2021-03-06 2795 瀏覽
腸仔都可以無味,你話仲可以點?係得個牛仔骨叫做好味啲,唯一甜品都算入到口,特濃朱古力唔甜,仲有特色甜品,但啲肉可以再好味啲就好啦,雞翼腸仔係我至愛,但都入唔到口,星期六都唔算爆滿,今日打電話仲訂到位算係咁唯一推介就係食甜品,牛仔骨,同三文魚腩,其他真係……除非你對食嘢無要求,但求相聚下,傾下計,依度環境真係唔錯嘅,價錢還錯可以啦🤔🤔🤔🙀🙀🙀👎🏻👎🏻👎🏻😖😖😖🙈🙈🙈🙊🙊🙊

🤔🤔🤔🙀🙀🙀👎🏻👎🏻👎🏻😖😖😖🙈🙈🙈🙊🙊🙊
2021-03-06
紀念日
  • 甜品
2021-01-16 1955 瀏覽
抵食 All day breakfast 超豐富:有脆薯餅丶熱的牛角包丶煎雙蛋、香腸丶煙肉、番茄加焗豆、沙律菜丶磨菇。送飲品。如果5夠飽,仲可以加$6有熱番茄通心粉。今日早上試咗,都幾抵食$58。值得試一試。冬天的早上吃飽飽才出發工作。
抵食 All day breakfast
All  day  breakfast
All  day  breakfast
2020-07-10 3432 瀏覽
同老朋友敘舊,但係朋友話我揀錯地方,除咗牛仔骨同雞翼之外其他嘢麻麻哋,尤其是魷魚同埋魚樓唔新鮮仲有係飲品溝好多水刺身同埋其他熟悉還可以甜品同水果都算唔錯下次未必幫襯
仲有係飲品溝好多水
刺身同埋其他熟悉還可以
甜品同水果都算唔錯
下次未必幫襯
2020-06-25 2321 瀏覽
🥘#韓舍放題-#烤肉 ▶️都醃得幾入味,肉質唔會話好鞋味道不過不失。-#甜品 ▶️有 #布甸 #蛋糕 #椰撻仲有#雪糕,不過甜品味道麻麻地~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~總評分 6.5/10食物 3環境 3服務 3價錢 4
🥘#韓舍放題
#烤肉 ▶️都醃得幾入味,肉質唔會話好鞋
味道不過不失。
#甜品 ▶️有 #布甸 #蛋糕 #椰撻
仲有#雪糕,不過甜品味道麻麻地
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
總評分 6.5/10
食物 3
環境 3
服務 3
價錢 4
2020-06-18 2126 瀏覽
好難食 豬肉有浸好重嘅蘇味肉質差不知所謂最好食都係個泡菜唯一燒烤好食嘅嘢就係個芝士腸嘢飲溝水 未試過去過一間餐廳食嘢啲嘢飲係溝水侍應態度唔耐煩 Overall嚟講比一分以後都唔會再光顧
好難食 豬肉有浸好重嘅蘇味
嘢飲溝水 未試過去過一間餐廳食嘢啲嘢飲係溝水
侍應態度唔耐煩
Overall嚟講比一分
以後都唔會再光顧
最後係尖沙咀韓食街度搵食搵到呢間, 感覺上幾健康養生嘅餐廳!餐廳空間唔算大, 不過都算坐得舒適我地食緊個陣出面仲有好多人等緊位, 果然有人氣! 雖然menu上選擇唔算好多, 但係我地兩個都有唔少想食嘅野~《牛膝骨湯》個湯睇落係雪白色, 好似牛奶咁~ 似係煲左好耐咁!飲落有好重胡椒味道, 都有好香既牛味, 好正!裡面有好多料, 有好多類似牛筋細細塊膠質,感覺好補!飲到底會feel到有好多膠質, 有D漿漿地口既感覺~ 最重要係我地兩個KO晒成煲, 都唔會覺得口湯, 感覺冇味精, 但味道係好濃好好飲~《醬炒牛肉石鍋芝士拌飯》D芝士有做到拉絲既感覺! 食落都有好香濃既芝士味!最鍾意佢個石鍋好夠熱, 食極D飯都係噴晒煙熱辣辣! 仲可以整到好多好多飯焦!而且撈埋D餸係有好多料, 每一啖都係有菜, 唔會覺得唔夠味! 《蔘雞餃子王》好鍾意食韓式既餃子, D餡料係甜甜地, 會不知不覺食上癮!隻隻餃子都好大隻, 好多餡~ 啖啖肉, 仲有粉絲同菜係入面健康得來又唔會啖某某乾爭爭~ 好味到令人會想食晒佢!要挑剔既係略嫌餃子皮厚左D, 人蔘雞味亦唔算好突出

餐廳空間唔算大, 不過都算坐得舒適
我地食緊個陣出面仲有好多人等緊位, 果然有人氣!

