首次黎呢度食 buffet, book 位時職員有禮友善👍🏻 現場都一樣, 每位員工都親切有禮, 廚師又主動介紹食物, 不錯👍🏻👍🏻 雖然食物唔多選擇, 但每樣都中我心水😝海龍皇湯幾特別, 海鮮一早放碗內再加上熱湯, 唔駛從大煲內找湯料, 但味道就淡一點~生蠔蟹腳螺樣樣齊, 雖然生蠔唔係即開, 但新鮮 creamy , 又唔駛排隊等開蠔. 蟹腳鮮甜~ 即場片皮鴨😋焗蠔好香, 但出左二盤就轉左款無供應了. 想食要早些攞. 牛同羊都幾嫰滑, 廚師仲細心問我地怕唔怕太生☺️魚生唔係即切, 但味道都唔錯, 吞拿魚好好味. 即制意粉檔. 但甜品味道就麻麻, cheese cake 無味, tiramisu 又無酒香~ 最好味係小葡撻. 另外有即焗疏乎厘, 味道都係一般.最開心一定係有成十幾款味道既 movenpick😍😍有自助茶咖啡 bar. 整體都唔錯, 食得滿足愉快😆而且餐廳時常推出優惠, 位置又方便, 服務又好, 一定會再黎😋
廚師又主動介紹食物, 不錯👍🏻👍🏻
雖然食物唔多選擇, 但每樣都中我心水😝

即場片皮鴨😋
焗蠔好香, 但出左二盤就轉左款無供應了. 想食要早些攞.

牛同羊都幾嫰滑, 廚師仲細心問我地怕唔怕太生☺️

魚生唔係即切, 但味道都唔錯, 吞拿魚好好味.
即制意粉檔.

另外有即焗疏乎厘, 味道都係一般.

最開心一定係有成十幾款味道既 movenpick😍😍
有自助茶咖啡 bar.
整體都唔錯, 食得滿足愉快😆
2017-09-01 878 瀏覽
上年已經想試下呢間個buffet,但一直都未試,而家終於有機會,雖然見到啲comment好壞參半,但都係想試試佢先心息 (始終用左coupon折左好抵)!一黎就食生蠔長腳蟹龍蝦仔用刺身先,全部都新鮮。再黎就熱野,有片皮鴨食!呢個真係大愛,好食,見住師傅即片感覺良好!之後個大蝦都好爽又大隻,chur左4隻!其他熱食都唔錯,就算選擇唔算多都可以接受,即煮意粉區個印度師傅煮得唔錯。甜品就不過不失,有梳乎厘,即整熱辣辣。Movenpick好正,11隻味,食左3球已經飽到癲左!整體黎講我覺得比想像中好(可能因為我試過同價位酒店buffet質素差好遠 haha),折左300幾都值得一試!

2017-08-29
2017-08-30 947 瀏覽
ok,yummy food and flower tea ,如果大家想吃也可以帶家人來吃,花茶+$20,外加炒飯125up。expensive 。花茶有五種可以,。可以任加茶,蛋糕有一點肥.............................. ..............................下載open rice couple 有$20-40減。.......
ok,yummy food and flower tea ,如果大家想吃也可以帶家人來吃,花茶+$20,外加炒飯125up。expensive 。花茶有五種可以,[我要了荔枝薄荷茶]。可以任加茶,蛋糕有一點肥.............................. ..............................下載open rice couple 有$20-40減。.......
2017-08-30
  • 下午茶buffet
2017-08-20 1307 瀏覽
食自助餐一定要有生蠔!見幾多笑面、又有折 (折咗都唔平)、又有蠔,就訂咗位。點知一入座,就後悔到想走無論生熟食都冇咩款,好彩仲有movenpick頂住。集中講吓:生蠔 - 有啲腥,連鍾意食蠔嘅屋企人食唔落燕窩羮 - 幾好味,食咗幾碗塞飽自己即煮意粉 - 冇味道....總結:絕對 冇 下 次
自助餐一定要有生蠔!
見幾多笑面、又有折 (折咗都唔平)、又有蠔,就訂咗位。
點知一入座,就後悔到想走

