2024-04-08 0 瀏覽
朋友生日飯,嚟咗呢間聽咗好耐Tiramisu 好出名嘅意大利餐廳。裝修華麗,水晶吊燈,精緻擺設,以木色為主,感覺舒適寬敞。牛肉湯,好有牛味,食到蕃茄酸味,好好飲。野莓沙律。清新鮮甜,生果同菜都好新鮮,雞肉唔鞋,好嫩口,琥珀合桃好香,個紅莓油醋汁好點睛,好食。海鮮墨魚汁意粉。醬汁好Creamy,意粉彈牙,ok !唔難食。美國封門牛柳。叫咗medium,火喉啱啱好,好嫩,有牛味,唔錯。烤波士頓龍蝦尾,都算鮮甜爽口,好食。Tiramisu,好甜,唔係好食到酒味,麻麻哋。整體用餐體驗係開心嘅,不過有少少插曲,就係米奇喺迪士尼過咗嚟,雖然冇親眼見到,但都嚇到驚惶失色,店員好快幫我哋轉咗枱,仲主動問我哋需要啲咩,Service recovery 做得快恨準。其實發生呢啲情況有好多因素嘅!我相信間間餐廳都會有,係你知唔知㗎姐!嘢食真係唔差,係Tiramisu差少少。可以俾次機會佢試下。

牛肉湯,好有牛味,食到蕃茄酸味,好好飲。
牛肉湯

野莓沙律

海鮮墨魚汁意粉

美國封門牛柳

烤波士頓龍蝦尾,都算鮮甜爽口,好食。
烤波士頓龍蝦尾

Tiramisu,好甜,唔係好食到酒味,麻麻哋。
Tiramisu

2024-04-01
生日
牛肉湯
野莓沙律
美國封門牛柳
烤波士頓龍蝦尾
2024-03-13 344 瀏覽
朋友生日想食pizza 同埋 tiramisu,所以近近地九龍塘意大利餐廳慶祝🎂意式香草包豬肋條正正常常招牌小食拼盤炸漿厚,食物有啲乾封門牛有牛味經典紐約薄餅👍材料豐富,好味道👍Fruit Punch 偏甜甜品一定要試吓Tiramisu👍咖啡味濃但偏甜!
2024-03-10 273 瀏覽
我哋落咗双人套餐,但系dessert冇上,埋单嗰阵冇提醒我哋!!!!同埋落單嘅时候,冇人理我哋,好awkward嘅食饭体验!!!steak同埋魷魚都好老,有一小小酸
2024-03-02 342 瀏覽
太耐冇嚟過,今日經過就去食吓回憶。但只可以話除咗前菜所提供嘅麵包好食和保持原有的質素外,其餘的意大利粉,龍蝦湯,Pizza 都好差。真係同以前嘅質素差太遠了! 真係需要改善!
2024-02-22 433 瀏覽
❣️又一城好吃的意大利餐厅❣️城大饭堂吃腻了,又一城超爱的意大利菜!餐厅蛮大的,氛围感很足,还有十几个人的大桌(在香港还挺少见的),情侣约会或者朋友聚餐都很合适❣️Tiramisu 超级惊喜,入口是绵密,有股淡淡的酒香,不甜腻,冰冰凉凉的巨好吃!必点!❣️石榴陈醋烤嫩猪排骨,酸酸甜甜的,肉已经煮得非常软烂,入口即化,调味很不错❣️海鲜意大利饭,这个我也好爱。很creamy,很香,本来就很喜欢黏糊糊的饭,海鲜也很新鲜喝的是套餐带的,柠檬特饮,加30hkd可以升级酒点的是685hkd的双人套餐,有10%的服务费,总体来说很不错,每一道都好吃
❣️又一城好吃的意大利餐厅
❣️城大饭堂吃腻了,又一城超爱的意大利菜!
2024-01-25 748 瀏覽
今晚我哋去咗又一城食義大利菜🍽️呢間餐廳都幾大,有幾張大枱仲可以坐到十幾人。我哋嚟之前中午喺Open Rice 訂咗枱,有8折😁準時5:30pm去到唔洗等直入✌🏻4個人廢事煩諗叫乜,就要咗個4人餐😂4人餐有以下嘅嘢:2個appetizers (唔洗揀)✅義大利風乾火腿配蜜瓜🍈啤梨🍐火腿唔肥都唔鹹👍🏻2片配蜜瓜,2片配啤梨(呢個配搭第一次見😂)不過都👌🏻✅白酒汁燴青口冇沙,幾新鮮,唔錯,平均一人都食到2-3隻3個main courses✅8oz蘑菇燒汁美國肉眼扒🥩(2揀1,另一款係烤原條鱸魚)有啲菇、cherry tomatos 同Mozzarella cheese做配菜。Medium rare 煮得啱啱好,肉質幾juicy,唔係太肥👍🏻✅野菌意大利飯(2揀1,另一款係香辣蕃茄雞肉意粉)好熱,very creamy,都有幾多菇✅迷你意大利肉腸薄餅可以切到4件長方形size, 餅底唔厚,所以唔會滯。可以切到每件都有塊肉腸同cherry tomatoes 喺上面。1個dessert(2揀1,另一款係西西里奶酪卷)✅意大利檸檬酒芝士蛋糕🍰好甜,但係冇正常cheese cake 咁滯,不過我哋唔係
今晚我哋去咗又一城食義大利菜🍽️

