招聘中
$19,000-$23,000
$16,700-$19,000
$16,700-$19,000
月薪
更多筍工 (6)
2023-10-06 128 瀏覽
通常嚟吉野家都係食牛肉飯,或者牛肉火鍋,但因為近期食牛多,見到汁燒豚肉丼,就試下啦,再加隻溫泉玉子和麻醬菠菜,仲有跟餐的麵豉湯,變成豐盛的早餐。汁燒豚肉丼的燒汁同豚肉好似唔係好夾,個汁本身冇問題,可能係豚肉索唔到D汁。另外,豚肉冇牛肉咁容易咬得開,肉質比較韌,但都食到嘅,好彩又叫溫泉玉子,豚肉加埋流心玉子一齊食,肉身會較香滑。至於麻醬菠菜,睇個樣都似模似樣,食落口味道都唔差,但咀嚼咗一段時間,完全咬唔開,無奈要吐返出嚟。諗住可能係剛才個紮菜先係咁,食第二紮都係一樣,成碟都食唔到,雖然係$3,但覺得好浪費錢同食材。麵豉湯就一直都係正正常常,唔會太鹹,中規中矩。總括嚟講,吉野家都係食牛穩陣,有名你叫吉野家牛肉飯呀。
汁燒溫泉玉子豚肉丼 (並盛)
汁燒豚肉丼(並盛)
溫泉玉子
麻醬菠菜
麵豉湯就一直都係正正常常,唔會太鹹,中規中矩。

總括嚟講,吉野家都係食牛穩陣,有名你叫吉野家牛肉飯呀。
$40 (早餐)
溫泉玉子
2023-03-21 239 瀏覽
这个店好久没有开了,然后重新开张,然后又过关呢,方便准备在这里吃一点东西,真的想不到那个麻婆豆腐那么难吃,41元。,难道他们自己做出来东西都不试一下吗?什么麻辣的苦苦的又不麻,难吃的要命,还不如你就放点酱油煮出来的好吃过它。
2023-02-07 129 瀏覽
我叫咗個肉醬飯,每啖肉醬飯都鹹過一羹鹽,食咗唔夠1/5就扔,不知所謂,一定唔會再幫襯,可一不可再,虛有其表,要懂優劣,有比較才有進步,我地先有好野食,thanksI ordered a meat sauce rice, every spoon of meat sauce rice was oversalted, and I threw it away after I ate less than 1/5 of it. Only by comparing can we make progress, we will have tasty food to eat, thanks

2023-02-07
作為一個貼地的食家,很容易有尋找到在身邊的美食。早幾日前往吉野家, 發現除了雞肉飯牛肉飯之外, 還多了這一個牛肉壽喜燒, 感覺用料豐富,而且沒有平常的俗氣, 所以order了一份一探究竟!!這個餐可以配飯或烏冬,另外還有一隻蛋~~如果不要汽水,可以要味噌湯或日本茶!選擇配合都不錯~簡簡單單的~60元內埋單!我個人感覺好好,而且份量大又夠飽!最重要是吉野家分店多,會很易尋到分店來吃!過往對吉野家也是抱著速吃的心,最近見到吉野家多了很多不同款式的餐點,在快餐文化中多了選擇!難得的!#壽喜燒 #吉野家 #食 #快餐文化
作為一個貼地的食家,很容易有尋找到在身邊的美食。

這個餐可以配飯或烏冬,另外還有一隻蛋~~
如果不要汽水,可以要味噌湯或日本茶!

選擇配合都不錯~
簡簡單單的~60元內埋單!

我個人感覺好好,而且份量大又夠飽!
最重要是吉野家分店多,會很易尋到分店來吃!

