2023-05-18 96 瀏覽
最近我既麥當勞,只有依間石蔭商場既麥當勞。每次想食麥當勞都焗住要食佢,冇得揀。😫😫今次要左一個麥樂雞餐外賣攞走,一打開外賣袋。喂!喂!薯條凍冰冰又焦黑,仲要得1/3分量。麥樂雞就正常,仲熱味道ok。在薯條方面 我投訴咁多次都冇改變!唉😮‍💨!
2023-05-10
15 分鐘 (外賣自取)
宵夜
2021-11-22 175 瀏覽
今朝見好多人係m記買早餐,所以外賣返去食,舒舒服服係屋企坐,又唔洗等位。火腿扒最岩我食,豬柳扒我就一般,因為有黑椒🤣🤣好彩外賣返嚟啲通粉未咁快淋曬,太淋我會唔中意食。每次食早餐最期待係薯餅,薯餅真係好好食,識食一定係食左薯餅先再食個早餐!
火腿扒雞蛋通粉

薯餅

火腿扒雞蛋通粉
2021-09-09 57 瀏覽
到晚上大約10點左右,人流一啲都唔多但係職員起碼有4個以上職員會聊天很正常 但是否聊天到忘記了工作?我等了起碼15分鐘 但餐廳只有2-3個客人服務態度差 放餐上枱會pat上去🙃
到晚上大約10點左右,人流一啲都唔多
但係職員起碼有4個以上
職員會聊天很正常
但是否聊天到忘記了工作?
我等了起碼15分鐘 但餐廳只有2-3個客人
服務態度差 放餐上枱會pat上去🙃
2021-08-21
2020-04-25 204 瀏覽
姪仔話好想出街食野,早前應承帶佢去麥當當,做大人既要對應承諾。在疫情期間帶小朋友食野,都驚驚地! 去到人唔太多,而且見員工姐姐四周清潔,感覺良好,每張都有隔距離,食都安心D ! 姪仔點了新出的火腿扖芝士包配薯餅,我點了一杯奶茶及薯餅。個包好岩小朋友食,無多餘醬汁,唔會貼滿面,又唔會滴晒D醬汁係身上,火腿扖好香,配合芝士好好味 (我偷食左佢一口)! 薯餅更加不用說,熱辣辣,外脆內軟,簡直一流,食度一粒粒薯仔,食完仲想食多塊杯熱奶茶都不錯,茶膽夠濃,雖然同茶餐廳口味係爭少少,但勝在水夠熱,茶味不錯,用媽咪卡仲有雪梨茶,姪仔話好飲。
脆薯餅
2020-04-11
脆薯餅
2019-04-08 187 瀏覽
毒人專享: 黑咖喱吉列豬排包(期間限定)樣衰扁扁的,入口芝士和麵包粘牙,醬汁有點咖喱味,加上沙拉醬配脆皮吉列豬排,味道不俗。賣點:價錢相對其他漢堡西餐專門店便宜地道正宗,地域優勢近屋村價錢:大眾化食用方式:外賣,堂食Wifi:使用商場內wifi,或麥當勞wifi上菜速度:快奉送: 紙巾裝修: 黑白黃做主題燈光:柔和噪音:可以接受溫度:適中服務質素:服務員不足,勞累,敏捷,貼心,難得不冷漠。點菜: 宵夜時間十一點半,排隊快,自助付款機也快。菜式:黑咖喱吉列豬排包(期間限定)過敏原:無謝謝你的閱讀與留言因為我是邊吃邊寫的窮忙學生,所以統一用一個格式,再按需要作小許更改。
毒人專享: 黑咖喱吉列豬排包(期間限定)

價錢:大眾化
食用方式:外賣,堂食

Wifi:使用商場內wifi,或麥當勞wifi
上菜速度:快
奉送: 紙巾

裝修: 黑白黃做主題
燈光:柔和
噪音:可以接受
溫度:適中

服務質素:服務員不足,勞累,敏捷,貼心,難得不冷漠。

點菜: 宵夜時間十一點半,排隊快,自助付款機也快。
菜式:黑咖喱吉列豬排包(期間限定)
過敏原:無

黑咖喱吉列豬排包
2019-04-07
$24.5
黑咖喱吉列豬排包
2019-03-17 46 瀏覽
很好吃,不酸,很甜,醬汁很濃。蘋果批正常發揮,裡面的蘋果肉是小長方形。我用支付寶付款,原價八元,現在只需要兩元。雖然很多香港人都比較喜歡用港幣付款,但是在麥當勞特別是週日繁忙時間,使用電子支付會快很多。
很好吃,不酸,很甜,醬汁很濃。

本身想要火腿扒走芝士漢堡 ,唔小心叫了芝士漢堡,非常喜歡火腿扒,只有早餐才有的美味。正正正住在石蔭附近,成日來食麥記,這裡人手都挺缺,用膳時間很多人,永遠要排隊,不過已新裝修和提供自助訂單機
2019-03-16
$12.5 (早餐)
2019-01-06 92 瀏覽
麥旋風大家都中意食架啦oreo都係我既至愛但當有限時推出既阿華田味我都真係要放低一下oreo先呀可能因為反應太熱烈啦我叫左陣都已經無哂機智豆但唔緊要因為我覺得機智豆好痴牙就咁阿華田雪糕加阿華田粉都好好味喇要係佢完之前食多幾次呀!!

