2013-07-24 1634 瀏覽
之前係yahoo團購買左coupon一心想試下新野,又見佢post出黎食物0的相都唔差~點知..........一入到去已經覺的間鋪好舊,又聞到0的"up"味環境差;我仲要買到$168(唔計加1)任食生蠔,一開始叫左半打,0的蠔除左食到冰鮮味都無其他味......壽司超難食....玉子食落好似浸左糖水咁,好濕同甜的過份;鰻魚又干又"鞋",見刑個樣都唔想食;枝豆上灑左鹽食完鹼到係咁飲茶刺身都仲可以接受(雖然細舊)
一入到去已經覺的間鋪好舊,又聞到0的"up"味環境差;
枝豆上灑左鹽食完鹼到係咁飲茶

刺身都仲可以接受(雖然細舊)

題外話/補充資料: 真係請我都唔會再去....
2013-07-23
2013-07-01 1257 瀏覽
買左團購, 食物款式少。三人一枱, 第一 round 刺身算 ok, 雖然好細舊諗住再 encore點知, 寫完再催, 催完再寫, 叫個侍應追下單最後都係無上刺身。反而熟食就無乜漏單。突然侍應攞個火鍋黎, 我地話 "無 order 火鍋", 應該可以選擇吾要。即使我地星期日去都吾 full食物質數只係一般。蒸蛋無味。三文魚質數參差。黎二次都吾同。燒牛脷淋晒無咬口。總括只此一次
買左團購, 食物款式少。
2013-06-16 905 瀏覽
本來係食過返尋味, 喺五月尾同朋友食過生蠔覺得唔錯, 啲蠔唔腥兼有少少鮮甜, 正價二百零蚊可以食到生蠔, 真係算超值. 於是上星期六約埋屋企人一行八人再試, 點知全部中哂招. 果日冷氣明顯唔夠, 我哋第一次點嘅生蠔係浸哂喺冰水入面, 因為啲冰溶咗, 而啲冰又無保鮮紙隔住, 所以啲生蠔全部變哂落水蠔, 賣相已經唔好. 但心諗, 喺酒店果啲即開生蠔, 都係開完用水沖, 都係水滴滴, 應該唔怕, 加上第一次食咗無乜事; 雖然都有疴, 但係無肚痛, 以為係自己腸胃問題, 結果我帶頭照食. 我哋一行八人, 前後點咗大概五十至八十隻生蠔, 因為每次都嚟唔足數, 所以計唔到.結果返屋企全部中哂招, 個個都疴, 有四個除咗疴仲發燒發冷, 懷疑係食物中毒, 搞到返唔到工. 但因為我哋分別住喺唔同嘅地方, 到今日傾開再去邊度食嘢, 講起至知咁大鑊. 於是我立即打電話搵餐廳經理, 想將問題反映, 希望佢哋留意改善. 點知職員話經理放假, 叫我改天再打去, 為免再有人中招, 於是電郵向食環署反映事件, 並寫呢個食評, 希望各位可以留意吓.本來呢間嘢都食過幾次, 坐位好舒服, 空間好大. 雖然食物種類唔多, 但