4人餐有以下嘅嘢:
2個appetizers (唔洗揀)
✅義大利風乾火腿配蜜瓜🍈啤梨🍐
✅白酒汁燴青口
冇沙,幾新鮮,唔錯,平均一人都食到2-3隻

3個main courses
✅8oz蘑菇燒汁美國肉眼扒🥩(2揀1,另一款係烤原條鱸魚)
✅野菌意大利飯(2揀1,另一款係香辣蕃茄雞肉意粉)
好熱,very creamy,都有幾多菇
✅迷你意大利肉腸薄餅

1個dessert(2揀1,另一款係西西里奶酪卷)
✅意大利檸檬酒芝士蛋糕🍰
好甜,但係冇正常cheese cake 咁滯,不過我哋唔係cheese cake 愛好者,所以麻麻地😅

4杯飲品
✅Iced peach tea
✅Lemonade x 2️⃣
✅Iced black coffee
除咗coffee 係正常大杯size, 其他飲品都係細細杯。咁好似叫coffee 抵啲😂

落咗單侍應就會俾麵包🥖同醋+橄欖油,麵包切到一條條,有2種不同款(garlic & herbs),熱熱地幾好食😋仲可以refill😏

8折左加埋一,4個人$855埋單。唔會好飽,不過都唔會唔夠飽。呢個價錢dinner嚟講可以接受。
2024-01-21
用餐優惠
優惠券
2024-01-22 478 瀏覽
首先,這家西餐廳的湯味道十分出色,讓人難以忘懷。每一口都散發著濃郁的香氣,令人垂涎欲滴。除了湯以外,其他的菜品都很普通,沒有太多令人驚艷的特色。價格方面稍貴一些,但仍在可以接受的範圍內。服務態度方面沒有糟糕的地方,但也沒有特別突出的表現。綜合以上評論,這家餐廳可以算是一家中等以上水準的西餐廳。如果你想要品嚐美味的湯品,這裡是一個不錯的選擇。然而,如果你對其他的菜品有更高的期望,可能需要考慮其他選擇。
2023-12-26 869 瀏覽
帶小朋友出嚟食飯我經常都鍾意食呢啲西餐廳因為枱面有畫紙可以比佢哋畫公仔餐廳又會送氣球比佢哋🎈🎈氹到佢哋好開心😁但今晚呢間食物上有啲失望今晚一行六人walk-in 黎食首先我叫咗杯雞尾酒🍸Rose Temptation $72🤢超級難飲,好似飲緊藥水咁..海鮮意大利捲麵 👇🏻$198呢個同樣唔好食,完全食唔出入面有蝦、蟹肉、带子、只係覺得係有一大堆白汁吞拿魚喺入邊🤧焗鮮蝦雞肉長通粉 $185呢個味道偏淡,小朋友啱食燒迷迭香雞棒 $240佢張餐牌圖係”燒”出嚟嘅個名都係寫住燒🔥但係出到嚟實物♨️好似蒸咁😂食落去味道都係麻麻…..意大利風乾火腿配蜜瓜及啤梨 $195呢個火腿驚喜位係配啤梨🍐出奇地夾👍成晚最好食,得碟烤鱸魚😆$320最後,我想反映,當晚爆場但待應完全唔夠入手大概得四位好多時候都冇人幫到我哋希望餐廳可以改善。
帶小朋友出嚟食飯
但今晚呢間食物上有啲失望
今晚一行六人walk-in 黎食
首先我叫咗杯雞尾酒🍸
Rose Temptation $72
🤢超級難飲,好似飲緊藥水咁..
海鮮意大利捲麵 👇🏻$198
呢個同樣唔好食,完全食唔出入面有
蝦、蟹肉、带子、
只係覺得係有一大堆白汁吞拿魚喺入邊🤧
焗鮮蝦雞肉長通粉 $185
呢個味道偏淡,小朋友啱食
燒迷迭香雞棒 $240
佢張餐牌圖係”燒”出嚟嘅
個名都係寫住燒🔥
但係出到嚟實物♨️好似蒸咁😂
食落去味道都係麻麻…..
意大利風乾火腿配蜜瓜及啤梨 $195
呢個火腿驚喜位係配啤梨🍐
出奇地夾👍
成晚最好食,得碟烤鱸魚😆$320
最後,我想反映,當晚爆場
但待應完全唔夠入手
大概得四位
好多時候都冇人幫到我哋
希望餐廳可以改善。

