2021-05-02 1958 瀏覽
假日一家人入嚟天水圍bbq ,一早預訂兩份燒烤套餐,份量足,食物正常質素,好多人都會好似我哋咁為左方便都會加錢買多個網架放上去燒嘢食🍢🔥呢度地方真係好大,有士多、手作坊,唔同款嘅小朋友遊戲,可以餵動物、撈金魚、坐船仔等等。。有時表弟表妹玩完過嚟燒嘢食或者燒燒下又走左去玩,玩得好開心😃 絕對係小朋友嘅歡樂天地,家長們要有心理準備逐樣收費。始終地方較偏遠,場內設有免費泊車,適合自駕人士!

2021-04-04
2016-11-28 5228 瀏覽
今次跟屋企人一齊去呢個綠田園BBQ,環境係幾好嘅,遊戲玩樂的設施都有唔同種類,有釣金魚,彈彈床,兒童高架車,兒童小火車,湖上撐船。去得呢啲地方玩,當然會有啲貴啦。講番佢個BBQ先,佢個BBQ啲食物好整理,唔會碎碎濕濕,而且醃係幾入味嘅 ,不過食物嘅種類方面就真係非常之少啦。我嗰日去嘅時候,肉類方面,只有牛扒豬扒同雞全翼,仲有超少量金沙骨,我同我屋企人完全攞唔到金沙骨,我哋只係見隔離枱拎到過。丸類方面,有墨魚丸,貢丸,魚彈,芝士腸,雞肉腸。最後,仲有青椒,豆卜,面包。我哋我大約燒左四個鐘,真係只係得咁多食物。第一次去一間燒烤場着得咁少款揀。佢得2樣好ge係佢個蜜糖,因為一般嘅燒烤場嘅蜜糖係溝左水,所以一般燒嘢食啲蜜糖一直都唔係咁上味嘅,而佢係一樽嗰啲百花蜜,所以其實佢查一次上去d蜜糖有好上味。另一個優點係,佢嘅牛扒係一整塊原塊嘅,唔知其他燒烤場嗰啲只係得一小塊啊或者碎碎濕濕不規則。

丸類方面,有墨魚丸,貢丸,魚彈,芝士腸,雞肉腸。

最後,仲有青椒,豆卜,面包。

2016-03-13 4249 瀏覽
今天是教會活動,完了崇拜之後,便大眾一起坐車到天水圍的綠田園。因為人數眾多,要找一個大場也,可以提供給小朋友活動,便考慮來到綠田園。綠田園收費經濟,能提供攤位做手工、水上單車、兒童車等等設施,在這裏燒烤3小時,限定份量,都能吃飽。食物質素和味道尚可,以經濟收費,也不能強求很高質素的食物。但能大眾一起吃喝玩樂3小時又是一個不錯的選擇。****************************13:45來到綠田園外的停車場,一眾下車前往綠田園。進來時看見這裏有個湖,可以玩水上單車。綠田園場地也很大,我們6圍,就在此範圍了。這裏還有些攤位做手工,都合適一家大小前來,讓小朋友可以玩樂。這是我們訂下的套餐食物,每圍有一份,其實都沒有數過有多少數量,但知道有肉丸、腸仔、牛扒、豬扒、雞翼。還有些食物可以即場去取,如燒賣、麵包等等。一個爐可以坐10人,坐的是長木椅,還有些圓形膠櫈提供,燒烤叉都幾新很乾淨的。 牛扒,味道也調的不錯,牛扒的肉一點也不會軔,不錯。 魚蛋、牛肉和墨魚丸,都正正常常的味道,肉質沒有梅口,都算合格。 雞翼是全翼都幾大隻,雞肉吃下時沒有雪味,都算不錯。 還有豆泡提供,很少燒烤

****************************

13:45來到綠田園外的停車場,一眾下車前往綠田園。
進來時看見這裏有個湖,可以玩水上單車。
綠田園場地也很大,我們6圍,就在此範圍了。
牛扒,味道也調的不錯,牛扒的肉一點也不會軔,不錯。
雞翼是全翼都幾大隻,雞肉吃下時沒有雪味,都算不錯。
還有豆泡提供,很少燒烤場地會提供豆泡。烤豆泡是很香口,入口香脆無比,加了點蜜糖,入口甜甜地不怕熱氣,細細粒一口一個很不錯。
其實豆泡烤的時間也不用很長時間,但必須要控制好時間,否則會焦了,烤了幾粒給朋友吃也說好吃。
烤麵包,普通白麵包一片,加上糖蜜而吃,麵包周邊很香脆,中間的位罝還是有點軟綿,這樣才好吃。
燒賣燒過後入口覺得中間位置不夠軟身有點軔,這樣燒燒賣吃不好吃,把燒烤放入錫紙,放在火爐邊待熱,還好吃一點。
真的是第1次用燒賣來燒,燒賣可能還沒解凍而烤,燒賣的皮會有點變焦,中間還未夠熱,所以要離開火很遠來烤。
芝士腸,芝士味不多,不過皮都幾脆口,味道也不過不失。
飲品提供,每人一支水和一支飲品,飲品選擇也不錯。
2012-03-16 2860 瀏覽
夜晚七點見呢度話佢有露天茶座,諗住同個朋友過去坐下飲杯野,但黎到個工作人員啊嬸問係咪燒野食,我一話唔係,佢個態度超差,飲品得平時7-11都買到既野,叫個三文治同公仔麵等勁耐,又貴又唔好食,環境似拍恐怖片場地!
2012-03-16
2011-08-19 2122 瀏覽
我真係要讚呢喥.....地方環境衞生VERY GOOD. 小朋友玩得開心,大人就真的放心.但價錢就幾貴4-5人餐$380和 8-9人餐都要$580都唔平.食物都唔係十分好食但都可以接受.但我個人覺得環境衞生最緊要.所以都值得再同小朋友嚟過.平日好正無咩人,好似包咗場咁.有得開枱.$100全日/清潔的.最好自備單車小朋友會無咁悶..有水上單上好好玩, 同埋魚池裡真係有好多條錦鯉好靚,小朋友好鐘意好開心.但都幾貴$60一架BOAT玩得20分鐘 咋. 另外有個地方有冷氣架.只需要買飯或飲品或雪糕就可以入去涼吓. 總結: 地方食物環境衞生VERY GOOD. 小朋友又有得玩(但要比錢)HAHA 絶對唔似"屯門小欖BBQ場"咁污穢不堪囉.
但我個人覺得環境衞生最緊要.所以都值得再同小朋友嚟過.
平日好正無咩人,好似包咗場咁.
只需要買飯或飲品或雪糕就可以入去涼吓.

2011-08-18
2002-01-24 1234 瀏覽
the food are bad and the staff not nice~ also mant limition!!!!!
also mant limition!!!!!
(非會員)
2000-08-12 479 瀏覽
IT was good.
IT was good.