無論生熟食都冇咩款,好彩仲有movenpick頂住。
集中講吓:
生蠔 - 有啲腥,連鍾意食蠔嘅屋企人食唔落
燕窩羮 - 幾好味,食咗幾碗塞飽自己
即煮意粉 - 冇味道...
總結:絕對 冇 下 次
2017-08-17 983 瀏覽
好耐冇食自助餐,有六五折咁抵都試得過,果然去到都見到幾多人!冷盤方面,生蠔蟹腳小龍蝦翡翠螺青口魚生都齊,生蠔唔大隻但鮮甜。熱食選擇唔算好多,不過竟然有片皮鴨!見師傅落力推銷,攞左一碟試,味道係唔錯,皮香同埋唔肥,鴨肉都腍,見都多人攞,唔執輸攞多碟!見仲有個陳皮生煎金錢鱔,賣相吸引,食落好香同入味!師傅大力推薦下我都有encore  XDD 其他熱食好似新鮮grill的BBQ野食、即煮意粉、咖哩、海鮮飯、海鮮湯等等都OK,refill得都算快。食到咁上下係時候甜品時間,除左必食movenpick,個人都好喜愛食cake,有4、5款揀,味道可以,最正係有冰花雪梨銀耳燉天山雪蓮!即刻搶左,膠質超重,好潤唔會太甜!值得一讚係全晚嘅staff見到都好nice,好有禮貌,收碟又快,俾個叻佢地!

2017-08-15
2017-08-16 985 瀏覽
openrice有7折優惠,於是去試下。每次打去問資料或改booking,個接線生都好有禮貌,當日去到都見到好多侍應都好有禮訂了星期六嘅夜晚六點半,個場分左裏面同出面,我地被安排左坐出面,環境裏外都唔錯,不過星期六晚都竟然唔爆場第一碟黎個生冷野先,有生蠔,螺,蝦,蟹,長腳蟹等等.....仲有三,四款刺身壽司任夾生蠔試左一隻,無落任何汁醬,鮮味完全夠,好食當晚老公食左13隻三文魚刺身全部都大大片,可惜長腳蟹出得太小,一去到時已經無哂,去到8點幾先再有refill沙律類都有好幾款,仲有煙三文魚.....不過呢啲都無試燒菠蘿juicy夠甜。熱盤類略嫌小左啲,而且全晚都無轉款。又係去到8點幾先出嘅焗蠔,偏細隻。生果有大路嘅西瓜,哈密瓜,菠蘿。當中以菠蘿最好味。有朱古力噴泉供應,可惜未見有士多啤梨甜品有:麵包布甸,即焗梳乎厘,幾款cake同啲一杯杯仔嘅布甸啫喱。芒果蛋糕同黑森林蛋糕,焦糖燉蛋好食,其他頗一般。最正係有11隻味movenpick雪糕當晚我都食左5個球折左後一位$422.4如果無折就應該不會考慮正價吃了。

生蠔試左一隻,無落任何汁醬,鮮味完全夠,好食
當晚老公食左13隻

沙律類都有好幾款,仲有煙三文魚.....不過呢啲都無試
燒菠蘿juicy夠甜。
熱盤類略嫌小左啲,而且全晚都無轉款。

又係去到8點幾先出嘅焗蠔,偏細隻。

生果有大路嘅西瓜,哈密瓜,菠蘿。當中以菠蘿最好味。
有朱古力噴泉供應,可惜未見有士多啤梨

芒果蛋糕同黑森林蛋糕,焦糖燉蛋好食,其他頗一般。

最正係有11隻味movenpick雪糕
當晚我都食左5個球

折左後一位$422.4
如果無折就應該不會考慮正價吃了。
2017-08-12
$422.4 (晚餐)
2017-08-13 883 瀏覽
呢間自助餐有個對我來講重點必食,就係雪糕,點解咁講?因為有架味道好多既雪糕車,可以食勻咁多隻味,好令人期待呀雖然雪糕好食,但都要食d前菜和主食先,一開始當然食生蠔,刺身,青口;生蠔比較細隻,食落有少少海水味,但唔係好腥,夠鮮,好好食;刺身方面食左三文魚,生蝦,呑拿魚,樣樣都好新鮮,食完一碟又一碟鐘意食雞翼既我,當然有食啦,雞翼個名叫做印式天多利雞,平時聽印度嘢食都係辣,唔知怕辣既我食唔食到,所以只係令左一隻試試先,食落真係有d辣,但好入味,雖然怕辣既我都食到,但留返d quota食d無咁辣既美食先,好似紐西蘭西冷牛扒、豬串骨、豬肉腸等甜品時間到啦,呢到真係有好多款甜品,有傳統香蕉味巧克力蛋糕,平時食既野如果有朱古力多數會令到另一種味道唔特出,但呢個朱古力味冇蓋過晒香蕉味栗子慕絲蛋糕,栗子食落唔會好甜,食多幾件都得紅桑子慕絲蛋糕,呢款蛋糕就唔係太啱我,因為紅桑子太酸了最後既甜品當然係11款movenpick味道雪糕,我就叫左瑞士朱古力雪糕、士多啤梨雪糕、曲奇雪糕、雲呢拿雪糕,雖然食唔哂11款,但食左4款都唔錯,哈哈

