2017-06-03 3938 瀏覽
平時食放題相信比較少人會諗到旺角,多數都會去旺角食,當然我自己都吾例外,但由於男朋友住戈頭就去試試,事先佢極力推薦。壽司冇咩特別,都系咁,不我想講蟹籽既數目都幾多。每次食日本菜嘅焦點都當然係刺身,叫左三文魚、甜蝦、虎蝦;⭐️三文魚吾系特別好食,脂肪分佈並吾系好平均,鮮甜既感覺就有少少既。⭐️蟹棒夠凍,不過食得出吾系冰鮮,抵讚⭐️虎蝦真係唔係間間放題都有得食,條紋分明,晶瑩通透亦吾帶海水味炸物同樣系我系放題好中意既一環;⭐️天婦羅似乎吾太新鮮,擺左一陣已經只剩下微溫,不過咬落去都系脆脆地,入面既蝦就吾算好食,亦帶點油膩⭐️芝麻雞翼真心一流,超級脆卜卜,雞翼味十分濃,熱辣辣好正,加上芝麻錦上添花⭐️吉列蠔炸粉數量感覺上系岩岩好,蠔味都幾重但吾會好苦。一口牛就真系淨系一口就算好油好油好油,佢應該叫「油浸一口牛」。

壽司冇咩特別,都系咁,不我想講蟹籽既數目都幾多。

每次食日本菜嘅焦點都當然係刺身,叫左三文魚、甜蝦、虎蝦;
⭐️蟹棒夠凍,不過食得出吾系冰鮮,抵讚

炸物同樣系我系放題好中意既一環;

⭐️吉列蠔炸粉數量感覺上系岩岩好,蠔味都幾重但吾會好苦。

一口牛就真系淨系一口就算
好油好油好油,佢應該叫「油浸一口牛」。

2017-06-02
2016-09-07 5297 瀏覽
其實樣樣都唔掂,講真千祈唔好去,佢d刺身唔新鮮,三文魚唔得,吞拿魚好似擦子膠,象拔蚌刺身似橡筋,海膽唔洗講。。壽司好似display咁,都唔知食唔食好,牛仔骨煎到仲黑過我塊面,雞翼仲有冰鮮味,我地都係第一次食第一round 已經停晒手,仲話食3個半鐘,大佬半個鐘都收皮啦。呢間野冇乜人食真係唔係冇原因。。。
間野冇乜人食真係唔係冇原因。。。
2016-05-09 6435 瀏覽
book 左4位8:30-11:00pm時段食放題,仲要係門口等到8:53pm 先入得,明明入面好多位,個經理都唔俾人入,門口塞滿唒人,一入去梗係第一時間落單,點知落左成10幾張單(有天婦羅,刺身,壽司,爐邊燒.....) , 等左成個幾鐘,淨係黎左幾件壽司同炒雜菜加碟菠籮,同經理追單,經理就話廚房無單要再落,hai@@ 莫非廚房啲人識食哂啲單,原來好多枱都係落左好多單又無黎,好多人投訴,有人話要報警,嗰陣已經10:40pm ....,根住叫我地埋單,hai .... 完全感覺到被騙,根住同個經理理論,佢地聽到有客話要報警,先叫廚房岀少少天婦羅,好似想打發我地走,不過當然仲係漏好多單,刺身嗰啲梗係無啦....食過最差嘅放題,以後都唔會再幫襯,黑店一間
book 左4位8:30-11:00pm時段食放題,仲要係門口等到8:53pm 先入得,明明入面好多位,個經理都唔俾人入,門口塞滿唒人,一入去梗係第一時間落單,點知落左成10幾張單(有天婦羅,刺身壽司,爐邊燒.....) , 等左成個幾鐘,淨係黎左幾件壽司同炒雜菜加碟菠籮,同經理追單,經理就話廚房無單要再落,hai@@ 莫非廚房啲人識食哂啲單,原來好多枱都係落左好多單又無黎,好多人投訴,有人話要報警,嗰陣已經10:40pm ....,根住叫我地埋單,hai .... 完全感覺到被騙,根住同個經理理論,佢地聽到有客話要報警,先叫廚房岀少少天婦羅,好似想打發我地走,不過當然仲係漏好多單,刺身嗰啲梗係無啦....食過最差嘅放題,以後都唔會再幫襯,黑店一間
母親節屋企人book 左這裡食飯,下半場8點半,自己都驚節日逼爆,去到先知誇張,絕對超額收客。等位期間已經聽到好多客投訴刺身1小時才上一次,心諗今次大獲,可惜屋企人行動不便不轉場。食了2小時,只上了2小碟刺身,而且刺身底無冰,一人一塊快快食完,之後已經不見刺身,只有炸野天婦羅。炒麵炒飯。臨走食開始有其他客鼓噪,因為刺身無上,質疑是否廚房已經無存貨,話要報警處理,母親節想食個都咁吵,真係一肚氣。場地超額收客,空間狹窄,肥少少都難入去位,如果有大肚婆,行動不便人建議不要去。母親節還加價,但質素卻無好到,十分失望不過避免屋企人掃興,大家都唔談論食物,只談生活,不能因為餐廳影響心情,母親節快樂。
食了2小時,只上了2小碟刺身
,而且刺身底無冰
,母親節想食個都咁吵,真係一肚氣。
母親節還加價,但質素卻無好到,十分失望