本來呢間嘢都食過幾次, 坐位好舒服, 空間好大. 雖然食物種類唔多, 但有我哋最鐘意嘅魚生同燒物, 已經值回票價, 加上待應都好有禮貌, 出嘢又快, 唔使一個鐘就已經食飽哂, 通常最後order都唔會再點嘢. 加上我哋一般都係八點後至入座, 完咗兩個鐘無客等, 待應都唔會趕我哋走, 我哋可以慢慢傾吓偈, 消化吓. 期間仲可以繼續攞飲品同甜品, 真係幾盞. 但係今次嘅經歷, 就將以前所有credit一Q清袋, 我諗我哋下次都唔會再去.
題外話/補充資料: 假如冷氣足夠啲, 冰上加保鮮紙隔住, 就可以減少食物接觸生雪所引起嘅污染問題.
2013-06-08
其他
2013-05-29 690 瀏覽
辛勞左一日, 可以說得上廢寢忘餐, 一上雅x, 就見到團購介紹一代日式料理, 又有生蠔, 所以便決定約朋友去試下....大約 7 時 30 到達, 個場裝修幾好, 但見個場有 8 成位吉左.....已經開始滴汗侍應好有禮貌咁招呼我地坐底後, 便開始睇 order 紙剔嘢食,魚生:三文魚( ok ), 魷魚( 切太幼, 太難夾), 甜蝦( ok ), 希靈魚( ok ), 八爪魚( ok ).... p.s. 雖然用冰墊底可保持溫度, 但沒有加上保鮮紙隔開, 冰碎黐住魚生, 不太好, 感覺不太衛生.生蠔:真的十分意外, 生蠔用魚生盤上, 而且生蠔一般上檯是連底殼上, 但這個是沒有, 是完全脫殼既生蠔, 完全吃不出鮮味( 不像即開 ),加上他們所調的醬, 太甜, 感覺像茄醬加糖....no good......壽司:蟹子( 紫菜唔脆), 八爪魚粒( 紫菜唔脆), BB 象拔蚌( 味道有點怪, 似唔新鮮)前菜:蟹子沙律, 不夠凍, 差不多係室溫, 加上沙律醬已出了很多水鐵板燒:只有 4 款......牛舌( 多汁, 軟硬適中), 雞肉( ok )

鐵板燒:只有 4 款......牛舌( 多汁, 軟硬適中), 雞肉( ok ),
帶子(真令我很驚訝, 因為從未吃過像 5 毫子般大小的帶子, 比磯燒元貝還要細)

串燒:雞翼( 推介, 味道適中, 外脆內軟 )

天婦羅:蝦( ok )

熱品:三文魚炒飯( 推介, 味道適中, 飯夠煙韌), 清酒煮蜆(一般, 但很多碎殼)

總括計, 食物款式太少
題外話/補充資料: 侍應服務總括係好, 只是其中 1 位女侍應態度頗差, 明明與朋友4 隻眼望住剔了半份三文魚炒飯, 她漏了單, 轉頭竟屈我們無剔, 真過份!!! [b]溫馨提示[/b] 如果有朋友想試, 不要用 雅x團購, 因為於 6 月 4 日前 walk-in, $168+10% service charge = $185, 團購於 6 月 4 日開始, $168+31.8 service charge = $200. 另外, 因為是地庫, 電訊網絡接收有問題, 123 可以, pccw 完全死火, 留意!!!
2013-05-28
  • 牛舌
  • 雞翼
  • 三文魚炒飯
2013-05-05 525 瀏覽
之前見到有平平地的日本放題團購,手快快買了。到想食的時候,自自然然上 Openrice 看看食評,發覺評價都幾觸目驚心,搞到未食就已經有少少不安。但體驗是很個別的,今次我們一行四人,對「一代日式料理」的評價都很正面。首先帶大家參觀一下間餐廳。地庫餐廳因為得一個狹窄的門口位,所以有時好易眼大睇過龍。認著近太子道西的轉角位就會找到。沿樓梯到達地庫,對餐廳的第一印象就是環境寬敞、座位寬闊,不會有很多放題餐廳常見的擠迫情況,加上裝修上算花過心思、更設有小廂房。環境方面,值得比高分。  相信,所有食客最關心的還是食物質素。尤其團購商品,最擔心食店會將貨就價,犧牲食物質素。但觀乎今次體驗,大部分食物的質素都比預期為佳。當中,團購包括一瓶清酒,送上來時是盪熱的,熱氣尚在瓶裡湧出。稍稍放涼,倒在小杯內一嚐,初時可能會覺得比較淡,後來愈飲愈辣,味道不俗。  至於放題主角--刺身,水準合格有餘。幾款刺身都夠新鮮,三文魚尚算肥美,比想像中好。其他刺身亦不錯,雖不至突出,但就放題而言,已令人滿意。  緊隨刺身而來的壽司,整體來說味道尚可,處於合格線上。但相對刺身而言就比較普通,所以在第二、三輪的單子裡,我們都

