2015-05-29 905 瀏覽
今日又入來元朗探望我朋友,上次來呢度食開都覺得幾好,於是今次決定再來響呢度食lunch!環境都算乾淨以上為餐牌乾炒肉片河 + 凍朱古力 ($58),整體炒得均匀,都算不會過油或過鹹,可惜肉片有些乾嚡,也欠了肉鮮味。但整體來講其實都算係幾好味既!朱古力D味道好香濃,都唔會話知係得個甜字,奶同糖同可可粉既分量配合得剛剛好,非常有水準!特別—提的是餐廳內有—兩位年青男侍應非常有禮貌,其他員工也不錯。平日免收加—的。

今日又入來元朗探望我朋友,上次來呢度食開都覺得幾好
,於是今次決定再來響呢度食lunch!
環境都算乾淨
以上為餐牌

2015-05-24
2015-05-29 530 瀏覽
今天往元朗加州花園探訪朋友,順道往商埸的大使館醫醫五臟廟吧!以上為餐牌梅菜扣肉飯 + 凍奶茶 ($55),很早已聽聞這裏的梅菜扣肉飯很好吃,果然名不虛傳,肥瘦互間均勻,入口即溶,外皮也林滑入味,加上梅菜的香味,味道調較得宜,值得讚掦推介。梅菜扣肉飯一直都係我既最愛,今日真係可以話繫一嘗口福喇!同埋,凍奶茶口感都非常香滑,唔會話太甜。茶味都剛剛好,令人精神爽利!
以上為餐牌
梅菜扣肉飯一直都係我既最愛,今日真係可以話繫一嘗口福喇!

2015-05-17
2013-08-26 792 瀏覽
朋友極力推介來這間餐廳,說味道一流而價錢超值,所以昨天特來一試!由於是星期六,所以預先訂位,6點半入座時人並不多,到了7點半就差不多坐滿了!點了幾款餐廳的招牌菜試試:炸乳鴿 – 皮脆肉滑好好味! 10個讚白貝蒸雞 – 白硯帶點酒香而雞很嫩滑, 又是一讚小炒皇 – 足料好味菠蘿生炒骨 – 好耐未食過咁好味的生炒骨, 炸粉適中, 酸甜汁恰到好處, 菠蘿新鮮,排骨肉嫩。正正正!雜菌腐皮魚湯浸娃娃菜 – 漁湯很鮮味,與腐皮及娃娃菜很是配合!
點了幾款餐廳的招牌菜試試:

炸乳鴿 – 皮脆肉滑好好味! 10個讚
炸乳鴿
白貝蒸雞 – 白硯帶點酒香而雞很嫩滑, 又是一讚
白貝蒸鮮雞
小炒皇 – 足料好味
小炒皇
正正!
菠蘿生炒骨
雜菌付皮魚湯浸娃娃菜
題外話/補充資料: 多謝朋友的介紹! 叫了五個很好味的餸,埋單都只係$580, 覺得佢地真係好用心去做每一個餸,用料新鮮,味道很好! 走時取了他們的咭片, 看見追求真鮮味這幾個字, 我認為他們做到了! 很好! 會再來!
2013-08-24
  • 炸乳鴿
  • 生炒骨
  • 小炒皇
2013-07-15 521 瀏覽
在  貴網頁搜尋元朗食市,見到呢間被評價很好,很正!但已是2012年的評語,是吃西式的,現在已轉了吃中菜,在家附近都即管試試啦!我們頂了6大1細,吃晚飯。一去到人不多,不用等位,即入坐,環境闊大舒適,發覺原來多年前已來過,那時也是吃中菜,是酒樓,而現在卻是西式裝修做了中菜!見到她們服務很周到的已安排好B B櫈及BB膠餐具,很有心!!正題當然是餸菜,十分意外的好味,像吃私房菜呀!我們點了以下幾樣:秘制豉油雞 (我不愛吃雞也覺好味)鮮腐竹浸菜苗 (超常好味,很讚!)特色波蘿姑撈肉 (好特別,新鮮波蘿,鬆脆肉皮)清蒸筍殼魚特色炸雞卷 (少肉,多齋,反而吸引,正!)足料燉湯全部都好好味呀!!
在  貴網頁搜尋元朗食市,見到呢間被評價很好,很正!
但已是2012年的評語,是吃西式的,現在已轉了吃中菜,
在家附近都即管試試啦!我們頂了6大1細,吃晚飯。

