2012-01-20 275 瀏覽
出餐時間: 兩小時八時許落單, 六個套餐, 我的"女僕特飲"是士多啤梨疏打水, 非常難飲, 似藥水, 兩次告訴女僕唔好飲喎, 佢回答: 唔係佢沖的......吓咁就算喇唔換態度一般~~~雖然即來飲品, 但肚餓快碼, 居然要十點幾先上第一道主菜, 餓過龍, 一上菜七個人一分鐘內KO。 十點半鐘吹蛋糕, 今天是主角正日前兩天, 女僕又話最多只能生日前一天才能合照, 無癮。十一點被催快D上甜品, 雪糕融的, cream太多, 甜品唔好食!!!!!空間太細, 坐得好逼, 連影個相也無法走動。離普!!!廁所當晚爆屎渠, 沒有廁所提供。board game 太少, 隔離一枱十人, 已霸哂所有好玩的game!!!
出餐時間: 兩小時
佢回答: 唔係佢沖的......
吓咁就算喇唔換
態度一般~~~

空間太細, 坐得好逼, 連影個相也無法走動。
離普!!!廁所當晚爆屎渠, 沒有廁所提供。
2012-01-18
2011-10-09 125 瀏覽
聽講旺角有幾間女僕cafe,熱愛日本文化嘅我就診朋友生日去左cafe dreamin' akiba到食lunch一上到去就見前一個易拉架,上面有個可愛嘅女僕大門用怡人嘅淺藍色,俾人一種清新嘅感覺一入到去一班女僕放低自己嘅工作轉身講左句日文(唔知佢講咩),我諗maybe係歡迎你嗰d la然後一位女僕姐姐帶左我地埋位坐低之後話:「小姐,歡迎你地番尼」再講最低消費嗰d就走左我地睇完個menu之後就叫左4份萌萌蛋包飯,3杯妹妹的朱古力,1杯女僕特飮(隨機整,每次唔同),我地嗰個係士多啤梨+乳酸,味道唔錯10-20mins後,食物上晒,每個蛋包飯上用茄汁畫上不同嘅圖案,好cute>_^(因為menu上寫明唔可以影相,所以我地都唔敢影)個蛋包飯味道唔錯,蛋邊有D未凝結蛋液,令蛋感覺更滑但係妺妺的朱古力嘅味道較淡,好似加得太多水而女僕特飮可以話一流,士多啤梨肉好有咬口起嗰度坐左3個鐘,我對漫畫冇興趣,so睇左幾本cosplay雜誌,同同Dfd傾左一陣而其中2位漫畫迷就一味煲書= =生日嗰為人兄就同全cafe嘅maid一齊影相,因為生日可以免費同所有maid影相架我地仲申請為會員,只須$10,

一上到去就見前一個易拉架,上面有個可愛嘅女僕
大門用怡人嘅淺藍色,俾人一種清新嘅感覺

然後一位女僕姐姐帶左我地埋位坐低
之後話:「小姐,歡迎你地番尼」再講最低消費嗰d就走左

個蛋包飯味道唔錯,蛋邊有D未凝結蛋液,令蛋感覺更滑
但係妺妺的朱古力嘅味道較淡,好似加得太多水
而女僕特飮可以話一流,士多啤梨肉好有咬口

而其中2位漫畫迷就一味煲書= =
我地仲申請為會員,只須$10,申請表只須填上名稱(可唔係真名),同聯絡方法就ok la
而成為會員後,每消費$100即可有一積分,如此類推
積分可換不同嘅服務,例如喂食等等
整體尼講,都係一個知己聚會嘅好地方

