朋友用$98(團購話原價$168)吔酷團購咗呢間烤肉店任食二個半鐘一共三張,訂咗今日8點,一早去行山到7點50左右上到去,門口有張poster寫$108,門口職員話唔包飲品,可以加$15蚊任飲汽水飲品,另外要加廿幾蚊加一(就算原價$168加$15任飲=$183,加一都唔駛廿幾?),最後都三人俾多$133任飲連加一錢!食物方面除咗肥牛片、豬肉片、翠肉瓜、龍蝦丸、芝士丸、炸魚片、燒红腸呢D火鍋材料都可以喺度食到外,連燒街衣見到既芽菜都有!比較正常D有牛肉粒、牛舌、多春魚、雞中翼,仲有蝦(加咗一次已經無出現),菠蘿直頭無加過,加咗$15蚊可以任飲既有百事、綠茶、西瓜汁、冰紅茶等等!你一定唔會唔俾呢$15蚊,因為水都唔會俾杯你飲!七點十個字一入座坐低啱啱想出去攞野食就叫我地轉枱去門口旁邊張枱,因為有人book咗枱呢度拍埋夠坐,點知食完走呢張枱都係空既,今日星期六黃金時間得三份一客左右,我地坐低到走只係入咗四枱客,個個伙記企喺度睇電視,十點半交枱九點半未到叫埋單,十點未到個電烤爐自己熄咗,叫人開番己經黑晒面,食完走D人黑晒面超住你好似食到佢執笠咁,多謝你....你就想!期間有兩段小插曲,有一枱一

食物方面

期間有兩段小插曲,有一枱一家四口都加$15任飲,埋完單走但個小妹妹支野未飲完一路行一路走,個唔知經理定老細截住佢地話唔准帶走,個老豆話咁我飲埋先走囉!另一枱客因為呢度水都無杯俾人飲,佢地買咗D涼茶飲,個唔知經理定老細又話佢地唔准帶野飲入嚟飲,個人話烤肉咁熱氣,我飲涼茶唔得架?跟住條友死死氣行開!

講真!食得飽你囉!但$98+$15+$29.3計埋差唔多$142,咁既價食D咁野,相同價我去食D日本料理任點任食囉!起碼有刺身、天婦羅、串燒、壽司你食唔會差!
2013-11-02
2013-10-14 315 瀏覽
早前,有位朋友 send e-mail 給我,有關 1000 円放題鐵板燒肉店,以團購價三折 $50 三小時放題鐵板燒肉晚餐,問我有無興趣?  那麼平宜,當然有興趣啦! 由於,我們恐怕星期五、六、日,以團購價的晚餐時段較難 book 位,因此選擇平日 8:00 後;幸好!也book 到位! 店員安排我們坐在餐廳靠窗的位置,起碼感覺不會很迫及侷促感!  而每張桌均有一個爐及一個取油煙裝置,衛生尚可!入座時,店員已講明以原價 $168+10% 服務費,另外!飲品+$15 = $33.3我們預先付上團購價三折 $50 再 + $33.3 = $83.3,大約是原價 $168 的半價!換言之,團購三折晚餐,埋單變半價! 認真取巧! 最終,二人合共埋單 $67,平均每人補 $33.5 恰巧!我朋友弄傷她主力的左手,只有一隻手!拿食物唯有我一手包辦!也沒有問題!反正,她先以信用卡上網訂團購,而我則舉手之勞;大家分工合作嘛!  當我幫她及自己拿汽水時,店內只有一支飲管!當然我照拿來給她,同時,找店員要求多一支飲管!可是人手勁少!  一隻手可以數哂!想找個店員都幾難!  終於,我找了
 那麼平宜,當然有興趣啦!

店員安排我們坐在餐廳靠窗的位置,起碼感覺不會很迫及侷促感!
 而每張桌均有一個爐及一個取油煙裝置,衛生尚可!
換言之,團購三折晚餐,埋單變半價!
認真取巧!

最終,二人合共埋單 $67,平均每人補 $33.5

一隻手可以數哂!想找個店員都幾難!
 終於,我找了收銀員幫手通知店員!
( 好在,收銀員無講呢啲嘢唔係我負責!否則,我就嬲爆嘞!)

食物款式繁多,而且分門別類!需要冷藏的食物則放在雪櫃,亦會不時添加食物。
桌子上有基本的碟子及筷子,另有木夾,以便烤食物!各式調味料一應俱全,亦供應紙巾,相當貼心!
大家也肚餓了,我們的策略是先燒易熟的食物醫肚!

