2024-03-31 78 瀏覽
餐廳位置闊落,坐得好舒服。今次初嘗印度菜,之前好怕會好重口味同好多味精,但呢次食完又覺得幾好,岩香港人既口味,味道唔會太重,咖哩加薄餅都好易飽肚。而且亦保留雞肉既嫩滑。不錯。
餐廳位置闊落,坐得好舒服。
不錯。
2024-02-11 310 瀏覽
初二睇完煙花經過呢間印度餐廳,見評分幾高就入嚟試吓,一坐低就上左個脆片,仲比埋醬,真係咸香薄脆 ,我哋嗌左個咖喱羊同烤雞又嗌左芝士薄餅點佢哋咖喱,又幾好食下,佢哋咖喱好香好惹味,試左杯芒果奶昔,又香又滑好好味
每次去佐敦附近,唔係食中菜就係居酒屋,有少少悶,上網見佢個Ribs幾吸引,所以今次試新嘢。有welcome food 威化胡椒餅,平時食開嘅偏鹹,佢呢個唔鹹唔辣,配牛油果醬口感清新。突然想飲吓啤酒,當然要咁叫碟Nachos點綴吓,口味居然偏淡,墨西哥辣椒唔酸唔辣,酸忌廉加牛油果醬中和芝士嘅膩。Ribs係我今晚嘅主角,肉好嫩,燒烤醬唔重口味但又入味,好好味。最後好似爭少少,再叫個蔥烤餅,唔太油膩而且係麵粉製品,算幾多青蔥,完美去完結呢餐晚飯。⋯⋯後記~老闆贈送一小杯香桃龍舌蘭,烈酒之中我還可以接受,可惜忘了影相📸

2024-01-30
2023-12-26 374 瀏覽
今日聖誕節,祝大家聖誕快樂🎄!今日與友人去尖沙咀睇燈飾,順道舊地重遊!第二次來這間餐廳食晚飯,依然都叫了上次試過的食物,有butter chicken、four seasons pizza和mango smoothies ! 第二次食,仍然覺得好好味!Butter chicken 個汁好特別,雞肉紅紅地色,似用特別醬料醃製,而個汁連烤餅亦不錯!Four seasons pizza有波菜、雞肉、cream cheese等等,味道很特別!很推介!
今日聖誕節,祝大家聖誕快樂🎄!

2023-12-25
聖誕節
2023-08-03 1301 瀏覽
突然想食異地菜,呢間餐廳一直想幫襯,有哂理由去食啦。因為時間尚早,入座至埋單都冇其他客人,結果包場。餐前小食係脆餅,香口微辣,點豆蓉醬口感清新。Mango Lassi($52)酸酸甜甜,少許奶味。Chocolate Thickshake($52)朱古力味唔太重。Butter Chicken($125)特色奶油雞,酸甜辣,勁適合撈飯或者配烤餅。雞件冇骨酸酸甜甜啖啖肉(應該係雞脾肉)。Garlic Naan($32)香蒜烤餅,即烤熱辣辣,蒜味好香,烤餅微脆。淨食或者撈汁都一流。Lamb Kabeb($122)羊肉烤餅,份量頗大。烤餅皮厚薄適中,包住大量蔬菜同羊肉。蔬菜有蕃茄、紫洋蔥、生菜。羊肉軟腍,有好少騷味,而且肉嘅份量不少,塞滿整條Kabeb。醬汁都有啲辣,但好惹味。另外配以沙律菜。MoMo's($89)尼泊爾餃子,有十隻,即蒸,熱辣辣。餃子皮唔算薄,但煙韌有口感。豬肉餡料有肉汁。附上嘅醬汁少少酸辣,點嚟食開胃又解膩。PS:沒有加一服務費。

餐前小食係脆餅,香口微辣,點豆蓉醬口感清新。

Mango Lassi($52)
酸酸甜甜,少許奶味。

Chocolate Thickshake($52)
朱古力味唔太重。

Butter Chicken($125)