那時也是吃中菜,是酒樓,而現在卻是西式裝修做了中菜!

正題當然是餸菜,十分意外的好味,像吃私房菜呀!
我們點了以下幾樣:
秘制豉油雞 (我不愛吃雞也覺好味)
鮮腐竹浸菜苗 (超常好味,很讚!)
特色波蘿姑撈肉 (好特別,新鮮波蘿,鬆脆肉皮)
清蒸筍殼魚
特色炸雞卷 (少肉,多齋,反而吸引,正!)
足料燉湯
全部都好好味呀!!
好大碟!超好好味!
題外話/補充資料: 泊車全免!!
2013-07-13
$170.00 (晚餐)
生日
好大碟!超好好味!
(非會員)
2012-07-24 494 瀏覽
睇咗ladygaga編食評,決定去大使館試試! 因為有歌手唱歌既餐廳已買少見少,而且呢間餐廳就喺我家附近。 雖然家住錦繡花園,但今日都係第一次嚟加州花園。一家四口約7點多駕車到達大使館,沒有選擇看到歌手的位置,反而選擇了靠窗的卡位。不久歌手開始唱歌,第一首唱的是我佷喜歡的What A Wonderful World,自彈自唱,很不錯。今日天氣非常非常熱,快要打風,太太話食清D,所以叫咗沙律、海鮮、意粉、PIZZA及脆炸雞中翼。頭盤揀咗個白酒煮青口,清口鮮甜帶淡淡的酒味,很好!沙律係煙三文魚凱撒沙律,D生菜爽口新鮮,份量十足!再嚟係海鮮併盤,賣相唔錯,有花蟹、大蝦、大蜆、生蠔、翡翠螺及青口等等,我地4個人食唔係樣樣都夠分,我同太太食生蠔,呀仔同囡囡就食翡翠螺,整體來說各樣海鮮都很新鮮,生蠔無咩蠔味但清甜、花蟹好鮮甜(4個人食唔夠喉)、蝦每人一隻夠彈牙、蜆啖啖肉,$380非常超值(比起酒店$500以上的還要好)!!食完海鮮,就係意式薄餅,食慣Pizza Hut的厚批,今日食薄餅底,覺得唔錯,稍微是材料少了一點。意粉係黑松露醬野菌天使麵,雖然係無肉,但味道夠濃,而天使麵的韌度亦控制得宜,好好

頭盤揀咗個白酒煮青口,清口鮮甜帶淡淡的酒味,很好!
白酒煮青口
沙律係煙三文魚凱撒沙律,D生菜爽口新鮮,份量十足!
海鮮拼盤非常超值! 正

意粉係黑松露醬野菌天使麵,雖然係無肉,但味道夠濃,而天使麵的韌度亦控制得宜,好好味,稍嫌油多了一點點!
黑松露菌天使麵
吃完意粉太太同囡囡都話飽,急不及待要食雪糕,叫咗士多啤莉及芒果各一個share食,兩個都話D雪糕真係好正,似係用鮮菓做,好好味。