牛油栗米 - 栗米雖然細細粒,卻是幾清甜!混合了蒜香牛油,既香且滑!口感亦不會太乾,恰到好處!

鮮冬菇 - 在火鍋中冬菇好易熟!烤起來是另一回事!
 經過耐心烤熟後,散發菌香算是不錯!

鮮菠蘿 - 用上新鮮菠蘿,不論是否烤熱,同樣香甜多汁!
牛油栗米、鮮冬菇、鮮菠蘿

茄子 - 由於茄子沒有任何調味,我把菠蘿放在茄子上,讓菠蘿汁流下茄子,不會太乾!同時,略帶甜味!
薯仔 - 其實好難熟!要烤上好一段時間啊!
 食起來粉中帶甜!這才是原質原味!
翠肉瓜 - 爽口清甜!清新之選!
龍蝦丸 - 爽口彈牙,加了味精的加工食品,難食極有限!

燒賣 - 去燒烤時,我必選!
 不講不知!烤燒賣比蒸燒賣口感更勝一籌!
 烤燒賣外皮變得香脆,內裡軟熟!外脆內軟兼備!
蟹籽丸 - 一咬開,軟滑濕潤的蟹籽爆出來!
 小心燙口!
薯仔、翠肉瓜、龍蝦丸、燒賣、茄子、蟹籽丸
多春魚 - 容易烤熟!魚香洋溢!
 烤熟後,魚頭卻甩頭甩骨!
 慘不忍睹!
豬肉 - 薄切容易熟!配上酸甜的醬汁,更加惹味!
多春魚
牛油冬菇 - 溶化的牛油形成水份,冬菇吸收牛油,入味又軟滑!反而比鮮冬菇更出色美味!

- 蜆本身會出水,當烤熟時,蜆殼會爆開!
 蜆肉鮮味帶嚼勁!值得一試!
牛油冬菇
金菇牛肉卷 - 以牛肉包住金菇,而且富肉汁!帶有脂肪更香口!伴上汁香味濃的醬油,份外誘人!
兩者很夾配!
煎韮菜餃子 - 皮薄餡多!韮菜混合肉碎,味道濃郁,完全內外兼備!

煎餃子 - 白菜混合豬肉,只是一般!
金菇牛肉卷、煎韮菜餃子、煎餃子
以團購購買美食劵,一向給我不少負面資訊;今次的團購體驗,總算不過不失!已收貨了!

2013-07-09
$83.5 (晚餐)
牛油栗米、鮮冬菇、鮮菠蘿
2013-09-30 146 瀏覽
食物及環境還可接受,不過與它提供的單張介紹出入很大,食物選擇不多,沒有什麼海鮮,只得少量細聖子及青口,refill速度極慢,如海蝦、翠肉瓜及菠蘿等成日都無,可以食2個半鐘,但個爐不知是否有問題,食物很難熟,基本上無咩食到就已到埋單時間,個爐面有很多黑色的物體,眼見不是很清潔,唯一值得稱讚是某服務員聽到我們抱怨,所以當有海蝦refill時,特意告知我們,再幫襯的機會應該近乎"零",若只享受過程的話,不計飽肚的話,都可以去試!!
2013-09-23
其他
是日購買了團購, 一行8人一起來燒肉~不吐不快, 以下是關於對服務質素o既控訴︰由於團購BOOK位勁FULL, 好多時段都BOOK唔倒, 最後我地要食5:00-8:00時段~ 本來以為特登要食咁早係咪附加費可以平返少少, 點知唔得, 一定要跟返夜晚時段O既附加費~ 呢點已經需要改善,  你賣出咁多張團購, 但安排唔倒咁多位比客人, 結果自行加設5:00PM時段, 好多餐廳食自助餐或放題5點幾時段都係比較平。當日職員安排我地坐餐廳一個角落, 張檯有兩個爐, 但坐8個人超級迫。食物款式算多, 味道亦唔差, 一開始我地都讚佢地OK可以再食, 不過下次要叫佢安排大少少O既位置...食左未夠30分鐘, 突然其中一個爐熄左。叫一個待應來處理, 一個高高瘦瘦的男子, 朋友們好聲好氣話佢知個爐有一個熄左, 叫佢幫手睇睇, 一開口就話我地"開個爐開得太高溫, 所以咪壞左囉~"我地全部呆左~ 1.你個爐無貼指示可以最大開到幾大火, 客人點知? 2.我地如果真係校到好大O既話, D食物就燶啦?就係因為見連燒塊火腿都可以好耐都唔熟, 先會校大D~3.係咪唔記得我地係客人?一開口就話係我地O既問題?OK, 咁請
是日購買了團購, 一行8人一起來燒肉~

不吐不快, 以下是關於對服務質素o既控訴︰

由於團購BOOK位勁FULL, 好多時段都BOOK唔倒,
好多餐廳食自助餐放題5點幾時段都係比較平。

不過下次要叫佢安排大少少O既位置...