2011-10-08
  • 萌萌蛋包飯
2011-08-28 85 瀏覽
第一次打食評就係為左呢間女僕CAFE今日為左朋友生日而上去呢間CAFE試下因為佢話想試好耐打電話去BOOK位第一次感覺係禮貌一般第2次打去問野 唔同人 感覺上好D因為咁而冇話特別期待D咩上到去個環境不錯 女僕見到我地就好有禮貌講歡迎光臨仲有個執事係到做緊野感覺幾清靜^^係部冷氣機有D嘈預左上黎呢種餐廳貴但冇諗過係咁貴= =佢地指定最低消費係一個套餐或者一杯野飲見到餐牌 套餐價錢係由 83-99..好在有下午茶套餐四十幾五十蚊但因為係星期6/日/紅假又貴左幾蚊叫特飲30蚊以上又補左D差價..講真呢到唔係幾抵...上野食同野飲速度真係嘛嘛因為都係得2個人做野 算係差唔多但個CAFE都有好多野玩同好多漫畫睇 再加吹水 時間都好好過朋友既野食黎到都冇咩驚喜因為佢地嗌既係炸物得薯條,麥樂雞,薯餅,腸仔其中2樣同我想像中好靚個D有出入但我叫既飛碟好靚好有心思 好得意野飲比想像中好飲!!推薦朱古力雪香我飲左5分鐘唔夠飲晒最後我地切CAKE佢地好好地冇收我地切餅費幫我地開埋盒女僕仲同我地一齊唱生日歌係幾開心!!臨走仲同女僕傾左陣先走係幾NICE 埋單四個人加埋二百幾三百蚊對學生黎講幾貴有錢又想搞下新意

第一次打食評

係部冷氣機有D嘈

預左上黎呢種餐廳貴
但冇諗過係咁貴= =
佢地指定最低消費係一個套餐或者一杯野飲
見到餐牌 套餐價錢係由 83-99..
好在有下午茶套餐四十幾五十蚊
但因為係星期6/日/紅假又貴左幾蚊
叫特飲30蚊以上又補左D差價..
講真呢到唔係幾抵...

上野食同野飲速度真係嘛嘛
因為都係得2個人做野 算係差唔多
唔中意睇漫畫都有得玩下其他野~
朋友既野食黎到都冇咩驚喜
因為佢地嗌既係炸物
得薯條,麥樂雞,薯餅,腸仔其中2樣
同我想像中好靚個D有出入
但我叫既飛碟好靚好有心思 好得意
飛碟!
野飲比想像中好飲!!
推薦朱古力雪香

臨走仲同女僕傾左陣先走
係幾NICE

埋單四個人加埋二百幾三百蚊
對學生黎講幾貴
有錢又想搞下新意思係可以上去試下既!!
2011-08-28
乳酸飲品
飛碟!
朱古力雪香
我從未去過女僕主題的café,今次經朋友sakura介紹這間位於旺角的女僕café~原來正正位於chic之堡隔黎的大廈,café鋪位唔算大,但環境真的很不錯,衛生~café只有2-3個職員,一個係身穿粉紅色女僕服的女僕,另1個男的身穿執事服,負責製作食物~環境很不錯~冷氣非常涼快!價錢略為貴~所以我都唔會常常去....而有位朋友第1次去,也膽粗粗試下$114的DINNER,其實我就唔捨得喇..哈哈而且我家姐成日話唔知呢d小型cafe可能無飲食牌就開cafe..所以論食物衛生的話,一定有存在的風險客人想召喚女僕之前,可以搖響桌上設有的搖鈴~我點左1份Set Dinner 魔法少女--小圓的世界 $99而兩位朋友各人點左1份$119的Set Dinner,飲品的造型很有特色~最先上菜的是飲品草莓奶昔出乎意料的好飲,那陣士多啤梨味絕不是藥水味, 士多啤梨味調較得恰好的好飲~主菜到達之時,女僕要求跟著動漫<魔法少女>的情節? 客人需要向女僕手上的小圓Doll許願+講3次「簽名la」,咁就訂下契約,可以開餐!! Funny主菜-- 叉燒炒飯 配草莓果醬包片主菜份量唔會好多,剛剛好
客人想召喚女僕之前,可以搖響桌上設有的搖鈴~
我們一到達,女僕即送上冰水,搖鈴