緊隨刺身而來的壽司,整體來說味道尚可,處於合格線上。但相對刺身而言就比較普通,所以在第二、三輪的單子裡,我們都不斷 encore 刺身而放棄了壽司

上碟時熱辣辣的天婦羅賣相不俗,味道意料之外地好。最驚喜為蝦天婦羅,蝦肉入口彈牙,而粉都算炸得鬆脆少油。我認為這是必點的。

一般炸物就普普通通啦,例如餃子做得比較硬,炸帶子、炸蠔等都只是不過不失。

至於燒物,它們會給你一個石烤盤自己燒,都幾好玩,而且燒出來的味道也不俗啊!稍嫌部分肉味道偏咸。另外,有一樣令人不耐煩的事是,它們用的蠟太快燒完,結果一個晚上換了幾次。

說到這裡,想講講服務質素。據我們觀察,其實店裡人手略嫌不足,但想讚讚一位勤力的女侍應。基本上她是一個人應付大多數客人,單單是替我們換蠟燃料都換了幾次。雖然忙到眉頭都皺了,但仍有禮貌、未見過她黑面。為此,我更故意找那位比較閒的男侍應下單,結果應該比較高級的他接完 order 之後都是吩咐女侍應代勞 ... 希望勤勞的人會被留意到的。

另外,快截單的時候,廚師親自走出來問是否有需要加單。由於 Anna 很喜歡沙律中的水果珠,所以就問是否可以走沙律,只要水果珠,結果廚師真的送上滿滿一碗有兩種口味的珠珠呢 ...

最後,這兒的啤酒、汽水、Appolo 雪糕是任食的,就放在入口附近的雪櫃裡,想食想飲就自己去拿。

總括而言,是次團購自助餐,我們坐得舒舒服服、享用了比預期好的食物。雖然個別侍應像懶懶閒,但服務我們的那位勤力女侍應令人幾滿意;而且漏單的情況不嚴重。或許應該慶幸我們沒有遇到其他朋友的不愉快經歷?
  • 刺身
  • 蝦天婦羅
提前三日預訂放題, 去到話冇記錄, 還好, 大把空位, 即時派枱.坐下後便劃菜紙, 可惜食物種類少, 很多缺貨, 沒有供應, 最後只來了中式煮蛋, 唔知是炒菜還是白灼椰菜, 比手指短的多春魚仔, 加大碼的超咸拉麵及烏冬(其他食物的份量超少, 唯獨麵食勁咸及超大, 比平常還要多一倍, 但菜單上卻寫份量是半份, 中陷阱. 要一面飲汽水解渴才能吃下去, 吃完包保飽肚), 而火鍋的肥牛就"名符其實", 塊肉基本上都是肥肉, 應該算是白肉,見到都不想吃. 想吃粟米, 沒有, 帆立貝、南蠻雞、秘製燒青口、沙追魚、水母魚翅、涼伴魚皮更別發夢, 最後只來了兩塊天婦羅交代, 但沒有配天婦羅汁及蘿蔔"容", 吃它不如吃街邊的炸蕃薯片更正.另外, 食物味道勁咸, 廚師很重手, 可能要你多飲汽水飲飽佢.又話富臨旗下, 全無水準, 怎看都不像集團經營, 用這些劣招欺客.
提前三日預訂放題, 去到話冇記錄
, 還好, 大把空位, 即時派枱.