栗子慕絲蛋糕,栗子食落唔會好甜,食多幾件都得
紅桑子慕絲蛋糕,呢款蛋糕就唔係太啱我,因為紅桑子太酸了

抵食又啱食既Buffet不多,一係地點不就腳,一係食物質素強差人意,而前身是普慶戲院的逸東酒店,約飯局超方便,雖然室內有點嘈雜,但置身室外,身邊是雪糕車,真是未食已經興奮。 入口處擺放了11款Movenpick雪糕車,有熱情果芒果雪葩、榛子雪糕、乳酪雪糕、士多啤梨雪糕、焦糖雪糕、雲呢拿夢幻雪糕、青檸雪葩、冧酒提子雪糕、特濃咖啡雪糕與及Tiramisu雪糕,已經令人雀躍,更有即製脆脆雪糕筒,實在係令人心動。 Seafood Station 陣容是越來越澎湃,先品嚐美國生蠔,質素比起多年前是進步得多,肉質不會過份creamy,而且蠔味亦濃得多,所以近年都多了餐廳選用。 另外,加拿大青口 、熟蜆、藍貝、 紅龍蝦仔、鱈場蟹腳、凍蝦、翡翠螺及東風螺,款式在同級酒店中,實在勝一籌。 當中最愛紅龍蝦仔及鱈場蟹腳,前者帶咸鮮,而後者肉質甜美,都是值得一試。 刺身 有鯛魚、三文魚、吞拿魚及八爪魚,品種不算多,但肉質柔嫩,解凍過程處理得不錯。 Cold Cut 首選自家製紅菜頭香橙醃三文魚,層次分明,又富油香。 另外有煙三文魚

Seafood Station

刺身

Cold Cut

首選自家製紅菜頭香橙醃三文魚,層次分明,又富油香。

另外有煙三文魚、雜錦凍肉及凍蝦配香辣番茄醬,有興趣的朋友可以一試。

Carving Station

Slow Cooked 紐西蘭草飼西冷扒肉味濃郁,而且有嚼口。

至於香草蒜蓉燒紐西蘭羊腿,毫不覺羶味,一般人都容易接受。

一向是澱粉質擁躉,餐廳有即炒Pasta,有蝴蝶粉、長通粉及意大利粉選擇,用上了白汁,加入蘑菇及紅椒絲,食落有嚼勁,不會太稔身,不錯。

熱葷

如果怕食生蠔,餐廳有白汁芝士焗紐西蘭生蠔供應,蠔肉略細,但食得過。

清蒸原條比目魚是屬於最受歡迎菜色之一,清蒸時間啱啱好,肉質保持嫩滑。

椒鹽中蝦就未如預期中的辛辣。

至於農家蒸雞,就真的有家常菜的感覺。

花生雞粥煲得米粒開花,但質感稠密,幾杰身下。

其實仲有金菇粉絲拼紐西蘭草飼西冷牛扒沙爹、香橙鴨胸、煙肉蘑菇忌廉汁意粉、印式薄餅印式炸雜菜、印度雜菜咖哩及印式牛油雞咖哩,不過實在太飽,下次有機會再試。

鐵板燒有燒多春魚、燒魷魚筒 、超甜粟米、燒鮮冬菇、蒜味牛油雞鎚菇、美式豬寸骨與及雞肉芝士腸

中西各一,西蘭花忌廉湯及雪梨煲豬骨湯,近日外出用膳多了,少喝家中湯水,一見有中湯,自然不放過,入口甜美芳香,夠火喉。

客人有興趣亦可以自家炮製沙律

甜品

畢竟Movenpick雪糕已佔據了大部分胃納,其他甜品傳統香蕉巧克力蛋糕、白朱古力慕絲蛋糕、綠茶慕絲蛋糕、紅桑子慕絲蛋糕、朱古力曲奇、呍呢拿曲奇、麵包布甸配雲呢拿汁、芒果奶凍、朱古力噴泉及蛋撻仔,都只是簡單試了奶凍及朱古力噴泉。