Funny

主菜--
叉燒炒飯 配草莓果醬包片
主菜-精緻的賣相~論味道一般
主菜份量唔會好多,剛剛好~炒飯的味道還可以的,而草莓果醬包片的造型超級超級可愛,是一個束孖辮的小女孩~論味道就唔係特別地好吃~
這個小女孩造型,想起我兒時的髮型..XD
朋友的主菜~
窗外的旺角黑夜~
最後上菜的是 甜品
朱古力窩夫伴云呢拿雪糕
賣相100分~味道95分!!
最後上菜的甜品--朱古力窩夫伴云呢拿雪糕
當我食完主菜,再飲完咁大杯飲品後,當時才記得原來仲有朱古力窩夫這款甜品還沒有吃~ 真的很愛這款甜品,那款玻璃碟子已經夠晒突出,呈心形~邊緣還有心形的通心pattern
美麗極了~~~ 朱古力窩夫上,執事還灑上滿滿的糖霜及朱古力醬~附有1個很大的云呢拿雪糕球呢,總之100分像極了在日本才可吃到的朱古力窩夫!!窩夫暖暖的,唔會令雪糕快速融化~

原來呢種cafe可加錢與女僕玩遊戲之類,不過我就無咁大興趣~我為求都係想食餐飯(菜式創新+特色當然好),與朋友吹吹水~所以無特別興趣加錢與女僕玩遊戲
最後上菜的甜品--朱古力窩夫伴云呢拿雪糕
這個小女孩造型,想起我兒時的髮型..XD
朋友$114套餐飲品
另1朋友的特色飲品
右邊是我的草莓奶昔
賣相100分~味道95分!!
朋友的主菜~
我們一到達,女僕即送上冰水,搖鈴
窗外的旺角黑夜~
  • 朱古力窩夫伴云呢拿雪糕
2011-03-05 62 瀏覽
別把這邊跟"Maid"這個字拉上關係.也別期待什麼服務..一切就很好了..食物是很不錯. 芝士蛋包飯的蛋夠厚.包得好. 而且夠滑.試了另一個白汁魚柳飯.味道還好. 稍嫌魚柳有點敷衍.飲品. 朱古力雪香.不算甜. 但朱古力味很好.但.. 雪呢? 香呢..?反正就看成朱古力特飲準沒錯..全程動畫連續播. 漫畫一整櫃.不同口味. 該有的都有.但. Maid的感覺. 回家的感覺. 全無.反正入門口他們在吹水. 自行坐下吧..除了稱呼上你成了位主人. 少爺.大概也不會在店裡找到任何歸屬感.那些. 不過是裝扮有點不同的店員而已..那. 不過也是家有動漫做點綴的樓上cafe而已..這點一定要緊記..後來. 店員的朋友們來了..引用朱自清的話."熱鬧是他們的. 我什麼也沒有."他們在玩在吵. 反正就是我在他們家.讓他們玩得不盡興的感覺..沒有期待. 就沒有失望.找個地方吃的. 不錯.找家Maid Cafe? 這邊不是啦..這不過是家年輕人們柴娃娃搞的cafe而已..
別把這邊跟"Maid"這個字拉上關係.

也別期待什麼服務..

一切就很好了..

食物是很不錯. 芝士蛋包飯的蛋夠厚.

包得好. 而且夠滑.

試了另一個白汁魚柳飯.

味道還好. 稍嫌魚柳有點敷衍.

飲品. 朱古力雪香.

不算甜. 但朱古力味很好.

但.. 雪呢? 香呢..?

反正就看成朱古力特飲準沒錯..

全程動畫連續播. 漫畫一整櫃.

不同口味. 該有的都有.

但. Maid的感覺. 回家的感覺. 全無.

反正入門口他們在吹水. 自行坐下吧..

除了稱呼上你成了位主人. 少爺.

大概也不會在店裡找到任何歸屬感.

那些. 不過是裝扮有點不同的店員而已..

那. 不過也是家有動漫做點綴的樓上cafe而已..

這點一定要緊記..

後來. 店員的朋友們來了..

引用朱自清的話.

"熱鬧是他們的. 我什麼也沒有."

他們在玩在吵. 反正就是我在他們家.

讓他們玩得不盡興的感覺..

沒有期待. 就沒有失望.

找個地方吃的. 不錯.

找家Maid Cafe? 這邊不是啦..

