2012-06-20 610 瀏覽
附近番工,最近和同事去試一試啟業村的大排檔價錢不貴,而且味道很好,依碟豬扒炒檬粉,真係有穫氣又夠香,豬扒又夠鬆化,同事們個個都like,好食過我地之前食的工廈茶餐廳,價錢又平。有時一坐低仲會有涼粉送!夏天以為會好熱,但原來又ok,因為有好多風扇和2部冷氣。不過落雨就真係no la……
附近番工,最近和同事去試一試啟業村的大排檔

好香好好食,又多豬扒夠足料
2012-06-15
好香好好食,又多豬扒夠足料
2009-07-09 161 瀏覽
還以為找不到此間位於冬菇亭的大排檔, 大熱天時, 只有晨早才可忍受得了, 早上人不多, 看了看餐牌, 慣常叫了蛋治 + 奶茶, $18, 價錢不是特別平宜, 奶茶先上, 近幾年才愛上奶茶, 其實不是太懂, 但第一啖卻非常重要, 今朝不太期望甚麼, 但一入口很順, 很啱口味, 茶就不太濃郁, 卻沒有半點苦澀! 蛋治要求留邊走油, 麵包薄薄不軟熟, 麻麻, 蛋煎得剛好, 厚度合格, "亞姐"有禮, 但夏天真的不會再選擇它了!
我杯茶
全份蛋治
半份蛋治
$18 (早餐)
我杯茶
半份蛋治
2005-10-30 156 瀏覽
價錢抵~ 服務員態度有善~ 當晚我個碗糖水少左一塊芒果片, 問佢攞返, 佢竟然真係比返我~ 好攪笑食物質素好~ 如此質素係許留山要30, 40 幾蚊~ 呢度唔駛廿蚊就食度~ 仲會有九折卡~ 正!