我同呀仔仲食得落,所以叫多一客脆炸雞中翼,加多一杯生啤,配合現場歌手唱歌,感覺很不錯! 甜品我唔好,呀仔都揀咗個芒果雪糕。

大家對呢頓晚餐好滿意。最開心係屋企附近有間質素高味道好既餐廰,以後鍾意幾時嚟就幾時嚟。
2012-07-21
白酒煮青口
海鮮拼盤非常超值! 正
黑松露菌天使麵
  • 煙三文魚凱撒沙律,海鮮拼盤,意大利雪糕
2012-07-17 291 瀏覽
星期六與老公駕車到南生圍,拍照觀鳥看日落!! 接著來到加州花園的大使館餐廳食晚飯,揀呢度係因為知道佢有免費泊車,而且星期六有人唱歌,想感受吓係咩Feel,所以決定一試。由南生圍過去非常方便只需5分鐘。未入到餐廳已經聽到音樂有人唱緊歌,入到餐廳聽到首好熟既英文歌,但唔記得歌名。望吓四週,覺得個環境同氣氛唔錯,最後揀咗個可以看到歌手的座位。我地叫咗兩個SET DINNER,再加一個頭盤。頭盤揀咗個巴馬火煺伴蜜瓜,啲火煺有酒店水準,新鮮好味,就連啲蜜瓜都好甜(十個讚)。餐沙律係雜菜沙律,啲雜菜好新鮮,老公叫個餐湯係雜菇忌廉湯,料多忌廉味香濃!!主菜我叫咗個扒海鮮而老公就叫咗個燒德國鹹豬手。海鮮味道OK,隻蝦好新鮮爽口、帶子及青口都好味,魷魚一般;老公話個鹹豬手好得,皮脆肉嫩,配埋啲酸菜及一杯比利時生啤,佢話無得頂!!食到咁上吓,我叫老公點唱,佢點咗首Can’t Help Falling In Love, 個歌手叫Ricky, 佢唱之前讀出老公名, 話首歌係點俾我聽,好冧!是日甜品係雪糕,侍應姐姐特別强調呢度既雪糕係蘇絲黃推介過的意大利雪糕,又叫我一定要試士多啤梨味,而老公就揀咗芒果。嚟到硬係
星期六與老公駕車到南生圍,拍照觀鳥看日落!!

歌手唱歌, 氣氛很好!
巴馬火煺伴蜜瓜

是日甜品係雪糕,侍應姐姐特別强調呢度既雪糕係蘇絲黃推介過的意大利雪糕,又叫我一定要試士多啤梨味,而老公就揀咗芒果。嚟到硬係會交換嚟食啦,雪糕真係好滑,而我從未食過咁好食既士多啤梨雪糕,個味道好Raw帶酸甜,好正!
呢隻雪糕好啱女仔食!!
食完好開心,覺得自己選擇正確。

心諗如果呢間餐廳開喺市區, 一定會好爆,因為食物水準得、環境得、氣氛得,惟一係唔太就腳,有車除外!!