這不過是家年輕人們柴娃娃搞的cafe而已..
2011-03-05
好幾個月之前同一班朋友上去,閒日晏晝時間,可能學生未放學、打工仔又未收工,上到去得兩枱客,真係有D驚。。。但一場去到,都坐低叫野食,諗住有個地方吹下水咁就無所謂啦見到個餐牌推介蛋包飯,咁就諗住招牌菜實無死,有幾個朋友都叫左~送上黎既時候,女僕姐姐就會問我地想畫D咩係上面,我地隨口講小丸子,佢真係畫到=口=之後再講蠟筆小新、melody其他卡通人物,佢都畫到,仲要真係幾靚~~食物本身味道就麻麻地,啖味左d,要不停加茄汁先得~~另外都有啤牌、deal果d games玩不過如果想同女僕姐姐影相就要俾五十蚊(唔知而家有無變),覺得貴左少少,所以我地無影到~整體黎講間野都ok,同朋友想聚下都可以再去。不過有幾次想再去,都撞岩book場/爆哂~~

送上黎既時候,女僕姐姐就會問我地想畫D咩係上面,
我地隨口講小丸子,佢真係畫到=口=

食物本身味道就麻麻地,啖味左d,要不停加茄汁先得~~
另外都有啤牌、deal果d games玩

2010-10-13 7 瀏覽
上星期打左電話去訂..以防去到會冇位原來預左4個人,但有個唔得閒而冇去到..真可惜訂左4個人再改做3個人真係麻煩哂啦去到門口..冇人敢先入去XD係門口淆左幾分鐘先有個FD入去XDD返正題今次3個人去左抱住試下既心態去既去到叫野食,D服務真係唔錯..跟住聽到搖冰聲..過左十分鐘左右特飲2杯到左,2杯都係蘋果綠茶~ (原本想試下個女僕心情(有冇記錯呢?),But...我想試正常既野XD飲既到左之後試左幾啖,唔錯..有傳說中既蘋果綠茶味另一個就叫左凍咖啡,但佢冇講到係點我同2個FD一齊傾計跟住冇耐叫既雪糕多士到左個FD食左話都OK唔錯,但食果醬個兩塊就話好似冇果醬味@@"佢食完後有位女僕姐姐黎收左個碟 (我個FD像大細路係咁叫姐姐XD又傾多陣計..蛋包飯登場啦我同另外一個FD都係叫左蛋包飯 (廢事用腦諗咁多野XD黎左之後我個FD讓我先睇到個海獅(海瀨?)搞到我唔忍心食..個蛋包飯上面仲有個萌字,但寫得唔算靚a_a食既第一啖..洋蔥..肉?咩肉就分得唔係幾清啦而入面既飯亦好有酸味..係番茄既酸番茄紅既番茄味飯..好正..只係中間個D比較酸食食下到另一個蛋包飯登場..不禁在心中叫左聲:可惡!因為
上星期打左電話去訂..以防去到會冇位
原來預左4個人,但有個唔得閒而冇去到..真可惜

訂左4個人再改做3個人真係麻煩哂啦

去到門口..冇人敢先入去XD
係門口淆左幾分鐘先有個FD入去XDD

返正題
今次3個人去左抱住試下既心態去既
去到叫野食,D服務真係唔錯..
跟住聽到搖冰聲..
飲既到左之後試左幾啖,唔錯..有傳說中既蘋果綠茶味

另一個就叫左凍咖啡,但佢冇講到係點

我同2個FD一齊傾計跟住冇耐叫既雪糕多士到左
又傾多陣計..蛋包飯登場啦

我同另外一個FD都係叫左蛋包飯 (廢事用腦諗咁多野XD
黎左之後我個FD讓我先
睇到個海獅(海瀨?)搞到我唔忍心食..
個蛋包飯上面仲有個萌字,但寫得唔算靚a_a
食既第一啖..洋蔥..肉?咩肉就分得唔係幾清啦
而入面既飯亦好有酸味..係番茄既酸

番茄紅既番茄味飯..好正..只係中間個D比較酸
食食下到另一個蛋包飯登場..不禁在心中叫左聲:可惡!
因為我個FD既圖係狗仔(?)..亦都係好可愛

而我地食緊個陣係播緊新番動畫(背住電視..我真笨

我就好小心咁圍住個萌字慢慢咁食,所以對面個位食哂我都未食完

唔知係食物+飲品既關係,我食到有2舊肉好似有腥味(?

