2024-01-23 82 瀏覽
朋友,你有無試過M記嘅濃香雞翼餐?呢次我行過去,望吓隔籬桌嗰啲人歡天喜地啲樣,唔通唔試吓?👀嗌咗個餐,頭先啲薯條咬落去啲聲啱啱好,薯味又夠哂,唔似啲地油膩膩,個心少少罪惡感。🤤雞翼啊,外皮香脆得來,啖啖肉鬆化得滑,有種微微辣意,滿足到我哋對快餐嘅基本期望。另一邊廂,我個心思思嘅紫薯雪糕嘛,馬上挑戰!口感上啵啵脆嘅oreo碎,加上綿密嘅紫薯雪糕層次感十足,雖然甜度略高但係疊埋啲威化,簡直係刹那間嘅完美。一試難忘!⛄即使外面凍過冬,呢份香甜依然能溫暖哂你個心臟。無論你係麥粉定唔係,偶爾黎次簡單嘅快樂,又何嘗不可?

2023-08-10 163 瀏覽
早幾天早上起來也要趕時間上班,去了就近的麥當勞🍔很快買了早餐,因為趕時間,所以十分鐘食完就走🥲買了麥芝蛋包早餐,員工的工作效率也很快,味道也不錯,很快吃完後就立即去地鐵站🤓
2023-08-08
$20 (早餐)
2023-04-26 202 瀏覽
McDonald's 抹茶豆乳批🍵琴日做優惠十蚊有兩個 非常抵試下新嘢? (好似之前有食過) 感覺唔錯個批一如既往咁脆同麥當勞其他批一樣啲醬係左右分開一半一半一啖過食 抹茶味會蓋過豆乳味分開食就食得出個豆乳醬有淡淡嘅豆奶味啲抹茶醬唔會好苦整體嚟講唔算太甜唔會話食完之後要瘋狂飲水沖走個口陣味算係一個平平哋嘅甜品所以即使之後變番原價十蚊一個想食嘅話 我都會繼續叫以呢個價錢嚟講cp值算高推薦鍾意食抹茶味產品嘅人試下
McDonald's 抹茶豆乳批🍵

想食嘅話 我都會繼續叫
以呢個價錢嚟講cp值算高
推薦鍾意食抹茶味產品嘅人試下
2023-01-06 162 瀏覽
今天经过时想买个套餐做午饭,在自助点餐机点完后去取餐,然后听到工作人员在吵“没有薯泥啊,怎么会让客人下单薯泥的”,一边抱怨一边在配餐,然后在没有和客人沟通的情况下,直接换成薯条。虽然说都是马铃薯做的,但起码和客人说一声也行,例如大家乐那样。或许我作为客人,在听到工作人员抱怨时应该主动上去说“请问是不是没有薯泥呀?那帮我换成玉米吧”之类的,而不是自以为工作人员会告知我吧想了想懒得换了,但还是希望可以改善下服务态度。
想了想懒得换了,但还是希望可以改善下服务态度。
2022-11-20 141 瀏覽
近日有$100八杯咖啡既優惠(細杯裝),真係超級平,咖啡都幾好飲,好香咖啡味,加$4可以轉燕麥奶,加$8可以轉中杯裝。安格斯牛漢堡感覺比以前失色,細份左。食m記始終都係窮人恩物,不能要求太多。而家食m記最緊要係用apps預訂,咁就唔洗等,否則到店先買,由於間間m記都太多人,隨時等廿分鐘以上先有得食。而家仲有得join 2023年媽咪會,$58有角落生物水杯同水樽送,其餘一堆coupons同迎新餐等,基本上一join都已經回本
安格斯牛漢堡感覺比以前失色,細份左。
食m記始終都係窮人恩物,不能要求太多。
2022-11-20
一直好鍾意食麥當勞嘅原味麥炸雞,佢用好厚嘅炸粉,包裹着雞肉,炸粉口感鬆脆,雞肉咬下去鮮嫩多汁,剛好經過,就買咗一大桶炸雞同屋企人分享,一桶炸雞一共有6件,因為想要唔同味,加多左$5 ,有3件原味炸雞及3件蜜糖BBQ味炸雞,共$90。但係麥炸雞真係即場食先好食,攞到返屋企,因為水氣積聚喺個紙筒內,所以炸雞就冇咁脆啦😅不過依間麥當勞服務態度真係一般,個自助機揀唔到想選嘅餐點,想搵職員幫忙,佢哋幾個職員都搞唔掂,似乎佢哋都唔係太識用,結果搞咗好耐先點到餐🙈