2012-07-14
歌手唱歌, 氣氛很好!
巴馬火煺伴蜜瓜
呢隻雪糕好啱女仔食!!
  • 雜菜沙律、燒德國鹹豬手
  • 意大利雪糕
因為工作關係, 要經常出入元朗加州花園. 去過果頭既都應該知附近無咩好食啦. 好彩之後開0左呢間餐廳, 而家差唔多入親去加州花園都係黎呢間餐廳食飯. 第一次入去感覺都幾好, 裝修四正, 空間夠大夠好坐, 仲有加州花園 D 園藝點綴下, 成個 feel 好悠閒. 天花掛左幾支水晶燈, 夜晚開左燈應該會幾好氣氛. 好, 入正題. 點完餐黎個熱辣辣麵包已經有個好印象, 之後既沙律蔬菜夠新鮮, 加左幾舊芒果好醒胃, 喂呢D先係沙律嘛, 睇見都覺得健康. 有D餐廳既沙律溶溶爛爛都唔知食唔食好.....食過咁多餐最滿意都係呢個焗香蕉石斑薯茸配白汁, 自己好少食 d 用香蕉整既菜, 原來蕉加石斑都幾好味, 蕉既甜+石斑夠滑, 襯埋個白汁味道一流, 薯茸份量又o岩o岩好, 食得好滿足.呢個係同事點既唔知乜野魚, 賣相夠精緻, 味道佢話唔差喎.另一次去食 Tea 叫左個煙三文魚公司治, 蔬菜新鮮, 無乜投訴.唔記得叫咩朱古力咩咖啡沙冰咁上下, 教得幾好味, 天時暑熱飲一流.總結, 本來入得黎加州花園都諗住無乜好野落肚, 點知又開左間地方舒適食物唔差又幾有誠意既餐廳, 環境清休, 新餐廳衛生都無乜挑剔,
過左食飯時間好似包廳咁, 其實多數客人都坐係另一邊, 窗口位來的
我最愛既沙律, 睇樣都知夠新鮮
焗香蕉石斑薯茸配白汁
呢個係同事點既唔知乜野魚, 賣相夠精緻, 味道佢話唔差喎.
同事叫, 我都唔知咩黎, 不過賣相幾好
煙三文魚公司治
唔記得叫咩名, Chocolate Coffee, 幾好味
總結, 本來入得黎加州花園都諗住無乜好野落肚, 點知又開左間地方舒適食物唔差又幾有誠意既餐廳, 環境清休, 新餐廳衛生都無乜挑剔, 侍應又夠恩勤, 價錢又唔貴, 渣車入去免三個鐘泊車又唔洗煩, 十個讚!
我最愛既沙律, 睇樣都知夠新鮮
同事叫, 我都唔知咩黎, 不過賣相幾好
煙三文魚公司治
唔記得叫咩名, Chocolate Coffee, 幾好味
焗香蕉石斑薯茸配白汁
  • 沙律
2012-05-16 111 瀏覽
剛剛過去的周日,沒有出市區與人家爭位。因為一早預訂了屋苑商場的-----大使館了!每逢特別的節日,這裏都會搞點新意。這晚的半自餐,除了主菜外,頭盤冷食,甜品和西餅無限供應,每位祇收298,放在母親節這一天,我說很超值了。頭盤選擇也不少:各式火腿、沙律、菜蔬都很美味,和平日在這裏吃的水平一樣。沒有因人多份量做大而下降。主菜:我和太太點了牛扒,女兒則點三文魚。ok 喇,味道尚算不錯,但這晚人太多了,不可能每份個別做,可以理解的。但告訴大家,我平時晚餐來吃的肉眼扒真係很得最大的滿足是我試勻大部份甜品,還有印度素咖喱角,香滑的芝士旦糕。這晚還請來民歌手自彈自唱,樂韻悠揚,平潻不少氣氛。最重要的,是女兒用她第一次賺到的錢為媽媽慶祝母親節!生兒肓女,等到這一刻來臨,所有母親都會無怨無悔了!

這晚還請來民歌手自彈自唱,樂韻悠揚,平潻不少氣氛。
最重要的,是女兒用她第一次賺到的錢為媽媽慶祝母親節!
生兒肓女,等到這一刻來臨,所有母親都會無怨無悔了!