食左未夠30分鐘, 突然其中一個爐熄左。

叫一個待應來處理, 一個高高瘦瘦的男子,
朋友們好聲好氣話佢知個爐有一個熄左, 叫佢幫手睇睇,
一開口就話我地"開個爐開得太高溫, 所以咪壞左囉~"
我地全部呆左~
1.你個爐無貼指示可以最大開到幾大火, 客人點知?
3.係咪唔記得我地係客人?一開口就話係我地O既問題?

OK, 咁請你處理。
佢睇左一陣, 話"都唔知仲開唔開得返!"
然後朋友問佢點算, 佢話"下, 無咖, 全店都爆曬無檯啦, 而家仲可能係整壞左個爐!"
言下之意即係想我地賠嗎?
(仲講左幾次我地開得太大所以壞)

不過算, 我地仲抑壓我地O既怒火... 校返細另一個爐, 諗住無計啦, 燒住先再等佢處理。
燒燒下連另一個爐都熄左。 (其實我地見倒遠處都有一張細檯個爐熄左已經轉左檯。)
個爐熄左, 但係我地著左

再找待應處理, 最後佢地想我地調出去, 我地都無所謂, 有得燒埋落去就算, 不過坐出去後發現個位左右都有客人, 我地坐左5個女仔落去之後就坐唔著, 其他人企曬響度唔知點算。

過左十分鐘, 有一個待應話剛才角落個爐有一個開得返, 問我地坐唔坐返埋去~
咁當然坐啦, 調左出去個位有3個人要企位囉... 不過坐返埋去, 個爐要開到勁細火...

經過我地連番施壓, 最後經理話Free一個人頭比我地,
條氣起碼都順返少少。

男待應響我地坐返埋去時仲心有不甘走埋黎講, "因為間舖多人, 個角落氣溫太高, 我地又開大火, 個爐咪會壞..."
我朋友最後忍唔住話佢 "你地餐廳多唔多人, 氣溫高唔高, 空氣流唔流通, 係咪我地責任?係咪應該你地去解決?你仲同我地講咁多做乜?"
佢聽完之後無再走埋黎話我地。

燒完7點半離開, 身上o既燒烤味比平時食燒肉明顯嚴重。
希望貴店真係可以改善一下空氣流通,人流及燒烤爐o既問題,最重要改善下員工態度~

講完激氣野, 補充返對食物o既評價︰
款式算好多, 而且味道ok, 相比其他日式燒肉放題, 食物屬比較多同好質素o既。
燒物之中我最鐘意係佢有日式玉子燒同日式小蕃薯, 燒完好好味好特別~
比較特別o既仲有芝士年糕, 朋友好鐘意~
牛油燒帶子、粟米粒、凍豆腐、咖喱雞軟骨、煎餃子, 呢啲都係少d響出面o既燒肉店可以食倒~
本來食物質素我覺得真係ok, 但因為以上問題, 我地都唔會再幫襯呢間分店。
但會考慮再去其他分店試下~
2013-07-21
  • 燒玉子
  • 日本小蕃薯
2013-07-07 58 瀏覽
下班以後就和男友兩個人來這裡吃,來這裡是第3次,我是覺得還不錯啦~~沒有大好也沒有大壞,只是滿足一下燒肉的口感!!看到很多評語說,這裡的爐燒得很慢不喜歡,我倒是覺得沒什麼大不了如果想要快一點的話,可以建議先放一些肉類,烤出油,然後燒著燒著,爐就不覺得慢了只是一開始比較慢熱而已啦牛油栗米我喜歡~裡面放的是蒜味牛油一邊吃著勞肉,然後就發現牛油栗米在呼喚我甜甜的,很不錯喔!不過小心不要放爐邊太久喔!!不然會太乾咖哩雞軟骨烤的時候就像在炒雞軟骨,非常惹味喔這個!!值得一試芝士腸用烤的,也很好吃! 中間的cheese 會爆出來,吃的時候要小心男友用雞皮來迫油,就會使爐子熱得比較快小甜蕃薯小甜蕃薯是最值得推薦的東西了吃了一大堆的肉以後,突然來了一個甜甜的東西~~感覺又覺得這個甜蕃薯異常的好吃很綿密,而且小小一個,不會太飽記得要把皮烤得脆脆的才吃!!!我和男友不斷的encore烤菠蘿吃得差不多的時候,飯後來個烤菠蘿也是非常好的XDDD很建議喔!!烤菠蘿反而鎖住了菠蘿的汁,很juicy!!吃到一半的時候,爐子的紙很髒了,換了一張新的紙我就覺得不要那麼油膩了(因為爐子已經熱了嘛XDDDD)所以就和男友楚
下班以後就和男友兩個人來這裡吃,