P.S :

成人每位 HK$478 / 小童每位 HK$368
星期五至日、公眾假期前夕及公眾假期 成人每位 HK$528 / 小童每位 HK$408

大家可以在Openrice下載優惠券,憑劵惠顧環球美食自助午餐及「中西海鮮盛薈」自助晚餐低至6折(八月份)

(晚餐)星期一至星期四首40名訂座 / 65折優惠

星期五至星期日、公眾假期及其前夕 / 7折優惠。

2017-08-11 1297 瀏覽
我是看了 open rice " offers "的那一欄才知道 Metro Grill n Bar 在八月份推廣六折優惠。如果你是通過 open rice 的網頁訂座,就不必打印 hard copy 優惠卷,餐廳會在一天前打電話給你確認出席,然後在你結帳的時候自動給你六折優惠。如果你是打電話預定,就一定要打印一份 hard copy。通常我都是先參考其他食客在 open rice 的評語才決定是否要預定餐廳進食。看見 open rice 食客對 Metro Grill n Bar 有兩極的評語,其實我心裡是有些掙扎的。後來敵不過六折的誘惑,最後還是決定去試一試。我是第一次去 Metro Grill n Bar 吃 Buffet,所以我的評語是根據我當天的經歷而寫的。首先,還不到十二點,餐廳的職員就陸續讓食客入座了,然後很有禮貌地告訴你十二點才可以去 buffet table 拿食物。我覺得餐廳想得十分周到,會讓食客先舒服的入座 settle down,不會造成混亂的場面。早入場的食客會走出去讓相機先"吃",這裡拍拍,那裡拍拍,我也不例外。接著,一到十二點,我發现食客蜂擁而出,好像識途

接著,一到十二點,我發现食客蜂擁而出,好像識途老馬似的,都往生蠔的 counter 湧去
,嚇死姐姐我了!生蠔的分量雖然多,但卻無法滿足大量的食客。第一輪的生蠔就給前六位食客拿光光了
。我見到廚師大概十分鐘就拿出第二輪生蠔,可是還是無法應付龐大的食客。幸好餐廳過後都一直拿出生蠔來餵飽"饑餓"的食客。個人覺得根本不需要第一輪就浪費時間排隊拿生蠔,應該先拿不用排隊的熱食,吃完了才走出去拿生蠔,不但不需要排隊,而且我發现後面出的生蠔更加肥美
。總而言之,當廚師發现食物沒有了,他們很快會從廚房拿出新的。本人也發现熱食方面,第一輪和第二輪的會有些變化。好像我第一輪去拿熱食時有豬頸肉、魚下巴和節瓜,後來變成日本燒鷄、魚餅和四季豆。其實這樣更好,所以我説嘛,一定要先拿熱食,反正生蠔一直都會 refill。

本人 upload 的照片沒有熱食因為我出去拍食物的時候熱食都是蓋住的,我不想沒禮貌的打開一個一個的拍。但我可以憑記憶大概告訴你們有甚麼耶食。熱食有印度煎餅、印度蔬菜球、印度咖喱鷄、螺、粥、麵包、炒飯、節瓜/四季豆、魚下巴/日本燒雞、豬頸肉/蒸鷄、魚餅/煎番薯、火腿、茄子、煎豆干和 pasta。其它的食物看我以下照片就知道了。

最後我要說的是,以一位$160的自助午餐來講,能夠在一間酒店的餐廳吃到以上食物已經是非常值得了。我很幸運今日遇到的所有服務人員都非常敬業和服務周到。收碟收得非常勤力,大多數臉上掛著笑容的跟你收吃完的碟。尤其是有一位胸前別著 Eric 名字牌的服務生,看他樣子才不過二十歲左右。每次跟我收碟的時候都會先跟我點一點頭,笑容滿面,然後才拿走我的碟。真讓姐姐我想去捏一捏他的臉頰
。今天的 buffet lunch 是滿意的
,值得推薦