坐下後便劃菜紙, 可惜食物種類少, 很多缺貨, 沒有供應

想吃粟米, 沒有

題外話/補充資料: 注意餐具衞生, 碟上仍留著上手的食物漬
2013-04-29
2013-04-10 226 瀏覽
首試團購,到達後看到點菜紙便知中招了。燒物:得五種,帶子,牛舌,雞翼,金菇牛肉同雞肉片,牛舌質地好淋,除第一塊係片狀外,其後點嘅全部碎上,雞翼乾身,金菇牛肉一般,雞肉片即雞扒,好似無乜燒過咁,粒帶子同香口膠差唔多咁細,話有燒三文魚骨,落左3次ORDER,口頭催左兩次,先追得一舊;刺身:紙上面係有齊晒,種類唔算多,但呢日連北寄貝都無,新鮮程度一般;一品料理:無豬軟骨同日式薄餅,可以選擇嘅唔多,大部份都係烏冬麵飯;天婦羅:得三樣,蕃薯,南瓜同蝦,粉漿厚薄度可以接受;炸物:得四樣,雞軟骨,餃子,帶子,炸蠔,炸蠔個炸皮好厚同硬;壽司:有齊,不過饅魚好乾無汁,芥辣八爪魚一啲芥辣味都無;團購每位118,還要加一服務費,坐低已發覺唔對路,張ORDER紙好少野食,同團購時列出嘅ORDER紙差好遠,唔駛食兩個鐘已經無乜可以再叫,6點半入座無乜人,但上菜好慢,劃紙無數,出極都係嗰兩三樣,其他無又唔出聲,要追幾次先話無,免費清酒亦失跡了,唯一可讚係俾多左半個鐘我地坐,雖然周圍都係吉枱,這家,下次不會了。
首試團購,
到達後看到點菜紙便知中招了。

天婦羅:得三樣,蕃薯,南瓜同蝦,粉漿厚薄度可以接受;
壽司:有齊,不過饅魚好乾無汁,芥辣八爪魚一啲芥辣味都無;

團購每位118,還要加一服務費,
坐低已發覺唔對路,
張ORDER紙好少野食,
同團購時列出嘅ORDER紙差好遠,
唔駛食兩個鐘已經無乜可以再叫,
6點半入座無乜人,但上菜好慢,
劃紙無數,出極都係嗰兩三樣,
其他無又唔出聲,要追幾次先話無,
免費清酒亦失跡了,
唯一可讚係俾多左半個鐘我地坐,
雖然周圍都係吉枱,
這家,下次不會了。
2013-04-09
生日
2013-03-30 159 瀏覽
食過返尋味, 有啲失望而回"一代" 係屬於 "富臨集團" , 上次去食冷氣唔夠, 張梳化人做皮, 食到pack pack 出晒汗,食物好食, 6:30早去仲食倒凍凍的三文魚脯買咗團購再次惠顧 , 3日前訂位都無位, 要訂到團卷到期後的日期訂位食 7:00時段, 接受...心諗...好嘢至卜唔倒位牡丹虾 - 望就靚, 食落唔爽, 無虾味, 三文魚- 切得細細件, 水水地, 色較淡, 感覺唔太鮮鐵板燒有特色---- 可惜肥牛肉, 肉色黑黑色,另多送一些都無叫既--唔知係乜肉, 即刻退啦免浪費, 燒牛舌等, 扇貝細細粒, 好味日式海鮮蒸旦, 用大碗蒸唔係用茶杯, 得一件蚧柳在內, 海鮮無晒, 食一碗都飽飽地蚧子沙律- 清爽蚧子壽司的紫菜脆脆的-- 讚要讚 - 天婦羅 (虾), 炸南瓜, 炸皮脆.夠薄皮 服務算好, 冬天較好無咁熱, 不過.....今次啲魚生.....我覺得唔太鮮, 唔收貨要有下次的話就要看以後的 openrice 食評有冇改善再考慮

食過返尋味, 有啲失望而回
"一代" 係屬於 "富臨集團" ,
食物好食, 6:30早去仲食倒凍凍的三文魚脯

接受...心諗...好嘢至卜唔倒位

牡丹虾 - 望就靚, 食落唔爽, 無虾味,
三文魚- 切得細細件, 水水地, 色較淡, 感覺唔太鮮

鐵板燒有特色---- 可惜肥牛肉, 肉色黑黑色,

另多送一些都無叫既--唔知係乜肉, 即刻退啦免浪費,
燒牛舌等, 扇貝細細粒, 好味

日式海鮮蒸旦, 用大碗蒸唔係用茶杯, 得一件蚧柳在內,
海鮮無晒, 食一碗都飽飽地
蚧子沙律- 清爽
蚧子壽司的紫菜脆脆的-- 讚
要讚 - 天婦羅 (虾), 炸南瓜, 炸皮脆.夠薄皮