Garlic Naan($32)

Lamb Kabeb($122)

MoMo's($89)

PS:沒有加一服務費。
Mango Lassi / Chocolate Thickshake
餐前小食 脆餅
Lamb Kabeb
MoMo's
Garlic Naan
2023-07-17 979 瀏覽
難得可以放假,約左朋友去食個午餐🥣蕃茄湯配印度薄片望落去唔似西餐廳既湯咁杰身,但飲落好濃郁蕃茄味,唔會好鹹,薄片有少少辣味🍕招牌薄餅Pizza餅底香脆,勁多餡料鋪滿成個pizza,黑橄欖,青椒,蕃茄,辣雞肉粒,洋蔥,香腸片,芝士拉絲,味道香濃&惹味🐖豬肋條配薯角外層用燒烤醬烤得香口,骨同肉容易分開,肉質鮮嫩,充滿肉汁,伴碟薯角好鬆脆🫓奶油雞配印度烤餅呢個奶油雞份量都幾大碟,雞肉唔柴口,醬汁係濃濃蕃茄味,帶少少甜味,烤餅沾上咖喱汁食冇得輸👍🏻坐得好舒服,環境清靜,全日免收加一服務費,侍應服務都好好,會幫你執好位上菜,同不停斟水📍小酒窩餐廳

難得可以放假,約左朋友去食個午餐

🥣蕃茄湯配印度薄片

🍕招牌薄餅

🐖豬肋條配薯角

🫓奶油雞配印度烤餅

📍小酒窩餐廳

2023-07-14 682 瀏覽
賣相吸引食物OK份量都好足人均大概$300老闆都幾好服務個招牌Pizza幾好食🤤如果想試吓唔伏嘅印度菜都幾推介!有啲印度香料唔食唔會知咩味食完都係有個大大嘅問號🤣但就係好食
第一次試印度菜就係喺小酒窩,雖然名字不帶印度feel,但餐廳確確實實係地道印度人經營。以前勁抗拒食咖哩,not to mention印度咖哩!每次黎都會叫butter chicken+naan,lunch set最抵,$82有湯、主菜同飲品。佢地既butter chicken唔辣,應該係調較左岩香港人口味。以前覺得好好食,而家覺得一般,味道較平淡,塊naan好濟,可能係食過其他餐廳嘴刁左。不過都會繼續支持佢地的🫶🏻

不過都會繼續支持佢地的🫶🏻
2023-05-26 569 瀏覽
Butter Chicken咖哩雞很好吃,D雞好香,汁很香濃,有點甜味。Naan bread 夠熱,很鬆軟。 BB ribs 很稔,入味。羊肉kebab汁有少少辣,只有少少羊肉味,有微微羶 ok。
2023-05-12 510 瀏覽
平日晏晝黎咗佐敦小酒窩食lunch,lunch set包咗前菜、湯、飲品同主菜🍽️我哋嗌咗茅屋芝士鮮菠菜咖喱配naan同魚肉咖喱配cheese naan————————————前菜有微辣帶咸嘅Papad脆餅配mint sauce🌿————————————茅屋芝士鮮菠菜咖喱 配naan🥘每次食印度菜必嗌菠菜芝士,唔食得辣嘅人必點印度嘅茅屋芝士係比較淡味,口感似硬豆腐/ 豆乾,依度嘅芝士口感濕潤唔會太乾依度嘅菠菜咖喱食落幾乎冇辣味啱晒我————————————魚肉咖喱 配cheese naan🥘Cheese naan軟熟 中間有層芝士夾心 熱食嗰陣會拉絲————————————餐飲凍檸茶依餐廳適合同同事/朋友過嚟靜靜地搵個地方傾偈,野食唔錯,落單到上餐都算快速