簡潔自然
環境自然整潔
頭盤半自助
甜品西餅無限供應
煙三文魚與各地特色火腿
對母親的一份心意
外国民歌手自彈自唱
2012-05-13
$300 (其他)
母親節
對母親的一份心意
外国民歌手自彈自唱
  • 節日特色半自助餐
2012-05-10 110 瀏覽
我家住加州花園,昨晚又到屋苑商場的西餐廳 - 大使館食晚飯,而家嗰度已經變咗屋企人每星期必去的飯堂。嗰度嘅咖喱和Tandoori由印度廚主理,水準真係好, 而今次我想講一講最近推出嘅特選晚餐(Set Dinner),要平日先有得食,我諗佢地都係想喺平日吸引多啲客嚟啦,Set Dinner包括沙律或餐湯、主菜、甜品或雪糕,真係要俾個讚,特別係燒德國燒鹹豬手,因為真係好味又抵食。我點咗焗黑松露菌釀雞卷,因為無骨食得方便,帶有一股黑松露的特殊香味,食起來雖啖啖肉但清新唔膩最大的驚喜係阿仔點嘅燒鹹豬手! 據侍應小姐講是由德國入口的生鹹豬手烚林再燒焗而成,好多客人都喜歡! 阿仔俾咗D我地試,鹹豬手D皮燒到啱啱好,有D脆但又唔乾,咬落肉質彈牙,鹹味適中,黑椒汁更惹味,喺短短幾分鐘阿仔已將隻豬手幹掉。 老公點法式燒羊架6成熟,色澤粉紅,佢話食落鮮嫩兼有一陣Rosemary和芥末香味,我都分享了一D,juicy又好味。好在我地今晚每人點了一碟餐沙律均衡一下飲食;餐甜品可在其招牌藍莓芝士餅、焦糖燉蛋或雲呢拿奶凍中選一;不過今晚我都係食佢地嘅 house ice-cream – 意大利da dolc

好在我地今晚每人點了一碟餐沙律均衡一下飲食;
甜品可在其招牌藍莓芝士餅、焦糖燉蛋或雲呢拿奶凍中選一;不過今晚我都係食佢地嘅 house ice-cream – 意大利da dolce嘅士多啤李味雪糕,我好鍾意食,因為又fresh又唔滯。

侍應小姐講逢星期五至日仲會供應一D特別菜式,如入口藍殼青口,我地一衆街坊真有口福!
2012-05-03
  • 法式燒羊架
  • 燒鹹豬手
  • 餐沙律
2012-05-03 86 瀏覽
去完加州花園探friend ,佢請左我去食晏。朋友話呢間野幾好食,睇番openrice 得一個好評,奇怪¬_¬一試便知龍與鳳, 食左先講!! 入去唔洗等位,Good!叫左蜜糖燒豬肋骨意粉,白湯,沙律前菜。個湯好足料呀!勁鐘意d mogu~~沙律都算爽口, 有黑醋汁同橄欖油比你撈。個調味樽好得意ga, 入面有抽黑色提子, 可惜冇影到個樽樽。主菜意粉好爽!!!舊豬肋骨都幾大件, 大過我手掌,切完有六七件。我個fds 叫左龍利柳呢度環境好好, 座位空間好夠。食野時候感覺好private。如果有時間, 同女仔黎食Tea 應該幾好
去完加州花園探friend ,佢請左我去食晏。
一試便知龍與鳳, 食左先講!!

入去唔洗等位,Good!
叫左蜜糖燒豬肋骨意粉,白湯,沙律前菜。

個湯好足料呀!
白湯
勁鐘意d mogu~~
沙律都算爽口, 有黑醋汁同橄欖油比你撈。

主菜意粉好爽!!!
舊豬肋骨都幾大件, 大過我手掌,切完有六七件。

我個fds 叫左龍利柳

如果有時間, 同女仔黎食Tea 應該幾好
2012-04-26
白湯
  • 蜜糖燒豬肋骨意粉
  • 忌廉湯
2012-04-12 37 瀏覽
記得今年三月初o既一個朝早我睇緊頭條日報時, 無意中睇到一篇關於介紹呢間餐廳o既報導. 最給引我o既, 係除o左佢地主打傳統o既酒店英式西餐之外, 佢地o既印道菜 / 咖哩食品係由曾效力尖沙咀「爵樂」多年o既大廚主理. 要知道「爵樂」係香港數一數二最好o既印度菜館, 而呢度 - 即使係位處加州花園 - 能夠搵到爵樂o既前任大廚坐鎮主管印道菜一定有睇頭, 令我好想去試. 咁o岩我公司有同事係o個度o既街坊, 佢話呢間餐廳o的o野好好食, 好多街坊同街外客幫襯, 仲話逢聖誕、復活呢o的大時大節, 會搞半自助晚餐益o下顧客. 於是我預早一個星期前訂位, 係4月8號晚走o左去o個度試o下個Easter Semi-Buffet Dinner.鑒於上載相片o既數量所限, 以下所見到o既全部都係食物相片. 有一點我必需要提及o既, 就係呢度好大, 包哂成個場坐80 - 100 人應該冇難度. 今晚主打Semi-Dinner Buffet (HK$208), 係每客包一個主菜同一杯餐飲, 而頭盤、沙律、餐湯同甜品就自助任食. Buffet檯o係餐廳o既中央, 右邊檯放o左各式頭盤同沙律 (見下圖):而

