然一次試過叫碗雜醬麵走湯,感覺出奇咁正。走左湯嘅雜醬麵,啲辣椒係晒碗底,如果驚辣嘅就撈少啲,個日狀態好嘅就撈多啲。肉醬似係肉碎咁,唔多汁,但味道濃,好啱伴埋啲麵食;啲麵就偏淋身,但都煙韌,又唔會一夾就斷。其實都有唔少地方有得賣類似嘅雜醬麵同埋小雲吞,味道總係差啲,始終冇依度都咁好食。寫完睇住啲相都想食,但年紀大喇,開始唔食得太辣,今次食完返到屋企飲左牛奶都屙左好多次。年

淨雲吞(大) 小辣 $34 🤤😇

雜醬麵 中辣 $26 🤤😇

寫完睇住啲相都想食,但年紀大喇,開始唔食得太辣,今次食完返到屋企飲左牛奶都屙左好多次。年少多好,有時啲野真係襯後生就好試,屙嘅襯後生,要愛嘅/要癲嘅都真係襯後生。可幸,我都愛過、癲過。

Mcmug綜合評分:8/10🤤😇淨雲吞+雜醬面走湯係絕配,強烈推薦!
Mcdull 綜合評分:8/10 雲吞皮滑嘟嘟好好食,小辣就已經好足夠啦!

「好食7級🐽」:
☹️👹極度難食,中伏 very very bad bad
☹️難食 very bad
🙁幾難食 bad
😐普通no good no bad
🙂幾好食good
🤤好食 very good
🤤😇好鬼好食,必試 very very good good
2021-10-01 453 瀏覽
呢間既雲吞我好耐之前已經有食開,如果出開去都會買生雲吞返屋企煮黎食。🔎 生雲吞 20只($31)雲吞系木耳豬肉餡,細細粒,一口一粒。堂食會系湯雲吞,如果外賣返屋企,我會比較鐘意直接將雲吞撈埋調味料,感覺好似食緊紅油炒手咁。㊙️買生雲吞會送調味料。

🔎 生雲吞 20只($31)

㊙️買生雲吞會送調味料。
2021-06-28 725 瀏覽
呢間小店由中學開始食到宜家,又便又好食,窮人恩物呀。專門食川菜小食的小店,特別推薦小店一定要試食的生雲吞之外,小店還有酸辣粉,涼麵,肥腸麵等雲吞💰31有20隻🔸湯底可選擇不辣或者大/中/小辣🔸秘製醬汁配料,湯底超香惹味🔸雲吞皮薄, 餡料足🔸1人份量絕對夠食🔸如果嫌齋食雲吞悶,可以加個麵底變雲吞麵,一樣咁好味🙂上菜速度快🤔店舖空間狹窄,座位數量有限🤔有時候需要排隊等候‼️只收現金‼️小店使用一次性餐具
呢間小店由中學開始食到宜家,又便又好食,窮人恩物呀。

雲吞💰31有20隻
🔸湯底可選擇不辣或者大/中/小辣
🔸秘製醬汁配料,湯底超香惹味
🔸雲吞皮薄, 餡料足
🔸1人份量絕對夠食
🔸如果嫌齋食雲吞悶,可以加個麵底變雲吞麵,一樣咁好味

雲吞

🙂上菜速度快
🤔店舖空間狹窄,座位數量有限
🤔有時候需要排隊等候

‼️只收現金
‼️小店使用一次性餐具
2021-05-09
雲吞
味道:⭐️環境:️️⭐️服務態度:⭐️⭐️價錢:酸辣粉 $26/一碗味道:嗌左個酸辣粉(混醬)bb辣混醬即係肉碎Bb辣仲少過譚仔十小辣,完全冇辣味係街行過明明聞到好香但碗麵完全冇香味薯粉煮得太「林」成碗野冇咩味道唯獨係幾多肉碎見d人讚雲吞,但嗌完碗酸辣粉覺得伏放棄左😂環境:Open kitchen 普通檯櫈一般乾淨🤣
味道:⭐️
環境:️️⭐️
服務態度:⭐️⭐️
價錢:酸辣粉 $26/一碗

味道:

嗌左個酸辣粉(混醬)bb辣
混醬即係肉碎
Bb辣仲少過譚仔十小辣,完全冇辣味
係街行過明明聞到好香
但碗麵完全冇香味
薯粉煮得太「林」
成碗野冇咩味道
唯獨係幾多肉碎

見d人讚雲吞,但嗌完碗酸辣粉覺得伏放棄左😂

環境:

Open kitchen