2015-11-03 5083 瀏覽
以前都仲ok,宜家真係唔得。。。先講講價錢,午餐都168加一,貴過好多旺角質素唔錯的放題,人地啲dinner都係148加一咋 叫得放題,居然冇港人最鐘意既甜蝦同帶子刺身!!!!!點會咁架!?會唔會過份左啲?!咁算啦,專攻三文魚刺身啦,唉,完全冇油脂,一啲都唔肥美,好唔開心。之後臨last order前30分鐘已經勁甩單,入左5張單,5張單都冇黎到!!!而之前落既第2輪刺身,要落單後45分鐘先到。。。咩事呢究竟,得幾枱客咋wo!其實啲燒物同海膽手卷都食得下既,尤其是燒羊做得唔錯。但明明係日式放題,重點基本上完全放錯曬。個拉麵就唔好提啦,湯底係冇味水,但好淡。。。而且麵質係一夾就散,好粉,千祈咪叫(>﹏<)(>﹏<)(>﹏<)(¬_¬)ノ(¬_¬)ノ(¬_¬)ノ!!!
以前都仲ok,宜家真係唔得。。。

叫得放題,居然冇港人最鐘意既甜蝦同帶子刺身!!!!!
點會咁架!?會唔會過份左啲?!

冇帶子同甜蝦刺身!
海膽手卷
sushi
燒羊
2015-10-18
生日
2015-10-09 2923 瀏覽
之前去北角le間和田食物質素好好,感覺好新鮮。服務態度好好。樣樣野自動自覺~唔洗催~但最近再去,所有質素已大不如前。之前一行6人,好開心諗著食大餐。 我叫左一碟刺身。等左好耐,終於到。 點知一咬落口,未解凍。冰黎嫁(忘記影相)叫左d蝦,唉…痴晒殼。完全唔新鮮。其他D炸物都OK~~加番D分數 我講到而家終於到戲肉。佢地最大問題係服務質素,點解差左甘多?1:有位侍應阿姐,佢態度好有問題,佢係飛碟野食落桌面。我以為睇緊馬戲團。2:勁漏單。要3催4請先有一碟。3: 叫侍應十問九唔應。當睇你唔到。 相信我以上經歷不少人都發生過,希望和田改善下。雖然一分錢一分貨。但都做好少少啦唔該。我俾錢消費,唔係想受氣。結果搞到我地咩心情都冇晒。下次去食之前~要諗一諗

但最近再去,所有質素已大不如前。
之前一行6人,好開心諗著食大餐。

叫左d蝦,唉…痴晒殼。完全唔新鮮。
其他D炸物都OK~~加番D分數

我講到而家終於到戲肉。
佢地最大問題係服務質素,點解差左甘多?