到最後比左錢走個陣..聽到日文,但係我聽唔清楚..可惡..點解聽唔到架

一定有下次再去

另一幅蛋包飯係另一個人度..
2010-10-13
$68 (其他)
  • 蛋包飯
  • 蘋果綠茶
2010-08-10 17 瀏覽
那天星期六, 又是和友人一起去找東西試吃的日子想去女僕CAFE很久了...可是一個人不太敢去, 就拉了友人和我一起去~ ^^知道旺角有幾間, 所以向旺角出發~~~這間女僕Cafe Dreamin'Akiba因為有很大的易拉架海報放在樓下, 很搶眼, 所以很易找.(海報上的人是等身大的@@~ 而且畫得不錯~)上到樓上看到門口, 好像防煙門的感覺...門口是令人舒服的淺藍色.進去店子, 環境算是不錯, 可能暫沒有其他客人關係, 很靜...女僕出現了~~~~~~~~ .....只有一位=.=;做了基本帶位和點餐後, 就沒理會我們了...除了沖飲品, 就是在上網.過來陪我聊聊天嘛...T^T;我只好繼續參觀店子其他地方 有電視在播最新的動畫!! +O+~ 不過那應該是下載的, 這樣播出來是犯法的啦... (汗)有書櫃放了很多套漫畫~ 有舊, 也有最新的, 喜歡漫畫的我算是不錯.另外門口那邊有個小小的櫃放了很多飾物, 是販賣的, 沒甚麼興趣就是了=.='食物方面, 我叫了一個萌萌蛋包飯~ ^口^~來了, 的確有個"萌"字...貓貓(?) 也畫得很可愛.我只能讚蛋皮不錯, 有蛋香亦夠嫩.然後是份
那天星期六, 又是和友人一起去找東西試吃的日子

知道旺角有幾間, 所以向旺角出發~~~

(海報上的人是等身大的@@~ 而且畫得不錯~)

女僕出現了~~~~~~~~ .....只有一位=.=;
過來陪我聊聊天嘛...T^T;

我只好繼續參觀店子其他地方

食物方面, 我叫了一個萌萌蛋包飯~ ^口^~
來了, 的確有個"萌"字...
貓貓(?) 也畫得很可愛.
我只能讚蛋皮不錯, 有蛋香亦夠嫩.
然後是份量超少

有肉? 對, 就和蛋包飯裡面的茄汁炒飯包在一起!
要不是肉比較"鞋口" , 我差點吃不出來... 因為味道超淡

我明白蛋包飯上的茄汁用處了, 攪在一起吃才有點味道!!

友人吃的是茄汁肉醬蛋包飯.
上面的公仔好可愛~~
她說味道還可以, 份量同樣不夠...
而且質素不值得$68...價錢比質素高出一倍

我叫了女僕特飲, 一開始還不知道是甚麼東西,
不過後來問了女僕有甚麼材料 (水蜜桃+乳酪)
味道不錯!

但......這和MENU上寫的某餐飲不就一樣了?...那樣還是女僕特飲嗎

朋友叫了凍奶茶. 喂喂, 完全沒茶味好不好=_=''
就像珍珠奶茶, 加了水的淡味版!!

在進食中開始有其他客人進來.
可是環境還是很靜!!! (電視聲音很小)
我和友人在這段時間完全不能放鬆心情聊天......OTZ
變了很無言的一餐.

最後, 只好自己"主動"和女僕聊幾句, 她也只是回了幾隻字就不理會我們了= =
難道不給20元和她們玩遊戲就會很冷淡的了嗎??
$20玩5分鐘, 太貴了吧!

