2008-06-24 649 瀏覽
上星期六終於把持不住,買了鉅記的黑芝麻花生脆糖.還記得上回同事送給我的花生脆糖是超甜. 但今回的黑芝麻花生脆糖味道得好. 有很多脆脆的花生. 只是四天,我便將整包280g的脆糖消滅了. 數個月前亦吃過原粒杏仁餅. 味道很香很脆.但我還是愛吃花生脆糖.
上星期六終於把持不住,買了鉅記的黑芝麻花生脆糖.

$21 (其他)
  • 黑芝麻花生脆糖
2008-01-06 477 瀏覽
昨天在油麻地永安買點禮物...才發現這裡可以買到很多朱古力, 台灣食品及它- 鉅記!我毫不猶豫地拿起原粒杏仁餅, $32, 它是我們至愛的零食, 又香, 食落唔會好似曲奇咁油(可能它們的脂肪含量也很高)! 另外, 我選了"口立濕" - 檸汁薑, 上車即開黎試, 一望已知麻麻, 因為好乾, 薑味又唔重, 都係瓜子大王好食!

杏仁餅
2007-11-24 236 瀏覽
鉅記呢個名聽就聽得耐食都係第一次一眼見到o既係杏仁餅有3隻款>原粒杏仁餅>迷你杏仁餅>黑芝麻杏仁餅見係老人家食買左迷你杏仁餅獨立包裝~味道比奇x的好~不過價錢相對都較貴~當然啦...外來貨...抵唔抵食就見人見智喇~
鉅記呢個名聽就聽得耐
>黑芝麻杏仁餅
見係老人家食
買左迷你杏仁餅
獨立包裝~
味道比奇x的好~
不過價錢相對都較貴~
當然啦...外來貨...
抵唔抵食就見人見智喇~
2007-03-26 180 瀏覽
經過sogo竟然開左間鉅記行入去買左3樣野1.棋子餅唔錯呀~ 好鬆化不過我唔太鍾意杏仁味2.紫菜鳳凰卷umum.. 好似咀香園既好食d wolee個都好香蛋味~ 3.正野花生糖!一向都鍾意食佢d花生糖特別係有椰絲個隻最好就係唔痴牙! 唔同出面個d..痴到成口都係又多花生! 正
經過sogo
竟然開左間鉅記
行入去買左3樣野

1.棋子餅
唔錯呀~ 好鬆化不過我唔太鍾意杏仁味

2.紫菜鳳凰卷
umum.. 好似咀香園既好食d wo
lee個都好香蛋味~

3.正野花生糖!
一向都鍾意食佢d花生糖
特別係有椰絲個隻
最好就係唔痴牙! 唔同出面個d..
痴到成口都係又多花生! 正
2007-03-20 47 瀏覽
同事在此處買了一盒老婆餅, 我只食過它出品的杏仁餅, 覺得係最好食既! 其他既都未試過, 更何況不是新鮮出爐既老婆餅! 我稍為在微波爐叮了十秒, 效果完全唔同哂, 熱辣辣, 裡面有糖冬瓜粒仔, 不過, 就甜左少少!