6天前 0 瀏覽
雞蛋仔香港有很多間,但係唔係間間都好味。試過好多咬落都係空氣。呢間粒粒都好有口感,就算排長龍都值得。新鮮熱辣即整冇得頂😍👍就算將軍澳分店同呢間都唔同,識食一定要食北角呢間

2024-01-17 356 瀏覽
我今日去試咗間滿有人氣嘅雞蛋仔店,一路行過去就聞到陣陣蛋香,實在抵死得意!原味雞蛋仔脆口得嚟又唔會太甜,啫喱啫喱嘅內餡同脆脆酥酥嘅邊,宜家想起都仲流哂口水🤤。雞蛋仔整得啱啱好,嗰種熱辣辣,啖啖都是幸福感,真係食得落去又唔使太心痛嗰種。講真,我真係見到可以唔洗等就買到呢啲級數嘅雞蛋仔,心情即刻爽晒😌。攞咗之後已經即刻食咗一粒,噢呀,簡直係究極滿足!啱啱好嘅半溫半熱嘅程度,真心話,舊式嘅雞蛋仔真係有種樸實嘅美味,足足嘅包餡係我尋味嘅重點之一嚟㗎!即使離開咗店舖,心情都似食咗糖咁嘅甜🥰。總之,依家想到都忍唔住要推介比朋友一試,咁正嘅雞蛋仔,實在係值得喎!👍🏻🎉🥳

2023-12-18 365 瀏覽
呢間雞蛋仔店都幾出名,睇佢門口貼晒同明星既合照就知啦,不過價錢一啲都唔便宜,要差不多三十蚊先有一底雞蛋仔。味道方面係水準之上既,雞蛋味濃,質感都夠香脆,如果突然間有舖懷舊小食既癮都會走過嚟懷緬吓食既唔單之係雞蛋仔,仲有童年既回憶,成件事即刻升華晒
食既唔單之係雞蛋仔,仲有童年既回憶,成件事即刻升華晒

原味雞蛋仔
外賣自取
2023-12-13 257 瀏覽
有張coupon 換一底雞蛋仔,張coupon 我對摺左一下,佢收到時話勁惡咁話下次摺左唔收,個問題係我都係第一次換(我都係得一張冇下次),將coupon都冇寫話摺咗唔換得囉,咁銀紙都可以摺㗎啦,咁你收唔收?佢分明就係恰得就恰,將佢啲情緒發洩落啲客人度! 其實佢成$28 一底,又唔係真係好食,仲要受佢氣,真係多謝曬,唯有祝你哋生意興隆! 以後冇下次!
2023-12-13
1 分鐘 (外賣自取)
2023-12-10 203 瀏覽
走進了家店,空氣中瀰漫著香甜又略帶點麵焦味的氣息,隔著喺個櫥窗我已經開始垂涎三尺🤤。今次我哋就點了招牌嘅雞蛋仔,睇住師傅熟練地翻轉嗰個鐵模具,我哋每個都等到心急火燎。雞蛋仔終於上手,外皮脆得嚟,一啖咬落去,就係嗰種"卡滋卡滋"嘅音樂🎵,真係太滿足啦!雞蛋味十足,入口即溶,軟綿綿嘅,每一粒都好似夾住溫暖嘅陽光一樣,暖笠笠,好治癒😌。然後嗌齊口感,中間嗰塊鬆化化,蛋香四溢,吸盡左個甜味,真係一言難盡。喺呢度食雞蛋仔嘅感覺好接地氣,冇花里胡哨,純粹享受美食嘅快樂。喺這種小店,你可以好自在咁享受美食,感受香港嘅街頭文化。如果你想尋找純正嘅港式味道,記得一定要試吓!👍

