無論係熱狗🌭️ 定係肉醬撈丁🍜都 好幸福!選擇好多🫶🏻由醬汁 番茄醬🥫、酸瓜醬🥒 、肉醬🥄 到薯條都係自己調配 自己製作😍 裡面大概有4-5個位 大部分人都係外賣🥡 或者學生買翻學校食😋 墨西哥風情🤩 ($62 - 套餐) 呢個係佢哋個best seller 真係名副其實✌🏻熱狗超級野味 肉汁好重 有少少辣 好開胃仲有佢哋個王牌肉醬 同埋酸瓜醬 雙配幸福💡連麵包都非常香 好鬆軟🥖套餐仲包埋薯條🍟 薯條超級香脆 油香味好出!同埋罐裝飲品🥤味道:🩶🩶🩶🩶.75/5 📍德國熱狗 (何文田)地址:何文田窩打老道67D號勝利樓地下C號舖

無論係熱狗🌭️ 定係肉醬撈丁🍜都 好幸福!選擇好多🫶🏻

墨西哥風情🤩 ($62 - 套餐)
呢個係佢哋個best seller 真係名副其實✌🏻
熱狗超級野味 肉汁好重 有少少辣 好開胃
仲有佢哋個王牌肉醬 同埋酸瓜醬 雙配幸福💡
連麵包都非常香 好鬆軟🥖
套餐仲包埋薯條🍟 薯條超級香脆 油香味好出!
同埋罐裝飲品🥤

味道:🩶🩶🩶🩶.75/5

📍德國熱狗 (何文田)
地址:何文田窩打老道67D號勝利樓地下C號舖
墨西哥風情
2024-04-04
墨西哥風情
喂,講真,當我咬落呢個「鮮味磨菇雞腸熱狗」嗰一刻,真係一啲都唔講得笑喎!熱狗包外脆內軟,窩心透過。磨菇配雞肉腸,簡直係絕配,咬落去既時候,磨菇嘅鮮味混合住肉腸嘅香濃,爽口得嚟,肉香味十足,完全冇得頂!即使係外賣,啲薯條都仲保持到脆皮,係屋企慢慢嘆,咬落去仲感覺到啲薯條嘅鮮甜,真係一流👍。有冇搞錯,喺咁方便嘅地點,啲食物又咁正,我真心推介畀大家㗎!之前嗰個「幼滑芝味腸堡」,個芝士咁濃郁,咁滑,腸又香,咬一口,芝士嘅幼滑同肉腸嘅鮮甜,撻實晒!而家諗返起,個口腔都仲係留住呢份滿足🧀。快啲帶埋朋友家人,或者自己一個都得,嚟試下喇~ 保證食完之後,心情都會跟住好起嚟!🤤💯

2024-01-08 112 瀏覽
踏進「德國熱狗」,香氣四溢,等唔切咁落單點咗香蔥豬柳腸熱狗🌭。咬落去腸皮嘅脆皮音,入口即墨,肉汁豐富得滯。每啖熱狗嘅味道都同炒過嘅洋蔥有一場激戰,清甜嘅香氣提味得嚟,又唔會好似攪亂場,透過呢個配搭可以感受到食材之間嘅和諧。隔離嘅德國肉餅包真係一砲打響,包皮脆卜卜,啖啖肉餅層次感強,嘴感豐富,一啲咁功力,好值得係「撐場面」嘅一環😋!食完嘅黑椒豬扒包,口感真係過癮,豬扒嫩滑到唔使咬,溶入口中;黑椒嘅香辣跟住黎,引爆味蕾,飯後回味仲係意猶未盡👍。可惜公仔麵部分就有少少「失色」,好似有啲未能掌握到最佳烹調時間,但味道上仍然接受到。好喇,總括黎講,「德國熱狗」嘅美味同親民定位,令人忍唔住想日日都嚟一趟。熱狗選擇種類多,味道俾心機,下次仲想試下其他嘅嘢。食得開心,心情都靚了幾分!🎉

叫咗個雞肉腸因為我唔食得辣。再加咗芝士(溶得一半)。麵包夠諗但唔夠燶。食唔到牛油味。基本上個熱狗係乜都無,就係有條腸同醬料。如果要加其他配料,例如洋蔥,酸菜,芝士等等,全部都要加錢,每個topping 要加$10定$15唔記得咗啦。有圖有真相,係未一隻好求其嘅熱狗?我明白餐飲好難做,但係未都要比d 心呢?例如間鋪咁亂,係未可以執吓佢?係未應該每隻熱狗唔使加錢都有洋蔥,因為洋蔥係隻熱狗嘅靈魂嚟㗎。 $37我又唔覺得太貴,仲食得飽,但可以做好好多囉。。。。
有圖有真相,係未一隻好求其嘅熱狗?