女僕的生意不好做, 我也是明白的, 食物不夠好就算了.
不過希望能重視服務多一點

P.S 樓下的食家, 你的食評太造作了, 不禁令人懷疑你的身份呢~
MENU (旁邊那個就是易拉架上畫的女僕~~^^)
環境清靜, 有大電視播最新的動畫~
很多漫畫~~
萌萌蛋包飯
份量不夠, 啊, 有看到那肉粒嗎~~
茄汁肉醬蛋包飯
女僕特飲
2010-07-10
MENU (旁邊那個就是易拉架上畫的女僕~~^^)
環境清靜, 有大電視播最新的動畫~
很多漫畫~~
女僕特飲
2010-05-22 16 瀏覽
終於帶了表妹及表弟,幸好今晚也早早訂了位子,否則一定沒有,因為太多人去了今晚有新的女僕來了樣子好可愛,笑得好甜>﹏<不過可能這女僕是新來的關係,所以有些飲品還不知如何製@@另外,我喜歡的芝士雞肉波波回家了,好開心呀今晚的食物:- 軟綿綿蛋包飯 + 士多啤梨奶 - 香草鮮茄肉醬蛋包飯 + 七星雜果賓治 - 香草白汁芝士煙肉併香草鮮茄肉醬意粉 + 菠蘿奶 - 芝士雞肉波波併魚柳綜合意見:- 軟綿綿蛋包飯除了可加茄汁外,亦可以轉咖哩汁不過汁略為多了一點- 士多啤梨奶表妹覺得初飲比較甜,之後就可以- 香草鮮茄肉醬蛋包飯我們三個都覺得好味- 香草白汁芝士煙肉併香草鮮茄肉醬意粉超好味 表妹覺得白汁的那一邊好好味,不過我就覺得汁濃了一點- 菠蘿奶味道好清新,好好飲~~- 芝士雞肉波波併魚柳好好味呀~~p.s. 這晚只沒拍到表妹的軟綿綿蛋包飯

今晚有新的女僕來了樣子好可愛,笑得好甜>﹏<
不過可能這女僕是新來的關係,所以有些飲品還不知如何製@@
另外,我喜歡的芝士雞肉波波回家了,好開心呀

今晚的食物:
- 軟綿綿蛋包飯 + 士多啤梨奶

- 香草鮮茄肉醬蛋包飯 + 七星雜果賓治

- 香草白汁芝士煙肉併香草鮮茄肉醬意粉 + 菠蘿奶

- 芝士雞肉波波併魚柳

綜合意見:
- 軟綿綿蛋包飯除了可加茄汁外,亦可以轉咖哩汁
不過汁略為多了一點

- 士多啤梨奶表妹覺得初飲比較甜,之後就可以

- 香草鮮茄肉醬蛋包飯我們三個都覺得好味

- 香草白汁芝士煙肉併香草鮮茄肉醬意粉超好味

表妹覺得白汁的那一邊好好味,不過我就覺得汁濃了一點
- 菠蘿奶味道好清新,好好飲~~
- 芝士雞肉波波併魚柳好好味呀~~

p.s. 這晚只沒拍到表妹的軟綿綿蛋包飯
七星雜果賓治
香草鮮茄肉醬蛋包飯
士多啤梨奶
菠蘿奶好清新,好好飲~~
香草白汁芝士煙肉併香草鮮茄肉醬意粉
芝士雞肉波波併魚柳^^
2010-05-21
七星雜果賓治
香草鮮茄肉醬蛋包飯
士多啤梨奶
菠蘿奶好清新,好好飲~~
香草白汁芝士煙肉併香草鮮茄肉醬意粉
芝士雞肉波波併魚柳^^
2010-05-19 9 瀏覽
今天一早回學校debate,連早餐都沒吃下課之後又要去買電腦用品,結果超肚餓><所以最佳吃東西的地方就是Cafe Dreamin' Akiba 今天好早就上去,叫了香草鮮茄肉醬意粉 + 蜜瓜奶,當然少不了用積分換芭菲吃結論:- 香草鮮茄肉醬意粉好好味,不過汁略為多了一點- 蜜瓜奶簡直是一絕~好味,不過不下糖也可以- 小魔女芭菲不用說,這是我的摯愛^﹏^
今天一早回學校debate,連早餐都沒吃