2023-11-25 178 瀏覽
聽就聽得多..之前真係未食過本來我係先買一底格仔餅等咗30秒同我妹話不如食埋雞蛋仔因為見買多底平少少就同個阿姐講我加埋雞蛋仔(當時我哋後面完全無人排隊)點知個阿姐狂啤住我同我妹跟住聽到佢講咗句你哋咁樣夾單唔得㗎我估佢係以為我同個外人夾埋買第二底(?!)我同我妹一頭霧水但係佢最後係有照收我第二底嘅價錢嘅...雞蛋仔即刻有得食嘅的確係好脆...不過冇我想像中咁好食至於格仔餅更加係不值一提以佢呢個價錢同服務態度我唔會再食第二次好彩係唔駛排隊..如果唔係仲嬲😑😑😑
聽就聽得多..之前真係未食過
本來我係先買一底格仔餅
等咗30秒同我妹話不如食埋雞蛋仔
因為見買多底平少少
就同個阿姐講我加埋雞蛋仔
(當時我哋後面完全無人排隊)
點知個阿姐狂啤住我同我妹
跟住聽到佢講咗句你哋咁樣夾單唔得㗎
我估佢係以為我同個外人夾埋買第二底(?!)
我同我妹一頭霧水
但係佢最後係有照收我第二底嘅價錢嘅...
雞蛋仔即刻有得食嘅
的確係好脆...不過冇我想像中咁好食
至於格仔餅更加係不值一提
以佢呢個價錢同服務態度我唔會再食第二次
好彩係唔駛排隊..如果唔係仲嬲😑😑😑
外賣自取
2023-10-30 152 瀏覽
細個讀書日日放學都會去幫襯,到而家大個出嚟做嘢再返去回味下,唔知係咪越做越多分店,感覺冇左當初既味道,而價錢亦越嚟越貴,明白多左內地旅客幫襯,加價係可避免,但希望維持當初既水準
👨🏻‍🍳利強記北角雞蛋仔 (北角)📍北角英皇道492號地舖 「由中學第一次食,到宜家都系no1🫶🏻」 👍🏻🍽️原味北角雞蛋仔外薄超脆,入面煙韌😋好重蛋香味,粒粒脹卜卜🤤無其他店D雞蛋仔咁濟,可以自己食哂一餅😝
👨🏻‍🍳利強記北角雞蛋仔 (北角)
📍北角英皇道492號地舖

「由中學第一次食,到宜家都系no1🫶🏻」

👍🏻🍽️原味北角雞蛋仔
外薄超脆,入面煙韌😋
好重蛋香味,粒粒脹卜卜🤤
無其他店D雞蛋仔咁濟,
可以自己食哂一餅😝
2023-07-29
2023-08-03 403 瀏覽
從白天到晚上,來這裡吃雞蛋仔的人是絡繹不絕,晚上八九點還會有很多人來吃,老闆很利索,幾分鐘就做好兩個,雞蛋仔靈魂就在於雞蛋液的調製,這裡的雞蛋液隔著幾米都能聞到香味,味道也很獨特
2023-06-22
$20 (宵夜)
  • 雞蛋仔
  • 原味雞蛋仔
2023-06-30 471 瀏覽
自從開始經營至今,此處的顧客量便持續增加,售價也從原本的十元漸漸上漲至每份二十五元。若非長時間未品嚐,一般人應不會刻意前來購買。此處的雞蛋仔味道普通,除了帶有蛋香之外,並無其他特別之處值得一提。然而,此處的衛生習慣有待加強。在收取費用和製作食品時,應該清潔雙手,以提高衛生程度。
2023-06-06 343 瀏覽
兒時最愛嘅小食😋😋收工之後成日都會好想食野,今日我既朋友過嚟搵我,我就帶咗佢去食呢一間雞蛋仔嘅總店,當我食第一粒既時候食既係情懷既味道,每粒雞蛋仔都好有蛋味💓yumyumyum🥰
兒時最愛嘅小食😋😋
2023-05-03
2023-05-11 380 瀏覽
雞蛋仔這款街頭小食,每隔一段時間便總會想吃一下常常經過這間米芝連老店也會看見人龍,聞到濃濃蛋香很久以前吃過一次覺得不錯,這晚即管試試水準有否不同等了差不多十分鐘,拿起來熱烘烘的,外皮烤得夠脆咬一口,內裡是理想的半滿蛋糕質地,仍然是外脆內軟的水準無誤!
雞蛋仔這款街頭小食,每隔一段時間便總會想吃一下
常常經過這間米芝連老店也會看見人龍,聞到濃濃蛋香
很久以前吃過一次覺得不錯,這晚即管試試水準有否不同
等了差不多十分鐘,拿起來熱烘烘的,外皮烤得夠脆