如果想要快一點的話,
可以建議先放一些肉類,烤出油,然後燒著燒著,爐就不覺得慢了
只是一開始比較慢熱而已啦

牛油粟米
我喜歡~裡面放的是蒜味牛油
一邊吃著勞肉,然後就發現牛油栗米在呼喚我

甜甜的,很不錯喔!
不過小心不要放爐邊太久喔!!不然會太乾

咖哩雞軟骨
烤的時候就像在炒雞軟骨,非常惹味喔這個!!值得一試
男友用雞皮來迫油,就會使爐子熱得比較快

小甜蕃薯是最值得推薦的東西了
吃了一大堆的肉以後,突然來了一個甜甜的東西~~
感覺又覺得這個甜蕃薯異常的好吃
很綿密,而且小小一個,不會太飽
記得要把皮烤得脆脆的才吃!!!
我和男友不斷的encore

烤菠蘿
菠蘿
吃得差不多的時候,飯後來個烤菠蘿也是非常好的XDDD
很建議喔!!
烤菠蘿反而鎖住了菠蘿的汁,很juicy!!

吃到一半的時候,爐子的紙很髒了,換了一張新的紙
我就覺得不要那麼油膩了(因為爐子已經熱了嘛XDDDD)
所以就和男友楚河分了一個界
右邊的貌似全是油
,哈哈哈
題外話/補充資料: 記得要訂位子。 7點前一個人98,要加飲料就要另加15元喔 (任喝)
2013-07-03
牛油粟米
2013-05-31 15 瀏覽
話說是日同友人出街,友人突然之間想食燒肉,咁岩之前行過呢間店,於是我地就上黎睇下食評,睇見有D 評語講到好差,的確有D卻步,最後朋友都話自己試過先知真定假。黎到已經10點,宵夜時段78蚊+15蚊任飲+ +1服務費,唔洗等就入得!放低個袋就同友人出去拎野食,食物款式唔多,但豬牛雞魚都有,對於要求唔高既我,完全冇問題!我地每樣拎D,見到有D 兜裝住D 粟米同菇,仲有舊牛油仔,咁特別,拎左幾個黎試下一開始我地放粒丸落去燒,有位男店員見到好好心教我地燒左肉先會好D,(E位四眼弟弟真係好好,如果唔提我地既話,我諗我地起碼要等半個鐘以上先等到個爐熱,哈哈)我地即刻拎返起粒丸,放D肉落去XD真係快熱好多!!!D肉好夠味,燒得耐又唔會話好燶,魚肉既大細岩岩好,一口食到,唔洗咬開,雞肉同豬肉都切到薄薄,比較快熟海鮮方面我地只食左青口同墨魚,青口唔會腥同完全冇沙!墨魚一D都唔韌! E樣真係喜出望外!!!!仲有D牛油粟米真係好好食好甜,我自己一個都食左差唔多十兜(好誇張但真係好甜好好食)由於我地去果段時間已經係宵夜時段,得返好少款,但我地都好滿足,就算就收工D野食都冇變壞或者擺到好樣衰。同埋已經冇乜客,唔會
話說是日同友人出街,

友人突然之間想食燒肉,

咁岩之前行過呢間店,

於是我地就上黎睇下食評,

睇見有D 評語講到好差,

的確有D卻步,

最後朋友都話自己試過先知真定假。

黎到已經10點,

宵夜時段78蚊+15蚊任飲+ +1服務費,

唔洗等就入得!

放低個袋就同友人出去拎野食,

食物款式唔多,但豬牛雞魚都有,

對於要求唔高既我,完全冇問題!

我地每樣拎D,

見到有D 兜裝住D 粟米同菇,仲有舊牛油仔,

咁特別,拎左幾個黎試下

一開始我地放粒丸落去燒,

有位男店員見到好好心教我地燒左肉先會好D,

(E位四眼弟弟真係好好,如果唔提我地既話,
我諗我地起碼要等半個鐘以上先等到個爐熱,哈哈)

我地即刻拎返起粒丸,放D肉落去XD

真係快熱好多!!!