2:勁漏單。要3催4請先有一碟。
3: 叫侍應十問九唔應。當睇你唔到。

我俾錢消費,唔係想受氣。
結果搞到我地咩心情都冇晒。下次去食之前~要諗一諗
$199+ (晚餐)
2015-10-08 2164 瀏覽
朋友生日想食任食放題,揀間近佢既食記得以前呢間分店係唔錯,估唔到呢度水準差咁多又係暖身炸物又只係甜薯ok清水煮?完全無味雪糕好味,有抹茶同埋紅豆,仲食左幾個球~正~
朋友生日想食任食放題,揀間近佢既食
記得以前呢間分店係唔錯,估唔到呢度水準差咁多
又係暖身
炸物又只係甜薯ok
清水煮?完全無味
雪糕好味,有抹茶同埋紅豆,仲食左幾個球~正~
2015-09-14
2015-07-30 3181 瀏覽
侄女放暑假,媽咪應承左帶佢去食放題 , 叫我唔使OT既日子就去book位。有老有嫩,梗係揀間就脚既,送侄女返家都方便d喇 !我揀左屋企附近既The One~“和田日本料理“ 。平日晚人客唔多,即日訂都有位,仲巧抵食㗎 ,尤其係星期一至三,分左几個時段收費,5:15-7:15pm ($158加一), 5:30-8:15pm ($178加一), 6:30-9:00pm($198加一),9:30-11:00pm($208加一)。至於小童,唔超過1米4既就$128加一,超過左就成人價。查實5:15pm時段最抵食 ,不過媽咪話等埋我,所以揀5:30pm時段,食住等我都唔會等太耐!十年前我已經同細佬嚟幫襯過,估唔到十年後帶佢個囡囡來 , 認真十年人事几翻新,窗前月下想舊人!不過那些年對"和田" 既印象就麻麻地lol,估唔到十年後有大躍進 !“和田"既格局完全變哂,有點居酒屋既feel, 我6點零鐘到,大家已經食左好几碟。我不甘示弱,click左巧多嘢食 ……上得几快,漏單情況少左,食物質素好多了 刺身几唔錯,encore左几次 :-1.三文魚+吞拿魚刺身  : 厚身肥美。2.北
侄女放暑假,媽咪應承左帶佢去食放題

十年前我已經同細佬嚟幫襯過,估唔到十年後帶佢個囡囡來

……上得几快,漏單情況少左,食物質素好多了

刺身几唔錯,encore左几次
1.三文魚+吞拿魚刺身
: 食得出係
貨!

壽司、手卷都唔差
1.花之戀
: 雖然賣相麻麻,但味道唔錯,因為有三文魚加蟹籽沙律醬麻!
2.火炙三文魚壽司
: 有三文魚既油甘香,好味道!略嫌火燒得唔夠喉,賣相爭d!
3.鰻魚壽司
: 乾身左d。
4.海膽壽司
: 有海膽鮮味。
5.加洲卷、太卷、較壳蟹卷等等亦唔錯吖

炸物巧香口
炸物
炸蠔+清酒
1.炸廣島蠔
: 巧香脆熱辣,蠔夠大隻。
2.天婦羅蝦
: 蝦爽口但無咩鮮味!
3.芝士年糕
: 熱辣辣,巧多芝士,滑得來拉出絲添,yummy

4.清酒: 唔係任飲範圍,$20細支裝,記得係另外計加一!爸爸話几好飲,叫左兩支!

