2020-03-27 2048 瀏覽
因為為家附近,所以間中會去飲杯野!今年聖誕節無約朋友去行,食完飯想飲杯野感受下節日就同個妹去坐下!坐下點了杯mojito 飲一啖真係嚇一嚇!因為平時也有點這杯,味道也差太遠了吧😨是節日的問題嗎?酒味超淡!跟平時去差很遠!所以在節日去這餐廳真的不要點cocktail ,要喝酒的話點啤酒就好了!平時對這餐廳印象幾好的!食物我覺得幾好食的!豬手不會太咸!比起以前在馬灣吃過的好吃很多!但這次的cocktail 實在有點失望!雖然是節日,但店面不忙碌,為什麼質量會變差😞閒日去的話沒問題👌🏼很正常!
因為為家附近,所以間中會去飲杯野!
坐下點了杯mojito 飲一啖真係嚇一嚇!
因為平時也有點這杯,味道也差太遠了吧😨
是節日的問題嗎?酒味超淡!跟平時去差很遠!
平時對這餐廳印象幾好的!食物我覺得幾好食的!
豬手不會太咸!比起以前在馬灣吃過的好吃很多!

閒日去的話沒問題👌🏼很正常!
2019-12-24
$200 (宵夜)
去到德國餐廳就一定要點豬手食下🤯點解呢?一黎可以試下呢間餐廳廚師嘅功架德國豬手又係最具特色之一👍而今次去嘅呢間餐廳就充滿著特色喇先講一講室內環境裝修有真人現場Live Band🎸餐檯同其他傢俱都有濃厚歐陸風燈光色調偏黃且暗💡加上美妙嘅音樂呢一刻感受到個晚餐🍽️絕對得到好好嘅享受 ------------------------------🎈德國咸豬手毫無異問咁大件豬手係相當吸引🐖嘩,超大舊嘅豬手上碟嘅時候員工都好細心咁問需唔需要切埋🔪咁有啲朋友仔喜歡自己切都無所謂的豬皮脆口🤗食落索索聲豬手有些少煙燻過嘅味道豬肉舊舊都切得好大件每一啖都食得好滋味切完之後擺放得好似成座山咁高⛰️份量可以食到3人呀真係必點之選碟上仲有薯仔同酸椰菜酸椰菜夾埋啲豬手食好開胃😋如果分開酸椰菜食都可以但可能會覺得有啲咸薯仔經過鐵板多左一層燒焦同埋仲有一層薯皮係面🥔係超級好食薯仔咬落唔硬👀口感係相當之好估唔到連配料都做得相當之出色好好味 ------------------------------🎈燒春雞一大個雞腿分開2件🐥有蒜頭,薯仔同一啲蔬菜伴碟個人認為係雞肉味道上稍為差些少但有值得讚嘅地方喎就係肉質好嫩煮嘅時候火力
去到德國餐廳

好好味
燒春雞
🎈燒春雞

一大個雞腿分開2件🐥
有蒜頭,薯仔同一啲蔬菜伴碟

個人認為係雞肉味道上稍為差些少

位置亦都唔係近市中心
所以比較寧靜🤫
唔會比其他環境騷擾
而且又有電視直播球賽⚽
仲唔係一班朋友聚腳好地方?
2019-10-05
德國咸豬手
2019-10-04 1999 瀏覽
之前只光顾过他的尖沙咀分店,这是第一次来元朗分店。由于地理原因,这场地比其他分店大。分室內和室外兩个区份,所有摆设和整体氛围都比较舒适。因郊区关系,他也自设停车场(费用40元),开车过来非常方便。食物方面,跟其他分店没两样,都提供不同种类的德国啤酒和他的招牌猪手和香肠等。招牌就是招牌,他的猪手外脆内软。外皮好像吃薯片般鬆脆,但肉汁还是保存得很好,一口咬下去非常有层次感。他的啤酒也适合不同口味的人士,小编比较喜欢他那支带甜味的小麦啤。但最败笔的是他的服务,可能不是开在游客区,根本没有任何服务可言。真的有待改善。
2019-09-27
2019-09-17 2088 瀏覽
位於新界區的德國餐廳,地方很大,環境舒服,有停車場,有室內及室外坐位,座位寬闊,晚上更有歌手唱歌,還可點歌,食物方面,我們2個人點了「德國咸豬手」送酒一流👍,還有炸併盆,兩個人食都食唔晒,重要打包🥰
老闆早個幾兩個星期就話搵日同媽咪食飯,個母親節飯同生日飯合併一齊食,咁好啦講講下就冇左回事,突然老闆醒起好似今日話係約左食飯,問佢地突然又話全部人都話ok,忽然之間Book 邊間食好呢,好歹都5位食,walk in 通常都冇位。伯友又話想食西餐,咁兩餐夾埋食又冇理由是但 ,諗諗下有一間好似好耐冇去響洪水橋又泊到車(呢個先係至緊要),打去有位咁就去馬啦,其實私心係想食豬手😆。首先叫左個大西蘭花湯:中間有個用酸忌廉打成ga mouss,飲落去好輕身。 再黎一個大紙船小食拼盤:有炸蝦,雞翼,腸,大堆薯條響底 配左兩種醬咁食德國菜出左名都係食腸仔 腸仔拼盤:我目標想食的豬手:侍應會好識做咁成隻比我地相機食左先, 再會去旁邊細檯幫我地碎左佢。食落去面皮係脆,內裡夠味。以下幾樣就唔特別講了。最後上居然係咖哩農夫包, 大家都飽晒時上呢個。。。。反而伯友最欣賞係呢個包包,面頭炸蝦黎,包吸左汁軟硬度剛剛好,味道都剛剛好,唔會因為比包吸左汁而變淡。後記:環境呢間餐廳其實元朗屯門都少有,泊車,LIVE BAND 氣氛都好,食物質素都唔會脫軌,咁多年都重保持到。
老闆早個幾兩個星期就話搵日同媽咪食飯,