2024-01-05
因為以前住附近已經幫襯咗何文田店二十幾年,見到由後生仔接手後都keep住間唔中買吓。嚟幾年腸同包都保持到水準,但係好唔明點解宜家啲芝士成日都係未融晒就出餐?社交媒體網站啲拉絲芝士相影得好靚,但係實物好似盲盒咁,有時融咗,有時半融,有時完全未融仲要一粒粒芝士跌到成個外賣盒都係。宜家坊間多咗同類熱狗店,基於情懷一路都係賣買嚟間。見到德狗宜家連整融啲芝士咁基本嘅嘢都唔畀時間做,都幾失望。希望以後可以畀心機做番好啲啦。以前阿姨主管時代,買咗不下一百次,從來未試過芝士係未融。
外賣自取
2022-10-09 960 瀏覽
廿幾年前喺附近讀書,佢就已經喺度佢陪伴左,我哋好多個lunch嘅時間識食嘅一定係返去總店何文田嗰間去食以我了解佢應該都換咗三手,不過品質仍然都keep到同一個味道麵包軟熟唔使講,麵包專屬腸仔就一定係佢嘅特色,喺第二度真係搵唔到佢出呢啲腸仔嘅味道。每次行入舖頭都仲有選擇困難症因為佢真係有超級多款腸仔選擇除咗熱狗一定會叫埋佢嚟講係薯條同埋佢個肉醬薯蓉薯條佢會採用粗身嗰款,佢記得一定要揀埋佢嘅茄汁佢嘅茄汁會偏傑身同埋甜,亦都係佢一個獨特嘅味道肉醬薯蓉就一定係爆肚自選佢嘅肉醬都好特別,佢係會次方加肉醬意粉嘅肉醬,佢係會偏向肉味較濃配以少少蕃茄嘅酸味佢係一個唔錯嘅回憶選擇
廿幾年前喺附近讀書,佢就已經喺度
佢陪伴左,我哋好多個lunch嘅時間
識食嘅一定係返去總店何文田嗰間去食

除咗熱狗一定會叫埋佢嚟講係薯條同埋佢個肉醬薯蓉

佢係一個唔錯嘅回憶選擇

2022-04-17 936 瀏覽
今次食多次打算介紹下我地上次食就覺得好好食今次 我地食同一個辣肉腸但 可能我地學熟悉佢既配搭叫法發現無第一次咁好食因我唔食 芥辣既咁 同老公一人一半 再+薯條薯條今次無咁碎啦都是 炸到乾身脆脆的波浪紋薯條雖然的最愛是 波浪紋薯條 但總是搵唔返 炸到 熱同時 有 薯仔味既依到就 脆既 無薯仔味個熱狗包就 多士脆脆包 出色既但我地 無乜加 芝士同特色醬腸仔就 無第一次食咁好食但我地就鐘意佢既環境呀 因今次3位員工就 聽緊 舊歌又一齊 唱幾句 好有 細鋪既情懷佢 細細間 有4-5個位我2次都係到食既牆上 好多特別的 餐牌依3張 我好鐘意最高個3張好用心 好港式 好有廣東話 既特色帶口罩個張先好笑坐係個到 就可以 欣賞到 佢店內既佈置都用心所以 堂食有 另一番味道!
今次食多次

依3張 我好鐘意
最高個3張
好用心 好港式
好有廣東話 既特色
帶口罩個張先好笑
坐係個到 就可以 欣賞到 佢店內既佈置都用心

所以 堂食有 另一番味道!
2022-04-17
由中學幫襯到而家,一直都好鍾意呢間舖頭,直至現在一有時間就會同啲學生一起買熱狗食,但今日買個早餐真係不得了,炒蛋附送辣椒片,沙律醬附送一點點紅色,打電話去問,那個男孩子嬉皮笑臉同我講,切肉嘅時候唔小心放了辣椒片落炒蛋,放沙律醬時唔小心滴了一些茄汁落去。其實都算啦,但再繼續食竟然有條毛,真係想毆返晒出嚟⋯現在咁嘅環境,竟然啲衛生情況仲咁差⋯真係唔會再幫襯!好少會寫差評⋯但真係希望煮嘢食那位可以乾淨啲!

