Asia Dining
寫食評
ENG
香港 澳門 深圳
正顯示第 110 (共 74 篇食評)
篩選食評 :
特別條件
5分鐘 (外賣自取)
2016-04-07
APR 16

放咗工,急需甜品補充能量,但是又唔想食咁飽,仲要食晚餐嘛,於是去麥記買杯新地,仲要係雙重孖裝添。原來孖裝係可以揀2種味道㗎,我揀咗朱古力和士多啤梨,呢個組合簡直係冇得輸啦。士多啤梨酸甜適中,稍甜小小,朱古力醬好濃,味道唔苦,相信朱古力嘅濃度唔高,小小甜,麥記嘅軟雪糕,雖然雲尼拿味較弱,但都不失軟滑; 士多啤梨嘅甜,加上朱古力嘅濃味,配合埋軟雪糕,每口都可同時品嚐這3種不同口感,甜味嘅士多啤梨醬被淡味軟雪糕混和,甜中帶淡,再埋朱古力,淡中又帶濃,3種味道同時享受,仲要係大大杯,即刻叉番哂電,去見朋...
是次消費
每人約HK$23 (午餐)
APR 16

2月15號起, 買超值套餐可以將中薯仔免費轉為粒粒栗米杯, 我知道以往轉一直都要比錢, 想食健康D但唔太抵, 搞到粟米價值好似好高咁。 Lunch好多人,要等勁耐。終於有機會試個粟米了!heart 熱騰騰的,份量不算多, 是新地雪糕杯的size. 無咩味咁dislike 叫左個double cheese burger 餐$23. 芝士的温度令到芝士微溶,質感很不錯。 可是,牛肉有D失我望sad seems燒焦左咁,要我捉D夾係包的牛肉啡黑色出來。 有一段時間無食m記超值餐, 原來已經加到23蚊yuk
2016-03-03
MAR 16

依排睇見麥當勞推出左一系列棉花糖甜品,一向鐘意食棉花糖嘅我緊係唔執輸,趁推出嘅第一日就去食啦....點知都真係有啲失望呀~其實睇佢張POSTER都好吸引呀,啲棉花糖甜品都好靚,我都諗左好耐先決定到食邊款呀~ 先嚟一杯凍棉花糖朱古力先~ 其實就係一杯普通嘅朱古力,係上面加一層忌廉同啲細粒粒棉花糖,個外觀都真係幾靚呀~ 不過,飲幾啖就已經可以KO晒一整杯,杯就看似好大杯,但其實有三分二都係冰。我都明白冰飲係要有冰,但...洗唔洗咁多呢~ 棉花糖窩夫,其實個外表都真係幾靚呀~ 不過......我係旁邊睇...
魚柳包
魚柳包
FEB 16

我的最愛,就係麥當勞魚柳包,對我黎講魚柳包係最美味嘅食物 包包脹卜卜好夠熱,魚柳夠熱度又香又肉滑,芝士係半溶芝士,比預期更出色,好好味。 雖然平但係真係又好味又夠吸引力,餐餐食都唔會厭。
7 推介
鏡中人
柳記波神
大蟲再生
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
是次消費
每人約HK$21 (午餐)
FEB 16

小時候沒那麼多美食,M記已是我們少年時的最愛,那像兀尬1的年輕人可以壽司韓燒那麼高興 所以偶然回到我們最衫的起點,份外有感覺公司放什飯,一個人的午餐 吃M記,一定吃最時令最便宜的21蚊餐 雙層芝士漢堡餐,包皮永遠香脆,咬口一流 芝士十分香豔,配上牛肉扒是絕配 薯條也是香脆的,十分可口 只是可樂太多冰了,很快便融掉,不好喝
檢視所有留言 ()
10分鐘 (外賣自取)
2016-01-04
是次消費
每人約HK$53 (下午茶)
JAN 16

我的至愛~ 下午茶唔想太飽又想食野,最好不過星巴克~今日我又點了個聖誕果仁蛋糕鮮奶咖啡HKD42 貪其奶味香滑,觸感柔滑 味道香甜,就像在吃一杯流質蛋糕 而且有一點果仁粒粒係咖啡度 入口幼滑,甜度適中 由於外賣關係,表面奶泡已消失 發覺原來咖啡份量不是太足 另外個人認為咖啡味不夠濃郁 反而奶味更重另外仲點了個wheat toast HKD11 呢個toast好抵 麥味十足 而且烘得好香脆 味道有少少鹹味 食落有少許麥片粒粒 如配上附送的牛油或果醬味道更不同 價錢唔貴,又可充當下午茶確不錯
NOV 15

粟米批($7) 每次去泰國都必食嘅粟米批,不過係香港係期間限定,之前出過一次不過好快無咗。最近又出返司令最愛嘅粟米批,勁驚佢又突然消失即刻去買個黎食🌽,粟米味好香甜,配埋佢嘅白汁同批皮,好食過甜批!如果M記一直都有就好啦!
1 推介
starjv
瑞士芝味足三両
0分鐘 (堂食)
2015-11-06
NOV 15

乘着強的廣告,來試試這新口味的漢堡:瑞士芝味足三両。盒的設計不錯,有經典風。味道呢?都可以,整個漢堡的用料都算豐富。牛肉厚得來,又不會很硬。而當中的磨菇白汁味道配得很好,很惹味,與牛肉及芝士配合得很好。 很難得今次的新口味可以這麼成功,不錯。
OCT 15

終於嘗到南瓜批,包裝很可愛。以為會很甜,其實不是,比香蕉批好吃太多了。批皮保持一貫水準,南瓜味不胶,吃到底有南瓜塊,竟然有中國南瓜的味道,喜歡南瓜的人應該會喜歡的。
1 推介
pipi22
OCT 15

McDonald’s have launched a pumpkin pie for Halloween.Inside the pie it was filled with vibrant orange custard like filling.The pumpkin filling did not taste bad and it had pieces of pumpkin in it but they were a bit too hard with a slight raw taste. I wish they added cinnamon to the filling and then it would taste more like American pumpkin pies. For burgers, there was the pineapple cajun burger but in Chinese it was called Pineapple black pepper burger.Anyway, you could see lot...
Top