個母親節飯同生日飯合併一齊食,

咁好啦講講下就冇左回事,

突然老闆醒起好似今日話係約左食飯,

問佢地突然又話全部人都話ok,

忽然之間Book 邊間食好呢,

好歹都5位食,walk in 通常都冇位。

伯友又話想食西餐,

咁兩餐夾埋食又冇理由是但 ,

打去有位咁就去馬啦,其實私心係想食豬手😆。

首先叫左個大西蘭花湯:

中間有個用酸忌廉打成ga mouss,飲落去好輕身。
再黎一個大紙船小食拼盤:

有炸蝦,雞翼,腸,大堆薯條響底
配左兩種醬

咁食德國菜出左名都係食腸仔
腸仔拼盤:

我目標想食的豬手:

侍應會好識做咁成隻比我地相機食左先,
再會去旁邊細檯幫我地碎左佢。

食落去面皮係脆,內裡夠味。

以下幾樣就唔特別講了。

最後上居然係咖哩農夫包,
大家都飽晒時上呢個。。。。

反而伯友最欣賞係呢個包包,面頭炸蝦黎,

後記:

環境呢間餐廳其實元朗屯門都少有,

泊車,LIVE BAND 氣氛都好,

食物質素都唔會脫軌,咁多年都重保持到。
2019-06-17
母親節
  • 豬手
  • 腸仔
2019-07-31 1553 瀏覽
平日好少機會入元朗食野,今次同一大班同事尼食入到去見到中間有歌手唱歌表演,感覺好放鬆餐廳安排左一間房俾我地,可以盡情傾計唔怕俾人騷擾到叫左2份焗豬手,牛排,薯條,沙律豬手果然好食,外脆內軟,d皮焗到好正
平日好少機會入元朗食野,今次同一大班同事尼食

入到去見到中間有歌手唱歌表演,感覺好放鬆

餐廳安排左一間房俾我地,可以盡情傾計唔怕俾人騷擾到

叫左2份焗豬手,牛排,薯條,沙律
豬手果然好食,外脆內軟,d皮焗到好正

2019-07-03 1831 瀏覽
找亮點是否發現有位毛毛食客這是一間可以帶埋小主人既愛心餐廳雖然室外悶熱了點,但是餐廳很細心準備了多把大風扇及天幕禾好乖嫁,坐定定係度,又唔會亂嘈個法式海鮮湯…跟menu張相也相差太大了份量沒有想像中多呢…不過海鮮湯很鮮味,加了蕃茄粒,酸酸甜甜的好開胃有鱸魚、三文魚、帶子、中蝦、蜆、藍青口和魷魚,非常豐富麵包條加了味粉烤非常好味接著是這個德式餡餅,芝士跟菠菜好夾,不過鹹左少少。饀餅又薄又脆,蔬菜很脆口,切成條狀更易入口。牛肉意粉味道濃郁,幼意粉容易入味,讚!杯Mango Delight好好味呀唔會好似沙冰咁凍,又唔會太杰,甜度剛剛好因為今次帶狗,不能坐室內,裡面好有feel呀部份時間仲有live band表演

找亮點

是否發現有位毛毛食客
這是一間可以帶埋小主人既愛心餐廳
雖然室外悶熱了點,但是餐廳很細心準備了多把大風扇及天幕

禾好乖嫁,坐定定係度,又唔會亂嘈

個法式海鮮湯…跟menu張相也相差太大了

份量沒有想像中多呢…

不過
海鮮湯很鮮味,加了蕃茄粒,酸酸甜甜的好開胃

有鱸魚、三文魚、帶子、中蝦、蜆、藍青口和魷魚,非常豐富

麵包條加了味粉烤非常好味

接著是這個

牛肉意粉味道濃郁,幼意粉容易入味,讚!