燒物都唔弱
1.燒羊架
: 肉質剛好唔會靱,少少羊羶味!
2.燒一口蕃薯
: 香甜好食,小侄女都讚

3.燒蝦、多春魚
: 味道唔錯。

: 侄女既至愛~麵麵
 !有蒜香既微辣,連小朋友都話: 無呃你,真係好好食
炒豚肉
: 爸爸嗜肉,用來佐酒,
!大穫
, 爸爸唔知咁大碟添!唯有幫手食d
,豚肉巧嫩,炒得入味!
: 爽脆好味!
蟹籽沙律
: 本來點嚟自己食,小侄女話鐘意食沙律,唯有讓愛
,侄女話好好味呀
!小朋友胃口細,食剩少許俾我食, 個沙律的確唔錯!
蟹籽沙律
仲點左豬軟骨拉麵,但得一件疑似豬軟骨既肉
,但望真又唔夠豬軟骨咁嫩滑,無人敢食
。湯麵清清地,唔濃唔油膩,拉麵軟靱度剛好!

飲品任飲,有小侄女至愛既韓國汽水~提子汁、橙汁等。我同媽咪點左菜蜜,一熱一凍,寧舍清甜潤喉
!小侄女見狀,又搶住話要飲,媽咪將自己個杯凍菜蜜俾小侄女飲,小侄女話好爽呀

雪糕有紅豆、芝麻、綠茶等,可以揀兩溝、三溝又得!小侄女揀左紅豆,猛話好食
,今次我食壽司多,兩個胃都full晒喇

不過唔緊要,下次再來食過補返數
題外話/補充資料: 可能忙碌關係,侍應生面口麻麻,但有勤收order、收碟等。
2015-07-28
炸物
炸蠔+清酒
蟹籽沙律
  • 三文魚刺身,北寄貝刺身,希靈魚刺身,火炙三文魚
  • 虎蝦刺身,芝士年糕,一口蕃薯,
2012-10-03 10481 瀏覽
今日同朋友來到這裡食咁之前來過幾次,貪佢係北角近我-.-咁有咩特色呢,就係無特色.其實坊間放題大部分都係唔好食,剌身度度都差唔多,熟食就全部都整得好差.呢度D剌身就OK啦,有呢D蝦都唔錯,呢個蝦就唔係度度有,所有剌身我都比佢合格以上的分數.但係除左呢樣,就真係唔知有咩好食.特別係D串燒,其實間間都係炸出來,唔知想點.呢度第2樣有特色係有日本啤任飲,呢個又唔係度度有.同埋有凍麥茶囉如果鐘意食剌身,飲日本啤,不妨考慮下
今日同朋友來到這裡食

咁之前來過幾次,貪佢係北角近我-.-

如果鐘意食剌身,飲日本啤,不妨考慮下
2011-12-11
2012-09-17 8401 瀏覽
之前去過幾次,除了會有少少漏單外,都冇咩吾好。今日再去,沒有漏單,服務員雖沒有笑容,但態度都0K,食物來得快,以咁的價錢食放題已算0k了,講真,刺身款係好少,食物味道一般,但不難食。總括來說, 食物味道可接受, 最抵的係飲品可任叫, 西洋棻麥最正, 食幾多天婦羅都不怕熱氣, 炸雞外脆內軟, 但麵豉湯較淡,久吾久去食下都幾好的.
之前去過幾次,除了會有少少漏單外,都冇咩吾好。

久吾久去食下都幾好的.