前菜有微辣帶咸嘅Papad脆餅配mint sauce🌿

茅屋芝士鮮菠菜咖喱 配naan🥘
每次食印度菜必嗌菠菜芝士,唔食得辣嘅人必點
依度嘅菠菜咖喱食落幾乎冇辣味啱晒我
茅屋芝士鮮菠菜咖喱

魚肉咖喱 配cheese naan🥘

咖喱魚

餐飲凍檸茶

2023-05-11
茅屋芝士鮮菠菜咖喱
2023-04-29 513 瀏覽
今次去到佐敦食lunch,本來想食拉麵,後尾見到小酒窩入面唔多人,唔使等位的情況下,入去試下先。入到去,店員即安排坐位,遞上menus ,我地望一陣,決定點以下三款:A6)Salad——泰式沙律(雞)C4)Pasta——蜆肉意粉E5)Turkish Kebab(土耳其烤餅)——Turkish Kebab魚肉烤餅沙律砌到好高,好大盤,個汁感覺到好新鮮,酸酸甜甜,好開胃,好鍾意個沙律🥗蜆肉意粉好足料,多蜆肉,有少少胡椒味,啱我口味🤤到個Turkish Kebab,我地揀了魚肉,嘩,呢個好有驚喜,包得好實,份量都唔少,第一次食Kevab,比我想像中好食😋食到差不多,我地點了奶茶,柸奶茶好特別,入面加了香草的味道👅(不過唔知邊隻),柸奶茶都好有水準,好滑👍🏻我會再去,下次會約多幾個朋友去,可以試多啲野

A6)Salad——泰式沙律(雞)
C4)Pasta——蜆肉意粉

蜆肉意粉好足料,多蜆肉,有少少胡椒味,啱我口味🤤

我會再去,下次會約多幾個朋友去,可以試多啲野
蘑菇湯+烤餅
A6)泰式沙律(雞)
E5)魚肉烤餅—-土耳其烤餅Turkish Kebab
C4)蜆肉意粉
蘑菇湯+烤餅
A6)泰式沙律(雞)
E5)魚肉烤餅—-土耳其烤餅Turkish Kebab
C4)蜆肉意粉
奶茶
  • 泰式沙律(雞)
  • E5)魚肉烤餅
同屋企人好耐之前食過一次, 上次點既牛扒好重香料味, 有少少怪, 其實佢menu有6成都係印度菜. 所以今次點少啲西餐, 試多啲印度菜. 餐廳唔大, 但環境都幾優雅, 好乾淨, 亦冇香料味, 完全唔覺係印度人開既, 仲有少少高級感. 老闆同店員姐姐只係識英文, 但服務好殷勤. 都要叫一碟西式既, 就海鮮闊條面Fettuccin Marinara ($152), 個汁係辣蕃茄香草汁, 今次都係重口味左啲, 意粉同啲餸都ok既. 正常水準. 印度野點左兩碟, 一碟鐵板烤羊Lamb Tikka ($132). 羊肉好大舊, 似羊腩, 冇乜膻味, 上面有小小辣蕃茄粉, 幾惹味. 另一碟係瑪沙拉咖喱雞Chicken Tikka Masala ($116), 再另加一份原味烤餅Plain Naan ($28). 咖喱汁都係蕃茄味既, 雞肉腌得幾香, 估唔到幾滑. 烤餅有少少煙熛味, 幾煙靭, 我地點晒成碟咖喱汁. 飲品點左Sweet lassi ($52)同Mango smoothie ($52), 兩杯都好味, yogurt有yogurt, 又夠凍.原本想試多幾款野食, 點知三碟都係蕃茄底既!?
海鮮闊條麵
Lamb  Tikka
Chicken  tikka  masala

原本想試多幾款野食, 點知三碟都係蕃茄底既!? 食物份量充足. 3個人都食得好飽. 最後要提一下女侍應好好招呼, 知我屋企人唔識英文, 都會問候下佢地.
2022-08-16
Every time I want to find a place for lunch in Yau Ma Tei, I will think of this place. The appetizer is the usual salty naan and soup, and the standard is maintained. This time I chose E3 Chicken Tikka Kabab as the main course, which is surprisingly not spicy. It is very suitable for the taste of authentic Hong Kong people, and the sauce is just right. There are plenty of vegetables in the kabab, ladies will love it. Another F12 Lamb Curry With Rice has been eaten before, but I still have t

Another F12 Lamb Curry With Rice has been eaten before, but I still have to choose again. Naturally, there is a reason to be reluctant. The curry is only slightly spicy in the aftertaste, on the contrary, the tomato flavor is more prominent. The portion of mutton and potatoes is sufficient, but the white rice is a bit lacking.