2017-08-11
2017-08-04 915 瀏覽
6:00就開始的buffet,位置唔算難搵,係永安斜對面,原來泊車個位行前少少有扶手電梯直接到。講番餐廳先,行入去就望到我最愛的雪糕,之前睇食評見到呢間有成11種味道已經好期待,之黎侍應就帶我地入去坐。講真呢間一入去環境唔算大,野食種類就咁望落去唔算多。侍應帶我地去到座位後,放低手袋就出去拎野食了,今次決定拎拎拎先,首先去生冷野區,放眼望上去有唔係算好大隻既生蠔,東風螺,藍青口,青口,龍蝦仔,蝦,蜆肉同蟹腳,講真種類算多既啦,至於魚生壽司都有,但竟然有吞拿魚任食算驚喜了,拎完魚生生蠔之後,番埋位去拎我既熟食。首先去佐拎海皇湯,佢配料係左手邊既,再自己加湯落去,唔...個湯唔係我喜歡既。之後去拎熟食,種類選擇一般啦,我極力推介佢個炒鱔同片皮鴨,好好味👍反而佢燒牛肉就唔好食,好鞋,其他都ok既。食完熟食開始食我拎番黎既海鮮啦,生蠔唔算大隻但味道ok唔太咸,但開蠔既人真係要小心d,因為2隻入面平均1隻有蠔殼碎,青口好好食,蝦都好新鮮,蟹腳就一般般啦,至於魚生都ok,竟然有吞拿魚任食,驚喜之一。食佐呢轉都飽飽地決定轉攻女仔第二個胃-甜品😆😆雪糕真係好多種味道丫,我就揀佐我想食既士多啤梨,朱古力,青檸雪葩,乳酪,同朱古力碎呢幾隻味,好食😗😗至於甜品就真係爭d啦,對於甜品控既我黎講,都幾失望😞但總括黎講呢間算抵食既,對冇咩特別要求既人黎講可以去試下👍記得要印定優惠卷丫
2017-08-03
生日
2017-07-30 14031 瀏覽
上個月,又再來到佐敦逸東酒店,與友人嚐其自助餐,屈指一算,上一次來逸東酒店咖啡廳,已經是1997年的舊事了。當時,我在午餐時份,只吃了一碟肉醬意粉,而且是友人請客。今次的自助餐主題,是大眾耳熟能詳的海鮮,有大多酒店不敢領教的生蠔,是全場焦點,井然有序排列著,任拿不拘。南半球生蠔當造,故此酒店沿用紐西蘭生蠔,肉質偏爽味道鮮甜中略帶點點鹹,新鮮程度滿意,無需佐以醬汁。其他冷凍海鮮,都是一些自助餐常見的貨色,例如蟹腳,小龍蝦,青口等等,質素有一定水平。三文魚刺身基本上我是不碰的,經過紅菜頭醃過之後就另作別論,其香甜味完全滲入三文魚裡面,也吃得過。不吃生蠔的話還有熟蠔選擇,個人而言還是偏愛生蠔多一點。循例要在自助餐桌上尋找一點綠,沙律選擇雖不多,但總有我想吃的東西,自由組合成為屬於自己的沙律,前後吃了兩碟。最特別的是軟殼蟹沙律,刻意加多一點沙律醬,藉著酸甜來平衡軟殼蟹的熱氣,再與沙律菜拌勻吃,足以當一個正餐。粉絲炒蟹用料十足,蟹蓋裡面藏著豐富蟹膏,粉絲盡收蟹肉的精華,成為一大亮點,可惜我懶,只取蟹殼與粉絲。自助餐有馬賽海龍皇湯?真的嗎?以我所知,只有法國馬賽出產的海鮮湯,才稱得上真正的海龍皇湯

當時,我在午餐時份,只吃了一碟肉醬意粉,而且是友人請客。

自助餐有馬賽海龍皇湯?真的嗎?以我所知,只有法國馬賽出產的海鮮湯,才稱得上真正的海龍皇湯。當然,對飲食文化執著是一件好事,馬賽海龍皇湯就只能夠在馬賽喝,其他地方極其量只稱為海鮮湯。

雖然掛名是海龍王湯,但用上的海鮮非法國出品,湯頭濃郁而不混濁,每口都是海鮮的香甜,以水準來說是不錯。

海鮮之後便要面對烤肉,燒牛肉質素不錯,但沒有約克郡布甸總是欠缺一點點。

其他的燒香腸,羊肉之類,不過不失。

除了海鮮之外,Mövenpick雪糕車是眾人的焦點所在,很多人在頭段留力,去到最後直路才在雪糕車上鬥後勁。

一向在自助餐虎頭蛇尾的我,也能在尾段連爆四球。。。。雪糕。

喜愛椰子朱古力的自然,冧酒提子的挑逗,乳酪的香滑,留以有待果然沒有令我失望。

那時以Openrice的優惠券,可得到六五折的優惠,下個月再接再勵,平日可享受最高六折優惠,折實每人只需三百多一位,有生蠔有海鮮,好像時光倒流差不多二十年,難怪這晚全場爆滿。