室內 dinner buffet o既 close-up - 冷盤 / 沙律.
而左邊檯就放o左多款甜品同水果 (見下圖):
室內 dinner buffet o既 close-up - 甜品.
就只係呢o的配角已經咁大陣容, 我對呢個 Buffet 更加期待. 呢度水吧有各式酒類供應, 先o黎一杯 Long Island Iced Tea (HK$68; 見下圖):
Long Island Iced Tea (額外 order)
酒味唔錯, Rum 同 Tequila o既味道突出又不失作為 ”凍檸茶” o既特質, 水吧師父o既功夫值得一讚.

嘆完酒, 跟住就向Appetizer進發. 第一輪, 試勻多款開胃小食, 包括 (見下圖):
冷盤同小食 (1)
- 煙三文魚: 又軟又滑, 煙薰味夠, 配埋希臘青瓜蒜蓉醬(Tzatziki)真係一流!

- 蝦Cocktail: 細細隻, 鮮甜爽口.

- 蟹肉釀青瓜: 初頭望落去以為係吞拿魚, 原來係拆o左o既蟹肉, 好鮮甜, 仲有蟹子係面, 做得的式又好味.

- 燒矮瓜/青瓜條: 烤得o岩o岩好, 軟韌適中, 唔錯.
- 蜜汁燒雞中翼: 蜜汁味唔搶, 做到應有點到即止o既味道. 讚!

- 煙肉薯仔沙律: 新鮮做起, bacon 煙韌好味.

我專登留起我o既至愛係呢張相描述 (見下圖), 佢地係:
冷盤同小食 (2) - 巴馬火腿、煙鴨胸.
- 巴馬火腿伴蜜瓜: 肉同油分佈均勻, 薄薄一片; 蜜瓜好鮮好甜, 配搭天衣無縫.
我食o左好多件, 乜都抵番晒.

- 煙鴨胸伴黑醋汁: 未曾試過o的煙鴨胸整得咁軟咁滑o既, 加埋含蓄o既煙薰味同鹹味, 完全唔需要黑醋汁點綴, 正!
我又係食佢食到唔停手.

至於個黑醋汁, 我用o左落個田園沙律度 (見下圖):
新鮮沙律.
沙律o既菜新鮮, 又有露筍, 配酸甜味適中o既黑醋汁, 係美妙o既配搭.

此外, 頭盤仲有 antipasti, 係沙樂美腸同埋coldcut, 沙樂美腸尤其好味!
因相片所限未能刊出, 請見諒.

餐湯係什菜湯 (見下圖):
羅宋湯.
用左青瓜、紅蘿蔔、椰菜同蕃茄. 足料, 味道清新, 唔係一般茶餐廳式o既 “紅湯”, 有心思之作.

