2020-12-14 985 瀏覽
如果唔睇價錢, 佢嘅牛腩撈麵真係值得一試!衛生環境方面真係要改善一下, 枱底下面好多紙巾同食物服務方便真係不應該收服務費其實食物方面真係唔差, 位置又好,如果想長做長有,服務態度同埋衛生真是要改善一下!!!!
如果唔睇價錢, 佢嘅牛腩撈麵真係值得一試!

衛生環境方面真係要改善一下, 枱底下面好多紙巾同食物

服務方便真係不應該收服務費

2020-12-04
2020-10-12 755 瀏覽
店内環境算0K,叫了一個食神义燒飯,义燒普普通通,但飯的份量十分小,於是要求待應俾多D飯,待應話加多D飯都要收二十元—碗白飯,加起來要成一百蚊,以後都不會再去!
2020-09-22 688 瀏覽
見門面冇人諗住啲野食會熱啲同靚啲,落單要叉燒飯太陽蛋,變左熟蛋,向侍應提出要求轉返太陽蛋佢第一句問:咁你有冇食過?我話冇佢話要成碟拎入去同上司講,不用了 唔該晒!
2020-09-20 535 瀏覽
不滿意女接待員説一些看不起客人的説話事發生九月二十號四點三十分左右、拎位和問女招待員是否可以用優惠卷五十元一張或多張,女待員回應説:當然消費$200可用多張優惠卷,譬如你消費八十元而使用二張優惠卷、唔通我哋找回💰給你、這樣聽落去好似狗眼看人低。第二點就是明明當時還有檯几張是空、女接待員説要輪侯。給我輪候票、於是我離開和氣憤。
不滿意女接待員説一些看不起客人的説話

2020-07-11 723 瀏覽
雖然係星期六日嘅日子知道要排隊,聽聞佢嘅海南雞飯係非常之好食。所以就算排隊我哋都要來一試🤓不過所有嘅侍應非常之差全部返工都冇效率同冇心機,但令我意外佢嘅海南雞無骨飯好足料好好食😋😋😋就算係女仔個份量都覺得好飽另外叫咗個食神叉燒飯白飯嘅份量非常十足而且叉燒半肥瘦啱啱好🤩🤩而且賣相非常之好可以呃個like影相。不過坐到去先知就得一種茶可以飲雖然唔似茶樓嘅感覺但食物非常之可口美味。希望日後可以保住食物嘅質素🥳🥳

希望日後可以保住食物嘅質素🥳🥳
無骨海南雞飯
2020-06-25
無骨海南雞飯
2020-07-09 429 瀏覽
客人唔算多,大慨得5枱客, 三個樓面職員已經應接不暇, 想叫佢落張單都要叫好幾次,好采依到唔係旺區鹹蛋叉燒飯~ 放喺上面既叉燒確實好靚, 放喺底就肥左D, 明白既… 點會有咁多靚叉燒俾你!不過叉燒配鹹蛋唔係人人食到, 因為係咸+豉油既組合, 得一條菜心俾你中和下個味蕾, 其餘你都會係喪飲水個人認為叫叉燒既話,叫雙拼會好D, 真係靚叉燒, 肥瘦適中窩蛋牛粥~ 因為窩蛋既效果, 一邊搞,蛋汁就會一邊滲出黎皇府招牌腸粉, 其實就係三種唔同口味組合而成

個人認為叫叉燒既話,叫雙拼會好D, 真係靚叉燒, 肥瘦適中

窩蛋牛粥~ 因為窩蛋既效果, 一邊搞,蛋汁就會一邊滲出黎

皇府招牌腸粉, 其實就係三種唔同口味組合而成
下午茶
2020-02-21 880 瀏覽
大大個名食神义燒飯$88/碗,吹到咁勁,咪試下囉!差!真係差,义燒乾,咬唔爛,有名無實,跟住太太叫個义雞飯,斬埋D骨翼俾佢,指定部分加20%,叫埋碟牛腸,水準好一般以下。整體評價,貴加唔好食!
整體評價,貴加唔好食!
2020-01-26 578 瀏覽
Staff is very very rude and didn’t seem to care about the well being of their clientele. Especially the manager at the cashier. Definitely one of the worst experiences. No matter how good the food is, if the service is bad no one would want to return!
2019-10-04 867 瀏覽
好偶然咁嚟咗又一城,又已經到咗午飯時間,咁啱又好肚餓,而眼前又有一間皇府,無諗咁多就入左去。坐底好快揀定一碟乳豬飯同牛腩麵,牛腩麵唔駛五分鐘就到,係好濃好濃既湯+好濃味好淋既牛腩,好老實,如果係牛腩FANS應該滿足到,$68/碗,商場價,都合理既。唯一想講個碗比較細,唔夠湯,啲麵同餸迫係一隻細碗道。乳豬飯要成十五分鐘後先到,個賣相唔錯,乳豬皮好脆,肉厚但鞋身,飯多,$98/碟,商場價囉。成間野格局似茶餐廳,伙記做自己野叫幾次先應。只此一次。
牛腩麵
乳豬飯
2019-09-28
2019-09-25 585 瀏覽
素聞皇府「食神叉燒飯」以叉燒肥瘦適中見稱,今天嚐過,有中伏感覺。雖然已經沒有期望每件叉燒都嫩滑、有肥有瘦,但都絕對沒有理由將兩件「梅」嘅叉燒畀客人;皇府「食神叉燒飯」畢竟要$88,比酒樓還貴,拍得住高級酒樓,還要按人頭加收8茶錢,加一後合共$105.6,點解呢個價錢會把劣質食品招呼顧客?怎可以如此?最敗筆的是,當埋單時跟負責人分享我客戶意見,得到的皇府回應竟然是:「唔關我事,係廚房做㗎!」是一次強差人意的消費經歷!