雞蛋仔
2023-04-27
15 分鐘 (外賣自取)
雞蛋仔
2023-05-04 244 瀏覽
雞蛋仔係香港嘅傳統小吃之一,而呢間雞蛋仔攤位真係好出色。佢哋嘅雞蛋仔香脆可口,每一件都好鬆軟,令人回味無窮。而且,雞蛋仔嘅味道好豐富,有原味、芝士、朱古力等口味,適合不同口味嘅人士。餐廳嘅價格亦都非常實惠,適合唔同預算嘅客人。而且,攤主都好親切,服務好好,令你好有親切感。最後,攤位嘅環境簡單而舒適,讓你可以好放鬆咁享受美食。總之,呢間雞蛋仔攤位係一個非常值得一試嘅好去處,如果你鍾意香港嘅傳統小吃,一定要嚟試下佢哋嘅雞蛋仔!
2023-05-04
10 分鐘 (外賣自取)
  • 雞蛋仔
2023-05-03 161 瀏覽
北角雞蛋仔係一個非常有人氣嘅小食品牌。佢哋嘅雞蛋仔煎得剛剛好,外脆內軟,酥脆香甜,配上佢哋嘅特製醬汁,一咁食就非常過癮。如果你想試下新口味,可以嘗試佢哋嘅芝士焦糖雞蛋仔,味道獨特,絕對令你愛不釋手。如果你鍾意清淡啲嘅,可以試下佢哋嘅水果雞蛋仔,配上新鮮嘅水果,健康又好味。除咗雞蛋仔之外,佢哋嘅手工珍珠奶茶都係一個絕對嘅亮點,口感順滑,加上Q彈嘅珍珠,好好味。總之,北角雞蛋仔係一個值得一試嘅小食品牌,每一款都好好食!
2023-04-07 244 瀏覽
Lee Keung Kee North Point specializes in traditional and authentic egg puffs and waffles, serves only original flavour 🥚 opened in the 90s 💫 storefront covered entirely with photos of celebrities visiting 📷 michelin-awarded street snack 🌟利強記北角雞蛋仔主打正宗雞蛋仔 另外都有格仔餅,味道忠於傳統 只有原味 🥚90年代開業 💫 舖面貼滿老闆同明星藝人嘅合照 📷 米芝蓮街頭小食推介 🌟🧇 雞蛋仔HKD$25 即叫即整 攞上手熱辣辣 🔥外脆內軟 半空半實 甜而不膩遠遠已經聞到好香蛋味 🍳但食落蛋味好似冇以前咁香 🙈每次返到嚟香港 行過北角 都會買返底 次次都要排隊 等咗大概15分鐘 都算流得快原味雞蛋仔來講有啲偏貴 買個兒時回憶 👼🏻🌱 凍豆漿(買底雞蛋仔就可以+HKD$6)冇得揀甜度 但係甜度啱晒我 偏向無糖/微甜包裝好得意,用寶寶副食品袋 🍼豆漿本身

🧇 雞蛋仔HKD$25
即叫即整 攞上手熱辣辣 🔥
外脆內軟 半空半實 甜而不膩
遠遠已經聞到好香蛋味 🍳但食落蛋味好似冇以前咁香 🙈
每次返到嚟香港 行過北角 都會買返底
次次都要排隊 等咗大概15分鐘 都算流得快
原味雞蛋仔來講有啲偏貴 買個兒時回憶 👼🏻

🌱 凍豆漿(買底雞蛋仔就可以+HKD$6)
冇得揀甜度 但係甜度啱晒我 偏向無糖/微甜
包裝好得意,用寶寶副食品袋 🍼
豆漿本身不過不失 但配埋甜甜地嘅雞蛋仔就唔錯

⭐️ 只收現金 Alipay Wechatpay,唔收八達通都算流得快

原味雞蛋仔+原味雞蛋仔,凍豆漿凍豆漿
2023-03-17
15 分鐘 (外賣自取)