📍 德國熱狗 Hot Dog Link 🎗📍 何文田 • 窩打老道67D號C鋪在旺角東或何文田上班、上學的朋友,一定有見過這家位於勝利道的《德國熱狗 Hot Dog Link》!這天在這邊,肚子有點餓,又想起曾經有朋友介紹這家店,就來試試看了~這家熱狗小店在這條街屹立二十多年,經歷了幾代交替、時代變遷,沒有變的,就是他們的人情味💛,還有美味的熱狗🌭️從裝潢中,很容易就感受到歷史的味道~熱狗款式很~多~,可以選不同的香腸,有選擇困難症的朋友不妨問問店員的推薦!醬料可選「茄汁醬」、「芥辣醬」、「酸瓜醬」、「沙律醬」、「燒烤醬」或「多種混合醬」。$50就可以把熱狗配成套餐,一同享用薯條跟汽水🍟🥤!脆皮煙肉火腿腸 Smoked pork ($33)我們不吃牛,所以選擇少了很多,最後選了使用豬肉和雞肉製成的「脆皮煙肉火腿腸」。熱狗即點即弄,暖烘烘的🔥香腸外皮脆,肉質結實,肉汁豐富,配上醬汁一起吃,超級享受!他們在尖沙咀也開了分店,更加方便大家給一下支持喔💛✨-Menu:
📍 德國熱狗 Hot Dog Link 🎗
📍 何文田 • 窩打老道67D號C鋪

從裝潢中,很容易就感受到歷史的味道~

$50就可以把熱狗配成套餐,一同享用薯條跟汽水🍟🥤!

脆皮煙肉火腿腸
脆皮煙肉火腿腸 Smoked pork ($33)
熱狗即點即弄,暖烘烘的🔥
香腸外皮脆,肉質結實,肉汁豐富,配上醬汁一起吃,超級享受!

他們在尖沙咀也開了分店,更加方便大家給一下支持喔💛✨

Menu:
脆皮煙肉火腿腸
2020-06-16 2519 瀏覽
德國熱狗在何文田勝利道已屹立了26年,創辦人是一名居港德國慕尼克的香腸專家,當年應某五星級酒邀請來港,開設香腸部門,他擁有德國Metzgermeiter製肉專家學位,這店的香腸就由他經營的廠房鮮製。其後因家庭問題退下來,接手的是第2代老闆「芬姨」,她一做就逾廿年,至2017年時,芬姨也因為年紀問題萌生退意,就傳了給現時的第三代負責人阿Joy 經營,還於尖沙咀開了首間分店。⁣⁣德國熱狗貨源多年來也一樣,沿用香港第一間專業德瑞國腸工場生產的香腸。⁣⁣食客可選擇單買香腸,或配搭牛角包、熱狗或漢堡包。麵包找本地小店每日即製,外皮脆、包包鬆軟;醬汁可選芥末、茄汁、酸瓜沙律醬或墨西哥肉醬。除了馳名的熱狗外, 也有售賣薯蓉及撈麵,設小量座位。⁣⁣———————————————————⁣⛳️ 德國熱狗 (何文田)⁣何文田窩打老道67號D,Shop C⁣⏰星期一至六 09:30-20:00⁣⁣⛳️ 德國熱狗 (尖沙咀)⁣尖沙咀亞士厘道18號地下⁣⏰星期一至日 11:00-21:00⁣

———————————————————⁣
⛳️ 德國熱狗 (何文田)⁣
何文田窩打老道67號D,Shop C⁣
⏰星期一至六 09:30-20:00⁣

⛳️ 德國熱狗 (尖沙咀)⁣
尖沙咀亞士厘道18號地下⁣
⏰星期一至日 11:00-21:00⁣
//#黃店地圖系列間野叫:德國熱狗 Hot Dog Link邊度黎:何文田窩打老道67號D,Shop C (另有尖沙咀分店)環境點: 鋪頭地方淺窄 只有少量bar檯位 建議外賣🌝:參與罷市 並出post呼籲遊行人士注意安全 門口曾兩度被以噴漆惡意滋擾▪珍寶辣味燒烤腸(配小食飲品) $507分小店提供成23款熱狗腸 要咩腸有咩腸 出品都堅持香港製造 由麵包 香腸 到醬料 大部份都是自家製 或者搵工場製作 毫不馬虎 呢款辣味腸帶微辣 外皮脆 有肉感 略嫌層次唔夠豐富 加埋混醬會比較好 另外薯條係茶記紐紋款 炸到熱辣辣 沾埋自家製番茄醬 即刻無曬油膩感▪家鄉白腸熱狗(配小食飲品) $508分相比之下 白腸更合禾心意 外皮好脆身 而且肉質結實 採用純牛仔肉 所以咬落有肉汁 肉味更香濃 腸最緊要濃味 薯餅就一般般 可能炸過龍 外層硬得濟 可惜可惜
#黃店地圖系列