杯Mango Delight好好味呀
唔會好似沙冰咁凍,又唔會太杰,甜度剛剛好

因為今次帶狗,不能坐室內,裡面好有feel呀

部份時間仲有live band表演
2019-06-12 1989 瀏覽
選擇呢間德國餐廳幫朋友慶生,之前因爲餐廳有活動,我好好彩咁有免費豬手送,所以就試試佢。去到門口已經見到有live band唱緊歌,我地預早訂左位,所以就安排左坐特大卡位。其實餐廳入面好大,有好多位亦都坐得舒服既。講返食物,我地叫左一個大德國腸拼盤,焗面筋,芝士拼盤同豬手。因為身邊朋友都唔鐘意飲啤酒,所以無點。不過坦白講,德國野食一般都比較重口味,特別係芝士同豬手,唔配野飲會頂唔順,愈食愈咸,所以我地幾個女仔都食唔曬。價錢算中等,雖然豬手免費,但埋單都每人接近200。不過慶祝生日而且鐘意高調既朋友都可以去呢間,因為live band會行埋你個位同你唱生日歌,好好氣氛。

👫今次嚟到洪水橋呢間德國餐廳🇩🇪,環境佈置好有情調,有室內外座位提供🤓 室內仲有live band添,係情侶撐檯腳嘅好地方💑一一一一一一一一一一一一一一#凱撒沙律配特色炸魚餅伴脆德式麵包片 <$120>沙律好新鮮,菜食落嗦索聲🥗炸魚餅有驚喜,原來入面仲有原隻蝦肉,唔怪得咁彈牙啦😝加埋啲脆麵包片食真心一流😍.#香濃薯仔湯配雞肉 <$75>每飲一啖湯就會食到粒粒嘅薯仔同雞肉,好滿足呀🤤味道好似忌廉湯,飲完好飽肚😳.#脆皮燒豬肘配酸椰菜燒薯 <$240>一上檯就嚇親,豬肘大得誇張😱影完相仲有專人幫我地切開,方便食用🥳豬皮外層燒得香脆,不過口感好硬,但內裡嘅豬肉依然保持滑嫩,值得一讚👍🏻味道啱啱好,唔會太鹹,拎嚟送啤酒一流😋.#波浪粉配燴豬肉絲伴番茄醬 <$160>味道一般,酸酸甜甜咁,加少少辣會更惹味💦波浪粉口感唔錯,彈牙過意粉👍🏻豬肉絲份量都幾多,食落有啲煙燻嘅味道😋.#鮮焗朱古力布郎尼撻配雲呢拿雪糕 <$115>布朗尼撻加入咗核桃,咬落比較硬身,充滿口感🤓味道唔甜,係好濃郁嘅朱古力味,就算食曬成個都唔會好漏🙈
👫

#凱撒沙律配特色炸魚餅伴脆德式麵包片 <$120>
沙律好新鮮,菜食落嗦索聲🥗
炸魚餅有驚喜,原來入面仲有原隻蝦肉,唔怪得咁彈牙啦😝
加埋啲脆麵包片食真心一流😍

#香濃薯仔湯配雞肉 <$75>
每飲一啖湯就會食到粒粒嘅薯仔同雞肉,好滿足呀🤤
味道好似忌廉湯,飲完好飽肚😳

#脆皮燒豬肘配酸椰菜燒薯 <$240>
一上檯就嚇親,豬肘大得誇張😱
影完相仲有專人幫我地切開,方便食用🥳
味道啱啱好,唔會太鹹,拎嚟送啤酒一流😋

#波浪粉配燴豬肉絲伴番茄醬 <$160>
味道一般,酸酸甜甜咁,加少少辣會更惹味💦
波浪粉口感唔錯,彈牙過意粉👍🏻
豬肉絲份量都幾多,食落有啲煙燻嘅味道😋

#鮮焗朱古力布郎尼撻配雲呢拿雪糕 <$115>
布朗尼撻加入咗核桃,咬落比較硬身,充滿口感🤓
味道唔甜,係好濃郁嘅朱古力味,就算食曬成個都唔會好漏🙈
估唔到呢到嘅甜品都幾出色,下次要試埋個芝士蛋糕🧁