麥旋風大家都中意食架啦
oreo都係我既至愛
但當有限時推出既阿華田味我都真係要放低一下oreo先呀

可能因為反應太熱烈啦
我叫左陣都已經無哂機智豆
但唔緊要因為我覺得機智豆好痴牙

就咁阿華田雪糕加阿華田粉都好好味喇

要係佢完之前食多幾次呀!!
2017-04-13 212 瀏覽
之前食過紫薯雪糕, 都唔錯。咁啱頭先經過見轉咗抹茶味雪糕,緊係唔執輸要試試。自己貪心叫咗個玄米脆抹茶麥旋風, 當雪糕站個店員造好交俾我嘅時候,賣相唔錯有oreo餅碎,玄米脆,一條kitkat, 先試啖抹茶雪糕,淡淡抹茶香味唔太甜, 之後食一啖有玄米脆的雪糕, 口感爽脆跟抹茶雪糕頗夾, 值得一試.而朋友要嘅朱古力抹茶新地聽名字有點古怪,但食落又出奇地夾。最後有個小建議,如太餓可食麥旋風,想淺嚐可該$6個款脆筒
2017-04-13
2016-08-08 202 瀏覽
第一次睇電視賣呢個牛油果包廣告就心心眼即刻想試!廣告入面個包放滿牛油果真係好吸引!雖然知道現實一定有出入,但真係無諗過可以差咁遠,都幾失望包裝好靚!包住包既牛油紙印上牛油果同菠蘿圖案,非常可愛!薄薄的包,已估到中伏一打開,無牛油果既!仲以為俾漏左再打開另一邊,原來有牛油果,但得三小薄片,同廣告既真係差太遠啦件炸雞係厚版麥香雞,外層脆,肉質滑,車打芝士有一大片,芝士香夠,但主角係牛油果卻得三小薄片,牛油果味不特出,一啖已吃完有牛油果的部份。
包裝好靚!
包住包既牛油紙印上牛油果同菠蘿圖案,非常可愛!
薄薄的包,已估到中伏
一打開,無牛油果既!仲以為俾漏左

2014-06-17 275 瀏覽
事情發生係5月26日下午lunch time,一去到唔算太多人有2條隊,我揀左條前面有3個人既隊排,排左5分鐘左右,終於等我到,點知個女人話排隊去隔離,心諗等左咁耐先到叫我去隔離,有無攪錯,咁我見隔離唔多人得2個,事但啦,排排下,叫我去隔離條女又開返個部機大叫"買野食呢邊丫"玩哂野囉........... 跟住買完野食企左係隔離等,我同後面嗰個女仔都係買8號餐,竟然後面嗰個女仔有得拎野食走先,我都未有囉........ 我都算啦,拎到袋野食心血來潮望下D野齊唔齊,佢無比茄汁比我,我緊係問佢拎返啦,點知個收銀黑口黑面同我講"薯皇一向都唔跟茄汁.........."咪玩啦,我從未試過唔跟茄汁囉.............當佢真係唔跟,你係服務性行業咁既態度真係好有問題囉........成間舖D人都黑口黑面咁.............以後LUNCH唔會再去幫襯佢 今次係專登去買新出既蠻牛食,比我想像中好味,唔會整到好乾無哂肉汁,但辣醬略微小左D
事情發生係5月26日下午lunch time,
一去到唔算太多人有2條隊,我揀左條前面有3個人既隊排,
排左5分鐘左右,終於等我到,
咁我見隔離唔多人得2個,事但啦,
排排下,叫我去隔離條女又開返個部機大叫"買野食呢邊丫"
玩哂野囉...........

跟住買完野食企左係隔離等,我同後面嗰個女仔都係買8號餐,
竟然後面嗰個女仔有得拎野食走先,我都未有囉........

我都算啦,拎到袋野食心血來潮望下D野齊唔齊,
佢無比茄汁比我,我緊係問佢拎返啦,
咪玩啦,我從未試過唔跟茄汁囉.............

今次係專登去買新出既蠻牛食,比我想像中好味,
唔會整到好乾無哂肉汁,但辣醬略微小左D
2014-05-26
30 分鐘 (外賣自取)
每逢麥當勞推出了新飽我都會走去買來試試看 ... 今次我買了一個芥末魚柳飽餐男友要了一個麥樂雞餐芥末魚柳飽和普通的魚柳飽其實沒大分別只是醬方面用了芥末味道的沙律醬不吃得辣的人可能會覺得辣了點而我, 就覺得可以接受的不過這個飽我不會有衝動再吃下次 ...
每逢麥當勞推出了新飽
我都會走去買來試試看 ...