D肉好夠味,燒得耐又唔會話好燶,

魚肉既大細岩岩好,一口食到,唔洗咬開,

雞肉同豬肉都切到薄薄,比較快熟

海鮮方面我地只食左青口同墨魚,

青口唔會腥同完全冇沙!

墨魚一D都唔韌! E樣真係喜出望外!!!!

仲有D牛油粟米真係好好食好甜,

我自己一個都食左差唔多十兜(好誇張但真係好甜好好食)

由於我地去果段時間已經係宵夜時段,

得返好少款,但我地都好滿足,

就算就收工D野食都冇變壞或者擺到好樣衰。

同埋已經冇乜客,唔會有好迫同埋好焗既情況出現,

食得好舒服
題外話/補充資料: 總括黎講,食物同服務都唔係想像中咁差, 見到上面話服務唔好, 我地就好好彩遇到個好店員 ^_^ v 同埋有樣野我地覺得幾貼心, 就係佢地將D 材料都整到細細舊, 一黎易熟,二黎真係好方便我地D 女仔食, 唔洗死咬爛咬,整到污糟哂!! XD
2013-05-30
$108 (宵夜)
  • 牛油粟米
  • 雞肉
2013-05-07 13 瀏覽
可以食好D.個爐太弱,燒得好慢,所以食客必定各施各法,增加產量,務求食到佢盡.僥到一半,個爐hang機,換枱再戰,用牛油粟米D牛油起鑊,再用高油份食材令爐面吸熱,用茄子片當被咁cover D食材,咁就快D熟,食材品種不多,但每樣一兩件都夠飽,可以坐低燒兩粒半鐘,大家吹下水都係好地方,食到佢盡係貪心的人牲表現...罪過,罪過.
可以食好D.

食材品種不多,但每樣一兩件都夠飽,

2013-05-06
2013-04-22 14 瀏覽
同朋友買左團購去食,去之前都上黎呢到睇睇各位點評價,雖然唔買都買左了。睇完有哂心理準備去。去之前要早一日打去BOOK位,幾好唔使等位,打左幾次終於打到,接線個位員工真係""十分之有禮""就怪,語氣差勁。算啦。BOOK左。當日去食,基本上唔雖要同佢地有太多接觸,所以過程冇事,最後比錢就出事啦,佢同我講團購唔用得WO。正確黎講係一個比較有禮既姐姐黎收錢,我SHOW張團購比佢個時姐姐面有難色,我先知,佢叫我出去問著西裝個女人,我一攞比個女人睇,佢望一望,唔出聲行左去,態度惡劣,之後另一個男人同我講要係BOOK位個時講埋有團購先用到,所以今次用唔到。所以我呆左,其實我都係第一次去食,事前唔知道要講有團購先用得,最後因為我有主動講有團購而成為自己既問題。佢地係冇責任去提醒客人既。難道客人仲要比員工更清楚佢餐廳既野?最慘我當日去到攞位,你都提下我有冇買團購AR。

最慘我當日去到攞位,你都提下我有冇買團購AR。
2013-03-30 8 瀏覽
定咗食早場 5:00-8:00pm, 因其他時段得2小時, 仲要多收貴啲附加費2人一個爐, 4人都係一個爐, 好彩我係3個都無咁唔夠位燒一開始個爐完全唔熱, 火力(鎖住)開5度,最大係8度, 聽伙記講要等20分鐘會熱架啦多次要求店員將爐加大度數, 諸多推搪話會燒黑個爐,大煙之類..., 經理仲訓話式叫唔好自己較大熱力,(但牆上貼著通告都可以較到 6度)話有海鮮食.....今次無虾......燒蜆, 爆開即食...好有10餘隻廣島蠔仲未解凍, 燒到個爐水汪汪墨魚仔, 細細仔聖子, 配店方提供多款醬汁, 柚子汁幾吸引牛舌, 肥牛都好有雪花, 燒時油花滲出很香, 仲有五花肉片, 毎次可以取3片,不過.....好多時都無人在 counter全部無加調味, 自己調配味道, 各式其式有串燒丸, 金菇牛肉卷, 魚, 多春魚, 龍脷魚肉都好味仲有火雞腎, 午餐肉, 腸, 菠蘿 都唔缺經理10分鐘前就來趕人走, 話有人等緊要即刻交枱, 但都未夠鐘 服務態度, 笑容欠俸, 環境編排較迫, 抽風未夠, 全場好香燒烤味, 有待改善
定咗食早場 5:00-8:00pm,
因其他時段得2小時, 仲要多收貴啲附加費