服務算好, 冬天較好無咁熱,
不過.....今次啲魚生.....我覺得唔太鮮, 唔收貨

2013-03-04
2013-02-01 114 瀏覽
是次因為團購只需約$145/位(原價$268未加一), 所以決定同老公試試. 九龍城最有名是泰國菜, 在食店林立的地方, 能否做到別樹一格呢?店舖位於地庫, 指示並不清晰, 走了一段冤枉路才發現小燈箱. 放題由晚上5:30開始, 當時已有食客.兩人被安排坐在6人位, 可能是方便放題有好多一碟碟, 所以座位都好寬, 坐得舒適!菜單已早在訂團購時看過, 種類繁多, 又有火鍋同鐵板. 刺身類三文魚- 北寄貝都好新鮮, 顏色分明, 沒有雪味.希靈魚- 醋青魚都不錯.甜蝦- 小只, 淋, 不新鮮, 可以不點蟹柳- 出水, 有冰, 也可以放棄 前菜小食中華沙律- 個人認為最好味, 首先沒有像螺肉醬多過肉, 芝麻同菜分量合宜, 麻油味重.水母魚翅- 平價壽司必點貨仔, 假魚翅撈了麻油, 作小食一流!涼伴魚皮- 也是重麻油味, 當然跟面店的有好大分別, 不爽脆, 叫做過口癮.枝豆- 溫溫的, 好像好健康. 但今次略為扁身, 也沒有咸味. 燒物類免治雞軟骨- 非常欣賞. 雖然外皮炸得不脆, 也開始涼了, 雞軟骨多又不硬. 雞肉醃味不俗. 但太大枝吃不完~鹽燒秋刀魚- 以往吃開是頭OR尾一截, 今次是整條

菜單已早在訂團購時看過, 種類繁多, 又有火鍋同鐵板.
刺身
三文魚- 北寄貝都好新鮮, 顏色分明, 沒有雪味.
希靈魚- 醋青魚都不錯.
甜蝦- 小只, 淋, 不新鮮, 可以不點

蟹柳- 出水, 有冰, 也可以放棄

前菜小食
燒物類
鹽燒秋刀魚- 以往吃開是頭OR尾一截, 今次是整條, 細size. 覺得肉太少, 又淋, 不入味, 可以不點.
炸天婦羅- 有南瓜, 蕃薯, 大蝦. 大蝦根本是甜蝦size, 南瓜同蕃薯也很乾身, 加上炸粉厚到不想咬開, 全部不合格!
炸雞軟骨- 也是傑出之選! 粉不多, 軟骨都脆, 沒有太油.
粟一燒- 甜粟一枚, 沒有juicy, 燒到乾身很一般. 好像煲熟一樣.
鐵板燒
貪得意點了, 原來要自己燒...所有都是生.
包括金菇肥牛卷, 牛舌, 牛肉薄燒等都沒有醃製過, 沒有味道也本身沒提供黑椒等.
牛舌厚得吞不下去, 而且痴鑊, 吃了半片.
個私家鑊好快變黑, 下次不會再點!
甜品/ 飲品
跟團購一律免費

吃了一個阿波羅芒果雪糕. 阿波羅的一向欣賞, 口味濃又不會太假, 雖然沒有果肉.
而且任食, 不是大牌子也沒所謂!

整體中規中矩, 沒有特別驚喜, 也不是期望太高.
服務質數高, 出菜快而且沒有漏單, 值得一讚!
紀念日
  • 炸雞軟骨
  • 中華沙律
  • 免治雞軟骨
2013-01-26 72 瀏覽
同男朋友諗住試下未食過既放題打電話去問幾錢 有個女仔話冇哂位得番九點後心諗咁旺都唔會差得去邊問佢咁九點後幾錢呀 佢問我有冇coupon我話冇佢就話88加一 88加一咁抵 我梗問多一次 88加一?佢話係 咁就book左兩位早左一兩個字去到真係坐爆哂啲侍應經理見到我地企係到兩個字先問我地幾位又企多兩個字先有人帶位坐到埋枱啲櫈勁污漕又濕又有啲野食碎碟同豉油碟都超油超油 好似掂到仼何野都好污漕!!拿拿林叫野食魚生三文魚係完全冇味 好明顯係雪左好耐 蟹柳仲有雪係上面蟹籽係我覺得比較正常 但男朋友都話冇味有得自己燒野食一開始都幾過引但燒兩條金菇牛肉卷都半粒鐘不如叫廚房整同埋彈油彈到傻 呢個唔係燒咁耐我都覺得幾好食最後男朋友叫左個地獄拉面 佢話未試過放題食唔飽先食個面拉面變左烏冬 所謂地獄連我完全唔食辣都唔覺有味應該冇黎錯第二樣野 因為其他烏冬都唔係呢啲餸埋單果陣三百幾我話我打黎個女仔話88加一 我仲肯定有問多一次confirm點知個女仔話下88加一係下晝個價咁姐係厄人姐我地冇都冇再嘈俾多百幾蚊就算 真係唔會去多次
同男朋友諗住試下未食過既放題
打電話去問幾錢 有個女仔話冇哂位
得番九點後
心諗咁旺都唔會差得去邊
問佢咁九點後幾錢呀 佢問我有冇coupon我話冇
佢就話88加一 88加一咁抵 我梗問多一次 88加一?
佢話係 咁就book左兩位

