2008-05-16 1008 瀏覽
在搜尋時,竟發現了這間夾糖名店,真係出乎意料之外。既然有得寫食評,咁就等我開齋吧。這間夾糖店是妹妹最愛到的,因為內裡有好多選擇,佢由最初o既 $3.8 100 克食到現在 $6.8 100 克 (唔知仲有冇加到價!),證明啲糖都唔差,又或者大埔根本冇乜呢類夾糖店,所以局住要喺呢度買。有次與妹妹在對面的鐳射唱片店買完碟,被她夾硬拉過來買夾糖,她只選了長扁身士多啤梨味的糖和可樂糖,我見有種寫著特酸,藍藍地色,細細粒o既糖,於是也買了點試。最後俾錢o既當然是我。那種所謂特酸的糖,一啲都唔覺有幾持別,與了長扁身士多啤梨味的糖差不多,反而可樂糖就真係幾酸吓,啱晒我!不過呢類糖都係唔好食咁多,好容易有糖尿病,那次我只買了 $7.5 ,都幾乎食咗三日先食得晒。