下課之後又要去買電腦用品,結果超肚餓><

結論:
- 香草鮮茄肉醬意粉好好味,不過汁略為多了一點
- 蜜瓜奶簡直是一絕~好味,不過不下糖也可以
- 小魔女芭菲不用說,這是我的摯愛^﹏^
蜜瓜奶
香草鮮茄肉醬意粉
小魔女芭菲
2010-05-18
蜜瓜奶
香草鮮茄肉醬意粉
小魔女芭菲
2010-05-17 16 瀏覽
這晚約了一個好久沒見的朋友,所以帶她上Cafe Dreamin' Akiba今晚好快地決定了吃的東西(較上兩次決定的時間為短),我吃店長軟綿綿蛋包飯 + 荔枝果汁,朋友叫了香草白汁魚柳飯 + 忌廉湯.我們吃飯之後玩遊戲,不過因為不想太早走,所以我們又叫東西吃,這一次我終於吃了烤多士我吃了芝士火腿烤多士 + 木瓜奶, 朋友吃薯條 + 炸魚柳 + 青蘋果果汁我們吃飽的時間女僕也差不多下班,不過她們也沒催促我們結帳,相反還跟我們聊天,真的好nice呀>﹏<綜合意見:- 荔枝果汁好清香,好好味- 炸薯條較上一次好味,有改善(大讚)- 木瓜奶香- 芝士火腿烤多士燶了一點及兩件麵包一起切不太方便>_<

今晚好快地決定了吃的東西(較上兩次決定的時間為短

綜合意見:
- 荔枝果汁好清香,好好味

- 炸薯條較上一次好味,有改善(大讚)
- 木瓜奶香
木瓜奶
青蘋果汁
薯條併炸魚柳
芝士火腿烤多士
今天原來約了朋友晚上去的,不過因某些原因改了下午上去^^今天我們坐了書架那邊的角落位置><聊了一會就叫了吃飽飽套餐,朋友叫了萌萌蛋包飯+水蜜桃乳酸,而我就叫了香草白汁龍利柳飯+青蘋果果汁,另外我們又叫了一客炸tsubasa及一杯免費的小魔女芭菲.綜合結論:- 萌萌蛋包飯好香,但朋友覺得蛋包可加些少鹽作調味- 水蜜桃果汁仍然那麼香- 香草白汁龍利柳飯好好味呀^^- 青蘋果果汁顏色好靚及好香青蘋果味- 炸tsubasa我覺得乾身了一點,另外,朋友覺得汁另上會好一點- 小魔女芭菲都是超級好味呀,yummy- 飯的份量覺得多了一點,少一點會比較好
今天原來約了朋友晚上去的,不過因某些原因改了下午上去^^

綜合結論:
- 萌萌蛋包飯好香,但朋友覺得蛋包可加些少鹽作調味
- 水蜜桃果汁仍然那麼香
- 香草白汁龍利柳飯好好味呀^^
- 青蘋果果汁顏色好靚及好香青蘋果味
- 小魔女芭菲都是超級好味呀,yummy

- 飯的份量覺得多了一點,少一點會比較好
香香的水蜜桃果汁
心型的飯
我最喜歡的小魔女芭菲^﹏^雪糕還是朱古力味的
炸tsubasa
2010-05-12 8 瀏覽
我真的就快把Cafe Dreamin' Akiba 變了我另一個家了,因為一星期差不多會去兩次^^不過今晚就跟朋友去,因為我們久沒見,加上我超推薦這間cafe給她,所以我們決定今晚去.上到去已經發現有人訂了位及都蠻多人,幸好一早訂了位子我們坐下不久,可愛的小女僕已經過來招待我們,不過我想來想去都想不到吃啥,因為我太東西想吃.相反,我朋友就叫了咖哩蛋包飯 + 芝士餅 + 女僕特飲,她的蛋包飯畫了可愛的貓貓><而我最後就決定叫香草蕃茄肉醬蛋包飯 + 芝士餅 + 芒果蜜果汁,人家的蛋包飯畫了可愛的車厘子上去*﹏<我們坐了一會之後又再叫東西吃,這一次我們叫了焗薯,不過我們是跟餐,我朋友飲薄荷朱古力,我飲水蜜桃果汁我們差不多10:30才走,不過走的時候我又訂位,因為我星期四會跟另一朋友上去,呵呵呵~~綜合吃飯的評語:- 幸好早訂位,否則會沒位- 人家叫的蕃茄肉醬蛋包飯好好味,夠熱- 芒果蜜果汁甜了一點- 芝士餅好味,不過不夠凍- 水蜜桃果汁都是好好飲,呵呵~~- 朋友覺得焗薯不夠醬,乾了一點P.S. 照片另外傳了上去,大家可去看^﹏^