Finally, choose hot coffee for catering, instant ground coffee with a cup of heart-warming hot milk.

The whole lunch plus a perfect ending is quite cost-effective.
2022-10-11 979 瀏覽
Chicken Fajitas $178Sizzling mix of vegetables with chicken topped with soft tortilla, sour cream, salsa and guacamole用酸忌廉、莎莎醬同牛油果醬🥑夾埋烤雞肉🐥一齊食味道清新🥗Tortilla薄薄地但有韌度收貨✅四季薄餅 $148有辣味燒雞、新鮮菠菜🥬、烤馬鈴薯🥔、蘑菇配甜辣醬及酸忌廉🧉薄餅餡料多樣惹味👼🏻薄餅底部脆身🍕芯有咬口口感豐富唔錯👌🏻特色奶油雞 $112雞肉有三、四件頗大件🍗但肉質較鞋無咩辣味🌶️、甜味較多🍯正常發揮🤔香蒜烤餅 $32份量多有成七、八塊🫓香蒜🧄味唔會好強烤餅有嚼勁😍沾埋咖喱汁食夠惹味🤤烤牛排 $238Char grilled fillet beef served with grilled vegetables mashed potatoes and black peppers sauce牛排肉質較韌🥩五成熟有肉腥味Roasted Lamb Chop $248Roast of lamb rolled in rosemary topped with h

Chicken Fajitas $178
用酸忌廉、莎莎醬同牛油果醬🥑夾埋烤雞肉🐥一齊食
味道清新🥗
Tortilla薄薄地但有韌度
收貨✅

四季薄餅 $148
有辣味燒雞、新鮮菠菜🥬、烤馬鈴薯🥔、蘑菇配甜辣醬及酸忌廉🧉
薄餅餡料多樣

特色奶油雞 $112
雞肉有三、四件
頗大件🍗
但肉質較鞋
無咩辣味🌶️、甜味較多🍯
正常發揮🤔

牛排肉質較韌🥩
五成熟
有肉腥味

Roasted Lamb Chop $248
Roast of lamb rolled in rosemary topped with herb crust served cutlets with mash potatoes, black peppers gravy and asparagus
羊架唔肥🐑

唔算特別好食
價錢亦唔算平💸
香港有更好既選擇🫣
2022-09-10 1154 瀏覽
首先,服務員態度好好👍 好好笑容😊亦好禮貌 氛圍都好好👍 環境輕鬆 所有食物都好有心機整 即叫即整 保證熱辣辣亦都好有心機擺盤 連一杯普通檸檬茶都有設計最令我驚喜係 CP值極高 嘅燒豬肋骨 完全冇投訴 以呢個價錢 絕對物超所值 肉質鮮嫩多汁 醬汁惹味 仲有真材實料嘅印度烤雞Pizza 絕對冇敷衍芝士足料到可以拉絲 餅皮脆口 雞肉唔會鞋颯颯調味獨一無二仲有taco亦都好抵食 平時喺coffee shop 閑閑哋一個taco 已經50幾蚊 但係係冷藏呢度加多20幾蚊 已經有熱辣辣嘅taco 🤩另外一個貼心位 佢見我哋一行三日平時taco係一開二 特登幫我哋切開三份
首先,服務員態度好好👍 好好笑容😊亦好禮貌

氛圍都好好👍 環境輕鬆
所有食物都好有心機整 即叫即整 保證熱辣辣