今次我買了一個芥末魚柳飽餐
男友要了一個麥樂雞餐

芥末魚柳飽
和普通的魚柳飽其實沒大分別
只是醬方面用了芥末味道的沙律醬
不吃得辣的人可能會覺得辣了點
而我, 就覺得可以接受的
不過這個飽我不會有衝動再吃下次 ...
2012-06-09 39 瀏覽
我屋企咁岩係正兩間m記中間不過係平時唔係返工日子我都會選擇幫襯商場呢間因為唔洗行樓梯呢間分店由朝到晚都好多人多數都係d大陸媽媽坐係度吹水\或者係d印巴小朋友走黎走去所以唔會有位坐就算有位, 都會俾d小朋友撞死你所以當日同男友一人一個精選外賣返屋企食, 自在d咁m記姐姐幫我地袋作一袋拎走返到屋企一打開一盒好整齊一盒好似打風咁是但啦~食薯餅先唔脆, 淋之之淋到痴住左張包裝紙點食姐?met met met好辛苦先met到d冇紙痴住黎食到食蛋, 漢堡扒果d咁開m記俾既調味料鹽同黑椒個packing濕濕地懷疑係存貨不宜, 潮哂個果jam未開, 但個packing痴立立都唔知佢點收最後都係用返屋企私伙調味料穩陣食物黎講, 其實呢間分店算ok
我屋企咁岩係正兩間m記中間
不過係平時唔係返工日子
我都會選擇幫襯商場呢間
因為唔洗行樓梯
呢間分店由朝到晚都好多人
多數都係d大陸媽媽坐係度吹水\
或者係d印巴小朋友走黎走去
所以唔會有位坐
就算有位, 都會俾d小朋友撞死你

所以當日同男友一人一個精選外賣

淋到痴住左張包裝紙

點食姐?
met met met
好辛苦先met到d冇紙痴住黎食
到食蛋, 漢堡扒果d
咁開m記俾既調味料
鹽同黑椒個packing濕濕地
懷疑係存貨不宜, 潮哂
個果jam未開, 但個packing痴立立
都唔知佢點收

最後都係用返屋企私伙調味料穩陣
食物黎講, 其實呢間分店算ok
2012-04-14 27 瀏覽
今日路經, 真的好少幫襯麥記早餐, 望多幾望, 都係入去幫襯, 實在太肚餓 。點了一個芝士火腿扒漢堡配熱奶茶:芝士火腿扒漢堡: 火腿扒真係幾好食, 唔肥, 有口感, 味道好合。熱奶茶: 細細杯越飲越熱, 但茶夠滑, 香。唔錯的早餐 。

點了一個芝士火腿扒漢堡配熱奶茶:

熱奶茶: 細細杯越飲越熱, 但茶夠滑, 香。

唔錯的早餐 。
2012-04-13
$13 (早餐)
2012-02-04 31 瀏覽
初三的下午,沒事做又不用拜年,太太又要求我帶她來石蔭,視察。是日正年初三,發現大多食肆,尤其是一些local的茶餐廳,都要初七、八才啟市。就算有開的,都殺得就殺,新年開就要發新年財咁.....唔打算發新年財的,就只有一些連鎖店了,在冇乜心水之下,我們就苦悶地,食麥當勞。太太不打算多食,因為連日的大食會把小妮子食滯了。所以成檯的野食,除了薯條同其中一杯奶茶以外,都是我的,實在是一種罪過。另外,文章的標題為 "20-20"是什麼意思呢 這是因為我一口氣食了兩個$20的extra value meals....... 咁食法,完全是一宗罪.......第一個Meal,就是$20的巨無霸meal,加了少少錢轉了做扭紋薯條。巨無霸包,包得公公整整,看起來,食起來都會覺得份外的開心,肉扒,,,理得佢成分是什麼,中國人乜都食已經證明佢食唔死人,份量足,齊整沒有散來散去,芝士生菜加芝麻....$20咁抵,的確可以笑哈哈的。唔知點解,大概是天氣凍的關係吧,事實上一隻巨無霸,竟然唔夠飽,我叫多了一份麥樂雞,感覺上是明智的,不過,加埋薯條就真的吃不下。幸好,有太太幫我清理所有薯條,感覺也心安理得好多。麥當雞

唔知點解,大概是天氣凍的關係吧,事實上一隻巨無霸,竟然唔夠飽,我叫多了一份麥樂雞,感覺上是明智的,不過,加埋薯條就真的吃不下。幸好,有太太幫我清理所有薯條,感覺也心安理得好多。麥當雞,現在也加入了$20EVM的行列,以前常常認為麥樂雞是炸的,到現在才知道,這雞件仔,是焗出來的,所以油份不是太多,肉味呢,美國雞就真的冇乜味道,不過香香地口,作為 junk food 為充饑 only,也是可取的選擇。可是,不得不提,唔出聲,老麥就只會俾甜酸醬你,出聲才有甜美可口的BBQ醬,用這醬去點雞,更加之惹味。

扭紋薯條,膍了少少,對比之下,始終都是正常的 fries 好食。