早左一兩個字去到
真係坐爆哂
侍應經理見到我地企係到兩個字先問我地幾位

又企多兩個字先有人帶位

坐到埋枱
啲櫈勁污漕又濕又有啲野食碎

碟同豉油碟都超油超油 好似掂到仼何野都好污漕!!

拿拿林叫野食

我地冇都冇再嘈俾多百幾蚊就算

真係唔會去多次
2013-01-25
2013-01-25 13 瀏覽
朋友於網上團購咗一代的放題眼見價錢吸引無理由唔試吓架去之前黎openrice做吓功課…眼見評語參差到咁…老老實實真係唔多抱有希望唔會難食到嘔甚或食完肚痛已經好好不過食完飲完…我又覺得真係要幫佢講句公道說話雖然佢未好食到足以比美地道日式野不過算係中規中矩只係某一兩個職員既態度真係唔該哂囉好彩我同朋友張枱唔係佢負責啫如果唔係食完餐勁都補唔番漏單情況時有出現不過起碼跟得番甚或良好態度解釋番先嗌一碟刺身刺身方面佢幾足料既而且都幾新鮮唔錯唔錯所以叫咗兩round~!!!不過當日就無北寄貝同劍魚有dd失望前菜都唔錯可以試試,醒一醒胃嘛燒雞翼同炸雞軟骨嗯個人口味覺得佢可以濃味多少少不過鍾意清少少既就會o岩口味另外佢地既味噌湯都係一樣比較清淡d食完濃味少少既野飲落口都幾舒服睇到個碗真係好有港式燉蛋feel不過朋友話唔太推介壽司方面魚繼續好新鮮不過d飯就真係…非常微妙都係淨叫刺身比較好佢鍾意佢依到可以一次過完成你三個願望邊爐、烤肉、放題一次過食哂佢個邊爐都ok架不過由於都食到有少少飽無盡情享受推介大家試一試芋絲同出面真係好唔同~幾特別烤肉方面牛舌真係失色!!肉質問題,真係比較硬身…麻麻地好彩有個薄燒肥牛
朋友於網上團購咗一代的放題
眼見價錢吸引無理由唔試吓架

去之前黎openrice做吓功課…
眼見評語參差到咁…老老實實真係唔多抱有希望

不過起碼跟得番甚或良好態度解釋番
先嗌一碟刺身
刺身方面佢幾足料既
而且都幾新鮮唔錯唔錯

所以叫咗兩round~!!!
不過當日就無北寄貝同劍魚有dd失望
前菜都唔錯
可以試試,醒一醒胃嘛
燒雞翼同炸雞軟骨
魚繼續好新鮮
不過d飯就真係…非常微妙
都係淨叫刺身比較好
佢鍾意佢依到可以一次過完成你三個願望
邊爐、烤肉、放題一次過食哂
佢個邊爐都ok架
不過由於都食到有少少飽無盡情享受
推介大家試一試芋絲同出面真係好唔同~幾特別

烤肉方面
牛舌真係失色!!

肉質問題,真係比較硬身…麻麻地
好彩有個薄燒肥牛補番
雞肉都唔錯,入味夠香!