2023-12-20 612 瀏覽
啊嘩!真係行過見過食過,喺呢間無名小店,食到一碟驚喜萬分嘅豉油皇炒麵!🍜 麵條Q彈得嚟唔黏牙,個香啲豉油味道嗲得滯,仲帶啲甜!叫人食一啖仲想多啖,係咪好掛?靚仔打邊爐咁熱辣辣,個炒麵碟底見少少焦香,呢個就叫做鑊氣十足!再嚟就試吓佢哋嘅鹹蛋黃炒苦瓜,嘩喂,講真,我本身對苦瓜冇咩feel,不過今次食得我重新睇苦瓜。苦瓜嘅苦味同鹹蛋黃嘅鹹香味咁完美嘅結合喺口裡,食完後仲留有啲回甘,真心嘅!話說返個甜品,佢哋自家製嘅豆腐花就真係撻掂晒!滑唔溜手,入口即溶,甜度正中下懷,完美咁收尾我嘅美食之旅。今次嘅美食探險,真係令我燃起咗對街頭食肆嘅熱情,睇黎日後要多啲留意身邊嘅小店,可能就會發現更多嘅美食寶藏。咪話我唔提你哂,試下新嘢,可能會有意想不到嘅驚喜嚟㗎!👍🔥😋

2023-12-18 456 瀏覽
Service差到勁爆!!!每個服務員都是目無表情,窿口窿面,講嘢語氣又差。出餐奇快,好像想你快啲走。食物味道平平無奇。我奇怪為什麼它能開了20幾年唔執笠,生意還非常好。
Service差到勁爆!!!
每個服務員都是目無表情,窿口窿面,講嘢語氣又差。
出餐奇快,好像想你快啲走。
食物味道平平無奇。
我奇怪為什麼它能開了20幾年唔執笠,生意還非常好。
2023-12-15
2023-12-18 348 瀏覽
呢間餐廳我成日都幫襯,佢哋嘅前菜麵包,配埋橄欖油已經覺得好好味,我仲會成日叫佢嘅肉丸意粉,肉丸大大粒份量又多,意粉入味之餘仲好彈牙,真係好好味😋最後一定要叫佢嘅Tiramisu
2023-12-10 628 瀏覽
今日同老公去又一城睇戲,諗住食一間之前食過一次嘅餐廳。入到去好濃厚聖誔氣氛,好用心嘅佈置,但除咗個環境之外冇野值得讚好食物可以話係冇一樣好食。首先係雞棒,完全食唔到雞味,同想像中出入好大,好creamy唔啱我口味。之後meatball意粉,一樣,冇乜味,有番茄味😂(食得出唔夠seasoning),個meatball…冇味,勁乾,cheesecake factory嗰個真係好味好多最後斧頭豬扒,等咗成9個字,以為會好食,扒應該唔會難食掛….結果,totally overcook,以為食緊石頭又係冇乜味…..啲配菜係唔錯嘅……….好失望,唔會再黎,應該去Dan Ryan,同樣價錢食物水準真係高好多。但啲service係正常發揮嘅,態度幾好。
今日同老公去又一城睇戲,諗住食一間之前食過一次嘅餐廳。

食物可以話係冇一樣好食。

又係冇乜味…..啲配菜係唔錯嘅……….

