2014-12-12 818 瀏覽
食到一肚氣3日前留兩圍套餐,沒有回電話確認,7點半取位8點起第一個菜,直至9點3先再上第二個菜,我地由好耐性到發火,個經理竟然走嚟話,個大廚今日整親腳,但最嬲係另外兩間房(每間兩圍)就不停上菜,而晚飯散枱又不停上菜,佢地食完埋單,再轉另班客,真係嬲到火燒山。D餸菜味道差差差,淡而無味,龍蝦走油走過火,乾身到硬,條魚過火,瑤柱節瓜圃粒瑤柱竟然(可以無味)。仲有D餐具污糟到不得了。以後就算唔使錢都唔會再嚟食,真係食到一肚火。
食到一肚氣
以後就算唔使錢都唔會再嚟食,真係食到一肚火。
2014-12-12
  • 絕對推介唔好去食
2014-04-30 1912 瀏覽
4月26日晚來到厚福旺角店吃晚飯,宣傳又話龍蝦128一斤任叫,都有少少懷疑,來到叫兩斤,他們說要兩斤半,會多少少,來到發覺根本不足兩斤,又不拿出來枰給我們看,完全任佢講,真係有少少搵笨,問其中中一位戴眼鏡的男待應,仲發難渣,話你唔信就叫老板來啦。海蝦都係少,埋單四個餸共八百幾,三個人每人二百七。
上湯龍蝦
蒜蓉蒸海蝦
2014-04-26
2013-08-24 1566 瀏覽
一去到D waiter 已經態度勁差!坐低覺得涷,想換位,但佢地死都唔肯換,又唔肯較細D冷氣。叫野食的時侯,又冇人黎!又冇人加水!我地四人叫左個芝士焗龍蝦伊麵,片皮鴨,生炒骨。芝士焗龍蝦伊麵的芝士太鹼,不過龍蝦都幾大隻同多肉。片皮鴨D肉好老,皮又燒黑哂。D生炒骨仲離譜,應改名做"炸粉包住骨",一D肉都冇,仲要收人$58!總括而言,差!
。片皮鴨D肉好老,皮又燒黑哂
。D生炒骨仲離譜,應改名做"炸粉包住骨",一D肉都冇
,仲要收人$58
!總括而言,差!
2013-08-24
2013-01-04 1168 瀏覽
最近要清年假, 故我這不孝子能與兩老歎早茶. 早上七時許已見有人派傳單, 知有此新茶樓, 所以去試試.茶樓在二樓, 可惜無電梯. 進內, 環境清潔, 亦不會擠迫, 職員熱情招待. 見點心紙, 全部價錢都頗廉宜. 我們三人都吃得較少, 點了:-馬拉糕: 母親最欣賞這創新造型, 味道也不錯-鹹水角: 很香脆-炸芋絲卷: 也是香脆, 入面很足料-牛肉腸粉: 皮及肉比例做得好-金錢肚: 父親至愛. 很大碟, 有黑椒, 很香-皮蛋瘦肉粥: 粥身香滑, 唯較少肉全部點心都上得很快, 亦很熱, 故如不想點心在你面前變涼, 要吃再點吧. 員工亦有禮貌及有熱誠. 希望快點再來呢!

-馬拉糕: 母親最欣賞這創新造型, 味道也不錯
-鹹水角: 很香脆
-炸芋絲卷: 也是香脆, 入面很足料
-牛肉腸粉: 皮及肉比例做得好
-金錢肚: 父親至愛. 很大碟, 有黑椒, 很香
-皮蛋瘦肉粥: 粥身香滑, 唯較少肉

2012-12-31
  • 馬拉糕