原味麥炸雞及蜜糖燒烤味炸雞

2022-02-20
  • 麥炸雞
2020-07-29 553 瀏覽
Just like any other Mcdonalds, you get the same everywhere you go usually. Everything was delivered in the meal and nothing was missed. I like they give you syrup so you can pour the sweet over savoury food too. I think the packaging for the syrup is too big as I only ever use less than half of it. I like the scrambled eggs, but you can see it is processed because it just comes in one big clump and not separated like natural eggs. Can fit it on top of the burger to make an egg mcmuffin which is fun. Location is underground in the basement so no windows and entrance right into MTR.
Deluxe Breakfast
2020-03-28
$40 (早餐)
Deluxe Breakfast
2020-06-14 259 瀏覽
中午飯點人多,決定去麥當勞買外賣回辦公室享用,去到排隊正猶疑著買什麼款式的套餐時,突然有個服務員好有禮貌地過來介紹一款剛推出的“菠蘿蝦堡套餐”。她告訴我如用麥當勞的手機APP 加上BOC Pay,便可以26元去購買原價41元的套餐,整整節省了15元,於是我便決定試試。把外賣帶回辦公室打開包子後發現這包基本和魚柳包差不多,只是多了塊生菜、菠蘿和方塊炸蝦塊,還以為被騙了。但是當我一口把包咬下去的時候發現菠蘿和蝦堡十分配搭,炸蝦塊本身炸得不太乾身,口感十分爽口,吃上感覺有蝦味溜出,加上菠蘿的爽甜,帶給此包另一層次的口味、滋味,忍不住立即吃多幾口直至完成。如此價錢的菠蘿蝦堡包,真值得推薦。

如此價錢的菠蘿蝦堡包,真值得推薦。
  • 菠蘿蝦堡
2020-05-14 139 瀏覽
疫情之下,外賣為主,今次襯老麥又換新產品又有優惠就食啦先用老麥會員app,可減5蚊,再用中銀pay,再減十蚊實則只要30元多就食到,抵食既,正價就不會食啦脆脆黑椒漢堡加大 薯條選bbq蜜糖shake Shake 粉雙重芝士,一種係淡味有拉絲,一種係平時食到既橙黃色芝士四片薄漢堡,加埋就有口感了,每層加添滿了黑椒醬汁芝士,黑椒醬汁,令到成個漢堡口感豐富好多,再加上脆脆粟米片,令到份量更加飽滿唔知點解個醬汁比起以前食既更加辣,但係勝在夠多醬,唔會乾身但麵包好似越來越薄身....
疫情之下,外賣為主,今次襯老麥又換新產品又有優惠就食啦
先用老麥會員app,可減5蚊,再用中銀pay,再減十蚊
實則只要30元多就食到,抵食既,正價就不會食啦
雙重芝士,一種係淡味有拉絲,一種係平時食到既橙黃色芝士
四片薄漢堡,加埋就有口感了,每層加添滿了黑椒醬汁
唔知點解個醬汁比起以前食既更加辣,但係勝在夠多醬,唔會乾身
但麵包好似越來越薄身....
5 分鐘 (外賣自取)
2020-04-22 111 瀏覽
McDonald 又出新招,但就係有d咬老本嘅黑椒漢堡 & 真係新創意嘅 Oreo曲奇忌廉批!咬老本,但豁別一時嘅黑椒漢堡又返嚟啦!今次黑椒醬汁好似比之前辣咗少少,同好咸 (可能係除非唔係),牛肉漢堡同黑椒嘅味道永遠都好夾嘅,但係洋蔥碎就少咗,個包睇落去都好頹,外觀雖然唔會影響味道,但係就覺得唔係咁好。Oreo曲奇忌廉批!令人超級期待嘅新出品! 個批香甜脆身,Oreo嘅出品通常係唔會令人失望,忌廉餡都ok!味道好複雜,但係最大問題就係太甜,呢個甜係我接受唔到!