• 雪糕
以前食過D食物好新鮮, 今次食物係差左, 不過北角區放題真係得佢一間.佢有一樣優點, 清酒, 啤酒任飲~我唔飲酒, 點汽水食物我覺得可以接受, 始終係酒店內開的店, 我們點左刺身燒物.最奇怪反而刺身係虎虾, 像泰式果D, 唔係甜虾..?刺身選擇真係少左D.尚可接受
佢有一樣優點, 清酒, 啤酒任飲~我唔飲酒, 點汽水
尚可接受
題外話/補充資料: 任飲清酒, 啤酒舒合喜歡飲酒的人
2011-09-27
  • 天婦羅
  • 馬刀貝
  • 虎蝦
  • 天婦羅蝦
上星期去過一次,以為差劣情形只是偶然發生,昨天(8月2日) 再去試一次,依然同樣差劣:.服務員:OK - -- 全個餐廳大堂只得3個侍應 + 1個知客(兼埋單及收銀 )。各人都做到踢晒腳, 但都能快手快腳, 態度雖乏笑容, 難得亦無黑口黑面!.食物:嘛嘛哋OK --- 個別食物如三文魚,甜蝦刺身及天婦羅蝦都OK; 但金菇牛肉卷好鞋,燒海蝦及蠔不新鮮,粥又不熱, 仲有………好多都嘛嘛哋。.但最令人氣憤的是廚房部的工作態度, 用料差不特止, 最不專業是亂cut 顧客order! 可能又是人手唔夠做唔切,但都不應隨意cut單,鍾意就出,唔鍾意就唔出, 客人不知就裏, 在出面呆等! 我2 人落咗order 要6隻天婦羅蝦, 15分鐘不來, 再落order,又15分鐘不來,笫3次落order 我同侍應講話之前兩次order冇嚟到, 叫佢同我跟緊呢張笫3張單, 但個侍應都冇啲反應! 結果又等左10分鐘都冇嚟, 真係火都嚟埋,叫個侍應入廚房check吓張單, 點知唔夠兩分鐘,個侍應居然攞出嚟一小碟得兩隻天婦羅蝦,我即刻捉住佢話我order 6隻喎, 佢竟然話係照人頭計嘅 (咁即係1人1隻嘅意思
但最令人氣憤的是廚房部的工作態度, 用料差不特止, 最不專業是亂cut 顧客order! 可能又是人手唔夠做唔切,但都不應隨意cut單,鍾意就出,唔鍾意就唔出, 客人不知就裏, 在出面呆等! 我2 人落咗order 要6隻天婦羅蝦, 15分鐘不來, 再落order,又15分鐘不來,笫3次落order 我同侍應講話之前兩次order冇嚟到, 叫佢同我跟緊呢張笫3張單, 但個侍應都冇啲反應! 結果又等左10分鐘都冇嚟, 真係火都嚟埋,叫個侍應入廚房check吓張單, 點知唔夠兩分鐘,個侍應居然攞出嚟一小碟得兩隻天婦羅蝦,我即刻捉住佢話我order 6隻喎, 佢竟然話係照人頭計嘅 (咁即係1人1隻嘅意思),咁都得!
當堂更加火起,叫佢搵個經理或高級的嘅嚟同我講,結果佢就叫咗個知客小姐嚟(可能佢就係成間餐廳最高級嗰個) , 我話兩個人order 6隻天婦羅蝦都唔算多啫, 最怕我亂叫太多又唔食浪費你哋啲食物啫,事實並非如此,我落咗3次單又等咗大半個鐘頭,三催四請,居然只配給兩大隻,問佢係乜嘢道理? 
個知客小姐當然冇得答,只有唯唯諾諾,問我要幾多隻佢即刻幫我攞; 我話唔想落單再等, 叫佢要10隻食完就走,結果不消5分鐘個知客小姐就捧來了10隻,一肚氣的吃罷即走!
總結 : 打開門口做”任食”,但廚房出品部就隨意cut單,不合理減量,甚至唔出俾客人;未知是否真的是廚房部的工作態度差不專業, 抑或本身是公司的主意? 假若是前者,公司的招牌給你做衰,公司玩完的話你也冇得撈啫! 唔知佢識唔識諗 !