🔸後記:

4️⃣個號碼:脆皮燒豬肘
中曬4個同時英文名有指定字母就享有免費黑森林蛋糕一客💕
👾驚喜指數:❗️❗️❗️
🔙翻撻指數:❗️❗️❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️10% Service Charge
2019-03-03 2328 瀏覽
為好朋友生日,所以去她最愛吃的德國餐廳,雖然這餐廳不是位於十分便利的地方,不過我們去到已經座無虛席,幸好一早打來訂位,這裡的環境很好,而且每晚均有樂隊現場表演,還可以點唱生日歌呢!我們點了德國香腸拼盤、德國咸豬手、海鮮湯等,由於份量挺大,我們三人吃不完,我覺得德國菜還是挺咸的。
2019-03-01
生日
  • 德國咸豬手
2019-03-02 2234 瀏覽
今日揸車入屯門搵食,無意發現到呢間德國餐廳, 呢間餐廳 無論係室外或室內都設計得好有德國特色!在場仲會講唔同外國嘅音樂好有氣氛 我哋oder 了 一個凱撒沙律,卡邦尼意粉, 燒骨, 凱撒沙律水準唔錯! 而最值得推介係卡邦尼意粉同個燒骨我哋食完之後再重複order多一次😝😝超正~ 最後食埋佢嗰個水果朱古力火鍋好滿足呀😘😘
好滿足呀😘😘
2019-02-13 1981 瀏覽
今晚同朋友約左去元朗德國餐廳吃晚餐,內𥚃環境優雅,可泊車,有室內及室外可以坐,室內亦有外籍歌手唱英文歌,甚有情調。看看menu,都有好多選擇,主要以西餐為主。薯條熱辣辣,脆卜卜卡邦尼意粉,味道不錯,不過細碟左d炒西蘭花,味道可以,不過店內西餐主打好食d咖喱蝦加農夫包,咖哩味道好香,冇椰汁但好好味,但蝦太多粉芝士焗生蠔,生蠔尚算新鮮,味道不錯德國鹹豬手,皮脆內嫩,少少juicy,size好大隻pizza非常好食,皮薄料多 fruit punch,好飲
薯條熱辣辣,脆卜卜
卡邦尼意粉,味道不錯,不過細碟左d
炒西蘭花,味道可以,不過店內西餐主打好食d
咖喱蝦加農夫包,咖哩味道好香,冇椰汁但好好味,但蝦太多粉
芝士焗生蠔,生蠔尚算新鮮,味道不錯
德國鹹豬手,皮脆內嫩,少少juicy,size好大隻
pizza非常好食,皮薄料多
fruit punch,好飲
2019-02-11 1369 瀏覽
This German restaurant is indeed a good one.Its pork knuckle is the best.Its soft and crunchy texture,and it's very own spices,made this pork knuckle the best main course.
2019-01-22 1557 瀏覽
第二次黎呢間食,如果唔係同朋友揸車食飯,基本上唔會黎咁遠,但係間舖真係夠大,可以停車,夜晚又有搵人黎唱歌,氣氛一流,豬手、香腸、啤酒一定要點,價錢合理,相當唔錯
2018-12-29
  • 德國豬手
  • 德國腸拼盤
2019-01-20 1679 瀏覽
-沿路揸車入嚟覺得附近好荒蕪, 但係有個地段遠距離已經見到有好多燈光, 望落好熱鬧、好有氣氛咁。冇錯就係呢間德國餐廳喇。 入面環境黑蚊蚊、氣氛一流, 好有餐廳 + 酒吧嘅感覺。今次因為有朋友生日,所以特登入嚟食。專登book咗枱要indoor,因為入面有live band可以一邊食一邊聽歌仔。 仲有就係上蛋糕嘅時候,啲職員會圍埋一齊唱生日歌。超正吖!!!!德國腸拼盤: 一個拼盤可以試準唔同味嘅德國腸。 用鐵板上外脆內軟鎖住肉汁。咖哩雞包: 呢個係必食推介!!!本以為平凡嘅包,因為索曬咖哩汁,超惹味、 包面脆卜卜。 德國豬手: 大隻得勁誇張, 大件夾抵食。 味道鹹鹹地, 豬手肉又炆得好淋。 PS: 外面有空地泊車,但要另外收費。__________地址:元朗青山公路洪水橋段 (洪水橋輕鐵站斜對面)

PS: 外面有空地泊車,但要另外收費。

__________

地址:元朗青山公路洪水橋段 (洪水橋輕鐵站斜對面)