聽聞自助餐的下一波,將會加插酒店旗下的米芝蓮一星中菜,逸東軒的某些菜式,咦?似乎有啲嘢喎。
2017-07-26 1058 瀏覽
喺facebook見到𠵱間酒店做緊七月Promotion,晚市buffet有大拿拿六折,好似好抵,尤其是係俾11款Mövenpick雪糕吸引咗,就即刻訂咗位,當係黎同朋友食生日飯。但係今餐真係食到我哋把口冇停過,原因唔係因為有幾好食,係因為顧住討論點解食物質素會咁令人驚訝,幾乎全場冇一樣野係好食。老實講,其實都幾難做到。以下只略略講吓俾佢地嚇到一大跳嘅菜式。青紅蘿蔔豬骨湯:好大浸好假嘅甜味,同用代糖嘅Zero 可樂有異曲同工之妙。即煮意粉:完全冇味,明明見住廚師落咗一大匙白醬,但只見其身,不嘗其味。朋友話好似食緊無負擔嘅兒童餐。牛肉/羊肉:同樣咬唔開,撈埋一齊可以整香口膠,橫掂牛同羊都冇咩味,唔洗分得咁細。海鮮飯/咖哩飯:好假嘅甜味老是常出現,Mei埋眼完全分唔到邊個飯打邊個飯。麵包布甸/梳乎厘:甜到食唔到,每一啖都好似食一茶匙糖落口。今日中咗嘅伏真係多到不能盡錄,唯一安慰到我哋嘅只有Mövenpick雪糕,我哋唯有怒食雪糕。不過雪糕又唔係酒店廚師自己整,所以想搵個位讚下都真係唔好意思。雖然350左右嘅價值唔係貴,但係用依個價錢,食客絕對可以食到好多其他令人感動愉悅嘅食物。唔知道廚師會