上到去已經發現有人訂了位及都蠻多人,幸好一早訂了位子

綜合吃飯的評語:
- 幸好早訂位,否則會沒位
- 人家叫的蕃茄肉醬蛋包飯好好味,夠熱

- 芒果蜜果汁甜了一點
- 芝士餅好味,不過不夠凍
- 水蜜桃果汁都是好好飲,呵呵~~

- 朋友覺得焗薯不夠醬,乾了一點

P.S. 照片另外傳了上去,大家可去看^﹏^
2010-03-04 6 瀏覽
呢間第一次黎地方唔算大...得兩個女僕,但好寧靜好有家庭feel,今晚6個人去..每張枱上面都有一個鈴鈴,一搖鈴鈴女僕就會埋黎,落單時女僕態度都幾好,但兩個女僕成晚只掛住做野,全程無理我地兩個朋友點蛋包飯,我點左個$55既A餐,一個主菜+飲品(特飲+$5),. 主菜我都簡左多人點既蛋包飯同雜果賓治,蛋包飯賣相幾靚,但食就覺得完全無味,如果唔係靠女僕用茄汁寫既字吊下味,食晒都幾痛苦,蛋入面好辛苦先揾到幾粒應該係雞肉既物體,雜果賓治都好淡,兩個朋友點蛋包飯上枱時女僕 ”櫃” 係度問我兩個朋友想畫乜公仔,而且又念咒語,但到我個蛋包飯上枱時女僕無問我就自己畫左公仔係上面,仲要一放係枱就行開另一個朋友點左宅男脾($28),但雞脾炸得好乾而且唔係大隻,配菜得幾片生菜同蕃茄,個兩個點蛋包飯既朋友本來點左$88套餐(主菜+飲品+甜品),但到十一點女僕放左工甜品都未到,最後兩個朋友取消甜品改返做$55既A餐食物就只係一般,呢度只係食氣氛,如果諗住會有好野食而上黎人就會有D失望如想同女僕影一張相要$50,實在太貴

如想同女僕影一張相要$50,實在太貴

兩個女僕之中呢個最靚
賣相幾靚
環境夠清靜好有屋企feel
2010-02-20 6 瀏覽
之前發覺係街有poster,好奇下上去睇左,點知包左場所以見個fd生日專登book檯上去食下野一入到去,完全係屋企既格局,明顯有在家既感覺地方唔算大,但都幾闊落,個人坐得好舒服當日聽老細講有一個女僕病左所以只得一個女僕在場女僕服務態度好好,有問必答,每次都有好靚既微笑蛋包飯上菜時會幫畫唔同既圖案,有求必應食物質數很好,我覺得好好味我既薄荷朱古力好好飲,朱古力班戟亦好好食,賣相都一流因為覺得好好所以19號又去多一次,今次多左一個女僕態度依舊很好,好親民凍奶茶味道不好,味道好怪,但其他都冇問題老細態度亦非常好,遲番唔關我地事都同我地講唔好意思一句講哂~~~非常好!絕對會再幫襯!p.s.食完一次會入會,每食50蚊有一分儲夠5分有芭菲一杯/女僕一齊玩遊戲10分鐘10分就會餵食一啖野,我未試過但都幾特別既服務,有興趣既可以試下(因為d女僕都幾靚女)
之前發覺係街有poster,好奇下上去睇左,點知包左場
所以見個fd生日專登book檯上去食下野

一入到去,完全係屋企既格局,明顯有在家既感覺
地方唔算大,但都幾闊落,個人坐得好舒服
當日聽老細講有一個女僕病左所以只得一個女僕在場

女僕服務態度好好,有問必答,每次都有好靚既微笑
蛋包飯上菜時會幫畫唔同既圖案,有求必應
食物質數很好,我覺得好好味
我既薄荷朱古力好好飲,朱古力班戟亦好好食,賣相都一流

因為覺得好好所以19號又去多一次,今次多左一個女僕
態度依舊很好,好親民
凍奶茶味道不好,味道好怪,但其他都冇問題
老細態度亦非常好,遲番唔關我地事都同我地講唔好意思
一句講哂~~~非常好!絕對會再幫襯!

p.s.食完一次會入會,每食50蚊有一分
儲夠5分有芭菲一杯/女僕一齊玩遊戲10分鐘