但啲service係正常發揮嘅,態度幾好。
2023-11-12 929 瀏覽
星期六,一行7人大人小朋友到又一城行街。先到Amaorni’s食午餐,12點幾已坐滿客,服務員有禮貌地帶我哋入座。出嚟食野,看比較著重係服務+環境。Menu上好多美食,我哋前菜,主食都點咗共8款。7個人食真係岩岩好呀!前菜:青口、沙律、chicken lollipop, seafood avocado主食:carbonara, penne, ribeye steak, lamb甜品:sundae,tiramisù, 甜酸苦辣新推介small cake小朋友最愛食青口,chicken lollipops , ice cream大人最 愛seafood avocado,limb, steak整體服務好好,服務員時時刻刻幫我地加水,清理枱面嘅碗碟,見我哋食完野又會介紹甜品食物方面:先上凍食後上熱食,食物又好味道!下次一定會再嚟!
星期六,一行7人大人小朋友到又一城行街。

食物方面:先上凍食後上熱食,食物又好味道!
下次一定會再嚟!

2023-11-11
  • Seafood  avocado
  • Chicken  lollipop
  • Tiramisu
  • spaghetti carbonara
2023-11-08 833 瀏覽
三人星期三訂了12:45午餐,-入門口先來-句用餐時間70分鐘。點了mulberry鷄肉沙拉但鷄肉像人造植物肉一樣毫無味道可言。baby back ribs 又dry 又tasteless;肉丸意粉不過不失;整體食物質素差,最絕是上菜時把碟摘在桌上,比茶餐廳也不如。要求暖水侍應走過無反應,後來再問說已經知道。飯後兩人肚子不適,懷疑沙律出問題。餐廳里洗手間衞生程度比公厠還差。以前來過幾次,今次真係慘不忍睹,以後也不會光顧。
我家大少爺生日,兩位靚靚姨姨好有心,特登book定枱為佢慶生。佢哋揀咗去又一城嘅Amaroni’s 食意大利🇮🇹餐。首先呢間餐廳嘅環境好好,風格行古典路線,我哋一座底服務員好快就遞上熱辣辣嘅麵包,配上橄欖油同醋食好好味。之後仲每位小朋友送上一個氣球,同埋俾咗d顏色筆小朋友等佢哋可以向枱上面畫下畫,我覺得佢哋呢個idea幾好,響枱上邊全放上白色紙,咁樣完全可以任由小朋友自由發揮係咁畫,小朋友好開心又有氣球玩又有畫畫,正。我哋一行4大3小叫咗以下菜式:❤︎︎Grilled RosemaryChicken Lollipops 燒迷迭香雞棒 $145/7pcs | $240/14pcs❤︎︎Classic Appetizers Combo 招牌小食拼盤 $298❤︎︎Truffle Parmesan Fries 芝士黑松露薯條 $102/細 $158/大❤︎︎Margherita 蕃茄芝士薄餅 $165/9pcs | $225/12pcs❤︎︎Spaghetti Nero Seafood 海鮮墨魚汁意粉 $195/細 | $330/大❤︎︎Penne Alla

我哋一行4大3小叫咗以下菜式:

$148/細 | $250/大

❤︎︎Copa Big Italian Sundae
意式雪糕新地
$105/細| $245/大

全部菜式都好味,我就最欣賞佢個Pizza,口感軟熟又有好濃芝士味;兩位小妹妹就最鍾意食個雞棒同埋墨魚汁意粉,佢2個食墨魚汁意粉食到好似搽咗黑色唇膏咁;大小爺就最鍾意食薯條;兩款意粉啲餸都好多料,有好多蝦和魷魚;雪糕新地都好大杯,我哋咁多人完全夠晒份;咁多款食物我覺得個招牌小食拼盤遜色咗啲,其他都very good。
另外全晚高潮位就係,當食完主食食甜品時,餐廳職員好有心,知道大少爺生日,就帶領大家唱生日歌送俾我家大少爺,Woohoo氣氛好到不得了。

✪總括
食物、環境都一流,好啱親朋好友三五成群來共聚慶祝任何節日,而且地點都非常就腳,好值得來的餐廳。

大大大力推👍🏾

推介指數:9/10