8分
珍寶辣味燒烤腸
家鄉白腸熱狗
2020-06-14 1603 瀏覽
我自己就幫襯過幾次了,呢間嘅熱狗腸仔>>>>>>市面上所有(頭盔:我個人感受😗)🌭️ 匈牙利辣味腸+薯條+飲品 $50叫咗呢個super combo,小食可揀薯條/薯餅,而單叫熱狗🌭️大約$33~ 呢間熱狗店賣比較傳統嘅熱狗🌭️ 有好多種唔同腸仔選擇,而且用上茄汁、芥末同酸瓜醬(可以叫混醬,推薦😙) 辣肉腸外皮少脆,肉汁豐富,真係同平時食嘅有分別,微微嘅辣味點綴不少☺️ 🍟 薯條即叫即炸,用上舊式快餐店嘅扭紋薯條,不錯😗 不過佢嘅茄汁味道有別平時食嘅,我就覺得平時的較好吃😙 如果要同大熱嘅齊柏林比較,我覺得各有各好~ 雖然德國熱狗嘅腸仔更勝一籌,但麵包就比較遜色🤨 (可能佢都知自己賣點,所以可以叫淨腸,我叫過都好好食🤤🤤)而齊柏林就以新意同樣樣平均取勝,打和super😙

🌭️ 匈牙利辣味腸+薯條+飲品 $50

2020-05-22 903 瀏覽
係這個新冠病毒肆虐,又加上有限聚令的時期,真係好少出街,咁啱有機會到窩打老道,見到有間Hot Dog,係Openrice有唔少人打卡,就入去試試。聽說有位好友善的姨姨,但今日只見到3個後生仔。問了店員,點了他推介的香蔥豬柳熱狗,配上各大大推介的薯餅和凍咖啡。香蔥豬柳熱狗有加所有醬料,豬柳腸雖然有點羶味,但配上燒烤醬可以掩蓋;薯餅夠脆,但唔夠薯仔味;凍咖啡第一啖幾好飲,但之後連一點咖啡味都冇,有點失望。
2020-05-15
2020-04-27 882 瀏覽
每次心血來潮想食熱狗 都會去屋企樓下呢間二十年老店😳🌭舖面雖小 但人客很多 有少量位置供客人堂食裝潢佈置都保持返懷舊老店元素👍🏻 充滿人情味😊🥰 餐牌仲設計得好有心思餐牌集合唔同款色嘅德國腸👀 款式眾多 有經典熱狗🌭 亦有經油炸嘅🔥又有辣嘅🌶️ 仲有牛角飽🥐我地叫咗個珍寶芝士腸熱狗套餐 配粗切薯條🍟/薯餅🥔粗切薯條係新鮮炸起‼️ 夠曬熱辣辣😳 拎到返屋企都仲好香脆🤩(必點啊💖❗醬料有5款任君選擇 怕麻煩嘅我就揀咗咩都有嘅混醬👻 配埋香腸食口感超豐富🥖熱狗麵包烘到啱啱好👍🏻 外皮帶微脆 又鬆軟 做下午茶一流😝
每次心血來潮想食熱狗 都會去屋企樓下呢間二十年老店😳🌭
舖面雖小 但人客很多 有少量位置供客人堂食
餐牌集合唔同款色嘅德國腸👀 款式眾多
有經典熱狗🌭 亦有經油炸嘅🔥又有辣嘅🌶️ 仲有牛角飽🥐
我地叫咗個珍寶芝士腸熱狗套餐 配粗切薯條🍟/薯餅🥔
🥖熱狗麵包烘到啱啱好👍🏻 外皮帶微脆 又鬆軟
做下午茶一流😝
2020-04-20 617 瀏覽
呢間德國熱狗見就見得多食就第一次食叫左個餐磨菇雞肉腸熱狗 薯條 茄汁送野飲 大部分紙包罐裝都都可以揀由於鋪頭入面細細 所以叫外賣要出面等磨菇雞肉腸好好味個包亦唔會好乾加埋茄汁 成個熱狗都好夾醬既話除左茄汁仲有芥末醬混醬等可以揀薯條除左薯條之外仲有薯餅揀薯條真係驚豔到我由於係外賣拎返屋企食果陣已經係凍哂但係佢都仲係好脆唔會淋哂份量亦唔少總括而言食物方面 飽肚 好味 好多選擇 又有野飲送環境方面 鋪頭細細 外賣要出面等值得一試
呢間德國熱狗見就見得多

食物方面 飽肚 好味 好多選擇 又有野飲送
環境方面 鋪頭細細 外賣要出面等
值得一試
2020-04-15
5 分鐘 (外賣自取)
$50 (早餐)