2人一個爐, 4人都係一個爐, 好彩我係3個都無咁唔夠位燒
一開始個爐完全唔熱, 火力(鎖住)開5度,最大係8度,
聽伙記講要等20分鐘會熱架啦
多次要求店員將爐加大度數, 諸多推搪
(但牆上貼著通告都可以較到 6度)

話有海鮮食.....今次無虾......
燒蜆, 爆開即食...好
有10餘隻廣島蠔仲未解凍, 燒到個爐水汪汪
墨魚仔, 細細仔聖子, 配店方提供多款醬汁, 柚子汁幾吸引

牛舌, 肥牛都好有雪花, 燒時油花滲出很香,
仲有五花肉片, 毎次可以取3片,
不過.....好多時都無人在 counter
全部無加調味, 自己調配味道, 各式其式
有串燒丸, 金菇牛肉卷, 魚, 多春魚, 龍脷魚肉都好味
仲有火雞腎, 午餐肉, 腸, 菠蘿 都唔缺

2013-03-05
$112.8 (下午茶)
2013-03-10 1 瀏覽
如果對食物冇咩要求既話呢間都可以去下既。環境方面d位勁迫,d袋都要全程放係大脾,最衰係通風奇差,焗到不得了!不過呢間野d服務真係差到不得了。入到去燒左唔夠15分鐘個爐就比人熄左總制,叫左幾次先有人開返。以後就算唔駛錢都唔會再黎!
如果對食物冇咩要求既話呢間都可以去下既。

2013-03-08
生日
2013-01-13 4 瀏覽
團購黎的先講時間, 夜晚10點到凌晨2點, 本身已經不好因為吃到12點多數要追尾班車, 而場內客人都走得7788, 店員都清野, 無可能吃到2點吧但佢加1就要以4個鐘既正價價錢黎加結果一計, 同walk-in入去吃既價錢一樣, 只平了2,3蚊 而且服務超差有個金毛後生男店員,以超串態度周圍串客人而且個女收銀,態度囂張,經常order客人客人是幫襯你,你先有工開,麻煩改一改服務態度吧一肚氣抽風system not good at all食完超超超大陣味而且滿臉油光比自己bbq的味濃烈10倍講番食物種類算ok正正常常可以的不過因為冇油, 好多食物都要長d時間先燒熟 蜆都ok, 食得好多下, 都有20幾30隻粗略估計@@海鮮超缺,要搶,真係搶男朋友一見佢收盆就企係出面等,先拎到咁多炸但拎到都冇用,乾燒海鮮燒唔到的浪費哂加15$有野飲,一般般啦,因為飲1,2罐其實已經飽
團購黎的

先講時間, 夜晚10點到凌晨2點, 本身已經不好
但佢加1就要以4個鐘既正價價錢黎加

而且服務超差
有個金毛後生男店員,以超串態度周圍串客人

而且個女收銀,態度囂張,經常order客人
客人是幫襯你,你先有工開,麻煩改一改服務態度吧

一肚氣

抽風system not good at all
食完超超超大陣味
而且滿臉油光
比自己bbq的味濃烈10倍

講番食物
種類算ok
正正常常可以的

不過因為冇油, 好多食物都要長d時間先燒熟
蜆都ok, 食得好多下, 都有20幾30隻粗略估計@@

海鮮超缺,要搶,真係搶
男朋友一見佢收盆就企係出面等,先拎到咁多炸
但拎到都冇用,乾燒海鮮燒唔到的
浪費哂
加15$有野飲,一般般啦,因為飲1,2罐其實已經飽
2012-11-22
As friend didn't agree with sunflowerting's suggestion in those sea-food restaurant in YMT so we compromise to a Japanese bbq in Jordan at last which we never know before: Because of the self-service in certain area, fridge is a little bit far away to our seat vs we have the previlege to watch tv really close to us meats are sfsg but didn't have clear name-tag or introduction it's a little bit confuse when I found the name of ox-tongue only within the veg. area; then after listen to a customer
it's a little bit confuse when I found the name of ox-tongue only within the veg. area; then after listen to a customer sharing next to us, I need to wait for the chef in a fridge next to this area
for some other kinds beef or red meats (also without instruction)
I can see some of the mushroom with beef is not in attractive colour !
Well, drinks need extra $15 dollars with at least 8 choice
(tea, soft drinks, energetic drinks etc)
I can see those old-comment here without the paper on the bbq-stove,
which seems a little bit improve about hygiene & cleansing,
but at the same time sunflowerting found it's really clumsy to use the bamboo-夾 which I prefer using chopstick ah
thus while we have to share the small rectangle-area,
the raw & cooked foods have the risk mix up if we don't change to use tools !
veg.
like mushroom, egg-plant , sweet corn, green gourd, mini-tomato, 3 colour-pepper even brocoili , 絲瓜 are good for digestion, but we disappointed with the prawn (small one u can see !)
that found twice time on the shelf ONLY within that 1.5 hours
the limitation of certain kinds of foods push us to eat other meats, but I can say the clam
is one of the best dish around tasty dumpling, dice-beef, pork, fish, ox-tongue, chicken-wing & etc.
our seat (table for 2) is a little bit too close to another table while the air-circulation should be improved too!
we can see lot of customer waiting outside when we check-out around 10:00pm (i.e. their order price should be 30% less than us)