間唔中都會食下麥記, 但講真佢推出啲新包多數都係失望嘅多 even 係佢貴啲嗰signature系列啲包, 同宣傳圖通常都係好大差距 , 幅相塊扒好似好厚 . 但現實中就勁薄, 又乾, 通常都係"理想很豐滿, 現實很骨感 "唯獨呢個招財福堡套餐, 每年都會去捧下場, 因為呢個都算係麥記近年最好食嘅包之一 黑椒夠味, 塊漢堡扒亦都比平時嘅好食少少, 可能多汁d,  記得好多年前出個陣, 係冇薯餅的, 唔知邊一年開始加埋薯餅入去嗰包度, 因為本身勁鍾意食麥記嘅薯餅, 加左落個包度, 雖然會"諗" 左, 但又 OK wor, 所以加咗薯餅嘅黃金脆薯牛堡一定會去捧場 今年 新年仲有送利是封添, 一套四個, 好似係叫角落生物
間唔中都會食下麥記, 但講真佢推出啲新包多數都係失望嘅多
今年 新年仲有送利是封添, 一套四個, 好似係叫角落生物
2020-01-22
2020-02-17 51 瀏覽
不得不佩服麥當勞作為一個平民快餐店的創意,幾乎每個月都有新的產品推出,不斷吸引食客的眼球,今天發現它新推出了玫瑰蜜桃蛋糕,外表非常精緻,以紅色糖霜,鋪在玫瑰型狀的士多啤梨慕絲上,內裏有一小塊海綿蛋糕仔,以及蜜桃糖漿,看到簡直少女心爆發,如果在情人節推出,一定大賣,蛋糕味道雖然一般,但賣相非常吸引,本來只想買一個試吓,但如果只買一個,一定要堂食或跟餐,若要外賣,就必須至少買兩個回家,買回家的盒子是粉紅色的,非常可愛漂亮,玫瑰蛋糕外還有透明的膠盒包住,看到如此細心的包裝,推陳出新的創意食品,就明白麥當勞作為傳統的快餐店,多年來屹立不倒的原因了。

玫瑰蛋糕
2020-02-16
玫瑰蛋糕
2019-07-31 205 瀏覽
以往時間好趕又或者完全諗唔到食咩嘅話麥當勞相信都係好多人嘅選擇雖然而家不斷咁樣家家但係超值餐都仍然係最多人唉嘅嘢與此同時唔知道係唔係因為好多人會愛超值餐嘅關係所以每次花園之後其實唔使幾耐就已經會有得食其實只要忙一忙送餐嘅地方會見到有好多超值餐嘅包已經一早整好二薯條不嬲都係會一次過咋一大盤然之後放係保溫等我下便照住等佢冇咁快就凍左而且汽水都通常會針好咗所以其實如果三樣嘢並唔係改咗啲配料嘅話係會覺得唔太好食例如個包其實最好就係要改少少例如多像小醬走生菜走洋蔥走酸瓜呢啲可以令到個包係確保新鮮製造至少可以熱少少之後薯條就通常會係帶走鹽即使未必係最熱但至少可以令到個溫度會再提高汽水其實都冇乜嘢可以挑剔因為只係有氣同唔夠氣嘅分別暫時來講超值餐最好味嘅應該都係板燒雞腿包或者雙層芝士孖寶兩個嘅性質好唔同雙層芝士孖堡就酸酸地帶肉味主要係因為有茄汁同埋酸青瓜令到胃口可以提升相反板燒雞腿包就比較濃啲將都比較heavy啲所以味道會更好不過就會感覺有少少肥

2019-07-29
  • 雙層芝士孖寶
2019-07-12 100 瀏覽
呂宋芒雪糕加朱古力脆皮仲有一條kitkat朱古力餅條條kitkat朱古力餅條好淋,一啲都唔脆,仲要有啲怪味啲朱古力醬好少,而且好甜個雪糕芒果味好香好濃,味道都係偏甜,個雪糕筒好脆,而且黃色好靚,個筒同普通雪糕筒嘅味道冇乜分別整體個雪糕芒果味都好香濃,不過好甜,但味道係唔錯嘅
呂宋芒雪糕加朱古力脆皮仲有一條kitkat朱古力餅條
條kitkat朱古力餅條好淋,一啲都唔脆,仲要有啲怪味

啲朱古力醬好少,而且好甜
整體個雪糕芒果味都好香濃,不過好甜,但味道係唔錯嘅

2019-01-25 310 瀏覽
朱古力脆皮又翻返嚟啦‼️😋上次試完脆皮雪糕完全愛上💓今次仲要係草莓雪糕🍓🍦身為草莓控嘅我又點可以錯過🤩。🍓朱古力脆皮草莓雪糕 $6.5淺粉紅雪糕好少女🤪味道方面草莓雪糕偏甜🍓🍓🍓味道唔算假 唔藥水味 但又未到好好食要回購再回購🧐同朱古力脆皮都算夾 但小編個人比較喜歡上次裏裏外外都是朱古力的版本 所以整體感覺普通 試一次就夠🤫。📍McDonald’s全線甜品站有售

🍓朱古力脆皮草莓雪糕 $6.5

📍McDonald’s