《牛膝骨湯》
個湯睇落係雪白色, 好似牛奶咁~ 似係煲左好耐咁!
飲落有好重胡椒味道, 都有好香既牛味, 好正!
裡面有好多料, 有好多類似牛筋細細塊膠質,感覺好補!
飲到底會feel到有好多膠質, 有D漿漿地口既感覺~

《醬炒牛肉石鍋芝士拌飯》
D芝士有做到拉絲既感覺! 食落都有好香濃既芝士味!

《蔘雞餃子王》
好鍾意食韓式既餃子, D餡料係甜甜地, 會不知不覺食上癮!
隻隻餃子都好大隻, 好多餡~ 啖啖肉, 仲有粉絲同菜係入面
健康得來又唔會啖某某乾爭爭~ 好味到令人會想食晒佢!
要挑剔既係略嫌餃子皮厚左D, 人蔘雞味亦唔算好突出
2020-04-05 1781 瀏覽
放題一定是好逼食物好hea? 不一定!有朗有間好高質的放題,有韓燒,又有酒店式自助餐,星期一王五任何晚餐時段2小時晚市都只是$ 155,如果7點前交更是每位$ 115。.首先韓燒材料好多。肉類什麼都有:牛、豬、雞、內臟、香腸等,還有羊架、西冷牛扒、牛仔骨等貴價食物。少不了邪惡的五花腩,魷魚、一大條秋刀魚、肥美靚蠔、金沙骨、蝦等...... 眼花撩亂。重量又重質,肉質實在,這個價錢已經算是好新鮮,沒有冰藏的味!蔬菜菇類都好多,素食者都一定食得飽足。.放題少不了刺身,有三文魚、吞拿魚等等,新鮮好食!.一入座已經肚仔餓,所以未透爐之前,就拿了很多熟食。熟食多到呢......台式鹽酥雞、口水魚、豬腳薑、豬軟骨、炒粉麵迷你滷肉飯...... 沙律區又有好多食物,包括青口、大蝦,煮得都好有水準!.甜品款式多,法式燉蛋、麵包超人馬卡龍、芝士蛋糕,還有可以自製格仔餅機,章魚小丸子機,棉花糖機...... 非常多元化!飲品可以飲飲就不在話下,連酒類也有好幾款,飲多一兩罐啤酒sake都已經回本!

蔬菜菇類都好多,素食者都一定食得飽足。
放題少不了刺身,有三文魚、吞拿魚等等,新鮮好食!

困在家很久了,剛好是星期五就去放縱一下自己食放題!樓下有一間韓燒放題性價比好高,星期一至五7-9點入座$155一位,見到午餐最平$63就有得食自助餐了,同茶餐廳價錢差不多。.首先環境好大好舒服,格局似酒店自助餐,有好多個session 有不同的食物。我同家人好enjoy 今次的晚餐,因為食物無論是款式還是質素都好好,而且好好玩!.以下是我覺得好玩之處:1. 韓燒食材好多,有牛西冷、牛仔骨、羊架、雞翼、雞扒、五花腩、秋刀魚、雞腎等等。也有不同的蔬菜菇類。燒爐上有牛油紙,而且可以無限更換,不會燒到焦炭,好有成就感!肉類好新鮮,扒類是厚切的,食不出有冰鮮的雪櫃味。現時物價騰飛,要「回本」很容易呢。.2.小丸子有得自己動力整小丸子,一邊燒一邊聞到香噴噴的味道,好吸引。我就喜歡用多章魚的小丸子,加很多章魚粒粒。完成之後撒上紫菜碎及沙律醬,熱辣辣好好食!.3.熟食迷你台式燥肉飯- 好可愛很迷你!味道也很貼近台式的味道。也有不同的熟食,例如豬腳薑、水煮魚、麥樂雞等等,味道不錯,款式多如酒店的自助餐呢。.4. 甜品這裡的甜品多到令人眼花撩亂,值得一讚焦糖燉蛋很有大師級水平,很香奶蛋味,口感細滑,我自己
困在家很久了,剛好是星期五就去放縱一下自己食放題

以下是我覺得好玩之處:
1. 韓燒

2.小丸子

3.熟食
迷你台式燥肉飯- 好可愛很迷你!味道也很貼近台式的味道。

4. 甜品
這裡的甜品多到令人眼花撩亂,值得一讚焦糖燉蛋很有大師級水平,很香奶蛋味,口感細滑,我自己一人食了5個!還有麵包超人macaroon,cute!