食到咁上下, 我點o既主菜出場. 主菜分西式 (燒西冷, 燒春雞, 煎三文魚柳) 同印式 (香草羊肉, 馬沙拉雞, 鑊仔蝦) 6 揀 1. 因為我係慕「爵樂」前大廚之名而來, 所以我揀o左最簡單又最考大廚功力o既菜式 - 香草羊肉 - 試試呢度o既手勢如何.
鎮店主菜之一 - 印式“香草羊肉”(Roganjosh; 拌 印度黃飯 pullao rice).
香草羊肉 (Roganjosh) 跟 印度黃飯 (Pullao Rice) (見上圖): 好o既香草羊肉, 要訣係 ”細火慢煮” - 慢火o既烹調令羊肉嫩滑, 醬汁香濃. 呢個美好經驗係我以前o係「爵樂」所食o既Roganjosh得到. 眼前呢個香草羊肉, 功力實在同「爵樂」o既不煌多樣 (見下圖):
“香草羊肉”- 嫩滑無比, 一撕即開!
佢汁香、肉味濃、羊肉唔騷, 經長時間o既文火烹煮, 嫩滑到一撕即開, 每一件咬落無渣, 差唔多啖啖都係享受.
呢個香草羊肉做到「爵樂」o既高水準, 我全力推薦!

相比之下, 跟羊肉o既印度黃飯略嫌遜色, 水份較多, 令煮出o黎o既飯唔夠傳統印度米飯咁結實, 似係食緊中國白飯. 如過黃飯能做得稍為乾身o的, 同香草羊肉會係絕佳o既配搭.
甜品龍門陣 - Panna Cotta, Cheese Cake, 木糠布甸 等.
享受完主菜, 最後輪到甜品時間 (見上圖). Buffet檯上o既甜品數埋都有六、七款咁多. 以下逐一介紹, :

木糠布甸 - 香草味濃, 軟滑非常. 正!
好多人食完再添, 好快無晒!
士多啤梨/朱古力mousse – 兩款都好的式, 好滑好好味.
Panna Cotta - 滑嘟嘟.
Panna Cotta (見上圖): 傳統西式口味. 濃郁cream 味同質感, 鋪面o既薄薄一層朱古力漿好rich, 好味到我食o左兩樽.
Cheese Cake - 又軟又滑.
Cheesecake (見上圖): 唔係硬掘掘o個種, 而係軟滑, 入口即溶, 芝士味足, o岩晒我口胃.

最後因為太飽, 我無嗌到餐飲, 有Long Island Iced Tea, 呢餐我已經好滿足.

總結: 埋單連另叫o既 Long Island Iced Tea, 都不過係 HK$276 加一. 三百零蚊度就可以食到一流酒店級水準o既美食, 實在係物超所值. 即使我唔係呢度o既街坊, 只要佢地o既食品繼續發揮到咁高o既水準, 我都會繼續返黎幫襯, 仲會叫埋我o的親戚朋友一齊黎開餐添!
題外話/補充資料: 1. 問過呢度職員, o黎食之前最好先打電話訂位, 即使係呢度加州花園o既街坊, 都同樣要訂位. 2. 職員又補充, buffet 係 special event, 唔係成日有. 平時o黎食set meal, 印式主菜大約係HK$80, 而西餐据扒就大約係HK$100-150左右, 聽落都幾抵. 3. 除o左食物好之外, 呢度最值得我讚o既就係地方寬闊, 環境清靜, 即使係buffet, 坐、食同氣氛都相當自在, 無壓迫感, 冇話週圍都嘈喧巴閉. 當晚食得咁開心, 呢度o既環境應記一功, 讚! 4. 佢地都有自己o既網站, 裡面就反而冇upload呢個 semi-buffet dinner 或其他呢類特別 event o既資料 (呢個buffet都係全靠我o個位街坊同事話我知咋!). 我希望佢地o既 website 可以有多o的呢類o既 update, 又或者透過 Facebook 呢類方便o既社交平台, 使多o的食家知道同幫襯, 咁就更益大家啦.
2012-04-08
冷盤同小食 (1)
冷盤同小食 (2) - 巴馬火腿、煙鴨胸.
新鮮沙律.
羅宋湯.
“香草羊肉”- 嫩滑無比, 一撕即開!
Panna Cotta - 滑嘟嘟.
Cheese Cake - 又軟又滑.
  • 印式香草羊肉 (Roganjosh)
  • 煙鴨胸
  • 巴馬火腿