以下只略略講吓俾佢地嚇到一大跳嘅菜式。

麵包布甸/梳乎厘:甜到食唔到,每一啖都好似食一茶匙糖落口。

今日中咗嘅伏真係多到不能盡錄,唯一安慰到我哋嘅只有Mövenpick雪糕,我哋唯有怒食雪糕。不過雪糕又唔係酒店廚師自己整,所以想搵個位讚下都真係唔好意思。雖然350左右嘅價值唔係貴,但係用依個價錢,食客絕對可以食到好多其他令人感動愉悅嘅食物。唔知道廚師會唔會食番自己整嘅嘢食?如果唔會,真係誠意邀請你哋自己試下。我相信你哋試過嘅話,依啲食物應該唔會再出現喺餐廳個盤上面。
2017-07-25 981 瀏覽
中西海鮮盛薈自助晚餐 $478(原價) $308宜家去到7月31日 星期一至四有65折 星期五、六、日就7折而lunch buffet 就有6折 100蚊一個ja!!!!😍Dinner都係300蚊到 都幾抵既 🔺生蠔係任食 有啲都幾大隻 而且都唔會腥 都幾新鮮 而且好快refill 所以都唔錯🙈🔺蟹腳都新鮮 都有幾多肉食 唔會冇肉食 但要等好耐先出😖 🔺東風螺同翡翠螺分別唔大 只係一個size大啲同細啲 兩個都新鮮同乾淨😋🔺磨菇白汁通粉 呢個係即叫即整 可以自由配搭 而且佢係炒好得意 味道都唔錯 幾好食🙆🏻🔺烤菠蘿😍👍🏻 上面有啲蕉糖 而且啲菠蘿好多汁 超鮮甜❤️🔺烤香腸💕 入面有芝士 又唔會好乾好油 非常好食🔺牛扒雖然有血紅色 但都好韌 好難咬 太過熟😪not good🙅🏻🔺11款movenpick雪糕任食😍 身為甜品控點可以唔試最好食係熱情果同乳酪味 幾清新唔會好膩士多啤梨都唔錯 但唔同平日既 比較酸 不過都okay🙈特濃咖啡同朱古力都👍🏻 個人就麻麻冧酒同焦糖都麻麻 唔太好食 太甜但個窩夫勁脆 有驚喜仲有好多topping俾你自己加💕🔺焦糖布丁細細個 勁貼心而且上面焦糖唔會超多 啱
中西海鮮盛薈自助晚餐 $478(原價) $308
士多啤梨都唔錯 但唔同平日既 比較酸 不過都okay🙈
但個窩夫勁脆 有驚喜仲有好多topping俾你自己加💕
🔺焦糖布丁細細個 勁貼心而且上面焦糖唔會超多 啱啱好個份量
🔺芒果布丁冇乜特別 芒果都幾甜 布丁都滑
評分:8.5/10(movenpick) 7/10(焦糖布丁) 7/10(芒果布丁)🔺11款movenpick雪糕任食😍 身為甜品控點可以唔試
最好食係熱情果同乳酪味 幾清新唔會好膩
士多啤梨都唔錯 但唔同平日既 比較酸 不過都okay🙈
但個窩夫勁脆 有驚喜仲有好多topping俾你自己加💕
🔺焦糖布丁細細個 勁貼心而且上面焦糖唔會超多 啱啱好個份量
🔺芒果布丁冇乜特別 芒果都幾甜 布丁都滑
評分:8.5/10🌟(movenpick) 7/10🌟(焦糖布丁) 7/10🌟(芒果布丁)
2017-07-25 1045 瀏覽
經濟底食嘅自助午餐 6折+10% 經常滿座 就預早1星期定位 用咗 Openrice 網上訂座 很方便收到電郵確認 期待一餐豐富嘅午餐酒店裝修中 餐廳環境就冇變 2人枱面窄長 枱枱之間很近 隔離講乜都被迫聽晒 所以…傾計要細聲啲生蠔很細隻 肥美嘅比早手快嘅攞晒瘦嘅都好新鮮 唔算甜美 有沙……煙三文魚~ 第一轉靚 第二轉啞色美味熱葷 選擇少 冇牛扒 冇豬扒 冇羊扒橙肉燴鴨胸 煎雞扒 咖哩系列 好味正宗印度味 但牛肉太淋 碎晒 炒青豆鮮菇”粟米仔“ (又係粟米)煎魚塊 & 蒸魚肉忌廉汁雙拼 清底冇refill老火1中湯~蕃茄“粟米”紅蘿蔔 清底冇refill西湯~ 粟米忌廉湯 滑 (又係粟米)粥~ 粟米粥 (又係粟米)仲有即炒意粉 蜆肉尤魚 冇虾1點就開始埋單 男女侍應都好有禮貌 折咗價錢真係好抵 但熱葷就唔吸引
經濟底食嘅自助午餐 6折+10%
經常滿座 就預早1星期定位
用咗 Openrice 網上訂座 很方便
收到電郵確認 期待一餐豐富嘅午餐

酒店裝修中 餐廳環境就冇變
2人枱面窄長 枱枱之間很近
隔離講乜都被迫聽晒 所以…傾計要細聲啲
生蠔很細隻 肥美嘅比早手快嘅攞晒

瘦嘅都好新鮮 唔算甜美 有沙……
煙三文魚~ 第一轉靚 第二轉啞色

美味熱葷 選擇少 冇牛扒 冇豬扒 冇羊扒
橙肉燴鴨胸 煎雞扒
咖哩系列 好味正宗印度味
但牛肉太淋 碎晒
炒青豆鮮菇”粟米仔“ (又係粟米)
煎魚塊 & 蒸魚肉忌廉汁雙拼 清底冇refill
老火1中湯~蕃茄“粟米”紅蘿蔔 清底冇refill
西湯~ 粟米忌廉湯 滑 (又係粟米)
粥~ 粟米粥 (又係粟米)

仲有即炒意粉 蜆肉尤魚 冇虾

1點就開始埋單 男女侍應都好有禮貌
折咗價錢真係好抵 但熱葷就唔吸引

2017-07-24
2017-07-22 824 瀏覽
今次已係第三次同朋友來聚會既自助餐, 上年食過覺得唔錯因做緊 promotion 仲要有鮮橙汁任飲但今次諗住再來食覺得食物差左, 又無左橙汁飲, 每人埋單 $360 左右經 openrice  coupon . 如果咁既價其他有好多選擇.
2017-07-11