再好玩啲?自己做爆谷、棉花糖!

食物還有很多,刺身、炸身、壽司...... 真心同酒店自助餐相差無幾。

• 燉蛋
  • 豬腳薑
  • 燒肉
  • 壽司
2020-03-25 484 瀏覽
今天早了一點回家,剛好媽媽沒有買餸就打算到附近的餐廳吃由於疫情嚴重,我們選了一間座位闊落人與人隔得開的餐廳.由於我來得早,這間韓燒店安排我們四人坐一張很大的卡位。客人都安排得坐得很開,更衛生安全。.我覺得這間韓式放題比茶餐廳還要便宜$155一人就可以任飲任食!.除了燒肉的肉類多,肉質質素也很好,雞翼燒完之後入面保持到肉汁,不是冰鮮的那種乾蒸蒸。必食有意回本的當然是牛仔骨及西冷牛扒!除了肉類魚類選擇也很多有些更是一大條魚任你攞呢!.除了燒烤這裏的熟食多到嚇人一跳!有麻辣酸菜魚、豬腳、迷你薑滷肉飯等等......當然也少不了刺身及壽司。另外還有很多款甜品、飲品、水果、炸物及沙律......這個價錢$155簡直是超值!
今天早了一點回家,剛好媽媽沒有買餸
就打算到附近的餐廳吃

由於疫情嚴重,我們選了一間座位闊落人與人隔得開的餐廳

我覺得這間韓式放題比茶餐廳還要便宜
$155一人就可以任飲任食!

必食有意回本的當然是牛仔骨及西冷牛扒!
除了肉類魚類選擇也很多有些更是一大條魚任你攞呢!

除了燒烤這裏的熟食多到嚇人一跳!

有麻辣酸菜魚、豬腳、迷你薑滷肉飯等等......
當然也少不了刺身壽司

2020-03-25 329 瀏覽
今日我地去左依間位於元朗既韓舍食韓式燒烤🧡地方大,座位舒適👍🏻💜包你坐得舒舒服服衛生環境亦都好好,好乾淨🌈價錢唔貴,食物款式亦都多😋秋刀魚-茄子-雞髀菇-雞皮好好食好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻五花腩肥瘦啱啱好 ,好香口🤤🤤正臭豆腐好特別好香,雞翼都好好食好入味,牛仔骨,辣豬扒好好味😋葡撻,馬卡龍馬卡龍唔會好甜,麵包超人好可愛😍😍👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日我地去左依間位於元朗既韓舍食韓式燒烤🧡
地方大,座位舒適👍🏻💜包你坐得舒舒服服
衛生環境亦都好好,好乾淨🌈

價錢唔貴,食物款式亦都多😋

秋刀魚-茄子-雞髀菇-雞皮

好好食好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

五花腩肥瘦啱啱好 ,好香口🤤🤤正

葡撻,馬卡龍
馬卡龍唔會好甜,麵包超人好可愛😍😍

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2020-03-24 236 瀏覽
今晚有啲事😪, 想搵朋友傾下偈😏, 所以就 搵咗我朋友嚟到呢間餐廳食韓燒🍖,我地都等咗冇幾耐⏲,我哋就喺侍應安排之下坐低咗✌,由於呢度嘅食物係自助形式🤓,所以我專登去行咗一個圈睇下有咩食🤤,其實都發現呢間餐廳無論熟食同生嘅食物都好多選擇🤩,包括有日式食物亦都有刺身🍣,並且有啲台式嘅熟食,每一樣嘢都好有心思,但係你都食韓燒,梗係唔少得肉食啦😂,我夾咗少量嘅肉😜,試一試個味道 ,發現其實每一樣嘢都醃得幾好幾入味,燒出嚟亦都唔差👍🏼,另外可以提一提嘅就係呢度甜品嘅選擇都唔少,最後試咗幾款甜品,各種甜品都係有質素嘅😙,所以我推薦大家👌🏼👌🏼
,每一樣嘢都好有心思
2020-03-23 256 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 韓舍📍元朗馬田路80號御庭居購物商場地下6-7號舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟嘩,呢一間放題真係超級抵啊,朋友介紹先知道原來一間咁抵食嘅放題,好多嘢食,真係物超所值,而且環境都唔差架。特別想介紹下佢啲刺身、熟食同埋甜品。普通放題通常剩係得三文魚、八爪魚、玉子嗰啲嘢等等,但係呢一間竟然有希靈魚同埋吞拿魚!非常高質素,開始食嘅初頭仲有三文魚腩添,非常鮮味!熟食方面就想特別推介豬軟骨,好大嚿之餘炆得好琳,軟骨好爽脆,一攞就攞咗一大盤XD甜品竟然有馬卡龍!仲要係麵包超人造型嘅馬卡龍,食落去好鬆化,唔會太甜,雖然唔算超級好,但係以放題來講呢一個質素已經好好!仲有朱古力蛋糕,好濃味!✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 韓舍
📍元朗馬田路80號御庭居購物商場地下6-7號舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