不過很不明白,難道公司管理層真的不知道,他們都是隱世之仕,從不關注有關公司的食評? 細看下面近期的幾篇食評,大都是譭多於讚, 若管理層或老闆依然不針對廚房出品部的劣習作出改善,情況繼續,而客人都再不回頭光顧,則可以預見其一定離走上末路之途不遠!
2012-08-02
  • 三文魚刺身
  • 甜蝦刺身
  • 天婦羅蝦
2012-07-22 4530 瀏覽
前台無人,侍應態度亦平平,可能做得太攰吧...但食物質素真的好嫲嫲,係天婦羅同刺身好點之外...其他都好失望:(尤其啲小食:金菇牛肉卷,好老好「孩」;雜菜鍋:湯底如水,味道都係,淡某某;軟殼蟹手卷,size 只有半隻手指咁多>< 全部都係飯,最激氣係當個侍應嚟收時,佢話:我地餐廳有晒閉路電視,唔可以食淨啲飯!我地成家當堂o左咀...唉...浪費食物當然唔啱,但食物味道差,都唔可以迫消費者食架嘛:(
前台無人,侍應態度亦平平,可能做得太攰吧...
我地成家當堂o左咀...
我與同事們於旺角分店消費好幾次,對他們的服務及食物的水準有很好的評價,於是滿心歡喜地帶自己家人到北角分店享受一吓!誰知失望而回,先講食物質素;燒大蝦及蠔,絕對不新鮮;而種類方面,亦較旺角分店少,詢問經理,他也直言因為旺角競爭大,所以各方面都較優勝。
2012-05-18
用餐優惠
其他
  • 三文魚刺身
  • 劍魚
  • 天婦羅
2011-12-19 2868 瀏覽
嗰日同老婆同埋個FD聚下舊,見到網上評價唔錯,加上問埋一D鍾意周圍食既朋友都話食物可以,所以管試試。上到去即時有位,OK。避免佢哋漏單同埋出完第一輪要長等第二輪,所以第一輪已叫咗大部份嘢。所以只能講一D印象比較深既食物。三文魚刺身:正! 夠肥美 叫咗3輪共30片以上。(最好食)馬刀貝刺身:OK,夠爽虎蝦刺身:SIZE OK,肉都夠爽,唔錯。炸蝦天婦羅:粉比較多但蝦夠大,又熱辣辣,幾好食燒菠蘿:燒得唔夠, 水汪汪又唔甜燒羊架:羶到冇朋友,食開羊肉既FD都頂唔順吐返出黎 (好彩我冇食...)玉子壽司:玉子比較薄,但勉強OK軟殼蟹手卷:軟殼蟹份量勁少。海膽手卷:海膽好差又係份量少燒牛肉壽司:塊肉又細,粒壽司又細....燒三文魚壽司:同牛肉壽司同樣COMMENT雪糕:有三種口味 (芝麻、綠茶、,紅豆),只有芝麻比較好,綠茶冇綠茶味,紅豆都有紅豆皮但味唔多似囉...雖然知價錢 168+10% 唔可以預佢高質素囉,所以都 OK。而最差係服務態度,第一輪點既手卷,居然到接近埋單,總共催咗3次先至整俾我哋,人哋遲入場既,都點到囉... 而且我點嗰時,都未滿座,仲有好幾張"吉"枱。到送手卷時,唔係擺上枱

三文魚刺身:正! 夠肥美
叫咗3輪共30片以上。(最好食)
馬刀貝刺身:OK,夠爽
虎蝦刺身:SIZE OK,肉都夠爽,唔錯。
炸蝦天婦羅:粉比較多但蝦夠大,又熱辣辣,幾好食

燒菠蘿:燒得唔夠, 水汪汪又唔甜
玉子壽司:玉子比較薄,但勉強OK
軟殼蟹手卷:軟殼蟹份量勁少。
海膽手卷:海膽好差又係份量少
燒牛肉壽司:塊肉又細,粒壽司又細....
燒三文魚壽司:同牛肉壽司同樣COMMENT

雖然知價錢 168+10% 唔可以預佢高質素囉,所以都 OK。而最差係服務態度,第一輪點既手卷,居然到接近埋單,總共催咗3次先至整俾我哋,人哋遲入場既,都點到囉... 而且我點嗰時,都未滿座,仲有好幾張"吉"枱。到送手卷時,唔係擺上枱,直情係跣過黎 - 冇乜禮貌。

我諗唔會再幫襯了。
2011-12-14