是一次強差人意的消費經歷!
2019-05-03 1612 瀏覽
3/5/2019 星期五,放工要輕鬆一下,嚟到又一城,想食雲吞麵,腸粉......當然諗起 「皇府」!雲吞麵,餡內的蝦新鮮又彈牙,麵夠爽。香蔥蝦米腸,好香口。豬潤粥的豬潤,夠爽滑,粥底又綿。上湯菜心,菜心翠嫩。簡簡單單,最緊要好味道!侍應生招呼好好,我唔小心跌咗對筷子,我都未搵佢哋,已經有侍應留意到,補返對筷子給我,佢哋好細心,值得一讚。👍🏻
雲吞麵,餡內的蝦新鮮又彈牙,麵夠爽。
香蔥蝦米腸,好香口。
豬潤粥的豬潤,夠爽滑,粥底又綿。
上湯菜心,菜心翠嫩。
簡簡單單,最緊要好味道!
2019-04-30 933 瀏覽
今日同朋友晏晝睇完戲咁就去咗王府度食叉燒飯因為聽朋友講呢間食叉燒幾好食所以就試試坐低第一時間就梗係即刻叫碗叉燒飯啦咁我就叫咗個半肥瘦嘅叉燒然之後就要左隻荷包蛋但係要熟嘅佢個叉燒飯嘅精華係啲叉燒汁當然叉燒都好好味但係個叉燒汁撈飯簡直係一流雖然個價錢就貴咗啲對比起出面食嘅叉燒飯但佢啲叉燒同叉燒汁真係有返咁上下質素

Roast  pork  and  egg  with  rice
2019-04-17 816 瀏覽
因爲OpenRice 的食評我去試「皇府」,主打「食神叉燒飯」。首先,這個飯名不虛傳,因為叉燒不會太難消化。而蝦米腸沒什麼特別好吃,但腸粉是順滑溜溜的。其實我覺得呢個係一個高級版嘅茶餐廳,而他們sell 的唔係特別嘅菜式,但係唯獨係我地expect 服務會好。而有1 至2 個staff 都係幾好,但門口分流嘅人未免比較惡左少少。而洗水間係乾淨嘅,呢個無可厚非。不過overall 係滿足嘅,因為入到又一城嘅餐廳都有D貴,呢間除外,係相宜嘅價錢。
首先,這個飯名不虛傳,因為叉燒不會太難消化。
而蝦米腸沒什麼特別好吃,但腸粉是順滑溜溜的。

而洗水間係乾淨嘅,呢個無可厚非。

2019-02-04 1046 瀏覽
好耐都冇食過皇府嘅食神叉燒飯,有日心血來潮想食,搵一搵先知得返九龍塘又一城有😢 以前讀中學附近有,間唔中放lunch就會落去食。啲同學介紹食神叉燒飯,食過一次之後就好鍾意食。之前仲試過喺嗰度慶祝生日,有同學買左蛋糕準備比surprise,點知有個staff走過黎問蛋糕洗唔洗點蠟燭😂😂😂呢日黎到食返食神叉燒飯,味道都冇乜大轉變。不過個飯真係好大份,食完好飽好飽,捧住個肚咁。叉燒大部份都係比左比較肥嘅位,冇乜食到瘦嘅部分,所以會有啲溜同濟嘅感覺。個蛋都煎得唔夠香,蛋白部份有啲薄同細。服務方面就唔可以有啲咩期望,帶位同入面啲姐姐都係一般態度。嗰次同朋友去食,埋單張單有錯就同佢地講。諗返轉頭應該係落單嘅時候有誤會。之後落單個阿姐就過黎理論,好似覺得我想賴數咁,但落單時佢確實冇講清楚同覆單就走左。

• 食神叉燒飯
2018-12-12 1224 瀏覽
今日同同事去開新產力促進局上堂, 完咗都差唔多lunch time,就行過隔嚟又一城搵嘢食, 食完先再返公司搏殺過...同事話想食燒味, 又一城選擇又唔係太多, 好似只有皇府及太興, 我哋想坐得舒服啲, 所以最後揀咗皇府。入到去打開個menu,價錢屬中檔水平, 我同事就點咗荷包蛋半肥瘦叉燒飯, 上枱時已經覺得啲叉燒好靚, 我忍唔住 偷咗同事兩嚿叉燒食, 的而且確係食神叉燒飯, 好耐都冇食過咁好食嘅叉燒我自己就叫咗個燒鵝瀨粉走蔥, 上抬時燒鵝的數量 望上去好似比較多, 但係食落原來塊皮大過舊肉好多, 我怕肥,所以唔食燒鵝皮,所以覺得有啲浪費, 上湯瀨粉好好食, 整體食物水準及服務 都係中上, 下次有機會過開附近上堂,會考慮再嚟試下佢個 炸醬撈麵, 因為見到隔離枱 食到舐舐脷