特別想介紹下佢啲刺身、熟食同埋甜品

豬軟骨

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
豬軟骨
2020-03-21 256 瀏覽
今次去了元朗吃韓式放題!餐廳位於馬田路,和市中心有段距離,主打的是生猛流水蝦放題,最近推出了更超值既 $115 晚市自助餐。餐廳環境不俗,位與位的間隔足夠,應該不用怕變成打邊爐家族,另外每一爐都有抽油煙系統,加上餐具餐廳尚算清潔,還算讓我們放心!燒肉選擇多,除了常見的牛羊豬外,還有海鮮和蔬菜,任夾任食。我就試了三文魚,西冷牛扒,龍脷柳,牛仔骨,豬扒等,醃得入味,燒黎味道十足。和不少對手不同,這裏的秋刀魚是整條任夾的,燒黎夠原汁原味。熟食選擇都唔少,值得一題的是酸菜魚,入味微辣,質素接近專門店,意想不到!另外豬軟骨也相當入味。至於飲品種類也遠超想像地多,除了常見的汽水茶外,也有清酒啤酒和咖啡,重要的是全部任飲!!放題另一重點當然是甜品,種類繁多,由時令水果到雪糕蛋糕布甸都有,較少見的有信玄餅和玩味十足的mosses。另外也有鹹的小食,可以自製章魚小丸子,不過自己整好醜樣就係,所以不出圖!如此價錢配上如此食品,可謂誠意十足,雖然遠離元朗市中心,但作為區外人特意前來,即使加上來回車錢,依然超級經濟實惠!

2020-03-21 339 瀏覽
今日約左個朋友去元朗,佢話好想食放題,我就介紹左佢去呢間韓舍食,而家仲百幾蚊任食其中都幾抵食。入到去環境都算唔錯,都有好多卡位,但可惜遲左去到又無book到位,無卡位坐。就坐近拎野食位放便拎野食。第一時間當然係出去睇下有啲咩好食啦!有前菜螺肉、蕃茄仔、枝豆,熟食有炸物、水煮魚、豬腳薑、泰蝦都有得食,如果無選擇到流水蝦果餐都可以係出面拎黎食,另外最吸引都係刺身三文魚吞拿魚、希靈魚,第一轉仲有三文魚腩食添正,油脂香另人回味,可惜都係一拎左一轉就無哂。肉類款式多有豬牛羊腸都奄得好入味仲有啲瓜菜可以拎黎燒九菜最正。爐都配了牛油紙放便燒爖左可以換。飲品自家的茖神花茶,各式汽水另外仲有清酒啤酒都係任飲。最後當然唔少得甜品啦,各式甜品蛋糕,水準都拍得住酒店自助餐既甜品。仲有馬卡龍食添。整體都唔錯岩哂我呢啲食肉瘦啦!食住黎瘦

最後當然唔少得甜品啦,各式甜品蛋糕,水準都拍得住酒店自助餐甜品。仲有馬卡龍食添。

整體都唔錯岩哂我呢啲食肉瘦啦!食住黎瘦

2020-03-19
  • 燒肉
2020-03-20 228 瀏覽
入開元朗,想食韓舍。價錢又平又多選擇,同老公就行去食啦。夜晚七點已經好多人。韓燒類有好多,肉類幾好食仲醃製過,有三文魚扒雞翼羊假豬扒麻辣雞翼,咖喱魷魚,雞扒,牛仔骨,牛扒,魚柳,仲有好多菜類,山菜韭菜,紅腸腸仔,乜都有。除左韓燒外,仲有刺身、壽司。刺身有 三文魚、八爪魚、玉子,熟甜蝦等,刺睇落都幾肥美,三文魚幾厚切,每人可以拎四件。甜品都有好多,一件件的甜品有布甸椰撻啫喱焦糖燉蛋。仲有爆谷機棉花糖機,仲有DIY班戟同小丸子,落手自己整幾好玩。每位大約170左右,抽風系統好好又冇油煙味!

入開元朗,想食韓舍。價錢又平又多選擇,同老公就行去食啦。

夜晚七點已經好多人。

韓燒類有好多,肉類幾好食仲醃製過,

除左韓燒外,仲有刺身壽司

甜品都有好多,一件件的甜品

每位大約170左右,抽風系統好好又冇油煙味!