現場仲有汽水啤酒任飲~
亦都有雪糕俾大家食
如果大家諗無可諗
決定唔到去邊食…依到都可以試試
2013-01-24
  • 刺身
  • 薄燒肥牛
2012-12-03 14 瀏覽
懷著忐忑的心情去,因為D食評真的不怎樣。試完後卻覺得其實還不錯,整個放題刺身最好,但不夠凍,可以叫他拿冰牒。三文魚好靚,北極貝也非常鮮甜,重點是極大片,在這個環節我已回本!另外甜蝦也很不錯。還可以自己燒烤,很可愛的燒烤爐,只是食物沒有醃過......扣分。燒物也不錯的,除了雞腎(這個可以不叫,真的很差)以$200下價錢來講,good!
2012-12-02
2012-11-26 10 瀏覽
原本一家人(5大2小)高高興興去慶祝生日,點知勁唔好彩去D左呢間黑店!Order10款食物9款都無黎到,吹咗3次,佢話多單要等下,等咗成個鐘都未黎,再吹佢就話賣曬!我哋只係order燒雞翼,燒多春魚,蛋包飯, 炒雜菜...呢Dcheap野,都賣曬!!!2個鐘任食放題仲要收每位$184.8竟然未夠8pm就話賣曬,好似離譜咗D囉~~~真係未試過食一間就放題連1個11歲的小童都話食唔飽嘅!唉~~~呢間野真係揾鬼幫襯囉!!!

真係未試過食一間就放題連1個11歲的小童都話食唔飽嘅!

唉~~~呢間野真係揾鬼幫襯囉!!!
2012-11-25
$184.8 (晚餐)
生日
2012-11-26 4 瀏覽
難得晌九龍城有間咁骨子的日本放題店,超讚!先來個蟹子沙律唔係太多沙律醬但勁多蟹子超讚!跟住黎個超罪惡既壽司船。。。。勁好食~!!!甜蝦SUSHII’M LOVIN’ IT!!最岩時令食秋刀魚既時間~!估唔到呢度既炸物都勁好食買單都係百幾蚊一個人,坐得又舒服唯一係覺得D服務真係唔太好
難得晌九龍城有間咁骨子的日本放題店,超讚!
先來個蟹子沙律
唔係太多沙律醬但勁多蟹子
超讚!
跟住黎個超罪惡既壽司船。。。。
勁好食~!!!
甜蝦SUSHI
I’M LOVIN’ IT!!
最岩時令食秋刀魚既時間~!
估唔到呢度既炸物都勁好食

買單都係百幾蚊一個人,坐得又舒服
唯一係覺得D服務真係唔太好
2012-11-25
紀念日
2012-11-21 32 瀏覽
I live in Diamond Hill and study very close to Kowloon City. Quality and pricy food are actually all around me. As a Japanese food lover, I can assure you the food quality here in Generation One and its unbeatable price are proportioned!Sometimes, we might simply need a place to chill out and have a nice long chat. Here in Generation One processes nice Japanese style decor and the spaciousness can definitely provide you and your friends to a place to gather together! Let's talk the food here! I

Let's talk the food here! I personally believe simple food actually requires more powerful culinary skills. Look at this golden yellow chuck of sweet corn! The combination of sweetness and butteriness can definitely kill sweet corn lovers!

Other than that, deep-fried snacks are the next main characters you should be locking! All deep-fried are hot and crispy when served. I believe they are made upon order! For gals like us, no worry, they are not oily at all. So, go ahead!

Among those, the deep-fried oysters earn a thumb-up for sure. Can you image you can still taste the freshness and sweetness of the oysters it selves?

Frankly speaking, the spring roll like stuff is kinda weird and the crumb layers of those deep-fried cheese balls are far too thick! Other that these, all perfecto!

Another thumb-up item is the Japanese skewers! They are well-cooked. Matched with flavourful BBQ sauce, the chicken skewers are one of the must-try item!

You may think those thumb-up items are all street food and they won't cost too much. But money can't really buy freshness and a cosy place for gathering. What's more, the price is really reasonable and almost unbeatable! What else you can complain?
Crispy Oyster
Yummmy