題外話/補充資料: ~ some family-table is more comfortable & having more space; that's why they reserve those table for 1.5 hours even without customers, but we need to wait for 10 mins for a small table at the moment !! ~ one aged-waitress really kindly, professional & serving effectively within our meal !
2012-11-24
  • clam
  • beef
2012-09-17 16 瀏覽
一路以來對團購既產品都感覺麻麻,唔係名過其實就係貨不對辦今次見到呢個1000 円燒肉放題,價錢平,地點都算方便,而且係2000 円既姊妹店,應該差極都有限就同女友約埋兩個朋友去試一試喇~ 去到門口唔使等就入得,店員都好有禮貌咁同我地講解可以食到幾點呀個爐點用呀等等我地決定加$15任飲,有汽水同茶類既選擇,都算係咁啦之後就可以即刻出去拎野食喇擇雖然唔係咁多,但係質素大部分都唔錯,尤其是係D餃子,牛柳粒同牛舌令我地印象深刻,不過最好食都係燒玉子肉類既都不過不失,當然無得期望咁高架喇佢所謂提供既100款野食,就一定唔會同時出現到啦,但我地呢晚坐足三個鐘都見到有八九成既蝦,墨魚,蟶子呢D就隔一段時間先上,同埋好快就俾人搶晒,要時刻留意住有D用錫紙碗裝住既牛油炒蜆同炒雜菌都會不斷refill, 蜆食落無沙同新鮮都算係咁喇配菜既種類都好多,西蘭花翠肉瓜栗米大蒜茄子都有薺,仲有必試既就係燒菠蘿喇~呢個1000 円用既唔係傳統既燒烤爐,係用D咩遠紅外線光波爐的確係無咁痴底同埋唔使落油健康D,D野都算快熟食既時候都唔覺油煙好勁,但係出到去就發覺全身都係燒烤味,隔左成日都揮之不去,睇來佢D抽氣通風呢方面要
一路以來對團購既產品都感覺麻麻,唔係名過其實就係貨不對辦

就同女友約埋兩個朋友去試一試喇~

我地決定加$15任飲,有汽水同茶類既選擇,都算係咁啦
加$15有任飲,烏龍茶都有~
之後就可以即刻出去拎野食喇
主打當然係燒肉啦~!
有雞肉串,墨魚丸,雞腎等等
多春魚好難燒,年糕燒完之後係硬到咬唔開
餃子好好食!