#壽喜燒 #吉野家 #食 #快餐文化
2021-09-25
  • 牛肉壽喜燒
2020-03-13 466 瀏覽
以前讀書個陣成日放學都會經過上水火車站,有時放學同啲同學打完波會嚟呢度食個牛肉飯先返屋企,食極都唔厭,吉野家嘅牛肉飯真係好正,啲汁好特別,系出邊食唔番呢個牛肉汁,加上價錢又平,啱晒學生😊
2020-02-07 257 瀏覽
今朝返工前 見有時間淨就去左食吉野家而家吉野家無乜人 隊都唔洗排叫左個早餐 牛肉烏冬唔知係咪耐無食 好好味😋牛肉有3-4塊 仲有2塊嗚門卷🤪🤪加埋杯凍檸茶 美滿既早餐
今朝返工前 見有時間淨就去左食吉野家
而家吉野家無乜人 隊都唔洗排
叫左個早餐 牛肉烏冬
唔知係咪耐無食 好好味😋
牛肉有3-4塊 仲有2塊嗚門卷🤪🤪
加埋杯凍檸茶 美滿既早餐
2019-06-04 371 瀏覽
今日見佢有個$19下午茶,一個細既野菜牛肉飯都只係$19,適合一個人既份量,見佢地有得加溫泉玉子都係加$6,加溏心蛋$8。野菜牛肉飯既菜既份量都唔少,同牛肉好配。以前自己幾驚食洋蔥,但吉野家啲又煮到淋曬仲要入曬佢地牛肉汁既味道。店員都幾勤力係咁清理啲台,所以有人走就即刻清理好比下一位客人坐低。
2019-02-10 339 瀏覽
一出火車站已經見到吉野家,每次無住家飯食的時候,就會好想去吉野家打個邊爐。地點咁方便,當然好多人排隊啦。今日一於入去踫下運氣,竟然有位。😍 最愛去吉野家烚下烚下,享受一鍋獨享的滋味,壓力全消。芝士竹輪鍋,一個細小的鍋,放滿食材,有豆腐、金菇、蟹柳、粟米、南瓜、鮮菇、娃娃菜和芝士竹輪。個人比較喜歡食咗大部份的配餸,煮埋個烏冬,先開始食牛肉。芝士竹輪真係好吸引,軟綿綿,一啖咬落去中間有濃濃的芝士餡,大滿足。一啖肉味濃郁的牛肉,一啖彈牙的烏冬,讚。牛肉醮芝麻醬,絕配。

一啖肉味濃郁的牛肉,一啖彈牙的烏冬,讚。

牛肉醮芝麻醬,絕配。
  • 芝士竹輪鍋
2019-01-10 241 瀏覽
晚上同先生去食火鍋,一去到就有位坐啦。比較喜歡竹輪,於是加錢要多份$10兩粒 見到佢有個冰震奶茶,加$6試下! 個人口味 覺得佢普普通通,唔值$6 打邊爐點少得肥牛,通常同先生都一人加多一盒,味道唔錯!火鍋入面有兩舊豆腐,通常我都拎黎撈芝麻醬豆腐配芝麻醬呢個組合幾好!
晚上同先生去食火鍋,一去到就有位坐啦。
比較喜歡竹輪,於是加錢要多份$10兩粒
豆腐配芝麻醬呢個組合幾好!
2019-01-05 187 瀏覽
星期六又陪阿女打完劍,阿女係一個火鍋控,又扭住要去吉野家打邊爐。上水呢間吉野家位置非常好,係火車站度但勁多人。6:30pm 到,好彩有位,但等叫餐等餐都差不多半個鐘。兩母女叫左一個芝士竹輪火鍋,跟牛肉、濃湯&粉絲,仲有一杯汽水都只係$59(過左年加左$2)。如果有食開吉野家既朋友,應該都download 左佢地個apps成為會員去儲積分。一個火鍋餐可以儲到大約3分,夠10分就可以免費換一份火鍋牛肉,今日我就換左一份。呢個火鍋,最好味既係牛肉同芝士竹輪,另外鍋裡仲有豆腐、豆卜、冬菇、金菇、蟹柳、南瓜、粟米、菜,以唔駛$60係非常豐富!仲有想慳少少錢既朋友可以用支付寶儲下禮卷,今日我有4張$2既禮卷,一次過減左$8呀!$51一個火鍋餐再加多一份牛肉,實在太抵!兩母女share 一個餐其實就唔係好飽,但兩個餐又食唔哂,食完呢餐再去第二度買甜品食!

