2011-02-17 32 瀏覽
情人節同朋友黎試呢間雞煲皇, 一個星期前book定左去到唔駛等位因為九個人關係, 坐樓上既角仔樓上有電視機, 環境很好, 我諗容納15個人也沒問題九個人,點左兩個鍋一個中辣雞煲, 老細介紹加大腸入雞煲(但最好落單時要講加大腸, 黎到d大腸會好入味)另一個鍋係芫西皮蛋鍋未食雞煲前, 叫左d串燒我地叫左羊架, 牛仔骨, 雞軟骨, 牛舌, 雞中翼, 多春魚老細話蠔無貨,所以食唔到燒蠔, 下次要試下個醬真係無得頂~好好味呀!! 我地叫左小辣, 但都已經好入味因為太好味, 叫左兩round 串燒講返戲肉中辣雞煲加大腸~好好味, d味唔同大圍個間雞煲~食過呢間唔會再去大圍個間中辣唔係好辣, 雞好入面, 最入味係大腸, 熱辣辣~~~好正呀!!雞煲入面有d大蒜, 葱之類配料,全部都好入味下次要升級試下大辣另一個芫西皮蛋鍋好多皮蛋~我吔叫左好多材料, 芝士丸, 蟹子丸, 腸潤, 菜都叫左三四款, 少少海鮮飲左六支大啤, 十幾罐汽水最後重要加左三客杜庭烏東 & 兩盒大腸食到好飽, 埋單只係每人二百蚊左右好抵食~

因為九個人關係, 坐樓上既角仔
樓上有電視機, 環境很好, 我諗容納15個人也沒問題

九個人,點左兩個鍋
另一個鍋係芫西皮蛋鍋

未食雞煲前, 叫左d串燒
老細話蠔無貨,所以食唔到燒蠔, 下次要試下
因為太好味, 叫左兩round 串燒

講返戲肉
雞煲入面有d大蒜, 葱之類配料,全部都好入味

下次要升級試下大辣

另一個芫西皮蛋鍋
好多皮蛋~

飲左六支大啤, 十幾罐汽水

最後重要加左三客杜庭烏東 & 兩盒大腸

食到好飽, 埋單只係每人二百蚊左右
好抵食~

2011-02-14
情人節
  • 雞煲
  • 豬大腸
  • 串燒
2011-01-29 4 瀏覽
第一次寫食評燒羊架,一流,必食.85分,推介加麻辣粉,仲有燒雞翼,燒茄子都幾好食80分除o左串燒仲有打邊爐,試左招牌雞煲,比其他地方少油,用黎打邊爐勁正,80分老闆話每日都有新鮮海鮮供應,點左個廣島蠔一碟有六隻灼一陣食得好鮮味75分一行六人飲左十二支啤酒每人埋單180仲有幾樣想試下次試完再post
第一次寫食評
除o左串燒仲有打邊爐,
試左招牌雞煲,比其他地方少油,用黎打邊爐勁正,80分
一行六人飲左十二支啤酒每人埋單180
仲有幾樣想試

下次試完再post

2011-01-25
  • 燒羊架
  • 雞煲
2011-01-27 3 瀏覽
好似開張咗個幾星期,嗰曰六點幾去冇咩人我哋兩個人點咗半隻雞煲小辣,個煲都幾好味有堔圳風味,個伙記介紹我食佢哋自己鹵大腸同手做雲吞食落真係幾好味,但可惜佢哋海鮮食物選擇唔多,魚標同脆骨腩都ok新鮮啲嘢食都係二三十蚊碟都吳算好貴買單都係二百幾下次可以再去一試。
2011-01-25
  • 重慶辣雞煲,大腸,魚標,燒牛舌,燒羊格