肉類既都不過不失,當然無得期望咁高架喇

豐富的配菜

的確係無咁痴底同埋唔使落油健康D,D野都算快熟

睇來佢D抽氣通風呢方面要improve下喇

2012-08-24
團購
加$15有任飲,烏龍茶都有~
主打當然係燒肉啦~!
有雞肉串,墨魚丸,雞腎等等
餃子好好食!
豐富的配菜
2012-09-03 69 瀏覽
因為買了團購$98一位,所以今晚就去一試。我們選擇宵夜時段去吃,其實不買團購卷也是差不多價錢,$98 還加$15(飲料)再加一,而宵夜每位$118 包飲料,加完一後價錢和團購卷沒分別。所以建議買了團購卷朋友,不要選擇宵夜時段去吃,而且食物選擇種類相對比較少,沒有團購所列明的百多款食物,而海鮮種類比預期少,也沒有蝦、墨魚、青口的基本海鮮選擇。這裡並不是採用韓式或日式瓦斯火爐,而是用先進波遠紅外線鐡板爐,爐身附設大型隔水層,所以爐身不會過熱,所以烤出來的食物不會容易焦燶,油煙相對亦較少。而且這個爐的一個好處就是不會排放一氣化碳,所以在室內燒烤也沒問題。食物不外乎平時外面燒烤可吃到的,喜歡吃那個醃了橙色的香草鰈魚柳,烤後魚柳很滑。雞翼也不錯,但用了比較長時間來烤熟,可能是用電爐烤的關係。香草牛油沙白用了錫紙碗盛載著,可以把成個放在爐面烤熟,很方便,但發覺有些沙白是不新鮮,烤熟後,整盆釋放出一陣陣腥嗅味,值得一讚是沙白冲洗得很乾淨,一點沙也沒有。肉類食物也算稱得上新鮮,起碼肉質仍見鮮紅,喜歡吃那個牛肋骨,烤熟後肉質豐富,吃下也不會過韌。一向感覺蔬菜是不能燒烤,可能本身蔬菜類是比較乾身而且沒有油
1000円燒肉
店裡的裝橫以木質為主
波遠紅外線鐡板爐
放食物的燒烤板
香草牛油沙白
煮了的沙白

一向感覺蔬菜是不能燒烤,可能本身蔬菜類是比較乾身而且沒有油份,總覺得烤出來是會焦。
這次選擇了大蔥、翠肉瓜和冬菇。結果有驚喜,不是相像的這麼差,雖然有點焦黑,但吃起來不是"乾爭爭"的口感。翠玉瓜很鮮甜,冬菇卻有很濃的菇味。
菠蘿很 juicy
燒菠蘿也不算,熱熱的菠蘿吃下很juicy, 而且很鮮甜。

整體而言,食材可以說是新鮮,但食物種類卻很普通,在街巿和超巿亦能買到的,所以感覺與在家中燒烤沒分別。
2012-09-26
1000円燒肉
店裡的裝橫以木質為主
波遠紅外線鐡板爐
放食物的燒烤板
香草牛油沙白
煮了的沙白
菠蘿很 juicy
今次join團購去食,食之前真係好擔心 我試過book幾次位,真係好麻煩,因為有d事,原本好辛苦book咗7月食又改咗8月先食,好彩佢比我地改之前去book係喪打電話都冇人聽,之後有改善,好快有人聽電話食之前睇哂食評,d人講到呢間野差到冇人有又話少野食,又話周圍好油,又話d人服務差,食之前已經抱住絕望嘅心情去食/__\約咗朋友5點8喺jordon mtr station等,有人遲黎我地繼續喺嗰到等,5點9有電話打黎,原來係1000円打黎confirm我地係未去食,還不賴的服務6時正準時入去食,嗰時冇咩人,安排咗個卡位比我地超正!!!張枱冇d人講到咁細-3-食物款式冇之前喺團購嗰到寫嘅咁多,但嗰到都有唔少野食,係海鮮少....d人一見到有海鮮就拎勁多第二個唔使食咩我地食咗唔少野,有牛柳粒,雞翼,金菇,bb豬仔骨,魷魚so,墨魚仔,蝦,玉子,菠蘿,好似bacon嘅野等等....都幾係多冇得換個鐵板,我地搵佢裝金菇d兜煮野食,d汁又唔會污染其他食物,d食物又唔會痴到d焦我唔係咁鐘意牛柳粒陣味....但係佢d雞翼真係好鬼好食,甜甜地仲有d牛油金菇,超好食,我地4條友食咗9兜嘛...其實呢間野都
今次join團購去食,食之前真係好擔心

食之前睇哂食評,d人講到呢間野差到冇人有

6時正準時入去食,嗰時冇咩人,安排咗個卡位比我地
超正!!!
張枱冇d人講到咁細-3-

第二個唔使食咩
好多野食:o

d 兜好有用:p
butter mix with liquid-_-
仲有d牛油金菇,超好食,我地4條友食咗9兜

嘛...其實呢間野都唔錯呀,用團購優惠,食2.5小時,加野飲$15,煮野食時又可以同朋友吹下水,咁嘅價錢算係咁-3-
題外話/補充資料: 嘛.....有人說這裡服務態度很差,我倒不覺。 d waiter 都成日黎收碟,又冇傳說中很惡的人。算係咁啦-3- 衛生方面,有個女人企喺夾野食嗰邊,有d人將個夾亂放,個人會叫佢放番個夾原本嘅位置,d夾唔會沾上唔同食物嘅汁:D 但係呢....佢抽氣嗰到真係好有問題....佢真係個裝飾.....食完去搭車,聞到自己成身燒肉味,勁尷尬/______\
2012-08-27
好多野食:o