$51一個火鍋餐再加多一份牛肉,實在太抵!
芝士竹輪火鍋
2019-01-05
芝士竹輪火鍋
2018-11-18 180 瀏覽
同老婆行過吉野家,有少少肚餓,就入去食個tea。三十元都唔使就有得食,當然份量唔會好大。 我叫左細烏冬,兩塊雞同可樂。老婆就食牛肉飯。味道當然是意料之中,無太大特別,不過呢個價錢都算合格。 呢間分店比較迫,各位要注意。
2018-10-12 148 瀏覽
吉野家嘅牛肉飯就食得多,今日決心試下新野 😂 叫左個蘑菇忌廉雞飯堂食,加配抹茶紅豆冰。 特飲只需加$5都幾抵飲。煎雞就同平時一樣,不過因為配忌廉,冇落雞汁。可能冇落汁,啲雞個皮仲喺脆身嘅,煎得唔錯喎。蘑菇忌廉汁方面,忌廉幾香濃嘅。但啲汁相對地傑身左啲,變左唔夠汁撈飯, 建議可以調番希少少撈飯會更香。蘑菇份量都幾少,得幾片仔,唔夠喉。紅豆冰嘅抹茶味幾濃,不過有嘅苦,可以接受。紅豆就好甜,同埋唔夠淋,仲喺好硬身。

抹茶紅豆冰
忌廉蘑菇雞飯
抹茶紅豆冰
2018-09-30 154 瀏覽
吉野家-下午茶:迷你牛飯·薯角·茶/汽水唐揚雞塊(hk$25)/炸雞翼(hk$27)好耐無去過吉野家啦,原來而家佢既下午茶有炸野食(賣飛佛)😍,有牛飯有薯角有炸雞仲有野飲都係$25咋😱😱唔好比我張相呃到,其實碗飯係比個杯大少少嫁咋,真係迷你飯來,但係薯角份量唔少呀,炸雞都幾好食,雞翼就好脆身😋加加埋埋都好豐富,好滿足🤤🤤重點係$25•$25•$25!抵到喊出黎,唔怪得未夠3點就開始排長龍。—------------•🈵🈵🈵⏺⏺可以encore•---------------

—------------•
🈵🈵🈵⏺⏺可以encore
•---------------
2017-10-23 553 瀏覽
早排食肯德基嘅時候已經發現出咗牛肉飯,個飯仲似十足吉野家,諗起好耐冇幫襯吉野家,就去食返餐唄~我萬萬想唔到,肯德基抄吉野家時吉野家都抄肯德基😂😂😂竟然有蘑菇飯!真係笑咗,睇嚟我真係太耐冇幫襯喇~哩個蘑菇雞排飯嘅蘑菇汁同肯德基嘅一模一樣!真係絕呀!仲多左塊雞排,正👍🏻招牌牛肉飯可以加溫泉玉子,簡直係錦上添花😋😋😋😋😋不過牛肉比以前少咗,同埋飯入面一啲汁都冇,要另外叫一碗汁先得。三文魚蟹子飯而家原來有得揀要唔要中間嘅芥辣,好貼心呀👍🏻估唔到幾年間吉野家有咁大變化,真係要定期幫襯吓,更新吓資訊先得喇!

三文魚蟹子飯而家原來有得揀要唔要中間嘅芥辣,好貼心呀👍🏻

1K
2017-06-18 516 瀏覽
除了和式早餐外,吉野家也有提供較港人接受的洋式早餐,這次選了吉列魚柳。魚柳都算鮮味,外層脆脆的,魚肉也嫩,不錯。而奄列蛋也做得很滑,很易入口。整體的表現也不俗。
吉列魚柳早餐
2017-06-16